5 Beste Moederfietsen Test van 2021

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Moederfietsen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Woon je in het stadscentrum, dan kan de auto vaak heel wat problemen opleveren. Daarom kan het een goed idee zijn om één van de beste moederfietsen in overweging te nemen. Echter, het assortiment vandaag de dag is behoorlijk ruim en de keuze daardoor niet altijd even makkelijk. Om het voor jou allemaal wat eenvoudiger te maken, zijn we al even gaan uitzoeken wat nu precies de 3 best beoordeelde moederfietsen zijn. Zo zou je voor de Altec Sweet Moederfiets kunnen kiezen die gekenmerkt wordt door een stel stevige 28 inch banden. Daarnaast blijkt ook de Popal Mare Moederfiets een schot in de roos te zijn. Iets compacter maar bijzonder handig voor gebruik in en buiten het stadscentrum.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Moederfietsen koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke moederfiets? Dan willen wij jou graag even een handje helpen. Wij zijn op zoek gegaan naar een aantal belangrijke kenmerken waarop je je aandacht zou kunnen vestigen tijdens de zoektocht. Zo kan het handig zijn om rekening te houden met de mogelijkheden, de voordelen en een eventueel kinderzitje. Ook het prijskaartje kan voor sommige klanten een doorslaggevende factor zijn. Neem in elk geval rustig de tijd om de beste moederfietsen met elkaar te vergelijken en houd hierbij rekening met eventuele aanbiedingen. En wie weet ligt er ergens wel een aantrekkelijke moederfiets aanbieding op jou te wachten.

Wat is een moederfiets

Je zult je misschien wel afvragen wat nu precies een moederfiets is. Zou het een fiets zijn die alleen maar door moeders mag worden gebruikt of die gecombineerd worden met een handig kinderzitje? Helemaal niet! Een moederfiets is gewoon een fiets die speciaal ontworpen is zodat je er makkelijk boodschappen mee kunt doen of je kindje mee kunt ophalen. Het is dus geen enkel probleem indien de fiets gebruikt wordt door papa.

Er zijn heel wat fietsen op de markt en heel wat vrouwen kopen een gewone damesfiets aan. Plaatsen er vervolgens een praktisch fietsmandje en eventueel kinderzitje op. Bij een moederfiets hoef je al die “verbouwingen” of aanpassingen helemaal niet meer te doen. De fiets is al zodanig ontworpen dat je rustig even naar de supermarkt kunt of naar de crèche om je kindje op te halen. Het is echter een goede aanbeveling om zoveel mogelijk moederfietsen te bekijken alvorens een keuze te maken.

 

De voordelen van een moederfiets en het verschil met een gewone fiets

Zoals we het hierboven al min of meer vermeld hebben, zou je een moederfiets kunnen omschrijven als een lichtjes verbouwde damesfiets. Dat wil dus zeggen dat je kunt genieten van een behoorlijk lage instap. Best wel handig als je heel wat boodschappen en zelfs een kindje te vervoeren hebt. Het moet dan allemaal maar liefst niet moeilijker worden. Verder kun je ook genieten van het stevige middenblok. Het middenblok is zodanig ontworpen zodat het voor kindjes makkelijker wordt om op te stappen.

Dankzij het stuurslot kun je ervoor zorgen dat het stuur van de fiets niet langer beweegt, zodanig dat deze helemaal stil en dus stabiel blijft staan. Gedaan met halsbrekende toeren om je kindje op een veilige manier in het zitje de plaatsen. Je zult verder ook merken dat de bagagedrager net iets langer is in vergelijking met een gewone damesfiets. Ideaal dus om een kinderzitje op te monteren en je kindje iets meer ruimte en comfort te bieden. Uiteraard kunnen verschillende versnellingen bij dit type fiets niet ontbreken. Elke heuvel wordt vanaf nu een fluitje van een cent.

 

Kan een kinderzitje in combinatie met een moederfiets

Eigenlijk hebben we het in het voorgaande stukje al indirect vermeld. Uiteraard kan een kinderzitje geplaatst worden op een moederfiets. Bovendien is de fiets ook zodanig ontworpen dat het plaatsen van een kinderzitje niet alleen makkelijker maar ook veel sneller verloopt.

Verder zul je merken dat zowel jij als ouder alsook je kindje veel meer beenruimte hebben bij een moederfiets in vergelijking met eender welke andere damesfiets.

Dankzij het stuurslot kun je het zitje bovendien ook rustig plaatsen en je kindje veilig in het zitje bevestigen. Kortom, zodra je een moederfiets wilt aankopen dan mag je er zeker van zijn dat je er beslist een kinderzitje op kunt plaatsen.

Welk budget hoef je te voorzien

Uiteraard zul je merken dat er heel wat verschillende prijskaartjes vast te stellen zijn. Je beslist natuurlijk zelf welk budget je bereid bent om uit te geven aan een degelijke moederfiets. Het bedrag wordt vaak beïnvloedt door het kleur en het design van de fiets. Kortom, zaken die voor iedereen anders kunnen zijn. Sommigen hechten nu eenmaal veel belang aan het design en de kleur terwijl voor anderen de kwaliteit belangrijker is.

In de categorie van de goedkope moederfietsen kun je algauw een degelijke fiets aankopen voor amper 400 euro. Echter zijn er ook heel wat exemplaren waarbij je rekening zult moeten houden met een totaal prijskaartje van ruim 1000 euro of meer. Houd er bovendien ook rekening mee dat een kinderzitje in de meeste gevallen niet in de prijs inbegrepen is. Je zult dit dus moeten zien als een meerkost. Je zou eventueel ook kunnen uitkijken naar een degelijke tweedehands moederfiets.

 

Extra functies en kenmerken

Een moederfiets is een comfortabele fiets die je bovendien het hele jaar door kunt gebruiken. Of je nu kiest voor een kort ritje of een lange fietstocht met je kindje, het is geen enkel probleem. Een moederfiets heeft bovendien ook een veel grotere draaicirkel. Dat wil dus zeggen dat je de bochten maar beter iets ruimer neemt en dus niet te kort. Die grotere draaicirkel biedt je de mogelijkheid om ook een kindje voor op de fiets de plaatsen.

Houd er ook rekening mee dat de remafstand bij een moederfiets ook net iets langer zal zijn. Daarnaast kunnen wij jou aanraden om altijd eerst even een proefritje te maken. Op die manier kun je even “proeven” van de voordelen van een echte moederfiets. Indien je beslist om een moederfiets aan te kopen dan kunnen wij jou enkel nog maar aanraden om heel hard te genieten.

 

5 Beste Moederfietsen (Reviews) van 2021

 

Een degelijke moederfiets is altijd handig om te gebruiken wanneer je bijvoorbeeld in het stadscentrum woont. Toch is het niet altijd gemakkelijk om de beste moederfiets te vinden uit een groot en ruim assortiment. Het is daarom een goed idee om de top 5 hieronder even rustig te bekijken. Door ook rekening te houden met de online reviews en het positieve of negatieve advies van de kopers, zul je een beter beeld krijgen over het product. En wie weet zit er zelfs wel een aantrekkelijke moederfiets aanbieding tussen die helemaal aan jouw verwachtingen beantwoordt.

 

1. Altec Sweet Moederfiets 28inch Mistique 3 Versnellingen

 

Ben je op zoek naar een designvolle moederfiets die overigens qua prijs-kwaliteit de moeite waard is? Dan willen wij jou vriendelijk aanraden om dit exemplaar van Altec alvast even wat grondiger te bekijken. Zo zul je zien dat deze moederfiets gekenmerkt wordt door een prachtig pastelkleurtje en tevens van alle mogelijke comfort voorzien is.

Je geniet hierbij een stalen frame van 56 cm dat wordt aangevuld met een stel stevige 28 inch wielen. Dit maakt de fiets geschikt voor gebruik op diverse ondergronden. De aandrijving bij deze moederfiets gebeurt volledig door middel van de ketting en hierbij heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van 3 versnellingen. Vooraan geniet je een krachtig V-brake remsysteem terwijl men achteraan gekozen heeft voor het bekende Rollerbrake remsysteem.

Indien gewenst, kun je de fiets nog verder aanvullen met een zitje, een leuke mandje en eventueel een fietsbel. Kortom, mogelijkheden zat en dit tegen een aangenaam prijskaartje. Een blik op de online reviews toont dan ook alleen maar positieve reacties van klanten aan en een mooie eindscore van maar liefst 5 sterren.

Voordelen
Frame:

het frame wordt gekenmerkt door een framemaat van 56 cm en is volledig uit duurzaam staal opgetrokken.

Wielmaat:

hij wordt aangevuld met een stel stevige en brede wielen met een wielmaat van 28 inch.

Handig in gebruik:

de fiets wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van 3 versnellingen en een kettingaandrijving. Verder is hij makkelijk om op- en af te stappen.

Remsysteem:

vooraan is de fiets uitgerust met het zogenaamde V-brake remsysteem en achteraan heeft men gebruik gemaakt van een Rollerbrake remsysteem.

Nadelen
Design:

de fiets is afgewerkt in een pastelkleurtje dat door sommigen als saai en eentonig kan worden omschreven.

 

 

 

 

2. Popal Mare Moederfiets 3 Versnellingen Wielmaat: 28 inch

 

Ook deze moederfiets van Popal mocht alvast niet in het rijtje ontbreken, Hij is misschien iets duurder in de aankoop maar Popal is dan weer wel een merk dat garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Zo zul je zien dat deze moederfiets gekenmerkt wordt door een stalen frame van 47 cm inclusief 28 inch wielen. Qua frame is hij dus iets compacter ten opzichte van het vorige product waardoor hij voornamelijk geschikt is voor vrouwen met een lichaamslengte variërend van 151 – 168 cm.

Ook hier gebeurt de aandrijving geheel door de ketting en kun je schakelen tussen de 3 verschillende versnellingen. Qua remsysteem geniet je vooraan een V-brake systeem en achteraan het bekende Rollerbrake remsysteem. Hij wordt verder aangevuld met een bijzonder praktische pootstandaard én een betrouwbare stuurstabilisator. Op die manier kun je hem mooi recht zetten.

Indien gewenst kun je er eventueel een zitje op de achterdrager aan toevoegen alsook een mandje en een fietsbel ter hoogte van het stuur. Jammer genoeg blijken er nog geen reacties geplaatst waardoor wij jou geen verder advies kunnen geven omtrent de gebruikerservaringen. Laat je hier niet gelijk door afschrikken.

Voordelen
Frame:

het frame van 47 cm is hier dus iets compacter en evenzeer vervaardigd uit duurzaam staal. Dit maakt hem geschikt voor dames waarvan de lichaamslengte zich tussen 151 en 168 cm situeert.

Remsysteem:

net zoals de vorige fiets zul je zien dat ook hier vooraan gekozen werd voor een V-brake remsysteem en achteraan voor een Rollerbrake systeem.

Handig in gebruik:

hij wordt gekenmerkt door een praktische pootstandaard, 3 versnellingen, een kettingaandrijving én een handige stuurstabilisator.

Wielmaat:

ook deze moederfiets is voorzien van een stel stevige 28 inch wielen.

Nadelen
Prijzig:

ben je van plan om deze moederfiets aan te kopen, dan voorzie je maar beter net iets meer budget.

 

 

 

 

3. Burgers Moederfiets Fiets Vrouwen

 

Zodra je een kijkje neemt tussen de goedkope moederfietsen dan zul je merken dat je er dit model van Burgers niet meteen zult terugvinden. Het hoge prijskaartje zit daar zeker en vast voor iets tussen. De fiets heeft een mooie doch klassieke zwarte kleur en een framemaat van ruim 48 cm.

De lage instap maken deze moederfiets bijzonder gemakkelijk en comfortabel. Verder is de fiets voorzien van een wielmaat van ruim 28 inch en een degelijke terugtraprem. Zowel het frame alsook de velgen van deze moederfiets zijn uit aluminium vervaardigd. Dit is niet alleen stevig maar voelt ook heel licht aan.

Doordat er momenteel nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, is het niet altijd eenvoudig voor ons om jou verder advies te geven over dit product. Het is mogelijk dat de hoge prijs een verklaring is voor het feit dat er nog geen reviews werden geschreven.

Voordelen
Design:

de moederfiets is volledig afgewerkt in een blinkende zwarte kleur die hem een klassevolle en tijdloze uitstraling geeft.

Framemaat:

de fiets wordt niet alleen gekenmerkt door een lage instap maar ook door een compacte framemaat van 48 cm.

Wielmaat:

hij wordt aangevuld met een stel stevige en brede banden van 28 inch waarmee je op diverse ondergronden kunt fietsen.

Nadelen
Prijzig:

ben je van plan om deze moederfiets aan te kopen dan zul je jammer genoeg wel wat meer budget hoeven te voorzien.

 

 

 

 

4. Avalon Elegance Fiets Vrouwen

 

Ook het merk Avalon Fietsen biedt een zeer mooie en betrouwbare moederfiets aan. In vergelijking tot de voorgaande modellen is deze moederfiets zeer licht en vrolijk van kleur. Indien je het ivoorwit niet zo mooi vindt dan kun je ook altijd voor een andere kleur opteren.

De fiets is voorzien van een framemaat van 53 cm en is helemaal gemaakt uit stevig doch licht aluminium. Met een wielmaat van 28 inch is deze fiets ook zeer geschikt om in het stadscentrum te gebruiken. daarnaast zul je merken dat je het stuur lichtjes kunt verstellen naar de gewenste positie. Zowel de verlichting aan de voorkant als deze aan de achterkant werkt op batterijen.

Deze fiets biedt jou maar liefst 3 handige versnellingen aan en is zeker en vast de moeite waard om even te bekijken. Toch moeten we vaststellen dat er tot op heden nog geen online beoordelingen bij dit apparaat zijn geplaatst.

Voordelen
Design:

de moederfiets is afgewerkt in een prachtige ivoorwitte kleur maar kan ook nog in tal van andere designs worden aangekocht.

Framemaat:

de fiets biedt een ruime framemaat aan van maar liefst 53 cm en blijkt helemaal uit aluminium gemaakt.

Wielmaat:

dankzij de 28 inch wielen blijkt deze moederfiets ook uitermate geschikt voor gebruik in het stadscentrum.

Nadelen
Prijzig:

het is mogelijk dat sommigen het prijskaartje misschien net iets te duur zullen vinden.

 

 

 

 

5. Burgers Moederfiets Fiets Vrouwen 3 Versnellingen

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze moederfiets die jou wordt aangeboden door Burgers. Op het eerste zicht wordt deze damesfiets gekenmerkt door een bijzonder lage en comfortabele instap alsook voldoende ruimte tussen het zadel en het stuur. Dit maakt de moederfiets uitermate handig om op- en af te stappen en biedt je tevens de mogelijkheid om eventueel een kinderzitje voorop te installeren.

In tegenstelling tot heel wat andere moederfietsen uit deze lijst, zul je zien dat het frame hier voornamelijk uit aluminium werd vervaardigd en 48 cm groot blijkt. Dit wordt aangevuld met een stel brede banden van maar liefst 28 inch. Ook hier wordt de ketting gezien als de ideale aandrijving en kun je schakelen tussen maar liefst 3 versnellingen. Zowel voor- als achteraan heeft men gekozen om gebruik te maken van het Rollerbrake remsysteem.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er nog geen online reviews werden geplaatst. Het is dan ook mogelijk dat het om een vrij recente moederfiets gaat of misschien vinden sommige klanten het prijskaartje gewoon net iets te duur. Bekijk het alvast even alvorens te oordelen.

Voordelen
Lage instap:

in vergelijking met sommige andere moederfietsen, lijkt de instap van dit model bijzonder laag wat hem dan weer comfortabel maakt om op- en af te stappen.

Kinderzitje:

waar je het kinderzitje normaal gezien op de achterdrager plaatst, heb je bij deze fiets ook de mogelijkheid om hem voorop te plaatsen. Dit heeft te maken dankzij de ruimte tussen enerzijds het zadel en anderzijds het stuur.

Frame:

het frame is volledig vervaardigd uit duurzaam en lichtgewicht aluminium en wordt gekenmerkt door een framemaat van 48 cm.

Nadelen
Niet budgetvriendelijk:

jammer genoeg zul je deze moederfiets niet meteen in de lage prijscategorie hoeven te verwachten.

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Altec Sweet Moederfiets

 

Wanneer je een kijkje neemt tussen de goedkope moederfietsen dan zul je zeker en vast dit model van Altec kunnen spotten. Het is misschien geen elektrische moederfiets maar toch staat het garant voor kwaliteit en duurzaamheid volgens de gebruiker.

De fiets heeft een framemaat van 49 cm maar is ook in een framemaat van 50 cm beschikbaar. Daarnaast kun je ook kiezen uit verschillende designs en 2 kleuren. Met een wielmaat van 28 inch is deze fiets zeker en vast ideaal om ook in het stadscentrum te gebruiken. Zowel het stuur alsook de bagagedrager zijn gemaakt uit stevig en duurzaam staal.

Dit model biedt heel wat opties. Zo is het mogelijk om het stuur te kantelen en te verstellen. Daarnaast is er ook degelijke verlichting voorzien en de trappers zijn afgewerkt met een antislip coating. Deze combinatie maakt dat de klant bijzonder tevreden is met deze moederfiets.

 

 

Spirit Carry Moederfiets met Lage Instap

 

In vergelijking met het voorgaande model is deze moederfiets van het merk Spirit net een tikkeltje duurder. De fiets heeft een framemaat van ruim 56 cm en is beschikbaar in een zwarte matte kleur. Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om uit 2 andere kleuren te kiezen.

De combinatie van een robuust frame en een 28 inch wielmaat maken deze fiets ook bijzonder geschikt om in het stadscentrum te gebruiken. Dit model is daarnaast voorzien van een handige batterij verlichting en een degelijk stuurslot.

We stellen vast dat er momenteel nog maar één enkele online beoordeling bij dit product is geplaatst. De koper raadt het product meteen aan wat doet vermoeden dat hij of zij tevreden is van de kwaliteit. Toch wat de gebruiker lichtjes teleurgesteld toen bleek dat de fiets niet gemonteerd geleverd wordt.

 

 

Cortina Roots Original Moederfiets

 

Met deze Cortina moederfiets haal je niet alleen een degelijke fiets in huis maar tegelijk ook eentje die voorzien is van een mooi design. De grijze kleur is niet meteen alledaags maar toch neutraal genoeg om deze niet meteen beu te worden.

De fiets beschikt over een groot framemaat van 56 cm en beschikt over maar liefst 7 versnellingen. He frame van de fiets is bijzonder stevig en is helemaal vervaardigd uit duurzaam staal. De velgen en het spatbord daarentegen bestaan uit aluminium. Met een wielmaat van 28 inch kun je deze fiets in verschillende omstandigheden gebruiken.

Het feit dat er nog geen beoordelingen zijn geplaatst, doet ons vermoeden dat het hier misschien wel eens om een vrij recent product zou kunnen gaan. Laat je hierdoor echter niet afschrikken want misschien is dit wel de moederfiets waar jij al zo lang naar op zoek bent.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status