fbpx

Beste notebook

Laatste update: 15.10.19

 

Notebooks test van 2019

 

Ben je op zoek naar een nieuwe notebook maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan zijn wij er om een handje te helpen. Zo zijn er heel wat goedkope notebooks net als er ook heel wat verschillende exemplaren zijn die je duurder zult betalen. Wil je liever een notebook met een groot scherm en welke extra opties wil je? Wij zijn voor jou alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde notebooks. Zo hebben we gemerkt dat de Apple Macbook Air notebook alvast een schot in de roos blijkt te zijn. Het toestel beschikt over een duidelijk leesbaar display met een schermgrootte van maar liefst 10 inch. Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor de Lenovo IdeaPad 520-15IKB notebook. Dit toestel is gemaakt uit bijzonder duurzaam en stevig aluminium.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Notebooks koopgids

 

Een notebook is eigenlijk hetzelfde als een laptop. Deze naam werd bedacht zodat mensen de laptop niet meer op hun schoot zouden gebruiken omdat het toestel dan oververhit raakt. We geven je enkele tips om rekening te houden wanneer je een notebook aanbieding gaat kopen. Je moet letten op de schermgrootte, de processor, het werkgeheugen, het besturingssysteem, de opslagcapaciteit en de prijs. Met deze informatie kun je verschillende aanbiedingen vergelijken en uiteindelijk de beste notebook kopen.

 

 

Schermgrootte

 

De grootte van een scherm wordt bij notebooks op dezelfde wijze aangeduid als bij televisies, namelijk in inch. Een inch is ongeveer 2,5 cm en het getal die op de verpakking staat is de diagonale lengte van het scherm. Een notebook van 12 inch heeft een scherm dat ongeveer 30 centimeter lang is.

De meeste mensen verkiezen een groot scherm vanwege de logische voordelen. Op een groot scherm is alles beter af te lezen en je kunt de notebook dan ook gebruiken om films te kijken. Het nadeel van een groot scherm is dat de notebook zelf ook een stuk groter zal zijn. Dit maakt het moeilijker om de notebook mee te nemen op verplaatsing of op reis want het neemt meer plaats in en heeft een zwaarder gewicht.

 

 

Processor

 

Elke notebook, laptop of computer heeft een processor. Maar ook andere toestellen zoals een smartphone of een tablet hebben een processor nodig om berekeningen te maken zodat het apparaat vlot kan werken.

Een processor van een computer beschikt over meerdere kernen zodat het meerdere taken op een vlugge manier kan uitvoeren. Zo kun je kiezen voor een computer met een dual core processor die twee kernen bevat, of een quad core met vier kernen.

De bekendste merken en tegelijk ook de marktleiders op het vlak van processors zijn Intel en AMD. Een notebook zal een processor bevatten van één van deze twee merken. Als je van plan bent om je notebook te gebruiken om te gamen dan is het een aanbeveling om te kiezen voor een processor met een hoge kracht, zoals bijvoorbeeld een Intel i7 processor.

 

 

Werkgeheugen en besturingssysteem

 

Het werkgeheugen van een notebook is beter gekend als het RAM geheugen. Dit geheugen slaat bepaalde gegevens voor een korte tijd op zodat de notebook er snel mee kan werken. Het RAM geheugen is dus ook belangrijk voor de snelheid van je notebook. Dit geheugen kan lopen van 2 GB tot wel 32 GB. Hoe hoger het geheugen, hoe meer gegevens je kunt opslaan en hoe vlugger je notebook zal werken.

Een notebook heeft ook een besturingssysteem nodig, net als een computer. De meeste notebooks zijn uitgerust met Microsoft Window of MAC OS van Apple. Je kunt misschien ook nog enkele andere notebooks vinden met Linux of een ander besturingssysteem maar dit komt niet veel voor. Je kunt eventueel zelf na de aankoop een ander besturingssysteem installeren op je notebook. Houd er wel rekening mee dat sommige besturingssystemen niet op alle notebooks geïnstalleerd kunnen worden.

 

 

Opslagcapaciteit

 

Hoe groot is het geheugen van de notebook? Dit wordt altijd maar belangrijker want we nemen altijd maar meer foto’s of video’s en downloaden ook veel meer bestanden. Om al deze bestanden te kunnen bewaren heb je een harde schijf nodig met een hoge opslagruimte. Enkele jaren terug waren de harde schijven van 500 GB enorm groot maar omdat de beeldkwaliteit van films en video’s ook altijd maar beter wordt nemen deze bestanden ook veel meer plaats in.  Je kunt tegenwoordig al makkelijk een notebook kopen met een opslagcapaciteit van 1 TB of meer.

Je moet ook een keuze maken tussen de soort harde schijf die je verkiest. De klassieke harde schijven of HDD’s beschikken over veel opslagruimte maar zijn trager. Het zal dus langer duren om bestanden op te slaan of te kopiëren, maar ook om ze af te spelen. De nieuwste modellen zijn SSD’s die veel vlugger werken omdat ze gebruik maken van chips en niet van een draaiende schijf. Het nadeel van een SSD is dat het over minder opslagruimte beschikt en duurder is.

 

 

Prijs van een notebook

 

Je kunt eenvoudig goedkope notebooks vinden als je enkel maar van plan bent om enkele makkelijke programma’s te gebruiken. Als je bijvoorbeeld enkel maar een nieuwe notebook wilt om te werken of je e-mail te lezen dan heb je geen krachtig toestel nodig.

Voor gamers of personen die video’s en foto’s willen bewerken is dit echter anders. Je zult een krachtige notebook nodig hebben die natuurlijk veel meer geld zal kosten.

Zoek online naar verschillende modellen en vergelijk ze op basis van prijs en kwaliteit. Je kunt natuurlijk ook de reviews van andere kopers lezen om extra informatie in te winnen over de voor- en nadelen van elk product.

 

 

Notebook reviews – top 5

 

 

Een notebook of laptop is tegenwoordig hetzelfde. Ze hebben de kracht van een desktop computer maar dankzij het formaat zijn ze veel makkelijker mee te nemen op verplaatsing. Koop de beste notebook die bij jouw noden past. In ons artikel zul je hulpvolle informatie vinden om over te gaan tot je aankoop.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Apple Macbook Air

 

De Apple Macbook Air heeft een scherm van 13 inch en een intern geheugen van 256 GB. Deze notebook is geschikt voor dagelijks gebruik zoals internetten en e-mailen. Het scherm heeft een lagere HD resolutie en wordt daardoor niet aanbevolen om films of series te bekijken in full HD, in gewone HD werkt het perfect.

Met een volle batterij kun je dit apparaat 12 uur lang gebruiken. Deze MacBook is uitgerust met macOS Sierra en beschikt ook over Siri-integratie en iCloud Drive. Je gebruikt dit toestel best niet om foto’s of video’s te bewerken want de processor is daarvoor niet snel genoeg.

Het enige probleem van de kopers is de hoge prijs van dit product. Verder is deze notebook aanbieding van topkwaliteit en is het makkelijk om mee te nemen dankzij het lichte gewicht. De laptop werkt heel snel en het design valt bij alle gebruikers in de smaak.

Ben je op zoek naar een degelijke notebook dan kun je alvast even dit apparaat van het bekende merk Apple bekijken. Voor heel wat kopers is Apple niet alleen één van de populairste merken maar ook veruit het beste merk. Hieronder kun je alvast een opsomming raadplegen van de kenmerken van het toestel.

Voordelen
Kostprijs:

het is misschien niet het toestel met de laagste prijs maar toch zul je het zonder twijfelen in de categorie van de goedkope notebooks kunnen vinden.

Geheugen:

deze notebook beschikt over een maximaal intern geheugen van maar liefst 256 GB.

Schermgrootte:

de notebook van Apple heeft een totale schermgrootte van wel 13 inch waarop je alles duidelijk kunt aflezen.

Nadelen
Lage HD resolutie:

indien je graag films of series op de notebook wilt kijken dan is deze notebook daarvoor minder geschikt. Dat heeft vooral te maken met de lage HD resolutie.

Beste Aanbod

 

 

 

 

Lenovo IdeaPad 520-15IKB

 

Deze notebook heeft een scherm van 15,6 inch en is vervaardigd uit aluminium. Het apparaat heeft een werkgeheugen van 8 GB en bevat een snelle Intel Core i5 processor. Dit maakt het toestel geschikt om foto’s en video’s mee te bewerken. Het scherm is behandeld met een matte afwerking om reflecties te voorkomen in omgevingen met veel licht.

De laptop heeft een NVIDIA GeForce 940 MX videokaart en is vooral geschikt om films en series in full HD te bekijken dankzij de hoge beeldkwaliteit. Verder is deze notebook ook geschikt voor het dagelijkse gebruik zoals internetten en e-mailen. Deze laptop wordt wel niet aangeraden om mee te gamen.

De kopers vinden de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het product heel gunstig. De notebook heeft een mooi design en de behuizing is stevig. De batterij gaat redelijk snel leeg en meer dan twee USB poorten zou ook beter geweest zijn.

Ook Lenovo behoort tot de bekende merken op het gebied van notebooks. Bovendien is dit apparaat voorzien van een iets groter scherm. Indien je interesse hebt om deze notebook aan te kopen dan willen wij jou aanraden om even de voor- en nadelen ervan te bekijken. Deze sommen we graag voor jou op.

Voordelen
Schermgrootte:

het toestel is voorzien van een totale schermgrootte van maar liefst 15,6 inch.

Gebruiksgemak:

verder is de notebook uitgerust met een vrij groot werkgeheugen van maximaal 8 GB. Bovendien is deze unieke notebook volledig gemaakt uit bijzonder duurzaam en stevig aluminium.

Intel Core i5 processor:

je zult merken dat het bijzonder makkelijk gaat om een internetverbinding aan te gaan. Bovendien heeft de notebook een snelle reactietijd en kun je ook makkelijk foto’s en video’s creëren met dit apparaat. Dit heeft te maken met de bijzonder krachtige Intel Core i5 processor.

Nadelen
Meer USB poorten:

ondanks het feit dat de notebook over 2 handige USB poorten beschikt, vinden sommige kopers dit nog steeds te weinig.

Beste Aanbod

 

 

 

 

Apple MacBook Pro Retina

 

Deze Macbook heeft een beeldscherm van 13,3 inch en een opslagruimte van 128 GB. De retina resolutie van het beeldscherm maakt dit toestel uitermate geschikt om films en series te bekijken in uitstekende beeldkwaliteit. Met een volle batterij kun je deze laptop 10 uur lang gebruiken.

Dankzij de SSD en de snelle Intel Core i5 processor start de laptop in minder dan 15 seconden op. Je kunt foto’s bewerken met dit apparaat maar video’s is al iets moeilijker. Het toestel is ook niet ideaal om te gebruiken als gaming computer.

Het compacte formaat maakt dat deze laptop makkelijk kan meegenomen worden op verplaatsing door de kopers. Ze geven ook goed advies over de stevige behuizing en de snelle processor. Het enige minpunt is de hoge prijs van deze computer.

Net zoals het eerste product is ook deze notebook afkomstig van het alom bekende merk Apple. Dit doet ons vermoeden nogmaals bevestigd dat Apple alvast één van de populairste merken is. Het is dan ook een goed idee om even op zoek te gaan naar wat nu precies de eigenschappen van deze notebook zijn.

Voordelen
Scherm en geheugen:

het apparaat is voorzien van een totale schermgrootte van maar liefst 13,3 inch en een handige opslagruimte die maar liefst 128 GB bedraagt.

Retina resolutie:

deze notebook is voorzien van een handige retina resolutie. Daardoor is deze notebook vooral ideaal voor mensen die nog graag een serie of een leuke film willen bekijken.

Reactiesnelheid:

de combinatie tussen enerzijds de Intel Core i5 processor en anderzijds de SSD zorgt ervoor dat je notebook in een mum van tijd volledig is opgestart en klaar is voor gebruik.

Nadelen
Geen video’s bewerken:

deze notebook is niet meteen geschikt om gemaakte video’s achteraf ook nog eens te bewerken.

Geen gaming:

indien je dol bent op het spelen van games dan is deze notebook daarvoor niet echt geschikt.

Beste Aanbod

 

 

 

 

Acer Aspire ES 17 ES1-732-C8E0

 

De Acer Aspire heeft een scherm van 17,3 inch en is ideaal voor personen die goedkope notebooks willen kopen. Deze laptop met Qwerty toetsenbord is ideaal voor het dagelijkse gebruik zoals e-mailen, internetten en tekstverwerking. De laptop beschikt over een harde schijf met een opslagcapaciteit van 1000 GB.

Door het grote scherm is deze laptop minder makkelijk mee te nemen en meer geschikt voor thuisgebruik. Het toestel heeft een werkgeheugen van 4 GB. Je kunt dit apparaat ook gebruiken om films of series te bekijken in HD, maar niet in full HD, daarvoor is de beeldkwaliteit niet goed genoeg.

Voor één koper is de batterij veel te snel leeg. De rest van de gebruikers vindt dit een topproduct. De laptop heeft een snelle processor en de kwaliteit van het toestel is de prijs zeker waard. De beeldkwaliteit is uitstekend en het scherm is groot.

Je kunt natuurlijk ook nog altijd opteren om de Acer Aspire notebook in huis te halen. Het toestel beschikt over een beeldscherm van maar liefst 17,3 inch waarop je alles duidelijk kunt aflezen. Verder heeft het een grote opslagcapaciteit en is het ideaal om allerlei taken op uit te voeren.

Voordelen
Gebruiksgemak:

de notebook is voorzien van een handig Qwerty toetsenbord. Bovendien is dit apparaat werkelijk ideaal wanneer je regelmatig je e-mail verkeer wenst te controleren. Maar ook wanneer je gewoon wat op internet wilt opzoeken of wanneer je aan tekstverwerking doet.

Budget:

indien je op zoek bent naar een goedkope notebook dan is dit product alvast ideaal voor jou.

Opslagcapaciteit:

deze notebook is uitgerust met een bijzonder krachtige harde schijf die over een totale opslagcapaciteit beschikt van maar liefst 1000 GB.

Nadelen
Formaat:

in vergelijking met de vorige apparaten zul je merken dat deze notebook vrij groot is en minder makkelijk overal mee naartoe te nemen is.

Koop bij bol.com (€399)

 

 

 

 

Acer Aspire One 10 S1002-183J

 

De Acer Aspire One 10 heeft een beeldscherm van 10,1 inch en is een hybride, je kunt dit apparaat zowel als laptop als tablet gebruiken.

Het toestel beschikt over een magnetisch scharnier zodat je het kunt afnemen, terug bevestigen en zelfs in tentmodus zetten om rustig een film te kijken. Het HD scherm geeft beelden weer van topkwaliteit.

De meningen van de kopers over deze notebook zijn verdeeld. 1 koper is heel tevreden en vindt het toestel heel makkelijk in gebruik. Het is een klein toestel die je makkelijk kunt meenemen. Een andere koper is niet tevreden want de harde schijf zit in het toetsenbord.

Als je dus de tablet eraf neemt heb je geen opslagruimte meer. De batterij is sterk genoeg maar het opladen van de batterij duurt heel erg lang.

Net zoals het vorige toestel behoort ook deze notebook tot de Acer Aspire reeks. Het is iets kleiner van formaat waardoor je het makkelijk op reis kunt meenemen. Kortom het loont alvast de moeite om even op zoek te gaan naar de typische kenmerken ervan.

Voordelen
Hybride toestel:

het gaat hier om een hybride notebook die je niet alleen als een standaard laptop kunt gebruiken maar ook als een gewone tablet.

Schermgrootte:

het toestel heeft een totale schermgrootte van ruim 10,1 inch.

Nadelen
Harde schijf:

het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de harde schijf zich in het toetsenbord van de notebook bevindt.

Beste Aanbod

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status