Beste luchtcompressor

Laatste update: 01.06.20

 

Luchtcompressoren test van 2020

 

In een beschutte werkplaats is een luchtcompressor toestel bijna onmisbaar geworden. Daarnaast wordt het ook steeds door particulieren aangekocht die thuis regelmatig klusjes uitvoeren. Indien je dus van plan bent om ook een luchtcompressor aan te kopen dan is het natuurlijk belangrijk dat je vooral kijkt naar de kwaliteit en de duurzaamheid van het toestel. Het is toch wel de bedoeling dat het apparaat een tijdje mee kan. Zo haal je met de Fiac Direct Colibri 15 een topproduct in huis. Het is een bijzonder krachtig toestel dat is uitgerust met een ingebouwde drukregelaar en een motor uit klasse F. Ook met de Michelin by Huvema VCX 100-2 zul je zeker en vast een goede koop doen. Met een capaciteit van maar liefst 2100 watt werkt dit toestel behoorlijk geluidloos.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Luchtcompressoren koopgids

 

Een compressor levert samengeperste lucht die je gedoseerd kunt loslaten om banden op te pompen, nagels te schieten, verf te spuiten, werkstukken schoon te blazen, enzovoort. Welke soort compressor wil je kopen en waarvoor wil je het gebruiken? Kijk ook naar het vermogen, de accessoires en de kostprijs van het apparaat. We geven even wat meer uitleg hierbij.

Soorten compressoren en gebruik

 

We kunnen twee soorten compressoren onderscheiden: de oliegesmeerde compressor en de olievrije compressor. De oliegesmeerde compressor blaast fijne druppeltjes olie uit samen met de lucht. Dit kan nadelig zijn vooral bij sommige verfsoorten. Ze vergen ook meer onderhoud want je moet de olie af en toe verversen. Het kan ook gebeuren dat de olie gaat lekken als je het apparaat transporteert. Het voordeel is dat ze minder geluid maken dan een olievrije processor.

Een olievrije processor hebben weinig onderhoud nodig en blazen ook geen olie uit samen met de lucht. Dit is beter als je de compressor gebruikt voor gevoelige apparatuur. Ze kunnen ook niet gaan lekken maar je zijn wel minder duurzaam dan oliegesmeerde modellen. Je kunt tenslotte ook kiezen voor een klein model als je enkel van plan bent om je autobanden op te pompen.

Waar wil je de compressor nu juist voor gebruiken? Je kunt verschillende luchtgereedschappen gebruiken met een compressor maar je hebt dan wel een bepaald vermogen of luchtopbrengst nodig. Als je bijvoorbeeld verf wilt spuiten met de compressor zul je meer vermogen nodig hebben dan voor het oppompen van banden. Hoe krachtiger de compressor, hoe meer gereedschappen je erop kunt gebruiken.

 

 

Vermogen en druk

 

Het vermogen van een apparaat wordt meestal aangeduid in Watt. Hoe hoger het wattage, hoe krachtiger de motor. De meeste apparaten zul je moeten aansluiten op netstroom met een kabel dus het voltage zal altijd 230V zijn. De kracht van de motor kan ook aangegeven worden in pk.

Als het toestel een krachtige motor heeft dan zal de druk hoger opgebouwd worden en de lucht sneller aangezogen worden. Dit zorgt voor meer stabiliteit van de keteldruk en de uitgaande luchtdruk.

De druk moet je soms apart kunnen instellen per soort gereedschap. Zo heb je meer druk nodig om een spijker te schieten dan een nietje. De opgebouwde druk van het toestel wordt aangeduid in Bar of Psi.

Verder kun je nog letten op het aanzuigvermogen van een compressor. Dit wordt aangeduid in liters per minuut en hoe hoger de waarde, hoe sneller je over lucht zult beschikken om te werken.

 

 

Verschillende accessoires

 

Zoals we al in de vorige punten besproken hebben, kun je verschillende accessoires of hulpgereedschappen plaatsen op een compressor. Denk maar aan slangen, persluchtpistolen, verfpistolen, beitels, slagmoersleutels, enzovoort.

Elke nieuwe handeling heeft z’n eigen accessoire die je zult nodig hebben om de toepassing correct uit te kunnen voeren. Je hebt natuurlijk ook een luchtslang nodig. Dit voorwerp verbindt de compressor met het hulpstuk.

Als je de compressor voor vele verschillende toepassingen gebruikt is het handig om vlug van hulpstuk te kunnen verwisselen. Sommige modellen beschikken over handige systemen om dit snel te kunnen doen. Let daarop bij de aankoop van een compressor.

Als je kiest voor een oliegesmeerde compressor dan is het een goede aanbeveling om compressorolie te kopen zodat je het apparaat en de hulpstukken goed kunt onderhouden.

Beschikbaar budget

 

Een compressor is niet meteen het kleinste apparaat en zal ook niet meteen een goedkope aankoop zijn. Toch zijn er manieren om mooie aanbiedingen te vinden, maar je zult dan wel wat tijd moeten steken in onderzoek.

Je kunt bij de plaatselijke winkel op bezoek gaan om verschillende modellen te bekijken en raad te vragen aan de verkoper. Als je een product ziet die je interesseert kun je dan online prijzen vergelijken. Meestal vind je het product goedkoper online dan in de winkel. Vergeet wel niet om de verzendkosten er nog bij te rekenen.

Het budget hangt van jezelf af, maar je zult sowieso meer geld hebben als je een krachtig apparaat met vele accessoires wilt kopen. Beslis eerst waarvoor je de compressor nodig hebt zodat je doelgericht op zoek kunt gaan. Houd rekening met de factoren die we besproken hebben in dit artikel en je zult zeker het beste product voor jouw noden vinden.

 

 

Luchtcompressor reviews – top 5

 

 

Tegenwoordig vind je veel aanbiedingen voor luchtcompressoren en als je niet zo goed weet welke je moet kiezen, is alles wat je hoeft te doen eens een kijkje te nemen bij ons aanbod. We hebben de reviews van meerdere gebruikers bekeken, zodat we in staat waren om een prijs-kwaliteit verhouding van de beste luchtcompressoren van 2020 te maken. Uiteindelijk is uit onze test van luchtcompressoren van 2020 gebleken dat de volgende modellen het overwegen waard zijn.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Fiac Direct Colibri 15

 

1-fiac-directDe FIAC is een van de meest opmerkelijke opties die je zou kunnen kiezen, als je op zoek bent naar een betrouwbaar product dat zonder veel inspanning van de kant van de gebruiker zijn werk doet.

Uit de informatie die we hebben verzameld blijkt, dat dit model kan worden gekocht voor minder dan € 500, waardoor het redelijk geprijsd is voor de functies die het heeft. Of je nu van plan bent om de FIAC Direct Colibri 15 te gaan gebruiken voor bouw- en installatiewerkzaamheden, je zult merken dat je maximaal vermogen krijgt.

Bovendien heeft het een ergonomisch ontwerp, zodat het gemakkelijk te dragen is. Verder is het vermeldenswaardig dat de FIAC Direct Colibri 15 volledig in overeenstemming is met de beschermingsvoorwaarden opgelegd door IP44. Ondanks het feit dat het in wezen lichtgewicht is, is de FIAC een robuuste optie voor individuen die op zoek zijn naar een luchtcompressor die de moeite waard is.

Fiac BY Huvema is zeker één van de bekende merken als het gaat om luchtcompressoren en misschien kan het voor sommige gebruikers ook het beste merk zijn. Het apparaat is compact en vrij licht van gewicht. Dit maakt het iets aangenamer en comfortabeler om mee te werken. Laten we even kijken of er nog meer voor- en nadelen aan deze luchtcompressor verbonden zijn.

Voordelen
Vermogen:

het toestel beschikt over een vermogen van maar liefst 15 bar. Dit zorgt ervoor dat de luchtcompressor altijd voldoende druk kan geven zelfs wanneer er lagere temperaturen geregistreerd worden.

Materiaal:

de cilinder is gemaakt uit een combinatie van gegoten aluminium en staal. Dit is niet alleen heel stevig maar dus ook bijzonder duurzaam.

Gebruiksgemak:

de luchtcompressor is voorzien van een drukregelaar. Verder is er ook een elektrische motor klasse F voorzien.

Nadelen
Reviews:

op dit moment zijn er nog geen beoordelingen bij dit product geplaatst. Dit zou eventuele kopers toch kunnen tegenhouden.

Koop bij bol.com (€483.03)

 

 

 

 

Michelin by Huvema VCX 100-2

 

2-michelin-by-huvema-vcxHoewel dit product duurder zou kunnen zijn in vergelijking met het product dat we eerder hebben getoond, kan deze Michelin-optie het bekijken waard zijn omdat het voldoet aan de eisen van de moderne gebruiker.

Als je van plan bent om een luchtcompressor te kopen die elke cent meer dan waard is, moet je misschien dit alternatief voor zwaar gebruik bekijken, dat niet veel lawaai maakt en zowel betrouwbaar als handig is. Plus dat dit Michelin-model kan worden gebruikt voor een verscheidenheid aan taken, gezien het feit dat het compatibel is met tools die er op de huidige markt beschikbaar zijn.

De prestaties vormen voor dit model geen probleem, want het heeft een 2100-watt en een 100 liter boiler capaciteit, een maximale druk van 10bar en een geluidsniveau van naar schatting 80 decibel. Voor de mogelijkheden die het heeft, maakt het apparaat weinig lawaai terwijl het toch in staat is om al je taken uit te voeren.

Deze luchtcompressor van Michelin by Huvema beschikt zeker en vast niet over de laagste prijs. Toch durven we stellen dat het misschien wel eens één van de populairste toestellen zou kunnen zijn. De koper is in elk geval uitermate tevreden over de kwaliteiten die dit toestel te bieden heeft. Het kan dus zeker de moeite lonen om de sterke en minder sterke punten van dit apparaat eens te vergelijken.

Voordelen
Handig in gebruik:

deze luchtcompressor kun je voor meerdere taken gebruiken. Het toestel is namelijk compatibel met verschillende tools en accessoires die je momenteel op de markt kunt vinden.

Prestaties:

het apparaat beschikt over een boiler met een inhoud van 100 liter en een capaciteit van 2100 Watt. De druk van dit toestel is maximaal 10 bar.

Gebruiksvriendelijk:

het apparaat maakt bijzonder weinig lawaai en dit is zeker en vast een pluspunt.

Nadelen

De koper is helemaal overtuigd van de vele mogelijkheden die de luchtcompressor biedt. Voor deze gebruiker zijn er geen minpunten aan verbonden. Dit maakt het voor ons moeilijk om eventuele zwakke kanten aan het toestel te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Yepp GMC 2

 

3-gmc-2De GMC is een ander alternatief om te overwegen als je er nog niet in geslaagd bent om een goedkope luchtcompressor te vinden. Ten eerste is het redelijk geprijsd, omdat we hebben gemerkt dat het product meestal onder de € 300 is.

De mogelijkheden van het model zijn niet echt beperkt, hoewel ze inferieur lijken in vergelijking met die van de eerder besproken modellen. Dit is een 50-liter eenheid waarvan de maximale luchtstroom wordt geschat op 200 liter per minuut en de maximale werkdruk 8 bar bedraagt.

Zoals het geval is met andere types van apparatuur en hulpmiddelen van dit soort, beschikt de GMC over alle nodige bescherming, zoals een start- en stop drukschakelaar, thermische beveiliging en een veiligheidsschakelaar.

Daarnaast is het model gecertificeerd op basis van de EU- en de GB-normen. Met andere woorden, als je van plan bent om een luchtcompressor met een goede prijs-kwaliteit verhouding aan te schaffen, is het misschien de hoogste tijd dat je dit product een kans geeft.

Met deze luchtcompressor van Yepp haal je zeker en vast een degelijk product in huis. Het apparaat is volledig olievrij en beschikt over een tank met een inhoud van maar liefst 50 liter. Verder is er ook een veiligheidsschakelaar voorzien die extra bescherming biedt. Het is dus zeker de moeite waard om de voor- en nadelen van dit product eens grondig te onderzoeken.

Voordelen
Vermogen:

deze luchtcompressor heeft een vermogen van 8 bar en behoort dus zeker tot de betere apparaten.

Gebruiksvriendelijk:

er is een automatische aan- en uitknop voorzien net zoals er ook een veiligheidsschakelaar werd ingebouwd. Het apparaat beschikt ook nog over een thermische beveiliging.

Nadelen
Beoordelingen:

ook hier ontbreken er momenteel nog reacties van kopers op het product. Dit hoeft helemaal niets slecht te betekenen maar het kan er wel voor zorgen dat kopers het toestel geen kans durven geven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Fiac Lube ECU 201

 

4-fiac-zelfsmerendeWeer een opmerkelijk model omdat deze FIAC-optie in feite wordt geleverd met dezelfde functies als de eerder getoonde GMC.

Het belangrijkste verschil tussen de twee lijkt de prijs, want deze is nog voordeliger in vergelijking met de GMC.

Hoewel het misschien niet geschikt is voor zware professionele activiteiten, zal dit product de klus die je in gedachten hebt klaren met een band inflator of een luchtpistool. Bovendien is het systeem van de FIAC milieuvriendelijk aangezien geen olie gebruikt.

In het geval dat je een probleem krijgt met het model, zul je waarschijnlijk in staat zijn om het zelf op te lossen. Kortom, de FIAC maakt niet veel lawaai, is relatief eenvoudig te gebruiken en kan meer dan genoeg prestaties leveren.

Als je op zoek bent naar een luchtcompressor aan een voordelige prijs dan hoef je enkel maar dit toestel eens te bekijken. Dit apparaat heeft nu eenmaal de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 producten die we in onze lijst hebben opgenomen. Met een vermogen van 8 bar maakt het zeker deel uit van de krachtige toestellen.

Voordelen
Voordelig tarief:

met deze luchtcompressor haal je heel wat kwaliteit in huis en hoeft je budget zelfs niet al te groot te zijn.

Milieuvriendelijk:

doordat het toestel helemaal geen olie gebruikt, is het meteen ook veel milieuvriendelijker.

Gebruiksvriendelijk:

het apparaat werkt bijna zo goed als geluidloos en is heel eenvoudig om te gebruiken. Met behulp van een band inflator of een luchtpistool worden de verschillende taken uitgevoerd.

Nadelen
Kwetsbaar:

deze luchtcompressor is iets compacter in vergelijking met de voorgaande toestellen uit onze lijst. Daardoor is het ook minder geschikt om iets zwaardere professionele taken uit te voeren.

Koop bij bol.com (€245.99)

 

 

 

 

Huvema Blue-Line Mini 198-10

 

5-huvema-blue-lineHoewel deze uitvoering qua uiterlijk erg lijkt op de FIAC Lube 201 ECU en de GMC 2, is dit model geheel anders omdat het is ingekapseld in een frame, wat het apparaat nog duurzamer maakt.

De compressor kan een hoop aan en omdat het kleine, lichtgewicht wielen heeft, kan het efficiënt worden rondgereden.

Plus, dat de manometer van dit model gemakkelijk te lezen is, waardoor het een koud kunstje voor de gebruikers is om het juiste moment voor het gebruik van het product te bepalen.

Deze olievrije- en compacte optie is ontworpen om aan de behoeften van de gebruikers, die de diensten van een luchtcompressor op een bepaald punt nodig hebben, te voldoen.

De luchtcompressor van BlueLine by Huvema is eerder een compact apparaat dat vrij weinig weegt. Juist daarom is het gemakkelijk om ermee te werken. Net zoals het voorgaande apparaat, beschikt deze luchtcompressor over een vermogen van maar liefst 8 bar. Bovendien is de het toestel volledig olievrij.

Voordelen
Duurzaam:

doordat het apparaat volledig ingekapseld zit, is het nog net iets steviger en dus duurzamer.

Efficiënt:

de luchtcompressor is voorzien van kleine wieltjes die vrij licht zijn. Zo kun jij het apparaat gemakkelijk verplaatsen.

Gebruiksvriendelijk:

het toestel is compact en olievrij en daardoor milieuvriendelijk. Bovendien beschikt het over een manometer die vrij eenvoudig en snel af te lezen is.

Nadelen
Compact:

het toestel is vrij compact en dit zou misschien een probleem kunnen zijn voor grotere bedrijven.

Koop bij bol.com (€284.35)

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status