Beste mobiele airco

 

Mobiele airco’s test van 2019

 

In de zomer kan het soms wel eens enorm warm worden en dan is het niet altijd eenvoudig om een goede nachtrust tegemoet te gaan. Met een mobiele airco kun je dit probleem heel eenvoudig oplossen. Heb je momenteel niet echt de tijd om onze koopgids eens grondig door te nemen dan kun je ook gewoon een kijkje nemen naar deze top 3 producten die wij voor jou uitgezocht hebben. We hebben ons hierbij niet alleen laten leiden door het vermogen maar ook door de kwaliteit en de prijs ervan. Daardoor kunnen we besluiten dat het De’Longhi Pinguino PAC N81 zeker en vast een meerwaarde zal bieden. Je kunt er niet alleen de lucht mee afkoelen maar ook mee reinigen en zelfs ontvochtigen. De Qlima P426 is iets compacter en geschikt om ruimtes tot ongeveer 90 m3 af te koelen of te reinigen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Mobiele airco’s koopgids

 

Een mobiele airco is de perfecte oplossing voor mensen die slechts af en toe verkoeling nodig hebben in een bepaalde ruimte. Het zou zonde zijn om een volledig airconditioning systeem te installeren als je het slechts enkele weken per jaar nodig hebt. Smijt geen geld weg en opteer dan voor een mobiele airco die je makkelijk kunt verplaatsen naar de ruimte waar je wilt. Bij de aankoop van dit product moet je letten op de voor- en nadelen van een mobiele airco, de grootte van de ruimte die je wilt verkoelen, de geluidsopbrengst van het apparaat, welke extra functies heeft het en de prijs.

Voor- en nadelen van een mobiele airco

 

Een mobiele airco heeft vele voordelen ten opzichte van een vaste unit. Zo kun je een mobiele airco veel makkelijker verplaatsen zodat je de ruimte van je keuze kunt koelen. Overdag kun je bijvoorbeeld je werkruimte verkoelen en ‘s avonds verplaats je het apparaat naar je slaapkamer om te kunnen slapen in een frisse kamer.

De prijs van een mobiele airco is stukken goedkoper dan de prijs van een vaste unit. Je moet ook geen extra kosten berekenen voor de plaatsing van de airco want je hoeft een mobiele airco gewoon in het stopcontact te steken.

Tenslotte is het makkelijk om een mobiele airco schoon te maken. De filter van dit toestel kun je stofzuigen of zelfs met water spoelen als het te vuil is. Daarna laat je de filter drogen en kun je het terug plaatsen.

Natuurlijk heeft zo’n toestel ook nadelen. Mobiele airco’s maken meer geluid en het koelvermogen is ook beperkt in vergelijking met een vaste unit. Meestal zijn deze apparaten ook redelijk groot en nemen ze veel plaats in. Tenslotte verbruiken ze ook veel energie dus je elektriciteitsfactuur op het einde van de maand zal een stuk duurder zijn.

 

 

Grootte van de ruimte die je wilt afkoelen

 

Het koelvermogen van een airco wordt uitgedrukt in BTU (British Thermal Unit), dit is een eenheid van energie die gebruikt wordt in de VS. De volgende regel is geldig: voor 1 kubieke meter heb je ongeveer een koelvermogen nodig van 136 BTU. Als je een apparaat koopt die niet genoeg koelvermogen heeft dan zal het toestel niet efficiënt genoeg werken en blijven koelen.

Het gevolg daarvan is een te groot energieverbruik zonder het gewenste resultaat te behalen. Je zult dus niet alleen een hoge elektriciteitsfactuur ontvangen maar de ruimte zal niet eens genoeg gekoeld zijn. We kunnen meestal een onderscheid maken tussen airco’s die geschikt zijn voor ruimtes tot 65, 90 of 125 kubieke meter.

Bereken de grootte van de ruimte of ruimtes waar je het apparaat wilt gebruiken zodat je kunt op zoek gaan naar het ideale toestel voor jouw situatie.

 

 

Functies van de mobiele airco

 

Naast het koelen van lucht bestaan er ook mobiele airco’s die de lucht kunnen verwarmen of zelfs zuiveren. De meeste modellen beschikken over de mogelijkheid om de temperatuur zelf in te stellen tussen 16ºC en 30ºC. Meestal zal de airco echter niet koelen als de temperatuur in de ruimte lager ligt dan de door jou gekozen temperatuur.

Als je het apparaat ook wilt gebruiken om te verwarmen dan kun je kiezen voor een model met deze mogelijkheid. Dit kan handig zijn in noodgevallen zoals wanneer je centrale verwarming niet werkt tijdens de winter. Het nadeel aan een toestel die verkoelt en verwarmt is dat het veel meer energie zal verbruiken.

Je kunt ook een model met een ionisator kopen. Een ionisator zuivert de lucht van stof, pollen en bacteriën zodat je zuivere lucht kunt inademenen.

Zoals we voorheen besproken hebben kan een mobiele airco nogal veel geluid maken. Als je dit apparaat in de slaapkamer gebruikt kan dit zeer storend zijn dus let op het aangegeven aantal decibel op de verpakking van een mobiele airco. Een toestel met een geluidscapaciteit van 55 dB of minder is zeer stil en dus geschikt voor gebruik in elke ruimte.

Prijs van een mobiele airco

 

Een mobiele airco kun je al kopen voor 200 euro, maar dan hebben we het wel over de goedkoopste modellen. Als je een beter model wilt kopen dan kan de prijs al oplopen tot wel 1000 euro. Het voordeel van een mobiele airco is dat je geen extra plaatsingskosten meer moet betalen dus de prijs die je ziet is de totale kost van je aankoop.

Je kunt ook online verschillende modellen met elkaar vergelijken en op vele websites kun je geregeld interessante aanbiedingen vinden aan een scherpe prijs. Je houdt dan best nog rekening met eventuele verzendkosten die bovenop de aankoopkost kunnen komen.

Een mobiele airco zal duurder zijn afhankelijk van de verschillende factoren die we besproken hebben in deze koopgids. Hoe groter de ruimte het kan koelen en hoe meer functies, hoe duurder het toestel zal zijn. Een goede aanbeveling is om extra informatie op te zoeken voordat je een beslissing neemt.

 

 

Mobiele airco reviews – top 5

 

 

Heb jij het ook vaak te warm in de zomer maar wil je toch geen geld uitgeven aan een dure airco installatie voor het ganse huis? De oplossing is eenvoudig, koop gewoon een mobiele airco om de kamer van jouw keuze af te koelen. Neem een kijkje in onze lijst met vijf verschillende apparaten en misschien vind je er wel de beste mobiele airco tussen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

De’Longhi Pinguino PAC N81

 

De De’Longhi Pinguino PAC N81 mobiele airco is ideaal om de lucht te koelen, ontvochtigen en zelfs te reinigen. Het apparaat beschikt over een LED controlepaneel en een infrarood afstandsbediening met LCD display om alle functies eenvoudig te bedienen. Hij heeft energieklasse A en is dus ook nog eens zuinig.

Het toestel heeft een geluidsniveau van 63 dB en is geschikt voor ruimtes tot 80 m3. Hij verwijdert tot 32 liter vocht per dag dankzij de ontvochtigingsfunctie en beschikt ook nog eens over drie ventilatiesnelheden.

De kopers zijn tevreden over dit toestel en geven een positief advies. Het product is van goede kwaliteit en is eenvoudig in gebruik. Hij is duurzaam en koelt goed. De enige minpunten zijn dat het apparaat nogal zwaar is en ook veel geluid maakt.

In de zomer kan het al snel iets te warm worden en dan is het toch altijd aangenaam als je van een beetje verkoeling kunt genieten. Met deze mobiele airco van De’Longhi is dit zeker en vast mogelijk. Voor heel wat personen maakt dit zeker kans om het beste merk te worden inzake mobiele airco toestellen.

Voordelen
Energiezuinig:

dit apparaat is voorzien van het energielabel A. Dit wel zeggen dat het apparaat energiezuinig werkt en dit zul je duidelijk merken aan de factuur achteraf.

Capaciteit:

met deze mobiele airco is het mogelijk om ruimtes tot 32 m2 te gaan afkoelen en de lucht te reinigen.

Nadelen
Luidruchtig:

één enkele gebruiker merkt op dat het apparaat toch vrij luidruchtig is en daardoor niet geschikt is om ’s nachts te gebruiken.

Prijzig:

volgens een andere koper is het toestel toch net iets te duur voor de kwaliteit die het biedt.

Beste Aanbod

 

 

 

 

Qlima P426

 

De Qlima P426 mobiele airco is geschikt voor luchtcirculatie maar ook voor het koelen, ontvochtigen en reinigen van de lucht in de kamer. Je kunt temperaturen kiezen tussen 16 en 30 graden celsius en hij beschikt over drie verschillende snelheden. Er staan wielen onder dus het toestel is gemakkelijk verplaatsbaar.

Hij is geschikt voor ruimtes tot 90 m3 en je kunt hem in- of uitschakelen met de meegeleverde afstandsbediening. Het apparaat beschikt over een 3-laags filter om zelfs de kleinste stofdeeltjes uit de lucht te halen.

De meeste kopers vinden dit apparaat top. Ze zijn heel tevreden over de verhouding tussen de kwaliteit en de prijs van het toestel en vinden het eenvoudig in gebruik. Hij verkoelt de gekozen ruimte in een korte tijd en is makkelijk te installeren. Het enige negatieve commentaar is dat hij nogal luidruchtig is.

Aan de vele positieve reacties te zien, zouden we durven stellen dat deze mobiele airco van Qlima misschien wel tot de populairste modellen behoort. Het apparaat werkt door middel van een afvoerslang die naar buiten geleid wordt. We hebben deze mobiele airco even grondig onderzocht zodat we jou wegwijs kunnen maken in de voor- en nadelen ervan.

Voordelen
Energielabel A:

deze mobiele airco is net zoals het vorige product in het bezit van het energielabel A. Dit wil dus zeggen dat het een zeer energiezuinig product is.

Prijs-kwaliteitverhouding:

heel wat kopers zijn tevreden met de goede kwaliteit van het product ten opzichte van het zeer voordelige tarief.

Temperatuur:

bij dit toestel kun je kiezen uit een temperatuur tussen de 16 en de 30 graden Celsius. Bovendien is het mogelijk om een keuze te maken uit 3 verschillende snelheidsstanden.

Nadelen
Niet geluidloos:

indien er toch een klein minpuntje hoeft aangehaald te worden, dan is dit volgens sommige kopers het lawaai.

 

 

 

 

Tristar AC-5517

 

De Tristar AC-5517 is een mobiele airco aanbieding die geschikt is voor ruimtes tot 40,5 m3. Je kunt kiezen tussen drie verschillende standen namelijk koelen, ventileren en drogen.

Je kunt hem eenvoudig bedienen met de meegeleverde afstandsbediening of gewoon via de knoppen op het display.

Hij heeft energieklasse A dus hij verbruikt niet te veel energie en je kunt het apparaat gemakkelijk verplaatsen dankzij de wielen die eronder staan.

Ook hier zijn de meeste gebruikers tevreden over hun aankoop. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en is van goede kwaliteit voor een aanvaardbare prijs.

Maar net zoals de andere mobiele airco’s maakt hij teveel geluid en sommigen vinden de kwaliteit maar matig.

Deze mobiele airco van Tristar heeft misschien niet meteen de laagste prijs in vergelijking met sommige andere modellen, toch kun je dit apparaat tegen een voordelig tarief aankopen. Met dit toestel kun je ruimtes tot 16 m2 onmiddellijk gaan verkoelen of de lucht gaan reinigen.

Voordelen
Energiezuinig:

net zoals de vorige 2 apparaten, heeft ook deze mobiele airco het energielabel A. Daardoor weten we dus dat het een zeer energiezuinig product is.

Gebruiksgemak:

het apparaat is voorzien van een timerfunctie en een afvoerslang. Je krijgt er bij de aankoop van het toestel ook een afstandsbediening bij.

Handig in gebruik:

met dit toestel kun je ruimtes tot wel 40,5 m3 zonder problemen gaan koelen, drogen en zelfs ventileren. Er wordt een afstandsbediening meegeleverd zodat je het apparaat kunt bedienen. Je kunt natuurlijk ook de knoppen gebruiken die op het display staan.

Nadelen
Veel lawaai:

volgens een aantal gebruikers maakt deze mobiele airco toch wel wat herrie. Daardoor is het niet meteen het ideale apparaat om ’s nachts te gebruiken.

 

 

 

 

Sencor SAC MT7011C

 

De Sencor SAC MT7011C beschikt over 4 snelheden en heeft energieklasse A, dus hij werkt zuinig en verbruikt niet te veel energie. Je kunt kiezen tussen drie functies: koelen, ventileren en ontvochtigen.

Hij wordt geleverd met een afstandsbediening die beschikt over een LCD display en ook een 24-uurs timer. Dankzij de wielen kun je de airco gemakkelijk verplaatsen. Hij is het best te gebruiken in ruimtes tussen de 10 en 18 m2.

Aan de gebruikerservaringen te zien vinden de meesten dit een top product. Ze geven vooral positief advies over de prijs-kwaliteitverhouding en vinden ook dat het apparaat eenvoudig in gebruik is.

Het toestel is compact en is eenvoudig in te stellen. Verder heeft het ook een goed koelvermogen. Volgens een paar kopers maakt hij teveel lawaai en is de waterafvoer te laag.

Vanaf nu hoef je helemaal niet meer te warm te hebben wanneer je tijdens de zomermaanden rustig wilt slapen. Met deze mobiele airco van Sencor kun jij vanaf nu een goede nachtrust tegemoet gaan. Het is een energiezuinig apparaat dat ruimtes tot 26 m2 kan gaan afkoelen en reinigen. Laten we even de sterke en eventueel minder sterke punten onder de  loep nemen.

Voordelen
Toebehoren:

bij de aankoop van deze mobiele airco krijg je er meteen heel wat toebehoren bij. Denk maar aan een afstandsbediening met batterijen, een slang voor de condensafvoer en zelfs een zuignap zodat je het toestel aan het raam kunt bevestigen.

Functies:

met dit apparaat is het mogelijk om een ruimte te verkoelen, te ventileren of te ontvochtigen.

Gebruiksvriendelijk:

deze mobiele airco is voorzien van 4 snelheidsstanden maar werkt toch heel energiezuinig. Dit heeft te maken met het feit dat het over een energielabel A beschikt.

Nadelen
Onhandig in gebruik:

slechts een kleine minderheid van de kopers vinden het toestel niet zo heel erg handig om te gebruiken. Het blijkt ook niet altijd even goed te passen.

Beste Aanbod

 

 

 

 

Trotec Pac 2000 X

 

De Trotec Pac 2000 X behoort dankzij de lage prijs tot de goedkope mobiele airco’s en wordt vooral gebruikt voor ruimtekoeling. Hij filter en ontvochtigt ook de lucht en kan zelfs gebruikt worden om te verwarmen. Je kunt het toestel ook gebruiken om de lucht gewoon te ventileren zonder deze af te koelen.

Je kunt het apparaat bedienen via de infrarood afstandsbediening of het controlepaneel op het toestel zelf. Door zijn compacte vorm kun je hem gemakkelijk verplaatsen. Via de timerfunctie kun je het apparaat automatisch laten in- of uitschakelen op het moment dat je zelf wilt.

Over deze mobiele airco aanbieding is momenteel nog maar één review geschreven maar deze geeft volledig positief advies. De koper vindt het een prima apparaat en is ook tevreden over het design. Het toestel is eenvoudig in gebruik en heeft een goede kwaliteit, en dit allemaal voor een goedkope prijs.

Trotec is misschien niet meteen het meest bekende merk, maar het biedt toch wel deze degelijke mobiele airco aan. Op die manier kun je ruimtes tot 26 m2 probleemloos verkoelen en zelfs ontvochtigen. De witte kleur van het apparaat is niet alleen heel neutraal maar ook vrij modern waardoor het vrijwel in elke inrichting past.

Voordelen
Energielabel:

deze mobiele airco is in het bezit van het energielabel A. Daardoor mag je er dus zeker van zijn dat het apparaat energiezuinig werkt.

Goedkoop:

deze mobiele airco beschikt over een bijzonder lage prijs.

Gebruiksvriendelijk:

je kunt het apparaat bedienen via het display of de afstandsbediening. Er is ook een timerfunctie voorzien en het toestel is vrij compact.

Nadelen
Lastig in gebruik:

voor één enkele gebruiker is het apparaat toch niet zo praktisch gebleken.

Koop bij bol.com (€269.95)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status