5 Beste Moederfietsen Test van 2020

Laatste update: 13.08.20

 

Moederfietsen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Woon je in het stadscentrum, dan kan de auto vaak heel wat problemen opleveren. Daarom kan het een goed idee zijn om één van de beste moederfietsen in overweging te nemen. Echter, het assortiment vandaag de dag is behoorlijk ruim en de keuze daardoor niet altijd even makkelijk. Om het voor jou allemaal wat eenvoudiger te maken, zijn we al even gaan uitzoeken wat nu precies de 3 best beoordeelde moederfietsen zijn. Zo hebben we gemerkt dat je, onder andere met de Altec Sweet moederfiets kiest voor een topproduct. De fiets wordt gekenmerkt door een toegankelijke framemaat van ongeveer 49 cm maar kun je ook in een groter formaat aankopen. Met de Spirit Carry moederfiets mag je zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. De fiets wordt bovendien gekenmerkt door een vrij grote framemaat van maar liefst 56 cm.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Moederfietsen koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke moederfiets? Dan willen wij jou graag even een handje helpen. Wij zijn op zoek gegaan naar een aantal belangrijke kenmerken waarop je je aandacht zou kunnen vestigen tijdens de zoektocht. Zo kan het handig zijn om rekening te houden met de mogelijkheden, de voordelen en een eventueel kinderzitje. Ook het prijskaartje kan voor sommige klanten een doorslaggevende factor zijn. Neem in elk geval rustig de tijd om de beste moederfietsen met elkaar te vergelijken en houd hierbij rekening met eventuele aanbiedingen. En wie weet ligt er ergens wel een aantrekkelijke moederfiets aanbieding op jou te wachten.

 

Wat is een moederfiets

Je zult je misschien wel afvragen wat nu precies een moederfiets is. Zou het een fiets zijn die alleen maar door moeders mag worden gebruikt of die gecombineerd worden met een handig kinderzitje? Helemaal niet! Een moederfiets is gewoon een fiets die speciaal ontworpen is zodat je er makkelijk boodschappen mee kunt doen of je kindje mee kunt ophalen. Het is dus geen enkel probleem indien de fiets gebruikt wordt door papa.

Er zijn heel wat fietsen op de markt en heel wat vrouwen kopen een gewone damesfiets aan. Plaatsen er vervolgens een praktisch fietsmandje en eventueel kinderzitje op. Bij een moederfiets hoef je al die “verbouwingen” of aanpassingen helemaal niet meer te doen. De fiets is al zodanig ontworpen dat je rustig even naar de supermarkt kunt of naar de crèche om je kindje op te halen. Het is echter een goede aanbeveling om zoveel mogelijk moederfietsen te bekijken alvorens een keuze te maken.

 

De voordelen van een moederfiets en het verschil met een gewone fiets

Zoals we het hierboven al min of meer vermeld hebben, zou je een moederfiets kunnen omschrijven als een lichtjes verbouwde damesfiets. Dat wil dus zeggen dat je kunt genieten van een behoorlijk lage instap. Best wel handig als je heel wat boodschappen en zelfs een kindje te vervoeren hebt. Het moet dan allemaal maar liefst niet moeilijker worden. Verder kun je ook genieten van het stevige middenblok. Het middenblok is zodanig ontworpen zodat het voor kindjes makkelijker wordt om op te stappen.

Dankzij het stuurslot kun je ervoor zorgen dat het stuur van de fiets niet langer beweegt, zodanig dat deze helemaal stil en dus stabiel blijft staan. Gedaan met halsbrekende toeren om je kindje op een veilige manier in het zitje de plaatsen. Je zult verder ook merken dat de bagagedrager net iets langer is in vergelijking met een gewone damesfiets. Ideaal dus om een kinderzitje op te monteren en je kindje iets meer ruimte en comfort te bieden. Uiteraard kunnen verschillende versnellingen bij dit type fiets niet ontbreken. Elke heuvel wordt vanaf nu een fluitje van een cent.

 

Kan een kinderzitje in combinatie met een moederfiets

Eigenlijk hebben we het in het voorgaande stukje al indirect vermeld. Uiteraard kan een kinderzitje geplaatst worden op een moederfiets. Bovendien is de fiets ook zodanig ontworpen dat het plaatsen van een kinderzitje niet alleen makkelijker maar ook veel sneller verloopt.

Verder zul je merken dat zowel jij als ouder alsook je kindje veel meer beenruimte hebben bij een moederfiets in vergelijking met eender welke andere damesfiets.

Dankzij het stuurslot kun je het zitje bovendien ook rustig plaatsen en je kindje veilig in het zitje bevestigen. Kortom, zodra je een moederfiets wilt aankopen dan mag je er zeker van zijn dat je er beslist een kinderzitje op kunt plaatsen.

 

 

Welk budget hoef je te voorzien

Uiteraard zul je merken dat er heel wat verschillende prijskaartjes vast te stellen zijn. Je beslist natuurlijk zelf welk budget je bereid bent om uit te geven aan een degelijke moederfiets. Het bedrag wordt vaak beïnvloedt door het kleur en het design van de fiets. Kortom, zaken die voor iedereen anders kunnen zijn. Sommigen hechten nu eenmaal veel belang aan het design en de kleur terwijl voor anderen de kwaliteit belangrijker is.

In de categorie van de goedkope moederfietsen kun je algauw een degelijke fiets aankopen voor amper 400 euro. Echter zijn er ook heel wat exemplaren waarbij je rekening zult moeten houden met een totaal prijskaartje van ruim 1000 euro of meer. Houd er bovendien ook rekening mee dat een kinderzitje in de meeste gevallen niet in de prijs inbegrepen is. Je zult dit dus moeten zien als een meerkost. Je zou eventueel ook kunnen uitkijken naar een degelijke tweedehands moederfiets.

 

Extra functies en kenmerken

Een moederfiets is een comfortabele fiets die je bovendien het hele jaar door kunt gebruiken. Of je nu kiest voor een kort ritje of een lange fietstocht met je kindje, het is geen enkel probleem. Een moederfiets heeft bovendien ook een veel grotere draaicirkel. Dat wil dus zeggen dat je de bochten maar beter iets ruimer neemt en dus niet te kort. Die grotere draaicirkel biedt je de mogelijkheid om ook een kindje voor op de fiets de plaatsen.

Houd er ook rekening mee dat de remafstand bij een moederfiets ook net iets langer zal zijn. Daarnaast kunnen wij jou aanraden om altijd eerst even een proefritje te maken. Op die manier kun je even “proeven” van de voordelen van een echte moederfiets. Indien je beslist om een moederfiets aan te kopen dan kunnen wij jou enkel nog maar aanraden om heel hard te genieten.

 

5 Beste Moederfietsen (Reviews) van 2020

 

Een degelijke moederfiets is altijd handig om te gebruiken wanneer je bijvoorbeeld in het stadscentrum woont. Toch is het niet altijd gemakkelijk om de beste moederfiets te vinden uit een groot en ruim assortiment. Het is daarom een goed idee om de top 5 hieronder even rustig te bekijken. Door ook rekening te houden met de online reviews en het positieve of negatieve advies van de kopers, zul je een beter beeld krijgen over het product. En wie weet zit er zelfs wel een aantrekkelijke moederfiets aanbieding tussen die helemaal aan jouw verwachtingen beantwoordt.

 

 

1. Altec Sweet Moederfiets 

 

Wanneer je een kijkje neemt tussen de goedkope moederfietsen dan zul je zeker en vast dit model van Altec kunnen spotten. Het is misschien geen elektrische moederfiets maar toch staat het garant voor kwaliteit en duurzaamheid volgens de gebruiker.

De fiets heeft een framemaat van 49 cm maar is ook in een framemaat van 50 cm beschikbaar. Daarnaast kun je ook kiezen uit verschillende designs en 2 kleuren. Met een wielmaat van 28 inch is deze fiets zeker en vast ideaal om ook in het stadscentrum te gebruiken. Zowel het stuur alsook de bagagedrager zijn gemaakt uit stevig en duurzaam staal.

Dit model biedt heel wat opties. Zo is het mogelijk om het stuur te kantelen en te verstellen. Daarnaast is er ook degelijke verlichting voorzien en de trappers zijn afgewerkt met een antislip coating. Deze combinatie maakt dat de klant bijzonder tevreden is met deze moederfiets.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Spirit Carry Moederfiets met Lage Instap

 

In vergelijking met het voorgaande model is deze moederfiets van het merk Spirit net een tikkeltje duurder. De fiets heeft een framemaat van ruim 56 cm en is beschikbaar in een zwarte matte kleur. Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om uit 2 andere kleuren te kiezen.

De combinatie van een robuust frame en een 28 inch wielmaat maken deze fiets ook bijzonder geschikt om in het stadscentrum te gebruiken. Dit model is daarnaast voorzien van een handige batterij verlichting en een degelijk stuurslot.

We stellen vast dat er momenteel nog maar één enkele online beoordeling bij dit product is geplaatst. De koper raadt het product meteen aan wat doet vermoeden dat hij of zij tevreden is van de kwaliteit. Toch wat de gebruiker lichtjes teleurgesteld toen bleek dat de fiets niet gemonteerd geleverd wordt.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Burgers Moederfiets Fiets Vrouwen

 

Zodra je een kijkje neemt tussen de goedkope moederfietsen dan zul je merken dat je er dit model van Burgers niet meteen zult terugvinden. Het hoge prijskaartje zit daar zeker en vast voor iets tussen. De fiets heeft een mooie doch klassieke zwarte kleur en een framemaat van ruim 48 cm.

De lage instap maken deze moederfiets bijzonder gemakkelijk en comfortabel. Verder is de fiets voorzien van een wielmaat van ruim 28 inch en een degelijke terugtraprem. Zowel het frame alsook de velgen van deze moederfiets zijn uit aluminium vervaardigd. Dit is niet alleen stevig maar voelt ook heel licht aan.

Doordat er momenteel nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, is het niet altijd eenvoudig voor ons om jou verder advies te geven over dit product. Het is mogelijk dat de hoge prijs een verklaring is voor het feit dat er nog geen reviews werden geschreven.

 

Koop bij bol.com (€736.5)

 

 

 

 

4. Avalon Elegance Fiets Vrouwen

 

Ook het merk Avalon Fietsen biedt een zeer mooie en betrouwbare moederfiets aan. In vergelijking tot de voorgaande modellen is deze moederfiets zeer licht en vrolijk van kleur. Indien je het ivoorwit niet zo mooi vindt dan kun je ook altijd voor een andere kleur opteren.

De fiets is voorzien van een framemaat van 53 cm en is helemaal gemaakt uit stevig doch licht aluminium. Met een wielmaat van 28 inch is deze fiets ook zeer geschikt om in het stadscentrum te gebruiken. daarnaast zul je merken dat je het stuur lichtjes kunt verstellen naar de gewenste positie. Zowel de verlichting aan de voorkant als deze aan de achterkant werkt op batterijen.

Deze fiets biedt jou maar liefst 3 handige versnellingen aan en is zeker en vast de moeite waard om even te bekijken. Toch moeten we vaststellen dat er tot op heden nog geen online beoordelingen bij dit apparaat zijn geplaatst.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Cortina Roots Original Moederfiets

 

Met deze Cortina moederfiets haal je niet alleen een degelijke fiets in huis maar tegelijk ook eentje die voorzien is van een mooi design. De grijze kleur is niet meteen alledaags maar toch neutraal genoeg om deze niet meteen beu te worden.

De fiets beschikt over een groot framemaat van 56 cm en beschikt over maar liefst 7 versnellingen. He frame van de fiets is bijzonder stevig en is helemaal vervaardigd uit duurzaam staal. De velgen en het spatbord daarentegen bestaan uit aluminium. Met een wielmaat van 28 inch kun je deze fiets in verschillende omstandigheden gebruiken.

Het feit dat er nog geen beoordelingen zijn geplaatst, doet ons vermoeden dat het hier misschien wel eens om een vrij recent product zou kunnen gaan. Laat je hierdoor echter niet afschrikken want misschien is dit wel de moederfiets waar jij al zo lang naar op zoek bent.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status