5 Beste Monoculairs Test van 2021

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Monoculairs – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met een monoculair haal je een verrekijker in huis waar je slechts met één oog tegelijkertijd kunt doorkijken. Indien je op zoek bent naar een degelijke monoculair dan is het een goed idee om alvast onze koopgids hierover even te bekijken. Daarin kun je een aantal handige richtlijnen en tips terugvinden die je kunnen helpen in je zoektocht. Indien je echt dringend op zoek bent naar een monoculair dan kunnen we jou aanraden om onze top 3 te raadplegen.  Zo blijkt de Vortex Solo alvast een goede aankoop te zijn. Dankzij de meegeleverd riemclip kun je de monoculair zonder problemen vastmaken aan je broekzak of riem. Met de Bresser Zoomar monoculair haal je alvast een waardig alternatief in huis. Zo heeft het apparaat een lens met een doorsnede van ruim 25 millimeter.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Monoculairs koopgids

 

Een monoculair is een verrekijker die je slechts met één oog kunt gebruiken. Het voordeel is dat een monoculair een compacter formaat heeft dan een binoculair waardoor het makkelijker is om dit voorwerp mee te nemen op verplaatsing. Je kunt kiezen tussen twee verschillende monoculairs en je moet rekening houden met de vergrotingsfactor, de diameter van het objectief, het gezichtsveld, de beeldstabilisatie, de helderheid en de prijs. Let op deze factoren tijdens het vergelijken van verschillende aanbiedingen om de beste monoculair te kopen.

 

Soorten monoculairs

We onderscheiden twee verschillende soorten maar eigenlijk is het tweede type toch anders. Je kunt een gewone monoculair kopen of kiezen voor een telescoop die gezien wordt als de grote broer van een monoculair.

Er is natuurlijk een groot verschil tussen beide producten. Een monoculair kun je gebruiken om vogels te kijken of personen vanop afstand gade te slaan. Een telescoop wordt vooral gebruikt om naar de sterrenhemel te staren. Je kunt daarbij geluk hebben en een nieuwe ster ontdekken.

Personen die op zoek zijn naar een monoculair zullen geen telescoop kopen en omgekeerd. Beslis dus eerst voor jezelf welk type toestel je eigenlijk nodig hebt.

 

De vergrotingsfactor en de diameter van het objectief

De vergrotingsfactor bepaalt hoeveel groter je een object door de lens ziet. Als je bijvoorbeeld kiest voor een monoculair met een vergrotingsfactor van 20x, dan zal een persoon die op een afstand van 200 meter staat opeens slechts op 10 meter van je af staan.

Het beeld wordt echter heel troebel bij een hoge vergrotingsfactor, het is dus een aanbeveling om niet meteen de monoculair aanbieding met de grootste vergrotingsfactor te kopen. Voor de meeste toepassingen is een vergrotingsfactor van 10x genoeg. Denk maar aan het spotten van vogels of vliegtuigen of kijken naar veldsport. Voor een hogere vergroting heb je een statief nodig.

De diameter van een objectief bepaalt hoeveel licht er doorgelaten wordt. Hoe meer licht, hoe beter de details zichtbaar worden. Het nadeel is wel dat de monoculair zwaarder van gewicht zal zijn.

 

Gezichtsveld en beeldstabilisatie

Let ook op het gezichtsveld van een monoculair. Dit is de totale breedte die je kunt zien op een afstand van 1000 meter. Hoe groter het gezichtsveld, hoe stabieler het beeld. Je kunt ook makkelijker een bewegend object volgen.

Een hele belangrijke functie is beeldstabilisatie of Image Stabilizing. Deze functie zorgt ervoor dat trillingen worden geneutraliseerd om een stabieler beeld te krijgen. Denk bijvoorbeeld maar aan de trillingen die veroorzaakt worden door je handen. Deze functie is heel handig op monoculairs die beschikken over een hoge vergrotingsfactor. Je kunt ook een stabieler beeld verkrijgen door een statief te gebruiken. Een kijker die beschikt over beeldstabilisatie is over het algemeen een stuk duurder en ze hebben ook batterijen nodig.

 

Helderheid

Kies voor een apparaat met een hoge helderheid zodat je meer details in het beeld kunt onderscheiden. Een ander belangrijk punt is de schemerindex, deze waarde bepaalt hoe scherp je een beeld kunt zien in schemerige omgevingen. Probeer een monoculair te vinden waarvan beide waardes hoog zijn maar als je echt moet kiezen dan kun je de volgende redeneringen in acht nemen.

Als je van plan bent om de monoculair vooral overdag te gebruiken of in het algemeen op plaatsen met veel licht, dan is het beter om te kiezen voor een model met een goede helderheid. Als je echter de kijker meer in de vooravond of de vroege ochtend zal gebruiken, wanneer er meer kans is op schemering, dan kies je beter voor een toestel met een goede schemerindex.

Om een voorbeeld te geven, op een eiland met een tropisch klimaat is er weinig kans dat je last zult hebben van schemering, in dit geval kun je beter kiezen voor een monoculair met een hoge helderheid. In landen zoals België en Nederland kan er ‘s morgens nogal wat mist of schemer hangen dus kies dan voor een model met een hoge schemerindex.

 

Kostprijs

Een monoculair is over het algemeen goedkoper dan een binoculair. Het is ook compacter van formaat en lichter van gewicht waardoor je het toestel veel eenvoudiger kunt meenemen in je jas- of broekzak. Het nadeel is dat je wel minder dieptezicht hebt omdat je maar met één oog kunt kijken.

Je kunt online op zoek gaan naar goedkope monoculairs door de prijzen op verschillende websites te vergelijken. Schrijf je in op de nieuwsbrief van gespecialiseerde websites om wekelijks promoties en aanbiedingen te ontvangen.

Als je ervoor kiest om de monoculair online te bestellen dan verlies je ook geen tijd om naar de winkel te gaan en wordt het product aan huis geleverd. Je moet natuurlijk wel rekening houden met verzendkosten die bovenop de kostprijs komen.

 

5 Beste Monoculairs (Reviews) van 2021

 

Gebruik een monoculair om voorwerpen en dieren vanop afstand te spotten. Net als een verrekijker dus maar het heeft slechts één lens om met één oog te gebruiken. Net zoals een piraat op zijn schip die net land in zicht heeft. Bekijk de volgende producten die we onderzocht hebben om er zelf de beste monoculair uit te kiezen.

 

 

1. Vortex Solo 10×36 Monoculair

 

Deze 10×36 monoculair van Vortex is een compact toestel die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen en die perfect is voor mensen die graag de natuur verkennen. Het apparaat is voorzien van een riemclip om het eenvoudig aan je riem, jaszak of broek vast te maken.

De monoculair is uitgerust met fully multi coated lenzen en is waterdicht zodat je het ook tijdens een regenachtige dag kunt gebruiken. Het toestel is nevelvrij zodat je altijd een goed zicht hebt. Dankzij de rubberen grip is het comfortabel en ligt het apparaat goed in de hand.

Desondanks de hoge prijs van deze monokijker zijn de gebruikers toch heel tevreden over de kwaliteit van dit toestel. Het is zijn prijs meer dan waard en geeft hetzelfde resultaat als een verrekijker. Het is een compact en licht product die je makkelijk kunt meenemen wanneer je beslist om een outdoor avontuur te beginnen.

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke monoculair dan zul je heel vaak het merk Vortex kunnen opmerken. Voor heel wat kopers is Vortex dan ook veruit het beste merk. Dit toestel heeft misschien niet meteen de laagste prijs maar toch is een goed idee om even op zoek te gaan naar de kenmerken ervan.

Voordelen
Formaat:

je zult merken dat het om een vrij compact apparaat gaat dat je dan ook makkelijk onderweg kunt meenemen.

Riemclip:

verder is het toestel voorzien van een bijzonder handige riemclip. Zo kun je de monoculair zonder problemen vastmaken aan je broekriem of je jaszak.

Comfort:

het toestel is niet alleen voorzien van bijzonder handige en degelijke fully multi coated lenzen maar beschikt verder ook nog over heel wat opties. Zo is het waterdicht en volledig nevelvrij. Daardoor zou het wel eens tot de populairste monoculairen kunnen behoren.

Nadelen
Prijskaartje:

het is mogelijk dat sommige kopers het prijskaartje van het toestel misschien wel iets te duur vinden.

 

 

 

 

2. Bresser Mono Zoomar 8

 

De Mono Zoomar van Bresser is een multifunctionele monokijker. Het toestel is vervaardigd uit aluminium en heeft een lensdiameter van 25 millimeter. Je kunt dit apparaat gebruiken als zoomkijker maar ook als macrokijker.

De beelden zijn altijd scherp, zowel vanop korte afstand als lange afstand. Je kunt objecten al scherpstellen vanaf een afstand van een halve meter. De kijker is voorzien van een gecoate BK-7-optiek en is ook geschikt voor kinderen.

Slechts één koper heeft momenteel de tijd gehad om een beoordeling te schrijven over de Bresser Zoomar. Deze persoon is positief over zijn aankoop en is tevreden over de goede kwaliteit voor de aanvaardbare prijs. Het is een compacte kijker die toch stevig gebouwd is en je kunt het makkelijk meenemen op verplaatsing.

Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor de handige monoculair van het bekende en sterk gewaardeerde merk Bresser. Je zult vrijwel meteen kunnen ontdekken dat het hier om een multifunctioneel apparaat gaat. Laten we alvast even de voor- en nadelen ervan op een rijtje plaatsen.

Voordelen
Materiaal:

je zult merken dat het apparaat bestaat uit duurzaam en degelijk aluminium. Bovendien weegt aluminium ook behoorlijk weinig en is het comfortabel om mee te werken.

Gebruiksgemak:

het is mogelijk om deze monoculair zowel te gaan gebruiken als een soort van macrokijker alsook als een handige en degelijke zoomkijker.

Handig in gebruik:

met deze monoculair kun je genieten van heldere en scherpe beelden. Het is bovendien mogelijk om zelfs vanop een behoorlijk korte afstand eventueel al te gaan scherpstellen.

Nadelen
Kwetsbaar:

volgens één enkele gebruiker zou deze monoculair best wel kwetsbaar zijn en snel stuk gaan.

 

 

 

 

3. Bushnell Monokijker High Power

 

Deze monokijker van Bushnell kan onderwerpen tot 16 keer vergroten. Het is een elegante kijker die je ook ‘s avonds kunt gebruiken want je bent altijd verzekerd van een helder zicht.

Je moet gewoon iets van licht hebben, zoals een straatlicht of maanlicht, en het werkt.

De monokijker is uitgerust met een objectief van 52 mm en heeft een bereik van 66 meter tot 8000 meter. Dit product staat ook te koop tegen een scherpe prijs dus het maakt deel uit van de goedkope monoculairs.

De gebruikers van dit product zijn lovend over de kwaliteit. Je kunt er objecten op een grote afstand mee scherpstellen maar volgens één koper moet je daarvoor wel over fijne vingers beschikken. De lage prijs is een pluspunt en het is een duurzaam toestel.

Je hebt natuurlijk ook altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de bijzondere monoculair van het bekende merk Bushnell. Met dit toestel is het mogelijk om voorwerpen en objecten tot maar liefst 16 keer te gaan vergroten. Het is dan ook een goed idee om de kenmerken hieronder even grondig te bestuderen.

Voordelen
Kostprijs:

je zult meteen staan kijken zodra je het prijskaartje van deze handige monoculair opmerkt. Ideaal voor mensen die liever niet zoveel geld wensen te spenderen aan een degelijke monoculair.

Handig in gebruik:

het toestel is voorzien van een bijzonder handig objectief dat over een doorsnede van ruim 22 mm beschikt. Verder heeft het een minimaal bereik van ongeveer 66 meter en een maximaal bereik van maar liefst 8000 meter.

Nadelen
Licht:

het is wel belangrijk om steeds van een beetje licht te zijn voorzien. Dit kan maanlicht, straatlicht of gewoon het licht van een zaklamp zijn.

 

 

 

 

4. Highlander Monokijker Northumberland

 

Deze kleine kijker is de perfecte aankoop voor mensen die op zoek zijn naar goedkope monokijkers.

Desondanks de lage prijs krijg je er toch nog topkwaliteit voor terug. Dit product is met zijn 65 gram heel licht van gewicht en vergroot met een factor 10. Bij het toestel wordt een nekkoord meegeleverd zodat je het makkelijk kunt meedragen.

Verder krijg je er ook nog een schoonmaakdoekje bij om de lens te reinigen en een hoesje met een riembevestiging. Dankzij de rubberen coating ligt de monokijker comfortabel in de hand.

In de beoordelingen kunnen we enkel maar goed advies aflezen. De compacte vorm en het lichte gewicht zijn twee belangrijke pluspunten. De rubberen rand is wel niet groot genoeg dus het kijkglas zit nogal dicht bij je oog. Je kunt het toestel makkelijk meenemen aan je riem of door het rond je nek te hangen.

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke monoculair? En wil je er liever niet zoveel geld aan spenderen of heb je gewoon een beperkt budget? Dan kan dit apparaat misschien wel iets voor jou zijn. Je zult deze monoculair vast en zeker tussen de goedkope producten kunnen spotten.

Voordelen
Prijskaartje:

met dit apparaat haal je een monokijker in huis die niet alleen degelijk is maar tevens ook voorzien is van een mooi en betaalbaar prijskaartje.

Gewicht:

je zult merken dat het toestel vrij weinig weegt en daardoor is het comfortabel om ermee te werken.

Accessoires:

op het moment dat je besluit om de monokijker aan te kopen dan zul je er meteen heel wat verschillende toebehoren bij krijgen. Denk maar aan een schoonmaakdoekje en een handig en degelijk hoesje dat is uitgerust met een riembevestiging.

Nadelen
Rubberen rand:

volgens een enkele koper had de rubberen rand toch net iets groter mogen zijn zodat het kijkglas verder van het oog zit.

 

 

 

 

5. Nikula Binoculars Monokijker

 

Deze monoculair aanbieding van Nikula is voorzien van gecoate lenzen om schittering te verminderen en de helderheid van de beelden te verhogen.

De kijker heeft een schuiftrompet functie: door in of uit te schuiven kun je in- of uitzoomen. Net zoals een ouderwetse telescoop van piraten.

De monokijker is gemaakt van metaal en de lens heeft een diameter van 13 mm. Het toestel wordt geleverd met een draagtasje en een draagriem. Om het schoon te maken zit er ook een reinigingsdoekje bij.

Enkel de hoge prijs is een minpunt voor de kopers, voor de rest zijn ze heel tevreden over dit product. De monokijker is van goede kwaliteit en is makkelijk mee te nemen dankzij het lichte gewicht. De beelden zijn scherp en de trompet functie werkt goed.

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te opteren voor de monoculair van het bekende merk Nikula. Het is een degelijk apparaat dat bovendien ook nog eens wordt aangeboden aan een degelijk en betaalbaar prijskaartje. Kortom het loont echt wel de moeite om even de verschillende voordelen en nadelen ervan te bekijken.

Voordelen
Gecoate lenzen:

dankzij de gecoate lenzen zul je merken dat er minder reflectie en schittering mogelijk is zodat het beeld nog duidelijker wordt.

Schuiftrompet functie:

het toestel is voorzien van een handige schuiftrompet functie. Dankzij de eenvoudige beweging van het in en uitschuiven is het mogelijk om met deze monokijker uit en in te zoomen.

Accessoires:

je krijgt er op het moment van de aankoop niet alleen een schoonmaakdoekje maar ook een draagtasje en zelfs een degelijke draagriem bij.

Nadelen
Prijskaartje:

jammer genoeg is het hoge prijskaartje voor sommige kopers toch wel een minpuntje.

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status