Beste multicooker

Laatste update: 23.10.20

 

Multicookers test van 2020

 

Soms kan het zijn dat je helemaal geen zin hebt om na een lange werkdag nog heel wat tijd te spenderen aan het bereiden van een heerlijke maaltijd. Met de multicooker kun jij in een mum van tijd een groot assortiment aan verschillende gerechten probleemloos klaarmaken. Dit is niet alleen ideaal voor de hobbykok die altijd wilt genieten van de laatste snufjes. Het is ook geschikt voor mensen die helemaal niet graag koken en er liefst zo weinig mogelijk tijd willen aan spenderen. In de top 3 die we na een grondig onderzoek hebben kunnen samenstellen, steekt de Bosch MUC88B68 multicooker er met kop en schouders boven uit. De zwarte kleur laat het er bovendien heel neutraal maar tegelijk elegant uitzien waardoor het in vrijwel elke keuken perfect past. De Philips HD3037/79 hoeft zeker en vast niet onder te doen. In vergelijking met het voorgaande toestel zou dit apparaat zomaar eens een aanbieding kunnen zijn vanwege het voordelige tarief.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Multicookers koopgids

 

Wil jij ook graag wat minder tijd in de keuken spenderen? Dit is zeker en vast mogelijk. Het enige dat jij hoeft te doen is een multicooker aankopen. Niet zomaar één maar één van de beste multicookers. Als je de verschillende modellen gaat vergelijken dan kun je bijvoorbeeld letten op een aantal zaken. Denk hierbij aan de functies, de smaak en de kracht ervan . Zo zul jij beslist een multicooker aanbieding vinden die aan jouw wensen voldoet.

 

 

Waarom een multicooker aankopen?

 

Een multicooker is een toestel waarmee je meerdere en vooral verschillende taken in de keuken kunt uitvoeren. Zo kan een multicooker bakken, stomen, koken en nog zoveel andere taken verrichten. Je hoeft helemaal geen schrik te hebben want een multicooker zorgt ervoor dat de smaken van de ingrediënten optimaal behouden blijven. Net alsof je het zelf zou doen.

Een multicooker is een toestel dat heel veel personen kan aanspreken. Als je dol bent op het bereiden van eten en je een echte hobbykok bent bijvoorbeeld. Dan is het niet meer dan normaal dat jij de allerlaatste snufjes in je keuken wilt hebben. Langs de andere kant zou het ook een goed hulpmiddel kunnen zijn voor mensen die een hekel hebben aan koken. Je kunt het toestel vanaf nu de belangrijkste taken laten uitvoeren.

Bovendien bespaart het heel wat tijd uit. Dit is ideaal als je vaak tot ’s avonds laat moet werken. Maar het kan ook een pluspunt zijn als je gewoon wat meer tijd wilt doorbrengen met het gezin. Het is dus een goede aanbeveling om deze modellen eens te bekijken. Houd er wel rekening mee dat sommige toestellen iets meer opties hebben. Het zal dan ook niet verwonderen dat je deze niet langer tussen de goedkope multicookers zult kunnen terugvinden.

 

 

Functiemogelijkheden

 

Het is belangrijk dat je op voorhand weet wat de mogelijke opties zijn van een multicooker. Je zult vlug opmerken dat sommige toestellen net dat tikkeltje meer kunnen dan andere. Het is dus afhankelijk van je eigen verwachtingen en eisen. Een toestel dat echt alle soorten functies bezit zal een tikkeltje duurder zijn. Toch zouden sommige opties echt een meerwaarde kunnen zijn.

Wij raden je een toestel aan dat voorzien is van een antiaanbaklaag. Dit verhindert dat het voedsel of de ingrediënten aanbakken en aan het toestel blijven kleven. Op die manier heb je het achteraf veel gemakkelijker om het toestel schoon te maken. Of je kunt kijken of er een multicooker is die je in de vaatwasmachine kunt stoppen. Deze toestellen zijn er zeker en vast. Zo kun jij ook een heleboel tijd uitsparen aan het reinigen van het toestel. Houd er wel rekening mee dat je enkel de losse delen in de vaatwasser kunt stoppen.

Antislipvoetjes zorgen voor meer stabiliteit aangezien het toestel dan niet verschuift. Ook handvatten kunnen een pluspunt zijn. Zo kun jij de multicooker gemakkelijker verplaatsen zonder problemen. Heel veel multicookers beschikken over 45 of meer verschillende programma’s. Als je niet graag kookt dan kan dit een meerwaarde zijn. Zo heb je niet alleen elke dag eten maar is het ook nog eens gevarieerd. Uiteraard zul je dit ook voelen in de prijs. Indien je een goedkope multicooker wenst dan kom je al vaak uit bij 12 programma’s.

 

 

Smaak en kracht van het toestel

 

Er zullen misschien mensen zijn die nog niet helemaal overtuigd zijn van de voordelen van een degelijke multicooker. Je hoeft geen schrik te hebben want een multicooker zal niets aan de smaak veranderen. In sommige gevallen kan het zelfs beter zijn dan wanneer je zelf kookt. De meesten onder ons zullen het wel herkennen. Je bent eten aan het bereiden en de groentjes en het vlees staan op het vuur. Terwijl je wacht wil je toch nog snel even een paar mailtjes beantwoorden. En voor je het weet branden het vlees en de groenten aan.

Met de multicooker hoeft dit helemaal niet te gebeuren. Dit apparaat zorgt ervoor dat het eten op de juiste temperatuur bereid wordt en dat er niets aanbakt of aanbrandt. Bovendien hebben de meeste multicookers ook een warmhoudfunctie. Die zorgt ervoor dat de ingrediënten langer vers blijven en de smaak langer behouden blijft. Je kunt trouwens bij heel veel apparaten na een aantal minuten nog altijd ingrediënten toevoegen. Soep kookt niet over, en de aardappelen zijn juist goed gekookt.

Multicookers beschikken vaak over een heel groot vermogen. Toch zijn er momenteel ook heel wat aanbiedingen met minder vermogen maar die dezelfde taken als een krachtig toestel kunnen uitvoeren. Op die manier bespaar je ook heel wat uit op energie.

 

 

Multicooker Reviews – Top 5

 

 

Als je lang en veel werkt dan kan het soms wel handig zijn als je minder tijd moet besteden aan het bereiden van eten. Een multicooker maakt jouw gerechten even smaakvol klaar en doet dit bovendien in zeer korte tijd. Opdat jij een keuze zou kunnen maken hebben wij een top 5 samengesteld.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Bosch MUC88B68

 

Met de multicooker van Bosch wordt gevarieerd koken eenvoudiger. Het product heeft een zwarte kleur en is gemaakt uit RVS. Je kunt ermee stomen, bakken, koken en nog zoveel meer. Het toestel heeft een inhoud van 5 l en is voorzien van een aparte handgreep en antislipvoetjes die zorgen voor meer stabiliteit.

Er is ook een antiaanbaklaag voorzien en een timer waardoor jij weet wanneer je gerecht klaar is. Daarnaast beschikt het toestel over 50 verschillende programma’s waarmee je op verschillende manieren kunt koken, bakken of stomen. Ideaal als je graag gevarieerd eet. Bovendien is de pan ook uitneembaar en dus gemakkelijker af te wassen.

De meeste kopers zijn overtuigd van de kwaliteit van het product. Het heeft veel opties en is gemakkelijk te gebruiken. Het gaat lang mee en is dus duurzaam. Sommige gebruikers vinden het product prijzig en te groot waardoor het veel ruimte inneemt. Bovendien is het ook net iets te zwaar.

Indien je op zoek bent naar een degelijke multicooker dan kan dit toestel van Bosch misschien wel een aanbeveling zijn. Het is niet meteen voorzien van de laagste prijs maar aan de reacties te zien, zou het toch wel één van de populairste multicookers kunnen zijn. Bekijk hieronder even de voor- en nadelen ervan.

Voordelen
Onderhoud:

je kunt de binnenpan er gemakkelijk en probleemloos uithalen. Bovendien kan dit ook in de vaatwasmachine gestopt worden. Ideaal als je een hekel hebt aan afwassen.

Volume:

de multicooker heeft een inhoud van maar liefst 5 liter en is daardoor ook ideaal voor grotere gezinnen.

Veiligheid:

deze handige multicooker van Bosch is bovendien ook helemaal BPA-vrij. Je hoeft dus geen schrik te hebben van eventuele schadelijke stoffen.

Handig in gebruik:

het toestel is uitgerust met 50 programma’s waaruit je kunt kiezen. Daarnaast is het ook mogelijk om de warmhoudfunctie te gebruiken. Met een vermogen van 1200 Watt gaat het hier om een krachtige multicooker.

Nadelen
Prijskaartje:

het prijskaartje is voor sommige gebruikers wel een klein minpuntje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Philips HD3037/79

 

De multicooker aanbieding van het merk Philips heeft een witte kleur en is gemaakt van RVS. Net zoals het vorige toestel beschikt ook dit product over een antiaanbaklaag en een uitneembare pan. In tegenstelling tot de Bosch multicooker is dit toestel niet zo duur en behoort het hierdoor misschien wel tot de goedkope multicookers.

Het toestel beschikt over 12 programma’s waardoor je snel gezonde en gevarieerde gerechten kunt klaarmaken. Bovendien is er ook een temperatuurregeling voorzien en een warmhoudfunctie. Deze zorgt ervoor dat je producten langer vers blijven.

De meeste kopers zijn tevreden over de kwaliteit van het product en geven dus ook een positief advies over de prijs-kwaliteitverhouding ervan. Het is bovendien een duurzaam product en zeer handig in gebruik. Sommige gebruikers vinden de prijs net iets te hoog en vinden het jammer dat je er geen ijs mee kunt maken.

Ook Philips kon niet ontbreken in het rijtje van de populairste multicookers. Philips wordt door heel veel personen beschreven als veruit het beste merk. Ook de reacties zijn bijzonder duidelijk en de meeste klanten raden dit toestel zelfs heel sterk aan.

Voordelen
Volume:

net zoals het voorgaande toestel heeft ook deze multicooker een inhoud van maar liefst 5 liter. Het is daarom ideaal als je vaak veel vrienden of familie over de vloer krijgt.

Onderhoud:

je kunt de binnenpan er gemakkelijk uithalen. Bovendien kun je de pan ook zonder problemen in de vaatwasmachine stoppen.

Veiligheid:

het toestel is helemaal BPA-vrij waardoor er niet werd gewerkt met de tussenkomst van schadelijke stoffen.

Gebruiksgemak:

het is een handig apparaat dat voorzien is van een eenvoudige bediening. Het is geschikt om te stomen, bakken, braden en nog zoveel meer. Het heeft een vermogen van 980 Watt en je kunt kiezen uit maar liefst 12 verschillende programma’s.

Nadelen
Prijskaartje:

ook hier vindt een kleine minderheid van de kopers het prijskaartje van dit toestel toch wel iets te hoog.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tefal RK8121

 

De tefal multicooker is eigenlijk een 2-in-1 product en is dus ook een ideale rijstkoker. Naast het bereiden van rijst kun je er ook mee bakken, stomen, koken, braden en zoveel meer.

Het toestel beschikt over 45 verschillende programma’s waardoor je bijvoorbeeld yoghurt of desserts kunt bereiden. Daarnaast kun je met dit toestel ook gemakkelijk brood bakken of gewoon je gerechten opwarmen. Het toestel heeft een inhoud van 5 l en beschikt over een uitneembare pan die je gemakkelijk kunt uitwassen. Er is bovendien ook een warmhoudfunctie voorzien.

Uit de 40 reviews blijkt dat de meningen verdeeld zijn. De meeste kopers zijn tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding van het product. Het is bovendien ook duurzaam en eenvoudig in gebruik. Toch vinden sommige kopers het product veel te groot waardoor het teveel ruimte inneemt. Het is ook niet zo gemakkelijk schoon te maken. En daardoor net iets te duur voor sommige gebruikers.

Indien je niet zo dol bent op koken en ook dagelijks heel laat thuis bent van het werk, dan kan deze multicooker van Tefal misschien wel de oplossing zijn voor jou. In vergelijking met de voorgaande 2 apparaten die we besproken hebben, is dit toestel bijna een koopje. Laten we dan ook even de voor- en nadelen onder de loep nemen.

Voordelen
Warmhoudfunctie:

deze multicooker is voorzien van een handige warmhoudfunctie. Op die manier blijven de gerechten ook tijdens het serveren nog een hele poos lekker warm.

Vermogen:

het apparaat is uitgerust met een krachtig vermogen van 750 Watt. Bovendien kun je ook nog eens kiezen uit maar liefst 45 verschillende programma’s.

Onderhoud:

de binnenpan waarmee de multicooker is uitgerust, kun je er zonder problemen uithalen en in de vaatwasmachine gaan stoppen.

Nadelen
Kostenplaatje:

enkele gebruikers lijken zich wel een klein beetje te storen aan de bijzonder hoge prijs van het apparaat.

Reinigen:

volgens één enkele koper zou het apparaat toch niet zo eenvoudig schoon te maken zijn.

Koop bij bol.com (€93.99)

 

 

 

 

Cuisinart MSC600E

 

Met de multicooker van het merk Cuisinart beschik je over 6 programma’s om de heerlijkste gerechten te bereiden.

Het toestel heeft een inhoud van 5,7 l en beschikt net zoals de vorige producten over een uitneembare pan die vaatwasserbestendig is. Het toestel is gemaakt uit RVS en de kom uit keramiek waardoor de warmte langer behouden blijft. Bovendien beschikt het toestel over een timer functie en LCD scherm met touchscreen.

Over het algemeen zijn de kopers overtuigd van de goede prijs-kwaliteitverhouding van het product. En het is bovendien eenvoudig in gebruik. Toch is niet iedereen hiervan overtuigd. Sommigen vinden het apparaat net iets te groot en de prijs te hoog.

Met de Cuisinart multicooker haal je volgens deze klanten een degelijk en bijzonder apparaat in huis. Het is zeker niet één van de goedkope multicookers maar ook zeker niet het duurste apparaat. Het loont dan ook de moeite om eens op zoek te gaan naar de sterke en minder sterke punten van dit apparaat. Zo krijg je meteen ook een beter beeld van het toestel.

Voordelen
Inhoud:

in vergelijking met de voorgaande toestellen, heeft deze multicooker een inhoud van maar liefst 5,7 liter.

Mogelijkheden:

deze multicooker beschikt over 6 verschillende programma’s. Verder kun je opteren voor te bakken, braden, slowcooken, sauteren of zelfs stomen.

Kracht:

het is een bijzonder krachtig apparaat dat is uitgerust met een vermogen van maar liefst 1240 Watt.

Nadelen
Formaat:

een enkele koper laat weten dat het best wel om een vrij groot apparaat gaat en dat je hier rekening mee hoeft te houden.

Prijs:

sommigen vinden de prijs van het toestel ook te hoog.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Emerio MC-108687.1

 

Met de multicooker van het merk Emerio kun je vanaf nu de perfecte risotto bereiden dankzij de risotto functie die erop aanwezig is. Het product heeft een inhoud van 1,8 l en beschikt over een uitneembare pan met antiaanbaklaag waardoor het toestel gemakkelijk schoon te maken is.

Het toestel beschikt over zes verschillende programma’s. Naast de risotto functie is er dus ook de mogelijkheid om rijst te koken en bijvoorbeeld vlees te braden. De warmhoudfunctie zorgt er dan weer voor dat je gerecht langer warm blijft.

Uit geen enkele review blijkt dat de kopers niet overtuigd zijn van het product. Het product heeft een goede kwaliteit en het apparaat is snel en handig in gebruik. Bovendien is het ook voorzien van een fraai design.

Indien je op zoek bent naar een degelijke multicooker maar tegelijk ook niet zoveel geld wenst uit te geven dan kun je dit model eens bekijken. De multicooker is afkomstig van het merk Emerio en is voorzien van de laagste prijs in vergelijking met de andere toestellen uit deze lijst.

Voordelen
Formaat:

in vergelijking met de andere apparaten, is deze multicooker vrij compact. Het bezit een inhoud van 1,8 liter en is daardoor ideaal voor kleine gezinnen.

Onderhoud:

de binnenpan kun je er gemakkelijk uithalen en mag je bovendien ook in de vaatwasmachine stoppen.

Vermogen:

met een vermogen van maar liefst 1000 Watt is dit ook één van de krachtige multicookers uit de lijst.

Nadelen

De kopers blijken helemaal overtuigd te zijn van het apparaat. Dit maakt het uiteraard niet zo gemakkelijk om eventuele nadelen te ontdekken.

Koop bij bol.com (€64.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Walther Woortman
Walther Woortman
10 months ago

Ik mis toch wel een paar Multi Cookers in de test, die stukken goedkoper zijn.

10top Team
Admin
10top Team
10 months ago

Hoi Walther,

Dat is jammer om te horen. Echter gaan wij niet alleen op zoek naar de goedkoopste producten. We kijken naar wat momenteel de beste producten zijn en het meest door klanten worden aangeraden.
Dat zorgt er uiteraard ook voor dat we de pagina’s en producten regelmatig moeten actualiseren.

Met vriendelijke groeten

Geert
Geert
8 months ago

De Cuisinart MSC600E gebruik ik zelf nu ruim 1 jaar.
Als slowcooker een fijn apparaat, maar jammer genoeg is de kwaliteit van de keramische pan twijfelachtig.
De eerste pan al omgeruild en de 2de is ook al beschadigd.
{ wel goede service van J.Lensen Huishoud B.V.! } dat mag ook gezegd worden.

Geert

10top Team
Admin
10top Team
8 months ago
Reply to  Geert

Hoi Geert,

Bedankt voor de heel eerlijke en oprechte reactie. We nemen het zeker mee in de toekomst aangezien we regelmatig de producten actualiseren.

Met vriendelijke groet

DMCA.com Protection Status