Beste mondspoeling

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Mondspoelingen test van 2021

 

Heb je last van gevoelig tandvlees? Of heb je ergens een vervelende ontsteking in de mond? Dan kan een degelijke mondspoeling alvast een goede aanbeveling zijn. Bovendien zijn er ook heel wat tandartsen die het gebruik van mondspoeling producten ten zeerste aanraden. Laten we daarom even bekijken wat nu de 3 best beoordeelde mondspoeling producten zijn. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij het Oxyfresh Mondwater. Een perfect product dat ook dienst doet wanneer je vaak te kampen hebt met een slechte ademgeur. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Meridol Voordeelverpakking 400 ml. Bij de levering zul je merken dat de verpakking maar liefst 6 flesjes mondspoeling bevat.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Mondspoelingen koopgids

 

Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van een tandvleesontsteking dan kan een mondspoeling vaak een verzorgende werking hebben. Toch is het belangrijk dat je goed rekening houdt met de bijsluiter en het product niet te lang en te vaak gebruikt. Zelfs de beste mondspoelingen zijn gebonden aan een aantal regeltjes. Verder is het ook een aanbeveling om rekening te houden met het nut, de gebruiksaanwijzing, de kenmerken en de prijsbepaling wanneer je de talrijke mondwaters gaat vergelijken. Probeer hierbij steeds aandachtig te zijn voor eventuele aanbiedingen waarbij je heel wat geld kunt uitsparen.

 

 

Het nut van een degelijke mondspoeling

 

Heel wat mensen hebben al ooit eens een mondspoeling product gebruikt met de bedoeling om een frisse adem te krijgen. Toch kun je het mondwater ook nog voor heel wat andere zaken gaan gebruiken. Heel wat tandartsen raden diverse mondspoelingen ook aan bij tandheelkundige ingrepen en andere problemen in de mond. Mondwater zorgt namelijk ook voor een verzorgende en desinfecterende werking. Ook wanneer je last hebt van gevoelig tandvlees en gevoelige tanden kan mondwater een goede oplossing zijn.

Toch is het belangrijk om op voorhand eerst even grondig de bijsluiter te lezen. Wanneer het op advies is van de tandarts of geneesheer dan is het ook raadzaam hiermee rekening te houden. Het is bovendien een goede aanbeveling om mondspoelingen niet gedurende een lange periode na elkaar te gebruiken. Alvorens je besluit om een mondspoeling aan te kopen dan kan het misschien nuttig zijn verschillende merken met elkaar te vergelijken. Bepaalde mondwaters worden namelijk iets meer aangeraden door artsen in vergelijking met andere modellen.

 

 

De gebruiksaanwijzing

 

We hebben het er in het voorgaande stukje al eventjes over gehad. Indien je van plan bent om mondwater aan te kopen dan is het belangrijk rekening te houden met de bijsluiter. In de bijsluiter wordt er vermeld waarvoor je het mondwater kunt gebruiken maar ook vooral hoe je het dient te gebruiken. Het lijkt namelijk misschien niet zo maar toch is een mondspoeling een soort van geneesmiddel. Toch kun je de meeste soorten gewoon in de winkel of de apotheek aankopen zonder dat je hierbij een voorschrift nodig hebt.

Er wordt aangeraden om mondspoelingen gedurende 2 tot 3 weken te gebruiken en dit 2 tot 3 maal per dag. Het is belangrijk om hierbij rekening te houden met het feit dat een mondwater product het ritueel van het tandenpoetsen niet zal en kan vervangen. Mondspoelingen hoef je te zien als een soort extra hulpmiddel maar dit wil niet zeggen dat je dan nooit meer je tanden hoeft te poetsen. Wanneer je de twee elementen combineert dan kun je een perfecte mondhygiëne bereiken. Toch is het beter om gelijk welk mondwater niet langer dan 3 weken te gebruiken. Bij langdurig gebruik kunnen de nadelige effecten meer en meer aan bod komen.

 

 

Mogelijke mondspoeling producten en kenmerken

 

Zodra je op zoek gaat naar een degelijke mondspoeling dan zul je versteld staan van de mogelijkheden die er vandaag de dag op de markt gebracht zijn. Zo heb je in eerste instantie heel wat verschillende merken. Toch kunnen we stellen dat de hoofdbestanddelen bij de meeste producten zo goed als zeker hetzelfde zijn. Het onderscheid tussen de verschillende mondwaters is vooral terug te vinden in de details. Zo zul je merken dat alle mondwaters een bepaald zuurgehalte hebben. Toch is een lager zuurgehalte altijd beter dan een groot zuurgehalte. Zo kun je eventuele beschadigingen aan het tandvlees en je tanden op lange termijn vermijden.

Daarnaast is het ook raadzaam om de mondspoelingen nooit langer dan aangeduid te gebruiken. Bij de meeste mondwaters wordt aangeraden om ze niet langer dan 3 weken te gebruiken. Dit is toch wel belangrijk om hier rekening mee te houden aangezien er heel wat nadelige effecten kunnen optreden op lange termijn. Zo zorgt mondwater voor een frisse en aangename adem. Indien je besluit de mondspoelingen langer te gebruiken dan zul je merken dat het toch niet zoveel meer helpt bij een slechte adem. Het is dan ook een goed idee om hier aandacht aan te besteden.

 

 

De mogelijke prijsbepaling

 

Je zult meteen merken dat er ook heel wat variatie zit in de prijskaartjes. Zo heb je heel wat goedkope mondspoelingen die zeker en vast de moeite waard zijn, maar je hebt ook de duurdere exemplaren. Het is hierbij in eerste instantie belangrijk om voor jezelf uit te maken waarvoor je het mondwater wilt gebruiken. Je kunt hierbij op voorhand een budget samenstellen dat je maximaal wilt en kunt uitgeven. Op die manier kun je al iets gerichter op zoek gaan.

Daarnaast is het ook een goed idee om rekening te houden met de verschillende online reviews en het advies van de klanten. Daarin komen vaak heel wat handige tips en advies aan bod die je kunnen helpen. Door te letten op eventuele promoties kun je misschien een leuke mondspoeling aanbieding tegenkomen die helemaal aan je verwachtingspatroon beantwoordt.

 

 

Mondspoeling Reviews – Top 5

 

 

Het wordt door heel wat tandartsen aangeraden om na het poetsen van je tanden ook je mond even grondig te spoelen. Maar welke mondspoeling hoef je dan te gebruiken? Tegenwoordig zijn er heel wat verschillende middeltjes op de markt. Het zal dus niet verwonderen dat het ene model net iets beter is dan het andere. In het lijstje hieronder hebben wij 5 topproducten geselecteerd. Het enige dat jou nog rest is om er de voor jou beste mondspoeling uit te halen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Oxyfresh Mondwater

 

Je hebt goedkope mondspoelingen en dan heb je ook een aantal duurdere middeltjes zoals deze mondspoeling van Oxyfresh. Als je vaak last hebt van een slechte adem dan kan dit echt een aanwinst zijn voor jou.

Verder helpt deze mondspoeling ook heel goed wanneer je last hebt van een pijnlijk of ontstoken tandvlees of gewoon bij een droge mond. Ook bij kwaaltjes zoals tandsteen kan de Oxyfresh mondspoeling een grote hulp zijn.

Bij sommige producten merken we dat de meningen eerder verdeeld zijn. Dit kan uiteraard geen kwaad want het kan namelijk helpen om het product in de toekomst nog meer te verbeteren. Haast je dus zeker naar de winkel en laat ons in een review weten wat jij van dit product vindt.

Ben je op zoek naar degelijk en doeltreffend mondwater? Dan zou je eventueel kunnen kiezen voor Oxyfresh. Oxyfresh staat al jaren op nummer 1 in diverse landen, en wordt dan ook gekenmerkt door kwaliteit en duurzaamheid. Het mag dan niet verwonderen dat steeds meer kopers ervan overtuigd zijn dat het wel eens het beste merk zou kunnen zijn.

Voordelen
Doeltreffendheid:

of je nu regelmatig te kampen hebt met pijnlijk tandvlees, last hebt van een droge mond of gewoon een slechte adem hebt; dan is dit product alvast een bijzonder goede aanbeveling.

Inhoud:

de mondspoeling wordt geleverd in een stevige en designvolle verpakking en beschikt over een maximale inhoud van maar liefst 473 ml.

Smaak:

de smaak van citroen en munt zal meteen bijzonder hard opvallen en zorgt voor een langdurig fris gevoel.

Nadelen
Prijskaartje:

jammer genoeg zul je ook merken dat het niet de mondspoeling met de laagste prijs is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Meridol Voordeelverpakking 400ml

 

Deze mondspoeling van Meridol is misschien iets duurder dan het voorgaande product maar je krijgt er dan ook maar liefst 6 flacons voor in de plaats. Dit zou dus evengoed een mondspoeling aanbieding kunnen zijn. Elke fles bevat trouwens een inhoud van 400 ml waar je dus een hele poos mee verder kunt.

De Meridol mondspoeling bevat 2 belangrijke onderdelen die garant staan voor een goede mondhygiëne. Zo bevat deze mondspoeling niet alleen aminfluoride maar ook nog eens tinfluoride. Beide stoffen beschermen het tandvlees en de mond tegen bacteriën.

Beide koper zijn lovend over de goede kwaliteit van het product en geven verder ook een positief advies over de duurzaamheid ervan. Bovendien vinden beide gebruikers dat de prijs echt heel voordelig is.

Je zou uiteraard ook altijd nog kunnen kiezen voor deze mondspoeling, jou aanbevolen en geleverd door Meridol. Indien je op zoek bent naar een voordeelverpakking dan ben je bij Meridol alvast aan het juiste adres. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we de populairste eigenschappen even op een rijtje geplaatst.

Voordelen
Verpakking:

je zult meteen kunnen vaststellen dat de verpakking tot wel 6 flesjes mondspoeling bevat. Bovendien is de maximale inhoud van één zo’n flesje maar liefst 400 ml. Ideaal voor grote gezinnen dus.

Onderdelen:

de mondspoeling is tot stand gekomen door gebruik te maken van 2 belangrijke bestanddelen zoals tinfluoride en aminfluoride.

Doeltreffend:

indien je regelmatig te kampen hebt met een ontstoken tandvlees dan blijkt dit product alvast een bijzonder goede aanbeveling te zijn.

Nadelen
Te veel:

indien je alleen woont dan kan deze voordeelverpakking misschien toch net iets teveel van het goede zijn.

Koop bij bol.com (€29.99)

 

 

 

 

Bioxtra Mondwater 250 ml

 

Met deze Bioxtra mondspoeling kun jij er zeker van zijn dat je tandvlees en mond volledig beschermd zijn tegen allerlei bacteriën. Bovendien hoef je helemaal geen groot bedrag uit te geven want het behoort zeker tot de goedkope mondspoelingen.

Een fles beschikt over een inhoud van 250 ml waar je dus in principe een aantal weken mee verder kunt. Naast een optimale verzorging zorgt de Bioxtra mondspoeling ook voor een frisse en aangename adem. Het is ideale voor mensen die last hebben van een droge of zelfs gevoelige mond.

Dit product valt zeker en vast in de smaak bij de vele kopers. Het is niet alleen handig om te gebruiken maar het staat garant voor een degelijke kwaliteit. Deze mondspoeling biedt je een frisse adem aan en zorgt direct voor de aanmaak van nieuw speeksel.

Door te kiezen voor het mondwater van Bioxtra kies je duidelijk voor kwaliteit en doeltreffendheid. Om te weten of deze mondspoeling al dan niet aan jouw verwachtingspatroon voldoet, kan het handig zijn om eens even een kijkje te nemen tussen de verschillende voor- en nadelen.

Voordelen
Kostenplaatje:

de lage prijs maakt deze mondspoeling vast en zeker toegankelijk voor het brede publiek. Ideaal indien je bijvoorbeeld over een beperkt budget beschikt of gewoon liever niet zoveel geld spendeert aan mondspoeling.

Inhoud:

de verpakking telt een maximale inhoud van maar liefst 250 ml. Goed voor een aantal weken dus!

Doeltreffendheid:

de mondspoeling zorgt niet alleen voor een frisse adem maar biedt ook heel wat hulp indien je last hebt van een droge mond of gevoelig tandvlees.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts één enkele koper blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit van deze mondspoeling.

Koop bij bol.com (€7.56)

 

 

 

 

Elmex Junior Voordeelverpakking

 

Deze mondspoeling van Elmex is zeker niet één van de duurste producten. Je krijgt namelijk 6 flesjes mondspoeling aangeboden waardoor het dus een voordeelpakket is. Deze mondspoeling is ideaal om door jonge kindjes te gebruiken. Zo kun jij hen helpen een goede mondhygiëne te bereiken.

Het kan gebruikt worden voor kindjes die last hebben van een droge mond. Ook wanneer je kind last heeft van een pijnlijk ontstoken tandvlees of van tandsteen dan is dit ook zeker een aanrader.

Op dit moment zijn er nog geen beoordelingen bij dit product geplaatst. Wij vermoeden dat het hier dus gaat om een vrij recente mondspoeling. Het is ook mogelijk dat verschillende kopers het product reeds in huis hebben gehaald. Misschien hebben ze gewoon nog niet veel tijd gehad om een degelijke review bij dit artikel te plaatsen. Haast je dus naar de winkel en wees de eerste in het plaatsen van een reactie.

Ben je op zoek naar een degelijke mondspoeling voor je kindjes? Dan raden wij jou aan om dit product van Elmex even wat grondiger onder de loep te nemen. Niet elk mondwater is namelijk ideaal om door kindjes te worden gebruikt. Elmex heeft echter de moeite genomen om een mondwater speciaal voor kindjes te ontwikkelen.

Voordelen
Verpakking:

de verpakking telt een totaal van maar liefst 6 flesjes mondwater. Kortom, een leuk voordeelpakket voor gezinnen met meerdere kinderen.

Prijskaartje:

je zult verder ook versteld staan van het toch wel mooie prijskaartje van dit Elmex mondwater.

Gebruiksvriendelijkheid:

heb je al gemerkt dat je kindje redelijk veel last heeft van tandsteen of een rood en ontstoken tandvlees? Dan loont dit product alvast de moeite.

Nadelen
Niet voor volwassen:

dit mondwater is misschien niet echt ideaal om door volwassen personen te worden gebruikt. Je kunt hier dan ook rekening mee houden.

Koop bij bol.com (€24.39)

 

 

 

 

Georganics Organic Oil Pulling Charcoal

 

De mondspoeling van het merk Georganics kan je op een efficiënte manier helpen als je last hebt van kwaaltjes zoals een ontstoken tandvlees of tandsteen.

Eén flesje mondspoeling komt overeen met een inhoud van maar liefst 300 ml. Je zult dus versteld staan van de duurzaamheid ervan. Dit product is tot stand gekomen door kokosolie te gaan combineren met antibacteriële etherische oliën. Hierdoor mag je er zeker van zijn dat het niet alleen de mond verfrist maar de kwaaltjes ook gaat verzachten.

Ook hier werden er nog geen reviews geplaatst. Op die manier is het voor ons niet mogelijk om jou verder advies over dit product te verschaffen. Het is mogelijk dat de hoge prijs hier voor iets tussen zit.

Het rijtje wordt uiteindelijk afgesloten met het mondwater dat jou aangeboden wordt door Georganics. Alvorens je besluit om het product aan te kopen, kan het alvast een goed idee zijn om even naar de kenmerkende eigenschappen ervan te kijken. Hieronder geven we dan ook graag een kort overzichtje weer.

Voordelen
Doeltreffendheid:

het mondwater zorgt niet alleen voor een uitstekende mondhygiëne en frisse adem maar helpt ook goed indien je te kampen hebt met pijnlijk tandvlees of tandplak.

Inhoud:

het mondwater wordt geleverd in een stevige en degelijke verpakking met een totaal volume van ruim 300 ml. Goed voor een aantal weken optimale mondhygiëne.

Bestanddelen:

tijdens het productieproces werd onder andere gebruik gemaakt van kokosolie en heel wat antibacteriële etherische oliën.

Nadelen
Prijskaartje:

je zult echter wel rekening moeten houden met het feit dat je dit product niet meteen tussen de goedkope mondspoelingen hoeft te verwachten.

Koop bij bol.com (€19.99)

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status