Beste optrekstang

Laatste update: 16.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Optrekstangen test van 2021

 

Wil je graag wat aan je conditie werken of je spieren zoveel mogelijk onderhouden? Dan kan zonder problemen met behulp van de optrekstang. Deze kun je zonder twijfel terugvinden in verschillende fitnesscentra maar je kunt ook gewoon de beste optrekstang bij je thuis plaatsen. Zo blijkt de JY&K Optrekstang alvast een goede aanbeveling te zijn. Dit product heeft een totale uitschuifbare lengte van maar liefst 100 cm. De minimale lengte van deze optrekstang bedraagt ongeveer 60 cm. Met de Easy in Shape optrekstang kun je alvast rekenen op een degelijk en evenwaardig alternatief. Indien je graag je buikspieren wat meer wilt trainen of onderhouden dan zul je merken dat deze optrekstang daarvoor werkelijk ideaal is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

Optrekstangen koopgids

 

Je kunt tegenwoordig een optrekstang kopen die je eenvoudig thuis tussen twee muren of aan de deur kunt monteren om je op te trekken. Op die manier kun je toch nog een korte training hebben wanneer je geen tijd genoeg hebt om naar de fitness te gaan. Om de beste optrekstang te kopen is het nodig om vele aanbiedingen te vergelijken. Je moet echter ook rekening houden met enkele belangrijke factoren zoals het type, de belastbaarheid, de grepen en de prijs.

 

 

Type optrekstang

 

We maken een onderscheid tussen de verschillende soorten optrekstangen op basis van de bevestiging van het product. Je kunt een toestel kopen die je aan de muur moet bevestigen met schroeven. Voor dit type heb je veel ruimte nodig maar dit is wel de veiligste optie en daardoor meestal ook de beste keuze. Let er wel op dat de stang ver genoeg van de muur afhangt zodat je niet met je knieën tegen de muur komt.

Een tweede optie is een optrekstang die je aan het deurkozijn kunt bevestigen. Je hebt geen schroeven nodig en je hoeft dus ook niet te boren. Dankzij de hefboom techniek hoef je de stang gewoon aan het kozijn te hangen en kun je het ook makkelijk losmaken. Je kunt dit type gebruiken voor andere oefeningen op de grond zodat je er meerdere spiergroepen mee kunt trainen. Deze zijn wel minder veilig dan het type met muurbevestiging maar ze zijn een stuk goedkoper.

Tenslotte is er nog het type die je tussen de deur of tussen twee muren kunt bevestigen. Dit is de goedkoopste optrekstang en is meestal belastbaar met een maximaal gewicht van 95 kg. Het nadeel van dit model is dat het niet echt veilig aanvoelt en als je het tussen de deur monteert heb je ook niet genoeg ruimte om je op te trekken.

 

 

  Belastbaarheid van de optrekstang

 

Je moet natuurlijk rekening houden met het maximale gewicht waarmee je een optrekstang kunt belasten. Bij de goedkope optrekstangen kan dit minder goed zijn want deze zijn meestal maar belastbaar tot maximaal 100 of 120 kg. Je kunt nu denken, ik weeg slechts 80 kg dus geen probleem. Naarmate je meer spiermassa begint op te bouwen zul je vlug in gewicht toenemen, dus het is een aanbeveling om een optrekstang te kopen met een hoge belastbaarheid.

Na een tijdje is het ook mogelijk dat de pull-ups te makkelijk worden omdat je al veel getraind hebt. Je kunt dan eventueel je pull-ups zwaarder maken door gewichten te gebruiken aan je polsen of enkels of zelfs via een riem. Als de belastbaarheid van de optrekstang laag is dan zul je minder mogelijkheden hebben om je pull-ups zwaarder te maken.

Een hoge belastbaarheid draagt ook toe aan de kwaliteit van de optrekstang. Een goedkoop model kan meebewegen met je oefeningen en onveilig aanvoelen. Vele personal trainers raden aan om te kiezen voor een optrekstang met een minimale belastbaarheid van 150 kg.

 

 

De grepen van het product

 

Meestal heeft een optrekstang slechts één rechte stang om pull-ups uit te voeren. De mogelijkheden zijn dan eerder beperkt want je kunt eigenlijk maar op twee verschillende manieren pull-ups uitvoeren en dit eventueel nog wat variëren door de ruimte tussen de handen aan te passen.

Er zijn echter ook andere optrekstangen die voorzien zijn van parallelle grepen waarmee je een andere soort pull-ups mee kunt uitvoeren. Opteer voor een product met meerdere opties zodat je diverse oefeningen kunt uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat je meerdere spieren traint en dat de training ook interessant blijft.

Let ook op de afstand van de stang tot de muur. Een goedkope optrekstang aanbieding zal dicht bij de muur hangen omdat er minder materiaal nodig is om de optrekstang te maken en je zo de belastbaarheid ook hoger kunt houden. Op die manier hoef je je echter heel recht op te trekken want anders kom je met je knieën tegen de muur. Dit is niet voor iedereen even handig.

 

 

Prijs van een optrekstang

 

De prijs hangt in de eerste plaats af van het type. Een optrekstang die je tussen de deuropening klemt is de goedkoopste soort en het model met muurbevestiging is duurder. Het materiaal van het product heeft ook een invloed op de prijs. Stel eerst en vooral een budget op zodat je je daarna kunt focussen op producten van een bepaalde prijsklasse.

Je kunt online verschillende producten vergelijken op basis van prijs en mogelijkheden en er voor jezelf de beste optrekstang uit kiezen. Je kunt het product online zelfs bestellen en aan huis laten leveren tegen een extra vergoeding namelijk de verzendkosten.

 

 

Optrekstang reviews – top 5

 

 

Voor de mensen die graag thuis trainen omdat ze niet genoeg tijd hebben om de fitness te bezoeken zijn er verschillende apparaten die je kunt aanschaffen. Denk maar aan dumbbells, halters of zelfs een optrekstang. Deze stangen kun je makkelijk tussen twee muren of aan een deur of wand bevestigen om oefeningen te doen die je spieren versterken. Koop de beste optrekstang met de informatie die we je verschaffen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

JY&K Optrekstang

 

Deze optrekstang van JY&K heeft een minimale lengte van 60 cm en een maximale lengte van 100 cm.

Dit product is geschikt om tussen de wanden van een deur te bevestigen en kan personen dragen met een maximaal gewicht van 100 kg. Gebruik dit toestel om betere armspieren te ontwikkelen.

De gebruikers zijn lovend over deze optrekstang aanbieding. Ze kunnen geen enkel negatief punt vinden over dit product.

De stang is makkelijk om te bevestigen en is stevig. Dankzij de kussentjes op de stang is het comfortabeler om mee te trainen en hoef je bijvoorbeeld je trouwring niet te verwijderen. De kwaliteit is top en het toestel is zijn prijs meer dan waard.

Indien je op zoek bent naar een degelijke en duurzame optrekstang dan zul je regelmatig een product tegenkomen van het bekende merk JY&K. Voor heel wat mensen is dit vaak ook het beste merk. Toch lijkt het ons alvast een goed idee om even op zoek te gaan naar wat nu precies de voordelen en de nadelen zijn.

Voordelen
Formaat:

deze optrekstang heeft een lengte die kan variëren van 60 tot en met 100 cm. Hierbij is 60 cm de minimale lengte van dit product terwijl 100 cm dan weer de maximale lengte ervan bedraagt.

Handig in gebruik:

je kunt de stang makkelijk in eender welke deuropening gaan bevestigen. Afhankelijk van de afstand kun je de optrekstang uitschuiven of net iets inkorten.

Draagkracht:

dit product heeft een maximale belastbaarheid van maar liefst 100 kg.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts één enkele gebruiker is echter van mening dat de kwaliteit van deze optrekstang wel degelijk ondermaats is.

Koop bij bol.com (€11.62)

 

 

 

 

Easy in Shape

 

Deze optrekstang is ook geschikt om je buikspieren mee te trainen. Het is geschikt voor personen met een maximaal gewicht van 135 kg en kan geplaatst worden in een deuropening met een breedte tussen 61 en 81 cm. Het apparaat is eenvoudig om te bevestigen en veroorzaakt geen schade aan je deur.

Je kunt dit toestel gebruiken om je armspieren te trainen door je op te trekken. Als je je voeten onder de schuimdelen haakt kun je intensieve buikspieroefeningen doen. Je hoeft dit product niet vast te schroeven want het klemt zich vast. Als je minder geld wilt uitgeven dan is dit product perfect voor jou want het behoort bij de goedkope optrekstangen.

Voor één koper is het product van slechte kwaliteit: het rubber kwam snel los en berokkende schade aan de deur. De rest van de kopers geven goed advies. Het product is makkelijk te bevestigen en na gebruik op te bergen. Het product is stevig maar je moet het wel goed bevestigen.

Indien je op zoek bent naar een aantrekkelijke optrekstang aanbieding dan hoef je alvast even dit product te bekijken. In vergelijking met de andere 4 toestellen uit deze lijst dan zul je merken dat deze optrekstang wel degelijk over de laagste prijs beschikt. Daardoor zou het misschien wel tot de populairste producten kunnen behoren.

Voordelen
Formaat:

deze handige en duurzame optrekstang heeft een minimale lengte van maar liefst 61 cm en een maximale lengte van ruim 81 cm.

Draagkracht:

je kunt de optrekstang zonder problemen met een gewicht van ruim 135 kg gaan belasten.

Doeltreffendheid:

met behulp van deze optrekstang is het niet alleen mogelijk om je armspieren te trainen en te onderhouden maar ook te werken aan je buikspieren.

Nadelen
Slechte kwaliteit:

uit de verschillende online beoordelingen merken we op dat slechts één enkele gebruiker niet helemaal overtuigd blijkt te zijn van het apparaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

ScSports Chinningbar

 

Deze optrekstang moet je aan de muur bevestigen, eerst maak je de handvaten vast en daarna plaats je er de stang in. Je kunt deze optrekstang eventueel ook aan het plafond bevestigen maar controleer dan eerst of je plafond stevig genoeg is om het gewicht te dragen.

Je kunt de stang op verschillende manieren vastpakken om verschillende spiergroepen te trainen. De lengte van de stang is 98 cm en het heeft een diameter van 31 mm. Tussen de stang en de muur zit er ongeveer 32 cm. De installatie van dit product is eenvoudig dankzij de meegeleverde bouten, pluggen en moeren. Het is geschikt voor een maximaal gewicht van 150 kg.

De optrekstang is makkelijk te bevestigen en is van topkwaliteit volgens de kopers. De reviews zijn uitsluitend positief. Je maakt deze stang best vast aan de muur zodat het stevig genoeg hangt om mee te trainen.

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de ScSports Chinningbar. Deze handige optrekstang kun je zonder problemen en op een makkelijke manier aan de wand installeren. Het is belangrijk om hierbij eerst en vooral de stevige handvaten te monteren. Vervolgens kun je er de optrekstang zonder problemen gewoon in bevestigen.

Voordelen
Bevestigingsmethode:

het wordt vooral aangeraden om deze optrekstang aan de muur of de wand van de kamer te installeren. Het plafond behoort ook tot de mogelijkheden op voorwaarde dat het plafond voldoende stevigheid biedt.

Formaat:

de stang is maar liefst 98 cm lang en beschikt over een maximale doorsnede van ruim 31 mm.

Draagkracht:

je kunt de optrekstang gebruiken in combinatie met een maximaal draaggewicht van maar liefst 150 kg.

Nadelen

We merken dat alle kopers tot op heden bijzonder positief reageren op dit apparaat. En dat is altijd wel een aangenaam pluspunt.

Koop bij bol.com (€49.95)

 

 

 

 

Gymstick Deluxe

 

De Gymstick is de ideale optrekstang om arm-, rug- en buikspieren effectief te trainen. Dankzij de chroom afwerking van de stang zal het niet roesten en je kunt het makkelijk in een deuropening of tussen twee muren vastmaken om zo te kunnen trainen. Je eigen lichaam wordt daarbij gebruikt als tegengewicht.

Het product wordt geleverd met twee bevestigingen en 10 schroeven om de optrekstang vast te maken en op de verpakking staat er een QR code die je kunt lezen om trainingsvideo’s te bekijken.

De gebruikers van dit product zijn tevreden over de prijs/kwaliteit verhouding en vinden deze stang handig in gebruik. De stang is uitschuifbaar om tussen de meeste muren te passen en is stevig.

Ook met de Gymstick Deluxe haal je vast en zeker een uitstekende optrekstang in huis. Alvorens je beslist of deze stang wel degelijk iets voor jou is dan kan het handig zijn om op zoek te gaan naar de eigenschappen ervan. Op die manier krijg je alvast een beter zicht op de mogelijkheden van het apparaat.

Voordelen
Materiaal:

je zult merken dat de optrekstang volledig is afgewerkt met een degelijke chroom coating. Deze coating zorgt ervoor dat de stang niet zal roesten.

Accessoires:

op het moment dat je besluit om deze optrekstang aan te kopen dan krijg je er niet alleen 2 bevestigingen bij maar bovendien ook nog eens een heleboel schroeven. Zo kun je de stang zonder problemen gaan installeren.

Comfort:

je zult merken dat je de optrekstang kunt uitschuiven en dat is altijd wel een pluspunt.

Nadelen

Opnieuw kunnen we hier alleen maar positieve online beoordelingen waarnemen. Dat maakt het voor ons best wel moeilijk om op zoek te gaan naar eventuele mogelijke minpuntjes.

Koop bij bol.com (€30)

 

 

 

 

Everlast

 

Deze everlast optrekstang is gemaakt van verhard staal en is uitgerust met een schuimlaag voor extra grip. Je kunt deze stang uitschuiven zodat het tussen bijna alle deurposten past.

Deze stang kun je ook gebruiken als voetenklem om buikspieroefeningen mee te doen. Het merk everlast is bekend in de bokswereld om zijn topkwaliteit.

Je kunt er ook voor kiezen om deze stang tussen twee muren te plaatsen. Dankzij de schuimlaag zijn je handen ook beter beschermd en hoef je je trouwring niet af te doen bij het trainen.

Over dit product zijn tot nu toe nog geen beoordelingen geschreven. Wees de eerste persoon om een review te plaatsen over deze optrekstang aanbieding. Wegens gebrek aan een mening kunnen wij je geen advies geven over dit artikel.

Tenslotte is er dan ook nog de mogelijkheid om te opteren voor de Everlast optrekstang. Het is een veilig maar vooral duurzaam en stevig apparaat. Op die manier hoef je niet iedere keer naar de fitness te hollen maar kun je gewoon lekker thuis trainen. En dat is natuurlijk een bijzonder groot voordeel.

Voordelen
Materiaal:

je zult merken dat deze optrekstang bestaat uit duurzaam en bovenal stevig verhard staal. Nadien werd de stang afgewerkt met een handige schuimlaag die zorgt voor iets meer grip en comfort.

Comfort:

daarnaast is het ook mogelijk om deze optrekstang uit te schuiven indien je dit wenst.

Doeltreffendheid:

je kunt met behulp van deze optrekstang verschillende spiergroepen gaan trainen. Denk maar aan de armspieren en de buikspieren.

Nadelen
Geen reviews:

we moeten jammer genoeg vaststellen dat er nog geen enkele klant een online beoordeling heeft geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status