Beste massagerollers

Laatste update: 01.06.20

 

Massageroller test van 2020

 

Kom je regelmatig moe thuis na een stressvolle en lange werkdag? Dan is een degelijke massageroller misschien voor jou wel de oplossing. Indien je gehaast bent en er echt nu meteen ééntje in huis wilt hebben dan helpen wij jou hier graag bij. We zijn voor jou namelijk al op zoek gegaan naar wat nu precies de 3 beste massagerollers zijn. Zo is uit het onderzoek onder andere gebleken dat je met de Adidas Zwart Roller alvast een topproduct in huis haalt. Het is ideaal om vervelende spierpijnen of gewrichtspijnen aan te pakken. Je kunt natuurlijk ook nog altijd kiezen voor de Tunturi Yoga massageroller. Dit product is volledig vervaardigd uit bijzonder duurzaam en stevig EVA foam.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Massagerollers koopgids

 

Een massageroller is geschikt om je spieren na een intensieve training te masseren. Op die manier voorkom je spierpijnen zodat je de volgende dag geen last hebt van je spieren en gewrichten. Er bestaan natuurlijk ook andere massageapparaten, maar in deze koopgids bespreken we enkel de massagerollers. Als je enkele aanbiedingen gevonden hebt let dan zeker op het materiaal, de toepassingen en de prijs om de beste massageroller te kopen.

 

 

Soorten en materiaal

 

Onder de noemer van massagerollers kun je nog vele verschillende soorten terugvinden. Zo zijn er de rollers in de vorm van een lange ronde stok die je over je spieren moet rollen om ze los te maken en te masseren. De stok is niet volledig vlak maar bevat groeven zodat je de spieren beter kunt masseren. Deze zijn meestal gemaakt van kunststof zodat het materiaal hard genoeg is om je spieren optimaal te masseren.

Sommige rollers zijn dikker en zijn gemaakt van schuim. Deze massagerollers kun je ook gebruiken als steun of als kussen tijdens yoga of andere oefeningen. De roller geeft je extra steun maar is ook geschikt om de druk op je rug, schouders en nek gelijkmatig te verdelen. Je kunt dus op een efficiënte manier je spieren masseren met dit apparaat.

Er bestaan ook massagerollers met een handvat en één of meerdere bollen die je over je rug of spieren kunt laten rollen om ze te masseren. Deze apparaten zijn meestal goedkoper omdat ze van materiaal gemaakt zijn met een minder hoge kwaliteit en daarom vlugger kapot gaan.

Er zijn ook producten met een riem die je kunt vastmaken aan je handen of voeten. Deze riem is gemaakt van nylon en in het midden zitten er bollen gemaakt van kunststof die je spieren masseren. Met de riem kun je je benen of armen strekken.

 

 

Toepassingen van de roller

 

Een massageroller wordt in de eerste plaats gebruik om spierpijnen te verlichten na een intensieve training. Afhankelijk van het type roller kun je het product gebruiken voor je benen, armen, schouders, nek, enzovoort. Sommige modellen zijn specifiek ontworpen voor een bepaalde spiergroep maar er bestaan ook rollers die je kunt gebruiken voor alle spieren. Het is in sommige gevallen zelfs aangeraden om een massageroller voor de training te gebruiken. Zo kun je je spieren voorbereiden op de activiteiten die je zult uitvoeren.

Er bestaan ook massagerollers die de dikte hebben van een kussen. In dit geval kun je de roller gebruiken als kussen voor bijvoorbeeld yoga. Het kussen zorgt dan voor ondersteuning tijdens de oefening en kun je nadien gebruiken om pijnlijke spieren mee te masseren.

Er bestaan ook massagerollers die over elastische koorden beschikken die je kunt gebruiken om je spieren te stretchen. Deze rollers hebben een tweevoudige werking: je kunt spieren masseren met de bollen en je kunt stretchen met de elastische koorden.

De efficiëntie van een roller hangt voor een groot deel af van het ontwerp en van je eigen voorkeur. De meeste rollers zijn voorzien van bollen die je over je spieren kunt rollen om ze te masseren. Een tweede veel voorkomende soort is een roller met massagepunten die de pijn verlichten.

Een tweede voordeel van het gebruik van massagerollers is dat ze de doorstroming van je bloed bevorderen. Dit is vooral belangrijk en handig voor rokers. Rokers kunnen op een latere leeftijd last hebben van vernauwde bloedvaten, om dit tegen te gaan kun je dagelijks de roller gebruiken om je bloeddoorstroming te bevorderen. Een betere bloedstroom zorgt er sowieso voor dat je je fitter en beter voelt dus het is zeker een aanbeveling om dit product regelmatig te gebruiken.

 

 

Design en prijs

 

Het design van een massageroller komt logischerwijze op een tweede of zelfs derde plaats wanneer je op zoek gaat naar aanbiedingen. Toch zijn er mensen die hier meer waarde aan hechten en die liever een massageroller aanbieding van een bepaalde kleur of vorm kopen. Maak voor jezelf uit welk product je wilt kopen maar vergeet niet dat het belangrijker is om te letten op een goede werking van het product.

De prijs van massagerollers kan grote verschillen vertonen afhankelijk van het type roller die je voor ogen hebt. Je kunt op zoek gaan naar goedkope massagerollers door een product op verschillende websites te vergelijken. Meestal zijn er wel enkele webwinkels die een interessante promotie aanbieden.

Let dan wel ook nog op eventuele extra kosten zoals de verzendkosten. Deze komen bovenop de aankoopprijs dus bereken de totale kost eerst voordat je prijzen vergelijkt. Het voordeel van online kopen is dat het product aan huis geleverd wordt, je hoeft dus je woning niet eens te verlaten om op zoek te gaan naar een massageroller.

 

 

Massageroller reviews – top 5

 

 

Na het sporten heb je altijd last van spierpijnen. Om deze spierpijnen zelf te verlichten kun je nu een massageroller kopen. Zo kun je zelf de zone met de meeste pijn behandelen zodat het vlugger geneest. De bedoeling van ons artikel is om je te helpen bij je keuze om de beste massageroller te kopen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Adidas Zwart Roller

 

De massageroller van Adidas is het perfecte product om je pijn te verlichten na een intensieve training. Met deze roller kun je je bloedstroom bevorderen en spierpijnen verlichten. De roller heeft een lengte van 49 cm en verkort de hersteltijd van je spieren.

Je kunt dit product voor of na je training gebruiken. Het is ontworpen om zelf te gebruiken om je spierpijnen te verminderen. Daarbovenop is het één van de goedkope massagerollers dus uitermate geschikt voor mensen die niet teveel geld willen uitgeven.

Dit product heeft enkel maar positieve reviews gekregen van de kopers. Ze geven een goed advies over de prijs/kwaliteit verhouding en vinden het apparaat makkelijk in gebruik. Het is een duurzaam product die vooral goed is om de beenspieren mee te behandelen. Je kunt het ook makkelijk meenemen in je rugzak dankzij de compacte vorm.

Met deze Adidas massageroller mag je zeker zijn dat je een topproduct in huis haalt. Tenminste als we de online reviews van de kopers bekijken. Het lijkt hier wel om één van de populairste massagerollers te gaan of toch alvast het toestel met eventueel het beste merk.

Voordelen
Doeltreffendheid:

de massageroller is niet alleen effectief om je bloeddoorstroming te stimuleren maar bovendien helpt het ook om spierpijnen te verlichten.

Formaat:

je zult merken dat de massageroller maar liefst 49 cm lang is en bijzonder handig is om te gebruiken. Daar zorgen ook de comfortabele handgrepen voor.

Prijskaartje:

je zult versteld staan van het mooie prijskaartje van dit apparaat. Je zult het dus zeker tussen de goedkope exemplaren mogen verwachten.

Nadelen

Op dit moment zijn er alleen maar positieve online beoordelingen bij het product geplaatst. Dit is uiteraard positief nieuws maar het maakt het voor ons een pak moeilijker om op zoek te gaan naar eventuele minpuntjes.

Koop bij bol.com (€19.99)

 

 

 

 

Tunturi Yoga

 

De Tunturi Yoga massageroller is gemaakt van EVA foam die zorgt voor een gelijkmatige verdeling van druk op je rug, schouders of nek. Deze massageroller kun je gebruiken tijdens yoga of pilates om je extra steun te bieden tijdens de oefeningen. Dit product heeft een blauwe kleur.

Hoewel de meeste beoordelingen positief zijn worden er toch ook een paar minpunten aangeduid. De kopers zijn lovend over de goede kwaliteit van het product en het is zijn prijs meer dan waard. Het is een stevige rol die handig is om te gebruiken tijdens je dagelijkse oefeningen.

Volgens sommigen is het product te snel beschadigd bij regelmatig gebruik, let er vooral op om er niet mee tegen hoeken te stoten. Voor een andere persoon is de schuim te zacht en heeft het een onaantrekkelijk design.

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de Tunturi Yoga massageroller. Dit product is bijzonder praktisch en zul je misschien ook wel eerder tussen de goedkope apparaten kunnen spotten. Laten we alvast even op zoek gaan naar wat nu precies de kenmerkende eigenschappen zijn van dit apparaat.

Voordelen
Materiaal:

deze massageroller is vooral vervaardigd uit bijzonder duurzaam en stevig EVA foam. EVA foam heeft de unieke eigenschap om voor een gelijkmatige drukverdeling te zorgen.

Doeltreffendheid:

het is een handige massageroller die je zonder problemen ook kunt meenemen naar de yoga lessen of de pilates lessen.

Design:

deze unieke massageroller heeft een mooie opvallende blauwe kleur.

Nadelen
Kwetsbaar:

slechts een kleine minderheid van de kopers is echter van mening dat het product toch wel bijzonder kwetsbaar en dus helemaal niet zo duurzaam is.

Niet comfortabel:

een andere gebruiker laat dan weer weten dat hij of zij deze massageroller helemaal niet zo comfortabel vindt.

Koop bij bol.com (€24.99)

 

 

 

 

JY&K Zilver Roller

 

Als je op zoek bent naar goedkope massagerollers dan is dit product van JY&K zeker iets voor jou.

Het product heeft een zilveren kleur en is voorzien van twee ballen waarmee je verschillende lichaamsdelen kunt masseren zoals je rug, nek en benen.

Geef deze massageroller cadeau aan je partner zodat hij of zij je kan verwennen met een massage.

Hoewel er nog maar één review geplaatst is over deze massageroller aanbieding geeft de gebruiker een positief advies over de aankoop. Het product is handig in gebruik en heeft een voordelige prijs/kwaliteitsverhouding. Het ontwerp is modern en valt in de smaak bij de koper.

Indien je liever niet zoveel geld wilt spenderen maar toch op zoek bent naar een degelijke massageroller dan kun je alvast even dit toestel van JY&K bekijken. Het is een degelijk apparaat dat wel degelijk over de laagste prijs beschikt in vergelijking met de andere massagerollers uit deze lijst.

Voordelen
Ontwerp:

je zult merken dat het toestel over een uniek ontwerp beschikt waarmee je pijnlijke spieren ter hoogte van je nek, rug en benen kunt masseren.

Prijskaartje:

je zult meteen staan kijken van het mooie en vooral betaalbare prijskaartje van dit product.

Formaat:

het is een vrij compacte massageroller die je overal makkelijk en zonder problemen mee naartoe kunt nemen.

Nadelen
Design:

het is natuurlijk altijd mogelijk dat het design van deze massageroller niet bij elke koper in de smaak valt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sklz Accuroller

 

Deze massageroller heeft verschillende toepassingen om je flexibiliteit en kracht te verbeteren. Gebruik de accuroller om je spieren te strekken na het sporten zodat spierpijnen verminderen en spierherstel bevorderd wordt. Je kunt de nylon riemen rond je voeten of handen plaatsen om je te helpen bij het strekken.

Natuurlijk kun je dit apparaat ook gebruiken om jezelf mee te masseren. Vooral om zelf je benen te masseren is dit een ideaal product. Je kunt de roller bij de uiteinden vasthouden en dan je benen masseren met de ballen in het midden van de massageroller.

De prijs van dit product ligt iets hoger maar het biedt ook meer mogelijkheden. Je kunt de ballen van de roller indelen naar wens om de verschillende lichaamsdelen optimaal te kunnen masseren. Het product is een goede hulp om te strekken voor en na het sporten en helpt om spierpijnen te verminderen.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de SKLZ Accuroller massageroller. Het is een degelijk apparaat dat uiteraard niet voor niets in de top 5 beland is. Toch is het altijd een goed idee om even op zoek te gaan naar wat nu precies de voordelen en de nadelen van de roller zijn.

Voordelen
Gebruiksgemak:

het is een handig apparaat dat makkelijk en eenvoudig te gebruiken is en dat gemaakt is uit duurzame materiaalsoorten die lang meegaan.

Multifunctioneel:

het is een multifunctionele massageroller die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Op die manier kun je bijvoorbeeld je spieren strekken nadat je een intensieve work-out achter de rug hebt.

Massages:

het is ook mogelijk om het toestel te gaan gebruiken om bepaalde spiergroepen zoals je benen, rug en armen te gaan masseren.

Nadelen
Budget:

het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je deze massageroller niet meteen tussen de goedkope apparaten zult vinden. Je zult er dus iets duurder voor moeten betalen.

Koop bij bol.com (€35.7)

 

 

 

 

Giftwebshop Triggerpoint

 

Deze massageroller heeft een lengte van 41 cm en beschikt over twee handgrepen voor een optimaal gebruik. Dit product is geschikt om vele verschillende lichaamsdelen mee te masseren zoals je benen, armen, nek, rug, taille, enzovoort. Je kunt het gebruiken om de spieren te ontspannen en te verlichten na en voor een intensieve training.

De massagepunten op de roller helpen om spierpijnen en stijfheid te verminderen en je kunt dit product makkelijk gebruiken door de twee handvaten. Je kunt het natuurlijk ook met één hand bedienen voor als je bijvoorbeeld één van je armen wilt masseren. Er wordt een handleiding in het Engels meegeleverd.

Tot nu toe heeft slechts één gebruiker een mening gegeven over dit product. De koper geeft uitsluitend positief advies en is vooral tevreden over de goede kwaliteit van het toestel. De roller is eenvoudig in gebruik en voldoet aan de verwachtingen die de koper er over had.

Tot slot is er dan ook nog deze massageroller van het al dan niet bekende merk Giftwebshop. Om het voor jou allemaal iets makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar wat nu precies de kenmerkende eigenschappen van het apparaat zijn. Op die manier krijg je een beter beeld van de massageroller en kun je beter inschatten of het al dan niet iets voor jou is.

Voordelen
Ontwerp:

je zult merken dat deze massageroller maar liefst 41 cm lang is en over 2 handige ergonomische handgrepen beschikt. Dit maakt het gebruik niet alleen gebruiksvriendelijker maar meteen ook een pak comfortabeler.

Efficiëntie:

je kunt dit apparaat gebruiken om de spieren van je armen, rug, taille, benen en nek zonder problemen te masseren. Het stimuleert bovendien ook de bloedsomloop.

Handleiding:

het apparaat wordt geleverd met een handige en degelijke handleiding waarin alles wordt uitgelegd.

Nadelen
Gebruiksaanwijzing:

sommige kopers kunnen het een nadeel vinden dat de handleiding alleen maar in het Engels beschikbaar is.

Koop bij bol.com (€27.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status