5 Beste Opklapbedden Test van 2022

Laatste update: 21.01.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Opklapbedden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar het ideale opklapbed maar kun je maar geen degelijk exemplaar vinden. Dan willen wij jou uiteraard graag helpen. In onze koopgids leggen we uit met welke factoren je zoal rekening zou kunnen houden. Verder zijn we ook op zoek gegaan naar wat nu de 3 best beoordeelde toestellen zijn. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor het Reke 80x200cm opklapbed. Het is ideaal als eenpersoonsbed en kan best wel wat gewicht verdragen. Ook met het Beddenreus Zwart opklapbed mag je zeker zijn van een product met een evenwaardige kwaliteit. Het product is maar liefst 70 cm breed en 198 cm lang.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Opklapbedden koopgids

 

Als je ook vaak vrienden of familie over de vloer krijgt en die ook nog eens blijven slapen dan zul je wel blij zijn met een extra slaapplaats. Er zijn momenteel verschillende soorten opklapbedden op de markt gebracht dus het is niet altijd eenvoudig om één van de beste opklapbedden uit te kiezen. Het is daarom een goede aanbeveling om zoveel mogelijk modellen met elkaar te vergelijken. Let daarbij ook op het materiaal en het prijskaartje . Houd zeker ook de aanbiedingen in de gaten en wie weet kun jij zo wel een opklapbed aanbieding spotten.

 

Gebruiksgemak

Sommige mensen zullen een opklapbed beter kennen onder de naam van een uitklapbed. Zoals het woord het min of meer zelf zegt, is dit een bed dat je kunt uitklappen en na gebruik terug kunt dichtklappen. Een opklapbed kan dus in heel wat situaties een welgekomen oplossing zijn. Wanneer jij bijvoorbeeld heel vaak je vrienden of familie over de vloer krijgt, dan is het misschien al gebeurd dat het iets te laat was om nog veilig naar huis te rijden. Als je vrienden of familie dan bij jou blijven logeren dan kan een opklapbed echt wel soelaas bieden. Je klapt het bed uit, en de dag nadien kun je het weer meteen dichtklappen. Zo bespaar je dus heel wat plaatst.

Ook wanneer je op een klein appartementje woont of een studiootje dan kan een opklapbed de ideale oplossing zijn. Vaak zijn dit bedden die je horizontaal of verticaal kunt uitklappen en die deel uitmaken van een andere meubel. Dit kan een zetel zijn maar kan ook evengoed een kast zijn. Overdag maak je dan gewoon gebruik van de mogelijkheden die de zetel te bieden heeft. Voor je gaat slapen, hoef je dan enkel maar het bed van onder de zetel meer uit te klappen. De dag nadien hoef je het bed gewoon weer dicht te klappen en je hebt terug de functie van een heerlijke bank.

Met een opklapbed bespaar je dus ook heel wat cruciale ruimte. En het helpt je in onverwachte situaties uit de nood. Ook in een kampeerwagen zul je in de meeste gevallen een opklapbed terugvinden. Juist omdat het zoveel ruimte bespaart.

 

Het prijskaartje van een opklapbed

In je zoektocht naar een degelijk opklapbed zul je heel wat verschillende modellen zien voorbij komen. Net zoals er verschillende types zijn, zul je ook verschillende prijskaartjes zien hangen. Zo heb je de goedkope opklapbedden die je bijvoorbeeld al voor 70 euro kunt bekomen. Maar je hebt ook modellen die rond de 300 euro kosten of zelfs nog een tikkeltje meer. Alles is natuurlijk afhankelijk van het type opklapbed en het design ervan. Net zoals de materiaalsoorten die men daarvoor gebruikt heeft en de mogelijkheden die het bed biedt.

Wij kunnen jou daarom aanraden om op voorhand eens goed na te denken over wat jij precies wilt en welke verwachtingen jij hebt. Is het de bedoeling om het bed dagelijks te gebruiken of eerder sporadisch? Zal het opklapbed deel uitmaken van een kampeerwagen of in een appartementje komen te staan. Je kunt verder ook altijd eens een kijkje nemen tussen de vele reacties die klanten bij het product plaatsen. Vaak geven zij nog iets meer advies over een bepaald product. Zo kun jij te weten komen of dat bepaalde opklapbed echt wel iets voor jou is of juist niet.

 

Het type opklapbed en het materiaal

Je zult versteld staan van de mogelijkheden die er zijn op het gebied van opklapbedden. Zo heb je de meest gekende opklapbedden die los staan van gelijk welk ander meubel. Vaak zijn deze modellen uitgerust met een metalen onderstel dat al dan niet voorzien is van een aantal wieltjes. De wieltjes zorgen ervoor dat je het opklapbed gemakkelijker en vooral sneller kunt verplaatsen indien je dat wenst. Deze standaard opklapbedden, kun je na gebruik heel handig terug in elkaar vouwen. Op die manier hoef je dus helemaal niet zoveel plaats te voorzien om het bed achteraf op te bergen.

Naast deze meest bekende standaard variant zijn er natuurlijk ook de meer geavanceerde opklapbedden die deel uitmaken van een ander meubel. Denk hierbij maar aan een bankstel of een bed. Heel veel bankstellen beschikken over een opklapbed. Wanneer je gaat slapen, hoef je dus enkel het onderstel van de bank eruit te trekken en zo krijg je een bed. Na gebruik hoef je alles gewoon weer in het bankstel te schuiven. Hetzelfde principe geldt bij een bed. Het enigste verschil is dat een opklapbed in combinatie met een bed verticaal zal openklappen. Bij een bankstel zal het opklapbed horizontaal openklappen.

 

5 Beste Opklapbedden (Reviews) van 2022

 

Een opklapbed is een goede oplossing voor personen die weinig plaats hebben thuis maar toch af en toe vrienden of familie op bezoek hebben die blijven slapen. Je kunt het bed eenvoudig uitklappen in de woonkamer om in te slapen en na gebruik terug opklappen om het op te bergen. We hebben een top 5 samengesteld op basis van de reviews van andere kopers, je hoeft er enkel nog zelf het beste opklapbed uit te kiezen.

 

1. Reke Vouwbe Opklapbed Zwart

 

Een opklapbed kan bijzonder handig zijn als je bijvoorbeeld regelmatig mensen over de vloer krijgt die uiteindelijk ook blijven slapen. Met dit unieke opklapbed, geleverd door het bekende merk REKE, hoef je niet eens zoveel plaats te voorzien. Het vouwbed heeft een totale afmeting van 80 bij 200 cm en wordt geleverd inclusief een stevige matras van 8 cm dik. Na gebruik, kun je het bed makkelijk in elkaar klappen en klaar is Kees!

Het onderstel en de bodem van het bed zijn vervaardigd uit een combinatie van duurzame materiaalsoorten zoals metaal en kunststof. De matras is uiteraard niet gemaakt uit metaal maar uit hoogwaardig stof dat aangenaam zacht aanvoelt. Dit eenpersoonsbed is bovendien makkelijk te verplaatsen dankzij de praktische transportwieltjes aan de onderkant van het frame.

We merken dat de meeste klanten bijzonder tevreden blijken te zijn over de geleverde kwaliteit van het product en de gebruiksvriendelijkheid. Echter vindt één enkele persoon het formaat van dit opklapbed niet echt ideaal. Je moet er rekening mee houden dat het niet geschikt is voor 2 personen.

Met dit unieke opklapbed van het bekende en sterk gewaardeerde merk REKE, hoef jij vanaf nu je beste vriend of vriendin niet meer huiswaarts te sturen na een avondje stappen. Het bed is makkelijk uit te klappen en na gebruik weer op te bergen. De transportwieltjes bieden extra comfort tijdens het verplaatsen van het bed.

Voordelen
Formaat:

het vouwbed heeft een totale lengte van maar liefst 200 cm en een breedte van ongeveer 80 cm. Verder wordt er bij de levering een matras inbegrepen van ongeveer 8 cm dik.

Materiaal:

dit unieke opklapbed is bijzonder stevig en kan dan ook best wel tegen een stootje. Zo is het frame en de bodem gemaakt uit een combinatie tussen enerzijds kunststof en anderzijds metaal.

Opbergen:

het bed is makkelijk ergens op te bergen aangezien je het na gebruik zonder problemen weer kunt dichtklappen.

Nadelen
Slecht formaat:

ondanks de vele positieve reacties is één gebruiker niet tevreden met het geleverde formaat. Het is dan ook goed om te beseffen dat het om een eenpersoonsbed gaat en dus niet geschikt is voor 2 volwassen personen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Beter Bed Smart Vouwbed

 

Dit inklapbare bed heeft een lengte van 198 cm en een breedte van 70 cm. Wanneer je het bed inklapt verandert het in een zitbankje. Zo kun je het makkelijk integreren in je woon- of slaapkamer en uitklappen wanneer je een extra bed nodig hebt. Dit is een eenpersoons opklapbed met een metalen onderstel en een zwarte kleur.

De meeste kopers geven goed advies over deze opklapbed aanbieding. Je hebt niet veel plaats nodig om het bed uit te klappen en wanneer het opgevouwen is doet het dienst als een handige kleine zitbank. Het onderstel is stevig en het bed is perfect voor personen die weinig ruimte hebben in een kamer.

Toch wordt er ook een minpunt aangegeven in één van de reviews. De matras van het bed is nogal dun en voelt dus hard aan. De matras mocht gerust wat dikker zijn om voor meer comfort te zorgen.

Je kunt natuurlijk ook op zoek gaan naar een opklapbed van het bekende merk Beddenreus. Dit model heeft een mooie elegante zwarte kleur en is werkelijk ideaal voor één enkele persoon. Laten we alvast even op zoek gaan naar de voordelen en de nadelen van het opklapbed.

Voordelen
Ontwerp:

dit opklapbed is eigenlijk een 2-in-1 toestel. Zo kun je het gebruiken als een aangenaam ligbed voor 1 persoon. Maar het kan ook gebruikt worden als een soort van zitbankje zodra je het bed in elkaar klapt.

Kostprijs:

het is niet meteen één van de duurste opklapbedden en dat is natuurlijk ook een groot voordeel voor verschillende klanten. Daardoor zou het wel eens tot de populairste opklapbedden uit de lijst kunnen behoren.

Nadelen
Matras:

voor een kleine minderheid van de kopers had de matras toch nog net iets dikker mogen zijn en dus iets comfortabeler.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Beter Bed Basic Vouwbed Olsen Eenpersoons

 

Woon je op een appartementje maar blijven er geregeld vrienden slapen? Of wil je graag een aparte kamer inrichten voor het geval er een logé komt overnachten? Dan kan dit unieke én ruimtebesparende opklapbed van Beter Bed Basic misschien wel wat voor jou zijn. Het vouwbed wordt gekenmerkt door een breedte van 90 cm en een lengte van maximaal 200 cm, wat het ideaal maakt om als eenpersoons bed te fungeren.

Het opklapbed wordt overigens geleverd inclusief een stevige lattenbodem die voorzien is van een metalen frame in combinatie met een polyether matras SG24 van ruim 13 cm dik. Dit wordt aangevuld met een comfortabele instaphoogte van maximaal 44 cm. Na gebruik kun je het bed makkelijk dichtklappen waarbij het zelfs niet nodig is om het hoeslaken te verwijderen. Ingeklapt zul je zien dat het bed amper 47 cm dik blijkt te zijn, wat het dan weer handig maakt om op te bergen.

Een blik op de online reviews toont aan dat werkelijk alle klanten uitermate tevreden zijn en het product unaniem beloond hebben met een mooie eindscore van 5 sterren. Zo werd niet alleen een positief advies gegeven over de uitstekende kwaliteit maar ook over het formaat, het design en de stabiliteit.

Voordelen
Formaat:

het bed wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 90 bij 200 cm en een maximale instaphoogte van zo’n 44 cm.

Materiaal:

het bed is voorzien van een bijzonder stevig metalen frame in combinatie met een matras uit duurzaam polyether.

Comfort:

je zult zien dat het opklapbed amper 47 cm dik blijkt zodra je het dichtklapt, wat uiteindelijk ruimtebesparend werkt.

Nadelen
Prijzig:

indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld, dan kan dit te maken hebben met het prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bed4Less Vouwbed Blauw

 

Dit product behoort tot de goedkope opklapbedden en wordt geleverd met een matras. Door de wielen aan de onderkant kun je het bed makkelijk verplaatsen en opbergen na gebruik. De matras heeft een dikte van ongeveer 7 cm en ligt op een lattenbodem die gemaakt is van berkenhout.

Het bed heeft een breedte van 80 cm en een lengte van 190 cm maar wanneer het ingeklapt is heeft het een breedte van 80 cm, een hoogte van 105 cm en een diepte van 32 cm. Het frame van het bed is gemaakt van staal met een zilverkleurige poedercoating.

De gebruikers zijn tevreden over het formaat van het bed en de kwaliteit. Het is een stevig bed dat je makkelijk in elkaar kunt zetten en die ideaal is voor logees. De matras is voor volwassenen wel iets te dun. Voor een lange periode is het niet zo comfortabel.

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijk opklapbed? Maar wil je liever niet zoveel geld uitgeven of heb je een beperkter budget? Dan hoef jij echt niets te vrezen want dan is dit Trendzzz Magic opklapbed wel degelijk iets voor jou. Laten we even op zoek gaan naar de eigenschappen van het toestel.

Voordelen
Kostprijs:

in vergelijking met de andere opklapbedden uit onze lijst beschikt dit product over de laagste prijs.

Wieltjes:

je zult vrijwel onmiddellijk kunnen vaststellen dat het opklapbed voorzien is van transportwieltjes. Dit maakt het iets makkelijker om het bed van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen.

Ontwerp:

het frame van het bed bestaat uit een stevige lattenbodem die volledig vervaardigd is uit duurzaam berkenhout. Verder krijg je er op het moment van de aankoop meteen ook een degelijk matras bij van 7 cm dik.

Nadelen
Niet comfortabel:

indien je de matras gedurende een langere periode moet gebruiken dan vinden sommige kopers dit helemaal niet meer zo comfortabel aanvoelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Ottoman Bed Frame met Opbergruimte

 

Dit 2 persoons opklapbed kun je openen om spullen te bewaren in de opslagruimte met een capaciteit van 800 liter. Het bed heeft een breedte van 160 cm een een lengte van 200 cm en je kunt het hoofdbord eventueel verwijderen.

Het frame is gemaakt van staal die bedekt is met kunstleer. Dit bed heeft een lange levensduur dankzij de stevige constructie en zorgt ervoor dat je ruimte bespaart in je slaapkamer door de ruimte onder je matras te benutten als opbergruimte.

De kopers zijn tevreden over het grote formaat van de bedframe en de grote opslagruimte. De kwaliteit van het deze opklapbed aanbieding is uitstekend dankzij de stevige constructie. Het enige minpunt is dat het frame zonder matras geleverd wordt.

Tot slot is er dan ook nog de optie om eventueel te gaan kiezen voor het Ottoman Bedframe opklapbed. Dit is het ideale product voor mensen die op zoek zijn naar een opklapbed dat door 2 personen kan gebruikt worden.

Voordelen
Opslagruimte:

het is mogelijk om het opklapbed gewoon omhoog open te klappen. Zo zul je merken dat er onder het slaapgedeelte een grote opslagruimte van ruim 800 liter aanwezig is.

Formaat:

het bed is maar liefst 200 cm lang en ongeveer 160 cm breed. Indien je het wenst dan is het mogelijk om bijvoorbeeld het hoofdbord te verwijderen.

Onderstel:

het frame van dit handige opklapbed is vervaardigd uit duurzaam staal en nadien afgewerkt met kunstleer.

Nadelen
Geen matras:

het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat het opklapbed niet wordt geleverd in combinatie met de matras. Het is dus enkel het onderstel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Beddenreus Optimum Vouwbed

 

Het Migliore opklapbed wordt geleverd met een matras gemaakt van polyether die een dikte heeft van 11 cm. De matras van het bed heeft een maximaal belastbaar gewicht van 100 kg en is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Het bed heeft een breedte van 90 cm en een lengte van 200 cm en is geschikt voor één persoon. Het stevige onderstel is gemaakt van metaal.

De kopers geven positief commentaar over de kwaliteit van het bed, ze vinden het een stevig product. Je kunt het bed eenvoudig verplaatsen dankzij de wielen aan de onderkant en het is makkelijk om open en dicht te klappen. Je moet wel opletten dat het bed niet te vlug uitklapt en sommige kopers missen ook een beschermhoes voor de matras.

In vergelijking met het vorige product dat we hierboven besproken hebben zul je merken dat het Migliore opklapbed toch net iets goedkoper is. Alvorens je besluit om het toestel aan te kopen dan kan het misschien wel een goed idee zijn om even op zoek te gaan naar de eigenschappen ervan.

Voordelen
Matras:

je zult merken dat het toestel wordt geleverd in combinatie met een bijzonder duurzame en stevig matras uit polyether comfortschuim. De matras is ruim 11 meter dik en kun je zonder problemen belasten tot 100 kg.

Formaat:

dit opklapbed is ruim 90 cm breed en ongeveer 200 cm lang. Daardoor is het ideaal om door één enkele volwassen persoon te gebruiken.

Materiaal:

het bed is voorzien van een bijzonder duurzaam en stevig frame dat helemaal vervaardigd is uit metaal.

Nadelen
Geen beschermhoes:

het is wel belangrijk om te beseffen dat je er bij de aankoop van het toestel helemaal geen beschermhoes bij krijgt. Indien je de matras dus wilt beschermen of hygiënisch wilt houden dan hoef je de hoes zelf nog aan te kopen.

 

 

Bedworld Luxor

 

Het Luxor opklapbed is geschikt voor 1 persoon en heeft een breedte van 90 cm en een lengte van 200 cm. De matras bestaat uit polyether comfortschuim en heeft een gemiddelde hardheid. De tijk van het bed is anti-allergeen en veerkrachtig.

De matras heeft een dikte van ongeveer 8 cm en is op een stevige lattenbodem geplaatst. In opgeklapte stand heeft het bed een diepte van 32,4 cm en een hoogte 110,5 cm met de wieltjes inbegrepen. Dankzij deze wieltjes kun je het bed eenvoudig verplaatsen. De matras heeft een kleinere lengte die tussen 1,85 en 1,95 meter ligt zodat je het bed makkelijk kunt dichtklappen.

Volgens de reviews neemt het bed weinig ruimte in wanneer het opgevouwen is. De kwaliteit van de matras is goed, je ligt comfortabel op een stevige bodem. Je kunt het bed eenvoudig monteren en makkelijk verrijden met de wieltjes. Het is mogelijk om een korting te krijgen als je meerdere bedden tegelijk bestelt.

Het is altijd handig om een degelijk opklapbed in huis te hebben. Het is ideaal wanneer je vrienden regelmatig eens een nachtje blijven logeren of wanneer je in een klein appartementje woont. Dit exemplaar is afkomstig van misschien wel het beste merk Luxor.

Voordelen
Formaat:

dit opklapbed is maar liefst 200 cm lang en ongeveer 90 cm breed. Daardoor is het voor ideaal voor één enkele persoon.

Materiaal:

je zult merken dat de matras die bij dit bed hoort vooral vervaardigd is uit polyether comfortschuim. De matras voelt dus niet echt zacht aan maar ook helemaal niet zo hard. Verder is de tijk niet alleen bijzonder veerkrachtig maar zelfs ook anti-allergeen.

Ontwerp:

het product is voorzien van een bijzonder duurzame en krachtige lattenbodem waarop een matras van 8 cm ligt. De wieltjes zorgen ervoor dat je het bed bijvoorbeeld iets makkelijker zult kunnen verplaatsen.

Nadelen
Matras:

volgens één enkele gebruiker zou de matras toch net iets te dun zijn en helemaal niet zo comfortabel liggen.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

4 COMMENTAIRES

De Winter Linde

January 17, 2022 at 6:35 pm

Beste, aan u een vraag: is het vouwbed van het merk Reke nog ergens te koop? Mvg.

Reply
10top Team

January 18, 2022 at 4:41 pm

Hoi Linde,

Bedankt voor de reactie en interesse in het artikel over “Opklapbedden”.
We hebben bepaalde webpagina’s bekeken waaronder blokker.nl en bedspot.nl maar het Reke vouwbed is (voorlopig) uitverkocht.
We houden het mee in de gaten voor het geval dit in de toekomst mocht veranderen.

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
Almir Jakupovic

September 5, 2020 at 7:45 pm

Wij hebben recent een bedkast gekocht van opklapbedkopen.nl inclusief matras van 25 cm dik. Slaapt heerlijk en is van massief hout gemaakt. Bijzonder dat deze hier niet tussen staat.

Reply
10top Team

September 6, 2020 at 12:22 pm

Hoi Almir,

Bedankt voor de eerlijke reactie en uiteraard zijn wij oprecht blij met de goede keuze die je gemaakt hebt.
Wij proberen steeds op zoek te gaan naar hedendaagse topproducten en daarbij houden we dan ook rekening met verschillende factoren. Eén daarvan zijn de reacties en beoordelingen door gebruikers.
Het is dus mogelijk dat het product dat je gekocht hebt en waar je zeer tevreden over bent, nog niet zo hoog in de beoordelingen staat als andere producten in onze lijst.

Uiteraard proberen wij regelmatig pagina updates door te voeren aangezien het soms kan gebeuren dat bepaalde producten (tijdelijk) verdwijnen of andere producten interessanter worden. We houden dus zeker rekening met je mening.

Hartelijk bedankt en vriendelijke groet,

Reply
DMCA.com Protection Status