fbpx

5 Beste Multivitaminen Test van 2019

Laatste update: 15.10.19

 

Multivitaminen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

 

Multivitaminen koopgids

 

De meesten zullen er wel al eens van gehoord hebben, van “multivitaminen”. Maar wat houdt dat nu precies in? En welke zijn dan weer de beste multivitaminen? Dat kan voor iedereen anders zijn. Het belangrijkste is om er rekening mee te houden dat er heel wat soorten bestaan. En dat elke soort voor- en nadelen met zich zal meebrengen. Probeer daarom voor jezelf eerst uit te maken waar je naar op zoek bent, en hoe vaak je die multivitaminen mag nemen. Dat kun je enkel te weten komen door de producten met elkaar te vergelijken. Verder is het een aanbeveling om je niet enkel blind te staren op de prijs. Er zijn namelijk ook heel wat goedkope multivitaminen die de moeite waard zijn.

 

 

Wat zijn multivitaminen en het nut ervan

Alvorens je besluit om op zoek te gaan naar multivitaminen is het natuurlijk belangrijk dat je perfect weet wat hiermee bedoeld wordt. Voor ieder van ons is het belangrijk dat we dagelijks voldoende mineralen, vezelstoffen en vitaminen binnenkrijgen. Toch is het mogelijk dat we soms tekorten hebben. Sommige mensen kunnen niet alle voedsel verdragen, of mogen ook niet alles eten. In zulke gevallen kan er een tekort ontstaan aan bepaalde vitaminen die belangrijk zijn voor ons lichaam.

Met behulp van degelijke multivitaminen kan dit tekort makkelijk worden opgelost, of althans toch onder controle gebracht worden. Toch is het belangrijk om niet meteen naar de apotheek of de winkel te spurten en de eerste de beste multivitaminen aan te kopen. Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en te kijken waar je nood aan hebt. Op basis daarvan kun je dan vervolgens op zoek gaan naar de voor jou beste multivitamine.

 

De voordelen van multivitaminen

In het vorige stukje werd het ongeveer wel al min of meer duidelijk dat multivitaminen een goede zaak zijn. Toch is het belangrijk om niet zomaar om het even welke vitaminen te slikken. Een beetje kennis van je eigen lichaam en tekorten is natuurlijk een goede zaak. Houd er bovendien ook rekening mee dat multivitaminen helemaal geen vervanger zijn van een gezonde en evenwichtige maaltijd. Het is meer een soort van aanvulling. 

Je zou multivitaminen dus eigenlijk ook kunnen beschrijven als een soort van supplementen. Bijkomende producten om het tekort aan vitaminen en mineralen in je lichaam terug op peil te krijgen.Multivitaminen kunnen dan ook van pas komen bij verschillende lichamelijke klachten. Zo kunnen ze helpen bij een te hoge of te lage bloeddruk, bij een te hoge cholesterol, laag concentratievermogen. Maar ook bij heel wat andere lichamelijke klachten zoals dof en broos haar, zwakke nagels en noem maar op. 

Zo zijn er bijvoorbeeld heel wat studenten die tijdens de examenperiode meteen wat extra multivitaminen innemen. Deze helpen het concentratievermogen te vergroten, en kunnen er ook voor zorgen dat je iets kalmer blijft. En dus onder stress kunt presteren. Kortom, er zijn heel wat situaties waarin multivitaminen een goede aanbeveling zijn.

 

Leeftijd en geslacht

Uiteraard is het bij de aankoop van multivitaminen ook belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Zo is het in eerste instantie belangrijk om rekening te houden met de klachten die je hebt. Indien je bijvoorbeeld te maken hebt met een te hoge cholesterol, dan zullen multivitaminen om het geheugen te bevorderen niet veel effect hebben op je cholesterol. Met andere woorden, ga op zoek naar de multivitaminen die je klachten perfect weten aan te pakken.

Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met je leeftijd en het geslacht. Zo zijn er bepaalde multivitaminen die enkel voor mannen worden aangeraden, terwijl anderen dan weer alleen voor vrouwen worden aanbevolen. Ook de leeftijd kan een belangrijke rol spelen. Zo wordt er op de verpakking altijd aangegeven of het ook geschikt is voor kinderen of juist niet. En bestaan er zelfs speciale multivitaminen voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

 

 

Welk budget hoef ik te voorzien en waar kun je de multivitaminen aankopen

Je zult merken dat je multivitaminen niet alleen in de drogisterij of de apotheek kunt bekomen. Tegenwoordig zijn er ook heel wat multivitaminen die je gewoon in de supermarkt of het grootwarenhuis kunt aankopen. Opnieuw is het belangrijk om altijd goed de verpakking te lezen en rekening te houden met de informatie die daar wordt meegedeeld. Verder zul je kunnen vaststellen dat je voor sommige multivitaminen wel iets meer budget zult hoeven te voorzien. Alhoewel het altijd mogelijk is om een multivitamine aanbieding tegen te komen.

Indien je bijvoorbeeld meerdere kinderen hebt die op hetzelfde moment aan de examenperiode beginnen, dan kan een voordeelverpakking multivitaminen alvast een goede aanbeveling zijn. Zo heb je voldoende vitaminen voor al je kinderen, en doe je er zelf ook nog voordeel aan dankzij de economische prijs. Uiteraard beslis je helemaal zelf hoeveel je maximaal wilt en kunt spenderen aan kwalitatieve multivitaminen. Ga alvast eventuele aanbiedingen niet uit de weg. Het zou jammer zijn om een aantrekkelijk koopje te missen.

 

5 Beste Multivitaminen (Reviews) van 2019

 

Natuurlijke multivitamines kunnen best wel een goede aanbeveling zijn maar het is belangrijk om te weten dat ze nooit een gezonde maaltijd zullen vervangen. Ze kunnen een aanvulling zijn en bijdragen aan een gezonde levensstijl. Bekijk hieronder dan ook de 5 topproducten eens rustig en kies er de voor jou beste multivitamine uit. Deze 5 opties zijn geselecteerd doordat we niet alleen gekeken hebben naar de online reviews maar ook rekening hebben gehouden met het advies van de klanten.

 

1. Davitamon Mama Compleet Multivitamine Omega 3 Visolie Zwangerschap

 

Indien je op zoek bent naar degelijke multivitaminen maar liefst niet zoveel geld wenst te spenderen dan zit je met dit product van Davitamon zeker goed. De lage prijs zorgt ervoor dat je ze zeker tussen de goedkope multivitaminen zult terugvinden.

Het product bevat ruim 60 stuks multivitaminen en is werkelijk ideaal om vrouwen tijdens hun zwangerschap extra te ondersteunen. Ook vrouwen die een zwangerschapswens hebben of die momenteel borstvoeding geven, zijn gebaat bij deze capsules. Het is een natuurlijke multivitamine dat gaan suikers of andere conserveermiddelen bevat.

Doordat er op dit moment nog geen reacties zijn geplaatst, is het voor ons bijzonder moeilijk om verder advies te geven omtrent dit product. Ook over de gebruikerservaring is jammer genoeg niets bekend. Haast je daarom naar de winkel en oordeel vooral zelf.

 

Koop bij bol.com (€16.14)

 

 

 

 

2. Pool Plus Multivitaminen 120 Tabletten 

 

In vergelijking met het voorgaande product zijn deze multivitaminen misschien iets duurder. Maar zodra je weet dat je er wel dubbel zoveel tabletten voor in de plaats krijgt, dan zou het zomaar eens een multivitamine aanbieding kunnen zijn.

De multivitaminen zijn afkomstig van het gewaardeerde merk Pool Plus en bevatten heel wat mineralen en andere belangrijke stoffen. Denk hierbij maar aan groenten en fruit maar ook belangrijke kruiden.

Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat deze multivitaminen geen vervanger zijn voor een gezonde maaltijd. Het draagt juist bij tot een gezonde levensstijl in combinatie met beweging en sport. Jammer genoeg is het niet zo eenvoudig jou verder advies te geven aangezien er nog geen online reviews geschreven zijn.

 

Koop bij bol.com (€21.24)

 

 

 

 

3. Yummygums vegan multivitamine met extra B12

 

Als je op zoek bent naar degelijke multivitaminen voor je kinderen dan kun je altijd deze Yummygums eens uitproberen. Het pakketje bevat tot wel 120 multivitamines waar je toch al een aantal weken mee kunt overbruggen.

De multivitaminen van Yummygums zou je eigenlijk kunnen vergelijken met een gezond snoepje dat zowel goed is voor jongens als voor meisjes. De snoepjes zijn niet alleen glutenvrij maar ook nog eens vegan- en lactosevrij. Verder werden er geen kunstmatige smaakstoffen of kleurstoffen gebruikt.

We vermoeden dat het hier misschien wel eens om een vrij recent product zou kunnen gaan. Dit kan verklaren waarom er nog geen online reviews werden geplaatst. Laat je hierdoor echter helemaal niet afschrikken en wees de eerste om deze multivitaminen te beoordelen.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

4. Solgar Omnium 180 stuks Multi vitamine

 

Deze Solgar Omnium multivitaminen zijn ideaal voor volwassen vrouwen en mannen die er een vrij onregelmatige leefstijl op nahouden. Sommige mensen moeten bijvoorbeeld heel veel reizen en op de baan zijn voor zaken en dan kan het al eens moeilijk zijn om dit te combineren met regelmatig een gezonde maaltijd en sport.

Het product bevat maar liefst 180 multivitaminen die ervoor zorgen dat je toch een paar weken kunt overbruggen. Het zorgt voor iets meer structuur en ondersteuning in de hectische levensstijl van sommige gebruikers.

Jammer genoeg moeten we ook hier vaststellen dat er nog geen online reviews werden geplaatst. Dit maakt het voor ons er niet gemakkelijker op om jou verder advies te geven over het product en de gebruikerservaring. Laat je hierdoor echter niet afschrikken. Het kan namelijk altijd zo zijn dat dit product helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

5. Centrum Men 30 tabletten Multivitaminen

 

Indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan degelijke en natuurlijke multivitaminen dan loont het vast en zeker de moeite om dit product van Centrum eens te bekijken. Houd er wel rekening mee dat het doosje slechts 30 capsules bevat.

De multivitaminen van Centrum zijn vooral aangewezen voor volwassen mannen. Het bevat voldoende mineralen en een heleboel vitaminen die moeten voorzien in de voedingsbehoeften van de gemiddelde volwassen man.

Het feit dat er nog geen online reacties zijn geplaatst, zou kunnen betekenen dat sommige personen het misschien net iets te duur vinden. Het kan natuurlijk ook zijn dat verschillende mannen het product reeds in huis gehaald hebben maar gewoon nog niet de tijd gevonden hebben om een degelijke review te plaatsen.

 

Koop bij bol.com (€9.55)

 

 

 

 

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
10top TeamMiranda Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Miranda
Guest
Miranda

Ik zou graag willen weten welke multi vitamine goed zijn als je 50 plus bent…

10top Team
Admin
10top Team

Beste Miranda

De producten die op onze site vermeld staan, zijn steeds de 5 beste beoordeelde producten binnen een bepaalde categorie. Toch helpen wij jou uiteraard graag verder. Zo blijken de “Davitamon Actifit 50+” multivitaminen alvast een bijzonder goede aanbeveling te zijn. Zo zorgt het onder andere voor meer vitaliteit, een beter energieniveau en helpt het de spieren ondersteunen en behouden. Hopelijk wordt hiermee jouw vraag beantwoord? Bij verdere vragen of twijfel, kun je ons steeds contacteren!

Vriendelijke groeten

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status