5 Beste Messensets Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Messensets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wil je al langer eens een duurzame en kwalitatieve messenset aankopen maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou met onze koopgids alvast aardig op weg helpen. Indien je echter dringend een nieuwe messenset kunt gebruiken dan kun je natuurlijk gelijk verder klikken naar onze top 3. Daaruit is gebleken dat je met het Diamant Sabatier Riyouri Messenblok 5-delig alvast voor een topproduct kiest. Bovendien, zoals de naam doet vermoeden, wordt de set geleverd in combinatie met 5 verschillende messen. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Royalty Line 6-delige messenset die, zoals je zult vermoeden uit wel 6 verschillende doch bijzonder kwalitatieve messen bestaat. Een aanrader voor iedereen die graag in de keuken werkt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Messensets koopgids

 

Ben je op zoek naar een degelijke maar bovenal duurzame messenset? Dan raden wij jou aan om alleen maar de beste messensets te bekijken en met elkaar te vergelijken. Maar hoe weet je nu of een messenset degelijk is of niet? Wij willen jou helpen door je aandacht te vestigen op een aantal belangrijke factoren. Denk onder andere maar aan het nut, het formaat, de materialen, het comfort en eventueel toebehoren of accessoires. Het is daarnaast ook een goede aanbeveling om eventuele aanbiedingen in de gaten te houden.

 

 

Het nut van een degelijke messenset

Ben je een professionele chef kok in een belangrijk en bekend restaurant of kun je ervan genieten om als hobbykok vrienden en familie met een heerlijk gerecht te verrassen? In dergelijke gevallen is een degelijke en duurzame messenset alvast geen overbodige luxe. Toch begrijpen we dat het helemaal niet zo makkelijk is om een keuze te maken. Zo zijn er heel wat messensets op de markt gebracht waardoor het alleen maar lastiger wordt om te kiezen. Het is daarom een goed idee dat je voor jezelf duidelijk maakt wat je doel is.

Zo kan het voor sommige personen, denk maar aan chef koks of hobbykoks, handig zijn om over een uitgebreide messenset te beschikken. Indien je niet graag kookt en het eerder een noodzaak is, dan heb je met een degelijk standaard basisset vast en zeker genoeg. Neem alvast rustig de tijd om de verschillende mogelijkheden even te bekijken en neem zeker geen overhaaste beslissing. Zo zul je vast en zeker de voor jou perfecte messenset op de kop tikken.

 

Het formaat en de gebruikte materiaalsoorten

Messensets bestaan er in verschillende vormen, formaten en materialen. Zo kun je kiezen voor een basis messenset die, in de meeste gevallen, bestaat uit 3 tot 5 verschillende soorten messen. Denk onder andere maar aan een broodmes, een keukenmes en een koksmes. Je hebt natuurlijk ook de uitgebreide messensets waarbij vaak extra toebehoren wordt geleverd zoals onder andere een aanzetstaal en schilmes. 

Het heft van heel wat messensets bestaat vaak uit duurzaam en natuurlijk hout, afgewerkt met een speciale coating. Verder kun je ook messen tegenkomen met een heft gemaakt uit silicone of kunststof. Ook RVS behoort tot de mogelijkheden. Wat het lemmet betreft, zou je onder andere kunnen kiezen tussen roestvrij staal of gehard staal.

 

Comfort en extra kenmerken

Kijk ook zeker na of je de messenset in de vaatwasser mag stoppen. Sommige messensets worden namelijk beter met de hand afgewassen omdat ze anders heel wat van hun kwaliteit verliezen. Indien een mes met een krachtige laser wordt geslepen dan blijkt dit ook veel duurzamer te zijn. Het lemmet voelt namelijk vlijmscherp aan. Ook iets om mee rekening te houden. Een ergonomisch gevormd handvat is handig en voelt goed aan. Zeker wanneer je toch wel enkele uurtjes in de keuken moet werken.

 

 

Accessoires en toebehoren

Je zult merken dat sommige messensets geleverd worden met heel wat handige toebehoren en accessoires. Elke messenset zal standaard bestaan uit enkele messen, maar het is leuk als je naast een koksmes en universeel mes, ook kunt genieten van een schilmes, een pizzames, een schaar en eventueel degelijke aanzetstaal. Kortom, het is altijd een voordeel om uit te kijken naar een messenset waarbij heel wat verschillende soorten messen en andere toebehoren worden geleverd.

Echter, als je niet graag in de keuken werkt en dus zeer sporadisch kookt, dan is een basisset met een koksmes en universeel mes ruim voldoende. Daarnaast kan het ook handig zijn indien de set wordt geleverd in een degelijke opbergtas. Zo kun je de messen eventueel ook makkelijker verplaatsen indien je kookt op verplaatsing. Denk maar aan evenementen of feestjes. Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden.

 

Mogelijke prijskaartje

Juist doordat er zoveel mogelijkheden bestaan op het gebied van unieke messensets, mag het niet verwonderen dat er ook heel wat verschillende prijzen opduiken. Zo kun je al heel wat degelijke messensets aankopen aan een mooi en voordelig prijskaartje. Indien het echter allemaal wat meer mag zijn, dan zul je niet langer tussen de goedkope messensets hoeven te zoeken. Uiteraard beslis je helemaal zelf welk budget je bereid bent om uit te geven aan een messenset. Het is logisch dat je als professionele chef kok alleen maar wilt werken met de allerbeste producten.

Indien je echter mocht twijfelen tussen verschillende messensets, dan kan het misschien een aanrader zijn om even een kijkje te nemen tussen de verschillende online reviews. Daarin geven klanten hun ongezouten mening over een bepaalde messenset, goed of slecht. En het kan je helpen om de knoop door te hakken en dus een uiteindelijke beslissing te maken. Indien je je oog hebt laten vallen op één van de dure messensets probeer dan uit te zoeken of er promoties zijn. Het is altijd leuk om een messenset aanbieding te vinden die helemaal aan jouw wensen beantwoordt.

 

5 Beste Messensets (Reviews) van 2020

 

Indien je graag kookt en veel tijd doorbrengt in de keuken dan kan een degelijke messenset wel iets voor jou zijn. Omdat wij wensen dat je met de beste messenset naar huis kunt gaan, zijn wij even op zoek gegaan naar de beste exemplaren van het moment. Zo zijn we uitgekomen bij 5 topproducten die we hebben ondergebracht in een lijst. Neem gerust je tijd om deze 5 opties rustig te bekijken en kies er dan voor jou het exemplaar uit dat het beste aan jouw wensen beantwoordt.

 

 

1. Diamant Sabatier Riyouri Messenblok 5-delig

 

Indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een degelijke messenset dan is dit misschien niet het geschikt product voor jou. De hogere prijs zorgt ervoor dat je dit product niet meteen tussen de goedkope messensets zult vinden. Toch kan het product rekenen op heel wat positief advies van de klanten.

De messenset bestaat uit 5 verschillende messen en is gemaakt uit duurzaam en bijzonder stevig hout. Aangezien de messenset in verschillende kleuren te bekomen is, kun je zelf het model kiezen dat je het liefste ziet. Met deze set krijg je meteen een handig koksmes mee net zoals ook een broodmes, een santokumes en zelfs een krachtig keukenmes.

Ondanks het feit dat de messenset niet zo handig is om schoon te maken, zijn de meeste kopers echter wel degelijk overtuigd van de uitstekende kwaliteit en het fraaie design. Daarnaast leren we uit de online reviews ook dat heel wat klanten ook positief advies geven over de gebruiksvriendelijkheid ervan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Royalty Line 6-delige messenset

 

Met deze Royalty Line messenset haal je meteen een set van maar liefst 6 verschillende soorten messen in huis. Bovendien zou het zomaar eens een messenset aanbieding kunnen zijn zodra je de prijs ervan bekijkt.

Het lemmet van de messen is helemaal vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal. Het mes zelf is met een laser geslepen en is daardoor vlijmscherp. Daarnaast zijn de messen afgewerkt met een antibacteriële coating en bieden ze ook een goede grip.

Je kunt de messen gerust in de vaatwasmachine stoppen alhoewel het toch beter is om ze met de hand te wassen. Op die manier verliezen ze hun kwaliteit en duurzaamheid niet. Bij de aankoop van deze set zul je merken dat er niet alleen een koksmes geleverd wordt maar ook een broodmes, een vleesmes, een pizzames, een schilmes en zelfs een universeel mes. En dit waarderen heel wat kopers dan ook.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Zwilling Pollux Messenblok 6-delig

 

Het loont volgens sommige kopers ook echt wel de moeite om deze Zwilling messenset eens van naderbij te bekijken. De set bestaat uit maar liefst 6 verschillende messen en is bovendien sterk verlaagd in prijs. Kortom het is een mooie aanbieding.

De messen zijn voorzien van een stevig handvat dat een goede grip en stabiliteit biedt. Het ontwerp is eerder vrij klassiek en traditioneel en wordt gekenmerkt door de 3 klinknagels. De set bestaat niet alleen uit een koksmes en een universeel mes, maar ook uit een broodmes, een aanzetstaal en een schil-garneermes.

Het messenblok ziet er volgens sommige kopers ook bijzonder aantrekkelijk uit en is gemaakt uit duurzaam hout. We merken dan ook dat werkelijk alle gebruikers enthousiast zijn over deze messenset. Het loont dan ook de moeite om dit product eventjes te bekijken.

 

Koop bij bol.com (€148.4)

 

 

 

 

4. Magnani Messenset 9-delig RVS Wandstand Magneetstrip

 

Indien je op zoek bent naar een messenset die over iets meer messen beschikt dan hoef je zeker deze Magnani messenset even te bekijken. Deze set bestaat uit maar liefst 9 verschillende messen die je meteen in de keuken kunt gaan gebruiken.

Het lemmet is gemaakt uit bijzonder duurzaam gehard staal en voelt vlijmscherp aan. Het handvat van het mes bestaat dan weer uit stevig en hoogwaardig RVS. De set is ideaal om aan de wand te bevestigen en op die manier heb je je messen binnen handbereik. Naast een koksmes krijg je er onder andere ook een uitbeenmes, een broodmes, een schaar en zelfs aanzetstaal bij.

Momenteel stellen we vast dat er nog maar één enkele online beoordeling is geplaatst. Toch is de koper uitermate enthousiast en raadt hij of zij deze messenset dan ook meteen aan. De set is niet alleen kwalitatief sterk maar beschikt ook over een correcte en betaalbare prijs.

 

Koop bij bol.com (€28)

 

 

 

 

5. Berlinger Haus 5-delige messenset standaard 

 

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te opteren voor deze Berlinger Haus messenset. Deze set bestaat uit 5 verschillende messen die je vaak van pas kunnen komen tijdens het bereiden van voedsel. Zo is er naast een koksmes, ook een broodmes, een vleesmes, een groentemes en zelfs een schilmes voorzien,

Doordat de messenbladen met behulp van een krachtige laser zijn geslepen mag je er zeker van zijn dat ze vlijmscherp aanvoelen. Daarnaast is het handvat gemaakt uit stevig en duurzaam RVS. Net zoals ook het messenblok uit RVS gemaakt is. De ergonomische vormgeving van de handvaten zorgt dan weer voor extra comfort.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er momenteel nog geen online beoordelingen bij deze messenset zijn geplaatst. Daardoor vermoeden wij dat het hier om een vrijwel nieuw product gaat.

 

Koop bij bol.com (€34.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status