5 Beste Melkopschuimers Test van 2021

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Melkopschuimers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Drink jij zo nu en dan graag eens een lekkere cappuccino of heb je toch veel liever een verrukkelijk kopje latte macchiato? In dat geval is een degelijke melkopschuimer voor jou de ideale oplossing en dan ook een echte aanbeveling. Wij hebben het voor jou alvast iets makkelijker proberen maken door op zoek te gaan naar de 3 beste hedendaagse melkopschuimers. Zo wordt de Philips Senseo CA6500/60 melkopschuimer bijzonder sterk aangeraden door heel wat kopers. Je kunt het bovendien zowel gebruiken voor warme alsook voor heerlijke koude drankjes. Ook wanneer je kiest voor de Severin SM 9684 melkopschuimer dan kun je rekenen op een kwaliteitsvol product. Doordat het zo krachtig is, hoef je eigenlijk nooit erg lang te wachten om een heerlijk laagje schuim op je cappuccino of kopje chocolademelk te hebben.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Melkopschuimers koopgids

 

Een laagje melkschuim maakt een kopje latte macchiato of cappuccino altijd compleet. Als aanbeveling kun je de beste melkopschuimers met elkaar vergelijken en op actiedagen af gaan op de diverse aanbiedingen. Kies alleen voor de beste melkopschuimer die bij jou past hetzij een melkopschuimer aanbieding of één van de minder goedkope melkopschuimers.

 

 

De verschillende soorten melkopschuimers

Ben je een liefhebber van koffie en houd je van melkschuim bovenop je koffie of warme chocolade, dan is de elektrische melkopschuimer een handig apparaat voor jouw keuken.

Als je iemand bent die ongeregeld koffie drinkt of toch op de centen wilt letten dan is een elektrische melkopschuimer met handgreep of een melkopschuimer die je met de hand bedient een heel goed alternatief voor jou. De handbediende melkopschuimer vereist veel mankracht om uiteindelijk heerlijk melkschuim te maken. Doordat het apparaat niet wordt gedreven door een motor zal jouw kracht zelf moeten dienen als motor voor dit product. Echter, zijn de handbediende melkopschuimers veel goedkoper dan de elektrische melkopschuimers.

Maar deze vergen meer tijd en moeite om het eindproduct te kunnen leveren. Het maakt voor sommige mensen dan niet zoveel uit als het ietsje langer duurt om de koffie te bereiden zolang het goed en naar smaak gedaan wordt. Vergeleken met de handbediende melkopschuimers heb je bij de elektrische melkopschuimers met handgreep veel minder tijd nodig om hetzelfde resultaat te boeken.

Deze apparaten verschillen bijna niet in prijs van de handbediende melkopschuimers en ze zijn in staat om koude als warme melk op te schuimen. Elektrische melkopschuimers werken in vergelijking tot andere heel goed, want binnen korte tijd kunnen ze melk opschuimen. Het enige wat je moet doen is de melk in het kan zetten en het apparaat inschakelen. En in een vloek en een zucht heb je melkschuim van hoge kwaliteit. Deze apparaten zijn ook duurzamer, omdat ze meestal gemaakt zijn van roestvrij staal.

 

De capaciteit en het materiaal

Het is niet raadzaam om je melkopschuimer te overbelasten, omdat je wilt dat dit product nog heel lang beschikt over het vermogen om in één keer een aanzienlijke hoeveelheid melk op te schuimen. Ga altijd goed na hoeveel melk dit apparaat kan opschuimen per keer. Als het gaat om een top apparaat dan maakt het niet zo zeer uit welke melk je gebruikt. En ook al krijg je veel mensen op bezoek, kun je heel snel voor de hele groep heerlijke warme drankjes klaarmaken binnen een korte tijd. Er zijn tal van apparaten die beschikken over meerdere schijven waarmee je ook verschillende drankjes kan klaarmaken.

Deze schijven zorgen samen met de juiste capaciteit voor verschillende schuimdiktes voor diverse drankjes. Als je meerdere opties wilt, moet je ervoor zorgen dat de melkopschuimer ook zo is ingesteld voor meerdere opties in plaats van voor slechts één. De behuizing en kommen van de meeste melkopschuimers zijn gemaakt van roestvrij staal om te voorkomen dat het product gaat roesten als het niet goed gedroogd is na het wassen of reinigen. Andere melkopschuimers zijn ook geheel of deels gemaakt van kunststof. Het is zo om ervoor te zorgen dat deze producten gemakkelijk te reinigen zijn.

 

 

Waarom je een melkopschuimer nodig hebt

Als je een koffieliefhebber bent of een liefhebber van soortgelijke warme drankjes dan is het heel gemakkelijk voor je om te verklaren hoe het voelt om de beste koffie te drinken. Warme drankjes, als het gaat om koffie, cappuccino of latte, hebben speciale ingrediënten die noodzakelijk zijn om die speciaal en onweerstaanbaar te maken. Ken je eenmaal die geheime ingrediënten dan is het beste deel daarvan de romige structuur van het schuim dat aan de bovenkant van je warme drank dient als toplaag.

Het is geen kunst om een kopje melkschuim aan de bovenkant te plaatsen en de koffie erdoor te roeren, maar het dient op een specifieke wijze gedaan te worden. Beeld je eens in dat je naar het koffiehuis stapt om een kopje koffie te halen. En je gaat ervan uit dat je een goed kopje van je favoriete drank aangeboden krijgt.

Als je dat eenmaal in handen krijgt, verwacht je dat het heerlijk moet zijn, maar je komt in plaats daarvan tot de ontdekking dat het lijkt op een melkchocola of gewoon bijgeschonken melk. Dat zou dan niet in goede aarde zijn gevallen. Het zou zeker de vraag met zich meebrengen naar het schuimlaagje aan de bovenkant van je koffie. Het is natuurlijk dat romig schuim aan de bovenkant die ontbreekt. Om deze teleurstellingen te voorkomen, is het handig om een eigen melkopschuimer in huis te hebben, zodat je de koffie naar tevredenheid kunt bereiden.

 

5 Beste Melkopschuimers (Reviews) van 2021

 

Een heerlijk kopje cappuccino of latte macchiato is pas compleet of goed afgewerkt met een perfecte laag van melkschuim. Houd jij ook van een heerlijke en perfecte laag melkschuim, dan is een melkopschuimer zeker aangeraden voor jou. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste melkopschuimer om je heerlijke warme of koude dranken compleet te maken.

 

 

1. Philips Senseo CA6500/60 Melkopschuimer

 

Met de Philips Senseo CA6500/60 melkopschuimer kun je heerlijk melkschuim maken voor koude en warme dranken. Dit product heeft een inhoud van 120 ml en is genoeg om twee kopjes cappuccino lekker af te werken met schuim. Doordat er met de juiste temperatuur en snelheid gewerkt wordt, kan er extra fijn schuim gemaakt worden. Het is een gebruiksvriendelijk apparaat dat licht van gewicht is en een snoerloze draaivoet heeft. Hierdoor is het gemakkelijk om het te verplaatsen. Dit product is ook gemakkelijk om schoon te maken.

Voor dit product staan er toch een aantal reviews geschreven. De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het heeft een goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Het is een voordelige koop, omdat de prijs redelijk is. Voor sommige gebruikers heeft dit product een te hoge prijs en het heeft een matige kwaliteit. Dit product is voor deze gebruikers ook kwetsbaar.

Als je echt kunt genieten van een lekker kopje cappuccino of toch liever een latte macchiato drinkt, dan kun je maar best deze melkopschuimer eens bekijken. Dit model is afkomstig van het bekende en gewaardeerde merk Philips. Aan de vele overwegend positieve online reviews te zien, zijn vele kopers ervan overtuigd dat het ook veruit het beste merk is.

Voordelen
Design:

deze melkopschuimer is beschikbaar in 4 verschillende doch zachte kleuren. Zo kun je kiezen uit een zwart, een wit, een lichtroze of een munt groen design.

Veiligheid:

het apparaat is helemaal BPA-vrij waardoor je geen schrik hoeft te hebben van eventuele schadelijke stoffen.

Volume:

het apparaat is voorzien van een inhoud van maar liefst 120 ml. Dit is ruim voldoende om 2 heerlijke kopjes latte macchiato of cappuccino te maken.

Nadelen
Prijskaartje:

ondanks de degelijkheid van het apparaat vinden sommige personen wel dat de prijs van deze melkopschuimer veel te hoog ligt.

Kwetsbaar:

een kleine minderheid laat ook weten dat ze bepaalde onderdelen van het toestel toch wel vrij kwetsbaar vinden.

 

 

 

 

2. Severin SM 9684 Melkopschuimer

 

De Severin SM 9684 is het ideale product wanneer je heerlijk schuim wilt hebben op je koffie, cappuccino of chocolademelk. Met dit product heb je binnen de kortste tijd mooi schuim gemaakt. Dit product is geschikt om 85 ml melk op te schuimen en voor het opwarmen van 500 ml melk.

Het bevat een roestvrijstalen kan met een inductie magneetveld en is voorzien van een oververhittingsbeveiliging. Het heeft een compact model en is zilver van kleur. Dit product ziet er prachtig uit en is een aanwinst voor de keuken. Er staan niet alleen positieve beoordelingen geschreven voor dit product.

Een groot deel van de kopers is wel tevreden met dit product, want het is eenvoudig in gebruik en het is van goede kwaliteit. Voor een ander deel van de kopers heeft dit product een matige kwaliteit en is het lastig in gebruik. Daarnaast heeft dit product een te hoge prijs.

Ook met de Severin melkopschuimer mag je, volgens de meeste kopers, helemaal zeker zijn van een degelijk apparaat. Zo kun jij genieten van een heerlijke laag schuimige melk op je latte macchiato of je cappuccino. Het lijkt ons in elk geval een bijzonder goed idee om eens op zoek te gaan naar de voor- en nadelen van deze melkopschuimer.

Voordelen
Formaat:

deze melkopschuimer heeft een hoogte van 21 cm, een diepte van 15 cm en een breedte van ongeveer 15 cm. Het valt dus heel goed mee qua grootte. Daardoor is het vrij gemakkelijk om mee te werken en achteraf op te bergen.

Materiaal en design:

de behuizing van deze melkopschuimer is helemaal vervaardigd uit sterk en duurzaam kunststof. De zilveren kleur laat het apparaat bijzonder goed in het geheel passen.

Handig in gebruik:

met dit toestel kun je probleemloos tot wel 85 ml melk gaan opschuimen. Verder kun je tegelijk tot wel 500 ml melk per keer gaan opwarmen.

Nadelen
Kostenplaatje:

je moet er wel rekening mee houden dat deze melkopschuimer niet meteen beschikt over de laagste prijs. Dit is voor sommige kopers misschien wel een klein minpuntje.

 

 

 

 

3. Inventum MK350 Melkopschuimer 

 

De Inventum MK350 melkopschuimer biedt jou genoeg opties. Met dit product kun je tot 115 ml melk opschuimen en ongeveer 240 ml melk opwarmen om de lekkerste warme dranken te maken zoals een heerlijke cappuccino of latte macchiato. Je kunt het schuim natuurlijk ook voor koude dranken gebruiken zoals ijskoffie. Binnen een korte tijd van 90 seconden is je melkschuim al klaar voor gebruik. Dit product is gemakkelijk om schoon te maken vanwege de speciale coating dat het aan de binnenkant heeft. Het is handig in gebruik want je kunt de kan eraf halen om het snoerloos bij te vullen.

Het grootste deel van de kopers geeft positief advies voor dit product en raadt het aan. Het heeft een redelijke prijs en is van goede kwaliteit. Dit product is eenvoudig om te gebruiken, want het wordt snel warm en is gemakkelijk om schoon te maken.

Aan de vele overwegend positieve reacties te zien, zou deze melkopschuimer misschien wel eens één van de populairste toestellen kunnen zijn. Het is afkomstig van het merk Inventum dat bij heel wat mensen wel een belletje zal doen rinkelen. Toch is het altijd een goed idee om eerst even op zoek te gaan naar de eigenschappen van het apparaat.

Voordelen
Capaciteit:

het toestel biedt je de mogelijkheid om wel 240 ml melk per keer te gaan opwarmen en tot wel 115 ml melk te gaan opschuimen.

Duur:

het duurt slechts 90 seconden om de melk te laten opschuimen. Op die manier kun je in een mum van tijd genieten van een heerlijke latte macchiato, cappuccino of eventueel zelfs een warme chocolademelk.

Nadelen
Prijskaartje:

ondanks het feit dat deze melkopschuimer zeker niet zo duur is als de voorgaande toestellen, vinden sommige kopers het prijskaartje nog steeds te hoog.

 

 

 

 

4. Melitta Cremio Melkopschuimer 

 

De Melitta Cremio is een top product als het gaat om het maken van melkschuim. Met deze melkopschuimer kun je heerlijke crème achtig en fijn melkschuim maken voor alle koffiespecialiteiten. Je kunt zelf diverse soorten melk gebruiken zoals soja-, volle of lactosevrije melk.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope melkopschuimers. En dat kun je ook merken aan het aantal reviews dat er voor dit product staat geschreven. Het is opmerkelijk dat er veel minder reviews voor dit product staan in vergelijking met de andere producten en dat zou met de hoge prijs van het product te maken kunnen hebben.

Voor de meeste kopers is dit product van goede kwaliteit en is het eenvoudig in gebruik. Het heeft ook een goede prijs en maakt perfect melkschuim. Voor een ander deel van de kopers is dit product kwetsbaar en gaat het snel kapot.

Indien je op zoek bent naar een witte melkopschuimer dan is dit product van het merk Melitta misschien wel iets voor jou. Toch is het ook beschikbaar in 3 andere iets donkerdere kleuren. Zo kun jij het toestel kiezen dat het beste in je keuken past. Hieronder kun je een opsomming vinden van de voor- en nadelen die deze melkopschuimer met zich meebrengt.

Voordelen
Bediening:

deze melkopschuimer is bijzonder eenvoudig om mee te werken. In een mum van tijd heb je heerlijke opgeschuimde melk klaargemaakt.

Design:

je kunt deze melkopschuimer bekomen in het wit, het rood, grijs of het zwart. Zo kies je het model dat je zelf het beste in je keuken vindt passen.

Inhoud:

het apparaat heeft een volume van maar liefst 0,4 liter.

Nadelen
Kwetsbaar:

slechts enkele kopers vinden dat deze melkopschuimer bijzonder snel kapot gaat en dus echt wel kwetsbaar is.

 

 

 

 

5. Xavax Elektrische Melkopschuimer 00111106

 

Met de Xavax 00111106 elektrische melkopschuimer kun je in een paar seconden het perfecte melkschuim maken. Dit apparaat heeft een krachtige motor en een speciale spiraal voor goede werveling, waarmee je heerlijk en fijn schuim kunt maken.

Het is een ideaal product dat je kunt gebruiken om cappuccino, latte macchiato, milkshakes, cocktails of dressings te maken. Het is eenvoudig in gebruik, want het is snoerloos en werkt op batterijen. Daarnaast is dit product licht van gewicht en ook eenvoudig om schoon te maken. Het is voorzien van een soft-touch-oppervlak voor een goede grip en comfort.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een melkopschuimer aanbieding. En dat is het ook voor de meeste gebruikers. Voor hen heeft dit product een goede kwaliteit en is het eenvoudig in gebruik. Het is een voordelige koop, want het heeft ook een goede prijs.

Indien je op zoek bent naar een degelijke melkopschuimer maar er liefst van al niet zoveel geld wenst aan te spenderen dan kun je altijd dit model van Xavax eens rustig bekijken. Zodra we het vergelijken met de andere apparaten die we hierboven besproken hebben, zul je merken dat deze melkopschuimer wel degelijk over de laagste prijs beschikt.

Voordelen
Budget:

de lage prijs kan zeker gewaardeerd worden door heel wat kopers. Het is ideaal als je niet zoveel geld wenst te spenderen of wanneer je een beperkt budget hebt.

Kracht:

het gaat hier om een elektrische melkopschuimer die toch wel tot de krachtigere apparaten behoort. Dankzij de speciale spiraalvorm kun je rekenen op melkschuim van een degelijke kwaliteit en heerlijke smaak.

Nadelen
Kwetsbaar:

we merken dat een kleine minderheid van de kopers niet helemaal tevreden blijkt te zijn over de kwaliteit van deze melkopschuimer.

 

 

 

 

Bibliografie:

1. Zo gebruik je een melkopschuimer

2. The Health Benefits of Milk – Oprah.com

3. Zo maak je cappuccino zonder melkopschuimer

4. Silverlakefarms.com – Milking Machines Compared

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

 

 

 

Melkopschuimer Reviews 

 

 

Philips Senseo CA 6500/60 Melkopschuimer

 

Zoek je een melkopschuimer waarmee je in een handomdraai je melk opschuimt? Dan is deze Philips Senseo datgene wat je zoekt. Ideaal voor een heerlijke cappuccino, of een latte macchiato. Deze melkopschuimer van Philips is heel eenvoudig te bedienen. Hij heeft een inhoud van 120 ml, genoeg voor 2 koppen cappuccino.

In anderhalve minuut heb je al perfect schuim. Dus supersnel en erg handig en bovendien zeer eenvoudig schoon te maken. Afspoelen en afdrogen volstaat al, maar hij kan ook in de vaatwasser. Ook praktisch is, dat deze Philips melkopschuimer na gebruik automatisch uitschakelt. Dit handige apparaat schuimt ook koude melk op. Handig voor ijskoffie.

Onze klanten beoordelen deze Philips Senseo melkopschuimer positief. Men vindt het een fijn, klein handzaam en gebruiksvriendelijk apparaat. Hij is snel en bijna geruisloos en schuimt de melk prima op, aldus verschillende reviews.

 

 

 

 

 

 

 

Ad Hoc stille melkopschuimer met houder

 

Zoek je meer in de richting van de goedkope melkopschuimers? Dan zou je voor deze kunnen gaan. De Ad Hoc melkopschuimer wordt geleverd met een houder, waarin je de melk kunt bewaren. Een handzame melkopschuimer in een goede RVS uitvoering met een strak design. De bediening is uiterst simpel.

Deze melkopschuimer  is vervaardigd uit materialen van hoogwaardige kwaliteit. Hij is erg makkelijk in gebruik en beschikt slechts over 1 goed geplaatste drukknop. Hij functioneert op 3 AAA batterijen die meegeleverd worden. Dit is natuurlijk ook heel handig, wanneer je de melkopschuimer mee wilt nemen op vakantie.

Het advies van klanten is erg positief. Hij heeft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en is zeer handzaam. Een perfect werkende melkopschuimer. Gelet op de prijs krijg je het idee met een melkopschuimer aanbieding te maken te hebben.

 

 

 

 

 

 

Inventum MK 351- Melkopschuimer

 

De melkopschuimer van Inventum brengen wij graag onder de aandacht. Zeer snel beschik je  over prima schuim of warme melk. De inhoud van de kan is royaal te noemen. Deze Inventum melkopschuimer kan gebruikt worden voor alle melksoorten, zelfs soja.

Deze melkopschuimer kan 115 ml melk opschuimen en 240 ml melk verwarmen. Het apparaat is makkelijk schoon te maken dankzij een speciale coating aan de binnenkant. Hij wordt geleverd in de kleuren wit en zwart. Deze Inventum valt in de categorie goedkope melkopschuimers.

De beoordelingen van klanten zijn lovend. Deze variëren van een voordelige prijs tot een goede kwaliteit en eenvoudig in gebruik. Daarnaast is hij bijna geruisloos.

 

 

 

 

 

 

Nespresso Baristo Melkopschuimer

 

Dit product van Baristo geldt als de beste melkopschuimer. De prijs is weliswaar niet gering, maar er staat tegenover, dat de prestaties uitstekend genoemd kunnen worden. Deze Espresso melkopschuimer heeft een fraaie vormgeving en is uitgevoerd in de kleur zwart.

Hij is vervaardigd uit roestvrij staal en beschikt onder andere over antislipvoetjes. Voorts heeft hij een automatische afslag- en uitschakelfunctie. Deze melkopschuimer kan ook koud kloppen. Voor de liefhebbers een aardigheidje. Deze Nespresso melkopschuimer is met je telefoon via Wifi te bedienen.

Deze melkopschuimer is eerst recent in het assortiment opgenomen. Helaas beschikken wij nog niet over reviews van klanten. Je kunt er evenwel van verzekerd zijn, dat je hiermee geen kat in de zak koopt.

 

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Will
8 months ago

De Inventum Melkopschuimer gaat heel snel beschadigen aan de binnenkant (Teflon laag) waardoor je mogelijk gevaarlijke stoffen binnen krijgt. Ik heb er nu 2 versleten maar voor mij nooit meer de Inventum Melkopschuimer.Ga nu de Severin uit proberen die wel duurder is maar een RVS kannetje heeft wat duurzamer en gezonder is!

10top Team
Admin
10top Team
8 months ago
Reply to  Will

Hoi Will,

Bedankt voor de eerlijke reactie op het artikel van de melkopschuimers.

Wij proberen steeds op zoek te gaan naar 5 topproducten en baseren ons hierbij ook op de beoordeling door klanten.
Uiteraard is het altijd mogelijk dat er na verloop betere producten op de markt verschijnen, of dat het product mindere beoordelingen ontvangt.

Wij houden daar dus zeker rekening mee en hopen dat de Severin melkopschuimer wel aan jouw verwachtingen kan voldoen.
Veel succes!

Met vriendelijke groet,

DMCA.com Protection Status