Beste noodverlichting

Laatste update: 03.06.20

 

Noodverlichtingen test van 2020

 

Het kan best handig zijn om een degelijke noodverlichting te plaatsen. Dit is ideaal wanneer bijvoorbeeld de stroom plots uitvalt. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 topproducten. We willen deze dan ook graag even aan jou voorstellen. Zo kun je onder andere opteren voor de Fifty Lighting noodverlichting. Bij dit type noodverlichting is het bovendien mogelijk om een keuze te gaan maken tussen meerdere lichtstanden. Zo heb je enerzijds maintained en anderzijds non-maintained. Ook wanneer je voor de Velleman Magnetische Ledlamp noodverlichting kiest, mag je zeker zijn van een fantastisch apparaat. Bovendien is het één van de goedkope toestellen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Noodverlichting koopgids

 

Een goede noodverlichting heb je nodig als je een zaak of een bedrijf hebt. Er zijn bepaalde wetten en regels waar je je moet aan houden dus je kunt deze best eerst raadplegen want ze kunnen verschillend zijn tussen Nederland en België. Daarna kun je op zoek gaan naar de beste noodverlichting door rekening te houden met de accuduur, de IP waarde, de pictogrammen, de extra kenmerken en de prijs. We bespreken deze punten even in onze koopgids zodat je een interessante noodverlichting aanbieding kunt kopen.

 

 

Accuduur van de verlichting

 

De accuduur is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat de noodverlichting blijft branden bij een elektriciteitspanne. In Nederland is het verplicht om een accuduur van zeker 1 uur te hebben bij een spanningsuitval. Je zou dus kunnen denken dat je genoeg hebt aan een batterij met een duur van 1 uur, dit is echter niet zo simpel.

De accu van een noodverlichting verlies na 4 jaar de helft van de capaciteit. Als je dus een accu hebt met een duur van 1 uur zal de noodverlichting na 4 jaar slechts 30 minuten blijven branden. Het is dus een aanbeveling om een noodverlichting te kopen met een accu die over een duur beschikt van minimaal 2 uur. Het is zelfs nog beter om een accuduur van 3 uur te kiezen zodat je zeker bent dat de verlichting na 4 jaar nog 1 uur lang zal branden.

De meeste experts adviseren echter om de accu jaarlijks te controleren. Het is ook nodig om de accu af en toe te vervangen. Elke vijf jaar zou genoeg moeten zijn om de noodverlichting werkende te houden.

 

 

Wat is de IP waarde

 

De IP waarde van een noodverlichting is de waterdichtheid van het product. Afhankelijk van de plaats waar je de verlichting wilt hangen zal het een hogere of lagere waterdichtheid nodig hebben. In een vochtige parkeergarage is het belangrijk dat je apparatuur beschermd is tegen water.

Een noodverlichting met een IP waarde van 65 betekent dat het product spuitwaterdicht is. Dit wil zeggen dat je de verlichting zonder problemen in de regen mag plaatsen. Voor kantoren en winkels heb je natuurlijk genoeg aan een product met een lagere waarde want het is weinig waarschijnlijk dat er vocht in het apparaat zal sijpelen.

Als je hier geen belang aan hecht dan is het mogelijk dat je verlichting zal stuk gaan omdat er vocht of water in het apparaat sijpelt en de apparatuur beschadigt. Je moet dan een nieuwe noodverlichting kopen waardoor je onnodige kosten maakt.

 

 

De pictogrammen van de noodverlichting

 

Je mag natuurlijk niet vergeten om pictogrammen op je noodverlichting te plaatsen zodat het duidelijk is waar de nooduitgang zich bevindt. Deze pictogrammen zijn ook onderhevig aan regels die continu veranderen. Je kunt verschillende pictogrammen kopen maar als je de wet wilt volgende dan kun je best eens de laatste regelgeving opzoeken.

Vroeger werd er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een pictogram met de afbeelding van een man en een pijl die naar beneden gericht is. Dit pictogram is sinds 2013 vervangen door een afbeelding van een man met een pijl naar boven.

Het is belangrijk dat je de juiste pictogrammen gebruikt want tijdens een inspectie wordt daar veel aandacht aan besteedt.

 

 

Extra kenmerken

 

Let erop of de noodverlichting beschikt over een testfunctie zodat je zelf de werking kunt testen bij een noodgeval. Zo kun je af en toe controleren of de noodverlichting nog correct werkt en of je nog geen nood hebt aan een nieuw product.

Je kunt verder nog letten op het materiaal van de beschermkap van de verlichting. Deze kan bijvoorbeeld gemaakt zijn van polycarbonaat.

Je kunt sommige producten op twee standen instellen. De eerste stand waarbij de verlichting altijd werkt (via netstroom) en overschakelt op batterij wanneer de elektriciteit wegvalt. Of de tweede stand waarbij de noodverlichting enkel inschakelt tijdens een stroompanne.

 

 

Prijs van een noodverlichting

 

Na het lezen van deze informatie kun je verschillende modellen vergelijken op basis van prijs en kenmerken. Let bij het kopen van goedkope noodverlichting op de kwaliteit want niet alle goedkope aanbiedingen werken altijd even goed. De accuduur van een goedkoop model zal ook veel lager liggen.

Houd rekening met de huidige wetgeving omtrent noodverlichting in het land waar je woont zodat je tijdens een inspectie geen problemen zult ondervinden. Koop indien mogelijk een noodverlichting online zodat je je niet moet verplaatsen. Het product wordt dan na enkele dagen aan huis geleverd zodat je het meteen kunt installeren.

 

 

Noodverlichting reviews – top 5

 

 

Een noodverlichting kan altijd handig zijn in geval van noodsituaties. Deze verlichting blijft altijd aan, denk maar bijvoorbeeld bij stroomuitval of een aardbeving en je wil zo vlug mogelijk je huis of kantoor verlaten. Met de noodverlichting zul je meteen weten waar de nooduitgang is om veilig een gebouw te verlaten. Kies uit de volgende topproducten de beste noodverlichting uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Fifty Lighting

 

Deze LED noodverlichting is waterdicht en wordt geleverd met de nodige pictogrammen zodat je het zelf kan installeren. Deze noodverlichting is geschikt voor gebruik binnen en buiten en heeft een energieverbruik van 4 Watt. Het wordt geleverd met een batterij die 3 uur meegaat en voldoet daarmee aan de actuele Nederlandse en Belgische normen.

Je kunt deze verlichting makkelijk aan elk oppervlak vastschroeven en het beschikt over een kap van polycarbonaat. Het toestel is uitgerust met een zelftest functie zodat je het apparaat eerst kunt testen. De verlichting kun je op twee standen instellen: maintained of non-maintained.

Maintained wordt het meest gebruikt, zo brandt de lamp altijd en schakelt de batterij automatisch in wanneer de stroom wegvalt. Bij non-maintained brandt de noodverlichting enkel als de stroom uitvalt. Over dit product is momenteel nog geen enkele review geschreven dus we kunnen hierover ook geen advies formuleren.

In bepaalde situaties kan het best wel handig zijn om noodverlichting te hebben. Volgens deze koper is dit model van het bekende merk Fifty Lighting zeker en vast een aanrader. Hieronder kun je dan ook alvast even de voor- en nadelen van deze noodverlichting eens rustig bekijken.

Voordelen
Energieverbruik:

het apparaat werkt op een krachtige batterij die zonder problemen 3 uur lang kan meegaan. Verder verbruikt dit apparaat ongeveer 4 Watt aan energie.

Comfort:

het is niet zo moeilijk om dit apparaat te installeren. Alles wordt duidelijk uitgelegd dankzij de talrijke pictogrammen. Daarnaast is het mogelijk om het toestel zowel binnenshuis alsook buitenshuis te bevestigen.

Verlichting:

het is mogelijk om te kiezen uit 2 verschillende lichtstanden namelijk maintained of gewoon non-maintained.

Nadelen

Momenteel is er nog maar één enkele online beoordeling geplaatst waarin de koper duidelijk een positief advies geeft over dit product. Dit doet vermoeden dat deze noodverlichting misschien wel eens tot de populairste exemplaren zou kunnen behoren.

Koop bij bol.com (€29.95)

 

 

 

 

Velleman Magnetische Ledlamp

 

Deze lamp van Velleman is het perfecte artikel voor kopers die op zoek zijn naar goedkope noodverlichting want het wordt aangeboden tegen een lage prijs. Je kunt deze lamp gebruiken in de wagen, boot, camping of vrachtwagen.

Dankzij de magneten aan de achterkant kun je het vastmaken aan metaal. Deze lamp is uitgerust met 72 LED lampjes en is schokbestendig. De LED lampjes hebben een levensduur van 50000 uur.

Het beschikt verder nog over een aan- en uitschakelaar. De lamp werkt op batterijen die niet meegeleverd worden. Met volle batterijen kun je dit product 10 of 15 uur lang gebruiken. Deze lamp is een noodverlichting in geval van panne met de auto, zo beschik je over licht om het probleem te zoeken. Over deze noodverlichting aanbieding is tot op heden nog geen beoordeling geschreven.

Wanneer je liever niet zoveel geld wenst uit te geven maar toch op zoek bent naar een degelijke en duurzame noodverlichting dan kun je altijd dit model van Velleman eens bekijken. Velleman is een bekend merk en zou daardoor voor sommige kopers ook wel eens het beste merk kunnen zijn.

Voordelen
Budget:

in vergelijking met de andere 4 apparaten uit deze lijst dan zul je merken dat dit model wel degelijk over de laagste prijs beschikt.

Gebruiksgemak:

dit model kun je zonder problemen in de auto bevestigen maar je kunt het ook gebruiken op een boot, in een vrachtwagen of op een kampeerterrein.

LED lampjes:

de noodverlichting beschikt maar liefst over 72 LED lampjes die tot wel 50000 uur lang meegaan zonder problemen.

Handig in gebruik:

je zult merken dat het helemaal niet zo moeilijk is om dit apparaat te bevestigen. Daarnaast is het voorzien van een handige aan- en uitknop en is het helemaal schokbestendig.

Nadelen
Geen review:

momenteel zijn er nog geen online beoordelingen geplaatst. Dit zou andere potentiële klanten eventueel kunnen tegenhouden om het toestel aan te kopen.

Koop bij bol.com (€13.5)

 

 

 

 

Van Lien Alulux WER 08 

 

Deze noodverlichtingsarmatuur heeft als doel een vluchtweg te signaleren bij gevaar of stroomuitval.

Je kunt dit product aan de wand bevestigen en het gebruikt twee TL buizen als lamp. De behuizing is vervaardigd van aluminium en de bedekking van kunststof. De lamp heeft een vermogen van 8 Watt en je kunt kiezen tussen twee standen: continu- of noodschakeling.

De lamp heeft een verwacht levensduur van 100000 uur. Je kunt de noodverlichting handmatig testen. Er wordt wel geen pictogram meegeleverd met dit product, dit moet je zelf nog apart bijbestellen.

Ook dit product is nog niet beoordeeld geweest door gebruikers. Misschien is dit artikel door de hoge prijs nog niet veel verkocht. Wegens gebrek aan een review kunnen wij geen advies geven.

Er is natuurlijk ook de optie om te kiezen voor de Van Lien Alulux WER 08 11230025 noodverlichting. Je zult merken dat dit model vooral gebruikt wordt in winkelcentra of in luchthavens. Dit heeft te maken met het feit dat de noodverlichting bedoeld is om een mogelijke vluchtweg aan te duiden wanneer er gevaar heerst.

Voordelen
Materiaal:

de behuizing van deze noodverlichting is helemaal vervaardigd uit bijzonder duurzaam aluminium. De bedekking ervan bestaat dan weer uit kunststof.

Vermogen:

je zult merken dat de noodverlichting over een ruim vermogen van maar liefst 8 Watt beschikt. Daarnaast zijn er dan ook nog eens 2 verschillende standen beschikbaar namelijk een continu- of een noodschakeling.

Handig in gebruik:

het is mogelijk om deze verlichting volledig handmatig te testen. Daarnaast wordt de levensduur geschat op ongeveer 100000 uur.

Nadelen
Geen gebruikerservaring:

het gebrek aan online beoordelingen zorgt ervoor dat er ook nog niets bekend is omtrent de gebruikerservaring van de klant.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Fifty Lighting Opbouw

 

Deze noodverlichting van Fifty Lighting is geschikt voor zowel plafond- als wandmontage. Het beschikt over LED lampen voor de verlichting en een batterij die tot 3 uur meegaat. De behuizing is 90 graden te draaien zodat je het makkelijk kunt bevestigen. Het product wordt geleverd met de pictogrammen zodat je zelf niets meer hoeft bij te bestellen.

Het artikel heeft een zichtbereik van 28 meter en is tweezijdig leesbaar. Je kunt dit product zelf testen dankzij de testknop die op het armatuur geïnstalleerd is. De groene indicatielamp toont aan of de noodverlichting correct werkt. Dit product heeft maar één stand, het brandt continu en schakelt over op batterij wanneer de stroom uitvalt.

Bij dit product heb je de kans om als eerste een review te plaatsen. Het ziet ernaar uit dat dit product een gunstige prijs/kwaliteit verhouding heeft maar het heeft nog geen beoordelingen gekregen van kopers.

Net zoals het eerste product is ook deze noodverlichting afkomstig van het bekende en sterk gewaardeerde merk Fifty Lighting. Je kunt deze noodverlichting zonder problemen op het plafond monteren maar je kunt deze evengoed aan de wand bevestigen. Laten we dan ook even de voor- en nadelen wat grondiger onder de loep nemen.

Voordelen
Comfort:

je zult merken dat het apparaat langs beide kanten leesbaar is. Daarnaast kun je dit pictogram vanop een afstand van ruim 28 meter lezen.

Gebruiksgemak:

deze noodverlichting werkt op een krachtige batterij die zonder problemen 3 uur lang kan meegaan. Daarnaast zijn er ook LED lampen voorzien die zorgen voor de verlichting.

Handig in gebruik:

wanneer het indicatielampje op groen springt dan weet je dat het toestel naar behoren werkt.

Nadelen
Geen reviews:

ook hier kunnen we niet anders dan vaststellen dat er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst. Daardoor is het niet zo gemakkelijk voor ons om jou te informeren over eventuele mogelijke minpunten.

Koop bij bol.com (€49.95)

 

 

 

 

Van Lien NexiTech NEXI150-AT

 

Deze noodverlichtingsarmatuur is makkelijk te installeren en is vooral geschikt voor gebruik binnenshuis. Je kan het echter omvormen tot een buitenarmatuur met behulp van een IP65 kit. Dankzij deze kit kun je het artikel ook gebruiken in vochtige en stoffige omgevingen. Het toestel is uitgerust met enkel- en dubbelzijdige signalering.

Het heeft een dun design en beschikt over twee standen: permanent en niet-permanent schakelbaar. Bij permanent zal het altijd branden en overschakelen op batterij bij stroomuitval, bij niet permanent schakelt het licht enkel aan bij stroomuitval. Je kunt kiezen tussen verschillende versies met een lichtsterkte tussen 150 en 500 lumen. De batterij heeft een duur van 1 uur.

Door de afwezigheid van beoordelingen kunnen we geen advies formuleren over deze noodverlichting.

Tot slot is er dan ook nog deze speciale noodverlichting van het merk Van Lien. Het is een degelijk en krachtig apparaat dat meteen zal aanspringen op het moment dat de stroom uitvalt. Het loont dan ook de moeite om de karaktereigenschappen van het toestel even van naderbij te bekijken.

Voordelen
Montage:

je hoeft je geen zorgen te maken want deze verlichting is bijzonder gemakkelijk te bevestigen. Het wordt wel aangeraden om deze noodverlichting binnenshuis te bgebruiken.

IP65 kit:

met behulp van de IP65 kit is het mogelijk om deze noodverlichting aan te passen zodat je deze ook buiten kunt gebruiken. In dat geval zijn vochtige of zelfs gewoon stoffige omgevingen geen enkel probleem.

Nadelen
Geen beoordelingen:

doordat er nog geen reacties bij dit product zijn geplaatst, is er momenteel ook nog niet zoveel bekend omtrent de gebruikerservaring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status