fbpx

Beste motorbril

Laatste update: 15.10.19

 

Motorbrillen test van 2019

 

 

Motorbrillen koopgids

 

Indien je regelmatig met de motor rijdt dan is het belangrijk dat je over een veilige uitrusting beschikt. Eén van de beste motorbrillen hoort daar dan vast en zeker bij. Toch is het niet altijd even makkelijk om een goede keuze te maken. Het is daarom een goede aanbeveling om zoveel mogelijk motorbrillen met elkaar te vergelijken. Zo kun je letten op het kostenplaatje en het gebruiksgemak maar natuurlijk ook op de materialen, de lenzen en de pasvorm. Door rekening te houden met eventuele promoties is het altijd mogelijk om een aantrekkelijke motorbril aanbieding te spotten.

Het gebruiksgemak

 

Sommige mensen gaan met de fiets of de wagen naar het werk of nemen misschien het openbaar vervoer. Maar dan zijn er ook heel wat personen die tegenwoordig voor de motor kiezen. Een motorrijder behoort tot de meest kwetsbare weggebruikers. Het is dan ook belangrijk dat je zo veilig mogelijk de baan op gaat. En dat kan natuurlijk alleen maar wanneer je over de correcte uitrusting beschikt. Daarbij hoort niet alleen het motorpak en de helm maar ook een degelijke motorbril.

Een motorbril biedt je namelijk de mogelijkheid om je ogen zoveel mogelijk te beschermen tegen de verschillende weersomstandigheden. Zo zullen je ogen bijvoorbeeld niet beginnen tranen wanneer het echt heel erg koud is of wanneer er een felle wind staat. En dat is natuurlijk altijd een voordeel. Toch willen wij jou aanraden om niet meteen de eerste de beste motorbril aan te kopen. Probeer zoveel mogelijk exemplaren te bekijken en te passen alvorens je er eentje koopt.

 

 

Design en prijskaartje

 

In je zoektocht naar de voor jou ideale motorbril zul je merken dat er heel wat verschillende mogelijkheden en opties zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er ook heel wat onderscheid in de prijskaartjes te vinden zal zijn. Zo kun je heel wat goedkope motorbrillen spotten net zoals er ook exemplaren zijn waarvoor je iets duurder zult betalen. We merken dat het prijskaartje door verschillende factoren kan worden beïnvloedt. Zo zullen de gebruikte materiaalsoorten en de lenzen maar ook het design een bepalende factor hebben.

Uiteraard beslis je helemaal zelf hoeveel budget je ter beschikking kunt stellen voor de aankoop van een aantrekkelijke motorbril. Indien je toch mocht twijfelen tussen verschillende exemplaren dan kunnen de online reviews jou misschien wel even verder helpen. Daarin geven klanten die het product reeds hebben aangekocht een positief of een negatief advies over het desbetreffende product. Deze gebruikerservaring kan dus best wel handig zijn en jou helpen om een uiteindelijke beslissing te nemen.

 

 

Gebruikte materialen en de pasvorm

 

Je zult merken dat er heel wat verschillende materialen gebruikt worden bij het ontwerpen van een motorbril. Welke materiaalsoort je uiteindelijk kiest, is uiteraard een persoonlijke keuze. Het belangrijkste is namelijk dat de motorbril die je kiest vooral aangenaam en comfortabel aanvoelt. Zorg er dus voor dat de motorbril niet te los zit maar tegelijk ook niet teveel aanspant. Dit kun je alleen maar aanvoelen door verschillende motorbrillen te passen. Het kan helpen wanneer je een exemplaar kiest waarvan je de band kunt aanpassen aan je gezichtsvorm.

Je zult merken dat heel wat motorbrillen uitgerust zijn met poten die gemaakt zijn uit metaal en afgewerkt zijn met een omhulsel uit kunststof. Natuurlijk bestaat er ook de mogelijkheid om een montuur uit te kiezen die volledig vervaardigd is uit kunststof. We merken dat veel personen daarvoor kiezen omdat het iets comfortabeler en minder hard aanvoelt. Verder kun je kiezen tussen glazen met een ronde vorm of een vierkante vorm. Kortom er zijn heel wat factoren waarover je zult moeten beslissen.

 

 

Het type lens

 

Verder is het ook een goed idee om ook even stil te staan bij de lenzen van je motorbril. Je hebt heel wat personen die hun gewone standaard bril of zonnebril dragen wanneer ze met de motor rijden. Toch is een speciaal ontworpen motorbril wel iets veiliger en dus ook een echte aanrader. Bovendien is het mogelijk om een motorbril aan te kopen die gemaakt is op sterkte. Je zult er dan misschien wel iets meer voor betalen maar het is altijd mogelijk om rekening te houden met eventuele aanbiedingen.

Verder zul je merken dat er nog heel wat vrijheid is in de keuze naar lenzen toe. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de standaard lenzen. Dit zijn vaak brillen die voorzien zijn van een witte lenskleur. Indien je toch liever op zoek bent naar iets speciaal en uniek dan kun je ook altijd kiezen voor gekleurde lenzen. Kortom er zijn echt heel wat mogelijkheden en opties. Het belangrijkste is dat de motorbril aangenaam en comfortabel zit en dat deze helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

 

Extra kenmerken en opties

 

Tot slot zul je merken dat bepaalde motorbrillen iets meer opties hebben dan andere. Zo is het een aanrader om voor ontspiegelde en extra geharde glazen te gaan kiezen. Op die manier kun je krassen en lichtschittering vermijden. Lenzen die bestand zijn tegen UV licht is natuurlijk ook altijd een pluspunt. Door verder voor asferisch glas te kiezen, zul je merken dat je zicht veel breder wordt. Uiteraard beslis je zelf welke opties je wilt hebben en welke niet.

 

 

Motorbril Reviews – Top 5

 

 

Als je vaak onderweg bent met de motor dan kan een goede uitrusting onmisbaar worden. Om de beste motorbril aan te kopen, kun je eerst en vooral verschillende modellen vergelijken met elkaar. Je kunt ook gewoon de top 5 hieronder bekijken die wij voor jou hebben samengesteld. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met de verschillende online reviews maar ook met het advies en de gebruikerservaring van de vele kopers. Neem dus rustig de tijd om de opties hieronder eens te bekijken.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Giftwebshop Vintage Pilotenbril

 

Indien je op zoek bent naar een vintage motorbril die er tegelijk ook wel stoer uitziet dan kun je altijd dit model van de Giftwebshop eens bekijken. Deze pilotenbril kun je trouwens ook tot de klassieke modellen rekenen.

Het frame van deze leuke motorbril is gemaakt uit stevig en duurzaam koper. Dit zorgt meteen ook voor de vintage toets eraan. De bril heeft een witte lenskleur. Het is mogelijk om de bril aan te kopen met een ander kleur glas maar dit is uiteraard helemaal persoonlijk.

Momenteel zijn er nog geen reviews bij dit product geplaatst waardoor het niet zo eenvoudig is om jou verder advies te geven hierover. Wij vermoeden dat we hier te maken hebben met een vrij recente motorbril en dit zou kunnen verklaren waarom er nog geen beoordelingen gegeven zijn.

 

Koop bij bol.com (€29.95)

 

 

 

 

Booster Mark4 Chroom

 

Deze motorbril van het bekende merk Booster zul je vanwege het hogere prijskaartje misschien niet meteen tussen de goedkope motorbrillen hoeven te zoeken.

Dit model is uitgerust met een metalen frame dat er niet alleen heel erg stoer en stevig uitziet maar bovenal ook bijzonder duurzaam is. Bovendien is het zelfs mogelijk om het frame helemaal te verstellen en aan je gezichtsvorm aan te passen. Verder kun je ook de band rondom je hoofd aanpassen. De motorbril zit extra comfortabel omwille van het zachte gezichtsschuim.

Ook hier moeten we vaststellen dat er momenteel nog geen beoordelingen op het product geplaatst zijn. Het is natuurlijk mogelijk dat de hogere prijs hier voor iets tussen zit. Laat je hier echter niet door afschrikken want misschien is dit nu net wel de bril waar jij al zo lang naar op zoek was.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Themaparty 12x Bril Motor Fiets

 

Indien je binnenkort een leuk themafeestje hebt zoals bijvoorbeeld Halloween en je bent op zoek naar een leuke originele motorbril, bekijk dan alvast dit model eens.

Het is niet één van de goedkope motorbrillen dit exemplaar van Themaparty, toch kan het je outfit helemaal afmaken. De bril is gemaakt uit stevig plastic en weegt amper 100 gram. Je voelt amper dat je de bril op je neus hebt. De gouden kleuren geeft de bril een extra feestelijke en vrolijke toets.

Wij vermoeden dat het hier gaat om een vrij recente motorbril aangezien er nog geen online reviews geplaatst zijn. Uiteraard is het ook mogelijk dat verschillende kopers de bril reeds in hun bezit hebben maar gewoon nog niet de tijd gevonden hebben om een beoordeling te plaatsen.

 

Koop bij bol.com (€42.95)

 

 

 

 

Motor-Fiets-Scooter-Ski bril & Masker

 

Zodra je de prijs van deze handige motorbril ziet, zul je versteld staan van het voordelige tarief. Het zo werkelijk zomaar eens een motorbril aanbieding kunnen zijn. Bovendien kun je deze bril in heel wat situaties toepassen. Zo kun je hem niet alleen als motorbril gebruiken maar ook wanneer je met de fiets of de scooter gaat of wanneer je gaat skiën.

De bril is gemaakt van stevig en duurzaam TPU en weegt amper 200 gram. Doordat de bril bijna je volledige gezicht inpakt, zul je beschermd zijn tegen gelijk welke weersomstandigheid. De zwarte kleur maakt het model er niet alleen robuuster uitzien maar het lijkt wel of de bril iets weg heeft van een aviator bril.

Momenteel zijn er jammer genoeg nog geen reacties bij het artikel geplaatst waardoor wij jou hier geen verder advies kunnen over geven.

 

Koop bij bol.com (€29.99)

 

 

 

 

Giftwebshop Vintage Steampunk

 

Net zoals het eerste product is ook deze vintage motorbril afkomstig van het bekende merk Giftwebshop. Het is een stoere en robuust uitziende motorbril die er bovendien ook heel duurzaam uitziet.

De bril is uitgerust met een koperen frame dat heel erg degelijk en stevig is. In tegenstelling tot het eerste model, is deze motorbril uitgerust met kleurlenzen. Uiteraard heb je de mogelijkheid om voor een ander lenstype te gaan.

De hogere prijs zou kunnen verklaren waarom er nog geen reacties bij dit product geplaatst zijn. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat heel wat kopers de motorbril reeds in hun bezit hebben maar gewoon de tijd nog niet gevonden hebben om een review te plaatsen.

 

Koop bij bol.com (€29.95)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status