5 Beste Ontpluizers Test van 2022

Laatste update: 26.05.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Ontpluizers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door middel van een degelijke en duurzame ontpluizer is het mogelijk om je kleding van alle vervelende pluisjes te ontdoen. Uiteraard bestaat er heel wat onderscheid tussen de verschillende modellen waardoor het niet altijd eenvoudig is om een correcte keuze te maken. In de koopgids leggen we dan ook duidelijk uit met welke factoren je zoal rekening zou kunnen houden. Hieronder in de top 3 stellen we jou alvast de 3 beste ontpluizers voor. De Philips Gco26/30 is zeker en vast één van de beste ontpluizers volgens verschillende kopers. Het apparaat werkt bovendien op om het even welk type stof en is daardoor uitermate handig. De Philips GCO26/80 ontpluizer inclusief 2 AA – batterijen blijkt alvast evenzeer een topproduct te zijn en kan bovendien op gelijk welk type kledingstuk zonder problemen worden gebruikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Ontpluizers koopgids

 

Dankzij de beste ontpluizers kun jij nog snel die laatste pluisjes of haartjes van je kleding verwijderen. Uiteraard is het wel belangrijk dat je beseft dat er heel wat onderscheid is tussen de verschillende ontpluizers. Zo kun je maar best rekening houden met het mesoppervlak en de maasgrootte van het apparaat. Wij raden je daarnaast ook aan om aandacht te besteden aan het onderhoud van de ontpluizer. Bij bepaalde modellen gaat dit nu eenmaal iets eenvoudiger dan bij andere apparaten. Indien je de aanbiedingen gaat bekijken en vergelijken zul je ook verschillende prijzen waarnemen.

Het gebruiksgemak

Het lijkt misschien heel onbenullig maar het kan echt wel een voordeel zijn om een ontpluizer in huis te hebben. Met dit apparaat kun je namelijk om een heel handige en vooral snelle manier van die vervelende pluisjes verlost zijn. Stel je maar eens voor dat je één van je kledingstukken te dicht tegen een wollen trui gehangen hebt. Het zal dan ook niet verwonderen dat dit kledingstuk nu helemaal onder de pluisjes hangt. Met een ontpluizer kun je dit in een handomdraai oplossen.

Verder is het echt een goede aanbeveling wanneer je huisdieren hebt. Honden en katten verliezen nu eenmaal heel wat haar. En soms is het niet altijd mogelijk om dagelijks even alles grondig te stofzuigen. Afhankelijk van het type ontpluizer dat je aankoopt, kun je deze vervelende honden- en kattenharen probleemloos verwijderen. Afhankelijk van het doel dat je hebt en de verwachtingen die je van de ontpluizer hebt, zal het ene apparaat geschikter voor je zijn dan het andere.

 

Het onderhoud

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke ontpluizer dan is het niet voldoende om enkel rekening te houden met de mogelijkheden van het apparaat. Het lijkt ons ook een goed idee om even stil te staan bij het onderhoud ervan. Een krachtige ontpluizer die je helemaal niet goed kunt reinigen zal vroeg of laat zeker en vast problemen opleveren.

Kijk daarom zeker naar de apparaten waarbij je er ook een speciaal reinigingsborsteltje bij krijgt. Dit kan het schoonmaakproces aanzienlijk vereenvoudigen. Soms zijn er namelijk heel kleine stukjes waar je maar moeilijk bij kunt en dan zul je maar wat blij zijn als je zo een reinigingsborsteltje hebt. Verder zijn de meeste ontpluizers ook voorzien van een opvangbakje waar alle haartjes en pluisjes in terechtkomen. Het is dan ook een goed idee om uit te kijken naar een apparaat waarbij je dit opvangbakje probleemloos kunt verwijderen en terug kunt bevestigen.

 

Het type, het mesoppervlak en de maasgrootte

In je zoektocht naar de voor jou beste ontpluizer is het ook belangrijk om rekening te houden met het type. Eigenlijk kunnen we de ontpluizers in 2 grote groepen onderverdelen namelijk de elektrische toestellen en de niet elektrische toestellen. Het spreekt voor zich dat een ontpluizer op batterijen ook iets sneller en efficiënter werkt dan de niet elektrische variant. Uiteraard zul je dit ook meteen voelen in de prijsbepaling want ze behoren niet meteen tot de goedkope ontpluizers.

Verder is het ook belangrijk om rekening te houden met de maasgrootte van de ontpluizer en het mesoppervlak. Hoe groter het mesoppervlak van de ontpluizer is, hoe minder bewegingen er nodig zijn om de vervelende pluisjes en haartjes van je kleding of bank te halen. Met een kleiner mesoppervlak zul je dus met andere woorden net iets langer bezig zijn. Bovendien is het ook aan te raden om uit te kijken naar een ontpluizer die beschikt over verschillende maasgrootten. Op die manier is het namelijk mogelijk om pluisjes en haartjes van verschillende grootten te verwijderen en weg te werken.

Het kostenplaatje van een degelijke ontpluizer

Net zoals er verschillende ontpluizers op de markt zijn, zal er ook een onderscheid waar te nemen zijn in wat betreft de prijsbepaling. Het spreekt voor zich dat een ontpluizer op batterijen net dat tikkeltje duurder zal zijn dan een niet elektrisch model. Het lijkt ons daarom ook een goed idee om op voorhand even na te gaan wat je eigenlijk verwacht van de ontpluizer en waarvoor je het wilt hoofdzakelijk wilt gebruiken. Wil je het enkel op kleding gebruiken of wil je het ook gebruiken om de bank of de gordijnen weer pluisvrij te krijgen.

Daarnaast is het ook zeker een pluspunt als je voor jezelf reeds kunt uitmaken welk bedrag je beschikbaar kunt stellen voor een ontpluizer aan te kopen. Met deze zaken in je achterhoofd zul je namelijk al iets gerichter op zoek kunnen gaan. Probeer indien mogelijk ook eens een kijkje te nemen naar de vele reviews. Daar geven kopers vaak nog net iets meer advies over de gebruikerservaring. En dit kan zeker handig zijn. En je weet nooit of je op die manier wel een ontpluizer aanbieding kunt tegenkomen.

 

5 Beste Ontpluizers (Reviews) van 2022

 

We zullen het allemaal wel al meegemaakt hebben dat onze truien en andere kledij onder de pluisjes zitten. Dankzij de ontpluizer kun je dit nu ook gemakkelijk oplossen. Wij hebben voor jou enkele topproducten met elkaar vergeleken. Op die manier kun jij er voor jou de beste ontpluizer uithalen.

 

1. Philips Gco26/30 Ontpluizer

 

Met de Philips ontpluizer zorg jij ervoor dat al jouw truien en andere kledij er gewoon weer als nieuw uitzien. Dankzij dit toestel kun jij alle pluisjes van alle soorten kledij halen alsof het niets is.

Het toestel beschikt over een groot mesoppervlak waardoor er veel minder bewegingen nodig zijn om de pluisjes van jouw kledij te halen. De ontpluizer is daarnaast ook heel gemakkelijk schoon te maken dankzij het reinigingsborsteltje dat je er zomaar bijgeleverd krijgt. Bovendien is de opvangbak ook gemakkelijk te verwijderen en dus te legen. Dankzij de verschillende maasgrootten kun je pluisjes van verschillende grootten gaan wegwerken.

Bij sommige producten zoals bij de ontpluizer van Philips zien we dat de meningen verdeeld zijn. Dit hoeft uiteraard geen slecht teken te zijn. Want ondanks dat sommige personen vinden dat het een kwetsbaar product is van matige kwaliteit zijn de meeste gebruikers echter wel volledig overtuigd van het product. Het is bovendien ook heel erg duurzaam.

Met behulp van een degelijke ontpluizer zul je merken dat je in een mum van tijd die vervelende pluisjes of haartjes van je trui kunt verwijderen. Dit model is afkomstig van één van de populairste merken namelijk Philips. Het zal dan ook niet verwonderen dat heel wat personen dit ook als het veruit beste merk beschouwen.

Voordelen
Mesoppervlak:

dankzij het grote mesoppervlak zul je merken dat er minder bewegingen nodig zijn om alle pluisjes te kunnen verwijderen.

Onderhoud:

bij de aankoop krijg je er een handig reinigingsborsteltje bij waardoor je het toestel eenvoudig en snel kunt schoonmaken.

Maasgrootte:

doordat het apparaat over meerdere maasgrootten beschikt, is het mogelijk om diverse pluisjes van een verschillende formaat te verwijderen.

Nadelen
Kwetsbaar:

slechts een kleine minderheid van de kopers is echter van mening dat het hier om een vrij kwetsbaar product gaat dat snel kapot is.

Koop bij bol.com (€12.99)

 

 

 

 

2. Philips GCO26/80 ontpluizer inclusief 2 AA batterijen

 

Je hebt het vast wel eens meegemaakt; je sta klaar om naar een event of feestje te vertrekken en je trui, jas of kleed zit onder de pluisjes. Geen probleem voor deze unieke ontpluizer die jou geleverd wordt door Philips. Een handig en compact apparaatje dat makkelijk en snel vervelende pluisjes verwijdert en dit bovendien op eender welk kledingstuk.

Het is een krachtig apparaatje dat werkt op basis van 2 duurzame Penlite AA batterijen die bovendien bij de aankoop worden meegeleverd. Naast de batterijen wordt ook een handig reinigingsborsteltje meegegeven zodanig dat het mogelijk wordt om de ontpluizer na gebruik grondig schoon te maken. Dankzij het toch wel grote mesoppervlak is het mogelijk om een groter werkoppervlak te hanteren waardoor het kledingstuk sneller pluisvrij zal zijn.

Je geniet verder ook een vrij grote opvangbak die je bovendien makkelijk kunt verwijderen en legen. Kortom, een handig apparaatje dat makkelijk mee te nemen is als je op reis gaat. We merken dat de meeste klanten er ook zo over denken alhoewel het toestel voor één koper net iets te kwetsbaar zou zijn.

Met de Philips ontpluizer kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor degelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. Dankzij dit apparaat is het mogelijk om eender welk kledingstuk, helemaal pluis- en stofvrij te krijgen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan vooral even verder.

Voordelen
Comfort:

deze ontpluizer is behoorlijk compact en licht van gewicht. Dit maakt het toestel goed hanteerbaar en ideaal om eventueel ook op reis mee te nemen.

Voeding:

de ontpluizer maakt gebruik van 2 krachtige Penlite AA batterijen. Het goede nieuws is dat je deze er gewoon bij krijgt.

Toebehoren:

de verpakking telt uiteraard niet alleen de ontpluizer en meegeleverde batterijen maar bevat verder ook een praktisch en duurzaam schoonmaakborsteltje.

Mesoppervlak:

in vergelijking met sommige andere ontpluizers zul je merken dat het mesoppervlak hier wel behoorlijk groot is. Dit maakt het mogelijk om grotere oppervlakten in één keer schoon te maken waardoor het ook sneller gaat.

Nadelen
Kwetsbaar:

een blik op de online reviews toont aan dat bepaalde onderdelen als vrij kwetsbaar worden ervaren door één koper.

Koop bij bol.com (€15.99)

 

 

 

 

3. Watispilling Professionele Pluizentondeuse

 

Dankzij de ontpluizer van het merk Watispilling zorg je er in een handomdraai voor dat je pluisjes gemakkelijk en vooral veilig kunt verwijderen.

Met deze ontpluizer kun je niet alleen pluisjes verwijderen van je kleding maar ook van je meubels. Daardoor wordt het product ook vaak gebruikt in meubelzaken. Dankzij de grote scheerkop heb je minder bewegingen nodig om pluisjes te verwijderen en dus ook gewoon minder tijd. De krachtige motor zorgt er bovendien ook voor dat het echt om een ontpluizer aanbieding gaat.

Uit de reviews kunnen we jammer genoeg opmaken dat sommige kopers het product helemaal niet handig vinden. Bovendien is het ook niet altijd veilig voor kinderen. Andere gebruikers vinden dat het om een product van goede kwaliteit gaat dat ook nog eens van een leuk ontwerp voorzien is.

Deze ontpluizer van het bekende merk Watispilling is niet alleen een degelijk maar bovenal ook een bijzonder handig apparaat. Als je naar een feestje moet en je merkt dat er nog heel wat pluisjes aan je blouse hangen, dan kun je deze vrij snel en efficiënt met dit apparaat verwijderen. Hieronder kun je een overzicht raadplegen van de voor- en nadelen van deze ontpluizer.

Voordelen
Efficiënt:

het toestel is niet alleen geschikt om pluisjes van kleding te halen maar bovendien kun je deze ontpluizer ook op je meubels gebruiken.

Scheerkop:

het apparaat is voorzien van een vrij grote scheerkop. Daardoor hoeft het toestel minder bewegingen te maken om alle pluisjes te kunnen verwijderen.

Nadelen
Niet veilig:

een enkele koper is van mening dat het apparaat niet helemaal veilig is om het zonder toezicht door kinderen te laten gebruiken.

Niet handig:

een andere gebruiker vindt dan weer dat dit apparaat niet zo handig is om mee te werken.

Koop bij bol.com (€29.95)

 

 

 

 

4. Severin CS 7976 Pluizendief

 

Als je op zoek bent naar goedkope ontpluizers dan kun je die misschien wel terugvinden bij de ontpluizers van het merk Severin. De witte kleur zorgt er tevens voor dat het in veel huishoudens past.

Dit toestel helpt je op een veilige manier pluisjes van kleding en meubels te verwijderen. Maar het is daarnaast ook mogelijk om haar of stof van meubels te krijgen. De veiligheidsschakelaar zorgt ervoor dat het product ideaal is voor een gezin met kinderen. Het opvangbakje is afneembaar en daardoor ook gemakkelijk te reinigen.

Er zijn gebruikers die niet zo tevreden zijn over de kwaliteit van het product doordat het volgens hen juist meer pluisjes maakt in plaats van minder. Andere kopers zijn dan weer wel tevreden over de kwaliteit en het feit dat het heel eenvoudig te gebruiken is. Daarom is het aan te raden dat je het zelf uitprobeert en ons zeker je bevindingen laat weten.

Wanneer je op zoek bent naar een degelijke ontpluizer maar er liefst niet zoveel geld wenst aan te spenderen dan loont het de moeite dit apparaat van Severin eens te bekijken. In vergelijking met de andere 4 ontpluizers uit onze lijst, beschikt dit exemplaar wel degelijk over de laagste prijs.

Voordelen
Gebruiksgemak:

dit toestel is niet alleen geschikt om pluisjes van je trui of andere kleding te halen maar ook op het op meubels te gebruiken.

Veiligheid:

in vergelijking met sommige andere apparaten, is dit toestel voorzien van een handige veiligheidsschakelaar. Ideaal indien je dus zelf kindjes hebt.

Kostenplaatje:

zodra je de prijs van deze ontpluizer ziet, zul je merken dat het hier wel eens om een aanbieding zou kunnen gaan.

Onderhoud:

het apparaat is voorzien van een degelijk opvangbakje dat je er gemakkelijk kunt afhalen. Dit maakt het iets eenvoudiger om het toestel te reinigen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts een kleine minderheid van de kopers is niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van deze ontpluizer.

Koop bij bol.com (€15.99)

 

 

 

 

5. LifeGoods Elektrische Pluizenverwijderaar – Draadloos – 2 Extra opzetstukken

 

Net zoals de bekende Clatronic ontpluizer kunnen ook de pluizenverwijderaars van LifeGoods tegenwoordig tot de populaire apparaten worden gerekend. Zo kies je met deze LifeGoods ontpluizer voor een elektrisch aangestuurd apparaat dat geheel draadloos functioneert en geleverd wordt inclusief 2 extra opzetstukken waardoor het comfort én gebruiksgemak worden aangedikt.

De ontpluizer is uitgerust met een krachtige oplaadbare batterij die – met behulp van een driekleurig laadlampje – de batterijstatus weergeeft. Eenmaal de batterij helemaal is opgeladen, kan hij zonder problemen een gebruiksduur van 60 minuten leveren. Het geheel wordt verder aangevuld met 3 betrouwbare beschermingsfuncties, een ruim reservoir van 160 ml en de mogelijkheid om het apparaat op diverse textielsoorten te gebruiken.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten uitermate tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit en dit lijken te belonen met een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren. Slechts één koper vindt dat het opvangbakje vrij moeilijk los te krijgen is.

Voordelen:
Uitvoering:

de ontpluizer kent een totale afmeting van 16 x 8,5 x 12,5 cm en is vervaardigd uit duurzaam ABS materiaal.

Verpakkingsinhoud:

de ontpluizer wordt geleverd inclusief een pluizenborstel, 2 extra opzetstukken, een stevige draagtas, een borsteltje, een USB-kabel, een EU-stekker en een instructieve handleiding.

Gebruiksduur:

na een oplaadtijd van 2 uren kan een ruime gebruiksduur van maar liefst 60 minuten worden geleverd.

Laadlampje:

het driekleurig laadlampje geeft de batterijstatus van het apparaat aan. Zo betekent een groen licht dat het toestel is opgeladen, een rood licht dat het toestel aan het opladen is, een blauw licht dat het apparaat in gebruik is en een knipperend blauw licht dat de batterij bijna leeg is.

Nadelen:
Niet gebruiksvriendelijk:

volgens één koper zou het niet zo handig zijn om het reservoir van de ontpluizer los te koppelen.

Koop bij bol.com (€24.99)

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Philips GC028/70 Ontpluizer

 

Is het niet vervelend? Heb je net je kledij gewassen, en hangen er alweer heel wat pluisjes op! Met deze unieke ontpluizer, jou aangeboden door Philips, hoef je niet langer te panikeren. Met dit handige apparaatje heb je die vervelende pluisjes in een mum van tijd verwijderd. En dit bovendien tegen een zeer schappelijk prijsje.

De ontpluizer van Philips is bijzonder krachtig en kun je met zowel snoer alsook zonder snoer gaan gebruiken. Daardoor heb je iets meer vrijheid, en in het snoerloze geval ook meer bewegingsvrijheid. Indien je de ontpluizer wilt verplaatsen of meenemen op reis dan kun je gebruik maken van de draagvergrendeling optie. Bij de aankoop van het product krijg je er bovendien ook enkele handige spulletjes bij zoals een stevige opbergtas en een praktische reinigingsborstel.

Een blik op de verschillende online beoordeling leert ons dat de meeste kopers duidelijk bijzonder tevreden zijn over dit product. Slechts een zeer kleine minderheid van de klanten vindt de ontpluizer behoorlijk kwetsbaar.

Met deze unieke ontpluizer kun je ervoor zorgen dat je kleding helemaal vrij is van vervelende pluisjes en vuiltjes. De ontpluizer is voorzien van een bijzonder krachtige cadiumvrije en dus milieuvriendelijke batterij. Bovendien is het mogelijk om de batterij opnieuw op te laden zodra deze leeg is.

Voordelen
Comfort:

of je het toestel nu met of zonder snoer wilt gaan gebruiken, beide opties behoren wel degelijk tot de mogelijkheden.

Lange mesjes:

de ontpluizer is voorzien van mesjes die iets langer zijn dan normaal waardoor je in één keer een groter oppervlak kunt behandelen.

Handig in gebruik:

daarnaast zul je merken dat deze ontpluizer makkelijk op te laden is. Tijdens het opladen zul je een rood lichtje zien verschijnen en zodra de batterij helemaal is opgeladen een blauw lampje.

Trimvermogen:

dankzij de trimvermogen functie is het mogelijk om in een mum van tijd heel wat vervelende pluisjes te verwijderen.

Nadelen
Kwetsbaar:

slechts enkele klanten zijn van mening dat bepaalde onderdelen aan het product toch wel vrij kwetsbaar en dus niet duurzaam zijn.

 

 

Elektrische Pluizenverwijderaar Pluizentondeuse

 

Met de elektrische ontpluizer van Verzendshop verwijder jij op een veilige en vooral snelle manier alle pluisjes van je kledij en meubels. Het product heeft een witte kleur en is extra licht van gewicht waardoor het extra comfortabel is in gebruik.

Het product werkt volledig op batterijen en werkt daardoor sneller dan een niet elektrische ontpluizer. Naast pluisjes is het ook geschikt om haar en stof van kleding en meubels te verwijderen.

Ondanks het feit dat sommige het product redelijk prijzig vinden, zijn de meeste personen echter wel heel tevreden over de goede kwaliteit ervan. Het toestel gaat lang mee en is daardoor heel duurzaam. Bovendien is het ook nog eens heel eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. Kortom voor deze gebruikers is het dus echt een topproduct.

Tot slot is er dan ook nog de ontpluizer van de Verzendshop. De neutrale witte kleur zorgt ervoor dat het apparaat niet opvalt en daardoor in vrijwel elke kamer past. Met dit handige apparaat kun jij ervoor zorgen dat het vervelende stof en die irritante pluisjes in een recordtempo van je kleding verwijderd zijn.

Voordelen
Gewicht:

je zult merken dat het toestel amper weegt waardoor het bijzonder fijn aanvoelt om mee te werken.

Batterijen:

in tegenstelling tot de ontpluizers hierboven, gaat het hier om een elektrisch model dat op batterijen werkt. Daardoor verlies je nog meer tijd om al die pluisjes te verwijderen.

Duurzaam:

volgens heel wat kopers gaat het toestel vrij lang mee en kan het echt wel tegen een stootje.

Nadelen
Prijskaartje:

slechts enkele klanten vinden de prijs van het apparaat net iets te hoog.

 

 

Singer BSM203

 

Dankzij de Singer ontpluizer ziet jouw kledij er telkens weer als nieuw uit. Het product is beschikbaar in een witte kleur met blauwe accenten en weegt slechts 0,36 g. In combinatie met de ergonomische handgreep zorgt dit ervoor dat het toestel gemakkelijk in de hand ligt.

Dankzij de aanwezigheid van de verstelbare mesjes kun je pluisjes van verschillende grootten verwijderen op kledij maar ook op vloerkleedjes. Het reinigingsborsteltje zorgt er dan weer voor dat je het apparaat zeer gemakkelijk terug kunt schoonmaken.

Uit de beoordelingen leren we dat sommige personen vinden dat het om een kwetsbaar product gaat waarbij de accu bovendien niet oplaadbaar is. Toch zijn de meeste kopers echter wel 100 procent overtuigd ervan en geven ze ook positief advies over de goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is een duurzaam product dat voorzien is van een krachtige motor.

Tussen de verschillende apparaten zul je meteen ook het bekende merk Singer opmerken. Deze ontpluizer van Singer kan op heel wat reacties rekenen van de kopers. In een mum van tijd kun jij ervoor zorgen dat je trui of bloes er net weer zoals nieuw uitziet.

Voordelen
Ontwerp:

deze ontpluizer heeft een neutrale witte kleur met hier en daar een blauw of grijs accent. Bovendien weegt het behoorlijk weinig waardoor het handig is om te gebruiken.

Mesjes:

het apparaat is uitgerust met mesjes die je zonder problemen kunt verstellen. Dit is handig want op die manier is het mogelijk om pluisjes met een verschillend formaat allemaal te verwijderen.

Onderhoud:

dankzij het meegeleverde reinigingsborsteltje is het apparaat bijzonder eenvoudig om schoon te maken.

Nadelen
Accu:

enkele kopers vinden het wel jammer dat je de accu van de ontpluizer helemaal niet kunt opladen.

Kwetsbaar:

een andere minderheid van de gebruikers is ervan overtuigd dat het hier best wel om een kwetsbaar product gaat.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status