Beste microscoop voor kinderen

Laatste update: 13.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Microscopen voor kinderen test van 2021

 

Ben je nog steeds op zoek naar een leuk en origineel geschenk voor de verjaardag van je zoon of dochter? En merk je dat hij of zij heel wat interesse vertoont in de wetenschap en alles wat daarmee te maken heeft? Dan heb je vast al even stilgestaan om een degelijke microscoop voor kinderen aan te kopen. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde apparaten. Zo is de Clementoni Wetenschap Junior alvast een topproduct gebleken. Deze microscoop is ideaal voor kindjes vanaf de leeftijd van ongeveer 4 jaar oud. En je kunt de microscoop gebruiken tot de leeftijd van zo’n 10 jaar. Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de Buki 30 experimenten microscoop voor kinderen. Dit toestel wordt aangeraden vanaf de leeftijd van zo’n 8 jaar oud.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Microscopen voor kinderen koopgids

 

Als je je kind vanaf een jonge leeftijd in contact wilt brengen met de wondere wereld van de wetenschap, dan kun je eventueel een microscoop voor kinderen kopen. Met dit apparaat zullen ze zelf insecten of vloeistoffen kunnen onderzoeken en de microscopische bestanddelen van bepaalde stoffen leren kennen. Je wilt enkel het beste voor je kind dus om de beste microscopen voor kinderen te kopen zijn er enkele factoren om rekening mee te houden. Denk maar aan de scherpstelling, het verschil tussen mono- en binoculair, de vergroting en natuurlijk de prijs van het toestel.

 

 

Verschil tussen monoculair en binoculair

 

Met een monoculaire microscoop kun je slechts met één oog door het toestel kijken. Dit zorgt ervoor dat je vlugger vermoeid raakt omdat je je beter moet concentreren. Je kunt dit ongeveer vergelijken met televisie kijken met slechts één oog. Je zult veel vlugger last hebben en je vermoeid voelen, hetzelfde geldt voor een microscoop. Als je echter enkel maar goedkope microscopen voor kinderen wilt kopen dan is een monoculair de beste aanbeveling.

Een binoculaire microscoop beschikt over twee kijkgaten om een voorwerp met je beide ogen te kunnen bestuderen. Je kunt langer gebruik maken van dit toestel omdat je minder snel vermoeid raakt. Laboratoria gebruiken vooral binoculaire microscopen omdat wetenschappers veel objecten moeten bestuderen. Binoculaire microscopen zijn wel een stuk duurder waardoor vele ouders niet zo snel zullen kiezen voor dit type.

De meeste kinderen zullen een microscoop ook niet de ganse dag gebruiken, het is dan ook niet nodig om een duur model te kopen. Je kunt in dit geval beter kiezen voor een monoculair zodat je kind zijn of haar eerste stapjes kan zetten in de wetenschap. Als je kind een oudere leeftijd bereikt kun je de monoculair nog altijd vervangen door een binoculair.

 

 

De vergroting van het toestel

 

De vergroting van een microscoop is belangrijk want het heeft een directe invloed op de details die je kunt waarnemen en op de scherpte van het beeld. Als je een object niet genoeg kunt vergroten dan zul je weinig kunnen leren van het object en weinig details kunnen waarnemen. Je kunt dan even goed een vergrootglas kopen. Als je details wilt waarnemen kies dan voor een microscoop met een minimale vergroting van 40x.

Het is ook aanbevolen om niet hoger te gaan dan een vergroting van 200x. Het nadeel van een grotere zoom is dat het beeld scherpte verliest. Hoe meer je een object zult vergroten, hoe minder scherp het beeld zal worden. Vooral bij toestellen die een hogere vergroting hebben dan 200x komt dit probleem voor. Je zult dan ook geen details meer kunnen waarnemen. Een hoge vergroting is dus niet altijd voordelig.

Houd rekening met de objecten die je wilt bestuderen. Als je stenen wilt bestuderen heb je al genoeg met een lage vergroting maar voor kleinere objecten zoals insecten of preparaten heb je een apparaat nodig met een hogere vergroting. De meeste apparaten beschikken over een instelbare vergroting zodat je meerdere objecten van verschillende groottes kunt bestuderen.

 

 

De scherpstelling van een microscoop

 

We hebben hierboven besproken dat een beeld minder scherp zal worden wanneer je het object te veel vergroot. Je kunt dit probleem oplossen door het beeld opnieuw scherp te stellen. Het is belangrijk dat je zowel grof als fijn kunt scherpstellen en deze optie is niet altijd aanwezig op een microscoop voor kinderen aanbieding.

De dure microscopen zijn voorzien van een grote dubbele knop waarmee je fijn en grof kunt scherpstellen. Hoe groter de knop hoe beter want dit betekent dat je een groter bereik hebt om scherp te stellen. Een grotere knop maakt het ook makkelijk want je kunt beter in detail scherpstellen. Met een kleine knop moet je heel voorzichtig te werk gaan als je enkel een paar graden wilt scherpstellen.

Neem een kijkje naar de verschillende aanbiedingen online en kies voor het model met de grootste knoppen zodat je makkelijker met het apparaat kunt werken.

Kostprijs van zo’n product

 

Het enige die je nu nog rest is om de prijzen van microscopen te vergelijken op de verschillende webwinkels. Je kunt de prijzen natuurlijk ook vergelijken in de winkel maar meestal kun je een product goedkoper vinden op het internet.

Een microscoop voor kinderen is sowieso een stuk goedkoper dan een professioneel model en kun je al gauw voor enkele tientjes aanschaffen. Vooral als je kinderen nog jong zijn dan is het niet nodig om een duur model aan te kopen die ze toch weinig zullen gebruiken.

Sommige kopers kiezen voor een tweedehands product, je weet echter nooit of dit product nog volledig werkt en of alle onderdelen nog intact zijn.

 

 

Microscoop voor kinderen reviews – top 5

 

 

Kinderen zijn van nature heel nieuwsgierig. Laat je kind genieten van de wetenschap met een leuke microscoop voor kinderen waarmee ze alle soorten voorwerpen kunnen bekijken in het kleinste detail. Om de keuze makkelijker te maken kun je in ons artikel vijf topproducten vinden die positief beoordeeld geweest zijn door vorige kopers. Lees dus gerust verder en kies er de beste microscoop voor kinderen uit!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Clementoni Wetenschap Junior

 

Deze groene microscoop voor kinderen is gemaakt van kunststof en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en tot 10 jaar. Je ontvangt 5 accessoires bij deze microscoop zodat je meteen kunt beginnen met observeren.

Met deze microscoop kan jouw kind de geheimen van de natuur onderzoeken en verschillende voorwerpen uitvergroten. Laat ze zich voelen als een echte wetenschapper met dit product.

De koper van dit product is heel tevreden. De microscoop is gemaakt van degelijk materiaal en wordt door de zoon van de koper veel in klas gebruikt. De zoon van de koper is er heel blij mee.

Als je merkt dat je kind interesse toont in de wetenschap en alles wat daarmee te maken heeft, dan lijkt een microscoop voor kinderen wel een leuk geschenk. Zo zou je kunnen kiezen voor deze microscoop die geleverd wordt door het bekende merk Clementoni.

Voordelen
Materiaal:

je zult merken dat deze groene microscoop volledig vervaardigd is uit duurzaam en stevig kunststof.

Leeftijdscategorie:

de minimale leeftijd voor deze microscoop bedraagt 4 jaar, en is geschikt voor kinderen tot en met de leeftijd van 10 jaar.

Handig in gebruik:

bij de levering krijg je er maar liefst 5 handige accessoires bij, die de ervaring alleen maar nog leuker en unieker maken. Je kind kan de voorwerpen bovendien zonder probleem gaan uitvergroten.

Nadelen

Momenteel heeft er nog maar één enkele koper een reactie bij de microscoop geplaatst en deze is bovendien helemaal positief.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Buki 30 experimenten

 

Deze microscoop is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en is gemaakt van metaal. Het toestel beschikt over LED verlichting en je krijgt er een gebruiksaanwijzing bij waarmee je tot 30 experimenten kunt uitvoeren.

Het is een optische microscoop met drie vergrotingen: x200, x600 en x1200. Je kunt er vanalles opleggen om het te vergroten, denk maar aan een blad, olie, een bloem, een veer, enzovoort. Dit apparaat werkt op een batterij.

Volgens de meeste kopers is dit product van topkwaliteit en heb je er urenlang speelplezier mee. De microscoop heeft een leuk ontwerp en is leerzaam voor kinderen. Toch zijn sommige kopers niet tevreden. Voor enkelen werkt het toestel niet en voor anderen is het moeilijk om het te gebruiken.

Mag het toch net allemaal iets meer zijn dan kun je natuurlijk ook kiezen voor deze unieke microscoop van het merk Buki. Het toestel is misschien niet meteen voorzien van de laagste prijs maar levert dan ook heel wat mogelijkheden en leuke kenmerken af. Laten we alvast even een kijkje nemen.

Voordelen
Leeftijd:

deze microscoop voor kinderen wordt aangeraden vanaf de leeftijd van ongeveer 8 jaar oud.

Materiaal:

in tegenstelling tot de vorige microscoop, zul je merken dat dit exemplaar helemaal vervaardigd is uit duurzaam metaal. Het product kan dus vast en zeker wel tegen een stootje.

Optische microscoop:

deze optische microscoop is voorzien van een handige ledverlichting en beschikt over 3 mogelijke vergrotingen om uit te kiezen. Zo kun je kiezen tussen x200, x600 of x1200.

Voeding:

deze microscoop maakt gebruik van een bijzonder krachtige batterij.

Nadelen
Niet gebruiksvriendelijk:

slechts een kleine minderheid van de klanten is echter niet tevreden over de beperkte gebruiksvriendelijkheid van het toestel.

Koop bij bol.com (€39.59)

 

 

 

 

Navir Threek

 

Deze microscoop van Navir kun je ook gebruiken als telescoop en als periscoop. Het product is geschikt voor kinderen van 3 tot 8 jaar en is gemaakt van kunststof. Dit artikel is perfect voor mensen die op zoek zijn naar goedkope microscopen dankzij de lage prijs. Het heeft een gele kleur en weegt slechts 200 gram.

Dit product heeft momenteel maar één beoordeling ontvangen van een koper. De koper geeft positief advies over het leuke ontwerp maar vindt het niet echt stevig.

Het boekje met extra informatie is een pluspunt maar je moet wel voorzichtig omspringen met het product. Na twee dagen waren er al stukken van het product kapot. Er zit ook geen opbergtas bij wat voor de koper een groot minpunt is.

Wil je toch liever niet zoveel geld uitgeven aan een degelijke microscoop voor kinderen? Dan kun je alvast even een kijkje nemen naar de voordelen van dit apparaat van Navir. Vanwege de lage prijs zul je deze microscoop vast en zeker tussen de goedkope producten kunnen verwachten. En daardoor zal het misschien ook meteen tot de populairste microscopen voor kinderen kunnen behoren.

Voordelen
Multifunctioneel:

het is een multifunctionele microscoop die ook als een degelijke periscoop of telescoop kan worden gebruikt.

Leeftijd:

de microscoop wordt aangeraden voor kindjes tussen de leeftijd van 3 en 8 jaar oud.

Materiaal:

je hoeft je geen zorgen te maken over de veiligheid van je kinderen. De microscoop is namelijk vervaardigd uit duurzaam en degelijk kunststof. De kans op verwondingen is dus klein tot onbestaande.

Nadelen
Niet stevig:

jammer genoeg is de klant niet helemaal overtuigd wat de stevigheid van de microscoop betreft. En dat is natuurlijk best wel jammer en iets waarmee ook andere potentiële kopers rekening kunnen gaan houden.

Koop bij bol.com (€26.99)

 

 

 

 

Buki 15 Experimenten

 

Deze leuke microscoop van Buki wordt met verschillende accessoires geleverd zoals een pincet, glasplaatjes, flesjes, een schaal, enzovoort. Zo kun je meteen beginnen met het onderzoeken van verschillende voorwerpen. Je kunt meteen 15 experimenten uitvoeren met deze microscoop. Ook deze microscoop maakt deel uit van de goedkope microscopen voor kinderen.

Het apparaat is gemaakt van plastic en beschikt over een metalen voet. Verder heeft het nog een klem, een vergrootglas en een container. Je kunt drie vergrotingen gebruiken met dit apparaat namelijk x150, x450 en x900. Je hebt twee AA batterijen nodig voor dit apparaat en deze zijn niet inbegrepen bij de aankoop.

De meningen over dit product zijn verdeeld, de meeste kopers zijn tevreden over de goede kwaliteit en het grote aantal accessoires die je bij deze microscoop krijgt. Volgens anderen zijn de onderdelen te klein en is het apparaat te moeilijk om te gebruiken. Het is leuk voor kinderen maar je mag niet te veel van dit product verwachten.

Net zoals één van de vorige toestellen zul je merken dat ook deze microscoop voor kinderen wordt geleverd door het merk Buki. Het is mogelijk dat dit één van de populaire merken is en dat het voor heel wat klanten ook veruit als het beste merk wordt beschouwd. Laten we even op zoek gaan naar de kenmerkende eigenschappen van deze microscoop.

Voordelen
Accessoires en toebehoren:

bij de levering zitten ook een pincet, flesjes, een schaaltje, glasplaatjes en nog tal van andere leuke toebehoren, inbegrepen.

Budget:

indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven of over een beperkt budget beschikt, dan is deze microscoop werkelijk ideaal voor jou.

Handig in gebruik:

de microscoop is vervaardigd uit duurzaam en degelijk plastic in combinatie met een voet uit metaal. Het biedt je de mogelijkheid om tot wel 15 verschillende experimenten te gaan uitvoeren.

Nadelen
Voeding:

deze microscoop werkt met behulp van een stel krachtige AA batterijen die er bij de levering jammer genoeg niet worden inbegrepen.

Kleine onderdelen:

sommige klanten vinden de kleine onderdelen ook best wel gevaarlijk en makkelijk om te verliezen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

HaverCo 511

 

Deze microscoop is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar en werkt op batterijen. Je kunt tot maximaal 1200 maal vergroten en minimaal 100 maal. De batterijen zijn nodig om de ingebouwde lamp te laten werken, deze worden niet meegeleverd dus je hoeft ze zelf nog te kopen. Met deze lamp kun je objecten extra belichten.

Bij de microscoop krijg je verschillende samples en ook glasplaatjes zodat je zelf voorwerpen zoals een haar of een blad van een plant kunt klemmen en onder de microscoop kunt bekijken. Je zult je kinderen zeker blij maken met deze microscoop zodat ze gefascineerd kunnen worden door kleine beestjes en voorwerpen.

Bij dit product zijn tot nu toe nog geen beoordelingen geplaatst. Schrijf als eerste een review over deze microscoop voor kinderen aanbieding zodat wij ons advies daarop kunnen baseren.

Tenslotte is er dan ook nog de optie om te gaan kiezen voor de HaverCo 511 microscoop voor kinderen. Het is de ideale microscoop voor kinderen die al iets ouder zijn, ongeveer vanaf de leeftijd van 12 jaar oud. Het is een degelijk apparaat dat volledig functioneert met behulp van batterijen.

Voordelen
Vergrotingsfactor:

de microscoop biedt de mogelijkheid om voorwerpen minimaal 100 maal te vergroten en maximaal tot wel 1200 maal te gaan vergroten.

Toebehoren:

op het moment dat je besluit om deze microscoop aan te kopen dan krijg je er meteen ook enkele handige samples bij net zoals verschillende glasplaatjes.

Nadelen
Geen batterijen:

jammer genoeg zul je de batterijen er zelf nog hoeven bij te kopen aangezien deze niet meegeleverd worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status