Beste notenkraker

Laatste update: 03.06.20

 

Notenkrakers test van 2020

 

Noten kun je op heel wat verschillende manieren kraken. Toch is een degelijke notenkraker vaak een goede en welkome aanbeveling. In onze koopgids proberen we een duidelijk beeld te schetsen van de belangrijkste factoren en eigenschappen. Je kunt natuurlijk ook gewoon verder scrollen naar onze top 3 waarin we meteen de 3 best beoordeelde notenkrakers aan jou voorstellen. Zo blijkt de Drosselmeyer Zwart alvast een topproduct te zijn dat bovendien in meerdere kleurtjes te verkrijgen is. Zo kies je voor de notenkraker die je zelf het mooiste vindt. Door te kiezen voor de Homeij Chroom notenkraker kies je voor een degelijk apparaat waarmee je heel wat verschillende soorten noten van allerlei formaten probleemloos kunt kraken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Notenkrakers koopgids

 

Ben jij ook zo dol op noten? Dan zul jij wel weten dat het niet altijd eenvoudig is om noten te kraken door middel van een steen. Een notenkraker kan hierbij vaak de oplossing zijn voor je probleem. In eerste instantie is het aan te raden om rekening te houden met de werkwijze en de types die er zijn. Wanneer je de verschillende exemplaren en aanbiedingen gaat vergelijken, kun je eventueel ook letten op het design en de kostprijs ervan. Zo kun jij er honderd procent zeker van zijn dat je één van de beste notenkrakers in huis zult halen.

Wat is een notenkraker

 

Je zult het misschien niet meteen verwachten maar je zult echt wel versteld zijn van de verscheidenheid aan notenkrakers die er vandaag de dag op de markt aanwezig zijn. Een notenkraker is uiteraard hoofdzakelijk bedoeld om noten op een handige en vooral snelle manier te kunnen kraken. Sommige mensen zullen het misschien wel al eens geprobeerd hebben met een steen of door er gedeeltelijk op te staan. Uiteraard heb je dan misschien wel eens meegemaakt dat de steen wegschuift met pijnlijke vingers achteraf.

Een notenkraker is dus zeker een handig apparaatje als je dol bent op het eten van noten. Het belangrijkste bij een notenkraker is dat er op ten minste één punt van de noot een hoge druk kan worden uitgeoefend waardoor de schaal breekt. Langs de andere kant is er naast deze hoge druk ook voldoende stabiliteit en stevigheid nodig. Die stabiliteit moet er voor zorgen dat enkel de schaal breekt en niet de volledige noot. Daarnaast hoeft het ook gewoon heel veilig te zijn. Op die manier kunnen jouw kinderen ook noten helpen kraken.

 

 

Soort notenkraker

 

In je zoektocht naar de voor jou ideale notenkraker zul je heel wat verschillende apparaten kunnen tegenkomen. Ondanks de verscheidenheid zijn ze vaak allemaal gebaseerd op het hefboomprincipe. Bij het dichtknijpen van de één of meerdere hendels, zal er een bepaalde kracht worden uitgeoefend. Die kracht die wordt dan eigenlijk doorgegeven aan de noot waardoor de schaal van de noot breekt. Die uitgeoefende kracht is uiteraard verschillende keren groter dan wanneer we de noot zelf proberen te kraken.

De meest bekende notenkrakers zijn de tangconstructies. Deze tangen zijn in de meeste gevallen gemaakt van roestvrij staal en zijn dus niet alleen heel stevig maar werken ook perfect. De meeste tangen zijn voorzien van een oppervlak dat gekarteld is. Zo kun jij er zeker van zijn dat de noot ten allen tijde blijft liggen en dus helemaal niet wegschuift. Er zijn ook tangen zonder gekarteld oppervlak. Deze zijn vaak iets handiger omdat je de positie van de noot dan ook eenvoudig kan veranderen.

Sommige notenkrakers werken zoals een schroef. Opdat je de noot kraakt, hoef je enkel maar langzaam aan de schroefknop te draaien. Vervolgens werkt de schroefknop zich vast in de noot waardoor de schaal meteen kraakt. Dit type heb je in heel wat leuke uitvoeringen en wordt ook door kinderen het liefste gebruikt. Je kunt ook kiezen voor een centrifugerende notenkraker waarbij de noot in een klein ballonnetje zit die je dan vervolgens tegen metaal hoeft te schudden. Op die manier kraakt de schaal van de noot.

Design en kostprijs van een notenkraker

 

Net zoals er verschillende modellen op de markt zijn, zijn er ook heel wat verschillende design mogelijkheden. Je kunt uiteraard kiezen voor het standaard model dat bij de meeste mensen bekend is. Dit zul je zeker en vast bij de goedkope notenkrakers kunnen vinden. De iets geavanceerde technieken zoals de centrifugerende notenkraker bijvoorbeeld zijn vaak een tikkeltje duurder. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat er promoties plaatsvinden en je misschien tegen een notenkraker aanbieding loopt.

Sommige notenkrakers hebben een iets luxueuzer design. Zo zijn er bijvoorbeeld exemplaren die beschikken over een leuk kommetje. Dus zodra jij de noot kraakt, komt deze in het kommetje terecht en kun je de gekraakte noten meteen serveren. Er zijn ook notenkrakers waarbij de kapotte schalen van de noot meteen worden opgevangen. Dit kan ook handig zijn omdat dan het vuil meteen wordt opgeruimd zodra de noot gekraakt wordt. Uiteraard hoef je wel rekening te houden met het feit dat een notenkraker met meer opties ook net iets duurder zal uitvallen.

Wij raden jou daarom aan om eventueel op voorhand eens te kijken naar wat je precies verlangt. Welk budget wil je en kun je hier vooral aan spenderen. Dit alles zal je al een heel eind op weg helpen. Het is ook een aanbeveling de reviews van kopers eens door te nemen. Hun adviezen zullen je goed op weg helpen om de notenkraker te vinden die aan jouw wensen voldoet.

 

 

Notenkraker Review – Top 5

 

 

Als je graag noten eet dan zul je het ook wel gewoon zijn om de noten te kraken. Je kunt een steen of gelijk welk ander voorwerp gebruiken maar dit kan zorgen voor pijn aan je handen, vooral als je een slechte houding aanneemt of uitschuift met de steen. Het is daarom beter om een notenkraker te kopen die je kan helpen bij deze taak. Neem een kijkje naar onze top 5 die we voor jou hebben samengesteld en kies er zelf de beste notenkraker uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Drosselmeyer Zwart

 

De notenkraker van Drosselmeyer is beschikbaar in drie verschillende kleuren en is uitgerust met een dubbele hefboom zodat je minder kracht moet zetten om noten te kraken. De schil en de noot zelf komen in het reservoir terecht die je achteraf eenvoudig kunt legen.

Bedek wel de opening van de notenkraker want anders is het mogelijk dat er stukken van de schil wegspringen.  Het product is gemaakt van gietijzer en wordt geleverd in een geschenkdoos.

De kopers zijn heel tevreden over dit product want je kunt er makkelijk de hardste noten mee kraken. Het artikel heeft een mooie vormgeving en is gemaakt van stevig materiaal. Je hoeft niet te veel kracht te zetten en de schil en noot vallen mooi in het reservoir. Volgens één koper kraakt het de noten te hard zodat er enkel gruis overblijft.

Eet jij zo nu en dan graag even wat noten? Dan kan deze unieke notenkraker, geleverd door het bekende en misschien wel het beste merk Drosselmeyer, wel iets voor jou zijn. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen uit meerdere kleurtjes. Zo kies je de notenkraker die je zelf het liefste ziet. Het lijkt ons alvast een goed idee om even op zoek te gaan naar de positieve en negatieve punten van het product.

Voordelen
Dubbele hefboom:

het feit dat deze notenkraker voorzien is van een dubbele hefboom zorgt ervoor dat je veel minder moeite zal kosten om de noten te kunnen kraken.

Reservoir:

de notenkraker is ook voorzien van een handig reservoir waar dan de schil van de noot in terecht zal komen.

Materiaal:

deze unieke notenkraker is volledig vervaardigd uit duurzaam gietijzer en kan dus best wel wat hebben.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts één enkele koper blijkt niet helemaal overtuigd te zijn van de kwaliteit van deze notenkraker. Dat wordt echter niet bevestigd door alle andere klanten die gereageerd hebben.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Homeij Chroom 

 

Deze notenkraker aanbieding van Homeij is voorzien van twee verschillende uitsparingen zodat je er noten van diverse groottes mee kunt kraken. Het product is verchroomd en wordt geleverd met een handige opbergetui. De lage prijs is zeker ook een groot pluspunt voor vele kopers. Je krijgt verder nog een garantieduur van 5 jaar op het product.

De gebruikers van dit artikel geven goed advies over de gunstige prijs-kwaliteitverhouding van het product. De notenkraker is gemaakt van stevig materiaal en is geschikt om grote en kleine noten te kraken.

Bij enkele kopers valt het design van het product niet in de smaak. Ook vinden ze het gebruik nogal onhandig omdat de noten makkelijk van tussen de kraker glijden. Je moet de noten dus stevig vasthouden.

Wil je liever niet zoveel geld spenderen maar toch zeker zijn van een degelijke notenkraker? Bekijk dan alvast even dit unieke product. De notenkraker wordt jou aangeboden door één van de populairste merken Homeij. Hieronder alvast een selectie van de belangrijkste eigenschappen. Zo weet jij of deze notenkraker al dan niet iets voor jou is.

Voordelen
Gebruiksgemak:

deze unieke notenkraker wordt gekenmerkt door maar liefst 2 uitsparingen van verschillend formaat. Op die manier wordt het mogelijk om diverse soorten noten te kraken.

Prijskaartje:

het is misschien wel het product met de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 notenkrakers uit deze lijst. Ideaal als je liever niet zoveel geld wenst uit te geven of wanneer je over een beperkt budget beschikt.

Materiaal en design:

het is een duurzame verchroomde notenkraker die jou toegestuurd wordt in een prachtige en stevige opbergetui.

Nadelen
Onhandig:

slechts een kleine minderheid van de klanten is van mening dat het product helemaal niet gebruiksvriendelijk is.

Koop bij bol.com (€16.49)

 

 

 

 

Tomorrow’s Kitchen Wit

 

Deze notenkraker is gemaakt van roestvrij staal voor meer stevigheid en heeft een mooi design. Dankzij de ergonomische handgrepen is het makkelijk om noten te kraken zonder veel kracht te zetten. De notenkraker is, door z’n speciale vormgeving, ook nuttig als serveerschaal.

De meeste kopers zijn heel tevreden over de voordelige prijs-kwaliteitverhouding en vinden deze notenkraker handig in gebruik. Het design valt ook in de smaak en de kopers vinden vooral het schaaltje handig omdat je er vanalles kunt inleggen.

De kopers geven echter ook enkele minpunten aan in de reviews. Het schaaltje is niet groot genoeg om alle stukjes van de schil op te vangen dus het zorgt voor behoorlijk wat poetswerk als je er geen grotere schaal of bord onder plaatst.

Door te kiezen voor deze unieke Tomorrow’s Kitchen notenkraker, kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor design. De notenkraker heeft een neutrale doch stijlvolle witte kleur meegekregen en is volledig vervaardigd uit bijzonder stevig en duurzaam roestvrij staal. Zeker de moeite waard om te bekijken.

Voordelen
Design:

de notenkraker is zodanig ontworpen dat je het product eigenlijk ook als een soort serveerschaal zou kunnen gebruiken.

Comfort:

de ergonomische handgrepen zorgen ervoor dat de notenkraker aangenaam in de hand ligt en dat het heel weinig moeite kost om noten te kunnen kraken.

Prijs-kwaliteitverhouding:

de overgrote meerderheid van de klanten vindt de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit echt wel correct.

Nadelen
Te klein:

echter vindt een kleine minderheid van de klanten het serveerschaaltje toch wel wat te klein. En dat is dan ook best wel jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Cosy&Trendy 430261

 

Voor kopers die op zoek zijn naar goedkope notenkrakers hebben we het volgende interessante product gevonden. De notenkraker van Cosy&Trendy doet ook dienst als champagneontkurker. Je kunt er dus niet alleen noten mee kraken maar ook champagneflessen mee openen.

Het product heeft een bruine kleur en is gemaakt van roestvrij staal voor een goede stevigheid. Je mag het artikel niet in de vaatwasser plaatsen dus je zult het met de hand moeten schoonmaken.

Volgens de kopers zijn de noten heel makkelijk te kraken met dit product. Je hoeft niet veel kracht te zetten en het product zelf is stevig. De goedkope prijs is een groot voordeel voor de meeste kopers want je hebt geen groot budget nodig om dit artikel te kunnen kopen. Verder valt het design ook in de smaak van de gebruikers.

Ook Cosy&Trendy is vast en zeker één van de populairste merken op het gebied van keukenmateriaal en dergelijke. Het zal dan niet verwonderen dat het merk ook enkele degelijke notenkrakers in de aanbieding heeft staan. Bovendien zul je dit exemplaar vast wel kunnen spotten in de lagere prijsklasse.

Voordelen
Voordelig:

wil je toch liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke en prachtige notenkraker? Dan is dit misschien wel hét product waar je naar op zoek bent. Je staat vrijwel meteen versteld van het betaalbare prijskaartje.

Multifunctioneel:

het is verder ook een multifunctioneel product aangezien je het ook als champagneontkurker kunt gebruiken.

Materiaal en design:

deze notenkraker is volledig vervaardigd uit duurzaam roestvrij staal en werd vervolgens afgewerkt in een donkerbruine kleur.

Nadelen
Geen vaatwasser:

echter is het belangrijk om te beseffen dat je deze notenkraker helemaal niet in de vaatwasmachine mag stoppen. Dat kan als een minpuntje worden beschouwd door sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Esschert Design Grijs

 

Deze antieke notenkraker heeft een bruine kleur en is gemaakt van gietijzer. Het product is niet geschikt om in de vaatwasmachine te plaatsen dus je kunt het enkel manueel schoonmaken.

Je plaatst de noot in de notenkraker en daarna hoef je de hendel naar beneden te draaien totdat de noot gekraakt is. Het design van dit product is gebaseerd op een antiek model en past perfect in elk interieur.

Dit product heeft nog maar één review ontvangen maar de beoordeling van de koper is volledig positief. Het product heeft een mooi ontwerp en werkt perfect. Omdat het gemaakt is van gietijzer is het product stevig en is het handig in gebruik.

Mag het toch allemaal wat specialer en apart zijn? Dan zou je ook voor deze antieke notenkraker kunnen kiezen. Hiermee haal je meteen ook een echte blikvanger in huis. Toch is het een goede aanbeveling om op voorhand al even op zoek te gaan naar de kenmerkende eigenschappen.

Voordelen
Materiaal:

het is een stevige notenkraker, vervaardigd uit hoogwaardig en duurzaam gietijzer die dan ook best wel tegen een stootje kan.

Design:

je zult meteen vaststellen dat het design uniek en apart is. Je zou deze notenkraker ook zomaar eens als decoratiestuk kunnen gebruiken.

Nadelen
Geen vaatwasser:

je zult deze notenkraker met de hand moeten schoonmaken aangezien deze niet in de vaatwasmachine mag gestopt worden.

Koop bij bol.com (€30.17)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
E. Vosman
E. Vosman
6 months ago

Welke notenkraker is nu geschikt voor hele grote walnoten? Alleen de laatste optie lijkt me geschikt.

10top Team
Admin
10top Team
6 months ago
Reply to  E. Vosman

Hoi E.

Bedankt om de tijd te nemen onze producten even te bekijken. Wij helpen jou dan ook graag verder.

Voor walnoten kun je inderdaad gebruik maken van de laatste notenkraker. Maar ook de Drosselmeyer Zwart (= Product 1), de Tomorrow’s Kitchen Wit (= Product 3) en de Cosy&Trendy (= Product 4) behoren tot de mogelijkheden.

Hopelijk hebben wij jou verder op weg kunnen helpen. Indien nog vragen of twijfels, laat dit gerust even weten.

B. Heijdra
4 months ago

Cosy &Trendy, fantastisch, heel eenvoudig en veilig om mee te kraken, super.

10top Team
Admin
10top Team
4 months ago
Reply to  B. Heijdra

Bedankt voor de leuke en oprechte comment.

Met vriendelijke groet

DMCA.com Protection Status