Beste muurbeugel tv

Laatste update: 16.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Muurbeugels tv test van 2021

 

Steeds meer gebruikers kiezen ervoor om hun flatscreen tv aan de muur of de wand te bevestigen. Uiteraard kun je dit niet zomaar doen en zul je gebruik moeten maken van een daarvoor ontwikkelde tv muurbeugel. In onze koopgids leggen we uit waarmee je zoal rekening kunt houden als je op zoek gaat naar een tv muurbeugel. Echter kun je ook gelijk verder scrollen naar onze top 3 waarin we de 3 best beoordeelde hedendaagse tv muurbeugels alvast even aan jou voorstellen. Zo zou je kunnen kiezen voor de Vogel’s BASE 05 L muurbeugel waarbij de afstand tot de wand minimaal zo’n 27 mm hoeft te  zijn. Door te kiezen voor de Hama Fix muurbeugel kies je voor een compacter product in vergelijking met het vorige. Ideaal voor televisieschermen van minimaal 19 en maximaal 40 inches groot.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Muurbeugels tv koopgids

 

Alles verandert geleidelijk aan. Zo is het vandaag de dag bijvoorbeeld mogelijk om een televisietoestel aan de wand of muur te installeren. Uiteraard kies je daarvoor maar beter één van de beste tv muurbeugels. We raden jou daarom aan zoveel mogelijk producten met elkaar te vergelijken en eventuele aanbiedingen alvast niet uit de weg te gaan. Welk budget heb je en wat zijn de voordelen van een degelijke muurbeugel? Wat met de installatie, het type en het formaat. Heel veel vragen en dus ook heel wat knopen om door te hakken.


Wat is een tv muurbeugel

Zoals de naam doet vermoeden, kies je met een tv muurbeugel voor een handige apparaatje waarmee je het televisietoestel op een veilige manier aan de muur of de wand kunt bevestigen. Toch raden wij jou aan om niet met de eerste de beste tv muurbeugel huiswaarts te keren. Zo bestaan er wel degelijk verschillende soorten en formaten, net zoals er ook verschillende soorten televisietoestellen op de markt gebracht zijn. Sommige televisietoestellen zijn wat groter en zwaarder en vragen daarom om een bepaald type tv muurbeugel.

Indien je bijvoorbeeld mocht twijfelen tussen meerdere tv muurbeugels dan kan het misschien wel nuttig zijn om de online reviews ook even te bekijken. Daarin geven kopers hun ongezouten mening over een bepaalde tv muurbeugel waardoor jij meteen een beter beeld krijgt over de mogelijkheden van het desbetreffende product. Door ook rekening te houden met leuke promoties kun je altijd nog een aantrekkelijke tv muurbeugel aanbieding spotten.

 

De mogelijke pluspunten

De aankoop van een degelijke tv muurbeugel moet weloverwogen gebeuren. Toch kunnen we het werkelijk iedereen aanbevelen aangezien een degelijke tv muurbeugel best wel heel wat pluspunten met zich meebrengt. Door het gebruik van een tv muurbeugel krijg je bijvoorbeeld niet langer te maken met vervelende kabels. De uitstraling is bijgevolg veel strakker en dus ook netter dan daarvoor.

Daarnaast zorgt het gebruik van een tv muurbeugel ook voor heel wat extra ruimte. Je hebt namelijk geen extra tv meubel meer nodig. Afhankelijk van het type muurbeugel dat je besluit aan te kopen, zul je merken dat het mogelijk is om bepaalde beugels te draaien en lichtjes te kantelen. Kortom heel wat mogelijkheden en dus ook heel wat extra pluspunten.

 

De installatie van een tv muurbeugel

Het is ook belangrijk om even stil te staan bij de installatie van een tv muurbeugel. Indien er ruimte is voor een klein puntje kritiek, dan heeft dit misschien wel met de installatie te maken. Je kunt de installatie van een tv muurbeugel uiteraard helemaal zelf uitvoeren. Maar het is dan wel een goed idee om de instructies van de handleiding duidelijk op te volgen. Bedenk op voorhand goed waar je precies moet boren en op welke hoogte de muurbeugel dient te komen. Indien je toch twijfels mocht hebben, dan kun je altijd nog een professioneel installateur laten komen.

 

Plaatsing en type tv muurbeugel

Heb je eindelijk beslist om een tv muurbeugel in huis te halen, dan bekijk je maar best even op voorhand waar je de muurbeugel precies hebben wilt. Afhankelijk van de plek waar je van plan bent de muurbeugel te plaatsen, zul je een bepaald type muurbeugel moeten aankopen. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een vaste tv muurbeugel in het geval je het televisietoestel dicht tegen de muur of de wand wilt bevestigen. Dergelijke producten behoren tot de goedkope tv muurbeugels.

Echter zou je ook kunnen kiezen om een kantelbare tv muurbeugel aan te kopen. Dat kan bijvoorbeeld best wel handig zijn indien je het televisietoestel wat hoger wilt hangen. In de meeste slaapkamers wordt het televisietoestel wat hoger gehangen en dan is een kantelbaar tv muurbeugel een aanbeveling. Het spreekt voor zich dat je dan uiteraard ook zou kunnen kiezen voor een draaibare tv muurbeugel. Een goede aanrader indien je bijvoorbeeld met het volledige gezin naar hetzelfde tv-programma wenst te kijken.

Het formaat van de tv muurbeugel

Probeer ook aandachtig te zijn voor het formaat van de tv muurbeugel. Zoals we reeds min of meer hebben aangegeven, bestaan er wel degelijke verschillende formaten. En dat is ook logisch aangezien er tegenwoordig televisietoestellen in diverse formaten bestaan. Houd daarom niet alleen rekening met de inch-maat maar ook met het maximale belastbare gewicht en de VESA bevestiging. De VESA bevestiging is een soort van universele standaard die gebruikt wordt door televisie verdelers zodanig dat het formaat van de beugel makkelijk kan worden achterhaald.

 

Mogelijke prijskaartje

De meeste tv muurbeugels zijn helemaal niet zo duur. De lage prijs maakt dergelijke producten bijzonder toegankelijk voor het grote publiek. Zo zijn er heel wat degelijke muurbeugels die je kunt aankopen voor amper 20 tot 45 euro. Maar er zijn ook exemplaren waar je tot wel 200 euro voor kunt betalen.

 

Muurbeugel tv Reviews – Top 5

 

Beeldschermen van televisies worden steeds groter en nemen dus ook veel ruimte in beslag. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen je televisie aan de muur te hangen. Het is niet alleen ruimtebesparend maar ziet er ook fraai uit. Wij zetten een vijftal tv muurbeugels voor je op een rij. Wij baseerden ons daarbij primair op de review van onze klanten. Je kunt kiezen uit vaste en verstelbare muurbeugels.

 

 

Vogel’s BASE 05 L

 

Vogel is een begrip in onder andere muurbeugels voor je tv. Wil je het toestel zo strak mogelijk tegen de wand monteren? Dan zou dit wel eens de beste tv muurbeugel voor jou kunnen zijn. De minimale afstand tot de muur bedraagt 27 mm.

Deze Vogel tv muurbeugel is geschikt voor beeldschermen van 51” tot 80” met een maximaal gewicht tot 70 kg. Hij heeft een speciaal vergrendelingsmechanisme voor een veilige en stevige wandmontage. Eenmaal gemonteerd is hij niet meer verstelbaar. 

Klanten geven een zeer positief advies over deze muurbeugel. Hij heeft een fraaie vormgeving en garandeert een strakke wandmontage. Hij is van goede kwaliteit en makkelijk te plaatsen. De instructies voor montage zijn duidelijk.

 

Koop bij bol.com (€64.99)

 

 

 

Hama Fix

 

Deze vaste muurbeugel voor je televisie behoort tot de categorie goedkope tv muurbeugels. Hij heeft een leuke prijs en daarvoor krijg je een prima kwaliteit geleverd. Je zou bijna denken met een tv muurbeugel aanbieding te maken te hebben. De Duitse leverancier Hama levert al sinds 1923 elektronica accessoires van goede kwaliteit.

Deze beugel is geschikt voor schermen van 19” tot 40” met een maximaal gewicht van 25 kg. De afstand tot de muur bedraagt 3 cm en zorgt daarmee voor een strakke montage. Naast de voor bevestiging benodigde pluggen en schroeven wordt ook een klein waterpasje meegeleverd.

Klanten zijn erg enthousiast over hun aankoop. Voor een hele aantrekkelijke prijs krijg je een kwalitatief hoogwaardig product met een fraai design. Hij is geschikt voor schermen met diverse afmetingen en is heel eenvoudig te monteren. Kortom, een top tv muurbeugel voor een top prijs.

 

Koop bij bol.com (€14.99)

 

 

 

 

Maclean Brackets MC-781

 

Zoek je een kantelbare tv muurbeugel tegen een goede prijs? Dan zou je keuze op deze tv muurbeugel 55” kunnen vallen.Hij is van een prima kwaliteit en eenvoudig te monteren met behulp van een ingebouwde waterpas

Hij is geschikt voor beeldschermen van 26” tot 55” met een maximum gewicht van 45 kg. Groter dan 55” kan ook op voorwaarde dat het gewicht niet meer dan 45 kg is. Hij heeft een instelbare helling van 2º tot 12º. De afstand tot de muur bedraagt 57 – 479 mm. Met behulp van de meegeleverde instructies en alle benodigde pluggen en schroeven hangt hij zo aan de muur.

Kopers die je voorgingen zijn zeer tevreden over deze tv muurbeugel. Zij spreken zich lovend uit over de goede prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast is hij door de ingebouwde waterpas ook snel te plaatsen. Ook de kantelbaarheid van de beugel wordt als een pluspunt ervaren.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Universele beugel 26-55 Inch

 

Deze tv muurbeugel is vervaardigd uit een degelijk materiaal. Hij is geschikt voor beeldschermen van 26” tot 55” met een maximaal gewicht van 35 kg. Deze beugel is zowel draaibaar als kantelbaar. Zo zit je altijd in de juiste kijkhoek. Ook ideaal voor montage in een kinderspeelkamer.

De afstand tot de muur  bedraagt 75 tot 400 mm. Hij kan 180º draaien en is kantelbaar tussen +5º en -5º. Zo zorg je ervoor dat je het beeldscherm netjes weg kunt schuiven als je er niet naar wilt kijken. Hij wordt vanzelfsprekend geleverd met montage instructies en de benodigde pluggen en schroeven.

Klanten spreken heel positief over deze muurbeugel. De geleverde kwaliteit is heel goed te noemen en hij laat zich makkelijk monteren. De prijs-kwaliteitverhouding is prima en geeft je het gevoel dat je zeker een goede aankoop hebt gedaan.

 

Koop bij bol.com (€22)

 

 

 

 

Samsung WMN-M13EA

 

Deze Samsung tv muurbeugel is geschikt voor wandmontage van een flatscreen. Hij is vrij prijzig en valt zeker niet in het segment  goedkope tv muurbeugels. Daar staat tegenover dat de kwaliteit top is, zoals je van Samsung mag verwachten.

Deze muurbeugel is geschikt voor flatscreens met een afmeting van 109 tot 163 cm en met een maximaal gewicht van 35 kg. De beugel is kantelbaar en ook na montage kan de kijkhoek makkelijk ingesteld worden. Deze muurbeugel biedt de mogelijkheid je flatscreen strak tegen de muur te plaatsen.

Kopers van dit artikel zijn zeer tevreden en waarderen het met maar liefst 5 sterren. Hoewel de muurbeugel prijzig is, wordt de prijs-kwaliteitverhouding goed genoemd. De beugel heeft een fraai design en is eenvoudig te monteren.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status