Beste MP4 speler

Laatste update: 18.06.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

MP4 spelers test van 2021

 

Je zult merken dat er tegenwoordig heel wat keuze op de markt is tussen de verschillende MP4 spelers. Daardoor is het niet altijd eenvoudig om er meteen het beste toestel uit te kiezen. Je kunt in onze koopgids enkele richtlijnen vinden die je in je zoektocht naar de beste MP4 speler zouden kunnen helpen. Je kunt natuurlijk ook gewoon doorklikken naar onze top 3. Daaruit is gebleken dat je met de Lenco Xemio-668 MP4 speler meteen één van de uitstekende apparaten in huis haalt. Doordat het toestel vrij compact is, kun je het ook makkelijk overal mee naartoe nemen. Een waardig alternatief zou vast en zeker de Difrnce MP1805 MP4 speler kunnen zijn. Het beschikt ook over een grote opslagcapaciteit. Ideaal dus wanneer je bijvoorbeeld binnenkort op reis vertrekt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

MP4 spelers koopgids

 

Een MP4 speler is eigenlijk een MP3 speler waar je ook video’s en filmpjes mee kunt afspelen. Je geniet dus van alle voordelen van een mp3 speler maar beschikt over een groter display en grotere capaciteit om video’s af te spelen. Bij het kopen van een MP4 speler zijn er enkele factoren waarop je kunt letten zoals de grootte en het gewicht, de opslagcapaciteit, het display, de accu en de prijs.

 

 

Grootte en gewicht

 

Meestal is een MP4 speler groter dan een MP3 speler, tenzij je graag video’s bekijkt op een mini-schermpje. Er zijn echter niet veel mensen die dit prettig vinden dus de meeste zullen kiezen voor een model met een groot scherm. Dit zorgt er natuurlijk voor dat het formaat van het apparaat in het geheel groter wordt en dus meer plaats kan innemen.

Het nadeel daaraan is dat het apparaat te groot kan zijn om het makkelijk in je broekzak mee te nemen. Het gewicht zal ook toenemen dus het zal al minder geschikt zijn om bepaalde acties mee te uit te voeren. Een MP4 speler is bijvoorbeeld niet erg geschikt om mee te sporten, je koopt dan beter een MP3 speler.

Je kunt natuurlijk uitkijken naar een MP4 speler die voorzien is van een clip om het makkelijk aan je broek of broeksriem te kunnen bevestigen. Sommige mensen zullen liever een compact model kopen maar dit is nogal moeilijk met een MP4 speler want hoe compacter, hoe kleiner het scherm en dan zul je niet genoeg kunnen zien van de video’s.

Zorg er ook voor dat de speler gemaakt is van stevig materiaal. Goedkopere modellen zijn veelal gemaakt van plastic maar dit is niet aan te raden want deze toestellen gaan vlugger stuk.

 

 

Opslagcapaciteit

 

Een MP4 speler kan zowel audio als video afspelen. De speler kan bestanden afspelen van het type mp4 maar ook van het type mp3. Je kunt dit apparaat dus voor beide doeleinden gebruiken. Het voordeel van een MP4 speler is dat de opslagcapaciteit groter zal zijn dan van een MP3 speler. De reden daarvoor is dat videobestanden meer plaats innemen dan muziekbestanden. Je moet dus over een grotere opslag beschikken om genoeg video’s te kunnen bewaren.

Een speler kan met verschillende soorten geheugens werken. Zo kun je kiezen voor een model met een harde schijf waar de bestanden worden gelezen met een laser. Het voordeel van dit type is de grotere opslagruimte maar het nadeel is dat ze trager zijn dan andere soorten en ook veel meer stroom gebruiken.

De tweede soort is het flashgeheugen die bestanden opslaat in chips. De opslagcapaciteit van dit type is kleiner maar de data wordt veel vlugger gelezen en de speler verbruikt minder batterij. De meeste spelers beschikken echter ook over een gleuf om een SD kaart in te steken. Zo kun je het geheugen zelf uitbreiden.

 

 

Display en accu

 

Zoals we eerder hebben besproken is het handiger om een MP4 speler met een groot scherm te kopen, zo kun je de video’s beter bekijken. Dit is ook belangrijk als je ervoor kiest om een model te kopen met touchscreen bediening. Als het scherm te klein is dan is het moeilijk om te bedienen want je vingers zullen meerdere opties tegelijk aanraken.

Andere handige functies van het display zijn de mogelijkheid om de helderheid in te stellen. Als je ‘s nachts naar een video kijkt dan wil je niet teveel licht in de ogen krijgen maar overdag heb je een sterke helderheid nodig om het scherm te kunnen zien. Let verder nog op de kwaliteit van de beelden op het display. Kies voor een display met een hoge resolutie.

Als je iemand bent die veel onderweg is en de speler altijd bij hebt dan koop je beter een speler met een sterke accu. Je wilt niet na enkele uren al zonder batterij zitten en niet meer kunnen genieten van muziek of video’s. Sommige batterijen gaan tot wel 24 uur mee, maar deze apparaten zullen ook een stuk duurder zijn. Als je vooral video’s kijkt dan zul je ook veel meer accu verbruiken dan wanneer je naar muziek luistert.

 

 

Prijskaartje van een MP3 speler

 

Ga online om verschillende spelers met elkaar te vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. Daarna kun je nog altijd beslissen om een bepaald model in de winkel of online te kopen. Er zijn websites die wekelijks interessante aanbiedingen te koop zetten maar je moet deze natuurlijk nog makkelijk kunnen vinden.

Vraag de online gemeenschap om aanbevelingen en stel ook een budget op. Blijf binnen je budget en koop het apparaat die het beste aansluit bij jouw eisen en voorkeuren.

 

 

MP3 speler reviews – top 5

 

 

Luister altijd naar je favoriete muziek of kijk naar je favoriete serie of film met een MP4 speler. Deze compacte spelers zijn eenvoudig mee te nemen op reis of op verplaatsing om zo te kunnen genieten van muziek of een film. Vergelijk de volgende vijf producten en kies er voor jezelf de beste MP4 speler uit. Zo is het gemakkelijker om een keuze te maken welke speler jij het best koopt!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Lenco Xemio-668

 

Ben je op zoek naar een leuk en origineel geschenkje voor de verjaardag van je zoon of dochter? Misschien kan deze MP4 speler van het bekende merk Lenco dan wel iets voor jou zijn. Het apparaat wordt geleverd met een handig SD kaartje waardoor de totale geheugencapaciteit maar liefst 8 GB bedraagt.

Dit toestel is tegelijk een MP3 en MP4 speler waardoor het dus niet alleen mogelijk is om er muziekbestanden op te slaan. Maar je kunt er ook filmpjes, foto’s en zelfs e-books mee bekijken. Het is een vrij compact toestelletje dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Verder is het beschikbaar in 4 verschillende toffe kleurtjes.

We merken dat dit product voor de kopers die op dit moment een review hebben geschreven, echt een topproduct is. Zo geven ze niet alleen een positief advies over de gebruiksvriendelijkheid maar ook over het duidelijk afleesbaar display en het uitstekende geluid.

Het is niet altijd makkelijk om een origineel en leuk geschenk te vinden voor je kinderen. Indien ze graag naar muziek luisteren dan kan deze leuke MP3 en MP4 speler eventueel wel een goede aanbeveling zijn. Laten we alvast even op zoek gaan naar wat nu precies de voordelen en de nadelen ervan zijn.

Voordelen
Multifunctioneel:

het toestel is niet alleen een MP3 maar ook een MP4 speler. Daardoor kun je zowel muziekbestanden alsook foto’s, video’s en zelfs e-books op het apparaatje bekijken.

Formaat:

dit toestel is vrij compact van formaat en juist daarom ook makkelijk mee te nemen van de ene plaats naar de andere. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld een lange vliegreis voor de boeg hebt.

Geheugencapaciteit:

bij de aankoop van deze MP4 speler dan krijg je er meteen ook een degelijke en krachtige SD kaart bij. Zo krijg je een totale geheugencapaciteit van ruim 8 GB.

Nadelen

Uit de verschillende online beoordelingen die er momenteel geschreven zijn, kunnen we alleen maar positieve reacties vaststellen. De kopers zijn dus echt helemaal overtuigd van deze MP4 speler.

Koop bij bol.com (€37.95)

 

 

 

 

Difrnce MP1805

 

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor deze MP4 speler van het al dan niet bekende merk Difrnce. Bovendien is het ook een pak goedkoper in vergelijking met de vorige MP4 speler die we hier besproken hebben.

Deze MP4 speler heeft een totale geheugencapaciteit van ruim 8GB en is beschikbaar in 4 leuke kleurtjes. Zo kun je kiezen uit een blauwe, een groene, een oranje of een roze MP4 speler. Kortom voor elk wat wils. Verder heeft het een duidelijk afleesbaar display en is er de mogelijkheid om een USB op aan te sluiten.

Het is ook mogelijk om een hoofdtelefoon op deze MP4 speler aan te sluiten. Verder kun je er ook je stem mee opnemen en beschikt het toestel over een ingebouwde geheugenkaartlezer. Met een totale afspeelduur van maar liefst 8 uur haal je dus volgens verschillende kopers een degelijk apparaat in huis.

Indien je dus liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een degelijke MP4 speler dan kan het een goed idee zijn om dit apparaat even te bekijken. Het toestel is bovendien beschikbaar in verschillende kleurtjes. Zo kun jij het apparaat kiezen dat je zelf het liefste ziet.

Voordelen
Opslagcapaciteit:

het apparaat biedt je de mogelijkheid om een opslagcapaciteit te benutten van ruim 8 GB.

Gebruiksgemak:

het toestel beschikt niet alleen over een ingebouwde geheugenkaartlezer maar ook over de mogelijkheid tot stemopname. Verder kun je er ook een koptelefoon op aansluiten.

Design:

het apparaat is vrij compact en beschikbaar in 4 leuke en aantrekkelijke kleurtjes.

Nadelen
Kwetsbaar:

slechts een kleine minderheid van de kopers is van mening dat het toestel toch wel vrij kwetsbaar is en dus snel stuk gaat.

Onhandig:

een enkele gebruikers vindt echt dat deze MP4 speler helemaal niet zo handig is om mee te werken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Lenco Xemio-767 BT

 

De Lenco Xemio-767 BT is een blauwe MP4 speler voor een economische prijs. Hij heeft een compact formaat en beschikt over een TFT LCD-scherm. Via de USB aansluiting kun je eenvoudig films en muziek overzetten van je computer naar je speler.

Hij beschikt ook over een speciale e-bookfunctie om boeken te kunnen lezen en met de stemopnamefunctie kun je zelf je eigen nummers opnemen. Door de lage prijs behoort dit apparaat tot de categorie van goedkope MP4 spelers. Hij heeft een geheugen van 8 GB.

De meningen van kopers zijn verdeeld over dit product. De meerderheid is positief over hun aankoop en zijn tevreden over het heldere display en het mooie design. Ook de geluidsweergave is prachtig. Andere kopers zijn niet tevreden en vinden het onhandig om te bedienen. Ook speelt het toestel de muzieknummers enkel op alfabetische orde af en dit tot groot ongenoegen van vele gebruikers.

Deze Lenco Xemio MP4 speler zou misschien wel eens een heel leuk geschenkje kunnen zijn. Het apparaat heeft een opslagcapaciteit van maar liefst 8 GB en heeft een blauwe kleur. Uiteraard is het mogelijk om de MP4 speler ook in een andere kleur aan te kopen indien je dit mocht wensen.

Voordelen
Prijskaartje:

deze handige MP4 speler kun je bekomen aan een zeer economische prijs. Ideaal voor mensen die niet zoveel geld wensen uit te geven aan een degelijk toestel of een beperkter budget hebben.

USB poort:

het is mogelijk om er je USB op aan te sluiten. Op die manier kun je bestanden zoals bijvoorbeeld een film of andere favoriete liedjes van je computer op je MP4 toestel gaan overzetten.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een kleine minderheid van de kopers vindt dat het toestel vrij snel stuk gaat. Enkele andere gebruikers vinden dan weer dat de geluidskwaliteit heel wat te wensen overlaat.

Bediening:

uit de online reviews hebben we kunnen afleiden dat slechts enkele klanten de bediening van het apparaatje niet zo eenvoudig vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Philips GoGear Vibe

 

De Philips GoGear Vibe is een zwarte MP4 speler met een geheugen van 8 GB. Het is een licht en compact toestel die je eenvoudig overal kunt meenemen om naar muziek te luisteren of films en foto’s te bekijken. De batterij gaat tot 25 uur mee en hij wordt geleverd met een set oordopjes. Het apparaat beschikt niet over Bluetooth.

De meeste kopers zijn tevreden over deze MP4 speler aanbieding. Het apparaat is gebruiksvriendelijk en heeft een helder display. Andere pluspunten zijn de goede geluidskwaliteit, de shuffle functie en het mooie design.

Toch zijn er ook minpunten. Zo speelt hij enkel AMV videobestanden af, je kunt MP4 wel omzetten naar AMV met de bijgeleverde software. De bediening van het apparaat is ook onhandig en de kwaliteit van de bijgeleverde koptelefoon is maar matig.

Net zoals het eerste toestelletje is ook deze MP4 speler afkomstig van het bekende en gerespecteerde merk Philips. Deze Philips GoGear Vibe MP4 speler heeft een geheugen van 8 GB en is beschikbaar in verschillende kleuren. Zo kun jij het model kiezen dat je het liefste ziet. Verder krijg je er ook een handige koptelefoon bij.

Voordelen
Formaat:

het is een vrij compact toestelletje dat ook nog eens weinig weegt. Dit maakt het veel handiger om overal mee naartoe te nemen.

Opslagcapaciteit:

met een opslagcapaciteit van 8 GB kun jij al heel wat films en liedjes opslaan.

Gebruiksvriendelijk:

bij de aankoop krijg je er meteen ook oordopjes bij net zoals een sterke batterij die maar liefst 25 uur lang meegaat. Uiteraard hoeft deze wel volledig opgeladen te zijn.

Nadelen
Matige kwaliteit:

volgens één enkele gebruiker stopt de MP4 speler soms in het midden van een liedje waarop het toestel dan helemaal afsluit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sony NWZ-E584

 

De Sony NWZ-E584 is een zwarte MP4 speler met een geheugen van 8 GB. Dankzij de ruisonderdrukking heb je geen last meer van externe geluiden terwijl je naar je muziek luistert.

Hij beschikt over een TFT display en wordt geleverd met een koptelefoon. Je kunt ook gewoon naar de radio luisteren met de FM radio functie.

Hij beschikt over een USB 2.0 poort om muziek of films van je computer naar je speler over te zetten en met de batterij kun je tot wel 77 uur lang naar muziek luisteren.

Over dit product zijn er momenteel nog geen reviews geschreven online door kopers. Op basis daarvan kunnen wij je geen advies geven over dit toestel.

Net zoals Philips een gevestigde waarde is op het gebied van technologie, is het merk Sony dat ook. Deze MP4 speler heeft een behoorlijke grote geheugencapaciteit van maar liefst 8 GB en wordt geleverd met een handige koptelefoon. Het lijkt ons dan ook de moeite waard om even een kijkje te nemen naar de positieve en eventueel negatieve eigenschappen van dit toestel.

Voordelen
Ruisonderdrukking:

de ruisonderdrukking zorgt ervoor dat je helemaal geen last meer zult hebben van eventuele vervelende externe geluiden.

Handig in gebruik:

het apparaat is voorzien van een helder TFT scherm en je krijgt er een paar oordopjes bij. Het is mogelijk om ook naar de radio te luisteren.

Nadelen
Geen gebruikerservaring:

het gebrek aan reviews maakt het dus voor ons onmogelijk om jou verder advies te geven over de eventuele gebruikerservaring bij dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Philips GoGear Azure

 

De Philips GoGear Azure is een zwarte MP4 speler met een geheugen van 8 GB. Hij wordt geleverd met een koptelefoon maar je kunt ook een draadloze koptelefoon aansluiten dankzij Bluetooth. Dit toestel is compact en de batterij gaat tot 35 uur mee zodat je lang kunt genieten van je favoriete muziek.

Het apparaat beschikt ook over een FM tuner zodat je ook gewoon naar radiozenders kunt luisteren. De geluidsweergave is uitstekend maar de software is wel niet compatibel met Windows 8.

Kopers van deze MP4 speler aanbieding geven een positief advies in hun online reviews. Ze zijn tevreden over het heldere display en de goede geluidskwaliteit.

Hij beschikt over een handige sleeptimer zodat je niet meer wakker wordt tijdens de nacht met muziek. Toch zijn er enkele minpunten. Hij wordt geleverd zonder adapter dus zonder computer kun je hem niet opladen en de batterij gaat niet zo lang mee als aangegeven in de beschrijving.

Met deze handige MP4 speler van het bekende en misschien voor velen ook wel beste merk Philips, kun jij vanaf nu ook genieten van video’s en filmpjes. Bovendien zul je versteld staan van de prijs. Het toestel heeft misschien niet de laagste prijs maar je zult het toch zeker in de categorie van goedkope MP4 spelers kunnen spotten.

Voordelen
Handig in gebruik:

deze MP4 speler wordt geleverd met handige oordopjes. Verder beschikt het apparaat ook nog over een handige Bluetooth functie, een voice recorder functie en zelfs een FM radio.

Geheugen:

het apparaatje beschikt over een behoorlijk grote opslagcapaciteit van maar liefst 8 GB.

Koptelefoon:

je krijgt een handige koptelefoon meegeleverd bij de aankoop. Toch is het dankzij de Bluetooth functie ook mogelijk om een draadloze koptelefoon op het apparaat te gaan aansluiten.

Nadelen
Kraakt:

volgens één enkele koper zou het toestel behoorlijk kraken op het moment dat je overschakelt naar een andere liedje.

Matige kwaliteit:

een aantal kopers zijn een tikkeltje minder tevreden over de kwaliteit van de meegeleverde koptelefoon.

 

 

Apple iPod nano 16GB

 

Deze grijze MP4 speler van Apple beschikt over een geheugen van 16 GB. Het toestel heeft een LCD beeldscherm met een resolutie van 240 x 432 pixels en ondersteunt verschillende audio- en videoformaten zoals MP3, WAV, M4A, MOV, MP4,… Hij wordt geleverd inclusief oordopjes maar het toestel is niet waterbestendig.

Over dit product staan momenteel nog maar twee reviews online maar deze geven enkel maar positief advies. Kopers van dit toestel vinden het echt top. Ze vinden dat het apparaat een hemels geluid voortbrengt en zijn ook tevreden over het heldere display.

Het is een compacte MP4 speler die handig is voor mensen die graag gaan sporten en het beschikt over vele gebruiksmogelijkheden. Het toestel ligt in een hogere prijsklasse dus behoort wel niet tot de goedkope MP4 spelers.

Apple behoort natuurlijk tot de bekende merken op het gebied van technologie. Het zal dan ook niet verwonderen dat deze MP4 speler afkomstig is van dit alom bekende en misschien wel populairste Apple. Het toestelletje heeft een geheugencapaciteit van maar liefst 16 GB. Het lijkt ons dan ook zeker en vast de moeite om de voor- en nadelen van dit apparaat eens grondig op een rijtje te plaatsen.

Voordelen
Opslagcapaciteit:

in vergelijking met het voorgaande toestel, beschikt deze MP4 speler van Apple over een dubbel zo grote opslagcapaciteit van maar liefst 16 GB.

Display:

het apparaat is voorzien van een handig LCD beeldscherm. De resolutie van dat beeldscherm bedraagt 240 x 432 pixels. Je zult dus kunnen genieten van een helder display waarop je alles duidelijk kunt aflezen.

Nadelen

Werkelijk alle kopers zijn laaiende enthousiast over deze MP4 speler van Apple. Het is daarom voor ons niet zo eenvoudig om ondanks alles eventuele minpuntjes aan het toestel bloot te leggen.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

2 COMMENTAIRES

Caroline van Zwieten

August 22, 2020 at 6:26 pm

Dit is zo waardeloos. Ik zoek een mp4 speler en nergens ,maar dan ook nergens wordt vermeld welke video bestanden kunnen worden afgespeeld op mp4 spelers. Bij geen enkele ,dat is toch raar ? Ik heb net een diffrnce gekocht en deze ondersteunt geen enkel video bestand (geprobeerd; mp4,amv,Xvid,avi,mpeg) en de meeste ziet hij zelfs niet,hij ziet alleen; amv en avi ,maar ondersteunt ze niet.Waarom worden deze als mp4 spelers verkocht ,en staat er bij de specs nooit iets vermeld over video ondersteuning en ook in gebruikshandleiding niks over hoe video’s op de speler te spelen…waar-de-loos,nergens enige bruikbare info………….

Reply
10top Team

August 23, 2020 at 8:41 am

Hoi Caroline,

Bedankt voor de eerlijke en oprechte comment.
We hebben het zoney bekeken en heel wat producten horen eigenlijk meer thuis onder de categorie MP3 spelers. Waarom ze dus door bol onder de MP4 gecatalogiseerd worden, daar hebben we geen antwoord op.

Ook op het feit dat in de eigenlijke gebruikshandleiding weinig tot geen info hierover gegeven wordt, kunnen wij jou geen antwoord op geven. Wij zijn namelijk niet verantwoordelijk voor het opstellen van de gebruikshandleiding.

Met vriendelijke groet,

Reply
DMCA.com Protection Status