5 Beste Luchtreinigers Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Luchtreinigers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je van plan bent om een luchtreiniger aan te kopen dan kunnen wij jou enkel aanraden om van de eerste keer te gaan voor een kwaliteitsvol model. Op die manier hoef je geen schrik te hebben dat de luchtreiniger na 2 weken al stuk is. Het lijkt ons daarom een goed idee om onze koopgids omtrent luchtreinigers eens goed door te nemen. Indien je momenteel in tijdsnood zit dan volstaat het ook om meteen over te stappen naar de 3 beste luchtreinigers die wij na een grondig onderzoek voor jou hebben geselecteerd. Door te kiezen voor de Philips Series 5000i AC5659/10  Luchtreiniger, kies je voor een apparaat met een bijzonder krachtig reinigingssysteem. Zo wordt de bekende Hepa-filter verder aangevuld met een goed werkende koolstoffilter. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor het tweede beste product de Honeywell HA010E. Dankzij het compacte formaat neemt dit toestel heel weinig ruimte in.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Luchtreinigers koopgids

 

Geniet van gezonde lucht bij je thuis dankzij een luchtreiniger. Maar waar moet je nu op letten wanneer je een luchtreiniger koopt? We bespreken enkele belangrijke factoren zoals de soorten luchtreinigers, de capaciteit, het geluidsniveau, het type filter, de prijs van het toestel en de kosten na aankoop. Natuurlijk kunnen er nog andere factoren zijn die belangrijker zijn voor andere personen.

Soorten luchtreinigers

Het type luchtreiniger hangt af van de filter die gebruikt wordt om de lucht te reinigen. Er bestaan ook modellen die geen filter gebruiken maar enkel met ionisatie werken. Je kunt kiezen voor een apparaat met een koolstoffilter, deze toestellen beschikken over dikke filters die gevuld zijn met actieve koolstof. Koolstof kan verschillende stoffen aan zich binden zodat ze niet terug in de lucht geblazen worden. Zo geniet je zuivere lucht.

Je kunt ook opteren voor een toestel met een HEPA filter. HEPA betekent High Efficiency Particulate Air en kan stofdeeltjes tegenhouden met een diameter van 0,3 micrometer. Deze filters zijn tot 99,97% effectief dus ze filteren bijna al het stof en bacteriën uit de lucht. Je bent dus zeker dat je van hele gezonde lucht kunt genieten. HEPA filters zijn echter niet ideaal om rook of virussen te filteren.

Hoewel ze in weinige mate bestaan, kun je ook een luchtreiniger met een UV lamp kopen. Het UV licht doodt de bacteriën om de lucht te filteren. Tenslotte kun je ook een apparaat met een ionisator kopen. Deze modellen worden altijd maar meer populair. Een ionisator blaast geladen ionen de lucht in zodat deze zich aan stofdeeltjes of bacteriën vestigen. Deze deeltjes worden dan zwaarder en vallen uit de lucht zodat je ze makkelijk kunt opzuigen met de stofzuiger. Er bestaan ook ventilatoren met een ionisator.

 

Capaciteit en geluidsniveau

Een luchtreiniger beschikt over een bepaalde capaciteit, we willen daarmee zeggen dat het geschikt is voor een ruimte met een maximale grootte. Zo zal een luchtreiniger die geschikt is voor een ruimte van 20 vierkante meter niet optimaal werken in een ruimte van 40 vierkante meter.

De capaciteit wordt meestal weergegeven als het aantal kubieke meters die een luchtreiniger in een uur tijd kan reinigen. Voor een grotere ruimte zul je dus best een apparaat met een grote capaciteit kiezen.

In geval van een ionisator kun je letten op het aantal ionen die geproduceerd worden in een uur. Bij alle modellen kun je ook rekening houden met de hoeveelheid deeltjes die uit de lucht verwijderd worden, maar dit hangt natuurlijk ook van het soort filter af.

Als je van plan bent om de luchtreiniger in je slaapkamer te gebruiken dan is het belangrijk dat het toestel niet te veel geluidsoverlast veroorzaakt. Laat je niet vangen door termen als stil en geruisloos maar let eerder op het aantal decibel. Kijk ook goed of het vermelde aantal decibel de maximum of minimum sterkte is.

Er bestaan bijvoorbeeld apparaten met een geluidsniveau van 80 dB. Als je in gedachten houdt dat het geluid storend is vanaf 45 dB dan weet je dat het zeker voor te veel overlast zal zorgen.

 

 

Prijs en eventuele bijkomende kosten

De prijs van een luchtreiniger hangt van deze factoren af maar kan ook verschillen naargelang de functies van het apparaat. Zo kunnen sommige luchtreinigers ook de lucht bevochtigen zodat je naast zuivere lucht ook kunt genieten van een optimale luchtvochtigheid.

Daarnaast bestaan er ook al luchtreinigers die ook de lucht kunnen koelen of verwarmen. Dit kan ook een ventilator zijn met een ionisatiefunctie. Je zult dan zeker een hogere prijs moeten betalen maar je vermijdt om twee of drie extra apparaten te kopen.

Zoals we al vermeld hebben kunnen luchtreinigers vele soorten filters bevatten. Deze filters moeten regelmatig gereinigd worden en als dit niet mogelijk is dan kan dit grote bijkomende kosten veroorzaken. Je moet dan altijd nieuwe filters kopen en deze zijn meestal niet echt goedkoop.

Daarbovenop verbruikt een luchtreiniger natuurlijk ook energiekosten. Het verbruik van zo’n apparaat ligt al vlug tussen de 20 en 50 Watt. Als je het dagelijks gebruikt mag je op het einde van de maand een hogere factuur in de bus verwachten.

Als je zoveel mogelijk geld wilt besparen dan kun je verschillende producten online vergelijken. Er bestaan vele interessante websites met mooie aanbiedingen, vergeet echter de verzendkosten niet, deze worden meestal niet weergegeven in de prijs. Misschien heb je wel een vriend die je een goede aanbeveling kan geven? Of toch tenminste enkele tips waar je nog moet op letten. Stel zelf je budget samen en schrijf de kenmerken op die onmisbaar zijn voor jouw ideale luchtreiniger.

 

5 Beste Luchtreinigers (Reviews) van 2020

 

Als je hier bent om de beste luchtreinigers van 2020 te vinden, dan ben je aan het juiste adres. Uit onze test van luchtreinigers is gebleken dat een aantal van de meest handige en redelijk geprijsde modellen degenen zijn die we in de volgende selectie zullen presenteren. We hebben onze analyse niet alleen gebaseerd op de feedback van gebruikers, de prijs-kwaliteitverhouding, maar ook de verkoopcijfers van deze producten. Terwijl de markt vele aanbiedingen heeft voor luchtreinigers, behoren de volgende modellen tot de best beoordeelde producten.

 

 

1. Philips Series 5000i AC5659/10 Luchtreiniger 

 

Hoef je niet te letten op het budget en ben je op zoek naar een luchtreiniger die voldoende krachtig is om grote ruimtes aan te pakken? Dan loont het de moeite om dit apparaat van Philips alvast even wat grondiger onder de loep te nemen. Dit product kan namelijk probleemloos ruimtes met een oppervlakte van maximaal 130 m2 behandelen.

De motor van dit apparaat zorgt voor een totaal vermogen van ruim 230 Watt. Ondanks de enorme kracht waarmee deze luchtreiniger te werk gaat, zul je het apparaat zo goed als niet horen. Het geluidsniveau bedraagt namelijk amper 32 dB. Verder is het apparaat niet alleen voorzien van één van de beste Hepa-filters maar wordt het reinigingssysteem verder aangevuld met een koolstoffilter.

Het is mogelijk om de intensiteit waarmee het apparaat werkt aan te passen door te schakelen tussen de 4 beschikbare standen. Verder is de luchtreiniger voorzien van een ventilatiefunctie en nachtmodus functie. De wielen maken het dan weer mogelijk om het apparaat snel en makkelijk te verplaatsen. Ondanks de hoge prijs, merken we toch vooral lovende commentaren van heel wat klanten op.

Met dit product haal je een luchtreiniger in huis die voorzien is van een automatische aan- en uitknop en waarvan de CADR-waarde ruim 500 m3 per uur bedraagt. Het apparaat is verder voorzien van een geïntegreerde luchtkwaliteitmeter zodanig dat je op eender welk moment de kwaliteit van de lucht kunt controleren. Ben je benieuwd naar de verdere mogelijkheden? Lees dan vooral verder!

Voordelen
Comfort:

de luchtreiniger is voorzien van een stel stevige transportwieltjes waarmee het mogelijk is om het apparaat snel van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen.

Formaat:

met een maximaal formaat van 33,5 x 32,3 x 45 cm zul je merken dat de luchtreiniger vrij compact is en dus makkelijk ergens te plaatsen is.

Vermogen:

ondanks het compacte formaat, zul je versteld staan van de enorme kracht die van het toestel uitgaat. Zo bedraagt het totale vermogen wel 230 Watt en kun je probleemloos tussen diverse standen schakelen.

Handig in gebruik:

de luchtreiniger wordt gekenmerkt door tal van handige optiemogelijkheden. Zo heeft men niet alleen gedacht aan een nachtmodus functie maar is er ook een ventilatiefunctie aanwezig. De combinatie van de Hepa en koolstoffilter zorgt voor een krachtig reinigingssysteem.

Nadelen
Geen afstandsbediening:

houd er wel rekening mee dat deze luchtreiniger niet geleverd wordt in combinatie met een afstandsbediening.

Prijzig:

de hoge prijs zou door sommige klanten misschien wel eens als een minpuntje kunnen worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Honeywell Luchtreiniger HA010E

 

2-honeywell-ha010eAls je op zoek bent naar een goede prijs voor een luchtzuiveringsinstallatie, is het misschien hoog tijd dat je dit model van Honeywell een bekijkt.

Het kost meestal minder dan € 100, maar ondanks het feit dat het is bedoeld voor ruimtes tot 35 kubieke meter, is het zonder twijfel in staat te doen wat het verondersteld wordt te doen. Hoewel het niet zo veelzijdig is als het eerder beschreven model, is deze Honeywell een redelijke mogelijkheid om rekening mee te houden door zijn gebruiksgemak. Het systeem is uitgerust met een elektronische indicator waarmee gebruikers weten wanneer het filter dient te worden vervangen.

De overgrote meerderheid van de mensen die de tijd namen om het product te beoordelen zeggen dat het makkelijk te gebruiken is, een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft en zelfs de geur van de kamers en kelders verbetert. Het is misschien de moeite waard om te vermelden dat deze Honeywell slechts twee snelheden heeft en de hoogste instelling in vergelijking met de laagste een tikkeltje luidruchtig kan zijn.

Deze eenvoudige luchtreiniger is geschikt voor ruimtes van 35m3 en heeft de laagste prijs van alle items in ons artikel. Het is één van de populairste producten vanwege de lage prijs maar ook vanwege het hoge gebruiksgemak. Het toestel geeft via een indicator aan wanneer je de filter moet vervangen.

Voordelen
Filter:

je kunt de filter van het apparaat afwassen en laten drogen om het opnieuw te gebruiken. Zo hoef je niet steeds nieuwe filters te kopen.

Formaat:

het apparaat heeft een compact formaat en neemt weinig ruimte in, maar heeft toch nog een goede werking.

Stil:

voor de meeste kopers maakt het toestel weinig geluid, zelfs op de hoogste stand.

Nadelen
Geluid:

voor enkele kopers maakt het toestel op de hoogste stand te veel lawaai. Toch hebben de meeste kopers er geen last van.

Standen:

de gebruikers vinden het jammer dat het apparaat maar over twee standen beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Steba LR5 Luchtreiniger Pre HEPA en Koolstoffilter

 

3-steba-lr5De Steba LR5 is nog een ander product dat je aandacht verdient gezien het feit dat hij is uitgerust met drie soorten filters.

De grove, HEPA en actieve koolfilters werken alle aan het elimineren van ziektekiemen, pollen en stof uit de lucht die je inademt in de kamer waar je dit model wilt gebruiken. Plus dat dit toestel beschikt over drie modi die, afhankelijk van jouw behoeften, kunnen worden geselecteerd. Bovendien heeft het model een timer die kan worden ingesteld tot twaalf uur.

Als het gaat om het gebruiksgemak en de betrouwbaarheid van dit model, kan ik je geruststellen aangezien dit product wordt geleverd met een groot LCD-display. Sommige mensen gaven echter aan in hun beoordelingen dat de filters een beetje duur zijn om te vervangen.

Als je toch luchtreinigers wilt kopen dat elke cent meer dan waard zijn, moet je misschien dit model overwegen.

De luchtreiniger van Steba zorgt voor een efficiënte reiniging van de lucht dankzij het gebruik van vier verschillende filters. Je kunt het apparaat instellen dankzij de timer en je kunt kiezen uit verschillende programma’s. We geven je even de belangrijkste pro’s en contra’s van vorige kopers.

Voordelen
Efficiëntie:

het apparaat maakt gebruik van een ruwe filter, een HEPA filter, een actieve koolfilter en een koude katalysefilter om zoveel mogelijk stof en bacteriën uit de lucht te filteren.

Gebruiksgemak:

het toestel is licht van gewicht waardoor je het makkelijk kunt verplaatsen naar een andere ruimte.

Geluid:

desondanks de negatieve commentaar van één koper, zijn alle anderen het erover eens dat het toestel weinig geluid maakt. Op de laagste stand is het apparaat zelfs heel stil.

Nadelen
Filter:

sommige filters zijn heel duur en zorgen voor een grote meerkost wanneer je die moet vervangen. Het is ook niet eenvoudig om een filter te vervangen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Winix P150 Luchtreiniger

 

4-winix-p150Ook al is dit model beduidend duurder in vergelijking met de artikelen die wij eerder hebben beschreven, de WINIX P150 is toch een opmerkelijk alternatief gezien het feit dat het een van de meest energie-efficiënte producten in deze lijn is.

Daarnaast levert het model excellente prestaties aangezien deze is uitgerust met een geavanceerde luchtzuiveringstechnologie die het mogelijk maakt dat de machine zelfs de kleinste deeltjes, die een gevaar voor de gezondheid van mensen met allergieën en astma vormen, kan vangen.

Bovendien heeft het model een unieke antimicrobiële coating die het praktisch onmogelijk maakt voor micro-organismen om te groeien op het oppervlak van de filter of ergens nabij de machine.

De algemene opinie van de gebruikers over de WINIX P150 is dat het apparaat redelijk stil is, makkelijk te gebruiken en elke cent meer dan waard is.

De P150 van Winix behoort zeker niet tot de goedkope luchtreinigers maar het toestel beschikt wel over een laag energieverbruik. Dit kan op lange termijn zorgen voor lagere kosten. Het apparaat zuivert de kleinste deeltjes uit de lucht en is geschikt voor personen die last hebben van allergieën.

Voordelen
Geluid:

het apparaat is muisstil op de laagste stand en voor vele gebruikers is het zelfs stil op alle standen.

Automatische werking:

het toestel gebruik een sensor om de kwaliteit van de lucht te meten. Als de lucht heel vuil is dan zal het apparaat harder werken om meer lucht te kunnen zuiveren.

Meerdere filters:

het apparaat gebruikt een koolstoffilter, een HEPA filter en plasmawave ionisatie om zo efficiënt mogelijk de lucht te reinigen.

Nadelen
Luidruchtig:

op de hoogste stand zou het apparaat te veel geluid maken, vergelijkbaar met het volume van een stofzuiger.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Airfree P40 Filterloze 100% Stille Luchtreiniger

 

5-airfree-p40Schone lucht inademen terwijl je slaapt is uiterst belangrijk voor je gezondheid en de Airfree P40 is meer dan geschikt voor het elimineren van bacteriën, schimmels en andere vormen van allergenen uit je leefomgeving.

Dit model kan uitsluitend worden gebruikt in kamers, waarvan het volume niet meer dan 16 kubieke meter is.

Het geweldige aan deze optie is dat het berust op een opmerkelijke technologie die het mogelijk maakt voor de machine om verwarmde lucht te gebruiken, zodat het virussen, huisstofmijt en andere luchtverontreinigende stoffen vernietigt.

Aangezien het product weinig geluid maakt, zul je in staat zijn om de rustgevende slaap die je nodig hebt te krijgen. In de meeste gevallen kost de Airfree P40 minder dan € 200.

De Airfree P40 luchtreiniger verwijdert bacteriën en allergenen uit je slaapkamer of andere ruimtes. Het toestel kun je inzetten in kamers met een maximaal volume van 16m3. Het toestel gebruikt warme lucht om virussen en andere schadelijke stoffen te vernietigen.

Voordelen
Lichtje:

het ingebouwde licht kan werken als een nachtlampje en je kunt de lichtsterkte aanpassen.

Geluid:

het toestel maakt weinig tot geen geluid, je kunt het dus zonder problemen in de slaapkamer laten staan ‘s nachts.

Filter:

het toestel werkt zonder filter, dit wil zeggen dat je deze niet hoeft te vervangen en dus geen meerkost hoeft te maken door meerdere keren per jaar een filter te kopen.

Nadelen
Prijs-kwaliteitverhouding:

één van de kopers vindt de capaciteit van het apparaat te laag voor de prijs die ze voor het product vragen.

Koop bij bol.com (€139)

 

 

 

 

Deze producten zijn niet langer beschikbaar

 

 

ProAirTech ZX 9000 Luchtreiniger

 

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke luchtreiniger dan valt dit apparaat van het bekende merk ProAirTech meteen op. Het toestel heeft dan ook heel wat online reviews mogen ontvangen waaruit blijkt dat de meeste kopers er echt wel tevreden over zijn.

Je zou het apparaat vast en zeker tot de krachtige luchtreinigers kunnen rekenen. Zo is het uitgerust met een minimaal vermogen van maar liefst 8 Watt en een maximaal vermogen van ruim 40 Watt. Daardoor kun je met dit apparaat zonder problemen een ruimte aanpakken die een maximale oppervlakte heeft van zo een 100 m2. Verder kun je kiezen uit meerdere standen zoals bijvoorbeeld de turbostand of de automatische stand.

Ondanks de kracht van het toestel zul je merken dat de luchtreiniger amper geluid maakt en dit is natuurlijk voor heel wat kopers een pluspunt. Verder is de luchtreiniger voorzien van een krachtige Hepa filter die beschouwd wordt als één van de betere filtersystemen. Slechts een enkele koper vindt het toestel best wel prijzig.

We weten dat het niet altijd makkelijk is om op zoek te gaan naar een luchtreiniger toestel dat enerzijds duurzaam is en anderzijds bijzonder krachtig. Toch lijkt dit apparaat wel tot de populairste luchtreinigers te behoren. Het lijkt ons dan ook een goed idee om even op zoek te gaan naar wat nu precies de voordelen en de nadelen zijn van deze luchtreiniger.

Voordelen
Kracht:

je zult deze luchtreiniger vast en zeker tussen de krachtige apparaten kunnen spotten. Het is namelijk uitgerust met een totaal vermogen van maar liefst 40 Watt. Hierbij heb je de mogelijkheid om te kiezen uit meerdere standen.

Comfort:

ondanks de kracht van het toestel, zul je toch wel kunnen vaststellen dat deze luchtreiniger eigenlijk geluidloos functioneert. En dat is voor heel wat kopers duidelijk een pluspunt.

Reinigingstechniek:

deze luchtreiniger is uitgerust met een 5-delige reinigingstechniek. Zo is er in de eerste plaats een voorfilter voorzien. Verder is het apparaat ook uitgerust met meerdere antibacteriële coating filters, Hepa filters, koolstoffilters en zelfs een handige cluster ionisator.

Handig in gebruik:

je zult merken dat het toestel makkelijk te bedienen is en niet zo heel veel weegt. Daardoor kun je de luchtreiniger makkelijk en snel verplaatsen. Verder is het toestel ook voorzien van een handige lichtsensor, een geursensor en zelfs een stofsensor.

Nadelen
Budget:

ondanks de vele positieve reacties van de kopers, vindt één enkele gebruiker dat je toch wel duur moet betalen voor deze luchtreiniger.

 

 

ProAirTech ZX 7000

 

1-proairtech-luchtreiniger-zx-7000De ProAirTech ZX 7000 is een van de meest geavanceerde producten in deze lijn omdat het in staat is een overvloed aan allergenen en andere schadelijke deeltjes, die in de lucht van een kamer tot zeventig vierkante meter zitten, kan verwijderen.

Het model is getest en heeft bewezen 99,97% van de schimmels, rook en diverse micro-organismen die in de lucht aanwezig zijn van waar de gebruiker woont of werkt, te kunnen verwijderen. Een deel van de doelmatigheid van dit product is te wijten aan het feit dat het uitgerust is met een HEPA-filter, dat bekend is om zijn technologie voor het effectief zuiveren van woonruimtes over de hele wereld.

Het apparaat kan afhankelijk van de behoeften van de persoon worden ingesteld om de allergenen in een kamer te verwijderen. Als zodanig hebben de gebruikers de vrijheid om modi zoals zacht, laag, gemiddeld, hoog en automatisch te selecteren. Op de lage stand heeft de ProAirTech ZX 7000 een geluidsniveau van slechts 35dB, wat betekent dat gebruikers hier geen last van hebben wanneer ze werken of slapen. Andere aantrekkelijke kenmerken van dit product zijn onder ander een instelbare timer, een laag energieverbruik en lage totale uitstoot van ozon.

ProAirTech behoort tot de beste merken en dit zie je ook aan de kwaliteit van de ZX 7000. Dit apparaat haalt een grote hoeveelheid aan vuil en allergenen uit de lucht in ruimtes tot wel 70m2. Het toestel maakt gebruik van een HEPA filter en zorgt voor propere lucht in je woning. We noemen even de belangrijkste voor- en nadelen op.

Voordelen
Automatische stand:

het apparaat gebruikt een geur- en stofsensor om de reiniging van de lucht automatisch aan te passen. Zelfs wanneer je kookt zal het apparaat inschakelen om geurtjes en schadelijke stoffen te verwijderen.

Bereik:

je kunt met dit toestel de lucht in een ruimte van wel 70m2 reinigen. Even groot als sommige appartementen.

Geruisloos:

op de lage standen maakt het toestel bijna geen geluid. Enkel op de hoogste stand is de werking van het apparaat hoorbaar.

Nadelen
Prijs:

de prijs van het apparaat ligt nogal hoog en als je de filter regelmatig moet vervangen zorgt dit ook voor een belangrijke meerkost.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ramon
1 year ago

https://10toptest.nl/goedkope-aanbieding/beste-luchtreiniger/ Ik zie dat de ProAirTech ZX 7000 is vervangen voor de ProAirTech ZX 9000 wat nu de best verkochte luchtreiniger is op bol.com. Dit zou aangepast moeten worden.

10top Team
Admin
10top Team
1 year ago
Reply to  Ramon

Hey Ramon
Hartelijk bedankt voor deze oprechte comment. We doen ons best om alle artikels up to date te houden maar natuurlijk is het altijd mogelijk dat er bepaalde dingen nog net iets beter kunnen. Wij willen jou daarom bedanken voor de opbouwende comment en wij gaan dit meteen aanpassen. Alvast bedankt en aarzel zeker niet om ons bruikbare tips en adviezen mee te delen.

Prins
Prins
3 months ago

bol.com heeft als eerste keuze de pro air tech zx9000 maar kan dit niet meer leveren omdat zij de tarieven voor de fabrikant verhoogd hebben waardoor de fabrikant niet meer via bol.com levert. echter wanneer je bol.com hierover belt vertellen ze je dat niet. erg jammer.kost ze wel klanten.

10top Team
Admin
10top Team
3 months ago
Reply to  Prins

Beste,

Bedankt voor de reactie. We hebben het even bekeken en het product blijkt inderdaad (tijdelijk) niet meer leverbaar.

Wij zorgen dat dit zo vlug mogelijk wordt aangepast.

Met vriendelijke groet

DMCA.com Protection Status