fbpx

Beste olieverdamper

Laatste update: 23.10.19

 

Olieverdampers test van 2019

 

Een olieverdamper zorgt niet alleen voor sfeer en gezelligheid maar kan ook zorgen voor rust en kalmte. Ideaal als je dus ’s avonds thuiskomt na een lange en vermoeiende dag op het werk. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan alvast even onze koopgids. Daarin bieden we jou graag enkele handige tips en richtlijnen aan. Verder kun je uiteraard ook gewoon onze top 3 raadplegen waarin we jou de 3 best beoordeelde olieverdampers even kort voorstellen. Uit onderzoek is gebleken dat de O’dor Houtskleur olieverdamper alvast een goede aanbeveling is. De houtkleur straalt heel wat rust en kalmte uit en past zonder problemen in eender welk interieur. Door te kiezen voor de O’dor Hervulbaar 120 ml, kies je voor een olieverdamper met een waterreservoir van maximaal 120 ml.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Olieverdampers koopgids

 

Heb jij ook nood aan wat ontspanning na een lange stressvolle werkdag? Dan kan een olieverdamper misschien wel de oplossing zijn voor jou. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je een keuze probeert te maken uit de beste olieverdampers. Alvorens je dit doet is het een aanbeveling om zoveel mogelijk verschillende toestelletjes te vergelijken. Je kunt hierbij rekening houden met heel wat factoren. Denk maar aan het principe, de olie, het ontwerp, het materiaal en de kostprijs ervan.

 

 

Het voordeel van een olieverdamper

 

Een olieverdamper kennen sommige mensen ook wel onder de naam van een aromadiffuser of een aromaverdamper. Met een olieverdamper kan die yogales net dat tikkeltje ontspannender worden of je huis van vervelende geurtjes verlost raken. Een olieverdamper is eigenlijk gewoon een toestelletje waarmee je door middel van elektriciteit of een kaarsje olie gaat verdampen.

De olie die verdampt wordt kan geurloos zijn maar in de meeste gevallen is het dit helemaal niet. Mensen houden nu eenmaal van welriekende geuren zoals lavendel, citroen en vanille. En afhankelijk van de geur die je kiest kan het bijdragen tot een bepaald aspect. Zo ruikt citroen bijvoorbeeld heel erg fris en vanille dan weer heel zoet. Sommige geuren zorgen voor een rustgevend effect terwijl andere geuren eerder een levendige ruimte hoeven te creëeren.

Verder is een olieverdamper ook heel goed als je vaak last hebt van droge of gesprongen lippen. Mensen die vaak te kampen hebben met een vervelende verkoudheid kunnen ook baat hebben bij het gebruik van een olieverdamper. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden en voordelen. Het is dan ook een aanbeveling om zoveel mogelijk toestellen te bekijken en ook de aanbiedingen in de gaten te houden.

 

 

Het principe van een olieverdamper

 

Met behulp van een olieverdamper kun jij ervoor zorgen dat vanaf nu alle nare geurtjes uit je huis verdwijnen. Of die yogales gewoon nog een tikkeltje rustgevender wordt. Een olieverdamper kun je uiteraard ook heel vaak tegenkomen als je naar de sauna of naar een wellnessruimte gaat bijvoorbeeld. Afhankelijk van de geuren die men gebruikt, kan het voor een kalmerende en relaxerende werking zorgen. Sommige andere geuren zorgen dan juist voor meer energie en nog andere oliën helpen tegen de bestrijding van bepaalde ziektekiemen zoals verkoudheden.

Het principe van een olieverdamper is dan eigenlijk ook heel eenvoudig. Afhankelijk van het apparaat dat je aankoopt zal dit lichtjes van elkaar afwijken. Zo heb je de heel eenvoudige olieverdampers waar je de olie kunt laten verdampen door er een kaarsje onder te plaatsen. Maar tegenwoordig bestaan er ook iets geavanceerdere toestellen die elektrisch functioneren. Bij deze modellen wordt het water op een bepaalde manier omgevormd tot stoom. En deze stoom of damp komt dan in de ruimte vrij. Door olie toe te voegen aan het apparaat wordt de geur van de olie door middel van de damp over de volledige ruimte verspreid.

Ergens zou je dus ook kunnen stellen dat een olieverdamper ook een beetje functioneert als een luchtbevochtiger. Want het zorgt er wel voor dat de olie zich door de ruimte verspreidt maar dit gebeurt door middel van damp. De lucht in de kamer wordt dus ook grotendeels bevochtigd. Op die manier kan een olieverdamper een grote hulp zijn om symptomen van griep en verkoudheden aan te pakken.

 

 

Het design, materiaal en de kostprijs

 

Je zult al vrij snel zien dat er olieverdampers bestaan in verschillende maten en soorten. Net zoals er ook verschillende materialen bestaan. Zo zijn er heel veel olieverdampers die gemaakt zijn uit aardewerk en zeepsteen. Deze materiaalsoorten zien er heel natuurlijk uit en zijn bovendien ook heel stevig en duurzaam. Uiteraard zullen deze modellen niet meteen tot de goedkope olieverdampers kunnen gerekend worden.

Daarnaast hebben sommige olieverdampers ook iets meer mogelijkheden dan andere modellen. Zo zijn er heel veel modellen die ook voorzien zijn van geluid- en lichtfuncties. Dit is enkel bedoeld omdat het nog extra bijdraagt aan het kalmerende en relaxerende effect. Het zal niet verwonderen dat deze olieverdampers wel iets duurder zijn dan bijvoorbeeld een olieverdamper die niet voorzien is van een lichtfunctie.

Uiteraard kies jij helemaal zelf het bedrag dat jij maximaal wilt en kunt spenderen aan een toestel. Het is ook afhankelijk of je de olieverdamper veel gaat gebruiken of juist niet. In een wellnessruimte is het bijvoorbeeld logisch dat dit dagelijks gebruikt wordt en zal er misschien ook iets meer geld aan uitgegeven worden. Als je het thuis wenst te gebruiken is een olieverdamper van 100 euro misschien minder aan te raden. Bekijk ook zeker de promoties en wie weet kun je zo wel een olieverdamper aanbieding spotten.

 

 

Olieverdamper Reviews – Top 5

 

 

Als je echt helemaal wilt kunnen ontspannen of extra wilt genieten van die yogales dan kan een olieverdamper daarbij helpen. Het voorkomt bovendien ook nare geurtjes in huis. Ga daarom enkel en alleen voor de beste olieverdamper en neem een kijkje in de top 5 die we voor jou hebben samengesteld.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

O’dor Houtskleur

 

Dankzij de olieverdamper van het merk O’dor kun jij vanaf nu ten volle genieten van die heerlijke ontspannende yogales. Het product is beschikbaar in houtkleur en past daardoor vrijwel in elk interieur.

De olieverdamper heeft een inhoud van 0,3 l en is daardoor ook geschikt voor grotere ruimtes. Zodra het waterreservoir leeg is, zal het toestel automatisch uitschakelen. Het  product beschikt over licht waarbij je de keuze hebt tussen 7 kleuren. Ideaal ook als nachtlampje voor kinderen die bang zijn in het donker. Bovendien helpt dit toestel de lucht te bevochtigen en zuiveren.

Toch blijkt niet iedereen overtuigd van de kwaliteiten van dit product. Sommigen vinden het product net iets te duur. Desondanks zijn de meeste gebruikers er wel van overtuigd  en geven dan ook een positief advies over de goede kwaliteit van het product. Het is ook handig in gebruik en bovendien beschikt het over een mooi design dat gemakkelijk in elk interieur past.

 

Koop bij bol.com (€39.95)

 

 

 

 

O’dor Hervulbaar 120 ml

 

Net zoals het vorige product is ook deze olieverdamper van het merk O’dor. De totale inhoud bedraagt ongeveer 120 ml waardoor die hoofdzakelijk geschikt is voor kleinere ruimtes.

Bovendien schakelt dit toestel automatisch uit zodra het waterreservoir leeg is. Dit product heeft 7 verschillende licht variaties maar je kunt het ook instellen op één vaste kleur. Hierdoor kun je het dan ook gaan gebruiken in de kinderkamer.

Uit de beoordelingen blijkt dat een minderheid van de kopers ontevreden is over het product. Zij vinden namelijk dat het waterreservoir veel te snel leeg is en het niet zo handig is in gebruik. Toch zijn de meeste gebruikers echter wel overtuigd van de goede prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien is het handig in gebruik en benevelt het zeer goed. Dit doet ons vermoeden dat het hier wel eens om een olieverdamper aanbieding zou kunnen gaan.

 

Koop bij bol.com (€24.95)

 

 

 

 

Sasak Pottery Zwart

 

Als je op zoek bent naar een verdamper die ervoor zorgt dat nare geurtjes uit jouw huis verdwijnen dan is de Sasak pottery olieverdamper echt iets voor jou. In vergelijking met de vorige toestellen is dit product niet zo prijzig waardoor dit tot de goedkope olieverdampers zou kunnen horen.

De verdamper is gemaakt uit aardewerk en heeft een zwarte kleur. Als je het wilt schoonmaken dan is dit heel eenvoudig want het kan in de vaatwasser. Toch is het beter om het met de hand schoon te maken zodat het product zijn natuurlijke glans behoudt.

De review die bij dit product geschreven is, doet ons vermoeden dat het hier echt om een topproduct moet gaan. De gebruiker is heel enthousiast over de goede kwaliteit van het product. Dit in combinatie met het mooie design zorgt ervoor dat dit een echte olieverdamper aanbieding is.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Yogi & Yogini zwart

 

Deze olieverdamper van het merk Yogi en Yogini is gemaakt uit zeepsteen en is in verschillende kleuren beschikbaar. Op die manier kun je de verdamper kiezen die het beste in jouw interieur past.

Het product bestaat uit twee delen. Zo is er een oliebakje dat je er gemakkelijk kunt afnemen en daardoor ook veel gemakkelijker schoon te maken is. En in het andere deel zet je dan een kaarsje waardoor de olie gaat verdampen. Op die manier kun jij je huis onderdompelen in heerlijke geurtjes.

Bij dit artikel is slechts één beoordeling gegeven waarbij de koper een gedeelde mening heeft over het product. Enerzijds is het een product van zeer goede kwaliteit. Desondanks vindt de gebruiker het toch net iets te duur.

 

Koop bij bol.com (€22.99)

 

 

 

 

Dvse Wit

 

Dankzij de elektrische olieverdamper van het merk DVSE kun jij vanaf nu genieten van heerlijke geurtjes in huis. Bovendien is het toestel ook perfect geschikt voor een ontspannende yogales.

De olieverdamper heeft een witte kleur en past daardoor in menig huiskamer. Bovendien beschikt het over een reservoir van 0,3 l waardoor grotere ruimtes geen probleem zijn. Je moet het reservoir vullen met water en je kunt dit combineren met een beetje geurolie. De geuren zorgen er niet alleen voor dat nare geurtjes verdwijnen, maar werken ook ontspannend. Bovendien beschikt het apparaat over 6 verschillende lichtstanden.

Uit de review die bij het product geplaatst is, blijkt dat de olieverdamper heel eenvoudig te gebruiken is. Toch is de koper niet echt tevreden over de kwaliteit. Laat je hierdoor zeker niet afschrikken want misschien is dit toch de beste olieverdamper voor jou.

 

Koop bij bol.com (€20)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status