Beste optigrill

Laatste update: 12.08.20

 

Optigrills test van 2020

 

Kom je na een lange werkdag niet meer toe aan koken? Of heb je er gewoon een bloedhekel aan? Kies dan voor één van de beste optigrills. In onze koopgids vind je er alles over en kom je te weten waar je zoal op kunt letten. Echter kun je ook gelijk verder scrollen naar onze top 3 van beste optigrills. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Tefal Optigrill+ XL GC722D optigrill die gekenmerkt wordt een handige en betrouwbare innovatieve kooksensor. Op die manier wordt de bereidingstijd bepaald en eventueel aangepast rekening houdend met de grootte en de dikte van het te bereiden voedsel. Kies je echter voor de Tefal Optigrill GC702D optigrill dan kies je voor een product met een correcte verhouding tussen de prijs en de kwaliteit.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Optigrills koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te moeten maken uit het ruime assortiment beste optigrills. Daarom is het een goed idee om zoveel mogelijk apparaten met elkaar te vergelijken op basis van verschillende factoren. Apart van de prijs zou je bijvoorbeeld ook rekening kunnen houden met het onderhoud, het gebruiksgemak, het formaat en de eventuele extra kenmerken. Neem dan ook rustig de tijd alvorens je effectief een optigrill aankoopt en ga hierbij eventuele aanbiedingen alvast niet uit de weg.

 

 

Wat is een optigrill en het gebruiksgemak

In sommige gevallen wordt een optigrill ook wel eens een contactgrill genoemd. Het is belangrijk om dit in acht te nemen zodra je besluit op zoek te gaan naar een degelijke en duurzame optigrill. Het is een krachtig toestel dat is opgebouwd uit 2 elektrische grillplaten. Je zou het dus kunnen vergelijken met een tosti-ijzer maar dan wel met alle voordelen en pluspunten van een kwalitatieve grillpan. Je kunt dus heerlijke groentjes, vlees of vis grillen zonder dat je hierbij vet hoeft te gebruiken. Met andere woorden, een optigrill of contactgrill is meteen een pak gezonder in vergelijking met een standaard tosti-ijzer.

Toch is het belangrijk om niet zomaar het eerste het beste toestel aan te kopen. Probeer op voorhand jezelf de vraag te stellen waar je naar op zoek bent en wat je verwachtingen zijn. Zo zullen sommige optigrill toestellen over net iets meer mogelijkheden beschikken in vergelijking met anderen. Wat dan weer een bepaalde invloed zal hebben op het prijskaartje. Het is een aanbeveling om eventueel de diverse online beoordelingen van klanten ook even te bekijken. Op die manier krijg je al een beter beeld van een bepaald product en weet je of het al dan niet iets voor jou is.

 

Formaat en eventuele wattage

Net zoals er verschillende mogelijkheden zijn op basis van het design, het vermogen en de mogelijkheden zul je merken dat de ene optigrill iets groter of kleiner zal zijn dan de andere. Om het formaat van de optigrill te bepalen, kan het nuttig zijn om rekening te houden met het aantal leden en het gebruik. Ben je van plan om de optigrill regelmatig te gebruiken? En hoeveel leden telt je gezin? Een gezin dat bestaat uit 5 leden of meer, zal zeker baat hebben bij een iets grotere optigrill.

Met het formaat hangt ook min of meer het vermogen samen. Het vermogen van de optigrill wordt steeds uitgedrukt in Watt en bepaalt de kracht van het toestel. Hoe meer Watt, hoe meer vermogen en dus hoe krachtiger de optigrill zal werken. Zeker voor grote gezinnen kan een toestel met net iets meer wattage alvast een goede aanbeveling zijn. En misschien kun je wel een degelijk apparaat tussen de goedkope optigrills spotten.

 

Onderhoud

Als je van plan bent om een optigrill in huis te halen dan is het ook een goed idee om even stil te staan bij het onderhoud. Het is altijd leuker indien de optigrill minder onderhoud vraagt. Bekijk daarom of het mogelijk is om de grillplaten uit het toestel te nemen. Vaak kun je losse grillplaten dan ook gewoon in de vaatwasmachine stoppen. En zelfs wanneer de losse onderdelen helemaal niet in de vaatwasser kan, dan nog zijn ze vaker makkelijker af te spoelen en schoon te maken.

Indien de grillplaten niet uit de optigrill kunnen verwijderd worden, bekijk dan of de grillplaten voorzien zijn van een antiaanbaklaag. Dankzij de antiaanbak coating zorg je ervoor dat er geen vervelende restjes aan de grillplaten kunnen blijven kleven. Dit maakt het meteen een pak eenvoudiger om de grillplaten na gebruik weer schoon te maken.

 

 

Extra kenmerken en mogelijke opties

Zoals reeds vermeld, zul je merken dat bepaalde optigrill toestellen over net iets meer functies en optiemogelijkheden beschikken in vergelijking met andere apparaten. Sommige functies kunnen echt wel een meerwaarde vormen terwijl andere opties eerder een extra zijn. Zo kan het best wel handig zijn indien je de optigrill helemaal kunt openklappen. Dat maakt het net iets makkelijker om mee te werken. Ook een aan- en uitschakelknop is altijd een pluspunt. En wanneer het toestel na enkele minuten ook nog eens helemaal automatisch uitschakelt, dan mag je echt wel spreken van een topproduct.

Bekijk ook de mogelijkheid van een timerfunctie. Zo kan er een signaal afgaan op het moment dat het eten de correcte temperatuur heeft bereikt. Indien er kindjes bij je thuis rondlopen dan is een kindervergrendeling alvast geen overbodige luxe. Houd er wel rekening mee dat het aantal opties en functies wel een invloed zal hebben op het prijskaartje. Hoe meer opties, hoe duurder het apparaat zou kunnen zijn. Let daarom altijd op promoties en kortingen zodat je een optigrill aanbieding tijdig kunt spotten.

 

Optigrill Reviews – Top 5

 

In deze drukke tijd heeft bijna iedereen haast. We gunnen ons niet meer de tijd om uitgebreide maaltijden te bereiden. Het liefst zo in de pan en als het piept, is het klaar. Daarvoor is een optigrill bedoeld. Wij zetten 5 optigrills voor je op een rijtje. Zo kun je de voor jou beste optigrill selecteren. De prijzen variëren nogal. Wij hebben ons laten leiden door het advies en de reviews van klanten. Er zijn diverse aanbieders van optigrills. De Tefal Optigrill is wel één van de bekendere merken.

 

 

Tefal Optigrill+ XL GC722D

 

De innovatieve kooksensor op deze optigrill past automatisch de bereidingstijd aan de dikte van de ingrediënten aan. Daarnaast beschikt deze optigrill over een manueel programma met 4 temperatuurinstellingen. Bovendien heeft hij een diepvriesstand voor het bereiden van bevroren producten. Het meegeleverde kookboek zorgt voor extra inspiratie.

Kopers raden deze Tefal Optigrill aan omdat hij ervoor zorgt dat de bereide producten heerlijk smaken. De prijs-kwaliteitverhouding is prima. Door de royale afmetingen van de optigrill bereid je makkelijk voor wat meer personen een maaltijd.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tefal Optigrill GC702D

 

Ben je op zoek naar een optigrill van goede kwaliteit tegen een redelijke prijs? Dan kan deze Tefal Optigrill voor jou zeker de juiste zijn. Deze optigrill is niet echt een optigrill aanbieding, maar behoort ook niet echt tot de duurste categorie. Naast de 6 automatische kookprogramma´s beschikt hij over een manuele functie voor het bereiden van o.a. groenten.

Een multifunctionele optigrill die voorzien is van een opvangbakje. Dit bakje en de bakplaten kunnen zo in de vaatwasser. Hij beschikt over een kooksensor en past zich automatisch aan op de dikte van de ingrediënten.

Kopers raden deze Tefal Optigrill aan wegens een goede prijs-kwaliteitverhouding.  De automatische functies op het apparaat zijn de meerprijs zeker waard. Bovendien is hij eenvoudig in gebruik. Het controlelampje op het apparaat geeft heel precies aan wanneer het product klaar is.

 

Koop bij bol.com (€124.11)

 

 

 

 

Tefal Optigrill GC7148

 

Ook deze Tefal Optigrill staat garant voor perfecte resultaten. Het geluidssignaal geeft aan wanneer de bereidingstijd verstreken is. De hittebestendige handvatten maken deze Tefal Optigrill makkelijk verplaatsbaar.

Deze optigrill biedt veel waar voor zijn geld. Naast 6 automatische programma´s heeft hij ook een manueel programma. Hiermee kun je ook eenvoudig groente en aardappelen bereiden. De verwijderbare platen en de vetopvangbak zijn vaatwasmachine bestendig.

Door kopers wordt deze Tefal Optigrill als een top product aangemerkt. Je kunt er van alles perfect op bereiden, zelfs pannenkoeken. Deze optigrill is ook eenvoudig in de bediening en simpel schoon te maken.  De platen zijn makkelijk afneembaar en kunnen zo in de vaatwasser

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tefal Optigrill+ XL GC724D

 

Zoek je een wat royalere optigrill met nog meer mogelijkheden? Dan is dit voor jou mogelijk de beste Tefal Optigrill. Door het grote grilloppervlak is deze optigrill geschikt voor maar liefst 6 personen. Daarnaast wordt een snacking & baking accessoire meegeleverd voor nog meer mogelijkheden.

Deze optigrill beschikt naast de 9 automatische kookprogramma´s ook over een diepvriesstand. Natuurlijk heeft ook deze optigrill een kooksensor. Het apparaat laat zich makkelijk reinigen. De platen en de meegeleverde snacking & baking accessoire zijn vaatwasmachine bestendig.

Kopers geven deze Tefal Optigrill een prima beoordeling met maar liefst 5 sterren. Het is een optigrill in de wat duurdere prijsklasse. Een optigrill als deze zul je niet aantreffen bij de goedkope optigrills. Hij biedt dan ook heel veel mogelijkheden. Ondanks de vele opties is deze optigrill erg makkelijk in het gebruik.

 

Koop bij bol.com (€239.98)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status