Beste mobiele scanner

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Mobiele scanners test van 2021

 

Een mobiele scanner kan best wel handig zijn als je bijvoorbeeld vaak onderweg bent voor het werk. Toch zijn er heel wat verschillende mogelijkheden waardoor het niet altijd makkelijk is om een goede keuze te maken. Om jou alvast wat op weg te zetten, zijn we zelf al even op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde mobiele scanners. Deze 3 topproducten willen we dan ook even graag aan jou voorstellen. Zo zou je kunnen kiezen voor de Brother DS-620 mobiele scanner. Het is een vrij compact apparaat dat je dus onderweg makkelijk en zonder veel problemen kunt meenemen. De Canon ImageFormula P-208II mobiele scanner hoeft natuurlijk helemaal niet onder te doen. Het is het ideale apparaat om zowel thuis alsook gewoon onderweg te gaan gebruiken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Mobiele scanners koopgids

 

Een scanner is altijd handig wanneer je bepaalde officiële documenten moet aanvragen en een bewijs van je identiteit nodig hebt. Je kunt eenvoudig je paspoort of identiteitskaart scannen om ze digitaal te bewaren en op een andere moment af te drukken. Soms heb je dit apparaat ook nodig om een andere locatie, in dit geval kun je op zoek gaan naar een mobiele scanner aanbieding. Houd rekening met het type scanner, de resolutie, de functies en de prijs om de beste mobiele scanner te kunnen kopen.

 

 

Type scanner

 

Je kunt kiezen uit verschillende soorten scanners afhankelijk van het type document die je wilt scannen. Een flatbedscanner is het meest voorkomende model en gebruikt een platte plaat die gemaakt is van glas om documenten te scannen. Sommige flatbedscanners kunnen negatieven en dia’s scannen.

Hetzelfde geldt voor een filmscanner. Dit model is speciaal vervaardigd om foto’s, negatieven en dia’s te scannen. De beeldkwaliteit is uitstekend en de documenten worden op een hoge snelheid gescand.

Om tekstdocumenten te scannen maak je gebruik van een documentenscanner. Dit apparaat met de weinig originele naam wordt vooral in grote bedrijven gebruikt om een grote hoeveelheid papier op een snel tempo te scannen.

Als je naast een scanner ook nog nood hebt aan een printer, dan is een all-in-one printer een goede aanbeveling. Met dit apparaat kun je printen, scannen, kopiëren en faxen. Het probleem is dat deze toestellen nog niet als mobiel model beschikbaar zijn.

 

 

Resolutie van het apparaat

 

De resolutie van een mobiele scanner wordt aangeduid in dpi, dit is een afkorting voor dots per inch. Hoe hoger het aantal dpi van een scanner, hoe beter de beeldkwaliteit van de gescande documenten. Dit is vooral belangrijk voor mensen die foto’s willen scannen. Je kunt de resolutie indelen in twee verschillende subcategorieën: optische en digitale resolutie.

Net zoals bij een zoomfunctie van een digitale camera is optisch beter dan digitaal. De optische resolutie is de reële beeldkwaliteit die de scanner kan produceren. De digitale resolutie wordt tot stand gebracht door het toevoegen van pixels om de afbeelding te vergroten. Dit zorgt voor een verlies aan beeldkwaliteit. Kies voor een toestel met een optische resolutie die ligt tussen 600 en 1200 dpi voor een uitstekende beeldkwaliteit.

Een ander belangrijk punt, vooral voor het scannen van afbeeldingen, is de kleurdiepte. Dit kenmerk bepaalt het aantal kleuren die gebruikt worden om een document te scannen. De meeste apparaten hebben een kleurdiepte van 24-bits maar als je dichter bij het originele document wilt aanleunen is het beter om een model te kopen met een kleurdiepte van 48-bits.

 

 

Welke functies zijn er aanwezig

 

Bepaalde functies verhogen het gebruiksgemak van een scanner. Zo kan een scanner beschikken over een automatisch doorvoer van de documenten. Je hoeft dan gewoon alle documenten die je wilt scannen in het doorvoerbakje van de scanner te leggen en ze worden automatisch in het apparaat getrokken. Deze optie zie je vooral terug bij een all-in-one printer en komt weinig voor bij een mobiele scanner.

Een handige functie voor een mobiele scanner is een cropfunctie waarmee je een afbeelding kunt bijknippen na het scannen. Staat er een andere persoon op de rand van je foto en wil je die verwijderen? Dit kan met de cropfunctie eenvoudig tot stand gebracht worden.

Het kan gebeuren dat het gescande beeld verstoord wordt door stof of krassen. Met behulp van bepaalde software programma’s kun je ervoor zorgen dat deze krassen of het stof in de achtergrond van de afbeelding verwerkt worden. Dit is vooral handig bij het scannen van dia’s. Je kunt de verschillende functies vergelijken en zelf beslissen welke er voor jou handig zijn.

Prijs

 

Nu kun je op zoek gaan naar aanbiedingen met de informatie die je in dit artikel gelezen hebt. Je kunt zeker goedkope mobiele scanners vinden die ook nog beschikken over een goede beeldkwaliteit. Stel een budget op zodat je doelgericht kunt zoeken naar het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Door het kleine formaat van een mobiele scanner is dit product goedkoper om aan te schaffen. Ten opzichte van andere scanners zal het wel over minder functies beschikken dus de toepassingen zijn beperkt.

Als je weinig zin hebt om verschillende winkels te bezoeken dan kun je ook online op zoek gaan naar een mobiele scanner. Het is makkelijk om verschillenden modellen te vergelijken op meerdere websites zodat je de beste prijs kunt vinden. Lees de reviews van andere kopers om meer informatie in te winnen over de sterken en de zwakke punten van elk product.

 

 

Mobiele scanner reviews – top 5

 

 

Je weet nooit als je onderweg of op vakantie iets interessants wil scannen zodat je het kunt bewaren of later printen. Een mobiele scanner is daarvoor de oplossing. Om je te helpen bij je keuze hebben wij informatie opgezocht over vijf goede scanners en in een artikel samengevat. Na het lezen van ons artikel zul je zeker de beste mobiele scanner voor jezelf kopen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Brother DS-620

 

De Brother DS-620 is een mobiele scanner die dankzij de compacte vorm makkelijk overal mee naartoe te nemen is. Zo kun je op elke locatie interessante documenten scannen, het moet wel aangesloten zijn via de USB poort van je laptop om het van stroom te voorzien. Dit product wordt geleverd met een software pakket.

Je kunt alle ingescande documenten opslaan in de cloud, denk maar aan plastic ID-cards. Het toestel doet er 8 seconden over om een pagina te scannen en is compatibel met zowel Windows als Mac. De kwaliteit van de scans is 600 x 600 dpi.

Het advies van de koper die momenteel een review heeft geschreven is volledig positief. De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het product is top en het toestel is heel makkelijk om te installeren. De kwaliteit is duidelijk en het is één van de weinige apparaten die ook compatibel is met Mac.

Deze mobiele scanner behoort toe aan het bekende en misschien ook wel het beste merk Brother. Bovendien merken we dat het apparaat heel wat positieve beoordelingen krijgt van klanten. Het zou dus zomaar eens tot de populairste mobiele scanner apparaten uit onze lijst kunnen behoren.

Voordelen
Budget:

het toestel heeft misschien niet de laagste prijs maar je zult het toch wel zeker tussen de goedkope mobiele scanner apparaten kunnen spotten.

Formaat:

je zult versteld staan van het compacte formaat van deze scanner. Dit maakt het veel handiger om het apparaat gewoon overal mee te nemen.

Compatibel:

deze mobiele scanner is niet alleen compatibel met Windows maar ook met Mac.

Handig in gebruik:

het is een bijzonder degelijk apparaat dat in amper 8 seconden in staat is om een pagina te scannen.

Nadelen

We merken dat werkelijk alle kopers laaiend enthousiast zijn over de kwaliteit en de voordelen van deze scanner. Daardoor is het ook zo moeilijk voor ons om jou verdere informatie te verschaffen over de eventuele minpunten ervan.

 

 

 

 

Canon ImageFormula P-208II

 

Deze mobiele scanner is heel compact en geschikt voor zowel onderweg als thuis te gebruiken. Je kunt er dubbelzijdig mee scannen en het apparaat beschikt over een ADF voor 10 vellen papier.

Het toestel is geschikt voor zowel Windows als Mac en je kunt er ook gebosseleerde kaarten en foto’s mee scannen. De installatie is heel simpel, gewoon het apparaat aansluiten op je computer en je kunt er mee scannen.

Tot op heden is er nog maar één beoordeling getypt over deze mobiele scanner aanbieding maar de koper is heel positief. Het apparaat is van topkwaliteit en is zijn prijs meer dan waard. Dankzij de compacte vorm is het een ideaal product voor onderweg en door de plug and play is het een heel handig toestel om mee te werken.

Net zoals het voorgaande toestel zul je merken dat ook deze mobiele scanner bijzonder compact is. Daardoor is het meteen een pak eenvoudiger om het apparaat overal mee naartoe te nemen. Het is dan ook een goed idee om op voorhand even te onderzoeken wat de eigenschappen van het apparaat nu precies zijn.

Voordelen
Handig in gebruik:

je zult merken dat je met dit model gewoon dubbelzijdig kunt gaan scannen. Daarnaast is er ook een ADF voorzien die de ruimte biedt aan maar liefst 10 vellen papier.

Compatibel:

je kunt deze mobiele scanner niet alleen gebruiken in combinatie met Windows maar ook met Mac. Daarnaast is het ook mogelijk om gebosseleerde foto’s of gebosseleerde kaarten te scannen.

Installatie:

je hoeft je geen zorgen te maken omtrent de installatie want deze verloopt heel eenvoudig en snel.

Nadelen
Prijskaartje:

we vermoeden dat het prijskaartje misschien voor andere toekomstige kopers wel even een minpuntje zou kunnen zijn.

 

 

 

 

IrisPen Executive 7 Stylo

 

De IRISpen is een mobiele scanner in de vorm van een pen waarmee je gewoon over gedrukte tekst moet gaan om het automatisch te scannen. De tekst of cijfers worden uitgetypt op je laptop of computer dankzij de tekenherkenning technologie van IRIS.

Het toestel is ook geschikt om handtekeningen of kleine graphics te scannen. Het product wordt aangeboden tegen een scherpe prijs en behoort daardoor tot de categorie van goedkope mobiele scanners. Je sluit deze scanner simpelweg aan via de USB poort van je computer.

De twee gebruikers van dit apparaat zijn er tevreden over maar halen ook een paar minpunten aan.

De scanfunctie werkt prima en verbetert zelfs fouten. De pen is van goede kwaliteit en is duurzaam. Het kan ook vertalen uit 65 talen maar de vertalingen zijn niet altijd correct.

Met de IRISPen Executive haal je niet alleen een degelijke mobiele scanner in huis maar meteen ook eentje die lijkt op een echte pen. Het principe is dan ook heel eenvoudig. Indien jij een stuk tekst wilt scannen dan hoef je met de pen alleen maar over dat bepaalde gedeelte tekst te gaan. Op die manier wordt het bedrukte gedeelte ook meteen gescand.

Voordelen
Efficiënt:

je kunt deze mobiele scanner ook probleemloos gebruiken om elementen zoals een handtekening of een graphic meteen te scannen.

Prijskaartje:

je zult deze mobiele scanner zeker en vast tussen de goedkope exemplaren kunnen spotten. Dit heeft vooral te maken met het voordelige prijskaartje ervan.

Handig in gebruik:

je kunt de scanner het gemakkelijkst met je computer gaan verbinden door gebruik te maken van de USB poort.

Nadelen
Matige kwaliteit:

deze mobiele scanner zou volgens de beschrijving ook kunnen vertalen. Toch zijn deze vertalingen volgens sommige kopers niet altijd juist.

 

 

 

 

IrisScan Anywhere 5 Wifi

 

De IRIScan is een draagbare scanner die werkt op batterijen. Je kunt er vanalles mee scannen zonder een computer bij je te hebben want de scans worden automatisch opgeslagen op de bijgeleverde micro SDTM kaart. Daarna kun je het via de ingebouwde wifi verzenden naar je smartphone of tablet.

De batterij heeft genoeg kracht om 100 A4 documenten te scannen en je scant direct in JPEG of PDF formaat. Je kunt kiezen tussen 3 verschillende resoluties namelijk 300, 600 en 1200 dpi.

Via het kleurendisplay kun je een voorbeeldweergave zien van je scan en het apparaat kan 8 pagina’s per minuut scannen op een resolutie van 1200 dpi.

Dit artikel is nog niet beoordeeld geweest door gebruikers en het is voor ons dus onmogelijk om een advies te geven over dit product.

Net zoals één van de voorgaande toestellen is ook deze mobiele scanner afkomstig van het merk IRIS a Canon Company. Het is een degelijk apparaat dat over heel wat kwaliteiten en mogelijkheden beschikt. Toch is het altijd een goede aanbeveling om de voor- en nadelen van het toestel op voorhand even door te nemen.

Voordelen
Comfort:

voor deze draagbare scanner hoef je helemaal geen laptop in de buurt te hebben. Wanneer je een scan neemt dan zul je merken dat deze automatisch wordt bewaard op de micro SDTM kaart.

Voeding:

het apparaat werkt op een krachtige batterij die maar liefst 100 A4 vellen zonder problemen en in een mum van tijd kan scannen.

Resoluties:

deze mobiele scanner zal automatisch scannen in een PDF formaat of in een JPEG formaat. Daarnaast heb je de keuze uit 3 resolutie standen.

Nadelen
Geen reviews:

momenteel zijn er nog geen online beoordelingen geplaatst. We vermoeden dat dit eventuele toekomstige klanten wel eens zou kunnen tegenhouden om het apparaat aan te kopen.

Budget:

het is mogelijk dat het iets hogere prijskaartje ook voor een struikelblok zorgt.

 

 

 

 

IrisScan Book 3

 

De IRIScan book 3 gebruik je als volgt: schuif de scanner over de tekst of het document die je wilt scannen voor een beeld met een resolutie van maximaal 900 dpi. Het apparaat is eenvoudig te gebruiken dankzij de wieltjes aan de onderkant en het is uitgerust met een kwaliteitsvolle optische sensor.

Als je op zoek bent naar goedkope mobiele scanners is dit het perfecte artikel voor jou. De scanner heeft slechts 3 seconden nodig om een pagina te scannen, het maakt niet uit of je fragmenten van een boek of krant wilt scannen.

De meningen zijn verdeeld over deze mobiele scanner aanbieding. Voor één koper is het product van goede kwaliteit die te koop staat voor een fantastische prijs en is het eenvoudig in gebruik. Voor de andere koper zijn de scans altijd onvolledig en is de kwaliteit ondermaats.

Opnieuw krijgen we hier te maken met een mobiele scanner die afkomstig is van het bekende merk IRIS a Canon Company. Het is een degelijk apparaat dat bovendien ook nog eens over de laagste prijs beschikt. Dit kun je zonder problemen vergelijken met de andere 4 toestellen die we in deze lijst hebben opgenomen.

Voordelen
Resolutie:

de mobiele scanner beschikt over een maximale resolutie van maar liefst 900 dpi.

Comfort:

je hoeft het apparaat gewoon over de tekst te schuiven die je graag zou willen scannen. Bovendien is het toestel ook voorzien van wieltjes die instaan voor extra comfort.

Nadelen
Matige kwaliteit:

volgens een enkele koper voldoet de kwaliteit van deze mobiele scanner niet helemaal aan de verwachtingen.

Onvolledige scans:

daarnaast wordt er ook aangehaald dat het toestel geen volledige scans zou maken.

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status