Beste netwerk extender

Laatste update: 17.09.20

 

Netwerk extenders test van 2020

 

Met een netwerk extender is het mogelijk om je Wifi signaal op een snelle en eenvoudige manier te versterken en te verbeteren. Op die manier zul je merken dat je overal in huis van een uitstekend bereik zult kunnen genieten. Om het jou iets eenvoudiger te maken, zijn we op zoek gegaan naar de 3 beste netwerk extenders van het moment. Zo zijn we uitgekomen bij de TP-Link TL-WA850RE netwerk extender. Het is een draadloos model dat je dus gemakkelijk kunt plaatsen en dat over een snelheid van maar liefst 300 Mbps beschikt. Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de Netgear EX2700 netwerk extender. Net zoals het voorgaande apparaat zul je merken dat dit toestel met gemak een snelheid van ruim 300 Mbps bereikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Netwerk extenders koopgids

 

Een netwerk extender is eigenlijk hetzelfde als een Wifi versterker. Met dit apparaat kun je het netwerk bij jou thuis uitbreiden zodat je een beter signaal hebt doorheen het ganse huis. Niet alle routers zijn sterk genoeg om het signaal doorheen een groot huis te sturen. Belangrijke factoren om rekening mee te houden zijn de snelheid, de functies, de soorten en de prijs van een extender.

 

 

De snelheid van een netwerk extender

 

Een netwerk extender moet binnen het bereik blijven van het signaal van je router om het netwerk te kunnen uitbreiden. De meeste modellen beschikken over lampjes die door middel van kleuren aantonen of de gekozen plaats goed genoeg is om de extender te plaatsen. Als het lampje groen is dan mag je gerust zijn maar als het rood is dan ben je niet binnen bereik.

De snelheid van het toestel zelf wordt aangeduid in Mbps of megabytes per seconde. Meestal kun je dit op de verpakking van het product aflezen of staat het aangeduid in de gebruiksaanwijzing. Hoe hoger de snelheid in Mbps, hoe sneller het apparaat kan werken, maar dit betekent niet altijd dat het daardoor sneller werkt. Dit kan beïnvloedt worden door het aantal apparaten die op je netwerk aangesloten zijn. Als veel apparaten op hetzelfde moment aangesloten zijn dan zal de snelheid van de extender verminderen.

Natuurlijk hangt de snelheid in de eerste plaats af van de snelheid van je router. Het oorspronkelijke signaal komt namelijk van de router en de extender vergroot gewoon het netwerk. Dus de maximale snelheid van je extender zal nooit hoger liggen dan van je router, zelfs al heeft de extender een hogere Mbps.

 

 

Kenmerken en functies van een netwerk extender

 

Een netwerk extender werkt op netstroom dus als je de ideale plaats gevonden hebt om het te plaatsen moet je daar natuurlijk nog beschikken over een stopcontact. Sommige mensen zullen het nadelig vinden dat ze een stopcontact kwijt zijn maar je kunt dit makkelijk oplossen door een netwerk extender te kopen die over een extra stopcontact beschikt. Zo kun je genieten van een groter netwerk en kun je nog altijd een ander apparaat aansluiten.

Er bestaan ook modellen die beschikken over een extra netwerkaansluiting zodat je bijvoorbeeld een tweede spelconsole in een andere kamer kunt aansluiten. Bij sommige apparaten is het belangrijk dat de verbinding niet verbroken kan worden en daarom is het beter om het toestel via netwerkkabel te verbinden.

Natuurlijk bestaan er ook netwerk extenders die zowel over een netwerkaansluiting als over een stopcontact beschikken. Deze twee extra kenmerken zullen zeker voor een oplossing zorgen op momenten waar je het minste verwacht dus het is een goede aanbeveling om een model te kopen dat beschikt over beide.

 

 

De verschillende soorten netwerk extenders

 

Het verschil tussen de soorten netwerk extenders zit in de verschillende frequenties die ze kunnen ondersteunen. Een single-band extender ondersteunt enkel netwerken op een frequentie van 2,4 GHz. De meeste oude apparaten gebruiken deze frequentie en voor een lange tijd was het ook de enigste frequentie voor draadloze communicatie.

Nu zijn er echter vele apparaten die gebruik maken van de 5 GHz-frequentie. Als je over zo’n apparaten beschikt dan koop je beter een dual-band extender. Dit toestel kan zowel werken op een 5GHz als op en 2,4 GHz frequentie. Als je niet zeker bent welke frequentie jouw router gebruikt dan koop je beter dit apparaat.

Een dual-band kan echter niet op beide frequenties tegelijk werken. Als je verschillende apparaten wilt aansluiten die op verschillende frequenties werken dan heb je een simultaneous dual-band extender nodig. Dit apparaat werkt op beide frequenties tegelijk zodat je oude en nieuwe toestellen tegelijk kunt gebruiken. Dit is de beste oplossing van de drie, het zal duurder zijn maar je zult in de toekomst geen problemen ondervinden door het verschil in frequenties van andere apparaten.

Het nadeel van een extender is dat het signaal tussen de router en de extender kan wegvallen. Als je dit wilt vermijden kun je kiezen voor een access point, dit apparaat moet verbonden worden met de router via een netwerkkabel en heeft dus een stabiele verbinding met de router.

 

 

Kostprijs van een netwerk extender

 

De prijs kan makkelijk ergens tussen 20 en 100 euro liggen voor een netwerk extender. Het hangt af van de kwaliteit, het merk, de snelheid, enzovoort. Als je op een simpele manier je netwerk wilt uitbreiden kun je al vlug een goedkoop toestel kopen die uitstekend werkt.

Het is sowieso beter om eerste verschillende modellen met elkaar te vergelijken op basis van prijs en kwaliteit voordat je een keuze maakt. Je kunt online ook veel extra informatie vinden over de voor- en nadelen van elke extender. Als je op zoek bent naar aanbiedingen kun je op verschillende websites zoeken naar offertes.

 

 

Netwerk extender reviews – top 5

 

 

Heb jij ook problemen om in die ene kamer net geen Wifi te ontvangen bij je thuis? Los dat dan op door je Wifi bereik te versterken met een netwerk extender. Dit is een handig apparaatje die het signaal versterkt waardoor je overal betere draadloze verbinding hebt. Neem een kijkje in ons lijstje met verschillende toestellen en maak voor jezelf uit welke de beste netwerk extender is.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

TP-Link TL-WA850RE

 

De TP-Link TL-WA850RE is een draadloze netwerk booster met een snelheid van 300 Mbps. Dankzij de Range Extender toets, de miniatuur afmeting en de wandmontage kun jij eenvoudig je netwerk vergroten. Je kunt via de ethernet aansluiting een bekabeld apparaat omvormen tot een draadloos apparaat.

Met de indicatielampjes is het gemakkelijk om te weten waar je de netwerk extender het best plaatst. Het toestel is enkel maar single-band dus hij kan alleen een wifi signaal van het 2,4 GHz netwerk versterken.

De kopers van dit product geven een positief advies in hun online reviews. Ze zijn tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding en vinden het toestel eenvoudig in gebruik. Voor sommigen is het lampje te helder en hadden ze graag de mogelijkheid gehad om een 5 GHz netwerk te versterken.

Indien je op zoek bent naar een nieuwe netwerk extender die niet alleen heel degelijk en duurzaam is maar bovenal ook voordelig van prijs, dan hoef je zeker dit model van TP-Link eens te bekijken. TP-Link is bovendien ook een vaste waarde op het gebied van netwerk extenders waardoor het voor velen misschien ook veruit het beste merk zou kunnen zijn.

 

Voordelen:

 

Kostenplaat: in vergelijking met de andere 4 netwerk extenders uit onze lijst, kunnen we vaststellen dat dit model van TP-Link wel degelijk over de laagste prijs beschikt.

Snelheid: het is een Single-band netwerk extender die over een Wifi snelheid beschikt van maar liefst 300 Mbps.

Handig in gebruik: het apparaat is voorzien van handige indicatielampjes die een soort van leidraad zijn bij het plaatsen van het extender toestel. Door middel van de WPS knop wordt de installatie alleen maar eenvoudiger.

 

Nadelen:

 

Kwetsbaar: een kleine minderheid van de gebruikers laat weten dat ze het apparaat behoorlijk kwetsbaar vinden doordat het vrij snel stuk gaat.

Prijzig: enkele kopers vinden deze netwerk extender nog steeds te hoog van prijs ondanks het voordelige tarief in vergelijking met de andere toestellen uit onze lijst.

 

Koop bij bol.com (€22.99)

 

 

 

 

Netgear EX2700

 

De Netgear EX2700 Wifi repeater helpt je bij het versterken van je bestaande netwerk. Hij bereikt snelheden tot 300 Mbps en heeft een compact design om niet meer dan 1 stopcontact in beslag te nemen. Hij werkt met elke router en elke modem.

Ook dit apparaat beschikt over een Fast Ethernetpoort zodat je bedrade apparaten er kunt op aansluiten om daarna draadloos te werken. Hij beschikt over indicatielampjes om je te helpen bij het plaatsen van het toestel maar hij werk enkel maar single band dus kan enkel een 2,4 GHz netwerk vergroten.

De meeste kopers vinden dit product echt top. Door zijn lage prijs behoort hij tot de categorie van goedkope netwerk extenders en je krijgt er ook nog eens kwaliteit voor terug. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en werkt perfect.

Enkele kopers zijn niet helemaal tevreden over de kwaliteit maar toch blijft dit een mooie netwerk extender aanbieding!

Indien je al geruime tijd op zoek bent naar een kwalitatieve netwerk extender dan zou dit toestel van Netgear misschien wel eens iets voor jou zijn. Aan de vele reacties die overwegend positief zijn, zouden we durven stellen dat het hier misschien wel eens één van de populairste netwerk extender toestellen is.

 

Voordelen:

 

Comfort: deze netwerk extender werkt volledig draadloos waardoor je dus iets meer vrijheid hebt om het toestel te kunnen plaatsen.

Snelheid: dit Single-band apparaat is voorzien van een krachtige Wifi snelheid van wel 300 Mbps.

Fast Ethernerpoort: het toestel is uitgerust met een Fast Ethernerpoort waar je andere apparaten gemakkelijk kunt op aansluiten.

Indicatielampje: dankzij de indicatielampjes wordt het net iets eenvoudiger om het extender apparaat veilig en correct te kunnen plaatsen.

 

Nadelen:

 

Matige kwaliteit: we kunnen opmerken dat een kleine minderheid van de kopers vindt dat het toestel behoorlijk kwetsbaar is en dat de kwaliteit niet helemaal aan hun verwachtingspatroon voldoet.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Avm Fritz! 310 Repeater

 

De AVM FRITZ! Wifi repeater vergroot op een eenvoudige manier je draadloos netwerk zodat je probleemloos vanuit elke ruimte verbinding kunt maken. Hij werkt perfect in combinatie met een dual-band Wireless N router en is heel compact.

Hij kan enkel het Wifi signaal van 2,4 GHz netwerken vergroten maar wel met snelheden tot 300 Mbps. Je kunt veilig verbinden dankzij de WPA2-standaard en hij is ook heel eenvoudig te installeren.

De gebruikers geven een positief advies over dit product in hun online reviews. Het toestel is van goede kwaliteit en is eenvoudig in gebruik.

Het is makkelijke te installeren en is ook duurzaam. Het enige minpunt voor enkele kopers is de hoge prijs van het apparaat.

Met de Avm netwerk extender kun je met gemak Wifi snelheden behalen van maar liefst 300 Mbps. Bovendien kun je dit apparaat zowel in Nederland alsook in België zonder problemen gaan gebruiken. De vele reacties van klanten zijn overwegend positief en laten ons vermoeden dat het hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan.

 

Voordelen:

 

Draadloos: deze Single-band netwerk extender is helemaal draadloos waardoor je het bijzonder eenvoudig en vooral snel kunt plaatsen.

Snelheid: de Wifi snelheid van het apparaat bedraagt 300 Mbps. Daardoor is het zelfs mogelijk om op iets minder bereikbare plaatsen toch een goede verbinding te creëren.

 

Nadelen:

 

Prijskaartje: enkele kopers vinden de prijs van deze netwerk extender toch wel net een tikkeltje te hoog.

Handleiding: volgens één enkele gebruiker is de meegeleverde handleiding helemaal niet zo duidelijk.

 

Koop bij bol.com (€32.99)

 

 

 

 

Netgear WN3000RP v3

 

De Netgear WN3000RP v3 Wifi booster boost niet alleen het bereik maar ook de snelheid van je bestaande netwerk. Het is een compact apparaat die niet meer dan één stopcontact in beslag neemt en het werkt met elke router en elke modem.

Het toestel werkt goed samen met een dual-band Wireless N router en beschikt over een Fast Ethernetpoort om bedrade apparaten op aan te sluiten.

Hij is ook uitgerust met indicatielampjes om je te helpen met het plaatsen van de netwerk extender. Hij kan enkel maar een netwerk van 2,4 GHz vergroten.

De meeste mensen zijn tevreden over hun aankoop en vinden dat het apparaat goede kwaliteit heeft en eenvoudig in gebruik is. Het toestel heeft een groot bereik en kun je gemakkelijk verplaatsen om ergens anders beter bereik te hebben. Volgens sommigen is het te kwetsbaar.

De netwerk extender van het bekende merk Netgear kan zorgen voor een uitstekende internetverbinding. En dit zelfs op plaatsen die net iets moeilijker bereikbaar zijn. Bovendien lijkt ook de prijs nog mee te vallen aangezien het niet meteen één van de duurste toestellen is. Bekijk daarom zeker even de voor- en nadelen van het toestel.

 

Voordelen:

 

Bereik: de externe antennes van deze netwerk extender zorgen ervoor dat je een zeer goed bereik krijgt en telkens van een sterk en krachtig signaal kunt genieten.

Formaat: het is een vrij compact toestel waardoor je dus niet veel plaats hoeft te voorzien. Bovendien kan het ook helemaal draadloos functioneren.

Wifi snelheid: dit apparaat is voorzien van een krachtige Wifi snelheid van maar liefst 300 Mbps.

 

Nadelen:

 

Onhandig in gebruik: niet alle kopers vinden het apparaat even handig om te gebruiken. De bediening van het toestel is soms niet altijd even duidelijk.

Kwetsbaar: er zijn ook een aantal gebruikers die vinden dat deze netwerk extender behoorlijk kwetsbaar is en vrij snel stuk gaat.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gembird WNP-RP-002-W

 

De Gembird WNP-RP-002-W is een wifi versterker die ook gebruikt kan worden als draadloze router. Hij bereikt snelheden van maximaal 30 Mbps en met één druk op de knop kun je hem met WPS beveiligen.

Gebruik de netwerkpoort om een bekabeld apparaat op aan te sluiten en het zo draadloos te gebruiken. Het apparaat is verder nog uitgerust met een signaalsterkte indicator.

De meningen van de kopers zijn verdeeld over dit product. De meesten zijn tevreden over de goede kwaliteit en vinden het toestel eenvoudig in gebruik. Het is een duurzaam apparaat die makkelijk te installeren is.

Andere gebruikers zijn niet tevreden. Eén koper zegt dat hij geen verbinding maakt en zelfs de andere verbindingen stoort. Voor een andere koper ging hij vlug stuk en is de kwaliteit maar matig.

Dankzij deze Gembird netwerk extender kun jij vanaf nu probleemloos een internetverbinding tot stand brengen. Het apparaat beschikt over een vrij krachtige Wifi snelheid van maar liefst 300 Mbps en ziet er vrij compact uit. Dit maakt het net een tikkeltje eenvoudiger om het een plaatsje te geven.

 

Voordelen:

 

Draadloos: deze netwerk extender is behoorlijk compact en klein waardoor je slechts 1 stopcontact zult hoeven te gebruiken om het te kunnen plaatsen. Indien je het apparaat als router wilt gebruiken dan kan dit ook draadloos.

Snelheid: dit is een Simultaneous dual-band netwerk extender die een maximale Wifi snelheid kan behalen van wel 300 Mbps.

 

Nadelen:

 

Prijskaartje: slechts een bijzonder kleine minderheid van de gebruikers, vindt de prijs van het toestel net een tikkeltje te hoog.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status