Beste melkopschuimers

Laatste update: 03.06.20

 

Melkopschuimers test van 2020

 

Wil je zo nu en dan van een zelfgemaakte latte macchiato kunnen genieten? Of geef je liever de voorkeur aan een cappuccino? Door voor de beste melkopschuimer te kiezen, behoort dit vanaf nu ook tot de mogelijkheden. Maar wat is nu precies de beste melkopschuimer? Wij zijn voor jou alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse melkopschuimers. Zo zou je onder andere kunnen kiezen voor de Philips Senseo CA 6500/60 Melkopschuimer die in een mum van tijd gebruiksklaar is. Echter haal je met de Severin SM 9684-melkopschuimer alvast een evenwaardig topproduct in huis. Een degelijk apparaat met een kunststof behuizing, dat volledig is afgewerkt in een elegante zilveren kleur.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Melkopschuimers koopgids

 

Ben je dol op een heerlijke cappuccino? Of heb je toch liever een latte macchiato? In elk geval heb je daarvoor één van de beste melkopschuimers nodig. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te moeten maken. Melkopschuimers kun je vandaag de dag spotten in tal van formaten, materialen, designs en dus ook onder verschillende prijscategorieën. Voor welk exemplaar jij uiteindelijk kiest, is natuurlijk een persoonlijke keuze. Toch is het een aanbeveling om verschillende melkopschuimers met elkaar te vergelijken. Wees hierbij aandachtig voor mogelijke aanbiedingen en promoties.

 

 

Wat is een melkopschuimer en waarvoor gebruik je het?

Je hebt misschien wel al eens van een melkopschuimer gehoord maar wat is het nu precies en waarvoor wordt het gebruikt? Als je regelmatig een heerlijke cappuccino drinkt of echt wel kunt genieten van een latte macchiato, dan ben je wel bekend met het heerlijke schuimlaagje dat er bovenop ligt. De schuimlaag is uiteraard niet meer dan een heerlijk laagje melk waarin allemaal kleine luchtbelletjes zitten. Om dit te bereiken, hoef je de melk op te kloppen en dat kan makkelijk met een melkopschuimer.

Uiteraard kun je de melk ook handmatig opkloppen maar het is maar zo makkelijk als je over een melkopschuimer beschikt. Zo hoef je het werk niet langer zelf te doen, en bovendien gaat het ook veel sneller en mislukt het vrijwel nooit. Kies bij voorkeur voor een krachtige elektrische melkopschuimer maar doe dit niet zonder eerst de verschillende toestellen met elkaar vergeleken te hebben. Sommige melkopschuimers bezitten namelijk iets meer mogelijkheden dan andere apparaten. Waardoor ze misschien niet langer tot de goedkope melkopschuimers zullen behoren.

 

Het materiaal van de melkopschuimer

Melkopschuimers kunnen bijvoorbeeld van elkaar verschillend door de materialen waaruit ze vervaardigd zijn. Zo heb je heel wat melkopschuimers die gemaakt zijn uit duurzaam en stevig metaal maar je hebt er ook die uit kunststof of zelfs uit RVS bestaan. Je kiest hier uiteraard helemaal zelf voor welk materiaal je kiest. Indien de meerderheid van je keukenapparaten uit metaal vervaardigd zijn dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een melkopschuimer uit hetzelfde materiaal.

 

Formaat van de melkopschuimer

Het is daarnaast ook een goed idee om even stil te staan bij het formaat van de melkopschuimer. Met het formaat bedoelen we hier vooral de inhoud van de kan. Zo kun je opteren voor een vrij compacte melkopschuimer. Dat kan alvast een aanbeveling zijn voor mensen die alleen wonen of gezinnen waarvan een beperkt aantal leden de melkopschuimer zullen gebruiken. Uiteraard zijn er ook heel wat melkopschuimers waarvan de inhoud dan weer iets groter is. In het algemeen kan de inhoud van de kan variëren van minimaal 0,2 liter tot maximaal 1,5 liter.

 

Onderhoud en eventuele extra kenmerken en mogelijkheden

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke melkopschuimer dan is het natuurlijk ook belangrijk om even stil te staan bij het onderhoud ervan. Zo is het altijd leuker indien de melkopschuimer helemaal niet zoveel onderhoud vraagt. Bekijk daarom bij voorkeur of de melkopschuimer voorzien is van een antikleeflaag. Dergelijke antikleeflaag kan voorkomen dat de melk aankoekt aan de kan van de melkopschuimer. Kortom, veel makkelijker om het product na gebruik weer schoon te krijgen. Indien de kan in de vaatwasser mag gestopt worden, dan ben je natuurlijk nog beter af.

Tegenwoordig zijn er ook heel wat melkopschuimers die naast het opkloppen van de melk, de melk ook kunnen verwarmen of warm kunnen houden. Dit kost misschien net een tikkeltje meer maar is best wel een meerwaarde. Verder is het ook aan te raden, om een melkopschuimer te kopen die voorzien is van een automatische afslagfunctie. Ook dit is een echte meerwaarde. Kortom, heel wat mogelijkheden waarop je zou kunnen letten.

 

 

Mogelijke prijskaartje

Een degelijke melkopschuimer hoeft uiteraard helemaal niet zoveel geld te kosten. Zo zijn er reeds heel wat goedkope producten zodanig dat je met een duurzame melkopschuimer aanbieding naar huis kunt gaan. Echter kan het prijskaartje door bepaalde factoren net iets meer of minder beïnvloedt worden. Zo kan het gebruikte materiaal een invloed hebben op de prijsbepaling net zoals ook het design, het formaat en natuurlijk de eventuele extra kenmerken.

Bepaal daarom voor jezelf op voorhand even waar je naar op zoek bent. Wat zijn zoal je verwachtingen en ben je van plan om de melkopschuimer regelmatig te gebruiken of toch maar niet? Bij twijfel tussen meerdere melkopschuimers kan het misschien wel helpen om ook even de online reacties te bekijken. Daarin geven klanten hun ongezouten mening of diverse melkopschuimers. Zo krijg jij meteen een beter beeld over het bepaalde apparaat en weet je of het al dan niet aan je verwachtingen kan voldoen.

 

Melkopschuimer Reviews – Top 5

 

Wij Nederlanders zijn echte koffiedrinkers. Met name vanuit Italië zijn nogal wat varianten op het thema koffie overgewaaid naar Noord-Europa. Wij noemen bijvoorbeeld de latte macchiato; de cappuccino en de ijskoffie. Schuim van melk is hierbij essentieel. Met de hand melkopschuim kloppen is een optie. Makkelijker is natuurlijk een echte melkopschuimer. Met behulp van het advies van klanten hebben wij een selectie gemaakt van 5 melkopschuimers.

 

 

Philips Senseo CA 6500/60 Melkopschuimer

 

Zoek je een melkopschuimer waarmee je in een handomdraai je melk opschuimt? Dan is deze Philips Senseo datgene wat je zoekt. Ideaal voor een heerlijke cappuccino, of een latte macchiato. Deze melkopschuimer van Philips is heel eenvoudig te bedienen. Hij heeft een inhoud van 120 ml, genoeg voor 2 koppen cappuccino.

In anderhalve minuut heb je al perfect schuim. Dus supersnel en erg handig en bovendien zeer eenvoudig schoon te maken. Afspoelen en afdrogen volstaat al, maar hij kan ook in de vaatwasser. Ook praktisch is, dat deze Philips melkopschuimer na gebruik automatisch uitschakelt. Dit handige apparaat schuimt ook koude melk op. Handig voor ijskoffie.

Onze klanten beoordelen deze Philips Senseo melkopschuimer positief. Men vindt het een fijn, klein handzaam en gebruiksvriendelijk apparaat. Hij is snel en bijna geruisloos en schuimt de melk prima op, aldus verschillende reviews.

 

Koop bij bol.com (€57.07)

 

 

 

 

Severin SM 9684-melkopschuimer

 

Een zeer snelle, veel schuim producerende melkopschuimer van Severin. Makkelijk schoon te maken en geen aangekoekte resten. Ook geschikt voor in de vaatwasser. Hij beschikt over een oververhittingsbeveiliging waardoor er nog maar weinig mis gaan.

Deze Severin melkopschuimer wordt geleverd in zilverkleur en is van kunststof. Plezierig is, dat deze melkopschuimer ook geschikt is voor koude melk. Met andere woorden hij klopt dus ook koud. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijk glas koude chocolademelk. Hij schuimt ongeveer 85 ml melk op en kan een halve liter melk verwarmen.

Het advies van klanten voor de aankoop van deze Severin melkopschuimer is zeer positief. De melk wordt goed heet, ook voor maar één kopje. Hij is eenvoudig te reinigen en hij schakelt automatisch uit. Handig is ook dat het apparaatje een signaal afgeeft, wanneer hij klaar is.  

 

Koop bij bol.com (€78.95)

 

 

 

 

Ad Hoc stille melkopschuimer met houder

 

Zoek je meer in de richting van de goedkope melkopschuimers? Dan zou je voor deze kunnen gaan. De Ad Hoc melkopschuimer wordt geleverd met een houder, waarin je de melk kunt bewaren. Een handzame melkopschuimer in een goede RVS uitvoering met een strak design. De bediening is uiterst simpel.

Deze melkopschuimer  is vervaardigd uit materialen van hoogwaardige kwaliteit. Hij is erg makkelijk in gebruik en beschikt slechts over 1 goed geplaatste drukknop. Hij functioneert op 3 AAA batterijen die meegeleverd worden. Dit is natuurlijk ook heel handig, wanneer je de melkopschuimer mee wilt nemen op vakantie.

Het advies van klanten is erg positief. Hij heeft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en is zeer handzaam. Een perfect werkende melkopschuimer. Gelet op de prijs krijg je het idee met een melkopschuimer aanbieding te maken te hebben.

 

Koop bij bol.com (€34.31)

 

 

 

 

Inventum MK 351- Melkopschuimer

 

De melkopschuimer van Inventum brengen wij graag onder de aandacht. Zeer snel beschik je  over prima schuim of warme melk. De inhoud van de kan is royaal te noemen. Deze Inventum melkopschuimer kan gebruikt worden voor alle melksoorten, zelfs soja.

Deze melkopschuimer kan 115 ml melk opschuimen en 240 ml melk verwarmen. Het apparaat is makkelijk schoon te maken dankzij een speciale coating aan de binnenkant. Hij wordt geleverd in de kleuren wit en zwart. Deze Inventum valt in de categorie goedkope melkopschuimers.

De beoordelingen van klanten zijn lovend. Deze variëren van een voordelige prijs tot een goede kwaliteit en eenvoudig in gebruik. Daarnaast is hij bijna geruisloos.

 

Koop bij bol.com (€37.9)

 

 

 

 

Nespresso Baristo Melkopschuimer

 

Dit product van Baristo geldt als de beste melkopschuimer. De prijs is weliswaar niet gering, maar er staat tegenover, dat de prestaties uitstekend genoemd kunnen worden. Deze Espresso melkopschuimer heeft een fraaie vormgeving en is uitgevoerd in de kleur zwart.

Hij is vervaardigd uit roestvrij staal en beschikt onder andere over antislipvoetjes. Voorts heeft hij een automatische afslag- en uitschakelfunctie. Deze melkopschuimer kan ook koud kloppen. Voor de liefhebbers een aardigheidje. Deze Nespresso melkopschuimer is met je telefoon via Wifi te bedienen.

Deze melkopschuimer is eerst recent in het assortiment opgenomen. Helaas beschikken wij nog niet over reviews van klanten. Je kunt er evenwel van verzekerd zijn, dat je hiermee geen kat in de zak koopt.

 

Koop bij bol.com (€169)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status