Beste memo bord

Laatste update: 14.08.20

 

Memo borden test van 2020

 

Een degelijk en duurzaam memobord is altijd wel een goede aanbeveling. Dit kan zowel voor professioneel gebruik, zoals in scholen en kantoren, alsook voor particulier gebruik zijn. Toch is het beter om niet meteen het eerste het beste memobord aan te kopen. Bekijk verschillende exemplaren alvorens een uiteindelijke beslissing te nemen. Op die manier weet je zeker dat je met het voor jou beste memobord huiswaarts keert. Na het uitvoeren van een grondig onderzoek, zijn we onder andere tot de vaststelling gekomen dat het Nobo Classic Notitiebord alvast een topproduct blijkt te zijn. Niet te groot maar ook niet te klein en daardoor ideaal voor particulier gebruik. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor het MaximaVida Modern memobord. Dit bord is, met een totale afmeting van 70 x 50 x 73 cm, bovendien ook iets groter in vergelijking met het vorige product.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Memoborden koopgids

 

Ben je op zoek naar een degelijk en duurzaam memobord? Maar kun je door de bomen het bos niet meer zien? Dan willen wij jou alvast onze hulp aanbieden. Wij zijn namelijk voor jou al eventjes op onderzoek geweest. Zo kregen we een beter idee van welke factoren belangrijk kunnen zijn in de uiteindelijke beslissing. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen rekening houden met het gebruiksgemak en het prijskaartje van het memobord. Toch is het ook een goede aanbeveling om rekening te houden met het materiaal, het formaat en de eventuele extra kenmerken. Probeer alvast zoveel mogelijk om de beste memoborden met elkaar te vergelijken alvorens je er eentje aankoopt.

 

 

Wat is een memobord en het gebruiksgemak

Wanneer je op zoek bent naar een memobord dan ga je eigenlijk op zoek naar een handig en duurzaam communicatiemiddel. Want dat is uiteindelijk wat een memobord is en wat het doel ervan is. Een memobord is dus eigenlijk een product waar je dus bepaalde belangrijke memo’s kunt in opslaan. Deze memo’s zou je kunnen omschrijven als een soort van bericht. En het spreekt dus voor zich dat dit voor iedereen anders zou kunnen zijn.

Zo zijn er bijvoorbeeld heel wat gezinnen die een memobord gebruiken om het takenpakket wat de organiseren. Zo zal je partner er bijvoorbeeld moeten voor zorgen dat het vuilnis steeds wordt buiten gezet. Je kindjes kunnen bijvoorbeeld helpen in het afruimen van de tafel. Toch kun je een memobord ook terugvinden in scholen of kantoren. In dat geval kunnen de memo’s of de berichten vooral te maken hebben met toekomstige examens of vergaderingen. Kortom een memobord is een ideaal communicatiemiddel in heel wat verschillende situaties.

 

Het soort memobord

Het spreekt voor zich dat er heel wat verschillende soorten memoborden op de markt gebracht zijn. En dat is ook logisch aangezien er ook verschillende manieren zijn waarop een bericht kan worden overgebracht. In de meeste gevallen zul je een memobord hebben waarop je kunt schrijven met een soort speciale stift. Deze stift kun je achteraf wegvegen met behulp van een daarvoor speciale bordenwisser of stift wisser. Vandaag de dag zijn er natuurlijk al heel wat meer variaties ontstaan op het standaard memo bord.

Zo heb je tegenwoordig ook heel wat memoborden die magnetisch zijn en waarop je dus bepaalde berichten zoals foto’s of kortingsbonnen kunt plakken. Houd er wel rekening mee dat je deze exemplaren misschien niet meteen tussen de goedkope memoborden zult hoeven te verwachten. Het kan dan handig zijn om rekening te houden met eventuele promoties. Op die manier kun je misschien altijd wel een aantrekkelijke memobord aanbieding tegenkomen die helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

Extra kenmerken en accessoires en het prijskaartje

Wanneer je besluit om een memobord aan te kopen dan zul je merken dat bepaalde exemplaren iets meer mogelijkheden aanbieden. Zo heb je tegenwoordig heel wat memoborden waarop je niet alleen met speciale stiften iets kunt noteren maar waar er ook de mogelijkheid bestaat om met magneten iets op te kleven. Verder is het ook altijd leuk en aangenaam wanneer je er bij de aankoop nog tal van handige accessoires bij krijgt. Zo is het altijd een meerwaarde wanneer je er bij de aankoop een degelijke bordenwisser of verschillende stiften en magneten bij krijgt. Zo hoef je dit zelf niet apart nog aan te kopen.

Uiteraard spreekt het voor zich dat er dan ook verschillende prijskaartjes zullen ontstaan. Je beslist uiteraard volledig zelf welk bedrag je maximaal wilt maar vooral ook kunt uitgeven aan een degelijk memobord. Het kan misschien helpen om alvast even een kijkje te nemen tussen de verschillende online beoordelingen. Daarin worden vaak iets meer tips en adviezen vermeld door verschillende klanten. Door rekening te houden met aanbiedingen kun je bovendien ook altijd een koopje op de kop tikken.

 

 

De gebruikte materiaalsoorten en het formaat

Memoborden kun je bovendien tegenkomen in verschillende formaten. Het is dan ook belangrijk dat je voor jezelf probeer te bepalen hoe groot het memobord maximaal kan en mag zijn. In een klaslokaal of op kantoor zal men vaker kiezen voor een iets groter memobord. Om het formaat van het memobord te kunnen bepalen, is het een goed idee om rekening te houden met het doel. Waarvoor wil je het memobord gebruiken en vooral waar wil je het plaatsen.

Verder zul je ook mogen vaststellen dat een memobord uit heel wat verschillende materiaalsoorten kan worden gemaakt. Zo zijn er memoborden die vervaardigd zijn uit zelfherstellende natuurkurk. Deze exemplaren zijn dan bijvoorbeeld ideaal om te gaan gebruiken als een soort van prikbord. Verder heb je ook memoborden die gemaakt zijn uit bijzonder duurzaam en kwalitatief hoogstaand aluminium of metaal. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden en dus ook heel wat beslissingen die je zult moeten nemen.

 

Memobord Reviews – Top 5

 

Een memo bord kan altijd wel handig zijn om bijvoorbeeld een planning op te bevestigen van alle huishoudelijke taken die er moeten worden gedaan. Ook op school of op kantoor kan een memo bord een goed idee zijn om een presentatie overzichtelijker te maken. Opdat jij met het beste memo bord naar huis zou kunnen gaan, hebben wij hieronder 5 topproducten geselecteerd. Deze selectie is tot stand gekomen door aandachtig te letten op de vele online reviews en het nuttige advies van de kopers.

 

 

Nobo Classic Notitiebord

 

In de categorie van de goedkope memo bords zul je zomaar dit product van Nobo eens kunnen tegenkomen. Dit memo bord meet 60 x 45 cm en is werkelijk ideaal om in een klaslokaal te plaatsen of eventueel op kantoor.

Het bord is helemaal gemaakt uit zelfherstellende natuurkurk en de randen zijn vervaardigd uit stevig en duurzaam aluminium. Je kunt er dus heel gemakkelijk notities of andere belangrijke schema’s en aantekeningen op bevestigen.

We merken dat werkelijk alle kopers laaiend enthousiast zijn over dit handige memo bord. Een aantal gebruikers zijn vooral heel tevreden over de uitstekende kwaliteit ervan terwijl andere gebruikers het vooral heel erg praktisch vinden. Oordeel vooral zelf en laat ons zeker weten wat jij ervan vindt.

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die kiezen voor een duurzaam memo bord. Toch is de keuze niet altijd makkelijk gemaakt vanwege het uitgebreide assortiment. Dit unieke memo bord wordt je aangeboden door, misschien wel het beste merk Nobo. De moeite waard om het even te bekijken.

Voordelen
Prijskaartje:

het zou wel eens het product met de laagste prijs kunnen zijn in tegenstelling tot de andere 4 memo borden uit dit lijstje.

Formaat:

het memo bord heeft een totaal formaat van maar liefst 60 bij 45 cm en is makkelijk en comfortabel in gebruik.

Materiaal:

voor dit bord heeft men gebruik gemaakt van zelfherstellende natuurkurk in combinatie met een aluminium omlijsting.

Nadelen
Te klein:

ondanks de vele positieve reacties is het bord mogelijks te klein om bijvoorbeeld op kantoor of school te gebruiken.

Koop bij bol.com (€31.79)

 

 

 

 

MaximaVida Modern

 

Dit memo bord van het bekende merk MaximaVida zul je niet meteen tussen de goedkope exemplaren hoeven te zoeken. Toch is er een duidelijke verklaring voor de iets hogere prijs waaraan de meeste kopers zich trouwens helemaal niet lijken te storen.

Het memo bord is voorzien van een bijzonder handig tijdschriftenrek en is bovendien te verkrijgen in verschillende kleuren. Het bord meet 70 x 50 x 73 cm en is helemaal gemaakt uit bijzonder stevig en duurzaam metaal.

Een enkele koper vindt het wel jammer dat er geen klemmetjes of knijpers worden meegeleverd met het memo bord. Echter zijn de meeste gebruikers wel helemaal te vinden voor de uitstekende kwaliteit en de leuke vormgeving van dit handige en gebruiksvriendelijke memo bord.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor dit unieke memo bord van MaximaVida. Ben je op zoek naar een uniek en duurzaam memo bord dan lijkt dit product misschien wel aan het verwachtingspatroon te voldoen. Om het voor jou makkelijker te maken, zetten we de populairste kenmerken alvast even op een rijtje.

Voordelen
Comfort:

je zult merken dat het memo bord aangevuld wordt met een degelijk tijdschriftenrek. Ideaal om tijdschriften en kranten maar eventueel ook belangrijke documenten in te bewaren.

Formaat:

het memo bord heeft een totale afmeting van maar liefst 70 x 50 x 73 cm en is daardoor net iets groter in vergelijking met het vorige product.

Materiaal:

bij de productie van dit unieke memo bord heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van stevig en kwalitatief metaal.

Nadelen
Prijskaartje:

jammer genoeg zul je toch net iets dieper in de buidel moeten tasten aangezien het niet meteen voorzien is van een economisch prijskaartje.

Geen toebehoren:

een blik op de online reviews toont aan dat een enkele klant het toch wel leuker had gevonden indien de levering ook enkele klemmetjes of misschien wel knijpers had omvat.

Koop bij bol.com (€29)

 

 

 

 

Kurk24 Kurk Prikbord

 

Indien je op zoek bent naar een handig zelfklevend memo bord dan is het de moeite om dit model van Kurk24 eens grondig te bestuderen. Het memo bord is 60 x 90 cm groot en heeft een dikte van ongeveer 6 mm.

Het oppervlak van het memo bord is helemaal uit duurzaam en stevige kurk gemaakt. Daardoor kun je het vrijwel zonder problemen als een soort van prikbord kunt gebruiken. De achterkant van het memo bord is bovendien zelfklevend waardoor je het gemakkelijk ergens kunt aan bevestigen. Indien je de plaat in kleinere delen wilt snijden dan doe je dit het beste met behulp van een stanleymes.

De meeste kopers vinden dat de het bord een uitstekende kwaliteit aanbiedt en bovenal bijzonder duurzaam en handig is. Dit alles in combinatie met een gunstige prijs-kwaliteitverhouding maakt dat het voor heel wat gebruikers een topproduct is.

Ook dit unieke memo bord kan alvast de moeite waard zijn om even wat grondiger onder de loep te nemen. Het bord wordt jou aangeboden en geleverd door het sterk gewaardeerde merk Kurk24 en heeft een totaal formaat van 60 bij 90 cm. Compact, licht van gewicht en bijgevolg makkelijk hanteerbaar.

Voordeel
Materiaal:

voor het oppervlak van dit unieke memo bord heeft men voornamelijk beroep gedaan op het stevige materiaal dat kurk is.

Handig in gebruik:

doordat men gebruik gemaakt heeft van kurk, zul je merken dat het makkelijk wordt om documenten, foto’s en dergelijke op het bord te prikken en er weer af te halen.

Zelfklevend:

verder hoef je je ook geen zorgen te maken omtrent de installatie. De zelfklevende achterkant zorgt voor een probleemloze en snelle installatie.

Stanleymes:

indien je het bord toch net iets te groot vindt, dan kun je het probleemloos versnijden met een duurzaam stanleymes.

Nadelen
Niet milieuvriendelijk:

het kan belangrijk zijn voor sommige klanten om te weten dat het memo bord niet uit gerecycled kurk vervaardigd is.

Koop bij bol.com (€29.95)

 

 

 

 

Esselte Prikbord Kurk

 

Zodra je de prijs van dit leuke memo bord te zien krijgt, dan zul je meteen vermoeden dat het wel eens om een memo bord aanbieding zou kunnen gaan. Net zoals het voorgaande product is ook dit memo bord gemaakt uit bijzonder stevige en duurzame kurk.

Het bord is helemaal omgeven door middel van een handig houten kader waardoor het geheel er nog net iets verfijnder uitziet. Bij de aankoop krijg je er meteen ook een aantal leuke speldjes bij zodat je al de eerste foto’s of afbeeldingen op het bord kunt prikken. Verder kun je het ook gebruiken op kantoor of in het klaslokaal.

We merken dat de meningen van de kopers toch wel lichtjes verdeeld zijn. Uiteraard hoeft dit geen enkel probleem te zijn aangezien er om die manier iets meer ruimte ontstaat om eventuele verbeteringen door te voeren. Laat je hierdoor dus zeker niet afschrikken.

Net zoals het vorige product zul je merken dat ook dit unieke memo bord voornamelijk uit kurk vervaardigd blijkt te zijn. Ben je benieuwd of dit memo bord al dan niet aan jouw verwachtingspatroon zal kunnen voldoen? Aarzel dan niet en lees vooral verder.

Voordelen
Kostenplaatje:

je zult vrijwel meteen versteld staan bij het zien van het betaalbare en aanvaardbare prijskaartje.

Omlijsting:

het grootste gedeelte van het bord mag dan wel uit duurzaam kurk vervaardigd zijn, de omlijsting bestaat uit stevig hout.

Toebehoren:

op het moment dat je het memo bord besluit aan te kopen dan krijg je er meteen enkele leuke toebehoren bij. Denk maar aan prikkers om foto’s en documenten op het bord te prikken.

Nadelen
Matige kwalteit:

slechts een bijzonder kleine minderheid van de klanten blijkt niet helemaal overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit.

Koop bij bol.com (€10.99)

 

 

 

 

Milimetrado Wereldkaart Prikbord 

 

Met dit memo bord van het bekende merk Milimetrado mag je er zeker van zijn dat je echt wel een blikvanger in huis haalt. Uiteraard kun je het ook in het klaslokaal plaatsen indien je dit wenst.

Net zoals heel wat andere producten die we hiervoor besproken hebben, is dit memo bord gemaakt van duurzame en vooral stevige kurk. Deze kurkplaat werd dan omlijst met een handig houten frame dat helemaal in het zwart werd afgewerkt. Op het memo bord zul je een soort van wereldkaart afgebeeld zien staan. Op die manier kun jij alle plekjes aanduiden waar jij bijvoorbeeld al eens naar op reis geweest bent.

Eén enkele koper maakt duidelijk dat dit geen speelgoed is omwille van de kleine onderdelen. De meeste gebruikers vinden het echter een topproduct dat van een goede kwaliteit voorzien is en er leuk en leerrijk uitziet.

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met dit unieke memo bord van het bekende en sterk gewaardeerde merk Milimetrado. Ben je niet alleen op zoek naar kwaliteit en duurzaamheid maar tevens naar een leuk en opvallend design? Dan is dit product echt wel iets voor jou.

Voordelen
Materiaal:

bij de productie van dit unieke memo bord werd vooral beroep gedaan om de positieve en voordelige eigenschappen van kurk. Vervolgens werd de kurkplaat voorzien van een houten omlijsting.

Design:

het memo bord wordt gekenmerkt door een opvallend design van alle landen en werelddelen. Een echte blikvanger waarop je meteen alle plekjes kunt aanduiden die je ooit al hebt bezocht.

Nadelen
Formaat:

het is een vrij groot memo bord dus je zult beter rekening houden met voldoende ruimte om het op te hangen.

Koop bij bol.com (€32.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status