Beste monitor

Laatste update: 03.06.20

 

Monitors test van 2020

 

Het ruime assortiment aan monitors maakt de keuze er natuurlijk niet altijd makkelijker op. Want welk apparaat kan nu eigenlijk als de beste monitor worden beschouwd. Je zult niet alleen onderscheid kunnen vaststellen in het prijskaartje maar ook in de grootte van het beeldscherm, en de kwaliteit van het geluid en het beeld. Wij zijn alvast op zoek gegaan naar de 3 beste beoordeelde monitors en zijn op die manier onder andere uitgekomen bij de BenQ Zowie RL2755 monitor. Met dit product geniet je van een scherm met een maximale grootte van wel ruim 27 inch. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de unieke Acer KG221Qbmix monitor. Een degelijke Full HD monitor die bovendien ook voorzien is van een uiterst krachtige en bijzonder snelle reactietijd.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Monitors koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke monitor, maar kun je er maar geen vinden die aan jouw wensen voldoet? Met onze koopgids willen wij jou graag even verder op weg helpen. Door rekening te houden met bepaalde factoren zoals het type, het beeldscherm, de resolutie en de helderheid, zul je vast en zeker een geschikt toestel vinden. Probeer alvast zoveel mogelijk apparaten en aanbiedingen te vergelijken. En wie kun je ergens wel een aantrekkelijke monitor aanbieding spotten tussen de beste monitors van vandaag.

 

 

Het gebruiksgemak en het type

Je zult merken dat er verschillende soorten monitors bestaan. Zo heb je bijvoorbeeld de monitors om je hartslag te meten en te registreren, maar de meest voor de hand liggende zijn natuurlijk de monitors die je aan je laptop koppelt. Toch willen wij jou aanraden om niet meteen het eerste het beste toestel aan te kopen. Het is beter om verschillende apparaten te bekijken op basis van de wensen en verwachtingen die je hebt. Zo zul je onder andere kunnen vaststellen dat de vorm van het display alvast een belangrijke rol heeft.

Daarnaast kun je ook letten op de resolutie en de helderheid van het scherm. Het is altijd aangenaam om van een uitstekende beeldkwaliteit te kunnen genieten. Of je nu aan het gamen bent of naar je favoriete serie of film kijkt. Het kan een goed idee zijn om ook eens een kijkje te nemen tussen de verschillende online beoordelingen. Daarin kun je vaak wat meer informatie vinden over verschillende monitors. Klanten geven er hun ongezouten mening onder de vorm van een advies. Dit kan zowel positief als ook negatief zijn.

 

De vorm van het beeldscherm

Zodra je besluit om op zoek te gaan naar de voor jou ideale monitor, dan zul je merken dat er verschillende beeldschermen bestaan. Het is dan ook een goede aanbeveling om daar even bij stil te staan. Breedbeeldmonitors worden vandaag de dag als de standaard aanvaard. Toch bestaan er nog tal van andere mogelijke vormen. Sommige daarvan kunnen heel wat voordelen aanbieden die handig kunnen zijn in tal van toepassingen.

Zo kun je vandaag de dag ook kiezen voor de zogenaamde “Ultrawide” monitors. Zoals de naam doet vermoeden, zullen deze monitors een pak groter en breder zijn in vergelijking met de standaard monitors. Dit type beeldscherm kan bijvoorbeeld bijzonder goed van pas komen als je moet multitasken. Dus wanneer je bijvoorbeeld meerdere vensters nodig hebt, dan kun je deze makkelijk naast elkaar zetten. Ook tijdens het gamen kan dit type beeldscherm een goede aanbeveling zijn.

Tenslotte zijn er ook nog de “Curved” monitors. Deze beeldschermen hebben een licht gebogen vorm. Op die manier zul je kunnen vaststellen dat er een soort van panoramisch effect ontstaat. Zo lijkt het alsof het beeldscherm plots veel groter lijkt. Ook dit kan best wel handig zijn als je vaak aan het gamen bent, of gewoon graag een film bekijkt.

 

De helderheid en de resolutie

Aangezien het beeldscherm enorm belangrijk is, is het ook een goed idee om rekening te houden met de helderheid en de resolutie. De resolutie wordt telkens weergegeven in pixels. Hoe meer pixels de resolutie bedraagt, hoe beter de beeldkwaliteit zal zijn. Uiteraard zal een monitor met een hoge resolutie niet bepaald meer tussen de goedkope monitors te vinden zijn.

Toch is het altijd mogelijk om ergens wel een leuke en aantrekkelijke promotie of aanbieding te spotten. In het algemeen bedraagt de standaard resolutie zo’n 1920 x 1080 pixels. Probeer ook gebruik te maken van een degelijke videokaart. Aangezien je de monitor met de videokaart van je laptop of je computer zult moeten verbinden, kun je maar beter over een degelijke videokaart beschikken.

 

 

Extra kenmerken en functiemogelijkheden

Kortom je zult merken dat er dus heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van monitor toestellen. Alles is natuurlijk in de eerste plaats vooral afhankelijk van waarvoor je de monitor wilt gebruiken. Je kunt een monitor gebruiken om naar je favoriete films en series te kijken, maar ook om te gamen. De meeste hedendaagse monitors zijn niet zo heel dik, en makkelijk te verplaatsen. Bovendien neemt een monitor ook niet zoveel extra ruimte in beslag.

Verder beschikken de meeste hedendaagse monitors over een uitstekende beeldkwaliteit en werken ze ook nog eens energiezuinig. Dat is belangrijk als je van plan bent om de monitor toch enkele uurtjes per dag te gaan gebruiken. Kortom, er zijn heel wat factoren en elementen waarmee je zoal rekening zou kunnen houden. Neem vooral rustig je tijd, en bekijk zoveel mogelijk monitor apparaten. Vroeg of laat zul je vast en zeker het voor jou ideale toestel tegenkomen.

 

Monitor Reviews – Top 5

 

Er zijn tegenwoordig heel wat monitor toestellen op de markt gebracht. Zo heb je heel wat apparaten om de hartslag te regelen maar je hebt ook heel wat monitors die je met een spelconsole of een PC toestel kunt gebruiken. Om er de voor jou beste monitor te kunnen uitkiezen, kun je hieronder de 5 topproducten eens rustig bekijken. Sommige monitors hebben een scherm van 19 inch of meer terwijl andere modellen enkel over een klein LCD display beschikken. De top 5 is tot stand gekomen door met factoren zoals reviews, het advies en de gebruikerservaring van klanten rekening te houden.

 

 

BenQ Zowie RL2755

 

Tussen de goedkope monitors zul je dit apparaat van het bekende merk BenQ misschien niet meteen gaan vinden. Toch merken we dat meeste klanten geen probleem hebben met het hogere prijskaartje.

Deze monitor heeft een schermgrootte van maar liefst 27 inch en een resolutie van 1920 x 1080 pixels waardoor je tijdens de game echt van een uitstekende beeldkwaliteit kunt genieten. Verder zijn er 2 HDMI poorten voorzien net zoals ook VGA en DVI aansluitingen.

De hoge prijs is voor een kleine minderheid van de kopers wel een klein struikelblok. Toch merken we vooral heel wat positieve reacties op. Zo zijn de meeste gebruikers overtuigd van de uitstekende kwaliteit en het heldere display. Kortom voor hen is het echt een topproduct en de moeite waard om het eens uit te proberen.

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken tussen de verschillende monitors die momenteel op de markt voorhanden zijn. In elk geval behoort BenQ tot de populairste merken en wordt het misschien door sommigen ook wel als het beste merk beschouwd. Het loont dan ook de moeite om deze monitor even wat grondiger te bekijken.

Voordelen
Schermgrootte:

het is een vrij grote monitor met een beeldscherm van wel 27 inch in combinatie met een maximale resolutie van maar liefst 1920 x 1080.

Aansluitingsmogelijkheden:

je geniet diverse aansluitingsmogelijkheden waaronder maar liefst 2 HDMI poorten, een DVI aansluiting en zelfs een VGA aansluiting.

Beeldverversing:

de verversing van het beeld verloopt behoorlijk snel aan een totale snelheid van maar liefst 60 Hz.

Nadelen
Prijzig:

jammer genoeg is deze monitor niet meteen voorzien van de laagste prijs en zul je dus toch wel wat meer budget moeten voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Acer KG221Qbmix

 

In vergelijking met het voorgaande toestel zou dit zomaar eens een monitor aanbieding kunnen zijn. Deze full HD monitor is uitgerust met een bijzonder snelle en krachtige reactietijd van slechts 1 ms.

Het toestel heeft een beeldscherm van 22 inch maar indien je dit wenst dan kun je ook altijd voor een nog groter scherm kiezen. Uiteraard zal de uiteindelijke prijs dan lichtjes mee variëren. Met een resolutie van 1920 x 1080 pixels kun je bovendien rekenen op een helder en scherp beeld. Deze monitor met HDMI aansluiting beschikt bovendien ook over een VGA aansluiting en ingebouwde luidsprekers.

Het is een kwetsbaar toestel met een matige geluidskwaliteit volgens sommigen, terwijl het een topproduct is volgens andere kopers. De meerderheid is duidelijk tevreden over de correcte prijs-kwaliteitverhouding en de gebruiksvriendelijkheid ervan.

Je zou natuurlijk ook voor de monitor van Acer kunnen kiezen. In vergelijking met de vorige monitor zul je merken dat het beeldscherm van dit exemplaar net iets compacter is en ongeveer 22 inch bedraagt. Indien je het scherm toch groter wilt, dan heb je daar uiteraard binnen hetzelfde merk de mogelijkheid toe.

Voordelen
Resolutie:

je geniet een maximale resolutie van maar liefst 1920 x 1080 pixels waardoor je geniet van een helder en duidelijk beeld.

Speakers:

de monitor wordt gekenmerkt door een stel krachtige ingebouwde speakers waardoor je zeker bent van een optimale geluidskwaliteit.

Beeldverversing:

het is een behoorlijk krachtige monitor waarbij de beeldverversing aan een snelheid van maar liefst 75 Hz gebeurt.

Nadelen
Geen touchscreen:

het is belangrijk om te vermelden dat de monitor niet voorzien is van touchscreen wat door sommige klanten misschien wel als een nadeel zal worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Samsung C27F390FHU

 

Met deze handige monitor van Samsung mag je er zeker van zijn dat je een degelijk toestel in huis haalt. Het apparaat heeft een schermgrootte van 27 inch en je zult merken dat het scherm ook een gebogen vorm heeft. Daardoor krijg je een intenser en werkelijker beeld waardoor de kijkervaring gestimuleerd wordt.

Het toestel heeft een resolutie van maar liefst 1920 x 1080 pixels en zal zorgen voor een scherp en heldere beeldkwaliteit. Verder is er gebruik gemaakt van een VA-paneel waardoor de kleuren veel duidelijker en intenser overkomen. Er is ook een HDMI uitgang voorzien net zoals een VGA aansluiting en een Audio-ingang.

Het is een krachtig product dat door heel wat kopers wel kan gewaardeerd worden. Zo zijn er heel wat gebruikers die overtuigd zijn van de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van het toestel. Andere kopers vinden dan weer dat er toch net iets te weinig aansluitingen voorzien zijn.

Ben je op zoek naar een gebogen monitor scherm waardoor de beeldkwaliteit nog realistischer en intenser wordt? Dan raden wij jou aan om dit product alvast even wat grondiger onder de loep te nemen. De monitor wordt jou bovendien aangeboden door het bekende en sterk gewaardeerde merk Samsung.

Voordelen
Schermgrootte:

het scherm wordt gekenmerkt door een maximale grootte van maar liefst 27 inch aangevuld met een totale resolutie van 1920 x 1080 pixels.

VA-paneel:

dankzij het gebruik van het bekende en krachtige VA-paneel ben je zeker van een heldere en intense beeldkwaliteit.

Aansluitingsmogelijkheden:

de monitor is niet alleen uitgerust met een HDMI uitgang maar wordt verder aangevuld met een handige Audio-ingang en zelfs een VGA aansluiting.

Nadelen
Te weinig aansluitingen:

een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de monitor toch wel iets meer aansluitingen mocht hebben.

Koop bij bol.com (€180)

 

 

 

 

Polar H10 Borst Bluetooth

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke hartslagmonitor om tijdens het sporten te gebruiken dan is dit model van Polar misschien wel wat je zoekt. Deze zwarte hartslagmeter zal het hartritme steeds gaan bijhouden en controleren waardoor je ook de trainingen daarop kunt aanpassen.

De hartslagmonitor is bovendien waterdicht tot op een diepte van maar liefst 30 meter. Het is voorzien van een krachtige CR2025 batterij die tot wel 400 uur probleemloos kan meegaan. De behuizing van deze monitor is gemaakt uit een stevige combinatie van ABS en roestvrij staal terwijl het bandje uit polyester en silicone gemaakt is.

Op dit moment kunnen we geen negatieve online reviews spotten. We merken dus dat de gebruikers echt helemaal enthousiast zijn met de aankoop van dit product. Het beschikt over een gunstige prijs-kwaliteitverhouding en het doet precies wat het moet doen.

Polar zal misschien niet meteen een belletje doen rinkelen maar toch is het een bijzonder bekend merk op het gebied van monitors. In tegenstelling tot de vorige apparaten die we zonet besproken hebben, zul je merken dat het hier meer om een soort van hartslagmonitor gaat. Ideaal om tijdens het beoefenen van je favoriete sport te gebruiken.

Voordelen
Waterdicht:

het is mogelijk om de monitor tot op een maximale diepte van wel ruim 30 meter te gaan gebruiken. Met andere woorden; de monitor is helemaal waterdicht.

Voeding:

de hartslagmonitor maakt gebruik van een duurzame oplaadbare CR2025 batterij waarvan de levensduur op ruim 400 uren wordt geschat.

Materiaal:

voor de behuizing van het apparaat heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van duurzaam ABS gecombineerd met roestvrij staal. Het bandje echter is dan weer vervaardigd uit een combinatie van enerzijds polyester en anderzijds silicone.

Nadelen
Pasvorm:

het is uiteraard wel jammer dat de monitor alleen maar te bekomen is in een maatje XS-S.

Koop bij bol.com (€89.95)

 

 

 

 

Jumper Doppler Professional

 

Als je binnenkort hoeft te bevallen dan kan het wel al eens leuk zijn om het hartje van je kindje te horen kloppen. Met deze handige monitor van Jumper is het mogelijk om het hartje van je kind op gelijk welk moment van de dag of de nacht in de gaten houden.

Dit apparaat is werkelijk ideaal voor vrouwen die al 12 tot 14 weken zwanger zijn. Het toestel is voorzien van handige ingebouwde luidsprekers waardoor je dus het hart van je kind kunt horen kloppen. Het werkt op basis van een oplaadbare batterij en je krijgt bij de aankoop het laadstation meegeleverd.

Ondanks het feit dat sommige kopers het product best wel duur vinden in aankoop, zijn de meesten toch overtuigd van de correcte prijs-kwaliteitverhouding. Haast je dus zeker naar de winkel en oordeel vooral zelf.

Tenslotte is er altijd nog de optie om te kiezen voor deze unieke monitor, jou aangeboden en geleverd door het bekende merk Jumper. Ben je zwanger en ben je benieuwd om het hartje van je ongeboren baby’tje eens te horen? Dan is dit apparaat alvast een bijzonder goede aanbeveling. Wij zetten de populairste kenmerken alvast even op een rijtje voor jou.

Voordelen
Voeding:

deze unieke monitor maakt gebruik van een bijzonder krachtige batterij die je zonder problemen weer kunt opladen.

Toebehoren:

op het moment dat je besluit de monitor aan te kopen dan zul je merken dat je er meteen ook een laadstation en zelfs een accu bij krijgt.

Gebruiksgemak:

ben je reeds 12 tot 14 weken ver in de zwangerschap? Dan kun je door middel van deze monitor, de hartslag van je baby’tje horen en regelmatig controleren.

Nadelen
Prijzig:

jammer genoeg zul je dit apparaat niet meteen tussen de goedkope monitors spotten vanwege de hoge prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status