fbpx

5 Beste Mondwaters Test van 2019

Laatste update: 15.10.19

 

Mondwaters – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een goede en correcte mondhygiëne is uiteraard belangrijk. Niet alleen voor je tanden maar natuurlijk ook voor je tanden en de mondgeur. Omdat er tegenwoordig verschillende soorten mondwater op de markt gebracht zijn, is het niet altijd duidelijk om te weten welk product nu het beste is. Lees daarom aandacht onze koopgids omtrent mondwater. Op die manier weet je met welke elementen je rekening kunt houden. Je kunt natuurlijk ook gewoon overgaan naar onze top 3. Daaruit zul je leren dat je met Vitis Orthodontic 500ml een topproduct in huis haalt. Bovendien zul je meteen versteld staan van de bijzonder gunstige prijs van dit mondwater. De Paradontax 500 ml hoeft uiteraard helemaal niet onder te doen. Het is ook één van de goedkopere middeltjes en je kunt er zowel je tandvlees alsook je tanden op een correcte manier mee verzorgen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Mondwaters koopgids

 

Sommige mensen gebruiken het bijna dagelijks terwijl andere personen het zelfs nog nooit hebben aangekocht. Toch kan het gebruik van degelijk mondwater best wel een aanbeveling zijn in een aantal situaties. Uiteraard is er heel wat onderscheid tussen de verschillende merken en is het ene product al beter dan het andere. Uit onderzoek is gebleken dat je zou kunnen rekening houden met het gebruiksgemak, de werkwijze, het type, het budget en de mogelijke gevolgen wanneer je de beste mondwaters met elkaar gaat vergelijken. Wij raden hierbij ook aan om te letten op eventuele aanbiedingen.

 

 

Het gebruiksgemak van mondwater

Wanneer we het over mondwater hebben dan denken heel wat mensen automatisch ook aan mondspoeling. Het zijn 2 woorden die exact naar hetzelfde product verwijzen. We merken ook dat de overgrote meerderheid van de personen bij het woord mondwater dan ook meteen denken aan een frisse adem. En dat is uiteraard helemaal niet verkeerd aangezien mondwater ook zorgt voor een frisse adem. Maar in werkelijkheid is het eigenlijk veel meer dan dat. Mondwater kan heel wat meer zaken aanbieden maar heeft natuurlijk ook enkele gevolgen.

Sommige personen hebben het standaard in de badkamer staan, terwijl andere mensen het misschien nog nooit een keertje hebben gekocht. Toch kan mondwater in bepaalde gevallen echt wel aan te raden zijn en in andere situaties dan weer helemaal niet. Vast staat wel dat het mondwater het tandenpoetsen niet kan en zal vervangen. Het is niet omdat je mondwater gebruikt dat je je tanden niet meer hoeft te poetsen. De combinatie van het poetsen, het flossen en het mondwater is eigenlijk nog altijd het beste.

 

De verschillende soorten mondwater en de gevolgen

Je zult meteen zien dat er heel wat verschillende soorten mondspoeling op de markt gebracht zijn. Over het algemeen zijn de bestanddelen in grote lijnen hetzelfde. Toch kan er hier en daar een klein verschil opduiken. Zo hebben sommige mondwaters een iets hoger zuurgehalte in vergelijking met andere producten. Indien het mogelijk is dan raden wij jou aan om steeds op zoek te gaan naar een laag zuurgehalte. Op die manier kan er minder schade aan je tanden en het tandvlees ontstaan.

Verder is het ook belangrijk om het mondwater slechts gedurende een vrij korte periode te gebruiken. We spreken hier over 1 tot 2 weken. Indien je het product op lange termijn gebruikt dan zou het juist heel nadelig kunnen worden. Door langdurig gebruik worden namelijk ook de goede bacteriën gedood. Gevolgen daarvan zijn een hogere bloeddruk, gele tanden en zelfs een slechte adem.

 

Prijskaartje

Het is ook belangrijk om even stil te staan bij het prijskaartje dat aan het mondwater zou kunnen vasthangen. Je hebt heel wat goedkope mondwaters op de markt die goed hun werk doen net zoals ook een aantal duurdere exemplaren. Je kunt natuurlijk altijd wel ergens een mondwater aanbieding tegenkomen die helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet. De aankoopprijs kan door heel wat verschillende factoren beïnvloedt worden. Zo zal het mondwater dat je in de apotheek koopt misschien wel iets duurder zijn dan het mondwater uit de supermarkt.

Ook het merk en de bestanddelen kunnen ervoor zorgen dat het ene mondwater net een tikkeltje duurder is dan het andere. Het is daarom een goed idee om eventjes stil te staan bij jouw verwachtingspatroon. Wil je het mondwater gebruiken om een goede adem te krijgen of is het echt wel op aanraden van de tandarts. Maak voor jezelf uit welk bedrag je belangrijk vindt en kunt en wilt uitgeven hieraan. De online beoordelingen van de vele gebruikers kunnen jou wel helpen in de uiteindelijke beslissing.

Werkwijze

We hebben het hiervoor al eventjes kort vermeld maar het is toch belangrijk om te beseffen dat een mondspoeling het tandenpoetsen niet kan en zal vervangen. Als je dus mondwater wilt kopen om dan nooit meer je tanden te hoeven poetsen dan ben je eraan voor de moeite. De combinatie van het poetsen en het spoelen is een echte aanrader. De meeste mondwaters volgen min of meer dezelfde werkwijze. Indien je toch mocht twijfelen dan kun je uiteraard ook altijd de gebruiksaanwijzing nog eens grondig doornemen.

Het is de bedoeling dat je eerst en vooral je tanden poetst. Na het poetsen kun je dan het mondwater gebruiken. Je hoeft het mondwater ongeveer een minuutje in je mond de houden en het rond de draaien. Op die manier kan de mondspoeling op alle plekjes in je mond en tussen je tanden komen. Dit proces herhaal je 2 tot 3 keer per dag. Houd er ook wel rekening mee dat je de meeste mondwaters niet langer dan 2 weken mag gebruiken.

 

5 Beste Mondwaters (Reviews) van 2019

 

Het is belangrijk om elke keer na het poetsen van je tanden je mond nog eens extra te spoelen met mondwater. Op die manier kunnen bacteriën drastisch verminderd worden en kun je problemen zoals tandsteen aanpakken. Het is dan ook aan te raden dat je voor het beste mondwater kiest. Daarom hebben wij een lijst van 5 topproducten opgesteld. We willen jou dan ook het advies geven om deze producten eens rustig te bekijken. En wie weet zit er zelfs een mondwater aanbieding tussen.

 

1. Vitis Orthodontic Mondspoelmiddel 500 ml

 

Met dit mondwater van het merk Vitis kun jij vanaf nu bijdragen aan je dagelijkse mondhygiëne. Bovendien hoef je niet eens een hoog bedrag uit te geven omwille van de lagere prijs. Ideaal dus voor mensen met een beperkter budget.

Eén flesje Vitis mondwater staat gelijk aan 500 ml. Je zult er dus zeker een aantal weken mee verder kunnen. Dit product biedt een oplossing tegen heel wat problemen. Het helpt problemen zoals tandplak en slechte adem aan te pakken. Daarnaast helpt het ook om het tandglazuur te versterken.

Volgens een kleine minderheid van de kopers is dit mondwater toch wel redelijk prijzig. Toch geven de meeste gebruikers echter positief advies over de correcte prijs-kwaliteitverhouding. Het product beschikt over een goede kwaliteit en is heel duurzaam.

Met deze mondspoeling van Vitis kun je gemakkelijk 2 weekjes overbruggen. De flacon heeft namelijk een volume van 500 ml. We merken aan de positieve reacties te zien, dat het hier wel degelijk om een degelijke mondspoeling gaat. Het lijkt ons dan ook aan te raden even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen ervan.

Voordelen
Doel:

dit mondwater is een echte aanbeveling als je vaak last hebt van een slechte adem. Verder biedt het ook een goede ondersteuning bij tandplak problemen of wanneer je het tandglazuur sterker wilt maken.

Duurzaam:

het flesje heeft een inhoud van wel 500 ml. Dit biedt je de mogelijkheid om het gedurende 2 weken, meermaals per dag te gebruiken.

Nadelen
Kostenplaatje:

slechts een kleine minderheid van de kopers is van mening dat de prijs toch wel een tikkeltje lager had mogen zijn.

Koop bij bol.com (€13.04)

 

 

 

 

2. Parodontax 500 ml Mondwater

 

Tussen de goedkope mondwaters zul je zeker dit middeltje van Parodontax terugvinden. In vergelijking met sommige andere producten heeft dit mondwater echt een voordelige prijs.

Parodontax is een vaste waarde en een heel bekend merk in de wereld van de mondhygiëne. Met dit product kun jij er dus zeker van zijn dat je tanden en tandvlees optimaal beschermd worden tegen allerlei vervelende bacteriën. Bovendien kan tandplak ook verminderd en eventueel vermeden worden. Uiteraard is het belangrijk om het mondwater te gebruiken in combinatie met het tandenpoetsen.

De meeste gebruikers zijn werkelijk helemaal enthousiast over de goede kwaliteit en de duurzaamheid van dit product. Met een flesje van 500 ml kun je namelijk al een hele tijd verder. Uit één enkele review blijkt dat de koper het product ondanks de lage prijs toch nog te duur vindt.

Indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een degelijke en duurzame mondspoeling dan is het aanrader om dit product van Parodontax eens te bekijken. Het is wel degelijk voorzien van de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 mondwaters uit onze selectie. Bovendien is het ook nog eens afkomstig van een bekend merk dat door veel tandartsen ook beschouwd wordt als het beste merk.

Voordelen
Budget:

je zult meteen verwonderd staan kijken naar de prijs van deze mondspoeling. Ideaal als je niet zoveel wenst te spenderen of gewoon een beperkter budget hebt. Daardoor zou het wel eens één van de populairste mondwaters kunnen zijn.

Volume:

de flacon heeft een inhoud van wel 500 ml. Zo kun je gerust een 2 tal weekjes overbruggen.

Gebruiksaanwijzing:

het is de bedoeling om het mondwater steeds te gebruiken in combinatie met het poetsen van je tanden.

Nadelen
Prijzig:

ondanks de lage prijs vindt één enkele gebruiker het prijskaartje van dit mondwater nog steeds veel te hoog.

Beste Aanbod

 

 

 

 

3. Oxyfresh Power Rinse Lemon-Mint Mondwater 473 ml

 

Heb je vaak last van een slechte adem of een droge mond? Dan hoef je dit mondwater van Oxyfresh zeker eens te bekijken. Het flesje bevat een inhoud van maar liefst 470 ml waardoor je dus een aantal weken veilig zit.

Verder biedt dit mondwater ook een verzorgende werking wanneer je vaak last hebt van pijnlijk of zelfs ontstoken tandvlees. Mensen die te kampen hebben met tandplak, kunnen ook gebaat zijn bij dit product. Uiteraard hoef je het wel te gebruiken in combinatie met het tandenpoetsen. Enkel op die manier kun je een optimale mondhygiëne nastreven.

Ook hier merken we dat de meningen bij dit product eerder verdeeld zijn. Heel wat kopers vinden de prijs van het product toch veel te hoog. Terwijl andere gebruikers zich daar helemaal niet aan storen omdat het een kwaliteitsvol product is. Bovendien vinden heel wat mensen het handig om te gebruiken en heel duurzaam.

In vergelijking met het vorige product zul je voor dit mondwater opnieuw iets meer budget hoeven te voorzien. Dit mondwater is afkomstig van het merk Oxyfresh en is ideaal voor mensen die last hebben van een slechte adem of heel veel tandsteen. Daarnaast kan het ook een aanbeveling zijn wanneer je te kampen krijgt met ontstoken tandvlees of met een droge mond.

Voordelen
Volume:

de flacon is voorzien van een volume van 470 ml. Op die manier kun je gemakkelijk gedurende 2 weken je mond meermaals per dag spoelen.

Doel:

het mondwater kan een goede oplossing zijn voor personen die vaak last hebben van vervelend tandsteen. Het kan ook helpen als je vaak last hebt van ontstekingen of een slechte adem.

Nadelen
Duur:

de klanten twijfelen niet aan de kwaliteit van dit mondwater. Juist de prijs vindt de meerderheid van de gebruikers veel te hoog en een echt struikelblok.

Koop bij bol.com (€19.95)

 

 

 

 

4. Listerine Professional Sensitive Therapy 500 ml

 

Dit mondwater van Listerine zul je zeker ook tussen de goedkope mondwaters kunnen spotten. Een flesje Listerine heeft een inhoud van maar liefst 500 ml.

Als je vaak last hebt van gevoelige tanden en niet echt koude of warme producten kunt verdragen, dan kunnen wij jou enkel aanraden om het mondwater van Listerine te gebruiken. Dit mondwater zorgt ervoor dat je tandvlees en je tanden minder gevoelig worden. Zo kun jij genieten van een heerlijk koud ijsje of een lekker warme soep.

Aan de reacties te zien zouden we durven vermoeden dat dit wel eens een topproduct zou kunnen zijn. Werkelijk alle kopers zijn helemaal overtuigd van de kwaliteit en de prijs ervan. Bovendien zorgt het mondwater ook voor een extra frisse adem en smaakt het helemaal niet slecht.

Listerine is ook een bijzonder bekend merk op het gebied van mondwaters. Deze flacon met een inhoud van 500 ml kun je bovendien aan een vrij gunstige prijs bekomen. Het mondwater is ideaal als je vaak last hebt van een slechte adem maar kan ook bij tal van andere kwaaltjes helpen.

Voordelen
Prijskaartje:

ook dit mondwater zul je zeker en vast bij de goedkope mondspoelingen kunnen tegenkomen. Ideaal dus voor mensen met een budget dat iets beperkter is.

Inhoud:

met een volume van maar liefst 500 ml kun jij zonder problemen een tweetal weekjes overbruggen terwijl je het meermaals per dag gebruikt.

Gebruiksvriendelijk:

met dit mondwater kun je problemen zoals gevoelige tanden perfect aanpakken. Ook wanneer je regelmatig last blijkt te hebben van ontstekingen of eventueel een slechte adem, is dit product een aanrader.

Nadelen

Momenteel kunnen we geen enkele negatieve review opmerken. De klanten zijn dus duidelijk tevreden wat betreft de kwaliteit en de prijs van dit product. Dit maakt het voor ons dan ook een pak moeilijker om eventuele nadelen te ontdekken.

Koop bij bol.com (€9.32)

 

 

 

 

5. Oral-B Pro Expert Mondwater 6 x 500ml

 

Het mondwater van Oral B wordt door heel wat tandartsen aangeraden omwille van zijn effectieve werking. Het is niet meteen één van de goedkoopste producten maar het belangrijkste is de werking ervan.

Dit product zal zonder twijfel bijdragen aan een goede mondhygiëne in combinatie met het tandenpoetsen. De typische muntsmaak zal bovendien zorgen voor een fris en vooral aangenaam gevoel in je mond. Het is aan te raden om het product minstens tweemaal per dag te gebruiken telkens wanneer je je tanden poetst.

Beide kopers zijn helemaal overtuigd van de kwaliteiten van dit product. Bovendien is het heel erg duurzaam en vinden zij het dus ook voordelig in de aankoop.

Dankzij de Oral B mondspoeling kun jij bijdragen aan een goede mondhygiëne. Het is iets duurder in vergelijking met de voorgaande mondwater producten maar het gaat dan ook om een voordeelverpakking. Je krijgt namelijk 6 flesjes met elk een inhoud van wel 500 ml.

Voordelen
Gebruikswijze:

het is aan te raden om het mondwater steeds te gebruiken in combinatie met het poetsen van je tanden. Dit gedurende een tweetal weken en meermaals per dag.

Efficiënt:

het mondwater is vooral ideaal om een frisse adem te behouden. Verder is het ook goed als je vaak last hebt van tandplak.

Nadelen
Budget:

ook hier kunnen we geen negatieve elementen opmerken. Misschien dat de prijs voor sommigen toch nog als een nadeel kan worden beschouwd.

Koop bij bol.com (€17.97)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status