Beste mini vaatwasser

Laatste update: 22.01.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Mini vaatwassers test van 2021

 

Ben je op zoek naar een degelijke mini vaatwasser maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou vast en zeker wel even op weg helpen. In onze koopgids proberen we enkele belangrijke eigenschappen te bespreken die best wel van pas kunnen komen in de zoektocht naar de beste mini vaatwasser. Echter zijn we ook gelijk op zoek gegaan naar 3 hedendaagse toestellen. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Exquisit GSP206A+ mini vaatwasser die je bovendien in het wit of in het zilver kunt bestellen. Zo kies je zelf de mini vaatwasser die het beste in het interieur lijkt te passen. Je zou natuurlijk ook voor de Bosch SKS62E22EU mini vaatwasser kunnen kiezen. Dit apparaat is gelabeld binnen de energieklasse A+ wat aanduidt dat het om een behoorlijk zuinig toestel gaat.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Mini vaatwassers koopgids

 

Beschik je niet over voldoende ruimte om een vaatwasser te plaatsen? Kies dan voor één van de beste mini vaatwassers. Vandaag de dag zijn er dan ook tal van mogelijkheden alhoewel we jou aanraden om niet meteen met het eerste het beste exemplaar huiswaarts te keren. Bekijk verschillende apparaten en ga ze op basis van meerdere factoren met elkaar vergelijken. Door rekening te houden met eventuele aanbiedingen kun je ook altijd nog een koopje op de kop tikken. Bekijk daarom zeker het gebruiksgemak, de extra kenmerken en mogelijkheden en natuurlijk ook het formaat, het verbruik en het mogelijke prijskaartje.

 

 

Wat is een mini vaatwasser en het nut ervan

De meeste mensen weten wel wat een vaatwasser precies is. Het is een handig apparaat dat ervoor zorgt dat je bestek, potten en pannen in een mum van tijd weer hygiënisch en schoon zijn. Dit bespaart jou meteen vaak een lastig karwei. Indien je echter een klein huishouden hebt, dan is een standaard vaatwasser misschien wel iets te groot. In dergelijke gevallen kun je dan ook kiezen voor één van de beste mini vaatwassers. Ook wanneer je over niet zoveel ruimte beschikt of op zoek gaat naar een vaatwasser om in de kampeerwagen te plaatsen, kan een mini vaatwasser een aanbeveling zijn.

Met een mini vaatwasser kies je, hoe kan het ook anders, effectief voor de kleinste vaatwasser. Qua formaat zou je het min of meer kunnen vergelijken met een soort van oventje. Uiteraard hoef je niet alleen rekening te houden met het formaat maar kunnen ook andere factoren belangrijk zijn om op te letten. Zo kan het prijskaartje of het design voor sommige klanten een doorslaggevende functie hebben. Bekijk daarom zoveel mogelijk apparaten en ga eventuele promoties alvast niet uit de weg. En wie weet kom je zo nog wel een mini vaatwasser aanbieding tegen.

 

Het type mini vaatwasser

Aangezien een mini vaatwasser niet zo groot is, wordt er ook vaak gesproken van een “opzetvaatwasser”.  Omwille van het feit dat je dergelijke apparaten vrij gemakkelijk op het aanrecht kunt plaatsen. Het zal dan ook niet verwonderen dat de meeste mini vaatwassers vrijstaande exemplaren zijn die je makkelijk kunt optillen en verplaatsen. Echter kun je er vandaag de dag ook voor kiezen om de vaatwasser in de keukenwand te laten inbouwen. Dat kost misschien een tikkeltje meer maar anderzijds bespaar je zo heel wat extra ruimte op het aanrecht.

 

Het formaat, de inhoud en de plaatsing

Het is ondertussen al meermaals vermeld geweest dat een mini vaatwasser echt niet zo groot is. Maar hoe groot is een mini vaatwasser dan wel? Het formaat van eender welke vaatwasser wordt uitgedrukt in “couverts”. Als je weet dat er met gemak 14 tot 15 couverts in een standaard vaatwasser passen, dan zul je wel al snel beseffen dat dit in een mini vaatwasser wel eens minder dan de helft zou kunnen zijn.

Een mini vaatwasser heeft een maximale hoogte van amper 45 cm. Dat komt overeen met een maximale capaciteit van slechts 6 couverts. Je geniet verder van 1 rek en slechts 1 bestekkorf. Ideaal dus voor kleine huishoudens of wanneer je alleen woont. Echter vaak net niet groot genoeg om potten en pannen in te plaatsen en te laten schoonmaken. Hier zul je dan ook best wel rekening mee hoeven te houden zodra je besluit op zoek te gaan naar een degelijke en duurzame mini vaatwasser.

 

 

 

Met welk prijskaartje hoef je rekening te houden

Het is niet altijd makkelijk een goede keuze te maken uit het ruime assortiment aan mini vaatwassers. Sommige apparaten beschikken namelijk over iets meer mogelijkheden en functies en zijn daardoor vaak iets duurder. Als je echter goed zoekt dan zijn er ook heel wat exemplaren te vinden in de categorie van de goedkope mini vaatwassers. Toch zul je nog steeds rekening moeten houden met een minimaal prijskaartje van ongeveer 200 euro. Prijzen kunnen makkelijk oplopen tot wel 600 euro of meer.

Bekijk daarom op voorhand even wat je ervoor over hebt. Welk budget kun je maximaal spenderen aan een degelijke mini vaatwasser? Ben je van plan om de vaatwasser regelmatig te gebruiken en hecht je belang aan bepaalde extra programma’s en functies. Bij twijfel kan het een aanbeveling zijn om ook even een kijkje te nemen tussen de verschillende online reviews. Daarin geven klanten hun ongezouten mening over een bepaald product; in dit geval de mini vaatwassers. Zo krijg jij een beter idee over een bepaald toestel en of het al dan niet is waar jij naar op zoek bent.

 

Mini vaatwasser Reviews – Top 5

 

Als je vaak niet zoveel tijd hebt om te koken of de afwas te doen, dan zul je misschien wel al even nagedacht hebben over een vaatwasser. Er zijn tegenwoordig heel wat merken die een degelijke mini vaatwasser op de markt aanbieden. Wij zijn daarom alvast even op zoek gegaan naar 5 topproducten. Neem rustig de tijd om deze toestellen even grondig te bekijken en kies er vervolgens voor jou de beste mini vaatwasser uit. Misschien is dat wel de Bosch mini vaatwasser of misschien kies je toch liever voor een ander merk. Het kan wel nuttig zijn om ook rekening te houden met de verschillende online reviews en het advies van de klanten.

 

 

Exquisit GSP206A+

 

Ben je op zoek naar een degelijke mini vaatwasser die niet al te duur is? Dan kunnen wij jou alvast deze compacte vaatwasser van het bekende merk Exquisit aanraden. Zodra je het prijskaartje ziet, zul je merken dat het hier wel eens om een mini vaatwasser aanbieding zou kunnen gaan. Het toestel heeft een mooie witte kleur maar is ook in het zilver te verkrijgen.

Het is een handig vrijstaand exemplaar dat je bijvoorbeeld makkelijk in de kampeerwagen kunt plaatsen. Verder zul je merken dat het een krachtige mini vaatwasser is, die voorzien is van het energielabel A+. Je kunt bovendien kiezen uit maar liefst 6 verschillende wasprogramma’s, die je zonder problemen via het display kunt instellen.

We merken dat de meeste klanten niet alleen een positief advies geven over de uitstekende kwaliteit maar ook over de duurzaamheid. Ondanks de voordelige prijs, vindt een enkele klant deze mini vaatwasser toch nog steeds te duur.

 

Koop bij bol.com (€265)

 

 

 

 

Bosch SKS62E22EU

 

Ben je op zoek naar een degelijke en originele vrijstaande mini vaatwasser? Dan hoef je gewoon maar even dit exemplaar van Bosch te bekijken. De vaatwasser is niet alleen kwalitatief heel erg sterk, maar bovendien ook een echte blikvanger. Je kunt zelf kiezen of je voor een zilveren exemplaar kiest, of toch liever een witte of een rode mini vaatwasser hebt.

Het is een bijzonder compact toestel dat niet al te veel stroom verbruikt. Vandaar ook het energielabel A+. Verder heb je de keuze uit maar liefst 5 verschillende wasprogramma’s die je via het display kunt selecteren. Er is ook een SuperSilence functie aanwezig, die ervoor zorgt dat de mini vaatwasser zo goed als geluidloos functioneert.

Voor sommige klanten is deze mini vaatwasser echter toch veel te klein. Toch is de meerderheid duidelijk tevreden over de kwaliteit en de verschillende wasprogramma’s waaruit je kunt kiezen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Inventum VVW5520

 

Met deze Inventum mini vaatwasser haal je volgens verschillende klanten meteen een topproduct in huis. De vaatwasser biedt niet alleen een uitstekende kwaliteit aan, maar ziet er bovendien ook heel erg fraai uit. En dat is altijd wel mooi meegenomen natuurlijk.

Deze onderbouw mini vaatwasser is bijzonder handig te installeren. Alhoewel je er rekening mee moet houden dat je er bij de aankoop geen bovenblad en afgewerkte zijkanten bij krijgt. Het is een compacte vaatwasser met een energielabel A+. Zo verbruikt het toestel amper 6,5 liter water per afzonderlijke wasbeurt. Je kunt hierbij kiezen uit meerdere wasprogramma’s die je via het display kunt selecteren. Zo is er bijvoorbeeld ook en ECO stand beschikbaar.

Deze mini vaatwasser biedt je ook de mogelijkheid om het wasprogramma uit te stellen. We merken dan ook dat heel wat klanten niet alleen een positief advies geven over de uitstekende kwaliteit, maar ook over het prijskaartje ervan.

 

Koop bij bol.com (€229)

 

 

 

 

ETNA VWT349WIT

 

Tussen de goedkope mini vaatwassers zul je dit exemplaar van ETNA misschien niet meteen terugvinden. Toch kunnen we stellen dat de vaatwasser momenteel aan een mooi en scherp prijskaartje wordt aangeboden. En dat weten heel wat klanten duidelijk te waarderen.

Het is een vrij compacte vaatwasser die bijzonder ideaal is voor maximaal 2 personen. Je kunt dit toestel eventueel ook op kantoor plaatsen, en er eventueel wat kopjes tussendoor in te plaatsen. Het is een handig apparaat dat voorzien is van meerdere wasprogramma’s waaruit je kunt kiezen.

Wanneer we een kijkje nemen tussen de verschillende online beoordelingen, dan stellen we vast dat de meningen toch eerder verdeeld zijn. Sommige kopers vinden het een topproduct. Andere gebruikers zijn dan weer niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van deze mini vaatwasser.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Siemens SK26E821EU

 

Tenslotte is er dan ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze mini vaatwasser van het bekende merk Siemens. Het is een handig en compact apparaat, maar dan zul je er wel wat meer budget voor hoeven te voorzien.

Het toestel heeft heel wat vermogen, maar werkt toch zo stil mogelijk. Verder beschikt het over het energielabel A+, en behoort het dus tot de zuinige mini vaatwasser toestellen. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit meerdere wasprogramma’s. Zo zal de varioSpeed functie ervoor zorgen dat je vaat dubbel zo snel gereinigd wordt. Verder is er ook een ECO stand aanwezig.

Ondanks de hoge prijs, zijn beide kopers het wel eens over de uitstekende kwaliteit van deze mini vaatwasser. Verder wordt er ook een positief advies gegeven over de duurzaamheid van het toestel.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status