5 Beste Metaaldetectoren Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Metaaldetectoren – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Indien je besluit om op zoek te gaan naar een nieuwe metaaldetector of om je eerste metaaldetector ooit aan te kopen, dan is het belangrijk om meteen voor kwaliteit en degelijkheid te kiezen. Niet alle metaaldetectors bieden namelijk dezelfde mogelijkheden. Zo heb je modellen die je enkel op het land kunt gebruiken en andere exemplaren die je zelfs diep in het water kunt gebruiken. De Yours Magneetvissen is een degelijke metaaldetector waarmee je zonder problemen kunt zoeken naar schatten onder water. Met de Deteknix Scuba Tector kun je zelfs gebruiken tot op een diepte van 60 meter in de zee. Uiteraard kun je met dit apparaat ook perfect op het land naar schatten zoeken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Metaaldetectors koopgids

 

Met een metaaldetector kun je op zoek gaan naar metalen voorwerpen onder de grond. Vele mensen gebruiken een metaaldetector in de hoop om een schat te vinden die onder de grond begraven ligt. Soms kun je er leuke objecten mee vinden maar er zijn ook al personen die gevaarlijke voorwerpen gevonden hebben met een metaaldetector. We geven je enkele aanbevelingen waar je moet op letten bij het kopen van zo’n toestel. Zo kun je kiezen tussen analoge en digitale detectoren en kun je ook letten op de diepte, de functies, de wetgeving en het gewicht.

 

 

Digitaal of analoog

Een analoge metaaldetector werkt met draaiknoppen. Je hoort een geluid wanneer een voorwerp gedetecteerd wordt zodat je weet waar je moet zoeken. Deze metaaldetectors werden vroeger veel gebruikt en laten het geluid harder of zachter horen als het voorwerp zich dichter of verder onder de grond bevindt.

Een digitale metaaldetector beschikt over een display die informatie weergeeft over het gedetecteerde voorwerp. Daarnaast hoor je, net zoals bij de analoge metaaldetector, een geluid wanneer je een voorwerp detecteert.

Het display toont informatie zoals de waarschijnlijke metaalsoort en de diepte van het voorwerp. Zo weet je ongeveer hoe diep je moet graven. Verder toont het scherm nog informatie over de batterijstatus. Tegenwoordig verkiezen de meeste mensen een digitale metaaldetector vanwege het hogere gebruiksgemak.

 

Hoe diep kun je detecteren

Deze vraag kun je niet met één antwoord oplossen. De maximale detectiediepte van een metaaldetector hangt van verschillende factoren af. De grootte van het object is een eerste belangrijke factor, het is makkelijker om een groot object te detecteren dan een klein object. Om een voorbeeld te geven, het is onmogelijk dat je een muntstuk op meer dan een meter diepte kunt detecteren maar een metalen kist zal zeker een geluid veroorzaken.

Het bodemtype en de omstandigheden hebben ook een invloed en de instellingen van de detector zelf zijn ook belangrijk. Hobby metaaldetectors kunnen over het algemeen een munt op een diepte van 25 cm detecteren en een groot voorwerp op een diepte van 1 meter. Dit zijn ook de goedkoopste detectoren. Sommige hobby metaaldetectors kunnen een munt tot op 70 cm detecteren en grote voorwerpen tot maximaal 2 meter.

Geen enkele detector kan munten detecteren die dieper zitten dan 70 cm. De professionele detectors kunnen echter wel de grote voorwerpen tot dieptes van 10 tot 40 meter detecteren.

 

Wetgeving rond metaaldetectors

Het is belangrijk dat je eerst controleert of je metaaldetectors wel mag gebruiken in het land waar je woont. In de meeste landen is dit toegestaan maar zijn er wel enkele regels aan verbonden. Zo mag je in bijna geen enkel land een metaaldetector gebruiken in een archeologische site.

Onze aanbeveling is dat je eerst informatie opzoekt omtrent het reglement voor metaaldetectors in het land waar je woont of waar je dit product wilt invoeren. Online kun je makkelijk informatie vinden daarover. Zo weet je zeker of het wel de moeite is om een metaaldetector te kopen.

 

Functies

Een discriminatie functie is één van de belangrijkste die je op een metaaldetector kunt hebben. Deze functie zorgt ervoor dat je geen signaal ontvangt wanneer het apparaat nutteloze objecten zoals spijkers of bierdoppen detecteert. Op die manier hoef je niet al het afval op te graven en verlies je geen tijd met spijkers of andere waardeloze objecten.

Een andere nuttige functie is de voorwerpidentificatie. Met deze functie kun je de metaalsoort van het voorwerp herkennen. De verschillende soorten metaal beschikken elk over een andere toonhoogte. De metaaldetector identificeert deze toonhoogte om het soort metaal te kunnen bepalen. Goud heeft bijvoorbeeld een hoge toon en ijzer heeft een hele lage toon.

Bij analoge detectors hoor je verschillen in het geluid die klinkt wanneer een voorwerp gedetecteerd wordt. Je kunt leren om die verschillen te horen en zo te bepalen of het een groot of klein voorwerp is die diep of ondiep onder de grond zit. De nieuwste modellen tonen een bepaald nummer op het display om aan te tonen welk voorwerp er zich onder de grond bevindt. Deze nummers zijn verbonden met bepaalde specifieke voorwerpen zodat je meteen kunt weten wat er gedetecteerd wordt.

 

 

Gewicht van een metaaldetector

Voor mensen die last hebben van rug-, nek- of schouderklachten is het beter om een lichte detector te kopen zodat je je lichaam niet te veel belast. Je kunt het gewicht van verschillende apparaten vergelijken, er zijn tegenwoordig al detectoren te koop die slechts 1 kilogram wegen.

Vooral als je op zoek bent naar aanbiedingen en overweegt om een tweedehands metaaldetector te kopen dan moet je zeker letten op het gewicht van het toestel. De meeste oudere modellen wegen zwaar, het zijn enkel de nieuwe producten die licht van gewicht zijn. Je kunt eventueel ergonomische hulpmiddelen kopen die het gewicht van de detector beter over je lichaam verdelen zodat je minder druk voelt op je rug en schouders.

 

5 Beste Metaaldetectoren (Reviews) van 2020

 

Wil je graag een schattenjager worden maar klein beginnen? Koop dan een metaaldetector om op het strand of op het platteland naar kleine schatten te jagen. Met dit product vind je alle metalen voorwerpen en misschien zit er wel iets waardevols tussen. Om je te helpen bij je keuze hebben wij vijf producten van topkwaliteit op een rijtje gezet. Lees gerust verder en kies er zelf de beste metaaldetector uit.

 

 

1. Vismagneet 200 KG Trekkracht Magneetvissen

 

Een metaaldetector bestaat er in verschillende vormen en formaten en kan dan ook gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Neem nu bijvoorbeeld dit krachtige apparaat van het bekende merk Yours. Deze metaaldetector zou je kunnen omschrijven als een soort van krachtige zoekmagneet.

Het is een vrij compact toestel met een maximale diameter van zo’n 70 mm. Toch beschikt deze metaaldetector over een trekkracht van maar liefst 200 kg. Verder weegt het apparaat niet overdreven veel waardoor je deze vismagneet makkelijk ver weg in het water kunt werpen.

Met deze krachtige metaaldetector is het mogelijk om schatten in het water tegen te komen. Wedden dat je misschien al gauw een paar muntstukjes weet op te vissen? En dat is ook de kopers duidelijk niet ontgaan. Tot hiertoe kunnen we dan ook alleen maar positieve reacties waarnemen van zeer tevreden klanten.

Met deze sterke vismagneet haal je een bijzonder krachtige metaaldetector in huis. Het apparaat is afkomstig van al dan niet bekende merk Yours, en zal jou helpen bij de zoektocht naar schatten onder water. Ben je benieuwd naar de voordelen? Bekijk dan zeker even het overzichtje hieronder.

Voordelen
Trekkracht:

ondanks de compactheid van het toestel, mag je toch rekenen op een maximale trekkracht van maar liefst 200 kg.

Compact:

je zult meteen kunnen vaststellen dat het om een compacte metaaldetector gaat die over een doorsnede van slechts 7 mm beschikt.

Handig in gebruik:

het apparaat weegt vrij weinig waardoor het makkelijk is om in het water te werpen. Je kunt verder rekenen op een maximale magnetisering van zo’n N52.

Nadelen

Tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties bij het product genoteerd. De klanten geven niet alleen een positief advies over de duurzaamheid van het apparaat maar ook over de uitstekende kwaliteit ervan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Quest Scuba Tector Onderwater Metaaldetector voor Duiken

 

De Deteknix Scuba Tector is een onderwater metaaldetector ideaal voor duikers. Je kunt dit apparaat gebruiken tot een diepte van 60 meter en het is eenvoudig te gebruiken via 2 drukknoppen. Het toestel beschikt over 4 verschillende detectieniveaus en kan ook op land gebruikt worden.

Deze metaaldetector aanbieding werkt op batterijen en kan via USB worden opgeladen. Het heeft een scangebied van 360 graden en is uitgerust met detectiesignalen zoals een audiotoon en zelfs vibratie. Het beschikt ook over een LED verlichting.

De koper van dit apparaat is er heel tevreden over en geeft een positief advies. De detectie is nauwkeurig en het toestel heeft een mooi design. Voor deze koper is de Deteknix Scuba Tector een top product.

In vergelijking met het voorgaande product is deze metaaldetector meteen een pak goedkoper en misschien daardoor voor sommige gebruikers ook iets aantrekkelijker. Als je op zoek wilt gaan naar muntstukken of andere verborgen schatten dan is dit product zeker en vast aan te raden. Alvorens je tot een aankoop overgaat, is het misschien een goed idee om eerst eens een kijkje te nemen naar de voor- en nadelen van het apparaat.

Voordelen
Prijskaartje:

als je een beperkt budget hebt, of liever niet zoveel wenst uit te geven dan is deze metaaldetector echt iets voor jou.

Gevoeligheid:

met deze metaaldetector is het mogelijk om ijzeren spijkers te registreren op een diepte van 30 tot 60 mm. Muntstukken kun je detecteren op een diepte van 40 tot 50 mm. Het is ook mogelijk om de gevoeligheid in te stellen of aan te passen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

niet alle kopers zijn helemaal overtuigd. Eén enkele gebruiker vindt dat het signaal toch wel vrij zwak is.

Koop bij bol.com (€199)

 

 

 

 

3. Kinder Metaaldetector Wordt Ontdekker 60-75cm

 

Deze metaaldetector is gemaakt van kunststof en is perfect voor kinderen. Het is een uiterst gevoelige detector die muntstukken kan waarnemen op een diepte van 40-50 mm en spijkers op een diepte van 30-60 mm.

Het apparaat is bestand tegen regen maar je mag het wel niet onderdompelen in water. Het toestel werkt op een 9V batterij die niet meegeleverd wordt en de gevoeligheid van de detector kan ingesteld worden. Door de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope metaaldetectoren.

Het is duidelijk dat de koper van deze metaaldetector aanbieding het gekocht heeft voor een kind. Het apparaat werkt naar behoren en de kinderen hebben er veel plezier aan. Voor kinderen vanaf 12 jaar is het wel beter om een grotere metaaldetector te kopen.

Net zoals het voorgaande apparaat, is ook deze metaaldetector afkomstig van het merk Deteknix. Daardoor vermoeden wij dat het misschien ook wel eens als het beste merk zou kunnen worden beschouwd. Bovendien kun je dit model niet alleen op het land gebruiken maar ook nog eens in de zee.

Voordelen
Doeltreffendheid:

met deze metaaldetector kun je zowel op land als in het water op zoek gaan naar grote schatten en andere voorwerpen met een waarde. Je kunt het toestel gebruiken tot op een diepte van 60 meter in het water.

Functies:

de metaaldetector beschikt slechts over 2 verschillende knoppen. Zo is er een aan- en uitknop en er is een Mode knop voorzien.

Gebruiksgemak:

de metaaldetector schakelt vrijwel automatisch over naar duikmodus zodra je onder water gaat. Verder kun je de gevoeligheid instellen en kiezen uit 4 verschillende niveaus.

Nadelen

Het is voor ons niet zo eenvoudig om jou verder advies te geven over mogelijke minpunten aan deze metaaldetector. De enige koper van het product is namelijk uitermate tevreden over de vele mogelijkheden die dit apparaat te bieden heeft.

Koop bij bol.com (€39.95)

 

 

 

 

4. Eenvoudige Kinder Metaaldetector

 

Deze metaaldetector is ideaal voor kinderen maar mag alleen gebruikt worden onder toezicht van een volwassene. Het is geschikt voor educatief gebruik en is eenvoudig te bedienen via de aan- en uitschakelaar.

De steel is in hoogte verstelbaar en het toestel is uitgerust met optische LED verlichting en hoorbare zoemers. De zoekspoel is waterbestendig en het apparaat werkt op een 9V batterij die niet meegeleverd wordt. Dankzij de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope metaaldetectoren.

De koper van dit product vindt deze metaaldetector echt top. Het apparaat ligt makkelijk in de hand en is in de hoogte verstelbaar. Het is makkelijk te gebruiken en de kinderen beleven er veel plezier aan. De koper is ook heel tevreden over de goedkope prijs van dit product.

Is het binnenkort de verjaardag van jouw kind en ben je nog steeds op zoek naar het geschikte geschenk? Dan kunnen wij jou zeker en vast deze metaaldetector van het merk Altai aanraden die je bovendien tegen een voordelig prijsje kunt aankopen. Op die manier zal je kind zich urenlang kunnen vermaken door op zoek te gaan naar kleine en grote schatten.

Voordelen
Prijskaartje:

deze metaaldetector hoef je zeker en vast niet bij de dure apparaten te gaan zoeken vanwege zijn voordelige prijs.

Leeftijd:

dit model is geschikt voor kinderen vanaf de leeftijd van ongeveer 6 jaar.

Gebruiksvriendelijk:

je kunt de hoogte van de steel aanpassen naar jouw wensen. Verder is er ook een LED verlichting voorzien en is de zoekspoel waterbestendig. Dus je kunt de metaaldetector ook in ondiep water gebruiken.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts een kleine minderheid van de klanten laat weten toch niet zo tevreden te zijn over dit product vanwege de matige kwaliteit ervan.

Koop bij bol.com (€29.95)

 

 

 

 

5. Minelab X-terra 305 Metaaldetector Actie

 

De Minelab X-terra 305 metaaldetector is het perfecte product voor beginners. Je kunt ermee in bossen, op akkers of op het strand zoeken en de schotel is waterbestendig dus je kunt het ook gebruiken in ondiep water. Het beschikt over een functie om de detectie van rommel zoals zilverpapier of de trekringen van blikjes uit te schakelen.

De gevoeligheid van de metaaldetector kun je instellen en het toestel werkt op batterijen. De batterijen gaan tot 20 uur lang mee en het apparaat beschikt over een aansluiting voor een hoofdtelefoon. Het geluidsvolume kun je aanpassen en het product wordt geleverd met een Nederlandse handleiding.

De twee kopers van deze metaaldetector aanbieding geven er positief advies over. De prijs/kwaliteitsverhouding is top en het apparaat is eenvoudig in gebruik. Het toestel werkt naar behoren en de kopers zijn ook heel tevreden over de service van de verkoper.

Dankzij de metaaldetector van het merk Minelab kun jij vanaf nu op zoek gaat naar muntstukken en andere verborgen schatten onder de grond. Aan de positieve reacties te zien, zul je zeker en vast een goede aankoop toch. Toch is het altijd een pluspunt om de sterke kanten met de eventuele mindere kantjes te vergelijken.

Voordelen
Beginners:

als je nog nooit met een metaaldetector gewerkt hebt, dan is dit model ideaal om te oefenen.

Waterbestendig:

de zoekspoel van de metaaldetector is waterbestendig waardoor je ook in ondiep water naar verborgen schatten kunt zoeken.

Gebruiksvriendelijk:

het is mogelijk om de gevoeligheid aan te passen. Verder werkt het toestel op batterijen die tot wel 20 uur lang meegaan.

Nadelen

Beide kopers zijn helemaal tevreden over de aankoop van deze metaaldetector. Voor hen zijn er geen nadelen aan verbonden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Deze producten zijn niet langer beschikbaar

 

 

Garrett Ace 250

 

De Garrett ACE 250 metaaldetector is uitgerust met een versterkte armsteun en detecteert tot 30 cm diep voor voorwerpen de grootte van een munt of tot 2 meter diep voor grote voorwerpen. De zoekspoel en de steel zijn waterdicht dus je kunt het in ondiep water gebruiken. Let er wel op dat het display niet nat wordt want deze is niet waterdicht.

Dankzij de discriminatiefunctie kun je de detectie van afval zoals bierdoppen of blikjes uitschakelen en het toestel heeft 5 verschillende zoekstanden. Met de pinpointfunctie kun je de locatie van de voorwerpen exacter bepalen om ze makkelijker op te graven.

Over dit product staat tot nu toe nog maar één online review maar de koper geeft een volledig positief advies. Het apparaat is van goede kwaliteit en is eenvoudig in gebruik. Het toestel detecteert veel beter dan goedkopere varianten dus is zijn prijs meer dan waard.

Wil jij ook graag op zoek kunnen gaan naar voorwerpen onder de grond of muntstukken dan kan dit zeker en vast met deze degelijke metaaldetector van Garrett. Aan de reactie te zien, is de koper helemaal overtuigd van de goede aankoop. Voor hem of haar is Garrett niet alleen het populairste maar ook veruit het beste merk.

Voordelen
Comfort:

deze metaaldetector is voorzien van een versterkte armsteun om net iets meer comfort en grip te kunnen aanbieden.

Gebruiksvriendelijk:

het is mogelijk om dit apparaat ook in ondiep water te gebruiken. Dit komt omdat de zoekspoel en de steel van de metaaldetector beide waterdicht zijn.

Discriminatiefunctie:

dankzij deze functie is het mogelijk om de detectie van afval en vuilnis zonder waarde uit te schakelen. Denk maar aan bierblikjes.

Pinpoint functie:

de metaaldetector is ook voorzien van een pinpoint functie waarmee je de voorwerper net iets exacter kunt lokaliseren.

Nadelen
Prijskaartje:

ondanks het feit dat de gebruiker helemaal overtuigd is van de mogelijkheden van deze metaaldetector, denken wij dat andere kopers de prijs wel als een struikelblok zouden kunnen zien. Deze metaaldetector heeft nu eenmaal niet de laagste prijs.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gerda vd Kafier
4 months ago

Dit is een super artikel! Bedankt. Ik heb ook nog een ander top lijstje gevonden. Wat vinden jullie daarvan? https://kantoorboel.nl/beste-metaaldetector-van-2020/ Dankzij jullie website heb ik echt veel geleerd!

10top Team
Admin
10top Team
4 months ago

Hoi Gerda,

Bedankt voor de leuke reactie en jouw interesse in de producten en onze artikelen.
We doen ons best om zo verder te werken in de toekomst!

Vriendelijke groetjes

DMCA.com Protection Status