Beste munttelmachine

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Munttelmachines test van 2021

 

Als kleine zelfstandige kan een degelijke munttelmachine best wel handig zijn. Zo kun je na een lange werkdag op een snelle maar vooral nauwkeurige manier je geld tellen. Dit kan natuurlijk ook best nuttig zijn voor grote ondernemingen. Laten we alvast even kijken naar de 3 best beoordeelde apparaten. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met de verschillende online beoordelingen maar ook met het advies van de klanten. Zo haal je met de Munttelmachine Pro-270 vast en zeker een degelijk apparaat in huis. In vergelijking met sommige andere toestellen zul je merken dat dit apparaat vrij compact is en makkelijk te verplaatsen is. Je kunt natuurlijk ook nog altijd gaan kiezen voor de handige Acropaq CC601 munttelmachine. Ook dit is een uitstekend en fantastisch toestel dat vooral ideaal is om in grote bedrijven te gebruiken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Munttelmachines koopgids

 

Als je een eigen onderneming hebt of gewoon vaak met geld werkt dan is het misschien wel handig om het tellen over te laten aan een machine. Met een goed toestel kun je fouten gaan vermijden en het hele proces veel sneller laten verlopen. Let hierbij vooral op de verschillende types, capaciteit van het toestel en de mogelijkheden en uiteraard ook de prijs.

Type

 

Wanneer je van plan bent om een munttelmachine aan te schaffen dan is het aan te raden verschillende modellen met elkaar te vergelijken aangezien er vandaag reeds verschillende types bestaan.

Het eerste onderscheid waarmee je rekening moet houden is dat er toestellen bestaan die alleen euromuntstukken of plastic munten gaan tellen en je hebt apparaten die de capaciteit hebben om naast muntstukken ook biljetten te tellen.

Een tweede onderscheid wordt dan gemaakt op basis van de werkwijze van de munttelmachine die dan meteen ook de snelheid van het apparaat gaat bepalen. Een traditionele munttelmachine zal nog vaak gebruik maken van een doorvoerklep die het geld gaat verplaatsen. Houd er wel rekening mee dat dit type al behoort tot de iets oudere modellen en dus misschien geen deel meer uitmaakt van de beste munttelmachines aangezien er heel vaak storingen voorkomen.

Bij de nieuwere apparaten heeft men die doorvoerklep vervangen door een transportband. Dit zorgt ervoor dat er minder storingen zijn en bovendien verloopt het hele proces ook veel sneller. Dit geavanceerde model zal dus hoogstwaarschijnlijk niet tot de goedkope munttelmachines behoren en is dus misschien ideaal voor ondernemingen.

 

 

Capaciteit

 

De capaciteit van een munttelmachine is afhankelijk van drie verschillende factoren. Zo heb je de telsnelheid, de invoercapaciteit en uiteraard ook de opvangcapaciteit.

De telsnelheid wordt uitgedrukt in het aantal munten per minuut en kan variëren van 250 tot 2300 munten afhankelijk van het apparaat. Wanneer je dus bijvoorbeeld een munttelmachine aanbieding tegenkomt waarbij de telsnelheid 650 bedraagt dan wil dat zeggen dat het toestel in staat is om 650 munten per minuut te gaan tellen wat dus voor een kleine onderneming zoals bijvoorbeeld een krantenwinkeltje een ideale snelheid zou zijn.

De invoercapaciteit betekent eigenlijk het aantal munten dat je tegelijk kunt gaan invoeren in het invoerbakje. Uiteraard zal dit aantal gaan variëren naargelang het toestel maar het zit gemiddeld tussen de 400 en 3500 munten.

De opvangcapaciteit heeft te maken met het aantal munten dat in het opvangbakje kan worden opgevangen en kan gaan van 400 tot 5000 munten. Bij enkele toestellen is dit zelfs onbeperkt.

Uiteraard houd je er altijd rekening mee waarvoor je het toestel wilt gebruiken. Wanneer je een grote onderneming hebt dan is een grote munttelmachine met een hoge capaciteit zeker aan te raden.

 

 

Mogelijkheden

 

Het doel van een munttelmachine is het optellen van munten eventueel in combinatie met biljetten. Toch kunnen we bij de hedendaagse modellen heel wat meer mogelijkheden waarnemen en zijn er apparaten bij die naast het tellen van het geld ook het geld gaan sorteren.

Er bestaan ook toestellen met speciale opvangkokers voor munthulzen, dus bijvoorbeeld een rolletje met muntstukken van 1 euro dat tegelijk kan worden opgevangen en geteld.

Soms is het ook mogelijk om het totaalbedrag onmiddellijk te gaan aflezen op het beeldscherm net als ook het aantal eenheden per munt. Daarnaast beschikken sommige van deze apparaten ook over de mogelijkheid om er een printer op aan te sluiten of misschien beschikken ze reeds over een interne printer. Houd er in elk geval rekening mee dat deze iets modernere munttelmachines niet meer tot de goedkope munttelmachines zullen behoren.

De meeste recente toestellen zijn naast al deze andere opties ook voorzien van een automatisch reinigingssysteem voor sensoren. Op die manier kunnen eventuele storingen vermeden worden of toch verminderd worden.

Prijs

 

De prijs van zo een toestel is dus in eerste instantie afhankelijk van het doel dat je voor ogen hebt en uiteraard ook het bedrag dat je bereid bent om uit te geven.

Een grote munttelmachine die aan topsnelheid munten telt en een hoge invoer- en opvangcapaciteit heeft, kan zeker en vast een groot pluspunt zijn voor een grote onderneming maar zal uiteraard meer kosten dan een kleiner misschien iets trager werkend apparaat. Bepaalde toestellen kun je al voor 100 euro aankopen maar er zijn ook toestellen die gemakkelijk 2500 euro of zelfs meer waard zijn.

Het is dus zeker aan te raden om zoveel mogelijk verschillende aanbiedingen met elkaar te gaan vergelijken en zo tot het voor jou ideale toestel te komen. Het is hierbij ook een correcte aanbeveling om zoveel mogelijk reviews te lezen van kopers die zo een toestel reeds gebruiken.  

 

 

Munttelmachine Reviews – Top 2

 

 

Heb jij een kleine onderneming en ontvang jij veel geld in de vorm van muntjes? Dan is een munttelmachine misschien wel iets dat jij zou kunnen gebruiken. Iedereen die zo een apparaat nodig heeft, wil graag 1 hebben die een munttelmachine aanbieding is. Ook al is dat niet het geval en behoort het apparaat dat jij op het oog hebt niet tot de goedkope munttelmachines, zorg dan wel ervoor dat je kiest voor de beste munttelmachine.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Munttelmachine Pro-270

 

Met de Munttelmachine Pro-270 zijn de dagen voorbij waarbij je handmatig een hoop munten moet sorteren en tellen. Dit is een geweldig apparaat dat jou alle gemak op dat gebied geeft. Dit apparaat is geschikt om Euromunten te tellen. Het apparaat zorgt er niet alleen voor dat alle munten geteld worden, maar sorteert de munten ook heel snel en nauwkeurig. Dat is pas puur gemak, want je kunt gewoon het geld in de machine stoppen en alle munten worden gesorteerd.

Je kunt in totaal ongeveer 400 munten in de bak van de machine plaatsen. Per soort munt kan een opvangbakje ongeveer 200-300 munten opvangen. De machine telt de munten en je kunt weten wat het totaalbedrag is. Heel handig is dat het ook een autostop functie heeft. Je kunt het apparaat dus stopzetten wanneer het al een bepaalde hoeveelheid aan munten heeft geteld. Het kan handig zijn voor wanneer je bezig bent met de administratie of het opmaken van een kassaldo.

Dit apparaat heeft een compact design en het neemt daardoor niet veel ruimte in beslag. Het is een moderne machine die licht van gewicht is en er ook nog mooi uitziet. Je kunt het dus gemakkelijk verplaatsen indien dat nodig is. Let wel, dat je de telsnelheid niet kunt aanpassen en dat dit apparaat geen vals geld detecteert.

Ondanks er nog maar 1 review is geplaatst voor dit product, kun je duidelijk merken dat de gebruiker het een topproduct vindt. Het is een geweldige machine die voor een heleboel gemak zorgt. Je hoeft geen muntjes meer handmatig te tellen en dat is zeker een gemak. Dit apparaat sorteert de munten en telt ook alles op, zodat je weet hoeveel het totaalbedrag is. De kwaliteit van dit apparaat is goed en het is je geld zeker waard.

Op het eerste zicht lijkt een munttelmachine misschien heel overbodig, maar dat is helemaal niet zo. Als je zelf een kleine onderneming hebt of je werkt in een groot bedrijf dan kan een munttelmachine echt wel goed van pas komen. Met de munttelmachine van het merk KluizenWinkel.com haal je volgens heel wat kopers een degelijk en duurzaam toestel in huis. Bovendien is het ook het apparaat met de laagste prijs in vergelijking met de andere munttelmachine uit onze lijst. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat het ook wel eens veruit het populairste toestel van de 2 zou kunnen zijn.

Voordelen
Gebruiksgemak:

met dit apparaat worden de munten niet alleen geteld maar worden de munten bovendien ook gewoon gesorteerd. En dit gebeurt heel erg snel en nauwkeurig.

Capaciteit:

deze munttelmachine biedt je de mogelijkheid om ongeveer 400 munten in het bakje te plaatsen. De opvangbakjes daarentegen hebben een opvangcapaciteit van 200 tot 300 munten.

Werkwijze:

je hoeft de munten gewoon in het bakje van de munttelmachine te plaatsen. Vervolgens worden de munten geteld en gesorteerd.

Formaat:

in tegenstelling tot sommige andere munttelmachines zul je merken dat dit exemplaar vrij compact is. Dit wil dus zeggen dat het niet zoveel ruimte in beslag zal nemen. Daarnaast weegt de machine niet zoveel en is deze dus handig te verplaatsen.

Nadelen
Niet betrouwbaar:

volgens een enkele koper zou de munttelmachine niet altijd even betrouwbaar en nauwkeurig zijn. Zo zou de hoeveelheid munten bijvoorbeeld niet altijd overal hetzelfde zijn.

Prijzig:

ondanks de voordelige prijs, is een andere gebruiker echter van mening dat het prijskaartje toch nog steeds iets te hoog ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Acropaq CC601

 

De Acropaq CC601 munttelmachine is een geweldig apparaat dat ideaal is voor mensen die dagelijks met munten bezig zijn. Het is een prima product die gebruikt kan worden door banken, betaalkantoren en voor kassa’s van grote winkels of bedrijven. Maar dit product kan ook gewoon gebruikt worden voor kleine ondernemers die veel wisselgeld ontvangen. Dit apparaat kan gebruikt worden om Euromunten te tellen.

Het is heel handig om te gebruiken, want het zorgt voor groot gemak. Stel je eens voor dat je een zak vol met munten handmatig zou moeten tellen. Met dit apparaat is dat gelukkig voorbij. Het enige wat je moet doen is het geld in de trechter plaatsen. Je kunt er 200 tot 500 munten per keer in zetten. Per minuut kan deze machine 220 munten sorteren en tellen. Dit apparaat sorteert de munten en gooit ze dan allemaal in een aparte bak. Per bak of munt kunnen er ongeveer 200 munten opgevangen worden.

Handig is dat je per munt de hoeveelheid kunt tellen, maar je kunt ook weten wat de totale hoeveelheid is. De machine is compact gemaakt, zodat het niet veel ruimte in beslag hoeft te nemen. Dus ook al heb jij niet veel ruimte in jouw kantoor, je kunt dit apparaat daar toch nog kwijt. Als je toch niet genoeg plaats hebt en dit apparaat niet dagelijks gebruikt, dan wil je het waarschijnlijk in een kast opbergen. Daarover hoef jij je geen zorgen te maken, want het apparaat is licht van gewicht en kan dus gemakkelijk verplaatst worden. Zo kun je zien dat dit apparaat heel erg handig is om te gebruiken.

De enige persoon die een review heeft geschreven voor dit product, vindt het handig om te gebruiken en geeft er goed advies over. Daarnaast vindt de persoon dat dit product een goede kwaliteit heeft.

Indien je het niet zo erg vindt om iets duurder te betalen dan kun je ook gewoon voor deze munttelmachine gaan. Dit exemplaar is afkomstig van het merk ACROPAQ. Sommige gebruikers zullen dit merk misschien niet meteen kennen terwijl het voor andere kopers dan weer net het beste merk is. In elk geval biedt het toestel heel wat mogelijkheden en opties aan. En dit zou ook het hogere prijskaartje kunnen verklaren. Het lijkt ons dan ook een goed idee om even de positieve en minder positieve punten van het toestel te bekijken.

Voordelen
Gebruiksgemak:

het is een handig apparaat dat ideaal is om Euromunten te tellen. Bovendien zal deze munttelmachine zich niet alleen focussen op het tellen maar worden de munten nadien ook gesorteerd.

Capaciteit:

per keer kun je ongeveer 200 tot wel 500 Euromunten in het apparaat stoppen. De opvangbakjes per soort munt, hebben elk afzonderlijk een capaciteit van ongeveer 200 Euromunten.

Snelheid:

het is een krachtig toestel dat ook aan een behoorlijke snelheid werkt. Zo worden er maar liefst 220 Euromunten per minuut geteld en gesorteerd.

Handig in gebruik:

het is een vrij compacte machine die je dus gemakkelijk ergens kunt plaatsen. Doordat het weinig weegt, kun je het ook vrij snel optillen en verplaatsen. Daarnaast is het mogelijk om met deze machine de hoeveelheid per munt te tellen net zoals ook de totale hoeveelheid.

Nadelen
Matige kwaliteit:

uit de online beoordelingen kunnen we opmaken dat één enkele gebruiker niet echt tevreden blijkt te zijn over de kwaliteit van het toestel.

Prijskaartje:

het is mogelijk dat sommige potentiële kopers het toestel niet willen aankopen vanwege het hoge prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status