5 Beste Massageapparaten Test van 2021

Laatste update: 18.10.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Massageapparaten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig hebben heel wat mensen met stress en oververmoeidheid te kampen vanwege de zware werkdruk. Een goede massage kan hierbij zeker en vast wonderen doen en helpen om de spieren te ontspannen. Bovendien hoef je helemaal niet meer zoveel geld uit te geven aan een massagebehandeling in een schoonheidssalon. Je kunt gewoon zelf eenmalig een massageapparaat aankopen. Door rekening te houden met een aantal factoren waaronder de gebruikerservaring en de verschillende online reviews, hebben wij een top 3 kunnen samenstellen. Zo zijn we te weten gekomen dat je met de Originele Cellulite Cups een meer dan degelijk toestel in huis zult halen. Zo kun je dit massageapparaat zonder problemen op het volledige lichaam gaan gebruiken. De Circulation Maxx Leg Revitaliser is zeker en vast een waardig alternatief indien je op zoek bent naar een degelijk massageapparaat. Dit massageapparaat is werkelijk ideaal als je vaak last hebt van pijnlijke of verkrampte voeten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Massageapparaten koopgids

 

Na een lange stressvolle werkdag is er niets dat ontspannender werkt als een goede massage. Met een massageapparaat kun je bovendien specifieke pijnlijke zones gaan aanpakken. Als je de beste massageapparaten met elkaar gaat vergelijken probeer je liever rekening te houden met een aantal zaken. Denk bijvoorbeeld maar aan het gebruiksgemak, de techniek, de opties en de prijs.

 

Gebruiksgemak

Een massageapparaat kan werkelijk in heel wat verschillende situaties een goede oplossing zijn. Stel dat je na een lange werkdag pijnlijke voeten hebt dan kun je dit met een massageapparaat gemakkelijk verhelpen. Bovendien helpt het om de pijn enorm te verlichten. Uiteraard helpt het niet alleen stramme of stijve spieren op te lossen. Een massageapparaat kan de bloedsomloop ook helpen stimuleren en kan bovendien ook gebruikt worden bij psychische klachten.

Als je bijvoorbeeld veel cellulitis hebt en ook je buikspieren nog wat extra wilt trainen, dan kan zelfs dit met een massageapparaat. Afhankelijk van de massagetechniek kun jij er voor zorgen of het gaat om de behandeling van pijn en stramme spieren of werkelijk om vetverbranding en het wegwerken van cellulitis.

Dit wil dus ook zeggen dat er heel wat massageapparaten bestaan die gericht zijn op een specifieke zone van het lichaam. Zo heb je toestellen die zich vooral richten op de spieren ter hoogte van de nek en schouders. Maar je kunt ook gaan voor een toestel dat je voor meerdere lichaamsdelen kunt gaan gebruiken.

 

Techniek

Op het eerste zicht zou je hier misschien niet aan denken maar het is toch belangrijk dat je weet dat er verschillende technieken bestaan. Zo zul je merken dat bepaalde toestellen maar één enkele massagetechniek aanbieden en andere toestellen kunnen meerdere technieken aanbieden.

Bij de klopmassagetechniek wordt er gebruik gemaakt van een eenvoudige en gemakkelijke klopbeweging. De beweging van kloppende handen wordt dus gewoon nagebootst. Dit kan de bloedcirculatie op peil houden en stijve of stramme spieren helpen voorkomen. Ook de rolmassagetechniek zal de bloedsomloop helpen stimuleren net zoals ook het onderliggende weefsel. Deze techniek kan er dus voor zorgen dat je huid veel gladder en strakker wordt. De meeste toestellen zullen beschikken over deze techniek. Bovendien is het ook minder intensief als de klopmassage.

Net zoals de rolmassage beschikken ook heel wat toestellen over de vibratietechniek. Deze massagetechniek zorgt ervoor dat je werkelijk helemaal tot rust kunt komen waardoor het ideaal is na een lange stressvolle werkdag. In tegenstelling tot deze techniek, is de shiatsu massagetechniek veel minder gekend. Met deze techniek kun je zowel psychische als lichamelijke klachten gaan aanpakken.

 

Opties

Uit de vorige puntjes is duidelijk gebleken dat er heel wat verschillende toestellen bestaan. Afhankelijk van de zone van het lichaam die je wilt behandelen en uiteraard de verschillende technieken die beschikbaar zijn. Het zal dus ook niet verbazen dat sommige toestellen nog heel wat extra mogelijkheden kunnen aanbieden. Uiteraard zul je dit ook voelen in de prijs want deze zullen niet meer tussen de goedkope massageapparaten staan.

Zo bestaan er toestellen die voorzien zijn van een warmtefunctie waardoor je spieren gemakkelijker gaan ontspannen. Als je vaak last hebt van stijve en stramme spieren dan kan deze functie echt wel een goede aanbeveling zijn. Ook een goede aanrader zijn de toestellen die je zowel in breedte als hoogte kunt gaan verstellen.

Het is ook belangrijk of toch aan te raden dat je vooral uitkijkt naar massageapparaten waarbij je de hoes gemakkelijk van het kussen kunt gaan afnemen. Een toestel met een afneembare hoes is namelijk veel gemakkelijker te wassen en daardoor natuurlijk ook veel hygiënischer. Vooraleer je een definitieve keuze maakt is het altijd aan te raden om zoveel mogelijk aanbiedingen te bekijken en met elkaar te vergelijken.

Prijs

Ook de prijs is iets om rekening mee te houden. Het is namelijk belangrijk om te weten dat er heel wat verschillende prijsklassen zijn aangezien er ook heel wat verschillende massageapparaten zijn. Op die manier kom je dus zeker niet voor verrassingen te staan wanneer je op zoek gaat naar het beste apparaat.

Uiteraard zal de combinatie van meerdere massagetechnieken mee de prijs gaan bepalen. Als je een toestel aankoopt dat enkel over een rolmassagetechniek beschikt dan zal dit minder duur zijn dan bijvoorbeeld een toestel dat ook over de shiatsu techniek beschikt. Uiteraard zullen ook de verschillende functiemogelijkheden een doorslag geven in de uiteindelijke prijs.

Een warmtefunctie kan bijvoorbeeld echt wel interessant zijn aangezien je spieren hierdoor extra ontspannen zullen zijn. Maar dit komt niet voor bij elk toestel. Het is misschien een idee om eerst eens een kijkje te nemen tussen de vele reviews die kopers hebben geplaatst. Op die manier kun je alvast een beter idee krijgen over bepaalde toestellen en zul jij vroeg of laat misschien ook wel een leuke massageapparaat aanbieding tegenkomen.

 

5 Beste Massageapparaten (Reviews) van 2021

 

Tegenwoordig hoef je niet meer uit huis om te genieten van een goede massage. En waarom zou je dat ook moeten als je dat thuis voor elkaar kunt krijgen. Hieronder kan je voor het beste massageapparaat kiezen, dat geschikt is om je van top tot teen van stress te verlossen.

 

1. Dapoda Cellulite Cups Massage

 

Er is tegenwoordig heel wat onderscheid tussen de verschillende massageapparaten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor dit handige apparaat van het bekende merk Dapoda Products. We kunnen alvast opmerken dat het toestel over heel wat positieve online beoordelingen beschikt.

De set wordt geleverd met maar liefst 4 afzonderlijke doch originele Cellulite Cups met elk een verschillend formaat. Dit product kun je niet alleen gebruiken om je lichaam te masseren maar het zorgt bovendien ook voor een betere doorbloeding. De cups kun je op je hele lichaam gebruiken aangezien er verschillende formaten worden meegeleverd.

Verder zijn de cups doorzichtig en ook nog eens makkelijk te reinigen en te onderhouden. Momenteel kunnen we dan ook alleen maar positieve online beoordelingen waarnemen. Zo zijn er gebruikers die een positief advies geven over de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat.

Doordat er zoveel verschillende soorten massageapparaten bestaan, is het niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken. Het merk Dapoda Products doet misschien niet meteen een belletje rinkelen maar kan toch op heel wat positieve online reviews van klanten rekenen. Laten we alvast even een kijkje nemen naar de verschillende eigenschappen.

Voordelen
Set:

je zult merken dat de set uit maar liefst 4 verschillende cups massageapparaten bestaat. Deze cups zijn niet alleen transparant maar hebben bovendien ook een verschillend formaat.

Effectief:

het apparaat kun je gebruiken om je lichaam en eventuele vetophopingen weg te masseren. Verder helpt het ook om de bloeddoorstroming te gaan stimuleren.

Lichaamszone:

je kunt dit massageapparaat op het volledige lichaam gaan gebruiken dankzij het verschil in formaat tussen de diverse cups.

Nadelen

Momenteel kunnen we alleen maar vaststellen dat werkelijk alle kopers helemaal overtuigd zijn van de voordelen en de kwaliteiten van het toestel.

Koop bij bol.com (€22.95)

 

 

 

 

2. Circulation Maxx Leg Revitaliser

 

Heb je te lang gelopen of gestaan? Of houden jouw dagelijkse werkzaamheden in dat je uren achtereen druk op de benen en voeten moet zetten. Dan is dit product er om je wat rust te bieden. De Circulation Maxx Leg Revitaliser geeft jouw voeten de juiste behandeling om fit te zijn voor de volgende dag door elektrische impulsen toe te passen op de zolen van je voet. Dit product heeft een LCD scherm en het is voorzien van een afstandsbediening.

De Circulation Maxx Leg Revitaliser is ten eerste niet geschikt voor kinderen vandaar dat er in de reviews wat dat betreft vele opmerkingen zijn. Dit product is groot en niet aantrekkelijk voor sommige gebruikers.

Het is ook niet een van de goedkope massageapparaten. Toch is dit een topproduct voor de meeste gebruikers en is het volgens sommige personen wel geschikt voor kinderen. Dit product doet precies wat het beschrijft.

Dankzij het Circulation Maxx massageapparaat kun je niet alleen de bloedsomloop gaan stimuleren en verbeteren maar ook de spieren. Het is iets duurder in vergelijking met het voorgaande apparaat maar toch lijken de meeste kopers zich daar niet aan te storen. Het is daarom de moeite om de voor- en nadelen even onder de loep te nemen.

Voordelen
Gebruiksgemak:

het apparaat is voorzien van een duidelijk LCD scherm. Bovendien krijg je er ook nog een handige afstandsbediening bij.

Type massage:

dit massageapparaat is werkelijk ideaal om de spieren en de bloedsomloop in je voeten aan te pakken en te verbeteren. Ideaal na een lange stresserende werkdag.

Nadelen
Niet voor kinderen:

een aantal kopers laten weten dat het massageapparaat bijzonder oncomfortabel aanvoelt voor het kind.

Design:

een kleine minderheid van de gebruikers vindt dat het design nogal ouderwets en onaantrekkelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Northwall Massage Gun Klop en Vibratie Massage Kunststof

 

Kom je na een lange vermoeiende werkdag thuis, dan is een heerlijke ontspannende massage misschien wel wat je nodig hebt. Met dit unieke apparaatje van Northwall kun je op een eenvoudige manier je armen, benen, nek, rug, schouders én voeten masseren.

Met een formaat van 25 x 23 x 6,5 cm is hij behoorlijk compact en eenvoudig om overal mee naartoe te nemen. Hij wordt geleverd met een krachtige oplaadbare batterij die een gebruiksduur garandeert van 2 tot 4 uren en tot maar liefst 6 vibratiestanden aanbiedt. Daarnaast ben je verzekerd van 4 verschillende opzetstukken die niet alleen instaan voor het verbeteren, stimuleren en ontspannen van spierherstel maar ook voor het behandelen van spierknopen en trigger points.

Op het digitale lcd schermpje kun je bovendien alle gegevens aflezen alsook het type massage selecteren. Met een eindscore van 4,6 sterren voldoet dit apparaatje aan de verwachtingen van de meeste klanten. Slechts één koper vindt de kwaliteit eerder matig en is van mening dat het om een tweedehands product gaat.

Voordelen
Opzetstukken:

op het moment van aankoop, krijg je er meteen 4 opzetstukken bij waaronder een round head, een spinal head, een bullet head en flat head. Ze zorgen onder andere voor spierherstel én behandelen triggerpoints en spierknopen.

Massagetechniek:

het apparaatje is in staat om 2 verschillende massagetechnieken aan te bieden waaronder de klop- en vibratiemassage.

Batterijduur:

het massageapparaat werkt op basis van een krachtige oplaadbare batterij, die overigens wordt meegeleverd en een batterijduur verzekert van 2 tot 4 uren.

Nadelen
Matige kwaliteit:

jammer genoeg is 1 koper van mening dat de kwaliteit van het massageapparaat toch wel wat beter had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Beurer MG16 Mini Massagehand

 

De Beurer MG16 is een mini massageapparaat met 3 verlichte massagekoppen. Als je aan het schaften bent of even op de bank relaxt, kunt je dit product gebruiken. Het is best geschikt voor de armen, benen, rug en nek.

Dit product is klein en handig om overal mee te nemen en op te bergen. Het heeft een aantrekkelijke rode kleur en het geeft vibratie massages. Dit snoerloos apparaat heeft geen afstandsbediening en het heeft een gewicht van 300 gram. Dat betekent dat zelfs een kind dit massageapparaat kan gebruiken.

De Beurer MG16 is een massageapparaat aanbieding die volgens 1 gebruiker niet geschikt is voor het kind, maar het wordt door de overige gebruikers zeer geprezen. Het is voor hen wel comfortabel voor zowel volwassenen als kinderen en het is heel handig om te gebruiken. Dit product is duurzaam en het voldoet aan de verwachtingen.

Indien je al geruime tijd op zoek bent naar een degelijke massageapparaat maar liefst niet zoveel geld wenst uit te geven, dan kun je dit apparaat van Beurer eens bekijken. In vergelijking met de andere 4 massageapparaten uit deze top 5 lijst, heeft dit product werkelijk de laagste prijs.

Voordelen
Formaat:

in vergelijking met de voorgaande toestellen gaat het hier om een vrij compact massageapparaat. Daardoor kun je het gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

Type massage:

dit massageapparaat maakt vooral gebruik van de comfortabele vibratie massage. Dit toestel is bovendien vooral ideaal om je rug te laten masseren.

Handig in gebruik:

verder beschikt dit toestel ook nog over een handige LED verlichting om de massage beleving helemaal compleet te maken. Je krijgt er bovendien de 3 AAA batterijen gewoon bij inbegrepen.

Nadelen
Niet krachtig:

slechts enkele gebruikers laten weten dat de vibratie massage niet voldoende krachtig is. Het toestel had iets krachtiger mogen zijn.

Koop bij bol.com (€16.99)

 

 

 

 

5. Rose Quartz Jade Roller Gezichtsmassage

 

Ben je op zoek naar een degelijk en duurzaam massageapparaat dat bovendien betaalbaar is? Dan lijkt dit product van Jade Roller misschien wel de moeite waard. Deze luxe roller lijkt wel het ideale massageapparaat voor het gezicht te zijn. De typische rollende beweging zorgt ervoor dat dit een perfect voorbeeld van de bekende rolmassagetechniek is.

Maar waarom hoef je dergelijk massageapparaat eigenlijk te gebruiken? Het is nu eenmaal belangrijk om je gezicht zo goed mogelijk te verzorgen en dit apparaatje is daarvoor het ideale hulpmiddel. Zo kun je eventuele huidirritatie en roodheid gaan verminderen met behulp van de Jade Roller. Verder stimuleert het de bloedcirculatie, vermindert het wallen en rimpels en zorgt het voor een perfecte gladde huid.

Het is een compact massageapparaat dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. De dubbelzijdige roller biedt verzorging en ontspanning aan. Al deze voordelen zorgen ervoor dat de klanten een positief advies hebben gegeven bij dit product.

Ben je ook benieuwd naar de mogelijkheden en de eigenschappen van de Jade Roller? Dan is het alvast de moeite waard om even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we hieronder een selectie gemaakt van de belangrijkste puntjes.

Voordelen
Type massage:

het is een handig massageapparaat die gebruik maakt van de rolmassage techniek. Ideaal om een glad en stralend gezicht te bekomen.

Formaat:

het is het ideale massageapparaat om mee te nemen onderweg vanwege het compacte formaat ervan.

Effecten:

de Jade Roller zorgt voor heel wat positieve effecten zoals het verminderen van huidirritatie, wallen, rimpels en roodheid. Verder helpt het de bloeddoorstroming in de huid te verbeteren.

Nadelen

Tot op heden kunnen we alleen maar positieve reacties en commentaren op het product waarnemen. Daardoor is het voor ons niet makkelijk om jou verder advies te geven over mogelijke minpuntjes.

Koop bij bol.com (€6.69)

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Medisana Infrarood Comfort

 

Het Medisana ITM intensieve massageapparaat is een handmassage die de doorbloeding stimuleert en de diepliggende spieren ontspant door een klopmassage. Dit product heeft verschillende opzetstukken met verschillende functies zoals acupunctuur en puntmassage.

Je kunt de intensiteit zelf instellen tussen 2000 en 3000 klopmassages per minuut. Het geeft een rood licht dat door de huid dringt om het dieper liggende weefsel te bereiken. Dit massageapparaat is in hoogte verstelbaar en het is amper 2 kg licht.

Niet eenieder heeft geluk met de Medisana ITM intensief, want er staan niet alleen positieve beoordelingen geschreven voor dit product. De negatieve opmerkingen zijn onder andere dat dit product onhandig is om te gebruiken en dat het niet diep genoeg vibreert om alle spieren te bereiken. De positieve reacties echter houden namelijk in dat dit product duurzaam is en dat het gemakkelijk is om te gebruiken.

Net zoals het eerste apparaat is ook dit massageapparaat afkomstig van het bekende merk Medisana. Daardoor durven wij vermoeden dat het wel eens één van de populairste merken zou kunnen zijn. Het gaat hier om een vrij krachtig en intensief apparaat. Hieronder kun je een kijkje nemen in de sterke en minder sterke punten van het toestel.

Voordelen
Type massage:

dit apparaat maakt gebruik van de typische klopmassage. Het is vooral geschikt voor de benen, de armen, de rug, de schouders en de dijen.

Comfortabel:

het is mogelijk om de hoogte van dit massageapparaat helemaal te verstellen en geheel naar wens aan te passen.

Opzetstukken:

het apparaat wordt geleverd in combinatie met meerdere opzetstukken. Elk opzetstuk heeft een verschillende functie. Zo kun je uit acupunctuur kiezen of gaan voor een puntmassage.

Nadelen
Gewicht:

een aantal kopers vinden dat het toestel toch wel behoorlijk zwaar weegt en daardoor niet zo handig is om te verplaatsen.

 

 

Medisana NM860

 

De Medisana NM860 is een nekmassagekussen, maar het is zeker ook geschikt om de rug, schouders, buik, boven- en onderbenen te masseren.

Dit Shiatsu massagekussen heeft 4 massagekoppen die roteren en het heeft 2 selecteerbare rotatiesnelheden. Verder kun je gebruik maken van de warmtefunctie en je kunt voor een intensievere massage de druk van je handgrepen aanpassen. Dit product is gemakkelijk om overal te gebruiken, want het heeft geen kabels.

Het Medisana NM860 Shiatsu nekmassagekussen heeft vele gebreken als je kijkt naar de beoordelingen van enkele gebruikers van dit product. Maar als je let op de andere opmerkingen van de resterende gebruikers, dan kan je wel ervan overtuigd zijn dat dit product van goede kwaliteit is. De tevreden gebruikers geven er goed advies voor, want het is eenvoudig om te gebruiken en je kunt er precies mee doen wat in de beschrijving staat.

Indien je op zoek bent naar een degelijk massageapparaat om bij jou thuis te plaatsen dan is dit model van Medisana misschien wel wat jij zoekt. Het is niet meteen het goedkoopste apparaat maar ook zeker niet het duurste. Bovendien is Medisana een bekend merk en misschien voor heel wat klanten ook veruit het beste merk.

Voordelen
Massagetechniek:

dit massageapparaat is gebaseerd op de Shiatsu massagetechniek. Het apparaat is hierbij vooral geschikt om zones zoals de nek en de schouders te behandelen.

Comfortabel:

het is mogelijk om de hoogte van dit massageapparaat te verstellen en aan te passen.

Handig in gebruik:

het apparaat is voorzien van verschillende rotatiesnelheden waaruit je kunt kiezen. Verder is het ook mogelijk om de warmtefunctie te gebruiken. Door de druk aan de handvaten aan te passen, kun je de massage nog een pak intensiever maken.

Nadelen
Niet draadloos:

een kleine minderheid van de kopers vindt dat het snoer behoorlijk kort is waardoor er niet voldoende bewegingsvrijheid is. Het had beter geweest mocht het helemaal draadloos geweest zijn.

 

 

Vibratone Max

 

De Vibratone Max is een massageapparaat dat helpt om stress te verlichten en zowel pijnlijke als vermoeide spieren te verzachten. Dit afslank- en fitness product is alom bekend en je doet het om je middel. Vervolgens activeer je het om de spieren te versterken, de cellulitis te doen verdwijnen en je figuur in zijn geheel te verbeteren.

Het geeft vibratie massages aan het hele lichaam en is wel voorzien van een afstandsbediening. Je kunt dit product niet in hoogte verstellen en het is snoerloos. Het is handig als je binnen een korte tijd je figuur wilt verbeteren.

De Vibratone Max heeft voor nu slechts 1 gebruiker en deze raadt dit product aan, want dit product is niet alleen goed in gebruik, maar de kwaliteit is uitstekend en het voldoet beter dan verwacht aan alle beschrijvingen. Volgens deze gebruiker is dit product onmisbaar voor het onderhouden van een fit lichaam.

Als je graag wat wilt vermageren dan kun je in combinatie met gezonde voeding en sport, dit massageapparaat gebruiken. Het massageapparaat zou je kunnen vergelijken met een soort afslankende band. Het is afkomstig van het bekende merk Vibratone Max en is iets duurder in de aankoop. Toch lijken de meeste kopers zich daar helemaal niet aan te storen.

Voordelen
Type massage:

het apparaat maakt gebruik van de vibratie massage. Deze is vooral geschikt voor je billen en je dijen.

Doel:

met dit apparaat kun je ervoor kiezen om de spieren te versterken en te stimuleren. Maar je kunt ook het programma selecteren waarbij de cellulitis wordt aangepakt.

Nadelen

We kunnen alleen maar positieve online reviews waarnemen. Voor de kopers zijn er dus helemaal geen minpunten aan het product. Dit maakt het voor ons behoorlijk moeilijk om eventuele nadelen te ontdekken.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status