5 Beste Mobiele Airco’s Test van 2022

Laatste update: 29.06.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Mobiele Airco’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

In de zomer kan het soms wel eens enorm warm worden en dan is het niet altijd eenvoudig om een goede nachtrust tegemoet te gaan. Met een mobiele airco kun je dit probleem heel eenvoudig oplossen. Heb je momenteel niet echt de tijd om onze koopgids eens grondig door te nemen dan kun je ook gewoon een kijkje nemen naar deze top 3 producten die wij voor jou uitgezocht hebben. We hebben ons hierbij niet alleen laten leiden door het vermogen maar ook door de kwaliteit en de prijs ervan. Daardoor kunnen we besluiten dat de AEG AXP34U338HW ChillFlex Pro mobiele airco vast en zeker een degelijk product is. Bovendien is het enorm krachtig maar werkt het toch energiezuinig. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de Aspen Xtra Mobiele Airco 12000 BTU met afstandsbediening 62 dB die, zoals je zult vermoeden, geleverd wordt inclusief een praktische afstandsbediening. Zo kun je de airco vanop de bank of je bed probleemloos bedienen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Mobiele airco’s koopgids

 

Een mobiele airco is de perfecte oplossing voor mensen die slechts af en toe verkoeling nodig hebben in een bepaalde ruimte. Het zou zonde zijn om een volledig airconditioning systeem te installeren als je het slechts enkele weken per jaar nodig hebt. Smijt geen geld weg en opteer dan voor een mobiele airco die je makkelijk kunt verplaatsen naar de ruimte waar je wilt. Bij de aankoop van dit product moet je letten op de voor- en nadelen van een mobiele airco, de grootte van de ruimte die je wilt verkoelen, de geluidsopbrengst van het apparaat, welke extra functies heeft het en de prijs.

 

 

Voor- en nadelen van een mobiele airco

Een mobiele airco heeft vele voordelen ten opzichte van een vaste unit. Zo kun je een mobiele airco veel makkelijker verplaatsen zodat je de ruimte van je keuze kunt koelen. Overdag kun je bijvoorbeeld je werkruimte verkoelen en ‘s avonds verplaats je het apparaat naar je slaapkamer om te kunnen slapen in een frisse kamer.

De prijs van een mobiele airco is stukken goedkoper dan de prijs van een vaste unit. Je moet ook geen extra kosten berekenen voor de plaatsing van de airco want je hoeft een mobiele airco gewoon in het stopcontact te steken.

Tenslotte is het makkelijk om een mobiele airco schoon te maken. De filter van dit toestel kun je stofzuigen of zelfs met water spoelen als het te vuil is. Daarna laat je de filter drogen en kun je het terug plaatsen.

Natuurlijk heeft zo’n toestel ook nadelen. Mobiele airco’s maken meer geluid en het koelvermogen is ook beperkt in vergelijking met een vaste unit. Meestal zijn deze apparaten ook redelijk groot en nemen ze veel plaats in. Tenslotte verbruiken ze ook veel energie dus je elektriciteitsfactuur op het einde van de maand zal een stuk duurder zijn.

 

Grootte van de ruimte die je wilt afkoelen

Het koelvermogen van een airco wordt uitgedrukt in BTU (British Thermal Unit), dit is een eenheid van energie die gebruikt wordt in de VS. De volgende regel is geldig: voor 1 kubieke meter heb je ongeveer een koelvermogen nodig van 136 BTU. Als je een apparaat koopt die niet genoeg koelvermogen heeft dan zal het toestel niet efficiënt genoeg werken en blijven koelen.

Het gevolg daarvan is een te groot energieverbruik zonder het gewenste resultaat te behalen. Je zult dus niet alleen een hoge elektriciteitsfactuur ontvangen maar de ruimte zal niet eens genoeg gekoeld zijn. We kunnen meestal een onderscheid maken tussen airco’s die geschikt zijn voor ruimtes tot 65, 90 of 125 kubieke meter.

Bereken de grootte van de ruimte of ruimtes waar je het apparaat wilt gebruiken zodat je kunt op zoek gaan naar het ideale toestel voor jouw situatie.

 

Functies van de mobiele airco

Naast het koelen van lucht bestaan er ook mobiele airco’s die de lucht kunnen verwarmen of zelfs zuiveren. De meeste modellen beschikken over de mogelijkheid om de temperatuur zelf in te stellen tussen 16ºC en 30ºC. Meestal zal de airco echter niet koelen als de temperatuur in de ruimte lager ligt dan de door jou gekozen temperatuur.

Als je het apparaat ook wilt gebruiken om te verwarmen dan kun je kiezen voor een model met deze mogelijkheid. Dit kan handig zijn in noodgevallen zoals wanneer je centrale verwarming niet werkt tijdens de winter. Het nadeel aan een toestel die verkoelt en verwarmt is dat het veel meer energie zal verbruiken.

Je kunt ook een model met een ionisator kopen. Een ionisator zuivert de lucht van stof, pollen en bacteriën zodat je zuivere lucht kunt inademenen.

Zoals we voorheen besproken hebben kan een mobiele airco nogal veel geluid maken. Als je dit apparaat in de slaapkamer gebruikt kan dit zeer storend zijn dus let op het aangegeven aantal decibel op de verpakking van een mobiele airco. Een toestel met een geluidscapaciteit van 55 dB of minder is zeer stil en dus geschikt voor gebruik in elke ruimte.

 

 

Prijs van een mobiele airco

Een mobiele airco kun je al kopen voor 200 euro, maar dan hebben we het wel over de goedkoopste modellen. Als je een beter model wilt kopen dan kan de prijs al oplopen tot wel 1000 euro. Het voordeel van een mobiele airco is dat je geen extra plaatsingskosten meer moet betalen dus de prijs die je ziet is de totale kost van je aankoop.

Je kunt ook online verschillende modellen met elkaar vergelijken en op vele websites kun je geregeld interessante aanbiedingen vinden aan een scherpe prijs. Je houdt dan best nog rekening met eventuele verzendkosten die bovenop de aankoopkost kunnen komen.

Een mobiele airco zal duurder zijn afhankelijk van de verschillende factoren die we besproken hebben in deze koopgids. Hoe groter de ruimte het kan koelen en hoe meer functies, hoe duurder het toestel zal zijn. Een goede aanbeveling is om extra informatie op te zoeken voordat je een beslissing neemt.

 

5 Beste Mobiele Airco’s (Reviews) van 2022

 

Heb jij het ook vaak te warm in de zomer maar wil je toch geen geld uitgeven aan een dure airco installatie voor het ganse huis? De oplossing is eenvoudig, koop gewoon een mobiele airco om de kamer van jouw keuze af te koelen. Neem een kijkje in onze lijst met vijf verschillende apparaten en misschien vind je er wel de beste mobiele airco tussen.

 

 

1. Aeg AXP34U338HW ChillFlex Pro Mobiele Airco

 

Wanneer je op zoek bent naar een mobiele airco dan zul je merken dat er heel wat verschillende toestellen beschikbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor dit model van het bekende merk AEG. Het toestel heeft een mooie neutrale witte kleur en beschikt over het energielabel A. Dit wil dus zeggen dat het toestel energiezuinig te werk gaat.

Het apparaat werkt op basis van een afvoerslang die naar buiten geleid wordt. Het is een krachtig apparaat dat zonder al teveel problemen een ruimte met een oppervlakte van 40 m2 kan verkoelen. Verder kun je zowel de temperatuur alsook de tijd helemaal zelf gaan instellen en regelen. Het toestel beschikt ook nog eens over een duidelijk afleesbaar LCD scherm en wordt geleverd met een degelijke afstandsbediening.

De meeste kopers zijn duidelijk tevreden over de uitstekende kwaliteit van het toestel en de duurzaamheid ervan. Slechts één enkele gebruiker vindt het toch wel wat lastig dat de afvoerslang naar buiten geleid moet worden.

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke mobiele airco? En zie je gewoon door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou alvast helpen. Wij hebben even de voordelen en de nadelen van dit product opgesomd. Zo krijg jij een beter beeld van wat nu precies de eigenschappen zijn van het apparaat.

Voordelen
Vermogen:

je zult merken dat het om een krachtig toestel gaat dat over een maximaal vermogen van maar liefst 3500 Watt beschikt.

Gebruiksgemak:

het is niet alleen mogelijk om de tijd en de temperatuur te regelen. Verder kun je ook de luchtuitlaat gaan instellen en dus gaan regelen. Het toestel is ook vorozien van een handige aan- en uitschakelaar. Je kunt de mobiele airco ook verrijden dankzij de wieltjes.

Snoer:

het toestel is voorzien van een snoer met een lengte van ruim 1,8 meter.

Energiezuinig:

ondanks de kracht van het apparaat behoort het toestel tot de energieklasse A. Dit wil dus zeggen dat het bijzonder weinig stroom verbruikt en dus zuinig te werk gaat.

Nadelen
Afvoerslang:

volgens een enkele koper is het wel jammer dat dit toestel gebruik maakt van een afvoerslang die je naar buiten moet leiden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Aspen Xtra Mobiele Airco 12000 BTU met afstandsbediening 62 dB

 

Met deze unieke mobiele airco van Aspen kies je meteen voor een bijzonder krachtig apparaat daar de motor makkelijk een totaal vermogen van 1600 Watt kan bereiken. Dit maakt de mobiele airco geschikt om een ruimte met een maximale oppervlakte van 40 m2 aan te pakken.

Het apparaat werkt op basis van een afvoerslang die naar buiten moet worden geleid en is eenvoudig te installeren. Naast het krachtige vermogen, wordt de mobiele airco ook gekenmerkt door een vrij hoog BTU gehalte van maar liefst 12000. Je geniet een helder en duidelijk leesbaar kleurendisplay, de mogelijkheid om gebruik te maken van een timer functie en een slaap- en eco modus. Daarnaast kun je de luchtstroom probleemloos regelen en wordt een praktische afstandsbediening meegeleverd.

Een blik op de online reviews toont aan dat kopers tot op heden duidelijk bijzonder tevreden zijn over het product en de airco gemiddeld belonen met 4,8 sterren. Indien er toch een klein puntje van kritiek mag zijn dan zou dit te maken kunnen hebben met het geluidsniveau van 62 dB.

Ben je op zoek naar een krachtige mobiele airco die makkelijk een totale ruimte van 40 m2 kan verkoelen? Dan raden wij jou aan om de kenmerkende eigenschappen van dit apparaat even grondig onder de loep te nemen. De mobiele airco wordt jou bovendien aangeboden door Aspen.

Voordelen
Vermogen:

de mobiele airco is voorzien van een bijzonder krachtige motor die over een maximaal vermogen van 1600 Watt beschikt.

Koelvermogen:

naast het standaard vermogen, is het maximale koelvermogen van deze mobiele airco ook bijzonder hoog en wordt dit geschat op 12000 BTU.

Functies:

de mobiele airco is uitgerust met tal van handige functies. Denk maar aan een slaap- en eco modus maar ook de mogelijkheid om de timerfunctie te gaan gebruiken. Verder kun je de luchtstroom en de thermostaat zelf regelen.

Toebehoren:

op het moment van aankoop, zul je merken dat je er meteen een afstandsbediening bij krijgt.

Nadelen
Te luid:

met een totaal geluidsniveau van ongeveer 62 dB is het niet meteen één van de stille mobiele airco apparaten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Trotec PAC 2100 X Mobiele Airco

 

In de zomermaanden kan het soms wel eens bijzonder warm worden. Als je dan hele dagen op kantoor moet zitten dan is dat vast en zeker geen pretje. Deze mobiele airco van Trotec kan alvast voor wat verkoeling zoeken. Houd er echter wel rekening mee dat je toch maar beter wat meer budget voorziet.

Het is een compact apparaat dat je makkelijk van de ene ruimte naar de andere kunt verplaatsen. Ondanks de compactheid mag je zeker zijn van een enorme kracht van zo’n 2 kW vermogen. Deze mobiele airco beschikt bovendien niet alleen over een handige koelautomaat maar is bovenal ook voorzien van een ventilatiefunctie en een ontvochtigingsfunctie.

Het is een praktisch toestel waarvan je de temperatuur zelf kunt regelen en traploos kunt instellen. Je kunt hierbij kiezen voor een minimale temperatuur van 17 graden Celsius en een maximale temperatuur van 35 graden Celsius. Ondanks de kracht behoort het apparaat toch tot de energiezuinige toestellen en dat is een groot pluspunt.

Er zijn tegenwoordig heel wat verschillende mobiele airco toestellen op de markt gebracht. Daardoor is het niet altijd eenvoudig om te weten te komen wat nu precies één van de betere apparaten is. Toch blijkt deze Trotec mobiele airco alvast een schot in de roos te zijn. Laten we even kijken naar de voor- en nadelen ervan.

Voordelen
Temperatuur:

het is een handig apparaat dat je zowel voor verkoeling alsook voor warmte kan zorgen. Zo kun je de temperatuur zelf traploos gaan instellen. Hierbij bedraagt de minimale temperatuur zo’n 17 graden en de maximale temperatuur zo’n 35 graden Celsius.

Vermogen:

het is een krachtig apparaat met een maximaal vermogen van maar liefst 2 kW. Zo kun je zonder problemen een ruimte met een oppervlakte van wel 23 m2 gaan verkoelen of verwarmen.

Handig in gebruik:

deze mobiele airco is ook voorzien van een krachtige ventilatiefunctie en een degelijke ontvochtigingsfunctie. Dankzij het compacte formaat is het toestel handig om te verplaatsen.

Energiezuinig:

het apparaat behoort niet alleen tot de energieklasse A maar is zelfs voorzien van een bijzonder intelligent stroombesparing systeem.

Nadelen
Prijskaartje:

jammer genoeg zul je deze mobiele airco niet meteen tussen de goedkope toestellen hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Carrier 51QPD012N7S Mobiele airco Wit Werkt met afvoerslang naar buiten

 

Je zou eventueel ook kunnen kiezen voor de mobiele airco van Carrier die gekenmerkt wordt door een compact formaat en een prachtige neutrale witte kleur. Deze mobiele airco is uitgerust met een krachtige motor die makkelijk een totaal vermogen van 3500 Watt kan bereiken. Het koelvermogen is ook bijzonder hoog en bedraagt maar liefst 12000 BTU. Dit maakt de airco geschikt om ruimtes tot 35 m2 probleemloos op temperatuur te houden.

De airco is voorzien van een behoorlijk lang snoer van maar liefst 1,5 meter. Verder geniet je nog tal van extra opties en functies. Zo is het mogelijk om de luchtuitlaat en de thermostaat eigenhandig in te stellen, is er ook een indicatielampje voorzien en kun je gebruik maken van de praktische aan- en uitschakelaar. Dat het toestel verrijdbaar is, is natuurlijk een bijkomend pluspunt.

Ben je op zoek naar een mobiele airco die niet alleen over een verkoelingsfunctie maar ook over een verwarmingsfunctie én ontvochtigingsfunctie beschikt? Dan is dit apparaat dé oplossing voor jou. Bij de aankoop wordt een afstandsbediening meegeleverd. Ondanks het zware gewicht, zijn de meeste klanten tevreden met hun aankoop.

Door te kiezen voor de mobiele airco van Carrier kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Zo is het niet alleen mogelijk om de thermostaat naar eigen wensen te gaan instellen, maar kun je ook hetzelfde doen met de luchtuitlaat.

Voordelen
Vermogen:

in vergelijking met sommige andere mobiele airco apparaten zul je merken dat dit toestel bijzonder krachtig is. Zo haalt de motor probleemloos een vermogen van wel 3500 Watt.

Koelvermogen:

het standaard vermogen wordt verder aangevuld met een krachtig koelvermogen van wel 12000 BTU.

Handig in gebruik:

deze mobiele airco is niet alleen voorzien van een bijzonder krachtige verkoelingsfunctie maar biedt je ook de mogelijkheid om een ruimte te gaan verwarmen en/ of ontvochtigen.

Nadelen
Te zwaar:

een kleine minderheid van de klanten is van mening dat het toestel toch wel behoorlijk zwaar weegt indien je het wilt verplaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Mundo Clima MUPO-09-H6 Mobiele airco 8800 BTU en 62 dB

 

Is budget voor jou geen enkel probleem dan kun je misschien deze mobiele airco van Mundo Clima even grondig bekijken. Deze mobiele airco is niet alleen in staat om een ruimte van maximaal 29 m2 te verkoelen maar ook verwarmen behoort tot de mogelijkheid.

Met een totaal vermogen van maar liefst 2600 Watt in combinatie met een koelvermogen van ruim 8800 BTU, is dit een vrij krachtige mobiele airco. Ondanks de enorme kracht, zul je merken dat het apparaat bijzonder energiezuinig te werk gaat. Dit wordt aangeduid door het energielabel A+. De airco is voorzien van een 1,5 meter lang snoer en werkt op basis van een afvoerslang die naar buiten wordt geleid.

Het is mogelijk zowel de luchtuitlaat als de thermostaat in te stellen en gebruik te maken van de aan- en uitschakelaar. Verder is het toestel verrijdbaar en voorzien van een handig indicatielampje. De hoge prijs zou mogelijks een verklaring kunnen geven voor het feit dat er tot op heden nog geen kopers online hebben gereageerd. Laat je hier niet meteen door afschrikken.

Tot slot heb je ook altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor de mobiele airco die jou aangeboden wordt door Mundo Clima. Om te weten of dit apparaat al dan niet iets voor jou is, is het handig om de voor- en nadelen ervan eens even grondig onder de loep te nemen.

Voordelen
Vermogen:

het apparaat wordt gekenmerkt door een maximaal vermogen van ongeveer 2600 Watt en wordt verder aangevuld met een 8800 BTU koelvermogen.

Handig in gebruik:

het is een degelijke en duurzame mobiele airco waarbij je zowel de thermostaat alsook de luchtuitlaat probleemloos en geheel naar eigen wens kunt instellen.

Comfort:

het is een compacte en duurzame mobiele airco die bovendien ook nog eens verrijdbaar is. Dit maakt het makkelijker om de airco van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen.

Nadelen
Prijskaartje:

heb je interesse in deze unieke mobiele airco? Dan zul je toch wel net iets meer budget hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Termozeta Airzeta ICE mobiele air cooler

 

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor deze mobiele airco van het bekende merk Termozata. Bovendien hoef je het helemaal niet zo duur te betalen in vergelijking met het eerste apparaat.

Dit toestel is eigenlijk een soort van Air Cooler apparaat wat dus wil zeggen dat het iets minder krachtig is dan een standaard mobiele airco. Maar toch veel krachtiger dan een normale ventilator. Het is een degelijk apparaat dat is afgewerkt in een witte kleur en daardoor perfect in eender welke ruimte past.

Het apparaat beschikt over een indicatielampje en een handige timer functie. Verder kun je het toestel makkelijk verplaatsen dankzij de transportwieltjes aan de onderkant. Het is een degelijke airco die wordt geleverd in combinatie met een handige afstandsbediening. En deze voordelen worden echt wel gewaardeerd door alle kopers.

Met de Termozeta Airzeta ICE cooler haal je niet alleen een degelijk toestel in huis maar tegelijk ook een model met een betaalbaar prijskaartje. En dat is natuurlijk altijd aangenaam om te horen. Laten we toch al eventjes kijken naar wat nu precies de voordelen en de nadelen van deze mobiele airco zijn.

Voordelen
Prijskaartje:

je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie prijskaartje van dit apparaat.

Gebruiksgemak:

het toestel is voorzien van handige transportwieltjes zodat je het apparaat op een makkelijke en vooral snelle manier kunt verplaatsen.

Extra kenmerken en hulpstukken:

het toestel beschikt over een handige timer functie die je helemaal zelf kunt regelen. Verder is er ook een indicatielampje aanwezig en wordt er een handige afstandsbediening meegeleverd.

Nadelen
Luchtkoeler:

je hoeft er wel rekening mee te houden dat dit toestel toch meer een luchtkoeler is. Het zal dus zeker en vast voor afkoeling zorgen maar misschien net iets minder in vergelijking met het vorige apparaat. En dit kan voor sommige kopers storend werken.

 

 

Sencor Sac Mt7011C Mobiele airco

 

De Sencor SAC MT7011C beschikt over 4 snelheden en heeft energieklasse A, dus hij werkt zuinig en verbruikt niet te veel energie. Je kunt kiezen tussen drie functies: koelen, ventileren en ontvochtigen.

Hij wordt geleverd met een afstandsbediening die beschikt over een LCD display en ook een 24-uurs timer. Dankzij de wielen kun je de airco gemakkelijk verplaatsen. Hij is het best te gebruiken in ruimtes tussen de 10 en 18 m2.

Aan de gebruikerservaringen te zien vinden de meesten dit een top product. Ze geven vooral positief advies over de prijs-kwaliteitverhouding en vinden ook dat het apparaat eenvoudig in gebruik is.

Het toestel is compact en is eenvoudig in te stellen. Verder heeft het ook een goed koelvermogen. Volgens een paar kopers maakt hij teveel lawaai en is de waterafvoer te laag.

Vanaf nu hoef je helemaal niet meer te warm te hebben wanneer je tijdens de zomermaanden rustig wilt slapen. Met deze mobiele airco van Sencor kun jij vanaf nu een goede nachtrust tegemoet gaan. Het is een energiezuinig apparaat dat ruimtes tot 26 m2 kan gaan afkoelen en reinigen. Laten we even de sterke en eventueel minder sterke punten onder de  loep nemen.

Voordelen
Toebehoren:

bij de aankoop van deze mobiele airco krijg je er meteen heel wat toebehoren bij. Denk maar aan een afstandsbediening met batterijen, een slang voor de condensafvoer en zelfs een zuignap zodat je het toestel aan het raam kunt bevestigen.

Functies:

met dit apparaat is het mogelijk om een ruimte te verkoelen, te ventileren of te ontvochtigen.

Gebruiksvriendelijk:

deze mobiele airco is voorzien van 4 snelheidsstanden maar werkt toch heel energiezuinig. Dit heeft te maken met het feit dat het over een energielabel A beschikt.

Nadelen
Onhandig in gebruik:

slechts een kleine minderheid van de kopers vinden het toestel niet zo heel erg handig om te gebruiken. Het blijkt ook niet altijd even goed te passen.

 

 

Trotec Mobiele airco PAC 2000 X

 

De Trotec Pac 2000 X behoort dankzij de lage prijs tot de goedkope mobiele airco’s en wordt vooral gebruikt voor ruimtekoeling. Hij filter en ontvochtigt ook de lucht en kan zelfs gebruikt worden om te verwarmen. Je kunt het toestel ook gebruiken om de lucht gewoon te ventileren zonder deze af te koelen.

Je kunt het apparaat bedienen via de infrarood afstandsbediening of het controlepaneel op het toestel zelf. Door zijn compacte vorm kun je hem gemakkelijk verplaatsen. Via de timerfunctie kun je het apparaat automatisch laten in- of uitschakelen op het moment dat je zelf wilt.

Over deze mobiele airco aanbieding is momenteel nog maar één review geschreven maar deze geeft volledig positief advies. De koper vindt het een prima apparaat en is ook tevreden over het design. Het toestel is eenvoudig in gebruik en heeft een goede kwaliteit, en dit allemaal voor een goedkope prijs.

Trotec is misschien niet meteen het meest bekende merk, maar het biedt toch wel deze degelijke mobiele airco aan. Op die manier kun je ruimtes tot 26 m2 probleemloos verkoelen en zelfs ontvochtigen. De witte kleur van het apparaat is niet alleen heel neutraal maar ook vrij modern waardoor het vrijwel in elke inrichting past.

Voordelen
Energielabel:

deze mobiele airco is in het bezit van het energielabel A. Daardoor mag je er dus zeker van zijn dat het apparaat energiezuinig werkt.

Goedkoop:

deze mobiele airco beschikt over een bijzonder lage prijs.

Gebruiksvriendelijk:

je kunt het apparaat bedienen via het display of de afstandsbediening. Er is ook een timerfunctie voorzien en het toestel is vrij compact.

Nadelen
Lastig in gebruik:

voor één enkele gebruiker is het apparaat toch niet zo praktisch gebleken.

 

 

De’Longhi Pinguino PAC N81

 

De De’Longhi Pinguino PAC N81 mobiele airco is ideaal om de lucht te koelen, ontvochtigen en zelfs te reinigen. Het apparaat beschikt over een LED controlepaneel en een infrarood afstandsbediening met LCD display om alle functies eenvoudig te bedienen. Hij heeft energieklasse A en is dus ook nog eens zuinig.

Het toestel heeft een geluidsniveau van 63 dB en is geschikt voor ruimtes tot 80 m3. Hij verwijdert tot 32 liter vocht per dag dankzij de ontvochtigingsfunctie en beschikt ook nog eens over drie ventilatiesnelheden.

De kopers zijn tevreden over dit toestel en geven een positief advies. Het product is van goede kwaliteit en is eenvoudig in gebruik. Hij is duurzaam en koelt goed. De enige minpunten zijn dat het apparaat nogal zwaar is en ook veel geluid maakt.

In de zomer kan het al snel iets te warm worden en dan is het toch altijd aangenaam als je van een beetje verkoeling kunt genieten. Met deze mobiele airco van De’Longhi is dit zeker en vast mogelijk. Voor heel wat personen maakt dit zeker kans om het beste merk te worden inzake mobiele airco toestellen.

Voordelen
Energiezuinig:

dit apparaat is voorzien van het energielabel A. Dit wel zeggen dat het apparaat energiezuinig werkt en dit zul je duidelijk merken aan de factuur achteraf.

Capaciteit:

met deze mobiele airco is het mogelijk om ruimtes tot 32 m2 te gaan afkoelen en de lucht te reinigen.

Nadelen
Luidruchtig:

één enkele gebruiker merkt op dat het apparaat toch vrij luidruchtig is en daardoor niet geschikt is om ’s nachts te gebruiken.

Prijzig:

volgens een andere koper is het toestel toch net iets te duur voor de kwaliteit die het biedt.

 

 

Qlima P426

 

De Qlima P426 mobiele airco is geschikt voor luchtcirculatie maar ook voor het koelen, ontvochtigen en reinigen van de lucht in de kamer. Je kunt temperaturen kiezen tussen 16 en 30 graden celsius en hij beschikt over drie verschillende snelheden. Er staan wielen onder dus het toestel is gemakkelijk verplaatsbaar.

Hij is geschikt voor ruimtes tot 90 m3 en je kunt hem in- of uitschakelen met de meegeleverde afstandsbediening. Het apparaat beschikt over een 3-laags filter om zelfs de kleinste stofdeeltjes uit de lucht te halen.

De meeste kopers vinden dit apparaat top. Ze zijn heel tevreden over de verhouding tussen de kwaliteit en de prijs van het toestel en vinden het eenvoudig in gebruik. Hij verkoelt de gekozen ruimte in een korte tijd en is makkelijk te installeren. Het enige negatieve commentaar is dat hij nogal luidruchtig is.

Aan de vele positieve reacties te zien, zouden we durven stellen dat deze mobiele airco van Qlima misschien wel tot de populairste modellen behoort. Het apparaat werkt door middel van een afvoerslang die naar buiten geleid wordt. We hebben deze mobiele airco even grondig onderzocht zodat we jou wegwijs kunnen maken in de voor- en nadelen ervan.

Voordelen
Energielabel A:

deze mobiele airco is net zoals het vorige product in het bezit van het energielabel A. Dit wil dus zeggen dat het een zeer energiezuinig product is.

Prijs-kwaliteitverhouding:

heel wat kopers zijn tevreden met de goede kwaliteit van het product ten opzichte van het zeer voordelige tarief.

Temperatuur:

bij dit toestel kun je kiezen uit een temperatuur tussen de 16 en de 30 graden Celsius. Bovendien is het mogelijk om een keuze te maken uit 3 verschillende snelheidsstanden.

Nadelen
Niet geluidloos:

indien er toch een klein minpuntje hoeft aangehaald te worden, dan is dit volgens sommige kopers het lawaai.

 

 

Tristar AC-5517

 

De Tristar AC-5517 is een mobiele airco aanbieding die geschikt is voor ruimtes tot 40,5 m3. Je kunt kiezen tussen drie verschillende standen namelijk koelen, ventileren en drogen.

Je kunt hem eenvoudig bedienen met de meegeleverde afstandsbediening of gewoon via de knoppen op het display.

Hij heeft energieklasse A dus hij verbruikt niet te veel energie en je kunt het apparaat gemakkelijk verplaatsen dankzij de wielen die eronder staan.

Ook hier zijn de meeste gebruikers tevreden over hun aankoop. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en is van goede kwaliteit voor een aanvaardbare prijs.

Maar net zoals de andere mobiele airco’s maakt hij teveel geluid en sommigen vinden de kwaliteit maar matig.

Deze mobiele airco van Tristar heeft misschien niet meteen de laagste prijs in vergelijking met sommige andere modellen, toch kun je dit apparaat tegen een voordelig tarief aankopen. Met dit toestel kun je ruimtes tot 16 m2 onmiddellijk gaan verkoelen of de lucht gaan reinigen.

Voordelen
Energiezuinig:

net zoals de vorige 2 apparaten, heeft ook deze mobiele airco het energielabel A. Daardoor weten we dus dat het een zeer energiezuinig product is.

Gebruiksgemak:

het apparaat is voorzien van een timerfunctie en een afvoerslang. Je krijgt er bij de aankoop van het toestel ook een afstandsbediening bij.

Handig in gebruik:

met dit toestel kun je ruimtes tot wel 40,5 m3 zonder problemen gaan koelen, drogen en zelfs ventileren. Er wordt een afstandsbediening meegeleverd zodat je het apparaat kunt bedienen. Je kunt natuurlijk ook de knoppen gebruiken die op het display staan.

Nadelen
Veel lawaai:

volgens een aantal gebruikers maakt deze mobiele airco toch wel wat herrie. Daardoor is het niet meteen het ideale apparaat om ’s nachts te gebruiken.

 

 

Kleine airco Reviews 

 

Bureau USB voor Laptop

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke kleine airco dan zul je meteen stoten op het bijzonder ruime assortiment. Met dit apparaat kun je echt wel zeker zijn van een degelijk toestel en bovendien zou je het ook zomaar tussen de goedkope kleine airco’s kunnen spotten. Dit heeft vooral te maken met het betaalbare prijskaartje.

Deze compacte USB ventilator is niet alleen bijzonder krachtig maar werkt ook zo goed als geluidloos. Ideaal om in de warme zomermaanden toch een beetje verkoeling te vinden. Je hoeft de kleine airco gewoonweg aan je laptop te koppelen door middel van de USB poort.

Ondanks de lage prijs is één enkele koper van mening dat het prijskaartje toch nog steeds te hoog ligt. Toch spreekt de meerderheid van de gebruikers dit helemaal tegen. Het is een uitstekend apparaat dat heel erg duurzaam is en handig om te gebruiken.

 

 

Firefan FF524

 

In vergelijking met het voorgaande toestel zul je voor deze kleine airco toch net iets meer budget hoeven te voorzien. Toch is het een bijzonder degelijk apparaat. Het is eigenlijk een kleine kachelventilator die je ook kunt gebruiken voor een pelletkachel.

Doordat het bovendien ook voor voldoende luchtcirculatie zorgt, zul je merken dat de warmte ook veel beter zal worden verdeeld. Dit zorgt niet alleen voor een lager brandstofverbruik maar dus ook een hoger rendement.

Ook hier kunnen we alleen maar positieve online beoordelingen vaststellen. Zo merken we dat de meeste kopers niet alleen tevreden zijn over de uitstekende kwaliteit maar ook over de gebruiksvriendelijkheid ervan. Het loont dan ook de moeite om dit apparaat even van dichterbij te bekijken.

 

 

Centechia USB Ventilator

 

Net zoals het eerste toestel is ook dit apparaat een compacte USB ventilator. Het product is afkomstig van het al dan niet bekende merk Centechia en zou je zomaar een kleine airco aanbieding kunnen noemen. De prijs is niet alleen betaalbaar maar daardoor ook een pluspunt voor mensen met een beperkt budget.

Je zult merken dat dit apparaat bijzonder gemakkelijk te gebruiken is. Het enige dat je hoeft te doen is de kleine airco verbinden met de USB poort van je laptop. Op die manier kun je genieten van verkoeling wanneer je bijvoorbeeld een presentatie voorbereidt. Daarnaast zul je merken dat het mogelijk is om de hoogte van de ventilator aan te passen.

De kopers zijn niet alleen positief enthousiast over de duurzaamheid van het apparaat maar bovenal ook over de uitstekende kwaliteit. Verder is het apparaat ook bijzonder eenvoudig om te gebruiken.

 

 

Olimpia Splendid Dolceclima Compact

 

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor deze kleine mobiele airco van het bekende merk Olimpia Splendid. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat het niet meteen één van de goedkopere apparaten is. Toch lijken de meeste gebruikers zich daar niet meteen aan te storen.

Het is een krachtig apparaat dat met gemak een ruimte van 34 m2 kan afkoelen. Bovendien werkt het in combinatie met een afvoerslang die naar buiten geleid wordt. Het apparaat is verder ook voorzien van het energielabel A. Daardoor mag je er zeker van zijn dat het om een vrij energiezuinig toestel gaat.

De meeste kopers laten weten dat ze tevreden zijn over de uitstekende kwaliteit en de correcte prijs-kwaliteitverhouding van deze kleine airco. Toch merken we uit één enkele review op dat een andere gebruiker twijfels heeft over de kwetsbaarheid van het apparaat.

 

 

Vornado 533

 

Tenslotte kun je ook nog altijd kiezen voor de Vornado kleine airco die, in vergelijking met het voorgaande toestel, een echt koopje lijkt. Het apparaat is ideaal om zowel kleine tot ook middelgrote kamers en ruimtes te gaan verkoelen.

De luchtstroom kan met gemak een bereik aan van maar liefst 21 meter. Het is dus de ideale grondventilator om bijvoorbeeld in jouw kamer of kantoorruimte te plaatsen. Daarnaast is het ook een krachtig toestel waarbij je de mogelijkheid hebt om uit meerdere snelheidsstanden te kiezen.

De kopers zijn duidelijk laaiend enthousiast over deze kleine airco en raden het echt iedereen aan. Het loont dan ook de moeite om dit apparaat even van naderbij te bekijken en dan achteraf een oordeel te vellen.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

6 COMMENTAIRES

Peter

June 3, 2020 at 1:37 pm

Wat een handig artikel! Bedankt voor dit leuke artikel, hiermee ben ik flink geholpen.

Reply
10top Team

June 4, 2020 at 12:01 am

Hoi Peter,

Heel graag gedaan uiteraard en jij bedankt voor de leuke motiverende comment.

Vriendelijke groetjes

Reply
Slimhuis

April 3, 2020 at 8:27 am

Mooi artikel, zeer informatief! Wij hebben een artikel geschreven wat de beste ”smart” airco is!

https://slimhuis.tech/klimaat/slimme-airco/top-10-slimme-aircos/

Wellicht dat je dat kunt gebruiken om dit artikel aan te vullen!

Reply
10top Team

April 3, 2020 at 5:40 pm

Bedankt voor de positieve feedback!
Met vriendelijke groet,

Reply
Yester

February 3, 2020 at 2:31 am

Wat is dit een handige website zeg! Heb je ook al de mobiele airco’s van https://kantoorboel.nl/beste-mobiele-airco/ gezien? Wellicht hebben jullie daar ook iets aan.

Reply
10top Team

February 3, 2020 at 9:52 am

Hoi,

Bedankt voor oprecht leuke reactie.
Laat het ons zeker weten indien problemen en/ vragen.

Vriendelijke groet

Reply
DMCA.com Protection Status