5 Beste Oximeters Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Oximeters – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met een degelijke oximeter is het handig om in een mum van tijd het zuurstofgehalte in het bloed te weten te komen en te controleren. Uiteraard willen we je niet aanraden van het eerste het beste toestel aan te kopen. In onze koopgids proberen we een aantal handige richtlijnen en adviezen mee te geven. Zo kan de zoektocht naar de ideale oximeter meteen een pak makkelijker verlopen. Je kunt natuurlijk ook gewoon verder scrollen naar onze top 3. Zo zul je merken dat je onder andere met de RRJ Pulse Grijs alvast een goede aankoop doet. Het toestel maakt het mogelijk om niet alleen de zuurstofverzadiging maar ook de hartslag te meten. Met de Elera Hartslagmeter Roze haal je vast en zeker een meer dan degelijk alternatief in huis. Het is een compact product met een licht gewicht dat makkelijk te verplaatsen is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Oximeters koopgids

 

Voor onder meer dokters is het belangrijk om het zuurstofgehalte in het bloed te meten. Dit is mogelijk door één van de beste oximeters te gebruiken. Uiteraard bestaan er vandaag de dag verschillende modellen waardoor het niet altijd gemakkelijk is om een correcte keuze te maken. Het is dan ook een aanbeveling om zoveel mogelijk apparaten te vergelijken. Je kunt hierbij rekening houden met het gebruiksgemak, de prijs en de opties ervan.

 

 

Wat is een oximeter

Alvorens je op zoek gaat naar een oximeter is het belangrijk dat je weet waarvoor het dient. Een oximeter is door veel mensen ook wel gekend onder de naam van saturatiemeter. Het zijn twee namen die naar één en hetzelfde apparaat verwijzen. Met een oximeter is het dus mogelijk om het zuurstofgehalte in je bloed te weten te komen. Heel veel van deze saturatiemeters zijn daarnaast ook nog in staat om je hartslag te meten.

In vele gevallen is een saturatiemeter of een oximeter een heel erg klein en compact toestelletje. Dit maakt het dus ook enorm handig om te verplaatsen en overal mee naartoe te nemen. De meeste van deze modellen zijn ontworpen in een soort van “knijpervorm”. Dit wil dus zeggen dat je deze toestellen heel erg snel en vooral eenvoudig op je vinger kunt plaatsen. Op die manier kan de oximeter in een mum van tijd het zuurstofpercentage in je bloed gaan meten en controleren. Daarnaast wordt ook vaak de hartslag gemeten bij de meeste saturatiemeters.

Uiteraard zijn er heel veel verschillende modellen op de markt. Er zijn dus de goedkope oximeters maar je hebt ook de iets duurdere toestellen. Dit zijn vaak de iets luxueuzere versies die nog net iets meer mogelijkheden hebben. Denk maar aan de mogelijkheid om de gegevens door te sturen naar een computer. Op die manier kunnen er nog meer en vooral uitgebreide analyses gemaakt worden. Er bestaan ook toestellen die het mogelijk maken om een 24-uurs saturatiemeting te doen of een meting te doen terwijl je slaapt.

 

Gebruiksgemak

Bij een gezond persoon bedraagt het zuurstofpercentage meestal rond de 95%. In sommige gevallen kan dat zelfs nog iets hoger zijn. Dit lijkt hoog maar zijn volledig normale waarden. Wanneer dokters een meting doen en merken dat het zuurstofpercentage slechts 90% of zelfs nog minder is, dan is dit vaak al een alarmerende situatie. Uiteraard moet je dit ook allemaal in de context zien. Er zijn namelijk personen die last kunnen hebben van één of andere longziekte. In dat geval is een lagere zuurstofwaarde dus wel te verklaren.

Zoals reeds aangegeven zijn oximeters vaak heel compacte toestellen die het zuurstofgehalte in je bloed gaan controleren en in vele gevallen ook de hartslag. In de meeste gevallen wordt een oximeter gebruikt door mensen die last hebben van de longen en hartpatiënten. Toch is het ook aan te raden om te gebruiken als je beslist om te stoppen met roken. Het wordt ook heel vaak gebruikt in de sportwereld om het zuurstofpercentage te kunnen controleren en prestaties te verbeteren.

Een oximeter of saturatiemeter werkt eigenlijk vooral op basis van fotometrie. Dit wil dus gewoon zeggen dat er een grote hoeveelheid infrarood licht door je vinger zal worden gestuurd. De kleinste slagaders zullen dan vervolgens een deeltje van dit licht gaan absorberen. Het zuurstofpercentage wordt dan uiteindelijk berekend door rekening te houden met het hemoglobine. Dit is een stof die aan de zuurstof gekoppeld is.

 

 

Kostenplaatje en de mogelijkheden

Net zoals er verschillende oximeters bestaan, is het niet te verwonderen dat er ook wel verschillende prijscategorieën waar te nemen zijn. De meeste oximeters zijn in staat om naast het zuurstofpercentage ook je hartslag te meten en dus te controleren. Toch bestaan er apparaten die nog net dat tikkeltje meer kunnen en bijvoorbeeld in staat zijn om alle data door te sturen naar een extern apparaat. Door deze gegevens bijvoorbeeld naar je laptop te sturen, kun je nog meer analyses uitvoeren die nog net iets uitgebreider zijn. Het zal niet verwonderen dat deze modellen iets duurder zijn.

Kijk ook naar een oximeter die volledig automatisch uitschakelt na gebruik. De meeste oximeters werken op batterijen. Het is dan ook een goed idee om te kijken of de batterijen worden meegeleverd in de prijs. Dit is namelijk niet altijd het geval. Bij sommige apparaten moet je de batterijen er achteraf zelf nog bijkopen. Als je vaak gaat sporten en trainen is het aangewezen om een compacte oximeter te kopen die relatief weinig weegt.

Kortom er zijn heel wat mogelijkheden. Bekijk eventueel de reviews van kopers eens om meer informatie te krijgen over bepaalde aanbiedingen. Soms worden daar nog meer tips en advies gegeven die jou verder kunnen helpen. Houd ook zeker de promoties in de gaten en misschien kun je zo wel een oximeter aanbieding vinden.

 

5 Beste Oximeters (Reviews) van 2020

 

Met een oximeter of saturatiemeter kun je het zuurstofgehalte in je bloed meten. De meeste oximeters beschikken ook over de mogelijkheid om je hartslag te meten. We hebben vijf topproducten vergeleken op basis van de prijs en de reviews van andere kopers. Deze producten worden hieronder besproken en je kunt zelf de beste oximeter eruit kiezen.

 

1. Merkloos RRJ Oximeter Hartslagmeter Saturatiemeter 

 

Met deze saturatiemeter van het merk RRJ kun je je hartslag en de zuurstofverzadiging meten. Het apparaat is makkelijk om te bedienen en beschikt over een helder display die de metingen duidelijk weergeeft.

Het toestel schakelt automatisch uit wanneer je het een tijdje niet gebruikt en het werkt op batterijen die niet meegeleverd worden. Het product heeft een compacte vorm waardoor het makkelijk is om mee te nemen op verplaatsing. Deze oximeter kan enkel geleverd worden in Nederland en niet in België.

De kopers zijn tevreden over het handige compacte formaat en schrijven dat het ook perfect werkt op de vingers van kinderen. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en beschikt over verschillende functies. Het product behoort tot de goedkope oximeters en de kwaliteit is top. Voor een van de kopers werkt het apparaat niet vlug genoeg.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Elera Hartslagmeter Roze Oximeter 

 

Ook de oximeter van Elera is enkel leverbaar in Nederland. Met deze meter kun je je hartslag en je zuurstofniveau controleren door het apparaat op je vinger te plaatsen. Dit toestel is perfect voor sporters en door het lichte gewicht en de compacte vorm kun je het makkelijk in je broekzak meenemen.

Je kunt de meetresultaten duidelijk aflezen van het grote LED display. Deze oximeter heeft twee AAA batterijen nodig om te werken en deze worden niet meegeleverd. Je hoeft dus zelf nog batterijen te kopen om dit product te kunnen gebruiken.

Het gebrek aan batterijen is een minpunt voor enkele kopers maar de meesten geven wel positief advies over deze oximeter aanbieding. Het apparaat is eenvoudig om te gebruiken en je kunt de informatie makkelijk van het grote scherm aflezen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Topvital Saturatiemeter

 

Ook dit artikel is geschikt voor personen die op zoek zijn naar goedkope oximeters. De meter geeft informatie weer over de saturatie en over de hartslag en is voorzien van zes verschillende opties om deze informatie weer te geven. Het scherm kun je instellen op tien verschillende helderheden.

Dit apparaat is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar en voor volwassenen. Op de meter zelf kun je zien wanneer je de batterij moet vervangen en om energie te besparen schakelt het apparaat zichzelf uit wanneer het een tijdje niet gebruikt wordt.

De koper van deze oximeter aanbieding vindt de kwaliteit van het product top. Deze gebruiker is ook tevreden over de prijs van het toestel en het heldere scherm. Het apparaat is eenvoudig om te gebruiken maar de meter is enkel leverbaar in Nederland.

 

Koop bij bol.com (€49.5)

 

 

 

 

4. Nieuwe Pols Pulse Oximeter Contec CMS 50 FW BlueTooth Draadloos

 

Deze draadloze pulse oximeter is perfect om thuis te gebruiken. De metingen zijn nauwkeurig en dankzij de draadloze Bluetooth verbinding kun je de meetresultaten eenvoudig naar je PC of laptop sturen.

De metingen worden uitgevoerd met de meegeleverde vingerprobe en dankzij de compacte vorm kun je deze meter makkelijk als een horloge om je pols dragen. De bediening van het apparaat is eenvoudig en de gegevens van je hartslag en saturatie worden weergegeven en geregistreerd door het toestel. De meter heeft een oplaadtijd van 60 minuten.

De koper van dit product is heel tevreden over de uitstekende verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van de oximeter. De metingen zijn betrouwbaar en het apparaat is eenvoudig in gebruik. De compacte vorm en de polsband zorgen ervoor dat je de oximeter makkelijk kunt meedragen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Obbomed MM 8350 Oximeter met OLED display

 

De OBBOmed oximeter kan enkel in Nederland geleverd worden en kun je gebruiken om je hartslag en zuurstofgehalte te meten. Je kunt de resultaten van de metingen meteen van het display aflezen. Het apparaat wordt geleverd met batterijen die je voor een lange tijd kunt gebruiken. Het toestel heeft een compacte vorm zodat je het makkelijk kunt meenemen naar een andere locatie.

Het product heeft een gunstige prijs/kwaliteitverhouding en is ook handig in gebruik. Je kunt  de metingen meteen aflezen van het heldere beeld en het apparaat is klein van formaat zodat je het makkelijk kunt meenemen. Het toestel is wel gevoelig dus je moet heel stil zitten tijdens de metingen om een nauwkeurig resultaat te behalen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status