5 Beste Luchtontvochtigers Test van 2022

Laatste update: 30.06.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Luchtontvochtigers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een degelijke luchtontvochtiger wordt alle overtollige vocht uit de lucht verwijderd. Op die manier kunnen eventuele gezondheidsproblemen zoals allergieën, voorkomen worden. Alvorens een luchtontvochtiger aan te kopen, is het misschien een goed idee om even de koopgids te raadplegen. Zo weet je met welke factoren en kenmerken je zoal rekening kunt houden. Je kunt natuurlijk ook meteen doorklikken naar onze top 3. Zo wordt duidelijk dat de 1.2L Elektrische Luchtontvochtiger voor Thuis een goede aanbeveling is. Het apparaat kent een makkelijk afneembaar waterreservoir van 1,2 liter of 1200 ml. Daartegenover staat de Trotec Peltier luchtontvochtiger die voorzien is van een ingebouwde hygrometer.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Luchtontvochtigers koopgids

 

Als je teveel luchtvochtigheid in je huis hebt dan kun je dit oplossen met een luchtontvochtiger. Wij sommen enkele belangrijke factoren op om op te letten bij de aankoop van zo’n toestel. Zo bestaan er verschillende luchtontvochtigers die verschillende voordelen bieden. Hoeveel energie gebruikt het en hoe groot moet het zijn voor je ruimte? Natuurlijk is de kostprijs van het apparaat ook van belang.

Soorten luchtontvochtigers en eigenschappen

Luchtontvochtigers worden meestal ingedeeld op basis van de maximale luchtontvochtiging in kubieke meters. De meeste worden in ingedeeld in twee groepen: modellen die ruimtes tot 100 kubieke meter kunnen ontvochtigen en apparaten die geschikt zijn voor ruimtes groter dan 100 kubieke meter. Je moet dus zelf weten welk soort apparaat je zult nodig hebben gebaseerd op de ruimte waar je het toestel het meeste nodig hebt.

De snelheid waarmee de machine de lucht ontvochtigt is ook belangrijk. Een luchtontvochtiger zal een bepaalde hoeveelheid vocht per uur uit de lucht halen. Als je dus teveel vocht hebt in een bepaalde ruimte kun je kiezen voor een toestel met een hoge snelheid van ontvochtiging.

Sommige modellen zijn uitgerust met een ingebouwde hygrometer, zo kun je de vochtigheidsgraad in de ruimte meten en zelf instellen hoe vochtig je een bepaalde ruimte wilt. Dit maakt het makkelijk om bepaalde ruimtes op de juiste vochtigheidsgraad te krijgen. Denk bijvoorbeeld maar aan een babykamer.

Tenslotte zijn er ook toestellen die over een luchtreiniger beschikken. Dit biedt extra voordelen want de lucht wordt niet alleen droger gemaakt maar ook nog eens schoner. Zo leef je in een gezondere omgeving en adem je minder stof en vuil in.

Een luchtontvochtiger kan schimmelvorming tegengaan en helpt er ook bij om je was sneller te laten drogen. Als je een bibliotheek in je huis hebt dan helpt dit apparaat om aantasting van het papier te voorkomen.

 

Waar ga je het apparaat voor gebruiken

Het is belangrijk om een luchtontvochtiger te kopen die geschikt is voor de ruimte waar je de lucht wilt drogen. Het aantal vierkante meters van de ruimte is dus belangrijk. Als je een toestel die geschikt is voor 25 vierkante meter plaatst in een ruimte van 40 vierkante meter zal het veel meer tijd en energie kosten om de lucht te ontvochtigen. Het zal ook geen optimale resultaten bereiken.

Een normale luchtbevochtiger onttrekt gemiddeld 10 liter vocht aan de lucht in 24 uur. Deze toestellen zijn doorgaans geschikt voor ruimtes zoals slaapkamers of keukens. Heb je een toestel nodig met een grotere capaciteit zoals bijvoorbeeld een vochtige kelder, dan kun je toestellen kopen die wel tot 30 liter vocht aan de lucht onttrekken in 24 uur.

Houd er ook rekening mee dat de apparaten zullen verschillen op basis van het gebruik in kleine, middelgrote of grote ruimtes. De prijs zal ook duurder worden als je een groter toestel wilt kopen.

 

Onderhoud en gebruiksgemak

Als je een luchtontvochtiger nodig hebt die bijna continu zal moeten aanstaan dan kun je beter kiezen voor een model met een permanente afvoer. De meeste apparaten gebruiken echter een waterreservoir die je kunt uitnemen om te legen. Dit reservoir moet ook af en toe schoongemaakt worden.

Sommige apparaten zijn voorzien van een waarschuwingslampje die aangeeft wanneer het waterreservoir vol is. Andere apparaten zijn uitgerust met een functie voor automatische inschakeling wanneer de watertank vol is.

Het is ook nuttig als je makkelijk bij de luchtfilter van het apparaat kunt, deze filter zul je ook af en toe moeten schoonmaken en in extreme gevallen zul je een nieuwe filter moeten plaatsen.

Sommige apparaten zijn zo gebruiksvriendelijk dat ze automatisch uitschakelen wanneer de gewenste vochtigheidsgraad bereikt is. Of ze blijven in standby mode om terug in te schakelen wanneer er terug te veel vocht gedetecteerd wordt. Dit allemaal dankzij het gebruik van hygrometers en hygrostaten. Als ze over een timer beschikken kun je ze ook laten inschakelen enkel wanneer jij dat wilt.

Verplaatsing en prijs

De meeste luchtontvochtigers beschikken over wielen aan de onderkant zodat je het apparaat makkelijk kunt verplaatsen. Deze apparaten zijn niet altijd even licht, vooral als het waterreservoir bijna vol is, dus het is makkelijker te verplaatsen met de wieltjes. Jammer genoeg beschikken niet alle apparaten over wieltjes. Dit is bij sommige modellen ook niet nodig, vooral de modellen met een permanente afvoer zul je niet kunnen verplaatsen voor deze reden.

Een luchtontvochtiger is niet één van de goedkoopste apparaten. Gelukkig kun je tegenwoordig online honderden apparaten vergelijken voordat je een keuze maakt. Er bestaan website die wekelijks of maandelijks aanbiedingen hebben dus het is aanbevolen om eerst wat onderzoek uit te voeren.

 

5 Beste Luchtontvochtigers (Reviews) van 2022

 

Heb jij in jouw huis ook last van een te hoge luchtvochtigheid? Dan is het aangeraden om een luchtontvochtiger aan te schaffen. Met zo een luchtontvochtiger verwijder je al het extra vocht in de lucht en kun je diverse gezondheidsproblemen voorkomen. Een te hoge luchtvochtigheid kan je interieur op den duur aantasten. Bekijk de opties hieronder en kies de beste luchtontvochtiger voor een optimaal binnenhuisklimaat.

 

1. 1.2L Elektrische Luchtontvochtiger voor Thuis Vochtvanger Luchtreiniger Geluidsarm

 

Wanneer je deze luchtontvochtiger aankoopt, kies je gelijk voor een bijzonder krachtige en 100% geluidsarme elektrische luchtontvochtiger die gekenmerkt wordt door een relatief compacte uitvoering van 20 x 11,5 x 27 cm en voornamelijk vervaardigd blijkt uit duurzaam ABS materiaal. Hij wordt daarbij aangevuld met een – overigens makkelijk navulbare – watertank die een capaciteit van 1,2 liter kent en daardoor geschikt is om een toepassingsgebied van zo’n 20 vierkante meter te behandelen.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder blijkt deze elektrische luchtontvochtiger bijzonder eenvoudig in gebruik. Door hem aan te sluiten op het stroomnet – weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 220 Volt – kan een ruim vermogen tot 42 watt worden beoogd verdeeld over verschillende standen. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een energiebesparende functie, een automatische uitschakelingsfunctie en een geluidsarm karakter.

Hoewel dit apparaat alles heeft om over naar huis te schrijven, werden er tot op heden nog geen online reacties geplaatst. We durven stellen dat het hogere prijskaartje potentiële kopers mogelijks afschrikt.

Voordelen:
Formaat:

de elektrische luchtontvochtiger wordt gekenmerkt door een relatief compacte uitvoering van 27 x 20 x 11,5 cm.

Waterreservoir:

hij is voorzien van een makkelijk uitneembaar en navulbaar waterreservoir met een inhoud van 1,2 liter.

Verpakkingsinhoud:

de luchtontvochtiger wordt jou aangeboden inclusief een slang, adapter en instructieve handleiding.

Voeding:

met behulp van het snoer kun je de luchtontvochtiger eenvoudig op het stroomnet aansluiten rekening houdend met een invoerspanning van 220 Volt, waarna een vermogen tot maximaal 42 watt kan worden beoogd.

Nadelen:
Prijzig:

we vermoeden dat het hogere prijskaartje misschien wel eens een domper op de feestvreugde zou kunnen betekenen.

Koop bij bol.com (€117.49)

 

 

 

 

2. Trotec Peltier luchtontvochtiger TTP 10 E & ruimte thermo hygrometer BZ05

 

Met de Trotec luchtontvochtiger kies je, net zoals de apparaten van De’Longhi en de luchtontvochtigers van Qlima, eveneens voor een combinatie van kwaliteit, degelijkheid én gebruiksvriendelijkheid. Zo wordt de Trotec TTP 10 E luchtontvochtiger gekenmerkt door een relatief compact formaat van 13 x 22 x 37 cm wat hem alvast makkelijker te installeren maakt in de ruimte.

Ondanks zijn compacte formaat, biedt deze luchtontvochtiger – die tevens ook een luchtreinigingsfunctie aanbiedt – een behoorlijk ruim waterreservoir van 2 liter aan waardoor, weliswaar in combinatie met een vermogen van 70 Watt, een ontvochtigingscapaciteit van 0,75 liter per 24 uren kan worden gegarandeerd.

Wanneer we de reacties bij dit product bekijken dan stellen we opnieuw vast dat de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk tevreden is over de kwaliteit en de prijs van het toestel, wat de mooie score van 4,6 sterren verklaart.

Voordelen:
Voeding:

de luchtontvochtiger - die tevens ook een reinigingsfunctie aanbiedt - is voorzien van een 1,4 meter lang snoer waarmee je hem met het stroomnet kunt verbinden. Houd hierbij rekening met een aansluitspanning van 220-240 Volt.

Ontvochtigingscapaciteit:

in combinatie met het maximale vermogen van 70 Watt, kan een totale ontvochtigingscapaciteit van zo’n 0,75 liter per 24 uren worden gegarandeerd. Dit maakt hem geschikt voor ruimtes tot 10 m2.

Formaat:

zijn compacte formaat van 13 x 22 x 37 maakt dat je deze luchtontvochtiger makkelijk kunt verplaatsen en/ of overal mee naartoe kunt nemen.

Nadelen:
Matige kwaliteit:

slechts een bijzonder kleine minderheid van de klanten blijkt niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Koop bij bol.com (€69.95)

 

 

 

 

3. Cecotec Luchtontvochtiger met filter – Stille luchtreiniger – Grote capaciteit – 1L 

 

Heb je last van vochtproblemen en/ of schimmel in huis? Dan is de aanschaf van de Cecotec luchtontvochtiger inclusief bijbehorende luchtfilter, alvast een stap in de goede richting. Zo springt deze luchtfilter meteen in het oog vanwege zijn ruime afneembare watertank met een maximale capaciteit van 1 liter wat hem geschikt maakt voor 1 volledige (werk)dag. Eenmaal het reservoir helemaal is volgelopen, zal het apparaat zichzelf automatisch uitschakelen.

Maar daar stopt het niet want deze luchtontvochtiger biedt een aanzienlijk ontvochtigingsvermogen aan van maar liefst 750 ml/dag waardoor de vochtigheidsconcentratie in een mum van tijd drastisch daalt wat een goede zaak is voor de muren en het meubilair in de desbetreffende ruimte. Doordat hij gecombineerd wordt met een afneembare hoogrendementfilter, is hij tevens ook in staat om de lucht tot maar liefst 99,97% te zuiveren. 

De ontvochtiger is verder geschikt voor plaatsing in diverse ruimtes zonder daarbij de maximale oppervlakte van 25 m² te overschrijden en werkt daarbij zo goed als geluidloos. Heel wat klanten reageren bijzonder enthousiast wat uitmondt in een mooie eindscore van 4,2 sterren.

Voordelen:
Reservoir:

de luchtontvochtiger wordt gekenmerkt door een ruim afneembaar waterreservoir met een capaciteit van 1 liter.

Vochtopname:

hij kent een ruim ontvochtigingsvermogen van zo’n 750 ml per 24 uur.

Filter:

in tegenstelling tot heel wat andere luchtontvochtigers, maakt hij gebruik van een afneembare luchtfilter die in staat is om de lucht tot maar liefst 99,97% te zuiveren.

Handig in gebruik:

ben je op zoek naar een luchtontvochtiger voor gebruik in de kelder, slaapkamer, werkkamer of eender welk andere kamertje met een oppervlakte tot maximaal 25 m², dan is dit apparaat de geschikte optie.

Nadelen:
Luidruchtig:

hoewel hij tot de stille luchtontvochtigers behoort met een maximaal geluidsniveau van 45 dB, vinden sommige klanten hem ‘s nachts nog steeds storend.

Koop bij bol.com (€109.95)

 

 

 

 

4. Pingi Vida Luchtontvochtiger 1 Lt. 30M2

 

Met de Pingi luchtontvochtiger kies je niet alleen voor kwaliteit en gebruiksgemak maar duidelijk ook voor een betaalbaar prijskaartje. De lage prijs maakt dit toestel alvast een pak toegankelijker voor mensen die net iets minder budget te besteden hebben. Hij maakt gebruik van een bijzonder ruim waterreservoir met een inhoud van 1000 ml dat bovendien makkelijk te legen is. Zodra het reservoir voor 90% gevuld is, schakelt de ontvochtiger vrijwel automatisch uit.

De ontvochtiger wordt verder aangevuld met een vermogen van 30 Watt waardoor ruimtes tot maximaal 30 m2 probleemloos kunnen behandeld worden. Houd echter wel rekening met een geluidsniveau van maximaal 52 dB, waardoor hij niet meteen tot de stille apparaten uit het lijstje zal behoren. Daarnaast ben je verzekerd van een nachtmodus, een aan- én uitschakelaar, een kinderbeveiliging, een indicatielampje en een veiligheid bij het uitschakelen.

Ondanks de vele mogelijkheden en pluspunten lijken de meningen op het eerste zicht toch lichtjes verdeeld. Voor sommigen is dit duidelijk een topproduct gebleken terwijl andere klanten spreken van een matige kwaliteit en bijgevolg prijzig toestel.

Voordelen
Verpakkingsinhoud:

de luchtontvochtiger van Pingi wordt geleverd inclusief een adapter, een wandbevestiging, een bevestigingsset, een 150 cm lange afvoerslang en een informatieve gebruiksaanwijzing.

Waterreservoir:

het waterreservoir kent een totale inhoud van 1000 ml en zal ervoor zorgen dat de ontvochtiger automatisch uitschakelt zodra het tot 90% met vocht is gevuld.

Vermogen:

eenmaal correct ingeschakeld en verbonden met het lichtnet kan hij makkelijk een ruim vermogen van 30 Watt genereren.

Nadelen
Kwetsbaar:

een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de kwaliteit te wensen overlaat en vindt bijgevolg het prijskaartje net iets te duur.

Koop bij bol.com (€49.99)

 

 

 

 

5. Qlima D 612 Luchtontvochtiger Ruimtes tot 66 m2

 

Mag het toch allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan kun je ook altijd opteren om voor deze unieke ontvochtiger van Qlima te kiezen. Bovendien is het apparaat ook voorzien van een duurzame 3-laagse filter, een handige timerfunctie en zelfs een hygrometer. Zo kun je ten alle tijde het vochtigheidsniveau in de ruimte meten.

De kracht van het apparaat wordt gecombineerd met een ruime tankinhoud van maar liefst 1,8 liter. Bovendien kun je het waterreservoir er makkelijk afhalen om bij te vullen of even schoon te maken. Verder geniet je een maximale ontvochtigingscapaciteit van maar liefst 10 liter per 24 uur. Ideaal dus voor ruimtes met een maximale oppervlakte van 66 m2. Ondanks de enorme kracht, zul je versteld staan van het beperkte stroomverbruik. Bovendien is het ook nog eens zo goed als geluidloos.

De meeste klanten geven een positieve beoordeling op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit. Echter blijkt er toch een enkele koper te zijn die iets minder tevreden is. Zo zou het toestel alleen maar een aanbeveling zijn voor nieuwbouw woningen.

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke ontvochtiger van het, al dan niet bekende merk Qlima. Het is een handig en krachtig apparaat dat zonder problemen ruimtes tot wel 66 m2 aankan. Hieronder hebben we de voor- en nadelen alvast voor jou op een rijtje geplaatst.

Voordelen
Geluidsniveau:

met een maximaal geluidsniveau van 39 dB gaat het hier om een behoorlijk stil, zo goed als geluidloos apparaat.

Capaciteit:

het is een krachtig en duurzaam apparaat met een maximale luchtstroom van maar liefst 85 m3 per uur en een totale ontvochtigingscapaciteit van wel 12 liter per 24 uur.

Waterreservoir:

het toestel wordt gekenmerkt door een stevig en groot waterreservoir met een totale tankinhoud van wel 1,8 liter.

Nadelen
Enkel nieuwbouw:

één enkele koper maakt melding van het feit dat het toestel alleen geschikt zou zijn voor nieuwbouw woningen. Dit wordt niet bevestigd door de meerderheid van de klanten.

Koop bij bol.com (€165)

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Trotec Luchtontvochtiger TTK 70 E  48 dB 420 Watt

 

Het aanbod luchtontvochtigers is vandaag de dag behoorlijk groot wat het niet altijd makkelijk maakt om een keuze te maken. Dit unieke apparaat, dat jou wordt aangeboden door Trotec, kan alvast beschouwd worden als een luchtontvochtiger met een correcte prijs-kwaliteitverhouding. De betaalbaarheid maakt hem meteen een pak toegankelijker bij het grote publiek.

De Trotec luchtontvochtiger biedt een ruim vermogen van maar liefst 420 Watt aan waardoor hij middelgrote tot grote ruimtes probleemloos kan aanpakken. Bovendien valt het geluidsniveau met maximaal 48 dB, behoorlijk goed mee. Verder beschikt hij over een ruim afneembaar waterreservoir met een inhoud van 2300 ml, dat je bovendien makkelijk kunt bijvullen. Hij mag dan wel voorzien zijn van een aan- en uitschakelaar, een indicatielampje blijft dan weer afwezig.

Ben je op zoek naar een luchtontvochtiger inclusief afstandsbediening, dan is dit misschien niet de beste aanbeveling. Toch zien we voornamelijk positieve reacties van klanten verschijnen inclusief een mooie score van 4,8 sterren.

Voordelen
Budgetvriendelijk:

de prijs van deze luchtontvochtiger kan en mag zeker beschouwd worden als correct en betaalbaar.

Waterreservoir:

de ontvochtiger is voorzien van een makkelijk bij te vullen afneembaar waterreservoir met een totale capaciteit van 2300 ml.

Vermogen:

ook het vermogen van deze luchtontvochtiger laat je alvast niet in de steek en kan een piek van 420 Watt bereiken.

Nadelen
Geen afstandsbediening:

jammer genoeg is het niet mogelijk om deze luchtontvochtiger vanop een afstand te bedienen.

 

 

Trotec Luchtontvochtiger TTK 96 E  780 Watt

 

Net zoals het eerste product, blijkt ook deze luchtontvochtiger afkomstig te zijn van het bekende en populaire merk Trotec. Hij wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 28,2 x 28,2 x 50 cm en kan, met behulp van de wieltjes, makkelijk van de ene naar de andere ruimte worden verplaatst.

De TTK 96 E luchtontvochtiger biedt een behoorlijk ruim vermogen van maar liefst 780 Watt aan waardoor hij makkelijk een ruimte met een totale oppervlakte van 90 m2 kan behandelen. Echter zul je er wel rekening mee moeten houden dat het geluidsniveau met 50 dB hier wel iets hoger ligt. Verder wordt hij aangevuld met een ruim, en makkelijk bij te vullen waterreservoir van 3000 ml én een instelbare vochtigheidsgraad.

Je zult zien dat hij over een aan- en uitschakelaar beschikt alsook een indicatielampje en een veiligheidsmechanisme bij het uitschakelen. Besef wel dat hij niet geleverd wordt met een afstandsbediening, wat door sommige klanten als een struikelblok kan worden beschouwd. Toch wordt hij beloond met een mooie score van 4,8 sterren.

Voordelen
Waterreservoir:

ook hier geniet je een bijzonder ruim waterreservoir met een inhoud van 3000 ml, dat bovendien makkelijk bij te vullen is.

Vermogen:

deze luchtontvochtiger kan zonder problemen tussen de krachtige apparaten geplaatst worden dankzij z’n ruime vermogen van 780 Watt.

Formaat:

de ontvochtiger heeft een totale afmeting van 28,2 x 28,2 x 50 cm en is bijzonder eenvoudig om te verplaatsen, mede dankzij de transportwieltjes.

Nadelen
Geen afstandsbediening:

ook hier zou het gebrek aan een afstandsbediening mogelijks als een struikelblok kunnen worden beschouwd.

 

 

Mini luchtontvochtiger Renkforce HD-68W 30 dB Ruimtes tot 20 m2

 

Ben je specifiek op zoek naar een compacte luchtontvochtiger dan is dit apparaat van Renkforce misschien wel iets voor jou. Het compacte formaat wordt verder aangevuld met een licht gewicht en dus de mogelijkheid om de ontvochtiger makkelijk op te tillen en te verplaatsen.

Het is een krachtig apparaat dat makkelijk ruimtes met een maximale oppervlakte van 20 m2 kan behandelen. Bovendien wordt er dagelijks tot wel 250 ml ontvochtigd. Het apparaat wordt gekenmerkt met een degelijk reservoir dat over een totale inhoud van 500 ml beschikt. Dankzij de bekende Peltier-technologie zul je merken dat het toestel zo goed als geluidloos functioneert.

Een blik op de online beoordelingen leert ons dat de meningen toch wel wat verdeeld blijken te zijn. Zo zijn er heel veel kopers die duidelijk tevreden zijn met de aankoop van het toestel en het meteen ook iedereen willen aanraden. Sommige klanten blijken echter niet meteen overtuigd van de kwaliteit en vinden het apparaat niet zo duurzaam.

Net zoals het vorige apparaat zul je merken dat ook deze unieke luchtontvochtiger beschikt over de bekende en degelijke Peltier-technologie. Daardoor zul je merken dat het apparaat helemaal niet zoveel lawaai maakt. Ben je benieuwd naar de verdere kenmerken? Bekijk de voor- en nadelen hieronder dan even.

Voordelen
Compact:

het compacte formaat in combinatie met het toch wel lichte gewicht van het toestel, maakt dat je de ontvochtiger makkelijk van de ene naar de andere ruimte kunt verplaatsen.

Handig in gebruik:

met dit apparaat kun je dagelijks een totaal van 250 ml ontvochtigen en daarna zal het apparaat automatisch uitschakelen.

Tankinhoud:

het apparaat wordt gekenmerkt door een ruim reservoir met een maximale inhoud van maar liefst 500 ml.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts enkele klanten zijn van mening dat de kwaliteit toch wel wat beter had gekund.

 

 

Trotec TTK 50 E luchtontvochtiger

 

De Trotec TTK 50 E luchtontvochtiger heeft een capaciteit van 16 liter vocht per dag. Het heeft een roterende compressor en de optie voor elektrische ontdooiing.

De luchtfilter van dit apparaat is gemakkelijk te bereiken, dus dit apparaat is niet moeilijk te onderhouden.

Handig van dit apparaat is dat het een waarschuwingslampje heeft dat aangaat wanneer het waterreservoir vol is.

Het heeft nog een ander voordeel voor wat betreft de beveiliging, dat het apparaat automatisch uitschakelt wanneer de watertank vol is. Hierdoor voorkom je dat de watertank gaat overlopen.

Als je de reviews leest, zijn alle kopers tevreden met dit product. Voor hen is dit een top product. Het is van goede kwaliteit en het werkt snel. Daarnaast heeft het ook een goede prijs. Dit apparaat heeft een mooi en compact design, waardoor het niet veel ruimte in beslag neemt.

Als je op zoek bent naar het product met de laagste prijs dan is de Trotec TTK 50 E de ideale luchtontvochtiger voor jou. Het apparaat heeft een capaciteit van 16 liter per dag en is eenvoudig om te onderhouden.

Voordelen
Mobiliteit:

het apparaat is voorzien van wielen aan de onderkant en beschikt ook over een handgreep zodat je het makkelijk naar een andere ruimte kunt verplaatsen.

Waterreservoir:

wanneer het reservoir vol is dan gaat er een waarschuwingslampje branden. Het toestel beschikt ook over een overloopbeveiliging waardoor het automatisch uitschakelt wanneer de watertank vol is.

Onderhoud:

de luchtfilter van het apparaat kun je makkelijk bereiken om het te verwijderen en schoon te maken.

Oppervlakte:

je kunt dit toestel gebruiken in ruimtes met een maximale oppervlakte van 31 m2, dit wil zeggen dat het in de meeste kamers geplaatst kan worden.

Nadelen
Geluid:

het apparaat heeft een geluidsniveau van 40 dB die voor mensen met een gevoelig gehoor nogal storend kan zijn.

 

 

Pingi DeHumidifier 1000 ml tankinhoud ruimtes tot 30m2

 

Wil je schimmel en eventuele muffe geurtjes zoveel mogelijk verwijderen of voorkomen? En wil je daarnaast ook de luchtvochtigheid in een bepaalde ruimte verbeteren? Kies dan voor deze krachtige luchtontvochtiger die jou aangeboden wordt door Pingi. De ontvochtiger wordt gekenmerkt door een vrij grote tankinhoud van maar liefst 1000 ml en de mogelijkheid om ruimtes van maximaal 30 m2 aan te pakken.

Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken over het stroomverbruik dat maximaal op 18 Watt geschat wordt en dus bijzonder laag blijkt te zijn. De tank is bovendien voorzien van een leuke ledverlichting zodanig dat het product er ook nog eens sfeervol uitziet. Het apparaat heeft een totale afmeting van 180 x 225 x 108 mm en kun je ook makkelijk aan de muur bevestigen.

De verpakking telt niet alleen de unieke luchtontvochtiger maar meteen ook een adapter, een gebruiksaanwijzing. Een bevestigingsset, een wandbevestiging en zelfs een 150 cm lange afvoerslang. Bovendien valt ook het prijskaartje bijzonder goed mee. Klanten reageren voornamelijk positief alhoewel er enkele zijn die de kwaliteit ondermaats vinden.

Het is niet altijd makkelijk om een degelijke luchtontvochtiger te spotten die er bovendien ook nog eens fraai uitziet. Maar misschien is dit product van PINGI wel iets voor jou. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we de voor- en nadelen hieronder alvast even op een rijtje.

Voordelen
Stroomverbruik:

in vergelijking met sommige andere ontvochtigers zul je merken dat het stroomverbruik, met amper 18 Watt behoorlijk laag blijft.

Tankinhoud:

ondanks het compacte formaat van deze luchtontvochtiger geniet je toch een reservoir met een totale capaciteit van 1000 ml. Bovendien is de tank voorzien van sfeervolle ledverlichting.

Handig in gebruik:

of je de ontvochtiger nu in de keuken, woonkamer, kelder, garage of slaapkamer wenst te plaatsen, het is allemaal mogelijk. Houd er enkel rekening mee dat de ruimte niet groter is dan 30 m2.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts een bijzonder kleine minderheid van de klanten is niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

 

 

Clean Air Optima Luchtontvochtiger en luchtreiniger CA-707

 

De Clean Air Optima CA-707 is geschikt voor een ruimte tot ongeveer 175 m3. Dit apparaat is een 2 in 1 apparaat want het is niet alleen een luchtontvochtiger, maar het functioneert ook als een luchtreiniger.

Dit apparaat kun je comfortabel bedienen door de ingebouwde hygrostaat en met de tiptoetsen in de LCD display. Het heeft een timerfunctie en het schakelt automatisch uit bij een volle watertank.

Dit wordt aangegeven door een lampje dat gaat branden. Je kunt dit apparaat gemakkelijk verplaatsen door de handgreep en de wieltjes die aanwezig zijn. De meeste kopers zijn tevreden met dit product ondanks de hoge prijs.

Het apparaat werkt goed en is eenvoudig in gebruik. Het ziet er mooi en elegant uit. Sommige kopers vinden dat het teveel lawaai maakt en dat het niet gemakkelijk te verplaatsen is. De wieltjes rollen niet zoals het moet en het apparaat is groot en zwaar.

De Clean Air Optima CA-707 heeft twee belangrijke functies: vocht uit de lucht halen en de lucht reinigen. Het resultaat is een gezondere omgeving om in te wonen. Het apparaat is eenvoudig om te bedienen.

Voordelen
Tweevoudige functie:

naast het onttrekken van vocht uit de lucht wordt de lucht bovendien ook nog eens gefilterd door het apparaat. Je kunt dus genieten van schone lucht die bovendien niet te vochtig is.

Meerdere filters:

de vier verschillende filters zorgen ervoor dat de lucht efficiënt wordt gereinigd en dat rook, bacteriën en allergenen effectief verwijderd worden.

Waterreservoir:

de watertank heeft een inhoud van 4 liter maar je kunt ook een permanente waterafvoer aansluiten zodat je de tank nooit hoeft te legen.

Nadelen
Hoge prijs:

dit apparaat ligt in een duurdere prijsklasse, er zullen dus vele kopers zijn die dit toestel niet kunnen kopen.

 

 

De’Longhi Luchtontvochtiger DD30P

 

De De’Longhi Luchtontvochtiger DD30P is geschikt voor ruimtes tot 180 m3 en heeft een inhoud van 7 liter. Het apparaat heeft een drievoudig afvoersysteem met een ingebouwd pompsysteem.

Daarnaast is het waterreservoir uitneembaar en je kunt het niveau van het water volgen door het kijkvenster.

Als de watertank vol is stopt dit apparaat met werken. Dit apparaat heeft een timerfunctie en het heeft een LCD display.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en werkt prima. Daarnaast is het eenvoudig te gebruiken en maakt dit apparaat geen lawaai.

Het heeft een grote capaciteit, maar is toch niet te groot om in huis te hebben. Dit apparaat behoort zeker niet tot de categorie van goedkope luchtontvochtigers, maar is de prijs wel waard. Het enige minpuntje is dat het een te kort snoer heeft.

De’Longhi is één van de beste merken op het vlak van elektronica. Dit merk zal bij de meesten ook wel bekend in de oren klinken. De watertank heeft een inhoud van 7 liter en het toestel beschikt over verschillende functies.

Voordelen
Drievoudig afvoersysteem:

het vocht wordt afgevoerd via een watertank met een inhoud van 7 liter maar kan ook afgevoerd worden door de waterpomp en de permanente afvoer. Als je voor de laatste optie kiest dan hoef je het reservoir niet te legen.

Waterreservoir:

je kunt het niveau van het reservoir makkelijk volgen door het kijkvenster. Zo weet je of het reservoir bijna vol is. Bovendien zal het apparaat automatisch uitschakelen bij een volle watertank als het pompsysteem of de afvoer niet aangesloten zijn.

Functies:

je kunt zelf de gewenste vochtigheid instellen via de elektronische bediening. Het digitale display geeft alle belangrijke informatie weer en het toestel beschikt ook nog over een timerfunctie.

Nadelen
Snoerlengte:

het snoer is slechts 1 meter lang en je kunt het ook niet in het apparaat opbergen.

 

 

Qlima D 625 Luchtontvochtiger

 

Ben je nog steeds op zoek naar een degelijke luchtontvochtiger? Dan kun je misschien dit apparaat van het bekende merk Qlima even bekijken. Het is misschien niet meteen één van de goedkope luchtontvochtigers maar toch lijken de meeste klanten zich daar niet meteen aan te ergeren.

Het is een bijzonder krachtig apparaat dat met gemak een ruimte met een totale oppervlakte van 66 m2 kan aanpakken. Zo haalt deze luchtontvochtiger maar liefst 25 liter vocht uit de lucht en dit op een maximale tijdspanne van ongeveer 24 uur lang. Daarnaast beschikt het toestel ook nog over heel wat andere opties en mogelijkheden. Zo is er bijvoorbeeld een timer functie aanwezig, een duidelijk afleesbaar LCD display, een 3-laagse filter en zelfs een hygrometer.

Doordat dit toestel ook waterbestendig is, kun je het ook zonder problemen in je badkamer of eventueel in het washok gaan plaatsen. We merken dan ook dat de reacties vooral positief zijn. Zo zijn er verschillende klanten die een positief advies geven over de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid van het apparaat.

Met deze handige luchtontvochtiger van het bekende merk Qlima kun je op een eenvoudige manier het vocht uit de lucht gaan halen. Alvorens je besluit om dit toestel aan te kopen dan kan het misschien toch wel een goed idee zijn om eventjes een kijkje te nemen tussen de verschillende voordelen en nadelen.

Voordelen
LCD display:

het toestel is voorzien van een handige en duidelijk afleesbaar LCD scherm. Daarmee kun je de luchtontvochtiger eventueel ook gaan instellen en bedienen.

Gebruiksgemak:

verder is het apparaat ook nog eens uitgerust met een handige hygrometer, een 3-laagse filter en zelfs een handige timer functie.

Krachtig:

het is een krachtig toestel. Op een tijdspanne van slechts 24 uur zul je merken dat deze luchtontvochtiger in staat is om tot wel 25 liter vocht uit de lucht te gaan onttrekken.

Nadelen
Lawaai:

volgens één enkele gebruiker zou deze luchtontvochtiger toch best wel veel lawaai maken. Dit is vervelend en werkt storend.

 

 

Elro DH600 Luchtontvochtiger 600ML/DAG

 

De ELRO DH600 600ML/DAG is meer geschikt voor kleine ruimtes tot ongeveer 10 m2. Je kunt dit apparaat voor bijvoorbeeld garderobes, provisiekasten, slaapkamers, campers en caravans gebruiken.

Dit product kan ongeveer 600 ml aan vocht per dag opnemen en heeft een waterreservoir van 2 liter. Het apparaat schakelt automatisch uit wanneer de watertank vol is, dat maakt dit apparaat dus ook veilig.

Dit apparaat zorgt voor de juiste luchtvochtigheid in een ruimte en voorkomt schimmels en muffe geurtjes. De kopers van dit product zijn tevreden ermee, want ze hebben geen negatieve beoordeling gegeven hiervoor. Zij geven dus positief advies voor dit product. Het is van goede kwaliteit en werkt prima.

De prijs van dit product is ook goed en is bijna een luchtontvochtiger aanbieding. Daarnaast heeft het een grote waterbak, zodat je het niet steeds hoeft te ledigen, en maakt het geen lawaai.

Dit apparaat is heel geschikt voor kleine ruimtes zoals kasten, campers of kleine slaapkamers. Het apparaat is veilig in gebruik en voorkomt de vorming van schimmels in een ruimte.

Voordelen
Waterreservoir:

het reservoir heeft een inhoud van 2 liter en het toestel schakelt automatisch uit wanneer de watertank vol is. Je bent dus beveiligd tegen het overlopen van een volle watertank.

Klein formaat:

dankzij het kleine formaat is het apparaat licht van gewicht en uitermate geschikt om in kleine ruimtes te gebruiken. Je kunt dit apparaat in de kelder of in een opbergruimte plaatsen.

Nadelen
Geluid:

het apparaat maakt net teveel geluid om het in de slaapkamer te kunnen plaatsen. Als je wilt genieten van een goede nachtrust dan gebruik je dit toestel beter niet ‘s nachts.

 

 

Qlima D516

 

De Qlima D516 – Luchtontvochtiger is geschikt voor ruimtes van 70 tot 105 m3 en het waterreservoir heeft een inhoud van 4 liter. Dit apparaat heeft een fraai design en heeft diverse leuke functies waarvan je kunt genieten.

Het heeft een timer functie, een 3 laags filter, een LCD display en een hygrometer. Dit product is een waterproof design en het heeft een indicatielampje dat aangeeft wanneer het waterreservoir vol is. Je kunt ook een permanente waterafvoer regelen. Dit apparaat heeft verder een ventilator met regelbare snelheid.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en voldoet aan de verwachtingen. Echter zijn enkele kopers niet helemaal tevreden met dit product.

Het heeft een te kleine watertank en maakt soms lawaai. Daarnaast heeft dit product ook een geur en zorgt het voor hoge elektriciteitskosten. Het paneel blijft ook niet verlicht.

De D516 van Qlima heeft de meeste reviews ontvangen en is dus de populairste luchtontvochtiger. Het toestel beschikt over verschillende functies en is geschikt voor middelgrote ruimtes.

Voordelen
Waterdicht:

je kunt dit toestel zonder problemen in een badkamer gebruiken of naast een zwembad plaatsen. Het apparaat is speciaal daarvoor waterdicht gemaakt.

Waterreservoir:

de watertank heeft een inhoud van 3,9 liter maar je kunt ook een permanente waterafvoer aansluiten zodat je het reservoir niet moet legen. Het apparaat schakelt automatisch uit wanneer de watertank vol zit.

Functies:

het display toont alle nuttige informatie en het toestel beschikt over een hygrometer om de luchtvochtigheid te meten. Je kunt ook een timer instellen zodat het apparaat automatisch uitschakelt na een bepaalde tijd.

Nadelen
Mobiliteit:

de luchtontvochtiger beschikt niet over wielen aan de onderkant dus je kunt het niet zo makkelijk verplaatsen naar een andere ruimte.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

2 COMMENTAIRES

zhou yi Schoenmakers

December 15, 2021 at 2:23 pm

Beste 10toptest.nl,

Naar aanleiding van jullie affiliate naar Bol.com, schrijf ik jullie deze email.

Ik ben momenteel bezig met mijn eerste product te lanceren op Bol.com en zou graag op jullie site een affiliate naar mijn luchtontvochtiger willen verwijzen.

Mocht dit mogelijk zijn, zou ik graag willen weten wat de extra kosten hiervan zijn.

Met vriendelijke groet,

Zhou Yi Schoenmakers

Reply
10top Team

December 18, 2021 at 12:14 pm

Hoi Zhou,

Bedankt voor je berichtje.
Op welk mailadres mogen wij even contact opnemen om alles verder te bespreken?

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
DMCA.com Protection Status