Beste multifunctioneel mes

Laatste update: 16.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Multifunctionele messen test van 2021

 

Een multifunctioneel mes kan best wel handig zijn in bepaalde situaties. Stel dat je met vrienden gaat kamperen of wanneer je op wandeltocht besluit te gaan. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken tussen de verschillende multifunctionele messen. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we een overzicht gemaakt van de 3 best beoordeelde hedendaagse multifunctionele messen. Door te kiezen voor het AA Commerce mes, kies je voor een kwalitatief en betaalbaar multifunctioneel mes. Echter blijkt ook het Böker Damast mes een schot in de roos te zijn, en al helemaal als je dol bent op koken of misschien wel als chef kok in een restaurant staat.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Multifunctionele messen koopgids

 

Wat is een multifunctioneel mes en waarvoor kun je het zoal gebruiken? Wat met het formaat en de gebruikte materialen? Worden sommige multifunctionele messen gekenmerkt door extra functies en mogelijkheden en hoe beïnvloedt dit het prijskaartje? Kortom, heel wat vragen en bijgevolg ook heel wat knopen om door te hakken. Daarom willen wij jou helpen en bieden wij jou deze koopgids aan. Het is een goede aanbeveling, deze koopgids door te nemen alvorens je de producten met elkaar gaat vergelijken.

Wat is een multifunctioneel mes en het nut ervan

Een multifunctioneel mes is, zoals de naam doet vermoeden, een degelijk mes dat je in veel verschillende situaties kunt gebruiken. In de meeste gevallen gaat het hier over een soort van zakmes, Zwitsers mes dat meerdere onderdelen telt. Denk maar aan een pincet, een vijltje, een schaartje en noem maar op. Echter is de term “multifunctioneel mes” veel uitgebreider dan je zou denken.

Zo bestaan er ook afzonderlijke exemplaren zoals bijvoorbeeld een multifunctioneel koksmes of een multifunctioneel schilmes voorzien van 1 lemmet en 1 handvat. Kortom, tal van mogelijkheden en daarom raden wij jou aan om niet meteen het eerste het beste multifunctionele mes aan te kopen. Neem rustig de tijd en bedenk of je belang hecht aan bepaalde belangrijke kenmerken of juist niet?

 

Type en toepassingsgebied

We hebben het al min of meer even kort aangeduid, maar de aanschaf van een duurzaam en degelijk multifunctioneel mes is een echte aanbeveling. Afhankelijk van het type dat je beslist aan te kopen, is het mogelijk om het mes op verschillende vlakken te gebruiken. Kies je bijvoorbeeld voor een multifunctioneel zakmes, zoals bijvoorbeeld het typische Zwitserse zakmes, dan is dit exemplaar een echte aanrader voor wie gaat kamperen of op avontuurt trekt.

Een multifunctioneel schilmes komt dan weer beter van pas in een particuliere en/ of professionele keuken. Er zijn ook heel wat multifunctionele messen in de aanbieding die speciaal ontwikkeld zijn om allerlei soorten groenten en/ of fruit fijn te snijden. Ook hier gaat het om een handig hulpmiddeltje dat vast en zeker goed van pas zal komen in de keuken.

 

Gebruikte materiaalsoort en formaat

Je zult al vrij snel kunnen opmerken dat er wel degelijk heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van formaat en materialen. Zo kun je messen tegenkomen tot maximaal 10 cm maar zijn er ook heel wat multifunctionele messen van minimaal 10 cm en maximaal 20 cm. Indien het toch allemaal net een tikkeltje meer mag zijn dan zijn ook messen van 20 tot 30 cm en 80 tot 150 cm alvast geen enkel probleem meer.

Op het gebied van gebruikte materiaalsoorten zien we dat heel vaak dezelfde materialen de kop opduiken. Zo wordt heel vaak gebruik gemaakt van kunststof, metaal en staal. Maar ook hout en duurzaam roestvrij staal kunnen vast en zeker meer dan eens voorkomen. Kortom, kies voor het multifunctionele mes waar je zelf het beste gevoel bij hebt. En dat kan het eigenlijk nooit fout gaan.

Eventuele extra kenmerken en opties

Tijdens je zoektocht naar het perfecte multifunctionele mes zul je merken dat er toch wel wat mogelijkheden zijn. Zo zullen sommige messen over iets meer mogelijkheden beschikken ten opzichte van andere messen. Het kan bijvoorbeeld wel een meerwaarde zijn, indien je het multifunctionele mes na gebruik gewoon in de vaatwasmachine kunt plaatsen. Niet elk multifunctioneel mes is namelijk vaatwasserbestendig.

Verder is het ook belangrijk om te kiezen voor een waterbestendig multifunctioneel mes. Dit komt vooral van pas indien je van plan bent om het mes te gebruiken tijdens één van je vele kampeervakanties. Bedenk of het mes breekbaar is of niet. Daarnaast zul je merken dat bepaalde messen opvouwbaar zijn wat zorgt voor meer plaats besparing. Handig om overal mee naartoe te nemen dus. Houd er wel rekening mee dat dergelijke exemplaren niet langer tot de goedkope multifunctionele messen zullen behoren, maar er zijn altijd nog aanbiedingen.

 

Met welk prijskaartje hoef je rekening te houden

De aanschaf van het beste multifunctionele mes hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo kun je rekening houden met een gemiddeld prijskaartje van ongeveer 18 euro. Uiteraard zullen er altijd multifunctionele messen zijn die misschien net dat tikkeltje duurder zijn, terwijl je voor anderen dan weer nog minder zult betalen.

Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en wat je verwachtingen zoal zijn. Hoeveel budget kun en wil je maximaal ter beschikking stellen en ben je van plan om het mes regelmatig te gebruiken. Bij twijfel kan het altijd handig zijn er even de online reviews op na te kijken. En wie spot je zo nog wel een leuke multifunctionele mes aanbieding die helemaal aan jouw verwachtingen beantwoordt. Veel succes!

 

Multifunctioneel mes Reviews – top 5

 

Of je nu gaat kamperen met vrienden en familie of een wereldreis gaat maken, een multifunctioneel mes kan altijd wel van pas komen. Toch is het een aanrader om niet meteen het eerste het beste multifunctioneel mes aan te kopen. Om jou even op weg te helpen, zijn we zelf alvast op zoek gegaan naar 5 topproducten. Neem rustig de tijd om deze even te bekijken en wees hierbij ook aandachtig voor de vele online reviews en het positieve of negatieve advies van klanten.

 

 

AA Commerce Zwitsers Zakmes

 

Ben je op zoek naar een degelijke multifunctioneel mes maar wil je er liever niet zoveel geld aan spenderen? Dat kan ook! Bekijk daarom alvast even dit product, jou aanbevolen door het bekende merk AA Commerce. Je zult meteen het gevoel krijgen met een multifunctioneel mes aanbieding te maken te hebben.

Als je regelmatig gaat kamperen of op trektocht gaat dan komt dit multifunctioneel mes vast en zeker van pas. De onderdelen van het product zijn vervaardigd uit duurzaam roestvrij staal en bieden je de mogelijkheid om diverse klusjes uit te voeren. Zo beschikt dit mes over 11 verschillende functies waarmee je kunt snijden, knippen, zagen, ontkurken en nog zoveel meer.

Een blik op de verschillende online reviews leert ons dat de meningen verdeeld zijn. Voor de ene koper is dit een topproduct terwijl het mes voor de andere koper helemaal niet aan de verwachtingen lijkt te voldoen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Böker Damast

 

Door te kiezen voor het Böker Damast mes kies je niet meteen voor één van de meest goedkope multifunctionele messen. Het is een bijzonder duurzaam mes dat vervaardigd is uit stevige en kwalitatief sterke materialen. Zo is het heft van het mes gemaakt van stevig en natuurlijk gefineerd hout terwijl het lemmet uit damaststaal bestaat.

Het voordeel van damaststaal is dat het helemaal roestvrij is en bovendien makkelijk te onderhouden. Het is het ideale multifunctionele mes om diverse soorten groenten en fruit fijn te snijden doordat het een unieke combinatie van koksmes en schilmes is.

Wanneer we de online reviews bekijken dan moeten we jammer genoeg vaststellen dat er nog geen enkele koper een online beoordeling heeft geplaatst. Daardoor is het voor ons best wel moeilijk om jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Home bound 3 in 1

 

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor het unieke multifunctionele schilmes van het, al dan niet bekende merk, Home bound. Dit multifunctioneel mes heeft een maximale lengte van maar liefst 15,5 cm en wordt aangeboden aan een mooi en betaalbaar prijskaartje.

Het mes is vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden roestvrij staal. Na gebruik kun je dit multifunctioneel schilmes dan ook meteen in de vaatwasmachine stoppen. Zo bespaar je jezelf niet alleen een lastig karweitje maar ook heel wat tijd. Met dit product heb je niet alleen een degelijke schilmes in huis gehaald maar kun je ook  kiezen hoe fijn of grof je de groentjes snijdt.

Ook hier moeten we jammer genoeg meteen vaststellen dat er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst. Echter is het altijd mogelijk dat sommige klanten het product al hebben aangekocht maar gewoon nog geen tijd gevonden hebben om een reactie te plaatsen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Brüder Mannesman

 

Ook het multifunctioneel mes van Brüder Mannesman is alvast een goede aanbeveling. Het mes is voor het grootste gedeelte vervaardigd uit duurzaam staal en kan dan ook best wel tegen een stootje. Bijzonder handig wanneer je regelmatig met vrienden op kampeervakantie vertrekt.

Het mes is voorzien van ruim 13 verschillende functies en heeft een maximale lengte van ongeveer 15 cm. Zo kun je onder andere gebruik maken van een pincet, een platte schroevendraaier, een kurkentrekker, een kruiskop schroevendraaier, een zaag, een nagelvijl en een schaar.

Het gebrek aan online beoordelingen maakt het voor ons wel behoorlijk moeilijk om jou verdere informatie te verschaffen omtrent de mogelijke ervaringen van klanten. Laat je hierdoor echter niet afschrikken en bekijk dit multifunctionele zakmes even rustig.

 

Koop bij bol.com (€12.95)

 

 

 

 

RVS Lankhorst

 

Tenslotte is er ook nog altijd de optie om te kiezen voor het multifunctionele mes van Lankhorst. In vergelijking met de hierboven besproken producten, zul je voor dit mes misschien net een tikkeltje meer hoeven te betalen.

Het is een duurzaam mes dat vervaardigd is uit hoogwaardig en makkelijk te onderhouden roestvrij staal. Het mes heeft een maximale lengte van ruim 95 mm en biedt heel wat verschillende functies aan. Zo beschik je onder andere over een schroevendraaier, een sluitingsleutel, een flesopener en een marlpriem.

Het gebrek aan online reviews doet vermoeden dat het hier wel eens om een vrij recent en nieuw multifunctioneel mes zou kunnen gaan. Neem alvast de tijd om het product even grondig te bekijken en wees de eerste in het plaatsen van een online beoordeling.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status