5 Beste Magnetrons Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Magnetrons – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Bepaalde toestellen zijn eigenlijk bijna onmisbaar geworden in de keuken. Denk maar aan een degelijke en vooral duurzame magnetron. Wanneer je ’s avonds laat na een stressvolle werkdag thuis komt, kan het maar zo gemakkelijk zijn om even je eten op te warmen in de magnetron. In de koopgids kun je dan ook heel wat richtlijnen terugvinden waarop je zou kunnen letten wanneer je verschillende apparaten gaat vergelijken. Als je echt heel dringend op zoek bent naar een degelijke magnetron, dan kun je ook gewoon doorklikken naar onze top 3. Uit onderzoek is gebleken dat je met de Sharp R-961INW magnetron een degelijk apparaat mee naar huis toe zult nemen. Het is eigenlijk een combimagnetron die dus ook nog over een oven- en een grillfunctie beschikt. De Samsung MS23F301EAW magnetron hoeft natuurlijk zeker en vast niet onder te doen. In vergelijking met het voorgaande apparaat, beschikt deze magnetron over een volume van 23 liter. Doordat het iets compacter is, zul je het ook gemakkelijker ergens kunnen plaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Magnetrons koopgids

 

Vele mensen zien een magnetron nog altijd enkel als een toestel die voedsel opwarmt. Je kunt dit apparaat echter gebruiken voor vele toepassingen. Je kunt bevroren voedsel ontdooien en sommigen zijn zelfs oven en microgolfoven in één. Kies het type magnetron die je wilt kopen en let op de inhoud. Wil je inbouw of vrijstaand en over welke functies beschikt het? Houd ook rekening met de prijs.

 

 

Soorten magnetrons

Naast een gewone solo magnetron kun je tegenwoordig ook kiezen voor een combi magnetron met vele verschillende functies. De combi is duurder dan de gewone magnetron maar kan door z’n vele functies het gebruik van een oven overbodig maken. Zo kun je op die manier kosten maar ook ruimte besparen.

Een standaard magnetron is geschikt om kant-en-klare maaltijden op te warmen of zelf het heropwarmen van een kopje koffie. Ze beschikken meestal ook over een ontdooifunctie zodat je voedsel kunt ontdooien maar zijn niet geschikt om te grillen of roosteren. Ze zijn wel goedkoop en er bestaan vele modellen.

Je kunt ook kiezen voor een grill magnetron, deze toestellen hebben dezelfde werking als een standaard magnetron met een extra grillfunctie om je voedsel te kunnen bruinen. Bij sommige modellen kun je beide verwarmings functies gebruiken om voedsel klaar te maken.

Als je over extra plaats beschikt in je kast kun je eventueel een inbouw magnetron overwegen. Deze zijn meestal wel duurder dan vrijstaande magnetrons en je kunt ze ook niet verplaatsen. Een vrijstaand model neemt echter veel plaats in op het aanrecht. Houd bij de aankoop van een inbouw magnetron rekening met de deur. Als deze horizontaal open gaat dan plaats je de magnetron best niet te hoog. Denk er ook aan dat leveranciers meestal een extra kost aanrekenen om de magnetron te installeren.

 

Afmetingen en inhoud

Als je een klein aanrecht hebt dan kies je best voor een inbouwmodel. Maar als ook dat niet mogelijk is dan koop je best een klein magnetron die niet teveel ruimte inneemt. Kleine modellen hebben plaats voor een plaat met een breedte van 27 cm en zal dus ook een kleinere inhoud hebben.

De inhoud is belangrijk want je moet rekening houden voor hoeveel personen je eten wilt opwarmen of klaarmaken. Een gezin heeft een model met een grotere inhoud nodig dan een student of alleenstaande. De inhoud van een magnetron wordt uitgedrukt in liters en kan liggen tussen 17 liter voor kleine modellen en 40 liter voor combi modellen.

De grootte van de magnetron zal een invloed hebben op het soort plaat die je kunt gebruiken in je magnetron. De klassieke magnetrons beschikken over een draaischijf omdat deze zorgen voor een betere verdeling van de microgolven en zo een optimale opwarming te verkrijgen. Tegenwoordig bestaan er echter toestellen met een kookplaat die de warmte ook goed kunnen distribueren en daardoor meer ruimte bieden voor grotere schotels. Het nadeel van deze modellen is dat ze meestal duurder zijn.

 

Functies

Een magnetron kan over verschillende programma’s en functies beschikken. De mogelijkheid tot een uitgestelde start om zelf het tijdstip te kiezen wanneer de magnetron het voedsel opwarmt. Geheugentoetsen die veelgebruikte instellingen opslaan zodat je ze opnieuw kunt gebruiken met één druk op de toets.

Om het gebruik van een magnetron veiliger te maken zijn er modellen een kinderbeveiliging, dit zorgt ervoor dat je kinderen de deur niet kunnen opentrekken en voorkomen zo ongelukken. Je kunt bij sommige toestellen zelfs het draaiplateau vervangen door een draaispit! Kijk dus bij je aankoop eerst over welke functies een magnetron beschikt en welke handig kunnen zijn voor jouw situatie.

Een combi magnetron kan over verschillende opwarmfucties beschikken zoals hetelucht die de magnetron verwarmt met een ventilator. Zo is de warmte gelijkmatig verdeeld over de ruimte en kun je voedsel bakken.

De conventionele stand zorgt ook voor een gelijkmatige verdeling van de warmte en is geschikt om mee te bakken en braden. Met de grillfunctie kun je je voedsel een krokant bruin korstje geven.

 

 

Goedkope of dure magnetrons

Je hoeft zeker geen grote bedragen uit te geven aan een magnetron. Door vele verschillende apparaten online te vergelijken kun je zelfs geld besparen en mooie aanbiedingen vinden. Je kunt eenvoudig de verschillende voor- en nadelen bekijken van een apparaat en zelfs de meningen van andere kopers in acht nemen.

Solo magnetrons zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan een combi magnetron maar als je geen oven hebt in je keuken is een combi de betere keuze. Zo beschik je over veel meer functies voor het opwarmen van je voedsel. Het hangt in de eerste plaats af van je eigen budget en de functies die voor jouw situatie handig zijn.

 

5 Beste Magnetrons (Reviews) van 2020

 

Koop een magnetron om je maaltijden thuis of op kantoor op te warmen, zodat je kunt genieten van een heerlijke warme maaltijd. Tegenwoordig zijn er ook magnetrons met meer opties, waarmee je diverse gerechten kunt klaarmaken. Bekijk de opties hieronder en kies de beste magnetron voor jezelf uit.

 

1. Sharp R-961INW Combi-Magnetron

 

De Sharp R-961INW is een combimagnetron die 6 vermogensniveaus heeft samen met een grill en een oven. Het heeft 14 automatische programma’s, inclusief een ontdooifunctie en een inhoud van 40 liter.

Het heeft een sensor bediening met een digitale display. Je kunt dus diverse heerlijke gerechten klaarmaken met dit product. Je kunt nu dus ook heerlijk brood of koekjes bakken in de oven of je kunt lekker vlees grillen.

Gezien de prijs behoort dit product niet tot de categorie van goedkope magnetrons. Desondanks zijn de meeste kopers tevreden met dit product, want het is van uitstekende kwaliteit.

Het is eenvoudig om te gebruiken en je kunt er zoveel mee doen. De enige minpunten zijn dat het geen klok heeft, zodat je tijdens het koken de tijd in de gaten kunt houden en dat de bovenkant van dit apparaat warm wordt.

De R-961INW kun je gebruiken als magnetron maar ook als oven. Het apparaat beschikt over meerdere programma’s en je kunt er ook mee grillen. Het toestel heeft een inhoud van 40 liter maar zal door de hoge prijs sommige kopers afschrikken.

Voordelen
Verschillende functies:

je kunt het toestel gebruiken als magnetron maar het beschikt verder nog over andere handige functies zoals ontdooien, grillen, opwarmen en convectie om het apparaat als oven te gebruiken.

Inhoud:

de magnetron heeft een inhoud van 40 liter waardoor je over genoeg ruimte beschikt om een grote hoeveelheid voedsel op te warmen.

Accessoires:

de magnetron wordt geleverd met bakplaten die je kunt gebruiken om te koken. Bovendien kun je op twee verschillende niveaus voedsel plaatsen om op te warmen of te koken.

Onderhoud:

het toestel is makkelijk om te reinigen zodat je het proper kunt houden en op een hygiënische wijze je voedsel kunt bereiden.

Nadelen
Klok:

er zit geen klok op het apparaat en dit is voor vele kopers een minpunt.

Koop bij bol.com (€319.98)

 

 

 

 

2. Samsung MS23F301EAW Solo-magnetron

 

De Samsung MS23F301EAW is een magnetron met een vermogen van 800 watt. Dit apparaat heeft een inhoud van 23 liter en een voorgeprogrammeerde ontdooifunctie.

Daarnaast heeft het 6 vermogensstanden. Het heeft een led type display en heeft ook een klok, zodat je de tijd in de gaten kunt houden tijdens het koken.

De klok kun je instellen door middel van de 2 draaiknoppen. Hiermee kun je ook de vermogensstand bepalen. Door zijn klein en compacte design is dit apparaat de uitkomst voor mensen met een kleine keuken.

Als je naar de prijs kijkt, lijkt dit product wel een magnetron aanbieding. En dat is het ook voor de meeste kopers!

Het is een mooi en compact apparaat, dat niet zwaar is. Het is van goede kwaliteit en werkt goed. Daarnaast is het ook handig in gebruik en gemakkelijk te bedienen met de draaiknoppen.

Samsung is de laatste jaren bezig met een opmars op het vlak van elektronica. Deze magnetron is momenteel het populairste product en wordt bovendien aangeboden aan de laagste prijs vergeleken met de andere toestellen. Het apparaat heeft een inhoud van 23 liter en beschikt over verschillende standen.

Voordelen
Makkelijke bediening:

je kunt het apparaat heel eenvoudig bedienen via de twee draaiknoppen. Met één knop stel je de tijd in en met de andere knop kies je het vermogen van het apparaat.

Design:

de magnetron is ook geschikt voor een kleinere keuken vanwege de inhoud van 23 liter. Aan de binnenkant is het toestel uitgerust met antibacteriële binnenwanden die zorgen voor een optimale hygiëne. Deze wanden zijn ook heel makkelijk om schoon te maken en zijn roestvrij.

Kookstanden:

het apparaat is voorzien van 20 verschillende kookstanden waarmee je in slechts enkele minuten verschillende gerechten kunt klaarmaken.

Nadelen
Draaiplateau:

het draaiplateau van de magnetron kun je niet uitschakelen, je kunt dus enkel borden gebruiken die kunnen meedraaien met het plateau.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Inventum MN255C Combi-magnetron

 

De Inventum MN255C heeft een inhoud van 25 liter en een eenvoudige bediening door middel van draaiknoppen en druktoetsen. De bediening is volledig in het Nederlands.

Dit apparaat is een combimagnetron die ook een grill functie heeft en een functie voor hete lucht. Het heeft 10 voorgeprogrammeerde kookprogramma’s en in totaal 5 magnetronstanden. Daarnaast heeft het een digitale timer die je kunt instellen tot een tijd van 95 minuten. Handig is dat het een beveiliging heeft voor kinderen door middel van een kinderslot.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en is handig in gebruik. De bediening ervan is erg gemakkelijk, want het heeft een duidelijke gebruiksaanwijzing.

De gerechten worden goed heet en warm, dus dit apparaat werkt goed. Voor deze kopers is dit een top product. Andere kopers vinden de kabel te kort en dat het een matige kwaliteit heeft.

De MN255C magnetron van Inventum is eenvoudig om te bedienen en heeft een inhoud van 25 liter. Het apparaat beschikt over een grill en kan ook gebruikt worden als heteluchtoven. Bovendien beschikt het toestel over meerdere standen en programma’s en kun je de timer gebruiken om een tijd in te stellen.

Voordelen
Meerdere standen:

het apparaat beschikt over 5 magnetronstanden en 4 combistanden. Je kunt de magnetron ook gebruiken als heteluchtoven of om voedsel te grillen. Bovendien kun je ook gebruik maken van 10 voorgeprogrammeerde kookprogramma’s om voedsel in een mum van tijd klaar te maken.

Timer:

het toestel is voorzien van een digitale timer die je tot maximaal 95 minuten kunt instellen. Zo kun je rustig een andere taak uitvoeren want de timer waarschuwt je wanneer het voedsel klaar is.

Accessoires:

naast het draaiplateau voor de magnetron ontvang je ook een ovenrooster bij de aankoop.

Nadelen
Formaat:

voor sommige toepassingen zoals het maken van cake, is de magnetron te klein.

Koop bij bol.com (€125)

 

 

 

 

4. Etna ECM153WIT Combi-magnetron

 

De Etna ECM153WIT is een combimagnetron met een inhoud van 25 liter. Dit apparaat heeft een vermogen van 900 watt en maar liefst 5 vermogensstanden. Het heeft een ontdooifunctie en grillfunctie, maar ook een hetelucht functie. Met deze functies en de vermogensstanden, kun je nu veel gerechten klaarmaken in dit apparaat.

Het heeft een mooi eenvoudig design en is uitstekend voor mensen die meer van simpele dingen houden. Daarnaast is dit apparaat ook compact, zodat het gemakkelijk past in je keuken. Je zou het ook gewoon in een kantoor kunnen gebruiken.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het is eenvoudig om te gebruiken en het is ook van goede kwaliteit. Het heeft een simpele bediening en de voorgeprogrammeerde programma’s zijn ook handig. De kopers geven dus positief advies voor dit product. Andere kopers vinden het design te simpel en dat het product kwetsbaar is.

Dit toestel heeft een inhoud van 25 liter en beschikt over verschillende standen. Je kunt bovendien meerdere functies gebruiken zoals een grill of hetelucht om voedsel klaar te maken. Dankzij het compacte formaat kun je dit apparaat makkelijk plaatsen in de keuken of een kleine ruimte.

Voordelen
Veilig:

de magnetron is voorzien van een kinderslot zodat kinderen het apparaat niet zomaar kunnen inschakelen. Dit zorgt voor een optimale veiligheid in je woning.

Verschillende standen:

je kunt gebruik maken van 5 magnetronstanden om voedsel vliegensvlug op te warmen. Bovendien is het apparaat ook uitgerust met 8 verschillende kookstanden en 2 ontdooistanden.

Formaat:

de magnetron is compact zodat je het makkelijk in de keuken kunt plaatsen. Het toestel is ook ideaal voor een studentenkamer zodat je zoon of dochter makkelijk eten kan opwarmen.

Nadelen
Onhandige bediening:

het vermogen wordt weergegeven in percent in plaats van watt. Dit is voor vele kopers onduidelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Zanussi ZSM17100XA Inbouw magnetron

 

De Zanussi ZSM17100XA is een ingebouwde magnetron met een vermogen van 700 watt. Zo een magnetron past dus precies in je keukenkast, doordat het op maat erin geplaatst wordt. Op zo een manier win je ook plaats en ziet je keuken er geordend uit. Voor mensen die houden van een moderne en chique keuken, is dit product zeker aangeraden.

Dit apparaat heeft een magnetron functie om de bereiding te versnellen en een ontdooifunctie om alles wat je maar wilt snel en zacht te laten ontdooien. Het heeft een eenvoudige draaiknop bediening en aan het eind van de kooktijd geeft het een signaal. Er is interieurverlichting aanwezig en het heeft een glazen draaiplateau.

Er zijn tot nu toe nog geen reviews geplaatst over dit product. Op basis hiervan kan er dus nog geen advies worden gegeven voor dit apparaat.

Als je op zoek bent naar een apparaat van het beste merk dan kun je dit product van Zanussi raadplegen. Dit merk is gekend voor uitstekende keukenapparaten. De ZSM17100XA is een inbouwmodel die mooi in je keuken zal passen en die beschikt over vele nuttige functies.

Voordelen
Eenvoudige bediening:

je kunt dit apparaat heel eenvoudig bedienen via de twee draaiknoppen. Met de bovenste knop kun je de gewenste stand kiezen zoals ontdooien of magnetron. De onderste draaiknop gebruik je om de tijd in te stellen. Wanneer het voedsel klaar is hoor je een signaal.

Formaat:

het is een compact toestel die je makkelijk in een kleine ruimte kunt inbouwen. De magnetron heeft een inhoud van 15 liter.

Nadelen
Inbouw:

het betreft hier een inbouwmodel, je kunt dit apparaat dus niet los gebruiken maar je moet het in je keuken inbouwen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status