fbpx

5 Beste Mini beamers Test van 2019

Laatste update: 15.10.19

 

Mini beamers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een mini beamer kan echt wel een handig apparaatje zijn als je bijvoorbeeld vaak op zakenreis bent en presentaties hoeft te geven. Maar ook gewoon wanneer je graag eventjes naar een ontspannende film wilt kijken. Opdat jij de beste mini beamer zou kunnen aankopen dan raden wij jou ook aan om eventueel onze koopgids daaromtrent even grondig door te lezen. Op die manier kun je te weten komen op welke factoren je zou kunnen letten om bij de beste mini beamer uit te komen. Indien je liefst zo snel mogelijk een mini beamer wilt aankopen dan kun je natuurlijk ook altijd onze top 3 eens raadplegen. Zo hebben wij na een grondig onderzoek ontdekt dat je met de Lg PH550G mini beamer echt wel een degelijk en vooral duurzaam product in huis haalt dat beschikt over een batterij die maar liefst 2,5 uur probleemloos meegaat. De VS320+ hoeft zeker niet onder te doen. Het is een vrij compact apparaatje dat je dus gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen en eenvoudig op te bergen is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Mini beamers koopgids

 

Een beamer is handig voor mensen die geen televisie willen kopen maar toch graag een film kijken op groot scherm. Een mini beamer is ideaal om mee te nemen op verplaatsing want je kunt het makkelijk in je jaszak laten. Als je van plan bent om een mini beamer te kopen houd dan rekening met het type beamer, de lichtopbrengst, de resolutie, de levensduur, de contrastratio en het geluid.

Type beamer

We onderscheiden de beamers op die manier waarop ze het beeld projecteren. Je hebt de keuze tussen een DLP, LCD of LED beamer.

Een LED beamer gebruikt een combinatie van LED verlichting en een laser om de beelden op een krachtige manier te projecteren. Dit type gebruikt een minimale lichtopbrengst van 4000 lumen en beschikt meestal ook over een hoge contrastratio. Het grote voordeel van een LED beamer is de lange levensduur want deze lampen kunnen tot wel 20000 uren licht geven. De kleurweergave van een LED beamer is uitstekend en dit type is ook goedkoper dan de andere soorten beamers. Het grootste nadeel is dat je de lamp niet kunt vervangen, dus eenmaal de lamp opgebruikt is dan is je beamer niet meer bruikbaar.

LCD beamers hebben een hoog contrastratio en de kleuren worden helder en scherp weergegeven. Deze beamers zijn goedkoop maar de levensduur is aanzienlijk korter dan bij andere soorten. Ook kan er rastervorming plaatsvinden tijdens de projectie die nadelig is voor de beeldweergave.

De beste kwaliteit krijg je van een DLP beamer. DLP is de afkorting voor Digital Light Processing. Deze beamers bevatten miljoenen pixels en gebruiken minispiegels om het beeld te projecteren. De pixels staan dicht bij elkaar om een uitstekend beeld te creëren en de contrastwaarden zijn ook heel hoog. Het nadeel van een DLP beamer is de hoge prijs maar aan de andere kant heeft het wel een lange levensduur. Dit type is meestal ook compacter dan de andere soorten beamers, wat het weer makkelijker maakt om te transporteren.

 

Lichtopbrengst en resolutie

De lichtopbrengst wordt aangeduid in ANSI lumen en is eigenlijk de helderheid van een mini beamer. In de meeste gevallen heb je al genoeg aan een lichtopbrengst van 2000 ANSI lumen omdat de meeste mensen de beamer in een donkere kamer gebruiken. Als je echter ook van plan bent om de beamer te gebruiken in een verlichte ruimte dat moet je uitgaan van het dubbele, namelijk een lichtopbrengst van 4000 ANSI lumen. Dit is dan het minimum want eigenlijk is het zelfs beter om een nog hogere helderheid te kiezen. Het nadeel aan de hoge helderheid is dat dit nadelig is voor het contrast.

Een hogere resolutie zorgt voor een scherper beeld. Het is echter niet altijd zo eenvoudig als het lijkt. Je hebt bijvoorbeeld geen hoge resolutie nodig om een presentatie te geven maar om een film te kijken wel. Voor filmliefhebbers is het een aanbeveling om een mini beamer te kopen die tenminste over HD kwaliteit beschikt.

Je kunt natuurlijk nog een stap verder gaan en kiezen voor een model met 4K Ultra HD resolutie. Deze resolutie is vier keer beter dan Full HD en is perfect voor het kijken van films of series of zelfs als je de beamer wilt gebruiken om te gamen.

 

Contrastratio

De contrastratio bepaalt het verschil tussen het witste wit en het zwartste zwart. Dit wil dus zeggen dat je veel meer kleuren kunt onderscheiden als je een mini beamer koopt met een hoge contrastratio. De contrastratio is vooral goed zichtbaar in donkere ruimtes en kan voor een leuke ervaring zorgen bij het kijken van een nieuwe film.

De standaard ratio is momenteel 3500:1, dit wil zeggen dat je 3500 verschillende tinten op het scherm kunt zien. Als je de beamer gebruikt voor presentaties dan is een hoge contrastwaarde niet zo belangrijk. Je moet zelf beslissen waarvoor je de mini beamer wilt gebruiken en als het belangrijk is om een hoge contrastratio te hebben. Je kunt online eenvoudig verschillende beamers vergelijken om een keuze te maken.

Levensduur van de lamp en geluid van de beamer

Bij sommige modellen is de levensduur van de lamp direct verbonden met de levensduur van je beamer. Zo kun je de lamp van een LED beamer niet vervangen dus als de lamp opgebruikt is dan is je mini beamer onbruikbaar geworden. Gelukkig hebben de meeste lampen een levensduur van tenminste 2000 uur. Je kunt er dus al flink wat films mee kijken.

Het geluid van een beamer wordt veroorzaakt door de ventilator in het apparaat die nodig is om de beamer koel te houden. Meestal staat het geluidsniveau aangeduid op de verpakking dus het is best om daar op te letten bij de aankoop. Vooral bij goedkope aanbiedingen moet je goed lezen wat er op de verpakking staat.

 

5 Beste Mini beamers (Reviews) van 2019

 

Ga je veel op zakenreis om presentaties te geven in de verschillende takken van je bedrijf? Of kijk je gewoon graag naar een film wanneer je op verplaatsing bent. Schaf jezelf dan een mini beamer aan die je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Maar wat is nu de beste mini beamer? Het antwoord op die vraag vind je in ons artikel dus lees gerust verder.

 

1. LG PH550G HD Mini Beamer

 

De LG PH550G is een mini LED beamer met een batterij die tot 2,5 uur lang meegaat. Je kunt video’s vanaf je smartphone streamen of het toestel gebruiken om een powerpoint presentatie mee te geven. Het heeft een licht gewicht en compact ontwerp dus je kunt het overal makkelijk mee naartoe nemen.

Je kunt het geluid via Bluetooth van je projector naar een geluidssysteem streamen. De beamer biedt je een kijkervaring met een grootte van 100”. Sluit hem eenvoudig aan via de USB om meteen presentaties, foto’s of video’s te bekijken. De LED lamp heeft een geschatte levensduur van 30000 uur.

Over dit product is momenteel nog maar één review geschreven maar de koper geeft een volledig positief advies. Het beeld en het geluid zijn van topkwaliteit. Het apparaat zelf maakt weinig geluid en door de compacte vorm kun je het makkelijk overal mee naartoe nemen.

Met behulp van de mini beamer van LG kun jij vanaf nu ook op verplaatsing een duidelijke presentatie geven of van een film genieten. LG is bovendien een zeer gewaardeerd merk op het gebied van elektronische toestellen. Voor heel wat mensen is het bovendien ook veruit het beste merk.

Voordelen
Handig in gebruik:

deze mini beamer werkt volledig draadloos en is voorzien van een ingebouwde accu. Deze batterij gaat bovendien maar liefst 2,5 uur mee.

Formaat:

het is een eerder compacte beamer die bovendien ook nog relatief weinig weegt. Daardoor kun je dit toestel eenvoudig overal mee naartoe nemen en neemt het helemaal niet zoveel ruimte in beslag.

Gebruiksgemak:

dit toestel is voorzien van Wi-Fi ondersteuning waardoor het mogelijk is om eventueel video’s, foto’s of ander materiaal vanaf je smartphone of tablet te streamen.

Nadelen
Prijskaartje:

dit is zeker niet het product met de laagste prijs en dat zou een struikelblok kunnen zijn voor een aantal gebruikers.

Koop bij bol.com (€409)

 

 

 

 

2. VS320+

 

Deze mini beamer projecteert beelden in HD-ready resolutie. Dankzij de compacte vorm kun je het apparaat makkelijk overal mee naartoe nemen. Het beeld is heel scherp dankzij de resolutie van 1920 x 1080 pixels. Via de USB, SD, AV en VGA aansluitingen is het ook mogelijk om het met verschillende apparaten te verbinden.

De projector heeft een lichtsterkte van 500 lumen, een minimale projectieafstand van 1 meter en een maximale projectieafstand van 4 meter. Dankzij de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope mini beamers. De LED lamp heeft een levensduur van 20000 uur.

Over deze mini beamer aanbieding is tot op heden één review geschreven maar de koper vindt het product echt top. Het artikel is compact en eenvoudig om overal mee naartoe te nemen. De functies van het toestel zijn functioneel en de beeldkwaliteit is uitstekend.

Als je regelmatig voor je werk op reis moet dan is het altijd handig om een mini beamer op zak te hebben. Misschien kan de VS320+ dan wel iets voor jou zijn. Het ziet er alvast een heel trendy en modern toestel uit en heel wat kopers zijn ook uitermate tevreden over de kwaliteit ervan. Toch is het aan te raden om even op zoek te gaan naar de sterke en minder sterke punten ervan.

Voordelen
Resolutie:

de mini beamer projecteert de beelden in een HD-ready resolutie die overeenkomt met maar liefst 1920 x 10820 pixels.

Aansluitingen:

het apparaat is voorzien van verschillende mogelijke aansluitingen zoals een USB poort, SD, VGA en natuurlijk ook een AV aansluiting. Daardoor is het mogelijk om verschillende apparaten op de mini beamer aan te sluiten.

Projectieafstand:

voor dit apparaat moet je rekenen op een minimale afstand van ongeveer 1 meter. De maximale projectieafstand bedraagt dan ongeveer 4 meter.

Kostenplaatje:

dit toestel zul je zeker tussen de goedkope mini beamers kunnen spotten. Ideaal dus als je niet zoveel geld wenst te spenderen of een beperkt budget hebt.

Nadelen
Beeldkwaliteit:

voor één enkele gebruiker blijkt het beeld niet echt van een goede kwaliteit te zijn.

Beste Aanbod

 

 

 

 

3. Overmax Multipic 2.2

 

De Multipic 2.2 mini beamer van Overmax heeft een lichtsterkte van 800 lumen en is perfect om je favoriete films mee te projecteren. Gebruik hem ook voor zakelijke presentaties want door de compacte vorm kun je het toestel overal makkelijk mee naartoe nemen.

De lamp heeft een levensduur van 35000 uur. Het apparaat beschikt over Keystone voor handmatige correctie van de kijkhoek, zo is het beeld altijd perfect rechthoekig.

Je kunt kiezen tussen een beeldverhouding van 16:9 of 4:3 en je hebt zelfs een zoomfunctie. De projector is verder ook nog uitgerust met luidsprekers.

De koper van deze mini beamer aanbieding is heel tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding en het heldere beeld. Het is compact en dus makkelijk mee te nemen op verplaatsing.

Aan de meer dan positieve reactie van de klant te zien, zou deze mini beamer van het merk Overmax wel eens een topproduct kunnen zijn. Daardoor zou het zomaar eens het populairste product uit onze selectie kunnen worden.

Voordelen
Lichtsterkte:

in vergelijking met het voorgaande product, beschikt deze mini beamer over een uitstekende lichtsterkte van maar liefst 800 lumen.

Lamp:

de lamp die in de mini beamer verwerkt zit, beschikt over een totale levensduur van ruim 35000 uren. Je kunt dus heel wat films bekijken of presentaties geven.

Keystone:

deze mini beamer is uitgerust met de Keystone functie. Daardoor is het mogelijk om de kijkhoek helemaal handmatig te corrigeren en in te stellen. Op die manier kun je een beeld creëren dat altijd correct rechthoekig zal zijn.

Nadelen
Gebruikerservaring:

op dit moment is er nog maar één enkele beoordeling geplaatst en dit zou misschien wat weinig kunnen zijn voor een aantal kopers. Vaak hechten gebruikers belang aan verschillende meningen alvorens ze beslissen om een product al dan niet te kopen.

Beste Aanbod

 

 

 

 

4. Acer P1185 Beamer

 

De Acer P1185 mini beamer is perfect om presentaties te geven of om je favoriete films mee te kijken.

Dankzij de 3300 ANSI lumen kun je zelfs projecteren in een verlichte omgeving. De lamp van de projector gaat 4000 uur mee maar op de ExtremeEco stand gaat hij zelfs 10000 uur mee.

De standaard resolutie is 800 x 600 maar ondersteunt ook 1920 x 1200. De kleuren komen beter tot hun recht dankzij ColorBoost 3D. Het toestel beschikt ook over Keystone correctie tot 40º en de minimale projectieafstand is 100 cm.

De gebruiker van dit apparaat geeft er uitsluitend positief advies over. Het is een handige beamer die goed het beeld vergroot op voldoende afstand van het projectiescherm. De beeldkwaliteit is helder en uitstekend.

Acer maakt zeker deel uit van de bekende en gewaardeerde merken als het gaat om elektronische apparaten. Het is dan ook zeker en vast de moeite waard om dit product eens grondig te bestuderen. Op basis van de beoordelingen van de verschillende klanten, durven we stellen dat dit kwalitatief een heel sterk product hoeft te zijn.

Voordelen
Lichtsterkte:

het apparaat is uitgerust met een 3300 ANSI lumen. Daardoor is het bijvoorbeeld ook mogelijk om de mini beamer te gebruiken in een verlichte ruimte.

Levensduur lamp:

de lamp die in de mini beamer verwerkt zit, gaat zonder problemen 4000 uur mee. Indien je het apparaat op de “ExtremeEco stand” plaatst, dan zul je merken dat de lamp zelfs 10000 uur kan meegaan.

Resolutie:

de mini beamer beschikt over een standaardresolutie van 800 x 600 pixels. Toch kan het apparaat ook een resolutie van 1920 x 1200 pixels gaan ondersteunen.

Nadelen
Prijzig:

het hogere prijskaartje zou voor sommige klanten misschien wel een minpuntje kunnen zijn.

Beste Aanbod

 

 

 

 

5. LG PF1000U Ultra Short Throw LED Beamer

 

Met de LG PF1000U mini beamer kun je via Bluetooth muziek van de projector naar andere apparaten streamen.

Je kunt deze beamer dicht bij de muur zetten en nog altijd het perfecte beeld zien, zo kan er niemand door het beeld lopen terwijl je aan het genieten bent van je favoriete film. Via de HDMI kabel kun je Google Chromecast aansluiten om TV te kijken.

Je kijkt beelden in een bioscoopformaat van 100” en kunt het toestel gewoon op je meubilair plaatsen. Het is ook nog uitgerust met een ingebouwde TV tuner om draadloze TV signalen te ontvangen.

Volgens de koper van deze mini beamer aanbieding werkt het apparaat prima. Je gebruikt hem best wel in het donker en het heeft ook een hoge prijs maar het toestel is van topkwaliteit.

Net zoals één van de vorige mini beamers is ook dit apparaat afkomstig van het meer dan bekende merk LG. Indien je deze beamer op een kleine afstand van 38 cm van de wand plaatst, zul je al een geprojecteerd beeld bekomen van maar liefst 100 inch. Dit is dus vrij groot.

Voordelen
Bluetooth:

de mini beamer is voorzien van een Bluetooth ondersteuning waardoor het mogelijk is om de beamer met andere apparaten draadloos te verbinden.

Handig in gebruik:

zelfs wanneer je de beamer dicht tegen de muur plaatst, zul je nog altijd kunnen genieten van een uitstekende beeldkwaliteit. Bovendien kan er op die manier niemand door het beeld gaan lopen.

Nadelen
Prijskaartje:

ondanks de vele mogelijkheden, storen enkele gebruikers zich toch wel aan de bijzonder hoge prijs van het apparaat.

Beste Aanbod

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status