5 Beste Luchtontvochtigers Test van 2020

Laatste update: 29.01.20

 

Luchtontvochtigers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een luchtontvochtiger kan ervoor zorgen dat al het extra en overbodige vocht uit de lucht zal worden verwijderd. Dit kan eventuele gezondheidsproblemen voorkomen en vermijden. Alvorens je een luchtontvochtiger aankoopt dan is het misschien een goed idee om even de koopgids te raadplegen. Zo weet je met welke factoren je rekening kunt houden als je de modellen gaat bekijken en vergelijken met elkaar. Indien je niet zoveel tijd hebt om de koopgids aandachtig door te nemen dan kun je ook altijd onze top 3 van beste luchtontvochtigers gaan raadplegen. Daaruit is gebleken dat je met de Trotec TTK 50 E een bijzonder degelijk en duurzaam toestel in huis haalt. Doordat je de luchtfilter er vrij snel en gemakkelijk kunt uithalen, is het toestel bijzonder eenvoudig te onderhouden. Het De’Longhi DD30P luchtontvochtiger toestel hoeft uiteraard helemaal niet onder te doen. Dit apparaat is bijzonder krachtig en kan probleemloos ruimtes aanpakken met een oppervlakte van wel 180 m3.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Luchtontvochtigers koopgids

 

Als je teveel luchtvochtigheid in je huis hebt dan kun je dit oplossen met een luchtontvochtiger. Wij sommen enkele belangrijke factoren op om op te letten bij de aankoop van zo’n toestel. Zo bestaan er verschillende luchtontvochtigers die verschillende voordelen bieden. Hoeveel energie gebruikt het en hoe groot moet het zijn voor je ruimte? Natuurlijk is de kostprijs van het apparaat ook van belang.

Soorten luchtontvochtigers en eigenschappen

Luchtontvochtigers worden meestal ingedeeld op basis van de maximale luchtontvochtiging in kubieke meters. De meeste worden in ingedeeld in twee groepen: modellen die ruimtes tot 100 kubieke meter kunnen ontvochtigen en apparaten die geschikt zijn voor ruimtes groter dan 100 kubieke meter. Je moet dus zelf weten welk soort apparaat je zult nodig hebben gebaseerd op de ruimte waar je het toestel het meeste nodig hebt.

De snelheid waarmee de machine de lucht ontvochtigt is ook belangrijk. Een luchtontvochtiger zal een bepaalde hoeveelheid vocht per uur uit de lucht halen. Als je dus teveel vocht hebt in een bepaalde ruimte kun je kiezen voor een toestel met een hoge snelheid van ontvochtiging.

Sommige modellen zijn uitgerust met een ingebouwde hygrometer, zo kun je de vochtigheidsgraad in de ruimte meten en zelf instellen hoe vochtig je een bepaalde ruimte wilt. Dit maakt het makkelijk om bepaalde ruimtes op de juiste vochtigheidsgraad te krijgen. Denk bijvoorbeeld maar aan een babykamer.

Tenslotte zijn er ook toestellen die over een luchtreiniger beschikken. Dit biedt extra voordelen want de lucht wordt niet alleen droger gemaakt maar ook nog eens schoner. Zo leef je in een gezondere omgeving en adem je minder stof en vuil in.

Een luchtontvochtiger kan schimmelvorming tegengaan en helpt er ook bij om je was sneller te laten drogen. Als je een bibliotheek in je huis hebt dan helpt dit apparaat om aantasting van het papier te voorkomen.

 

Waar ga je het apparaat voor gebruiken

Het is belangrijk om een luchtontvochtiger te kopen die geschikt is voor de ruimte waar je de lucht wilt drogen. Het aantal vierkante meters van de ruimte is dus belangrijk. Als je een toestel die geschikt is voor 25 vierkante meter plaatst in een ruimte van 40 vierkante meter zal het veel meer tijd en energie kosten om de lucht te ontvochtigen. Het zal ook geen optimale resultaten bereiken.

Een normale luchtbevochtiger onttrekt gemiddeld 10 liter vocht aan de lucht in 24 uur. Deze toestellen zijn doorgaans geschikt voor ruimtes zoals slaapkamers of keukens. Heb je een toestel nodig met een grotere capaciteit zoals bijvoorbeeld een vochtige kelder, dan kun je toestellen kopen die wel tot 30 liter vocht aan de lucht onttrekken in 24 uur.

Houd er ook rekening mee dat de apparaten zullen verschillen op basis van het gebruik in kleine, middelgrote of grote ruimtes. De prijs zal ook duurder worden als je een groter toestel wilt kopen.

 

Onderhoud en gebruiksgemak

Als je een luchtontvochtiger nodig hebt die bijna continu zal moeten aanstaan dan kun je beter kiezen voor een model met een permanente afvoer. De meeste apparaten gebruiken echter een waterreservoir die je kunt uitnemen om te legen. Dit reservoir moet ook af en toe schoongemaakt worden.

Sommige apparaten zijn voorzien van een waarschuwingslampje die aangeeft wanneer het waterreservoir vol is. Andere apparaten zijn uitgerust met een functie voor automatische inschakeling wanneer de watertank vol is.

Het is ook nuttig als je makkelijk bij de luchtfilter van het apparaat kunt, deze filter zul je ook af en toe moeten schoonmaken en in extreme gevallen zul je een nieuwe filter moeten plaatsen.

Sommige apparaten zijn zo gebruiksvriendelijk dat ze automatisch uitschakelen wanneer de gewenste vochtigheidsgraad bereikt is. Of ze blijven in standby mode om terug in te schakelen wanneer er terug te veel vocht gedetecteerd wordt. Dit allemaal dankzij het gebruik van hygrometers en hygrostaten. Als ze over een timer beschikken kun je ze ook laten inschakelen enkel wanneer jij dat wilt.

Verplaatsing en prijs

De meeste luchtontvochtigers beschikken over wielen aan de onderkant zodat je het apparaat makkelijk kunt verplaatsen. Deze apparaten zijn niet altijd even licht, vooral als het waterreservoir bijna vol is, dus het is makkelijker te verplaatsen met de wieltjes. Jammer genoeg beschikken niet alle apparaten over wieltjes. Dit is bij sommige modellen ook niet nodig, vooral de modellen met een permanente afvoer zul je niet kunnen verplaatsen voor deze reden.

Een luchtontvochtiger is niet één van de goedkoopste apparaten. Gelukkig kun je tegenwoordig online honderden apparaten vergelijken voordat je een keuze maakt. Er bestaan website die wekelijks of maandelijks aanbiedingen hebben dus het is aanbevolen om eerst wat onderzoek uit te voeren.

 

5 Beste Luchtontvochtigers (Reviews) van 2020

 

Heb jij in jouw huis ook last van een te hoge luchtvochtigheid? Dan is het aangeraden om een luchtontvochtiger aan te schaffen. Met zo een luchtontvochtiger verwijder je al het extra vocht in de lucht en kun je diverse gezondheidsproblemen voorkomen. Een te hoge luchtvochtigheid kan je interieur op den duur aantasten. Bekijk de opties hieronder en kies de beste luchtontvochtiger voor een optimaal binnenhuisklimaat.

 

1. Trotec TTK 50 E luchtontvochtiger

 

De Trotec TTK 50 E luchtontvochtiger heeft een capaciteit van 16 liter vocht per dag. Het heeft een roterende compressor en de optie voor elektrische ontdooiing.

De luchtfilter van dit apparaat is gemakkelijk te bereiken, dus dit apparaat is niet moeilijk te onderhouden.

Handig van dit apparaat is dat het een waarschuwingslampje heeft dat aangaat wanneer het waterreservoir vol is.

Het heeft nog een ander voordeel voor wat betreft de beveiliging, dat het apparaat automatisch uitschakelt wanneer de watertank vol is. Hierdoor voorkom je dat de watertank gaat overlopen.

Als je de reviews leest, zijn alle kopers tevreden met dit product. Voor hen is dit een top product. Het is van goede kwaliteit en het werkt snel. Daarnaast heeft het ook een goede prijs. Dit apparaat heeft een mooi en compact design, waardoor het niet veel ruimte in beslag neemt.

Als je op zoek bent naar het product met de laagste prijs dan is de Trotec TTK 50 E de ideale luchtontvochtiger voor jou. Het apparaat heeft een capaciteit van 16 liter per dag en is eenvoudig om te onderhouden.

Voordelen
Mobiliteit:

het apparaat is voorzien van wielen aan de onderkant en beschikt ook over een handgreep zodat je het makkelijk naar een andere ruimte kunt verplaatsen.

Waterreservoir:

wanneer het reservoir vol is dan gaat er een waarschuwingslampje branden. Het toestel beschikt ook over een overloopbeveiliging waardoor het automatisch uitschakelt wanneer de watertank vol is.

Onderhoud:

de luchtfilter van het apparaat kun je makkelijk bereiken om het te verwijderen en schoon te maken.

Oppervlakte:

je kunt dit toestel gebruiken in ruimtes met een maximale oppervlakte van 31 m2, dit wil zeggen dat het in de meeste kamers geplaatst kan worden.

Nadelen
Geluid:

het apparaat heeft een geluidsniveau van 40 dB die voor mensen met een gevoelig gehoor nogal storend kan zijn.

Koop bij bol.com (€139.95)

 

 

 

 

2. De’Longhi Luchtontvochtiger DD30P

 

De De’Longhi Luchtontvochtiger DD30P is geschikt voor ruimtes tot 180 m3 en heeft een inhoud van 7 liter. Het apparaat heeft een drievoudig afvoersysteem met een ingebouwd pompsysteem.

Daarnaast is het waterreservoir uitneembaar en je kunt het niveau van het water volgen door het kijkvenster.

Als de watertank vol is stopt dit apparaat met werken. Dit apparaat heeft een timerfunctie en het heeft een LCD display.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en werkt prima. Daarnaast is het eenvoudig te gebruiken en maakt dit apparaat geen lawaai.

Het heeft een grote capaciteit, maar is toch niet te groot om in huis te hebben. Dit apparaat behoort zeker niet tot de categorie van goedkope luchtontvochtigers, maar is de prijs wel waard. Het enige minpuntje is dat het een te kort snoer heeft.

De’Longhi is één van de beste merken op het vlak van elektronica. Dit merk zal bij de meesten ook wel bekend in de oren klinken. De watertank heeft een inhoud van 7 liter en het toestel beschikt over verschillende functies.

Voordelen
Drievoudig afvoersysteem:

het vocht wordt afgevoerd via een watertank met een inhoud van 7 liter maar kan ook afgevoerd worden door de waterpomp en de permanente afvoer. Als je voor de laatste optie kiest dan hoef je het reservoir niet te legen.

Waterreservoir:

je kunt het niveau van het reservoir makkelijk volgen door het kijkvenster. Zo weet je of het reservoir bijna vol is. Bovendien zal het apparaat automatisch uitschakelen bij een volle watertank als het pompsysteem of de afvoer niet aangesloten zijn.

Functies:

je kunt zelf de gewenste vochtigheid instellen via de elektronische bediening. Het digitale display geeft alle belangrijke informatie weer en het toestel beschikt ook nog over een timerfunctie.

Nadelen
Snoerlengte:

het snoer is slechts 1 meter lang en je kunt het ook niet in het apparaat opbergen.

Beste Aanbod

 

 

 

 

3. Qlima D 625 Luchtontvochtiger

 

Ben je nog steeds op zoek naar een degelijke luchtontvochtiger? Dan kun je misschien dit apparaat van het bekende merk Qlima even bekijken. Het is misschien niet meteen één van de goedkope luchtontvochtigers maar toch lijken de meeste klanten zich daar niet meteen aan te ergeren.

Het is een bijzonder krachtig apparaat dat met gemak een ruimte met een totale oppervlakte van 66 m2 kan aanpakken. Zo haalt deze luchtontvochtiger maar liefst 25 liter vocht uit de lucht en dit op een maximale tijdspanne van ongeveer 24 uur lang. Daarnaast beschikt het toestel ook nog over heel wat andere opties en mogelijkheden. Zo is er bijvoorbeeld een timer functie aanwezig, een duidelijk afleesbaar LCD display, een 3-laagse filter en zelfs een hygrometer.

Doordat dit toestel ook waterbestendig is, kun je het ook zonder problemen in je badkamer of eventueel in het washok gaan plaatsen. We merken dan ook dat de reacties vooral positief zijn. Zo zijn er verschillende klanten die een positief advies geven over de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid van het apparaat.

Met deze handige luchtontvochtiger van het bekende merk Qlima kun je op een eenvoudige manier het vocht uit de lucht gaan halen. Alvorens je besluit om dit toestel aan te kopen dan kan het misschien toch wel een goed idee zijn om eventjes een kijkje te nemen tussen de verschillende voordelen en nadelen.

Voordelen
LCD display:

het toestel is voorzien van een handige en duidelijk afleesbaar LCD scherm. Daarmee kun je de luchtontvochtiger eventueel ook gaan instellen en bedienen.

Gebruiksgemak:

verder is het apparaat ook nog eens uitgerust met een handige hygrometer, een 3-laagse filter en zelfs een handige timer functie.

Krachtig:

het is een krachtig toestel. Op een tijdspanne van slechts 24 uur zul je merken dat deze luchtontvochtiger in staat is om tot wel 25 liter vocht uit de lucht te gaan onttrekken.

Nadelen
Lawaai:

volgens één enkele gebruiker zou deze luchtontvochtiger toch best wel veel lawaai maken. Dit is vervelend en werkt storend.

Beste Aanbod

 

 

 

 

4. Clean Air Optima Luchtontvochtiger en luchtreiniger CA-707

 

De Clean Air Optima CA-707 is geschikt voor een ruimte tot ongeveer 175 m3. Dit apparaat is een 2 in 1 apparaat want het is niet alleen een luchtontvochtiger, maar het functioneert ook als een luchtreiniger.

Dit apparaat kun je comfortabel bedienen door de ingebouwde hygrostaat en met de tiptoetsen in de LCD display. Het heeft een timerfunctie en het schakelt automatisch uit bij een volle watertank.

Dit wordt aangegeven door een lampje dat gaat branden. Je kunt dit apparaat gemakkelijk verplaatsen door de handgreep en de wieltjes die aanwezig zijn. De meeste kopers zijn tevreden met dit product ondanks de hoge prijs.

Het apparaat werkt goed en is eenvoudig in gebruik. Het ziet er mooi en elegant uit. Sommige kopers vinden dat het teveel lawaai maakt en dat het niet gemakkelijk te verplaatsen is. De wieltjes rollen niet zoals het moet en het apparaat is groot en zwaar.

De Clean Air Optima CA-707 heeft twee belangrijke functies: vocht uit de lucht halen en de lucht reinigen. Het resultaat is een gezondere omgeving om in te wonen. Het apparaat is eenvoudig om te bedienen.

Voordelen
Tweevoudige functie:

naast het onttrekken van vocht uit de lucht wordt de lucht bovendien ook nog eens gefilterd door het apparaat. Je kunt dus genieten van schone lucht die bovendien niet te vochtig is.

Meerdere filters:

de vier verschillende filters zorgen ervoor dat de lucht efficiënt wordt gereinigd en dat rook, bacteriën en allergenen effectief verwijderd worden.

Waterreservoir:

de watertank heeft een inhoud van 4 liter maar je kunt ook een permanente waterafvoer aansluiten zodat je de tank nooit hoeft te legen.

Nadelen
Hoge prijs:

dit apparaat ligt in een duurdere prijsklasse, er zullen dus vele kopers zijn die dit toestel niet kunnen kopen.

Koop bij bol.com (€371)

 

 

 

 

5. Elro DH600 Luchtontvochtiger 600ML/DAG

 

De ELRO DH600 600ML/DAG is meer geschikt voor kleine ruimtes tot ongeveer 10 m2. Je kunt dit apparaat voor bijvoorbeeld garderobes, provisiekasten, slaapkamers, campers en caravans gebruiken.

Dit product kan ongeveer 600 ml aan vocht per dag opnemen en heeft een waterreservoir van 2 liter. Het apparaat schakelt automatisch uit wanneer de watertank vol is, dat maakt dit apparaat dus ook veilig.

Dit apparaat zorgt voor de juiste luchtvochtigheid in een ruimte en voorkomt schimmels en muffe geurtjes. De kopers van dit product zijn tevreden ermee, want ze hebben geen negatieve beoordeling gegeven hiervoor. Zij geven dus positief advies voor dit product. Het is van goede kwaliteit en werkt prima.

De prijs van dit product is ook goed en is bijna een luchtontvochtiger aanbieding. Daarnaast heeft het een grote waterbak, zodat je het niet steeds hoeft te ledigen, en maakt het geen lawaai.

Dit apparaat is heel geschikt voor kleine ruimtes zoals kasten, campers of kleine slaapkamers. Het apparaat is veilig in gebruik en voorkomt de vorming van schimmels in een ruimte.

Voordelen
Waterreservoir:

het reservoir heeft een inhoud van 2 liter en het toestel schakelt automatisch uit wanneer de watertank vol is. Je bent dus beveiligd tegen het overlopen van een volle watertank.

Klein formaat:

dankzij het kleine formaat is het apparaat licht van gewicht en uitermate geschikt om in kleine ruimtes te gebruiken. Je kunt dit apparaat in de kelder of in een opbergruimte plaatsen.

Nadelen
Geluid:

het apparaat maakt net teveel geluid om het in de slaapkamer te kunnen plaatsen. Als je wilt genieten van een goede nachtrust dan gebruik je dit toestel beter niet ‘s nachts.

Beste Aanbod

 

 

 

 

Deze producten zijn niet langer beschikbaar

 

 

Qlima D516

 

De Qlima D516 – Luchtontvochtiger is geschikt voor ruimtes van 70 tot 105 m3 en het waterreservoir heeft een inhoud van 4 liter. Dit apparaat heeft een fraai design en heeft diverse leuke functies waarvan je kunt genieten.

Het heeft een timer functie, een 3 laags filter, een LCD display en een hygrometer. Dit product is een waterproof design en het heeft een indicatielampje dat aangeeft wanneer het waterreservoir vol is. Je kunt ook een permanente waterafvoer regelen. Dit apparaat heeft verder een ventilator met regelbare snelheid.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en voldoet aan de verwachtingen. Echter zijn enkele kopers niet helemaal tevreden met dit product.

Het heeft een te kleine watertank en maakt soms lawaai. Daarnaast heeft dit product ook een geur en zorgt het voor hoge elektriciteitskosten. Het paneel blijft ook niet verlicht.

De D516 van Qlima heeft de meeste reviews ontvangen en is dus de populairste luchtontvochtiger. Het toestel beschikt over verschillende functies en is geschikt voor middelgrote ruimtes.

Voordelen
Waterdicht:

je kunt dit toestel zonder problemen in een badkamer gebruiken of naast een zwembad plaatsen. Het apparaat is speciaal daarvoor waterdicht gemaakt.

Waterreservoir:

de watertank heeft een inhoud van 3,9 liter maar je kunt ook een permanente waterafvoer aansluiten zodat je het reservoir niet moet legen. Het apparaat schakelt automatisch uit wanneer de watertank vol zit.

Functies:

het display toont alle nuttige informatie en het toestel beschikt over een hygrometer om de luchtvochtigheid te meten. Je kunt ook een timer instellen zodat het apparaat automatisch uitschakelt na een bepaalde tijd.

Nadelen
Mobiliteit:

de luchtontvochtiger beschikt niet over wielen aan de onderkant dus je kunt het niet zo makkelijk verplaatsen naar een andere ruimte.

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status