5 Beste MP3 Spelers Test van 2021

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

MP3 Spelers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Heel veel mensen hebben dagelijks een goede dosis van hun favoriete muziek nodig wanneer ze naar het werk of naar school wandelen. Voor anderen is het dan weer noodzakelijk om een intensieve fitnesstraining goed te kunnen afronden. Met behulp van een degelijke MP3 speler kun jij ervoor zorgen dat jij je favoriete muziek gewoon dagelijks bij jou hebt. De Sandisk Sansa Clip Sport is, volgens de vele online reviews, één van de beste MP3 spelers gebleken. Het beschikt over een ruim geheugen van maar liefst 8 GB dat je bovendien zelfs nog kunt gaan uitbreiden door er een Micro SD-kaart bij te voegen. Ook de Philips GoGear Raga is zeker een waardig alternatief. Het toestel weegt niet alleen weinig maar is ook nog eens compact en beschikt over een krachtige batterij.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

MP3 spelers koopgids

 

Voor sportievelingen die graag naar muziek luisteren tijdens het lopen of trainen is een MP3 speler een nuttige aankoop. Let op verschillende kenmerken van een speler bij je aankoop zodat je zeker de ideale speler koopt voor jezelf. Belangrijke punten zijn de opslagcapaciteit, de grootte, het gewicht, de bevestigingsmogelijkheden, het display, de speelduur en de prijs.

 

 

Type en opslagcapaciteit

De meeste MP3 spelers zijn ontworpen om muziekbestanden af te spelen. Er bestaan echter ook apparaten die naast audio ook video kunnen afspelen. Je zult dan zeker een toestel met display moeten aanschaffen. Als je ook graag naar video’s kijkt op je MP3 speler kijk dan uit naar een apparaat die ook MP4 bestanden kan afspelen.

De opslagcapaciteit van een MP3 speler is heel belangrijk want het bepaalt hoeveel muziek je in het geheugen kunt opslaan. MP3 spelers werken met drie verschillende soorten geheugens. Het eerste type is een harde schijf waarbij de speler de muziek afleest met behulp van een laser. Deze bieden veel opslagruimte maar gebruiken meer stroom en zijn trager dan andere types.

Een flashgeheugen gebruikt chips om de bestanden op te slaan. De opslagcapaciteit van een flashgeheugen is kleiner maar de speler leest de data veel vlugger en gebruik ook minder stroom. Tenslotte zijn er nog spelers die werken met een SD kaart, zo kun je zelf de capaciteit van het geheugen kiezen maar je speler moet dan wel over een kaartslot beschikken.

Een groter geheugen betekent meer muziek en komt zeker van pas als je ook MP4 bestanden wilt opslaan want deze nemen meer plaats in. Houd daar dus rekening mee bij de aankoop van je MP3 speler. Met sommige spelers kun je ook naar de radio luisteren of ze verbinden met een ander apparaat via bluetooth.

 

Grootte en gewicht

Sommige modellen zijn groter dan andere. Voor de meeste mensen is een kleine MP3 speler beter want dan kun je het makkelijk meenemen in je broekzak. Meestal is een groter model ook zwaarder en kan dat lastig zijn als je het teveel voelt bewegen in je broekzak, vooral tijdens het sporten. Grotere modellen kunnen daardoor beschikken over een clip om de speler aan je broeksriem of t-shirt te bevestigen.

Het gewicht van een MP3 speler is verbonden met de grootte, over het algemeen is een speler zwaarder als het groter is. Opteer daarom voor een compacte speler die licht is van gewicht zodat je er zo weinig mogelijk last van hebt. Je kunt het product zo makkelijker meenemen. Het enige nadeel kan zijn dat de speler lichter is omdat het van plastic gemaakt is. Dit heeft tot gevolg dat product kwetsbaarder is en makkelijk stuk kan gaan. Koop dit beter een speler die gemaakt is van stevig materiaal en tegen een stootje kan.

 

Display en speelduur

De grootte of zelfs de aanwezigheid van een display kan voor vele mensen van geen belang zijn. Denk er echter aan dat sommige MP3 spelers bediend worden via touchscreen, als je scherm te klein is zal het niet handig zijn om dit zo te bedienen want je duwt als gauw op verschillende knoppen tegelijk. Kies dus voor een groter display als je een product met touchscreen wilt. Dit geldt ook voor een MP3 speler die ook videobestanden kan afspelen want je wilt natuurlijk een goed beeld hebben terwijl je het beeldmateriaal bekijkt. Het is ook handig als je de helderheid van het display kunt instellen.

De speelduur is een ander belangrijk onderdeel want je wilt natuurlijk zo lang mogelijk naar je muziek kunnen luisteren zonder de batterij opnieuw te hoeven opladen. Er bestaan tegenwoordig batterijen die tot 24 uur lang werken. Dit is handig voor mensen die bijvoorbeeld lange reizen maken en dus veel tijd op vliegtuigen en treinen doorbrengen. Controleer dus goed de aangegeven speelduur op de verpakking van een MP3 speler voordat je een overhaaste beslissing maakt.

 

 

Prijskaartje van een MP3 speler

Tegenwoordig kun je al goedkope MP3 spelers vinden van goede kwaliteit en fabrikanten ontwerpen elk jaar betere producten. Als je over een goed budget beschikt kies dan voor een model met een lange batterijduur en die stevig genoeg is om niet te breken wanneer het één keer valt. De geluidskwaliteit is ook belangrijk dus kies voor een apparaat met een mooi geluid en goede oordopjes.

Luister naar de aanbeveling van een vriend of lees de reviews van andere gebruikers online. Vergelijk verschillende aanbiedingen die je tegenkomt op prijs en extra’s zodat je een geïnformeerde beslissing kunt maken. MP3 spelers met meer functies zullen meer kosten maar je beschikt dan ook over meer mogelijkheden.

 

5 Beste MP3 Spelers (Reviews) van 2021

 

Als muziekliefhebber heb je altijd graag je muziek dicht bij je om er te kunnen van genieten. Gebruik een MP3 speler om naar je favoriete muziek te luisteren wanneer je op reis bent, op de trein zit, moet wachten op je beurt ergens,… Hij is voor vele momenten heel handig. Wij hebben een lijstje samengesteld met 5 mooie MP3 speler aanbiedingen dus als je wilt weten wat de beste MP3 speler is lees dan verder en ontdek het!

 

 

1. Sandisk Sansa Clip Sport MP3 Speler 8 GB

 

Deze MP3 speler met 8 GB geheugen is ideaal voor elke sport dankzij de handige clip om hem vast te maken en zijn lichte gewicht. Je kunt het geheugen zelfs nog uitbreiden door gebruik te maken van een Micro SD-kaart, zo kun je je ganse muziekcollectie meenemen als je buitenshuis gaat.

Met het LCD scherm kun je gemakkelijk door je muzieklijsten bladeren of zelfs luisteren naar de ingebouwde FM radio. De batterij gaat tot 25 uur lang mee en handige oordopjes in bijpassende kleuren zijn inbegrepen.

De meer dan honderd online reviews geven een positief advies voor dit product. Het is gebruikvriendelijk en heeft een helder display.

Hij is goedkoop en het geluid is van een goede kwaliteit. Toch zijn er enkele minpunten. Zo is hij kwetsbaar omdat hij van plastiek gemaakt is en de hoofdtelefoon is ook maar van een matige kwaliteit.

Deze MP3 speler heeft misschien niet de laagste prijs maar is wel het populairste product. Het apparaat heeft een geheugen van 8 GB om muziek op te bewaren en je kunt dit nog uitbreiden via een micro SD kaart. Het apparaat is licht van gewicht en je kunt het makkelijk aan je riem of broek bevestigen via de clip.

Voordelen
Design:

de speler is in vijf verschillende kleuren beschikbaar. Je kunt dus zelf kiezen welke kleur het beste bij jouw stijl of outfit past.

Formaat:

het apparaat is klein en licht van gewicht. Je kunt het toestel makkelijk aan je kledij vastmaken via de bevestigingsclip aan de achterkant.

Opslagcapaciteit:

het interne geheugen bedraagt 8 GB waarop je ongeveer 2000 mp3 bestanden kunt bewaren. Bovendien kun je het geheugen extra uitbreiden met een micro SD kaart.

Nadelen
Koptelefoon:

de oortjes die meegeleverd worden zijn van een mindere kwaliteit. Je kunt dus best zelf nog oortjes kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Philips GoGear Raga MP3 Speler 4 GB 

 

De Philips GoGear Raga is een lichtgewicht en is ook compact. Hij is ideaal voor als je onderweg bent, de batterij gaat zelfs tot 20 uur mee.

Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en heeft een prima geluidsweergave. Het kleurenscherm zorgt voor een gebruiksvriendelijke bediening.

Wanneer hij slechts 6 minuten aan het opladen is kun je hem al gebruiken voor 60 minuten lang muziek. Dankzij Philips SafeSound kun je rustig van je muziek genieten zonder je gehoor te beschadigen want deze functie controleert continu het volumeniveau van je MP3 speler.

Kopers van dit apparaat vinden hem echt top. Hij is gebruiksvriendelijk en heeft een helder display. Hij is gemakkelijk mee te nemen, heeft een stevige behuizing en de batterij gaat lang mee.

Toch zijn sommigen er niet tevreden over. De handleiding is te beknopt, de koptelefoon heeft een matige kwaliteit en de bediening is onhandig.

De compacte GoGear Raga is beschikbaar in drie verschillende kleuren en bovendien is Philips één van de beste merken op het vlak van elektronica. De batterij heeft een hoge gebruiksduur en het apparaat is eenvoudig te bedienen.

Voordelen
Design:

de speler heeft een compact formaat en is licht van gewicht zodat je het makkelijk in je broekzak kunt meenemen. Bovendien kun je kiezen tussen drie verschillende kleuren namelijk roze, zwart of blauw.

Batterij:

de accu heeft een maximale speelduur van wel 20 uur zodat je bijna een ganse dag en nacht naar muziek kunt luisteren. Bovendien kun je de accu snel opladen, na 6 minuten kun je al 60 minuten lang terug naar muziek luisteren.

Philips SafeSound:

deze functie controleert het volume van je speler en voorkomt gehoorbeschadiging door het volume automatisch zachter te zetten. Je kunt er ook voor kiezen om dit handmatig te doen.

Nadelen
Bediening:

de bediening van het apparaat is onhandig, je moet zeker de handleiding lezen om het toestel te kunnen gebruiken. De SafeSound functie zet het volume meestal ook te zacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Sony NWZ-WS613 Walkman Waterdichte MP3 Speler 4GB

 

Deze Sony is een waterdicht MP3 speler met een geheugen van 4 GB. Je kunt hem perfect gebruiken om te sporten of zelfs om te zwemmen. Dankzij Bluetooth kun je draadloos muziek streamen en na 3 minuten opladen kun je al genieten van 60 minuten muziek.

Je kunt hem gebruiken tot 2 meter diep onder water en hij beschikt over een spatbestendige afstandsbediening voor nog meer comfort.

Deze kun je eenvoudig aan je vinger of aan een polsband bevestigen om zo gemakkelijk van nummer te wisselen tijdens het sporten.

De online reviews geven een overwegend positief advies over dit product. Hij is gebruiksvriendelijk en heeft een optimaal geluid.

Hij is een stuk duurder maar je krijgt er wel kwaliteit voor terug. Hij werkt goed onder water en de draadloze verbinding is een pluspunt. De kopers vinden hem echt top!

Sony is net als Philips een bekend merk die garant staat voor kwaliteit. De NWZ-WS613 is waterdicht en beschikt over een geheugen van 4 GB. De draadloze bluetooth verbinding zorgt ervoor dat je geen last meer hebt van kabels en de afstandsbediening kun je aan je hand bevestigen voor een optimaal gebruiksgemak.

Voordelen
Waterbestendig:

het apparaat is bestand tegen water tot op een diepte van 2 meter. Je kunt de speler dus eenvoudig gebruiken om te zwemmen en je hoeft je ook geen zorgen te maken wanneer het begint te regenen als je aan het lopen bent.

Draadloze verbinding:

je kunt snel verbinding maken via NFC als je telefoon over deze functie beschikt, anders kun je verbinding maken via Bluetooth.

Afstandsbediening:

het toestel wordt geleverd met een afstandsbediening die je eenvoudig aan je vinger kunt bevestigen om van nummer te veranderen.

Nadelen
Volume:

onder water moet je het volume een stuk hoger zetten want anders hoor je de muziek bijna niet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Ipod Shuffle 2GB 

 

Iedereen is wel bekend met de Apple producten. De iPod shuffle heeft ruimte voor honderden liedjes en beschikt over een batterij die tot 15 uur meegaat.

Gebruik hem voor je dagelijkse verplaatsing naar het werk of zelfs wanneer je op reis gaat. Met de klikregelaar kun je de muziek zonder problemen bedienen.

Hij is beschikbaar in vijf verschillende kleuren en is behoort ook nog eens tot de goedkope MP3 spelers. Je kunt hem overal naartoe dragen, klem hem vast aan je t-shirt, hemd of jas, hij blijft goed zitten, of je nu boodschappen doet of gaat sporten.

Gebruikers zijn tevreden over zijn compacte vorm, zo is hij makkelijk overal mee te nemen. Hij is niet te duur en je krijgt er kwaliteit voor terug.

De batterij gaat ook lang mee tot groot jolijt van vele kopers. Een mooie MP3 speler aanbieding!

De batterij van de iPod shuffle heeft een gebruiksduur van 15 uur en is eenvoudig om te bedienen. Je kunt deze mp3 speler kopen in vijf verschillende kleuren en vastklemmen aan je kledij. Bovendien is het product voor de meeste kopers heel betaalbaar.

Voordelen
Design:

je kunt de speler makkelijk aan je kledij vastklemmen. Bovendien heeft het toestel een compact formaat, een licht gewicht en is het in vijf verschillende kleuren beschikbaar.

Klikbediening:

de klikbediening is makkelijk om te gebruiken. Je kunt makkelijk via een klik veranderen van nummer, pauzeren, doorspoelen, enzovoort. Je hebt de bediening vlug onder de knie.

VoiceOver:

deze functie laat je horen naar welk nummer je aan het luisteren bent. Bovendien spreekt de VoiceOver 29 talen zodat de liedjes in hun eigen taal uitgesproken worden.

Nadelen
Muziek overzetten:

je kunt enkel muziek op de speler zetten via iTunes. Het apparaat is dus enkel geschikt voor personen die Apple producten gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Difrnce MP851 MP3 Speler 4 GB

 

De DIFRNCE is de goedkoopste MP3 speler van ons lijstje en heeft een geheugen van 4 GB. Hij beschikt over directe USB aansluiting om je muziek eenvoudig over te zetten van de computer naar je muziekspeler.

Het schermpje met LCD verlichting toont op elke moment welke artiest je aan het horen bent. Hij is klein en licht dus je kunt hem gemakkelijk meenemen in je broekzak.

De meningen over dit product zijn verdeeld. De meesten zijn tevreden over de kwaliteit van deze speler en vinden dat hij gebruiksvriendelijk is. Ook heeft hij een helder display en een goede geluidskwaliteit.

De koptelefoon werkt wel niet naar behoren en hij is ook te kwetsbaar en gaat dus vlug kapot.

Dit is het product met de laagste prijs. Je kunt eenvoudig muziek overzetten van je computer naar de speler via de USB aansluiting en je beschikt over 4 GB opslagruimte. Het apparaat is compact en licht van gewicht zodat je het makkelijk kunt meenemen.

Voordelen
Design:

net als bij de andere spelers heeft dit product een compact formaat en is het licht van gewicht. Je kunt ook kiezen tussen drie verschillende kleuren.

Scherm:

het beeldscherm laat je zien naar welk liedje je aan het luisteren bent. Bovendien beschikt het scherm over achtergrondverlichting in zeven verschillende kleuren.

Batterij:

het toestel werkt op 1 AAA batterij die je makkelijk kunt vervangen wanneer deze leeg is. Zo hoef je het apparaat nooit op te laden.

Nadelen
Geluid:

de kwaliteit van het geluid is ondermaats. De meeste kopers zijn er niet tevreden over.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status