Beste liniaal

Laatste update: 02.06.20

 

Linialen test van 2020

 

Of je nu binnenkort terug op de schoolbanken zit, of je bent gewoon graag creatief in de weer; sommige benodigdheden blijven dan ook best wel handig. Neem nu bijvoorbeeld een degelijke liniaal. Niet alleen extra handig voor architecten en wiskundigen maar ook voor iedereen die graag op een creatieve manier bezig is. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat je met de Kangaro Koershoekmeter alvast voor een topproduct kiest. Het is een degelijk product dat is opgedeeld in 2 afzonderlijke schijven die je op een geheel afzonderlijke wijze ten opzichte van elkaar kunt roteren. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Maped Office 922410 liniaal indien je ervan kunt genieten om met je kindjes, vriendjes of vriendinnetjes te knutselen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Linialen koopgids

 

Als je kindje binnenkort terug naar school moet dan zul je beseffen dat er heel wat spulletjes zullen moeten worden aangekocht. Eén van de beste linialen hoort daar in de meeste gevallen ook wel bij. Toch is het een goede aanbeveling om niet meteen de eerste de beste liniaal aan te kopen. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten linialen dat het belangrijk is om ook even rekening te houden met het doel. Daarom raden wij altijd aan om zoveel mogelijk linialen te vergelijken en ook rekening te houden met de aanbiedingen. Probeer ook aandachtig te zijn voor het formaat, het materiaal en de eventuele opties. Ga eventuele promoties alvast niet uit de weg. Zo kun je altijd een leuke liniaal aanbieding tegenkomen.

Wat is een liniaal en het nut ervan

Indien je op zoek gaat naar een liniaal dan is het belangrijk dat je weet wat hiermee bedoeld wordt. Een liniaal is eigenlijk een bijzonder handig meetinstrument dat vaak gebruikt wordt op scholen. Maar je kunt het ook tegenkomen bij architecten of mensen die graag creatief bezig zijn. Een standaard liniaal is dus gewoon een meetinstrument dat over het algemeen langwerpig is van vorm. Een liniaal zal je dus gaan helpen om keurige en rechte lijnen te trekken. Zo kun je bijvoorbeeld een stuk papier mooi recht gaan afsnijden of knippen.

Maar een liniaal biedt je ook de mogelijkheid om voorwerpen te gaan meten. Je kunt met een liniaal bijvoorbeeld de lengte of de breedte van een stuk papier meten. Dit is mogelijk doordat de liniaal voorzien is van een uiterst nauwkeurige maatverdeling. Kortom een liniaal is een onmisbaar voorwerp in verschillende situaties. Zo kan het gebruikt worden door architecten, leerlingen, leraars maar ook door personen die ervan houden om zich creatief uit te leven. Het is dan ook een goed idee om zoveel mogelijk verschillende linialen even te bekijken alvorens een keuze te maken.

 

De maatverdeling en het gebruikte materiaal

In het vorige stukje hadden we al even kort vermeld dat een liniaal voorzien is van een uiterst nauwkeurige maatverdeling. Het is dan ook een goed idee om het hier even heel kort over te hebben. Deze maatverdeling kan namelijk tot uiting komen in centimeters maar het kan ook zijn dat deze tot uiting komt in inches. In nog andere gevallen kun je zelfs linialen tegenkomen waarbij de maatverdeling zowel in centimeters alsook in inches wordt weergegeven. Wanneer het gaat om een liniaal uit het metrische stelsel dan zul dit vaak in centimeters of zelfs in millimeters worden weergeven.

Een liniaal uit het niet-metrieke stelsel zal over een maatverdeling beschikken die veeleer in inches zal worden weergegeven. Welk model je kiest, is uiteraard persoonlijk. Het belangrijkste is dat de liniaal volledig aan jouw verwachtingspatroon voldoet. Verder zul je ook kunnen vaststellen dat linialen uit verschillende materiaalsoorten kunnen vervaardigd zijn. Zo heb je heel wat linialen die gemaakt zijn uit bijvoorbeeld staal of eventueel aluminium. Deze linialen kunnen vaak wel tegen een stootje. Tegenwoordig zijn er ook heel wat exemplaren die bestaan uit kunststof of uit hout.

 

Het formaat van een liniaal

Het is daarnaast ook een goede aanbeveling om ook eventjes stil te staan bij het formaat of de grootte van het liniaal. Dit lijkt misschien heel onbenullig maar dat is het uiteindelijk toch maar niet. Zo zal een standaard liniaal een formaat hebben van 30 centimeters.

Uiteraard heb je ook heel wat kleinere linialen met een maatverdeling tot maximum 10 of 15 centimeter. Indien je op zoek bent naar een liniaal dat je kind kan meenemen naar school dan volstaat een exemplaar van 10 of 15 centimeter.

Daarnaast bestaan er ook heel wat linialen die veel groter zijn dan 30 centimeter. En dan spreken we ook vaak over linialen met een maatverdeling die wordt uitgedrukt in meters. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden op het gebied van linialen. En het is dan ook een goed idee om niet alleen rekening te houden met het doel maar ook rekening te houden met de maatverdeling.

 

 

Het type en de eventuele extra kenmerken

Een liniaal hoeft niet altijd langwerpig te zijn. Tegenwoordig bestaan er ook heel wat exemplaren in de vorm van een driehoek of een cirkel. Ook hier is het belangrijk om rekening te houden met het doel. Indien je op school de lessen meetkunde krijgt dan is een liniaal in de vorm van een driehoek alvast geen overbodige luxe.

Verder zul je merken dat sommige linialen ook over iets meer mogelijkheden en kenmerken beschikken. Uiteraard zul je deze producten niet langer tussen de goedkope linialen hoeven te verwachten. Zo heb je bepaalde linialen die voorzien zijn van een ingebouwde rekenmachine of zelfs een handige mechanische kalender. Andere exemplaren zijn dan weer uitgerust met een handige antislip onderkant.

 

Liniaal Reviews – Top 5

 

Als je binnenkort terug op de schoolbanken zit, dan ben je maar beter helemaal voorbereid. Zo heb je toch heel wat attributen nodig waaronder ook een handige en degelijke liniaal. Om jou een beetje te kunnen helpen, hebben we zelf een onderzoek gedaan. We hebben hierbij zoveel mogelijk rekening proberen te houden met de online reviews en het advies van onze klanten. Op die manier hebben we dan ook een top 5 kunnen samenstellen. Nu is het aan jou om er de beste liniaal uit te kiezen.

 

 

Kangaro Koershoekmeter

 

Deze handige liniaal van het bekende merk Kangaro zal je zonder twijfel meteen tussen de goedkope linialen kunnen waarnemen. En dit lijken de meeste kopers ook erg te waarderen.

Deze koershoekmeter is onderverdeeld in 360 graden en bestaat eigenlijk uit 2 aparte schijven die je onderling van elkaar kunt draaien. Op die manier is het mogelijk om de koers van iets te bepalen of uit te zetten. Met deze handige koershoekmeter is het bovendien ook mogelijk om de hoek van een gebouw of ander object te meten. Hierbij maakt het niet uit of het om een rechte, stompe of scherp hoek gaat.

Aan de reacties te zien, zou het hier echt wel eens om een topproduct kunnen gaan. De kopers zijn tevreden over de nauwkeurigheid en de uitstekende kwaliteit van deze prachtige liniaal.

Op zoek naar een duurzaam en betrouwbaar liniaal? Maar zie je door het bos de bomen niet meer? Wij kunnen jou alvast dit product van Kangaro aanraden. Het liniaal wordt correct verpakt bij jou thuis geleverd en doet precies wat die moet doen. Hieronder een overzicht van de populairste kenmerken.

Voordelen
Onderverdeling:

het gaat hier om een degelijke koershoekmeter die uit 2 afzonderlijke schijven bestaat en gekenmerkt wordt door een 360 graden onderverdeling.

Kostenplaatje:

het zou wel eens het product met de laagste prijs kunnen zijn. De lage prijs maakt dit liniaal bovendien bijzonder toegankelijk voor het grote publiek.

Handig in gebruik:

wil je graag de koers van een voorwerp kunnen bepalen? Of wil je bijvoorbeeld de hoek van een voorwerp, gebouw of eender welk ander object te weten komen? Dan is dit product een goede aanbeveling.

Materiaal:

deze unieke koershoekmeter is vervaardigd uit duurzaam kunststof.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts een enkele koper lijkt wat twijfelachtig te staan ten opzichte van de aangeboden kwaliteit.

Koop bij bol.com (€4.08)

 

 

 

 

Maped Office 922410 

 

Indien je op graag knutselt en creatief bezig bent dan kan deze prachtige liniaal van het merk Maped Office misschien wel iets voor jou zijn. Bovendien valt de prijs volgens de meeste kopers ook nog behoorlijk goed mee.

Het gaat hier wel degelijk om een universeel sjabloon waarbij je heel wat verschillende figuren kunt opmerken. Op die manier kun je op een eenvoudige en snelle manier schema’s, kaarten of andere leuke dingen maken. Deze liniaal is bovendien gemaakt van kunststof die helemaal schokbestendig is en dus tegen een stootje kan. De inktnopjes zorgen ervoor dat de liniaal niet meteen op het papier steunt.

Voor één koper is de liniaal niet nauwkeurig genoeg. De meerderheid is echter helemaal enthousiast over de kwaliteit, de duurzaamheid en zelfs de nauwkeurigheid van het toestel. Haast je dus naar de winkel en probeer het vooral zelf ook eens uit.

Je zou natuurlijk ook voor dit unieke liniaal van Maped Office kunnen kiezen. Maped Office is bovendien een bijzonder bekend, zoniet het beste merk op het gebied van linialen en dergelijke. De moeite waard dus om de kenmerkende eigenschappen even grondig te bekijken.

Voordelen
Prijskaartje:

een blik op de online beoordelingen leert ons dat de overgrote meerderheid van de klanten de prijs meer dan correct en aanvaardbaar blijkt te vinden.

Materiaal:

het is een stevig en duurzaam liniaal vervaardigd uit kwalitatief schokbestendig kunststof.

Inktnopjes:

je zult merken dat de liniaal voorzien is van enkele inktnopjes. Deze zorgen ervoor dat het liniaal het papier helemaal niet hoeft te raken. Zo vermijd je eventuele vervelende inktvlekken.

Gebruiksgemak:

we hebben hier te maken met een universeel sjabloon dat gekenmerkt wordt door tal van verschillende figuren. Denk onder andere maar aan vierkanten, cirkels en pijlen.

Nadelen
Niet nauwkeurig:

slechts één enkele gebruiker is van mening dat het niet mogelijk is om nauwkeurig te werk te gaan met dit liniaal.

Koop bij bol.com (€11.56)

 

 

 

 

Ofice Set 5

 

Zodra je de prijs van dit product ziet dan zou je meteen kunnen denken dat het hier om een liniaal aanbieding gaat. Bovendien krijg je voor deze voordelige prijs meteen wel 5 stuks meegeleverd.

De set bestaat uit een handige liniaal van maar liefst 30 cm, een geodriehoek, een gradenboog en zelfs 2 leuke en vooral praktische driehoek linialen. Op die manier wordt rekenen op school meteen een pak aantrekkelijker. Deze linialen zijn allemaal gemaakt uit bijzonder stevig en vooral duurzaam plastic.

De kopers zijn werkelijk laaiend enthousiast over deze linialen set. Je kunt er heel nauwkeurige metingen mee doen en bovendien is het bijzonder handig om te gebruiken. Kortom het lijkt ons zeker en vast de moeite waard om deze set eens van dichterbij te bekijken.

Door te kiezen voor de liniaal van Office kies je voor een set die maar liefst 5 stuks telt. En dit allemaal aangeboden tegen een mooi en betaalbaar prijskaartje. Ben je benieuwd of dit product al dan niet aan jouw verwachtingen kan voldoen? Lees dan vooral even verder.

Voordelen
Set:

bij de levering zul je merken dat de set niet alleen uit een 30 cm lange liniaal bestaat maar ook uit een nauwkeurige geodriehoek, 2 driehoek linialen en zelfs een gradenboog.

Materiaal:

in tegenstelling tot de vorige producten zul je merken dat deze 5 stuks uit duurzaam plastic zijn vervaardigd.

Gebruiksgemak:

of je nu een creatief persoon bent, of binnenkort terug met school start; deze unieke linialen set is alvast een stap in de goede richting.

Nadelen
Kwetsbaar:

ondanks de vele positieve reacties durven we stellen dat de plastic linialen set misschien niet zo stevig is als een exemplaar uit kunststof. Houd hier dan ook rekening mee.

Koop bij bol.com (€4.85)

 

 

 

 

Rotring S0220641

 

Als je binnenkort terug naar school moet dan is het altijd handig en geruststellend als je op voorhand reeds alle benodigdheden kunt aankopen. Zo zijn er bepaalde spullen die je zeker bijna dagelijks zult kunnen gebruiken zoals deze liniaal van Rotring.

Deze liniaal is eigenlijk meer een soort van schaalstok waarbij de schaal kan variëren van 1:10 tot 1:200. De totale lengte van deze handige liniaal is 33,2 cm. Het zal je waarschijnlijk meteen opvallen dat je zowel metingen kunt doen die uitgedrukt zijn in cm alsook in mm.

Op dit moment zijn er nog maar enkele online reviews door klanten geplaatst. Toch durven we stellen dat de kopers laaiend enthousiast zijn. Ze vinden dat je met deze liniaal bijzonder nauwkeurig te werk kunt gaan en dat het bovendien uit duurzaam materiaal gemaakt is.

Gaan de lessen binnenkort weer van start? Of werk je als architect, aannemer of kunstenaar? Of misschien ben je gewoon wel een heel creatief persoon? In dergelijke gevallen kan dit unieke liniaal best wel handig zijn om in je bezit te hebben. Wij zetten de positieve en minder positieve eigenschappen hieronder alvast even op een rijtje.

Voordelen
Schaalstok:

dit type liniaal wordt ook wel beschreven als een degelijke schaalstok daar het mogelijk is om de schaal erop af te lezen.

Formaat en schaalindeling:

de liniaal is maar liefst 33,2 cm lang en beschikt over een variërende schaalindeling van 1:10 tot 1:200.

Betrouwbaarheid:

met dit type liniaal kun je heel wat nauwkeurige metingen uitvoeren die je zowel in cm als in mm zou kunnen weergeven.

Nadelen
Prijzig:

houd er wel rekening mee dat dit liniaal misschien net iets duurder in de aankoop is.

Koop bij bol.com (€22.27)

 

 

 

 

Ami rvs snijliniaal 30 cm

 

Net zoals het voorgaande product zul je ook met dit exemplaar een liniaal in handen krijgen van 30 cm lang. De liniaal is afkomstig van het merk Ami en zul je ergens tussen de goedkope en de duurdere linialen kunnen terugvinden.

De liniaal is gemaakt uit zeer stevig en duurzaam RVS en kan dus zeker en vast tegen een stootje. Met dit model kun je heel nauwkeurige metingen uitvoeren die je kunt uitdrukken in cm of mm. Dit maakt deze liniaal werkelijk helemaal geschikt om mee te nemen naar school.

De kopers zijn werkelijk helemaal tevreden over de uitstekende kwaliteit van deze liniaal. Verder wordt er ook positief advies gegeven over de nauwkeurige metingen die je met dit product kunt bereiken.

We kunnen het rijtje afsluiten met dit prachtige snijliniaal van het bekende en duurzame merk Ami. Dit liniaal wordt gekenmerkt door een maximale lengte van 30 cm en biedt de mogelijkheid om nauwkeurige metingen te kunnen uitvoeren. De moeite waard dus om het even te bekijken.

Voordelen
Kostenplaatje:

het is niet meteen één van de meeste goedkope linialen maar alvast ook niet meteen het duurste product.

Materiaal:

het is een stevig en duurzaam liniaal vervaardigd uit RVS dat best wel wat kan hebben.

Meetresultaten:

het is mogelijk om de resultaten van de metingen weer te geven in cm of zelfs gewoon in mm.

Nadelen

Een blik op de online reviews toont aan dat alle klanten tot op heden de maximale score van 5 sterren hebben uitgedeeld. Kortom, een echt topproduct!

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status