Beste olieradiatoren

Laatste update: 12.08.20

 

Olieradiator test van 2020

 

Een olieradiator is een eenvoudig en handig apparaat dat je gemakkelijk kunt verplaatsen. In de winter kan het vaak heel erg koud worden en dan kan een extra verwarming vaak wel extra soelaas bieden. Omdat wij uiteraard alleen maar kunnen wensen dat jij met de beste olieradiator naar huis gaat, hebben wij een koopgids opgesteld. Daarin komen heel wat kenmerken en factoren aan bod waarmee je rekening zou kunnen houden. Je kunt natuurlijk ook altijd meteen doorklikken naar onze top 3 van beste olieradiator toestellen. Uit onderzoek is gebleken dat je met de Honeywell HR41125E een uitstekende olieradiator mee naar huis zult nemen. Bovendien is het bijzonder eenvoudig om te verplaatsen doordat het voorzien is van 4 handige transportwieltjes. Ook met het De’Longhi V551225 apparaat haal je een uitstekende olieradiator in huis met een maximaal vermogen van 2500 Watt. Daardoor kun je probleemloos middelgrote tot grotere ruimtes gaan verwarmen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Olieradiatoren koopgids

 

Een olieradiator is een elektrische radiator die gevuld is met olie die opgewarmd wordt en door de buizen vloeit om een ruimte te verwarmen. Je kunt deze radiatoren gebruiken als bijverwarming om een bepaalde ruimte te verwarmen. Bij de aankoop van een olieradiator kun je best letten op de prijs, de grootte, het vermogen, de functies en de veiligheid.

 

 

Vermogen van een olieradiator

 

Het vermogen van een olieradiator bepaalt de verwarmingscapaciteit. Als je van plan bent om een grote ruimte te verwarmen dan moet je op zoek gaan naar een toestel met een hoog vermogen. Je moet echter ook nog rekening houden met de gewenste kamertemperatuur en de buitentemperatuur.

Omdat je de kamer niet altijd op de maximale stand wilt opwarmen kun je beter kiezen voor een model met een regelbare thermostaat of die tenminste over enkele standen beschikt. Vele olieradiatoren kun je op twee of drie verschillende standen zetten naargelang de huidige temperatuur van de ruimte.

Als je de thermostaat nog meer in detail kan regelen dan zal de radiator automatisch afslaan als de gewenste temperatuur bereikt is en terug aanslaan als het weer kouder is. Zo bespaar je energie want de radiator blijft niet werken als het niet nodig is.

Kijk naar het wattage van een olieradiator. Hoe hoger het wattage, hoe krachtiger de radiator en je kunt er dan ook grotere ruimtes mee verwarmen.

 

 

Extra functies

 

Controleer of de olieradiator van jouw keuze over nuttige extra functies beschikt. Zo is het handig als je apparaat over een stand beschikt om ruimtes vorstvrij te houden. Dit zorgt ervoor dat de radiator automatisch inschakelt als de temperatuur van een kamer ongeveer 5 graden Celsius is. De kachel warmt de ruimte dan enkele graden hoger op zodat je nooit geen last hebt van vorst in de ruimte, zo voorkom je dat je leidingen bevriezen.

Sommige modellen beschikken ook over een afstandsbediening waarmee je de bijverwarming kunt bedienen. Zo hoef je niet meer uit de zetel te komen wanneer je de temperatuur wilt instellen of het apparaat wilt in- of uitschakelen.

Een onmisbaar kenmerk van een olieradiator is een handvat waarmee je het toestel makkelijk kunt verplaatsen. Een olieradiator blijft toch nog even warm wanneer je het uitschakelt, dus als je van plan bent om het meteen in een andere ruimte te gebruiken, kijk dan of de olieradiator voorzien is van een handvat om het makkelijk te verplaatsen. Reken daar nog wielen bij aan de onderkant van de radiator en je kunt het zonder problemen verplaatsen.

 

 

Grootte en veiligheid

 

Een olieradiator is over het algemeen niet overdreven groot dus zal ook niet heel veel plaats innemen. Let er toch op bij de aankoop dat je genoeg plaats hebt voor de radiator van jouw keuze zodat je het makkelijk kunt opbergen wanneer je het toestel niet gebruikt. In de zomer zul je dit type apparaat niet meteen nodig hebben.

Zorg er toch voor dat je een veilig apparaat koopt. Een olieradiator kan voor onveilige situaties zorgen, vooral als je kinderen of huisdieren hebt. Deze apparaten kunnen goed heet worden en je wilt natuurlijk niet dat iemand zich eraan verbrandt.

Vele toestellen beschikken over een omvalbeveiliging, dit wil zeggen dat de stroom van het apparaat automatisch uitgeschakeld wordt als het omvalt. Andere modellen beschikken over een beveiliging tegen oververhitting en natuurlijk zijn er ook toestellen met dubbele isolatie zodat je geen geaard stopcontact nodig hebt.

Wil je het apparaat nog even laten werken terwijl je slaapt? Kies dan voor een model met een timer zodat je zeker weet dat het apparaat zal afslaan na de door jou gekozen tijd. Je kunt dan in een warme ruimte gaan slapen maar het toestel staat niet de ganse nacht aan.

 

 

Hoeveel geld wil je uitgeven aan een olieradiator

 

Dit hangt van verschillende factoren af. Ben je van plan om het apparaat weinig te gebruiken, dan kun je kijken voor een goedkope kachel zonder veel rekening te houden met bijkomende energiekosten. Wil je de bijverwarming echter geregeld aanzetten, houd dan zeker rekening met het energieverbruik van zo’n apparaat. De energiekosten kunnen hoog oplopen en het is dan beter om een duurder toestel te kopen die minder verbruikt.

Er bestaan verschillende websites waarop je olieradiatoren met elkaar kunt vergelijken om de beste aanbieding te vinden. Online zijn producten meestal goedkoper dan in de winkel, maar als je niet goed op de verzendkosten let kan dit toch duurder uitvallen. Houd daarom goed rekening met alle eventuele bijkomende kosten en kijk naar de aanbevelingen van andere kopers.

 

 

Olieradiator reviews – top 5

 

 

Is het nog net iets te koud in een bepaalde kamer in uw huis tijdens de winter maar u wilt geen grote kosten maken door de centrale verwarming te vernieuwen? Misschien is een olieradiator dan wel de oplossing voor u! Ze zijn makkelijk opbergbaar en helpen om kleine tot middelgrote kamers goed op te warmen. Wij hebben verschillende olieradiatoren vergeleken op basis van reviews van kopers, zo kan u gemakkelijk de dure van de goedkope olieradiatoren onderscheiden en voor uzelf uitmaken wat nu de beste olieradiator is!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Honeywell HR41125E

 

Deze elektrische olieradiator beschikt over 3 warmtestanden en heeft een maximaal vermogen van 2500 Watt. U kan de radiator gemakkelijk verplaatsen door de 4 wielen die bevestigd zijn aan de onderkant.

Het is geschikt voor ruimtes tot 75m3 en het snoer heeft een lengte van 1,7 meter. Voor dit snoer is er ook een opbergruimte voorzien. Het toestel heeft een aan- en uitschakelaar en een handvat om het gemakkelijker te verplaatsen.  

Online vinden we vooral topreviews over deze olieradiator aanbieding. Het apparaat neemt weinig plaats in en warmt snel op. Verder is het ook geluidloos en makkelijk in te stellen.

Het verbruikt wel redelijk wat elektriciteit. Het toestel is ook perfect om bijvoorbeeld de kinderkamer op te warmen ’s nachts zodat u de centrale verwarming in de rest van het huis kunt afzetten. Op basis van de online reviews kunnen we u een positief advies geven over dit product.

Heb je het ook vaak koud? Dan kan een olieradiator echt wel soelaas bieden. Dit model van het merk Honeywell blijkt bij alle kopers echt heel goed in de smaak te vallen. Dit doet ons vermoeden dat dit niet alleen het populairste toestel is maar dat vele gebruikers Honeywell ook als het beste merk beschouwen.

Voordelen
Kracht:

dit toestel beschikt over heel wat kracht. Het is namelijk uitgerust met een vermogen van maar liefst 2500 Watt. In een mum van tijd kun jij de ruimte dus verwarmen.

Handig in gebruik:

dankzij de 4 wieltjes kun jij het apparaat gemakkelijk verplaatsen. Bovendien zijn er ook 3 verschillende warmtestanden voorzien. Met een snoer van 1,7 meter lang heb je verder ook heel wat bewegingsvrijheid.

Oppervlakte:

met deze olieradiator is het mogelijk om ruimtes tot 75m3 te verwarmen. Daarnaast is er ook een aan- en uitschakelaar voorzien en een handvat om het toestel veilig te verplaatsen.

Nadelen
Verbruik:

ondanks de vele positieve elementen waarvoor dit toestel staat, zou het hoge energieverbruik voor een aantal personen een minpunt kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

De’Longhi V551225

 

Ook de De’Longhi V551225 beschikt over 3 verschillende warmtestanden namelijk 900, 1600 en 2500 Watt. Het toestel is geschikt voor ruimtes tot 75m3 en heeft een regelbare thermostaat, zo kan u gemakkelijker de gewenste temperatuur instellen.

Het apparaat heeft een antivorststand zodat u hem zonder problemen in de winter kunt gebruiken en is makkelijk te verplaatsen dankzij het handvat en de wieltjes aan de onderkant.

Kopers van deze elektrische olieradiator geven vooral positief advies in hun online reviews. Het product heeft een goede kwaliteit en is gemakkelijk te bedienen.

Het is iets duurder dan andere radiatoren maar voldoet dan wel aan uw verwachtingen. De kopers vinden het perfect als extra verwarmingselement.

Deze olieradiator van De’Longhi zul je misschien niet meteen tussen de goedkope apparaten hoeven te zoeken. Toch biedt dit toestel volgens de kopers alleen maar mogelijkheden en is het dus een echte aanrader. Laten we de positieve punten dan ook even bekijken ten opzichte van de negatieve punten ervan.

Voordelen
Gebruiksgemak:

ook dit apparaat is voorzien van 3 warmtestanden waarbij 2500 Watt de hoogste stand is. Daardoor is het ideaal om ruimtes met een oppervlakte van 75m3 te verwarmen.

Temperatuur:

dankzij de regelbare thermostaat is het mogelijk om de temperatuur in te stellen zoals jij het wenst. Bovendien is er een antivorststand voorzien waardoor je het toestel ook op hele koude dagen kunt gebruiken.

Handig in gebruik:

de wieltjes maken het mogelijk om het apparaat snel te verplaatsen. Ook het handvat draagt bij tot extra comfort en veiligheid.

Nadelen
Prijskaartje:

ondanks de vele voordelen en mogelijkheden zouden toekomstige kopers misschien wel kunnen struikelen over de hoge prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tristar KA-5113

 

De Tristar KA-5113 is een geluidloze olieradiator perfect voor slaapkamers of studeerkamers. U kan de thermostaat en warmtestanden instellen naargelang uw eigen wensen.

Ook deze radiator beschikt over zwenkwielen om het gemakkelijker te verplaatsen. Het toestel heeft een vermogen van 1500 Watt en beschikt over een omvalbeveiliging en een beveiliging in geval van oververhitting. Verder heeft het nog een aan- en uitschakelaar en voor het snoer is er een opbergruimte voorzien.

Online reviews van kopers van dit product zijn positief, ze vinden het helemaal top. Het apparaat behoort tot de goedkope olieradiatoren. Het is eenvoudig in gebruik maar het snoer is nogal kort, u gebruikt beter een verlengsnoer om het makkelijker te verplaatsen in grotere ruimtes. Het toestel is ideaal om slaapkamers te verwarmen.

Deze olieradiator aanbieding is een aanrader voor mensen die minder geld willen uitgeven maar toch nog kwaliteit willen kopen.

Als je op zoek bent naar een iets goedkopere olieradiator dan kun je zeker dit toestel van het merk Tristar eens bekijken. Het beschikt over maar liefst 3 verschillende warmtestanden. Dankzij de aanwezig van de wieltjes kun je het apparaat op een gemakkelijke en vooral snelle manier van de ene ruimte naar de andere verplaatsen.

Voordelen
Handig in gebruik:

je kunt deze olieradiator perfect op je slaapkamer plaatsen want het is geluidloos. Verder kun je de warmtestanden bepalen en ook de temperatuur zelf regelen.

Veiligheid:

het apparaat is uitgerust met een omvalbeveiliging. Daarnaast is er nog een beveiliging voorzien in geval van oververhitting.

Kracht:

deze olieradiator is voorzien van een vermogen van maar liefst 1500 Watt.

Nadelen
Snoer:

alle kopers zijn helemaal tevreden maar als er toch een heel klein minpuntje zou kunnen zijn dan is dit het snoer. Dit is namelijk iets te kort en gebruik je beter in combinatie met een verlengsnoer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sencor Soh 3011Be

 

Deze elektrische olieradiator heeft een vermogen van 2300 Watt. Het apparaat beschikt over 3 warmtestanden, een thermostaat en een dubbele beveiliging tegen oververhitting. Wanneer het de temperatuur van 100 graden Celsius bereikt schakelt het toestel tijdelijk uit en wanneer het aan 140 graden komt schakelt het permanent uit. Deze kachel is geschikt voor ruimtes tot 35m2.

Hoewel deze radiator iets duurder is dan de Tristar KA-5113 behoort het nog altijd tot de goedkope olieradiatoren. Een topproduct voor een aanvaardbare prijs.

Kopers van deze kachel zijn er tevreden over. Het toestel is eenvoudig te gebruiken en biedt een perfecte prijs/kwaliteitverhouding.

De radiator doet wat het moet doen, het verwarmt zonder problemen ruimtes waar het normaal koud is, en dit tot groot jolijt van de mensen die zich deze kachel aanschaffen.

Vanaf nu hoef jij helemaal geen kou meer te lijden met deze olieradiator van Sencor. Aan de reacties te zien van de kopers zou het hier wel eens om een topproduct kunnen gaan. Of dit echt zo is kunnen we enkel besluiten door de voor- en nadelen eens grondig onder de loep te nemen. Zo zul jij ook veel gemakkelijker een keuze kunnen maken.

Voordelen
Vermogen:

deze olieradiator kun je zeker tot één van de krachtige toestellen rekenen. Het heeft een vermogen van maar liefst 2300 Watt en is uitgerust met 3 verschillende warmtestanden.

Veiligheid:

dit apparaat is voorzien van een extra beveiliging bij oververhitting. Bij 100 graden Celsius zal het toestel tijdelijk gaan uitschakelen. Wanneer er 140 graden Celsius bereikt wordt, dan zal het toestel helemaal en permanent uitschakelen.

Nadelen

Werkelijk alle kopers zijn helemaal tevreden over dit product. Daarom is het voor ons niet gemakkelijk om je verder advies te geven over eventuele nadelen ervan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Eurom 500 Watt

 

We zijn aangekomen bij de goedkoopste olieradiator in ons lijstje. Deze compacte radiator laat zich gemakkelijk verplaatsen en is geschikt voor gebruik in de caravan, de tent of in kleine kamers.

Het toestel heeft een laag energieverbruik en koelt ook niet snel af. Het beschikt over 3 warmtestanden en heeft een verstelbare thermostaat.

De meeste mensen zijn er tevreden over. Omdat het apparaat niet groot is past het makkelijk onder uw bureau, maar het geeft ook wel iets minder warmte af dan de andere kachels in ons lijstje.

De Eurom maakt geen geluid en is gemakkelijk te verplaatsen. Deze olieradiator aanbieding is geschikt voor kleine ruimtes en koude plekken.

Sommige personen spenderen liever niet zoveel geld aan een degelijk toestel. Het kan ook zijn dat bepaalde mensen een iets beperkter budget hebben. Dan hoef je helemaal geen schrik te hebben want dan kan dit misschien wel het toestel zijn waarnaar jij op zoek bent.

Voordelen
Formaat:

deze olieradiator is eerder compact van formaat. Dit maakt het eenvoudig om het toestel te verplaatsen. Bovendien kun je het dus ook in kleine kamers of zelfs in de woonwagen gebruiken.

Gebruiksvriendelijk:

dit apparaat beschikt over 3 warmtestanden maar verbruikt niet veel energie. Bovendien kun je via de regelbare thermostaat zelf de temperatuur instellen.

Voordelig tarief:

deze olieradiator kun je zeker en vast aan een voordelige prijs aankopen. Het beschikt namelijk over de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 producten die we geselecteerd hebben.

Nadelen
Warmte:

het apparaat geeft voldoende warmte af voor kleine ruimtes. In een grotere ruimte is deze olieradiator minder geschikt.

Koop bij bol.com (€36.25)

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status