5 Beste Mini projectors Test van 2020

Laatste update: 27.05.20

 

Mini projectors – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig zijn er heel wat personen die een mini projector in huis halen. Je kunt zo’n toestel makkelijk op je laptop gaan aansluiten. Ideaal dus als je bijvoorbeeld een presentatie of een voordracht moet geven. In onze koopgids over mini projectors proberen we jou een aantal handige tips en richtlijnen mee te geven. Je kunt natuurlijk ook altijd gewoon onze top 3 hieromtrent gaan raadplegen. Zo zul je merken dat de BenQ MS531 mini projector alvast een goede optie blijkt te zijn. Bovendien is het display zelfs duidelijk leesbaar op momenten dat er minder lichtinval is. Je hebt natuurlijk ook altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor de Salora 40BHD800 mini projector. Het is een degelijk apparaat dat zelfs zonder problemen functioneert in een donkere ruimte.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Mini projectors koopgids

 

Vroeger werden projectors vooral gebruikt om dia’s te tonen of als hulp tijdens lessen op school. Tegenwoordig kun je een projector echter ook gebruiken om je computer aan te sluiten en presentaties te geven of om naar beeldmateriaal te kijken. Nog interessanter is om een mini projector te kopen die je makkelijk kunt meenemen op verplaatsing. Maar waar moet je nu rekening mee houden als je de beste mini projectors wilt vinden? Factoren zoals de soorten projectors, de resolutie, de lichtopbrengst, de contrastratio, de levensduur en zelfs het geluid zijn van belang tijdens het vergelijken van verschillende aanbiedingen.

 

 

Soorten projectors

Er zijn over het algemeen drie soorten projectors die je kunt kopen namelijk een LED, LCD of DLP projector. De LED projector beschikt over LED verlichting in combinatie met een laser die de beelden weergeven. Een LED projector beschikt over een hoge levensduur vanwege de verlichting die soms wel 20000 uur kan meegaan. Bovendien zijn deze projectors goedkoop en gebruiken ze een hoge contrastratio. Natuurlijk heeft dit type ook een nadeel, wanneer de lamp opgebruikt is kun je deze niet vervangen en wordt de projector dus waardeloos.

De tweede soort, de LCD projectors, zijn goedkoop om aan te schaffen maar hebben een kortere gebruiksduur. De grote voordelen van dit type zijn de heldere, scherpe kleuren en de hoge contrastratio. Het nadeel is dat je last kunt hebben van rastervorming tijdens het projecteren.

Tenslotte kun je nog kiezen voor een DLP projector die minispiegels gebruikt om een beeld te projecteren. Dit zorgt voor een uitstekende beeldkwaliteit met miljoenen pixels die dicht op elkaar staan. Deze apparaten hebben ook een hoog contrastratio maar kosten een stuk meer dan andere soorten. De lange gebruiksduur en de uitstekende beeldkwaliteit maken het de hogere prijs echter waard.

 

Resolutie en contrastratio

De resolutie is een indicatie van de beeldkwaliteit. Dit wordt makkelijk uitgedrukt in woorden zoals HD of 4K maar je kunt ook letten op het aantal pixels, zoals bijvoorbeeld 1024 x 840 pixels. Dit toont aan hoe scherp je een beeld kunt zien, maar de resolutie mag ook niet te groot zijn voor het scherm. Zo is een te hoge resolutie op een klein scherm ook nadelig voor de beeldkwaliteit.

Als je van plan bent om een film te kijken dan koop je best een mini projector aanbieding met een hoge resolutie. Kopers die van plan zijn om enkel presentaties te geven moeten niet te veel aandacht besteden aan de resolutie.

De contrastratio is het verschil die weergegeven wordt tussen de verschillende kleuren. Maar niet enkel het verschil tussen bijvoorbeeld geel en oranje. Een hoge contrastratio zorgt ervoor dat je goed de verschillen kunt zien tussen verschillende soorten rood of zwart. Het is dus zeker een aanbeveling om een toestel te kopen met een hoge contrastratio want je zult veel meer kleuren kunnen onderscheiden. Vooral in donkere ruimtes komt een hoge contrastratio goed tot z’n recht.

 

Lichtopbrengst van de projector

De lichtopbrengst is heel belangrijk want dit kenmerk bepaalt of je een projector zowel in donkere als verlichte ruimtes kunt gebruiken of enkel in donkere ruimtes. Als je dus bijvoorbeeld van plan bent om presentaties te geven in verlichte kantoorruimtes dan kun je beter kiezen voor een apparaat met een hoge lichtopbrengst.

De lichtopbrengst wordt uitgedrukt in ANSI lumen of kortweg lumen. Er zijn projectors die slechts 800 lumen hebben, deze apparaten kun je natuurlijk enkel maar in donkere ruimtes gebruiken. Als je een hoge helderheid nodig hebt dan is het beter om uit te kijken naar toestellen met een lichtopbrengst vanaf ongeveer 4000 lumen. Dit is de lichtsterkte die je nodig hebt om het beeld te kunnen zien in een verlichte ruimte. Het enige minpunt die je hebt van een hoge lichtopbrengst is dat het ten nadele gaat van het contrast. Je zult dus minder kleuren kunnen onderscheiden.

De goedkope mini projectors zijn meestal niet geschikt om te gebruiken in verlichte ruimtes vanwege hun lage lichtopbrengst.

 

 

Geluid en gebruiksduur

De meeste projectors kunnen ook geluid afspelen. Meestal is de kwaliteit van dit geluid echter ondermaats vergeleken met de beeldkwaliteit. Het is aangeraden om een geluidsinstallatie aan te sluiten op de projector zodat je kunt genieten van een mooie klank tijdens de film. Houd er ook rekening mee dat de ingebouwde ventilator van een projector voor overlast kan zorgen.

De gebruiksduur van een projector kun je meestal afleiden van de levensduur van de lamp in het apparaat. Bij veel, vooral de goedkope, modellen wordt de projector waardeloos wanneer de lamp opgebruikt is. Dit komt doordat je de lamp niet kunt vervangen en daardoor kun je het toestel niet meer gebruiken.

 

5 Beste Mini projectors (Reviews) van 2020

 

Als je regelmatig presentaties moet geven op verplaatsing en je bent niet zeker als de projector ter plaatse zal werken dan kun je een mini projector kopen. Je kunt deze apparaten ook gebruiken om films mee te kijken. Door de compacte grootte zijn ze makkelijk om mee te nemen. Neem een kijkje naar de volgende vijf topproducten en kies er zelf de beste mini projector uit.

 

1. BenQ MS531 DLP Beamer

 

Met de BenQ MS531 mini projector kun je het scherm zelfs goed zien wanneer de ruimte niet donker is, dit allemaal dankzij de goede lichtsterkte van 3300 lumen. Dit apparaat is geschikt om foto’s en video’s mee te kijken of presentaties mee te geven, maar is niet ideaal om te gebruiken voor gaming.

Deze beamer heeft een contrastwaarde van 15000:1 en dankzij de ingebouwde DLP technologie worden teksten veel scherper weergegeven. De lamp heeft een levensduur van 10000 uur en kun je daarna verwisselen. Verder heeft het toestel nog twee HDMI en VGA aansluitingen om de beamer op andere apparatuur aan te sluiten.

De kopers geven positief advies over dit artikel. De projector werkt goed en heeft een sterke lichtweergave waardoor je altijd goed beeld hebt. De beelden zijn scherp en duidelijk en het apparaat is eenvoudig in gebruik.

Moet je regelmatig presentaties en voordrachten geven? Dan is een degelijke en duurzame mini projector alvast geen overbodige luxe. Dit exemplaar is afkomstig van het bekende merk BenQ en kan op heel wat positieve reacties van de kopers rekenen. Het zou zomaar eens één van de populairste mini projectors kunnen zijn.

Voordelen
Lichtsterkte:

het apparaat heeft een hoge lichtsterkte van maar liefst 3300 lumen. Je kunt dus genieten van een uitstekende beeldkwaliteit zelfs wanneer het niet helemaal donker is in de zaal.

Toepassing:

je kunt dit toestel zonder problemen gebruiken indien je naar een film wilt kijken of wanneer je je vakantiefoto’s wenst te bekijken. Verder is het ook geschikt om presentaties en voordrachten mee te geven.

DLP technologie:

door de aanwezigheid van de ingebouwde DLP technologie zul je merken dat teksten nog net dat tikkeltje scherper en helder worden afgebeeld.

Nadelen
Niet voor gaming:

houd er wel rekening mee dat de mini projector niet sterk genoeg is om te gebruiken voor het spelen van games.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Salora 40BHD800 Mini Beamer

 

De mini projector of beamer van Salora behoort tot de categorie van goedkope mini projectors en werkt het best in een donkere ruimte. Bij teveel licht zie je de foto of de video niet goed genoeg. Je kunt tot ongeveer twee meter projecteren met dit toestel en het heeft een lichtopbrengst van 800 lumen.

De beamer heeft een resolutie van 800 x 480 pixels en weegt slechts 1 kg dus je kunt het makkelijk overal mee naartoe nemen. Het toestel is voorzien van HDMI en VGA aansluitingen maar beschikt ook over USB en een hoofdtelefoon aansluiting.

De kopers van deze mini projector aanbieding zijn heel tevreden over de gunstige verhouding tussen kwaliteit en prijs. Je hebt wel een donkere kamer nodig om de beamer te gebruiken en de ventilator maakt geluid. De geluidskwaliteit is niet optimaal maar voor de prijs is het toch een aanrader.

Wanneer je kiest voor de Salora mini projector dan kies je vast en zeker voor een duurzaam apparaat. Bovendien zul je het vast en zeker tussen de goedkope producten kunnen spotten, ook al is het niet voorzien van de laagste prijs. Laten we alvast even op zoek gaan naar de kenmerken van dit toestel.

Voordelen
Budget:

vanwege de lage prijs is dit product ideaal voor mensen met een beperkt budget of wanneer je liever niet zoveel geld spendeert aan een degelijke mini projector.

Resolutie:

het toestel beschikt over een maximale resolutie van maar liefst 800 x 480 pixels.

Formaat en gewicht:

je zult merken dat het om een vrij compacte mini projector gaat die bovendien ook behoorlijk weinig weegt. Zodanig dat je het toestel makkelijk kunt verplaatsen.

Aansluitingsmogelijkheden:

de mini projector is niet alleen voorzien van een HDMI aansluiting maar is verder ook nog uitgerust met een USB poort, een VGA aansluiting en een aansluiting voor je hoofdtelefoon.

Nadelen
Lage lichtsterkte:

het apparaat beschikt slechts over een lichtsterkte van zo’n 800 lumen. Daardoor is het belangrijk dat de ruimte steeds goed verduisterd wordt.

Koop bij bol.com (€99)

 

 

 

 

3. Lg PH550G HD Mini Beamer

 

De LP PH550G beschikt over een ingebouwde batterij met een gebruiksduur van 2,5 uur. Je kunt dit apparaat ook verbinden met je smartphone om muziek, foto’s of video’s te kunnen streamen. Het toestel is licht van gewicht en compact van formaat. Via bluetooth kun je draadloos het geluid van de projector streamen naar een ander geluidssysteem.

Je kunt beelden weergeven tot een grootte van 100” voor een leuke bioscoopervaring. Het apparaat beschikt over een USB aansluiting en de ingebouwde LED lamp van de projector gaat tot 30000 uur lang mee.

Dit product heeft tot nu toe slechts één review ontvangen maar de inhoud is volledig positief. De koper van dit artikel geeft goed advies over de beeld- en de geluidskwaliteit. Het apparaat zelf maakt weinig geluid en het is compact en licht genoeg om het makkelijk mee te nemen.

Ook LG is een bekend en gewaardeerd merk op het terrein van mini projectors. Heel wat klanten beschouwen LG zelfs als veruit het beste merk. Toch is het altijd een goed idee om even goed te bekijken wat de kenmerkende eigenschappen van het apparaat dan wel niet zijn.

Voordelen
Voeding:

de mini projector is voorzien van een krachtige ingebouwde batterij die over een maximale gebruiksduur van maar liefst 2,5 uur beschikt.

Comfort:

dankzij het compacte formaat en het lichte gewicht is deze mini projector makkelijk van de ene ruimte naar de andere te verplaatsen.

Handig in gebruik:

het is zelfs mogelijk om het toestel te koppelen aan je smartphone. Er is ook bluetooth aanwezig net zoals je beschikt over een handige USB aansluiting.

Nadelen
Prijskaartje:

de kopers hebben tot op heden alleen maar positieve reacties geplaatst. Toch durven wij vermoeden dat sommige klanten het prijskaartje misschien wel wat aan de hoge kant zullen vinden.

Koop bij bol.com (€349)

 

 

 

 

4. ForDig Led Zwart

 

De ForDig mini beamer is ideaal als je op zoek bent naar goedkope mini projectors. Je gebruikt deze beamer het best in donkere ruimtes. Het apparaat is licht van gewicht en heeft een compact formaat zodat je het makkelijk kunt meenemen op verplaatsing.

Je kunt eenvoudig je mobiele apparaten zoals je smartphone of je tablet verbinden met deze beamer. De LED lamp heeft een levensduur van 20000 uur en de resolutie van de projector is 320 x 240 pixels. Het apparaat beschikt over verschillende aansluitingen en heeft een contrastwaarde van 300:1.

De enige koper die momenteel een mening geplaatst heeft is lovend over dit topproduct. Het werkt uitstekend en is goedkoop en je kunt het makkelijk meenemen door de compacte vorm en het lichte gewicht.

Met de zwarte mini projector van het merk ForDig haal je niet alleen een duurzaam en degelijk apparaat in huis maar bovendien ook eentje dat wordt aangeboden tegen een mooie prijs. Alvorens je besluit om het toestel aan te kopen, zetten wij voor jou even de voor- en nadelen ervan op een rijtje.

Voordelen
Comfort:

het compacte formaat en het lichte gewicht maken het aangenaam en eenvoudig om deze mini projector zonder problemen te verplaatsen.

Ledlamp:

het toestel is voorzien van een duurzame ledlamp die zonder problemen 20000 uur kan meegaan.

Handig in gebruik:

verder kun je genieten van een resolutie van maar liefst 320 x 240 pixels en een contrastwaarde van 300:1.

Nadelen
Lage lichtsterkte:

vanwege de beperkte lichtsterkte is het aan te raden om deze mini projector vooral in goed verduisterde ruimtes te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Merkloos Bruine Smartphone Projector 2.0

 

Deze mini projector voor smartphone kun je gebruiken om foto’s of video’s op een groter scherm te projecteren. Het is geschikt voor smartphones met een maximale afmeting van 160 x 80 mm en je kunt het product eenvoudig meenemen dankzij het lichte gewicht.

Bij de levering ontvang je instructies over hoe je het artikel moet gebruiken en het product is makkelijk om in elkaar te zetten. Het is een goedkope mini projector en daardoor uitermate geschikt voor mensen met een beperkt budget.

De kopers zijn vooral tevreden over de goedkope prijs. De kwaliteit is niet optimaal en de projecties zijn niet echt groot maar er werd ook niet meer van verwacht. De beeldkwaliteit is verder ook ondermaats.

We sluiten deze top 5 af met deze handige mini projector die je kunt gebruiken voor je smartphone. Het biedt je de mogelijkheid om al je favoriete foto’s en video’s vanaf je mobiele telefoon. op een veel groter scherm te gaan bekijken en projecteren.

Voordelen
Comfort:

het lichte gewicht zorgt ervoor dat je deze mini projector eenvoudig overal mee naartoe kunt nemen.

Handig in gebruik:

het is een handig apparaat om te gebruiken en makkelijk te bedienen. Het is ideaal om te gebruiken in combinatie met een smartphone van 160 x 80 mm.

Budget:

je zult meteen verrast worden door het mooie prijskaartje van deze mini projector. Ideaal als je liever niet zoveel geld wenst uit te geven of wanneer je over een beperkt budget beschikt.

Nadelen
Matige kwaliteit:

enkele kopers zijn echter niet helemaal tevreden met de geleverde kwaliteit.

Koop bij bol.com (€23.08)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status