fbpx

Beste mondspoeling

Laatste update: 23.10.19

 

Mondspoelingen test van 2019

 

 

Mondspoelingen koopgids

 

Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van een tandvleesontsteking dan kan een mondspoeling vaak een verzorgende werking hebben. Toch is het belangrijk dat je goed rekening houdt met de bijsluiter en het product niet te lang en te vaak gebruikt. Zelfs de beste mondspoelingen zijn gebonden aan een aantal regeltjes. Verder is het ook een aanbeveling om rekening te houden met het nut, de gebruiksaanwijzing, de kenmerken en de prijsbepaling wanneer je de talrijke mondwaters gaat vergelijken. Probeer hierbij steeds aandachtig te zijn voor eventuele aanbiedingen waarbij je heel wat geld kunt uitsparen.

 

 

Het nut van een degelijke mondspoeling

 

Heel wat mensen hebben al ooit eens een mondspoeling product gebruikt met de bedoeling om een frisse adem te krijgen. Toch kun je het mondwater ook nog voor heel wat andere zaken gaan gebruiken. Heel wat tandartsen raden diverse mondspoelingen ook aan bij tandheelkundige ingrepen en andere problemen in de mond. Mondwater zorgt namelijk ook voor een verzorgende en desinfecterende werking. Ook wanneer je last hebt van gevoelig tandvlees en gevoelige tanden kan mondwater een goede oplossing zijn.

Toch is het belangrijk om op voorhand eerst even grondig de bijsluiter te lezen. Wanneer het op advies is van de tandarts of geneesheer dan is het ook raadzaam hiermee rekening te houden. Het is bovendien een goede aanbeveling om mondspoelingen niet gedurende een lange periode na elkaar te gebruiken. Alvorens je besluit om een mondspoeling aan te kopen dan kan het misschien nuttig zijn verschillende merken met elkaar te vergelijken. Bepaalde mondwaters worden namelijk iets meer aangeraden door artsen in vergelijking met andere modellen.

 

 

De gebruiksaanwijzing

 

We hebben het er in het voorgaande stukje al eventjes over gehad. Indien je van plan bent om mondwater aan te kopen dan is het belangrijk rekening te houden met de bijsluiter. In de bijsluiter wordt er vermeld waarvoor je het mondwater kunt gebruiken maar ook vooral hoe je het dient te gebruiken. Het lijkt namelijk misschien niet zo maar toch is een mondspoeling een soort van geneesmiddel. Toch kun je de meeste soorten gewoon in de winkel of de apotheek aankopen zonder dat je hierbij een voorschrift nodig hebt.

Er wordt aangeraden om mondspoelingen gedurende 2 tot 3 weken te gebruiken en dit 2 tot 3 maal per dag. Het is belangrijk om hierbij rekening te houden met het feit dat een mondwater product het ritueel van het tandenpoetsen niet zal en kan vervangen. Mondspoelingen hoef je te zien als een soort extra hulpmiddel maar dit wil niet zeggen dat je dan nooit meer je tanden hoeft te poetsen. Wanneer je de twee elementen combineert dan kun je een perfecte mondhygiëne bereiken. Toch is het beter om gelijk welk mondwater niet langer dan 3 weken te gebruiken. Bij langdurig gebruik kunnen de nadelige effecten meer en meer aan bod komen.

 

 

Mogelijke mondspoeling producten en kenmerken

 

Zodra je op zoek gaat naar een degelijke mondspoeling dan zul je versteld staan van de mogelijkheden die er vandaag de dag op de markt gebracht zijn. Zo heb je in eerste instantie heel wat verschillende merken. Toch kunnen we stellen dat de hoofdbestanddelen bij de meeste producten zo goed als zeker hetzelfde zijn. Het onderscheid tussen de verschillende mondwaters is vooral terug te vinden in de details. Zo zul je merken dat alle mondwaters een bepaald zuurgehalte hebben. Toch is een lager zuurgehalte altijd beter dan een groot zuurgehalte. Zo kun je eventuele beschadigingen aan het tandvlees en je tanden op lange termijn vermijden.

Daarnaast is het ook raadzaam om de mondspoelingen nooit langer dan aangeduid te gebruiken. Bij de meeste mondwaters wordt aangeraden om ze niet langer dan 3 weken te gebruiken. Dit is toch wel belangrijk om hier rekening mee te houden aangezien er heel wat nadelige effecten kunnen optreden op lange termijn. Zo zorgt mondwater voor een frisse en aangename adem. Indien je besluit de mondspoelingen langer te gebruiken dan zul je merken dat het toch niet zoveel meer helpt bij een slechte adem. Het is dan ook een goed idee om hier aandacht aan te besteden.

 

 

De mogelijke prijsbepaling

 

Je zult meteen merken dat er ook heel wat variatie zit in de prijskaartjes. Zo heb je heel wat goedkope mondspoelingen die zeker en vast de moeite waard zijn, maar je hebt ook de duurdere exemplaren. Het is hierbij in eerste instantie belangrijk om voor jezelf uit te maken waarvoor je het mondwater wilt gebruiken. Je kunt hierbij op voorhand een budget samenstellen dat je maximaal wilt en kunt uitgeven. Op die manier kun je al iets gerichter op zoek gaan.

Daarnaast is het ook een goed idee om rekening te houden met de verschillende online reviews en het advies van de klanten. Daarin komen vaak heel wat handige tips en advies aan bod die je kunnen helpen. Door te letten op eventuele promoties kun je misschien een leuke mondspoeling aanbieding tegenkomen die helemaal aan je verwachtingspatroon beantwoordt.

 

 

Mondspoeling Reviews – Top 5

 

 

Het wordt door heel wat tandartsen aangeraden om na het poetsen van je tanden ook je mond even grondig te spoelen. Maar welke mondspoeling hoef je dan te gebruiken? Tegenwoordig zijn er heel wat verschillende middeltjes op de markt. Het zal dus niet verwonderen dat het ene model net iets beter is dan het andere. In het lijstje hieronder hebben wij 5 topproducten geselecteerd. Het enige dat jou nog rest is om er de voor jou beste mondspoeling uit te halen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Oxyfresh Mondwater

 

Je hebt goedkope mondspoelingen en dan heb je ook een aantal duurdere middeltjes zoals deze mondspoeling van Oxyfresh. Als je vaak last hebt van een slechte adem dan kan dit echt een aanwinst zijn voor jou.

Verder helpt deze mondspoeling ook heel goed wanneer je last hebt van een pijnlijk of ontstoken tandvlees of gewoon bij een droge mond. Ook bij kwaaltjes zoals tandsteen kan de Oxyfresh mondspoeling een grote hulp zijn.

Bij sommige producten merken we dat de meningen eerder verdeeld zijn. Dit kan uiteraard geen kwaad want het kan namelijk helpen om het product in de toekomst nog meer te verbeteren. Haast je dus zeker naar de winkel en laat ons in een review weten wat jij van dit product vindt.

 

Koop bij bol.com (€19.95)

 

 

 

 

Meridol Voordeelverpakking 400ml

 

Deze mondspoeling van Meridol is misschien iets duurder dan het voorgaande product maar je krijgt er dan ook maar liefst 6 flacons voor in de plaats. Dit zou dus evengoed een mondspoeling aanbieding kunnen zijn. Elke fles bevat trouwens een inhoud van 400 ml waar je dus een hele poos mee verder kunt.

De Meridol mondspoeling bevat 2 belangrijke onderdelen die garant staan voor een goede mondhygiëne. Zo bevat deze mondspoeling niet alleen aminfluoride maar ook nog eens tinfluoride. Beide stoffen beschermen het tandvlees en de mond tegen bacteriën.

Beide koper zijn lovend over de goede kwaliteit van het product en geven verder ook een positief advies over de duurzaamheid ervan. Bovendien vinden beide gebruikers dat de prijs echt heel voordelig is.

 

Koop bij bol.com (€21.56)

 

 

 

 

Bioxtra Mondwater 250 ml

 

Met deze Bioxtra mondspoeling kun jij er zeker van zijn dat je tandvlees en mond volledig beschermd zijn tegen allerlei bacteriën. Bovendien hoef je helemaal geen groot bedrag uit te geven want het behoort zeker tot de goedkope mondspoelingen.

Een fles beschikt over een inhoud van 250 ml waar je dus in principe een aantal weken mee verder kunt. Naast een optimale verzorging zorgt de Bioxtra mondspoeling ook voor een frisse en aangename adem. Het is ideale voor mensen die last hebben van een droge of zelfs gevoelige mond.

Dit product valt zeker en vast in de smaak bij de vele kopers. Het is niet alleen handig om te gebruiken maar het staat garant voor een degelijke kwaliteit. Deze mondspoeling biedt je een frisse adem aan en zorgt direct voor de aanmaak van nieuw speeksel.

 

Koop bij bol.com (€7.99)

 

 

 

 

Elmex Junior Voordeelverpakking

 

Deze mondspoeling van Elmex is zeker niet één van de duurste producten. Je krijgt namelijk 6 flesjes mondspoeling aangeboden waardoor het dus een voordeelpakket is. Deze mondspoeling is ideaal om door jonge kindjes te gebruiken. Zo kun jij hen helpen een goede mondhygiëne te bereiken.

Het kan gebruikt worden voor kindjes die last hebben van een droge mond. Ook wanneer je kind last heeft van een pijnlijk ontstoken tandvlees of van tandsteen dan is dit ook zeker een aanrader.

Op dit moment zijn er nog geen beoordelingen bij dit product geplaatst. Wij vermoeden dat het hier dus gaat om een vrij recente mondspoeling. Het is ook mogelijk dat verschillende kopers het product reeds in huis hebben gehaald. Misschien hebben ze gewoon nog niet veel tijd gehad om een degelijke review bij dit artikel te plaatsen. Haast je dus naar de winkel en wees de eerste in het plaatsen van een reactie

 

Koop bij bol.com (€20.6)

 

 

 

 

Georganics Organic Oil Pulling Charcoal

 

De mondspoeling van het merk Georganics kan je op een efficiënte manier helpen als je last hebt van kwaaltjes zoals een ontstoken tandvlees of tandsteen.

Eén flesje mondspoeling komt overeen met een inhoud van maar liefst 300 ml. Je zult dus versteld staan van de duurzaamheid ervan. Dit product is tot stand gekomen door kokosolie te gaan combineren met antibacteriële etherische oliën. Hierdoor mag je er zeker van zijn dat het niet alleen de mond verfrist maar de kwaaltjes ook gaat verzachten.

Ook hier werden er nog geen reviews geplaatst. Op die manier is het voor ons niet mogelijk om jou verder advies over dit product te verschaffen. Het is mogelijk dat de hoge prijs hier voor iets tussen zit.

 

Koop bij bol.com (€17.75)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status