5 Beste motornavigaties Test Van 2020

Laatste update: 28.05.20

 

Motornavigaties – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Motornavigaties koopgids

 

Wat is motornavigatie en is er een wezenlijk verschil met de bekende autonavigatie? Wat zijn de mogelijke opties en functies en heeft dit een invloed op het uiteindelijke prijskaartje? Je hoort het al, er rijzen heel wat vragen op. In onze koopgids willen wij dan ook een antwoord trachten te bieden op enkele van deze prangende vragen. Neem vervolgens rustig de tijd om de beste motornavigaties te bekijken en met elkaar te vergelijken. Door aandachtig te zijn voor aanbiedingen en promoties, kun je altijd nog een aantrekkelijke motornavigatie aanbieding spotten.

Wat is motornavigatie en het verschil met autonavigatie

Een motornavigatiesysteem is speciaal ontwikkeld voor gebruikers die regelmatig met de motor op de baan zitten. Motornavigatie biedt hierbij de mogelijkheid om, door middel van gebruik van GPS, eender welke route uit te stippelen. Ideaal indien je wekelijks van een leuke motortrip wilt kunnen genieten en over afgelegen wegen wilt scheuren.

Dit is meteen het grote verschil met een standaard autonavigatie systeem dat er vooral op gericht is om je van punt A naar B te brengen. De meeste motornavigatie apparaten blijken bovendien ook nog eens weerbestendig te zijn en kunnen bediend worden met de handschoenen aan. Uiteraard zijn er nog tal van extra features en kenmerken mogelijk, indien je daar interesse mocht in hebben.

 

Optiemogelijkheden, functies en kenmerken

We hebben het al min of meer vermeld, maar sommige motornavigatie apparaten zullen over net iets meer mogelijkheden beschikken dan anderen. Zo kan het handig zijn indien de motornavigatie voorzien is van een krachtige bluetooth functie evenals flitspaalinformatie. Verder is een, al dan niet uitbreidbaar, extern geheugen een meerwaarde net zoals het gebruik van streetview en rijbegeleiding.

Er bestaan ook apparaten waar handsfree bellen helemaal geen probleem meer is en waar je zelfs door middel van stembediening, de navigatie kunt bedienen. Je kunt ook kiezen voor automatische kaartupdates met behulp van een wifi functie. Houd er wel rekening mee dat al deze extra functies een bepaalde invloed zullen hebben op de uiteindelijke prijsbepaling van de motornavigatie.

 

Kaartdekking en kaartupdates

Navigatiesystemen worden jou tegenwoordig aangeboden in tal van uitvoeringen op het gebied van kaartdekking. Hoe groter het dekkingsgebied, hoe beter aangezien er dan ook meer landen en bijgevolg meer routes kunnen geleverd worden. Echter zal het prijskaartje hierdoor mogelijks wel lichtjes kunnen stijgen.

Daarnaast is het ook wel een aanrader om uit te kijken naar apparaten die regelmatig kaartupdates doorvoeren. Dat is jammer genoeg niet bij elke motornavigatie het geval maar is toch wel belangrijk. Zo zullen er updates worden doorgevoerd op het moment dat er werken worden uitgevoerd of wanneer er een onderbreking is geplaatst.

Je betaalt misschien wel net een tikkeltje meer maar je geniet heel wat meer comfort tijdens het rijden en je hoeft je bijgevolg nergens zorgen over te maken.

De grootte van het scherm

Een degelijk motornavigatie systeem wordt gekenmerkt door een helder en duidelijk leesbaar display. Maar hoe groot hoeft dit display dan te zijn? Dat bepaal en kies je voornamelijk zelf. De grootte van het beeldscherm wordt steeds uitgedrukt in inches. Hierbij bedraagt 1 inch ongeveer zo’n 2,54 cm. Hoe groter het scherm, hoe duidelijker het beeld en hoe meer zicht je creëert.

In het algemeen heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen 2 verschillende formaten. Zo kun je kiezen voor een vrij compact beeldscherm met een maximaal formaat van 1 inch of amper 3 cm diameter. Of je kunt opteren voor een groter scherm met een grootte van ongeveer 5 inches, ongeveer zo’n 13 cm.

 

Met welk prijskaartje hoef je rekening te houden

Tot slot willen we nog even stil staan bij het mogelijke prijskaartje van een degelijke motornavigatie. De gemiddelde prijs wordt geschat op ongeveer 380 euro alhoewel er ook heel wat goedkope motornavigaties bestaan die je voor minder kunt aankopen. In de meeste gevallen lijkt een prijskaartje van 380 euro of iets meer, echter wel realistisch te zijn.

De prijs kan dan ook, in meer of mindere mate worden beïnvloed door bepaalde factoren. Denk bijvoorbeeld maar aan het design net zoals het type apparaat en de extra kenmerken en opties. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en wat zoal je verwachtingen zijn. Ben je van plan om de motornavigatie regelmatig te gebruiken of eerder sporadisch eens een keertje?

Het kan een aanbeveling zijn om ook de online reviews van klanten alvast even door te nemen. Daarin wordt een positief en/ of negatief advies gevormd omtrent bepaalde motornavigatie apparaten. Dit kan helpen indien je mocht twijfelen tussen meerdere apparaten. Veel succes!

 

5 Beste motornavigaties (Reviews) van 2020

 

Ben je op zoek naar de beste motornavigatie? Dan loont het de moeite om diverse producten te bekijken en met elkaar te vergelijken. Wij hebben alvast 5 topproducten geselecteerd. Neem dan ook rustig de tijd en misschien kies je wel voor een motornavigatie van Tomtom of Garmin. Of ga je uiteindelijk toch voor een ander merk? De moeite waard om de producten even grondig onder de loep te nemen en wie weet zit er ergens wel een motornavigatie aanbieding tussen.

 

 

1. Garmin Zumo 345 LM  West-Europa Gratis kaartupdates

 

Het is misschien niet meteen één van de goedkope motornavigaties, maar toch krijgt dit apparaat van Garmin heel wat positief advies. Het apparaat behoort tot de Garmin Zumo serie en wordt gekenmerkt door een touchscreen beeldscherm van ongeveer 4,3 inch groot. Het scherm is hierbij niet alleen bestand tegen de gevaarlijke UV zonnestralen, maar is ook bestand tegen de verschillende weersomstandigheden en zelfs tegen brandstofdamp.

Deze unieke Garmin motornavigaties biedt heel wat verschillende kaarten en routes aan uit West-Europa. Bovendien geniet je van een levenslange kaartupdate. Verder zal de motornavigatie jou ook waarschuwen wanneer je flitsers, spoorwegovergangen of zelfs gewoon een scherpe bocht nadert. Ook handsfree bellen behoort tot de vele mogelijkheden en het is mooi meegenomen dat je zelfs je muziek van je smartphone of MP3 toestel zonder problemen kunt afspelen.

Een blik op de vele online reviews leert ons dan ook dat de meeste klanten alleen maar positief hebben gereageerd. Zo wordt er bijvoorbeeld een positief advies gegeven over de uitstekende kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het toestel.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. TomTom Rider 450 navigator Verkeersinformatie via smartphone

 

Ook TomTom behoort tot de bekende merken op het gebied van motornavigatie. Net zoals het vorige product zul je merken dat ook deze motornavigatie gekenmerkt wordt door een touchscreen beeldscherm van ruim 4,3 inch.

Het product brengt uiteraard ook heel wat extra voordelen met zich mee. Zo is het mogelijk om via de motornavigatie handsfree inkomende gesprekken te beantwoorden. Verder wordt alle mogelijke verkeersinformatie gewoon via je smartphone verder doorgestuurd. Daarnaast zorgt de motornavigatie van gratis kaartupdates in combinatie met gratis flitsupdates.

Het feit dat je het scherm kunt bedienen met handschoenen aan, is voor velen ook een pluspunt. Het zal dan ook niet verwonderen dat de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk positief reageert op het product. Echter is er toch één enkele koper die wel wat twijfels heeft over de gebruiksvriendelijkheid van deze motornavigatie.

 

Koop bij bol.com (€419.95)

 

 

 

 

3. Garmin Zumo 595LM Travel Edition Premium Handsfree bellen

 

Net zoals het eerste product zul je merken dat ook deze motornavigatie jou wordt aangeboden door Garmin. Ook dit apparaat maakt bovendien deel uit van de Garmin Zumo reeks, alhoewel je er net iets meer budget zult voor moeten voorzien.

De motornavigatie wordt gekenmerkt door een bijzonder helder touchscreen beeldscherm met een maximale grootte van 5 inch. Het is niet alleen een handschoenvriendelijk display maar ook een scherm dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. De motornavigatie biedt je een heleboel gedetailleerde kaarten aan van de verschillende Europese landen. Bovendien worden de kaarten regelmatig aan een update onderworpen.

Verder zul je merken dat alle belangrijke verkeersinformatie gewoonweg via de smartphone kan worden doorgestuurd en dat het ook mogelijk is om helemaal handsfree te bellen. Ondanks de bijzonder hoge prijs kunnen we wel stellen dat de koper tevreden is over de kwaliteit en het product ook aanraadt.

 

Koop bij bol.com (€619)

 

 

 

 

4. Prolech 4.5 inch Motor navigatie systeem 800 lumen extra helder

 

Je zou uiteraard ook kunnen opteren voor dit unieke motornavigatiesysteem van Prolech. Indien je liever niet zoveel geld spendeert maar tegelijk op zoek bent naar kwaliteit en degelijkheid, dan is dit toestel misschien wel iets voor jou. Je kunt deze motornavigatie bovendien ook makkelijk in eender welke wagen installeren.

Het is een degelijk apparaat dat gekenmerkt wordt door een helder en duidelijk leesbaar scherm van maximaal 4,3 inch en een totale resolutie van 320 x 420 pixels. De motornavigatie biedt jou kaarten van de verschillende Europese landen aan en blijft die bovendien ook levenslang updaten. Verder is er een handig toetsenbord voorzien, een overzichtelijk instellingenmenu en kun je gebruik maken van de aanwezigheid van de ingebouwde 3.0 bluetooth functie.

Wanneer we de online reviews bekijken dan merken we heel wat klanten op die duidelijk tevreden zijn met het product. Echter blijkt één enkele koper toch wel wat twijfels te hebben. Zo zou de kwaliteit maar matig zijn en de USB aansluiting niet altijd even goed functioneren. Laat je hierdoor niet meteen afschrikken.

 

Koop bij bol.com (€139.95)

 

 

 

 

5. GoRider Excalibur XL limited Edition Waterdicht Android motornavigatie

 

Tenslotte is er nog altijd de optie voor deze unieke motornavigatie, jou aanbevolen en geleverd door GoRider. Het apparaat is bovendien voorzien van een betaalbaar economisch prijskaartje waardoor de motornavigatie bijzonder toegankelijk wordt voor heel veel gebruikers.

Het product is helemaal waterdicht en wordt gekenmerkt door een vrij groot IPS touchscreen beeldscherm van ongeveer 5 inch. Bovendien maakt het apparaat gebruik van een recente versie van het 6.0 Android besturingssysteem. Je zult merken dat het bijzonder eenvoudig is om deze motornavigatie te bedienen en dat je heel wat kaarten en routes over gans Europa kunt raadplegen. Bovendien worden de kaartupdates steeds via WiFi uitgevoerd.

Het apparaat is verder ook nog uitgerust met een 1GB Ram geheugen in combinatie met een opslaggeheugen van ruim 16GB. Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er tot op heden nog geen reacties bij het product geplaatst staan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status