5 Beste mifi routers Van 2021

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Mifi routers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wil je gelijk waar en wanneer van het internet kunnen genieten? Dan is een degelijke en krachtige mifi router het antwoord op jouw probleem. De mifi router wordt gekenmerkt door een compact design en licht gewicht, wat hem handzaam maakt om overal mee naartoe te nemen. Zo zou je kunnen kiezen voor de Huawei 5330s-2 router die voorzien is van het krachtige 3G netwerk. Echter blijkt ook de Huawei E5577s mifi router een schot in de roos te zijn. In tegenstelling tot de vorige mifi router, kun je bij deze mifi router genieten van het bijzonder krachtige en kwalitatieve 4G netwerk.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Mifi routers koopgids

 

Ben je regelmatig en vaak op de baan? Of staat er binnenkort een lange rit in de wagen voor de boeg? Dan zou het alvast een goede aanbeveling kunnen zijn om eventueel één van de beste mifi routers in huis te halen. Neem daarom de tijd om de verschillende apparaten rustig te bekijken en met elkaar te vergelijken. Wat is een mifi router en hoe werkt het? Welk type simkaart heb je nodig en hoe zit het met de downloadsnelheid? En heeft dit alles een invloed op het prijskaartje? Wees daarom alert voor aanbiedingen en wie weet spot je zo nog wel een mifi router aanbieding.

Wat is een mifi router en het gebruiksgemak

Een mifi router is een praktisch apparaatje dat functioneert op basis van een krachtige oplaadbare batterij. Dergelijk apparaat zorgt ervoor dat je, waar je ook bent, probleemloos van het internet kunt genieten. Dat wil dus wel zeggen dat een mifi router altijd gepaard gaat met een simkaart. Enkel en alleen op die manier is het mogelijk om een verbinding aan te gaan met het beschikbare 3G of 4G netwerk.

Een mifi router is vaak behoorlijk compact en licht van gewicht waardoor je hem makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Handig indien je bijvoorbeeld op zakenreis moet of een lange autorit op de planning hebt staan. Of wanneer je stage loopt in het buitenland of gaat studeren ver weg van huis. Daar het mobiel internet buitenshuis vaak iets duurder kan zijn, komt een mifi router best wel handig van pas.

 

De werking van een mifi router

Om de mifi router te kunnen gebruiken, heb je dus in de eerste plaats nood aan een degelijke simkaart die voorzien is van internet. Plaats deze simkaart gelijk in het apparaatje en schakel vervolgens de mifi router in. Daardoor zal de mifi router vrijwel meteen op zoek kunnen gaan naar een lokaal mobiel en beschikbaar netwerk ergens in de buurt. Met andere woorden, je gaat een soort van Wifi hotspot creëren met behulp van dergelijke mifi router. Het mobiele netwerk wordt namelijk omgezet naar een betrouwbare en kwalitatieve Wifi verbinding.

 

Welk type simkaart

Een mifi router maakt dus gebruik van een simkaart om naar behoren te kunnen functioneren. In de meeste gevallen wordt de mifi router afzonderlijk geleverd en zul je dus zelf nog op zoek moeten naar een degelijke simkaart. Je zou hierbij kunnen kiezen voor een data simkaart. Dergelijk type simkaart is namelijk speciaal ontwikkeld om apparaten van een duurzame en kwalitatieve internetverbinding te voorzien.

Bovendien is dat één van de meeste voordelige oplossingen om zowel in binnen- als buitenland van het internet te kunnen genieten. Naast een data simkaart heb je ook altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor een Micro SIM, een Nano SIM of eventueel een multifunctionele 3-in-1 simkaart.

Wifi snelheid en downloadsnelheid

De aankoop van een mifi router verlangt ook dat je let op de snelheid van de wifi en de maximale downloadsnelheid. Beide elementen worden weergegeven in Mbps. Zo is het mogelijk om een mifi router aan te kopen waarbij er helemaal geen wifi mogelijk is. Dergelijke apparaten zijn echter in de minderheid. In de meeste gevallen kies je voor een mifi router met een maximale wifi snelheid van ongeveer 599 Mbps. Echter zijn er ook apparaten die makkelijk 3200 Mbps behalen of meer.

Ook de maximale downloadsnelheid kan variëren naargelang de mifi router. Zo beschikken de meeste mifi routers over een maximale downloadsnelheid van ongeveer 150 Mbps. Maar je hebt natuurlijk ook apparaten met een lagere of juist hogere downloadsnelheid. Let wel op dat dit mogelijks in meer of mindere mate de prijs van het apparaat zal bepalen.

 

Optiemogelijkheden en budget

Tenslotte zul je merken dat sommige mifi routers over net iets meer mogelijkheden en functies beschikken. Sommige van deze kenmerken kunnen bovendien ook een echte meerwaarde zijn. Denk maar aan de aanwezigheid van een geheugenkaartlezer of een aparte simkaart sleuf. Het is bovendien ook altijd leuk indien een nieuwe simkaart wordt meegeleverd met de aankoop van het toestel. Ondersteunt de mifi router 5 GHz of juist niet?

Houd er wel rekening mee dat al deze kenmerken en functies mogelijks ook een invloed kunnen hebben op het prijskaartje, waardoor dergelijke apparaten misschien niet langer tot de goedkope mifi routers behoren. Gemiddeld zul je moeten rekening houden met een prijskaartje van ongeveer 95 euro. Alhoewel er altijd apparaten zijn die goedkoper of juist duurder worden aangeboden. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en hoeveel je maximaal wilt betalen hiervoor.

 

5 Beste mifi routers (Reviews) van 2021

 

Een mifi router is best wel handig wanneer je bijvoorbeeld een lange autorit op de agenda hebt staan. Het is een handig apparaatje dat kan verbonden worden met je smartphone, tablet of laptop door gebruik te maken van de wifi verbinding. Je kunt hierbij kiezen voor een mifi router 3G of een exemplaar met 4G. Het spreekt voor zich dat een mifi router 4G iets krachtiger is en daardoor misschien niet meteen tussen de goedkope mifi routers te spotten is. Hieronder een overzicht van de 5 top beste mifi routers van dit moment. Neem rustig je tijd en bekijk ook de online reviews en het advies van klanten.

 

 

1. Huawei 5330s-2 MiFi Single-band Router 3G 150 Mbps

 

We starten meteen met een aantrekkelijke mifi router aanbieding die jou wordt aangeboden door het bijzonder bekende merk Huawei. Aan de vele positieve online beoordelingen te zien, zou het hier bovendien ook wel eens om een topproduct kunnen gaan.

De mifi router is vrij compact en makkelijk te verplaatsen. De witte kleur laat het in eender welk interieur makkelijk tot z’n recht komen. De mifi router wordt gekenmerkt door het 3G netwerk en een maximale wifi snelheid van maar liefst 150 Mbps. Deze Single band mifi router beschikt over een verversingssnelheid van 2,4 GHz en is voorzien van een handige data simkaart.

De meeste klanten zijn niet alleen tevreden over de werking van het apparaat maar ook over de geleverde kwaliteit ervan. Echter is er een kleine minderheid van de kopers die de prijs nog steeds te hoog vindt en van mening is dat de batterijen vrij snel leeg zijn.

 

 

 

 

 

2. Huawei E5577s MiFi 4G Dual-band Router 450 Mbps

 

Net zoals het vorige product wordt ook deze mifi router jou aangeboden door het bekende merk Huawei. Echter ligt het prijskaartje iets hoger maar je kunt dan weer wel genieten van een hogere wifi snelheid in combinatie met een 4G netwerk.

De E5577s mifi router is een krachtig apparaat dat je vrijwel in eender welke deel van de wereld kunt gebruiken. Zo werkt de router op een krachtige en bovendien verwisselbare 3000 Mah batterij waarbij je over een maximale gebruiksduur van zo’n 12 uur beschikt. De standby tijd met dit type batterij bedraagt maar liefst 600 uren. Het scherm is helder en duidelijk leesbaar en vermeld niet alleen het signaaltype maar verder ook de Wifi mode, de accustatus en zelfs de signaalsterkte.

Deze Dual-band mifi router wordt gekenmerkt door een topsnelheid van maar liefst 450 Mbps en is voorzien van een handige datasimkaart. Ondanks de hoge prijs reageren de meeste kopers bijzonder positief wat betreft de duurzaamheid en de kwaliteit.

 

 

 

 

 

3. TP-LINK M7350 Dual-band Mifi 4G 300 Mbps Router

 

Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor deze unieke mifi router van het bekende merk TP-Link. De router ondersteunt het 4G netwerk en beschikt over een maximale wifi snelheid van maar liefst 300 Mbps. Deze Dual-band mifi router beschikt bovendien ook over een handige data simkaart.

Het is een bijzonder krachtige mifi router die tot maximaal 15 verschillende apparaten tegelijk kan ondersteunen. Bovendien kun je alle belangrijke informatie vrijwel meteen op het duidelijke display gaan aflezen. De mifi router is voorzien van een degelijke 2550 mAh batterij waarbij je zeker bent van een totale gebruiksduur van ruim 10 uren.

Je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen 2,4 GHz of een 5 GHz Dual-band wifi en het is mogelijk om door middel van een SD kaart de opslagcapaciteit te vergroten. De meeste kopers reageren positief alhoewel er ook enkelen zijn die het jammer vinden dat de gebruiksaanwijzing onvolledig en bijgevolg onduidelijk is.

 

 

 

 

 

4. Alcatel Link Zone MW40VD 4G Dual-band Micro SIM

 

Wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke en duurzame mifi router? Of beschik je misschien over een iets beperkter budget? Dan niet langer getreurd want wij hebben de ideale oplossing voor jou. Vanwege de lage prijs zul je deze mifi router van Alcatel vast en zeker tussen de goedkope producten kunnen spotten.

Deze Dual-band mifi router is een bijzonder krachtige 4G router die je makkelijk kunt gebruiken in combinatie met LTE netwerken. Dit zijn zowel de TDD alsook de FDD netwerken. Hierbij kan het apparaat tot maximaal 15 verschillende apparaten gaan ondersteunen, en hierbij een totale download snelheid gebruiken van maar liefst 150 Mbps. Een krachtig en degelijk toestel dus!

Het zal dan ook niet verwonderen dat de kopers vooral positieve reacties gegeven hebben. Zo zijn ze niet alleen tevreden over de uitstekende kwaliteit maar ook over de snelheid. Jammer genoeg is de mifi router niet voorzien van een duidelijk leesbaar display.

 

 

 

 

 

5. Netgear AirCard 790S  4G+ Simultaneous dual-band 600 Mbps

 

Het rijtje kan worden afgesloten met de unieke mifi router die geleverd wordt door het bekende merk Netgear. De mifi router heeft een neutrale en stijlvolle zwarte kleur en is voorzien van een duidelijk leesbaar display waarop heel wat gegevens worden vermeld. Zo kun je de wifi naam aflezen net zoals de wifi code, de snelheid en is het mogelijk om de instellingen van het apparaat aan te passen.

Het is een krachtige mifi router die voorzien is van een 4G+ netwerk en een maximale wifi snelheid kan behalen van maar liefst 600 Mbps. Deze Dual-band wifi biedt je de mogelijkheid om te kiezen tussen 2,4 GHz of 5 GHz. Verder kan de router tot wel 15 verschillende draadloze toestellen met elkaar gaan verbinden en is de router makkelijk op te laden.

Jammer genoeg moet je wel rekening houden met de hoge prijs en het feit dat je deze mifi router niet in Amerika zult kunnen gebruiken. Echter zijn de meeste klanten wel duidelijk overtuigd van hun aankoop en geven dan ook een positief advies over de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid.

 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status