fbpx

Beste paella pan

Laatste update: 23.10.19

 

Paella pannen test van 2019

 

 

Paellapannen koopgids

 

Als jij net terug bent van Spanje en die zuiderse sfeer nog even wilt vasthouden dan is een paellapan daarvoor ideaal. Bovendien kun je jouw vrienden en familie dan ook even laten proeven van deze Spaanse lekkernij. Toch is het niet eenvoudig een keuze te maken uit de beste paellapannen. Het is dan ook een goede aanbeveling om met een aantal zaken rekening te houden. Zo zou je kunnen letten op het gebruiksgemak, het prijskaartje en de maat van de pan. Verder kun je ook kijken naar de extra kenmerken en het onderhoud.

 

 

Wat is een paellapan en het gebruiksgemak

 

De meeste mensen zullen wel al ooit het woord paellapan eens horen vallen hebben. Toch hebben weinig personen een correct beeld van hoe een typische paellapan er nu juist uitziet. Een paellapan is een ronde pan die tegelijk ook wel vrij plat is van ontwerp. Je hebt hierbij heel wat modellen die uit roestvrij staal zijn gemaakt maar je kunt er natuurlijk ook altijd vinden die uit gietijzer bestaan. De grootte en het aparte ontwerp is eigenlijk wat de paellapan onderscheidt van alle andere gewone pannen. Bovendien is een paellapan ook nog eens voorzien van 2 handige handgrepen.

Toch zul je al vrij snel begrijpen dat er heel wat keuze is op het gebied van paellapannen. Zo zul je bijvoorbeeld een keuze moeten maken tussen de verschillende materiaalsoorten. Daarnaast hoef je ook rekening te houden met het formaat van de paellapan. Zo heb je heel wat kleinere modellen maar je hebt ook de grote paellapannen wanneer je bijvoorbeeld voor een grote groep personen kookt. Het kan eventueel een goed idee zijn om verschillende modellen te vergelijken. Probeer hierbij de aanbiedingen zeker niet uit de weg te gaan.

 

 

Het prijskaartje

 

Doordat er juist heel wat onderscheid waar te nemen is in de verschillende paellapannen, zijn er ook heel wat verschillende prijskaartjes mogelijk. Zo heb je de goedkope paellapannen maar je hebt natuurlijk ook de duurdere modellen. De prijs zal bepaald worden door verschillende factoren zoals bijvoorbeeld het materiaal waaruit de pan gemaakt is maar ook het formaat ervan. Net zoals bij veel andere producten, kun je ook bij de paellapannen een verschil in kwaliteit waarnemen.

Het kan misschien een goed idee zijn om voor jezelf even na te gaan welke verwachtingen je hebt. Ben je van plan om de paellapan regelmatig te gebruiken of toch eerder sporadisch. Zul je regelmatig voor een grote groep personen koken of slechts voor jou en je partner. Bekijk alvast even de verschillende online beoordelingen en wie weet kom je zo wel een leuke paellapan aanbieding tegen.

 

 

Formaat en materiaal

 

Paellapannen kunnen uit heel wat verschillende materiaalsoorten gemaakt worden. Zo heb je heel wat modellen uit plaatstaal die de warmte bijzonder goed geleiden. Het nadeel is wel dat een paellapan uit plaatstaal meer kans heeft op roesten, tenzij je voor een geëmailleerd model kiest. In dat geval heb je een stevige plaatstalen paellapan met een emaille coating zodat de pan niet roest. Daarnaast zijn er nog de inductie en inox modellen die beiden uit roestvrij staal bestaan. Houd er wel rekening mee dat een inox paellapan vaak iets duurder zal zijn.

Daarnaast hoef je ook even rekening te houden met het formaat ervan. Paellapannen kunnen een doorsnede hebben die ligt tussen de 24 en de 150 cm. De diepte ligt vaak tussen de 5 en de 12 cm en is uiteraard afhankelijk van de oppervlakte van de bodem. Om de grootte van de paellapan te bepalen, hoef je alleen maar rekening te houden met het aantal personen. Wanneer je paella maakt voor 2 personen dan hoef je uiteraard niet het allergrootste formaat aan te kopen.

 

 

Extra kenmerken en onderhoud

 

Zodra je een paellapan inkoopt, kun je eventueel rekening houden met bepaalde kenmerken. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om een model te kiezen dat voorzien is van een iets hogere rand. Op die manier hoef je niet te vrezen dat er tijdens het koken iets uit de pan valt. Je kunt natuurlijk ook gewoon een iets grotere pan aankopen maar dan bestaat de mogelijkheid dat je in iets te grote porties gaat koken.

Na gebruik is het belangrijk dat je de paellapan ook goed gaat schoonmaken. De meeste modellen kun je in de vaatwasmachine stoppen maar het is nog altijd beter om de pan met de hand af te wassen. Zo gaat de paellapan een pak langer mee. Nadat je de pan hebt afgedroogd, kun je het product eventueel lichtjes invetten met olijfolie. Op die manier verhinder je dat de pan gaat uitdrogen en roesten.

 

 

Paellapan Reviews – Top 5

 

 

Wie aan Spanje denkt, zal automatisch denken aan die heerlijke typische paella. Dit rijst gerecht kun je uiteraard ook gezellig bij jou thuis klaarmaken op een leuke zomeravond. Zo kun jij dat typische Spanje gevoel terug naar boven brengen. Het is dan wel belangrijk dat je enkel en alleen maar de beste paella pan uitkiest. Omdat wij dit voor jou iets gemakkelijker willen laten verlopen, hebben wij een lijst van 5 topproducten samengesteld. Wij hebben ons hierbij laten leiden door de reviews en het advies van de kopers.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Cadac Paella Pan

 

Als jij ook zo dol ben op die heerlijke typische Spaanse paella dan kun je die vanaf nu ook gewoon thuis klaarmaken. Met deze Cadac paella pan van 47 cm kun jij jouw vrienden en familie verrassen met een heerlijke paella.

De paella pan is gemaakt uit aluminium en is geschikt om te gebruiken op gas en elektrisch. Bovendien kun je de pan gemakkelijk onderhouden want je mag dit toestel in de vaatwasmachine stoppen. Dankzij de antiaanbaklaag zul je merken dat de ingrediënten helemaal niet aan de pan blijven kleven.

Het is misschien niet één van de goedkope paella pannen toch zijn heel wat kopers tevreden over dit product. Velen vinden dat de pan gemakkelijk te gebruiken is en zeer duurzaam is. Toch hadden sommige gebruikers graag hittebestendige handgrepen gehad.

 

Koop bij bol.com (€55)

 

 

 

 

Campingaz Culinary Modular

 

Deze paella pan van het merk Campingaz is gemaakt uit RVS en heeft een zwarte kleur. Dankzij de antiaanbaklaag blijven de ingrediënten niet aan de pan kleven. Dit maakt het dan ook weer gemakkelijk om de pan na gebruik schoon te maken.

Deze paella pan kun je optimaal gebruiken in combinatie met een „Culinaire Modulaire Cast Iron Grid”. Je kunt het natuurlijk ook altijd gebruiken wanneer je een barbecue hebt van het merk Campingaz die voorzien is van dit speciale rooster.

De meningen bij dit product zijn eerder verdeeld. Zo vinden sommige kopers dat deze paella pan zeer handig te gebruiken is en echt heel duurzaam is. Zij geven dan ook een positief advies over de correcte prijs-kwaliteitverhouding ervan. Andere gebruikers vinden het niet zo handig om mee te werken en vinden het design niet zo aantrekkelijk.

 

Koop bij bol.com (€42.12)

 

 

 

 

Sola Fair Cooking 28 cm

 

Met deze paella pan haal je absoluut een degelijk product in huis. Het product ziet er niet alleen heel luxueus en elegant uit maar biedt ook heel wat mogelijkheden. Zo kun je deze paella pan op vrijwel alle warmtebronnen gebruiken van gas tot keramisch. Zelfs inductie is een mogelijkheid.

De paella pan is net zoals het eerste product uit onze lijst, vervaardigd uit aluminium. Na gebruik kun je de pan trouwens gewoon in de vaatwasser plaatsen. Dit is ideaal voor mensen die een hekel hebben afwassen. De pan is ook uitgerust met een deksel. De antiaanbaklaag zorgt ervoor dat er geen vervelende resten aan de pan blijven kleven.

We zouden zowaar durven denken dat dit hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan. Werkelijk alle kopers zijn overtuigd van de kwaliteiten en de mogelijkheden van deze paella pan. De pan is voorzien van een correcte prijs-kwaliteitverhouding en ziet er ook nog eens leuk uit.

 

Koop bij bol.com (€39.95)

 

 

 

 

Voccelli Plaatstaal 60 cm

 

Krijg je vaak heel wat vrienden en familieleden over de vloer dan kun jij zeker en vast baat hebben bij de aankoop van deze paella pan. Dit model van Voccelli heeft een diameter van maar liefst 60 cm en is dus geschikt om voor een grotere groep mensen te koken.

De pan is gemaakt van plaatstaal en kan daardoor op vrijwel alle warmtebronnen gebruikt worden. Ook inductie behoort tot de mogelijkheden. De pan is bovendien uitgerust met een antiaanbaklaag waardoor de ingrediënten niet aan de pan blijven kleven. Op die manier kun je de pan na gebruik gemakkelijker schoonmaken. Het is ook een optie om de pan in de vaatwasser te stoppen.

Beide kopers zijn helemaal overtuigd van de correcte prijs-kwaliteitverhouding van dit product. De paella pan is heel handig in gebruik en heel stevig. Bovendien zijn de gebruikers ook heel tevreden met de snelle levering.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

La Estrella 50 cm

 

In vergelijking met de vorige pannen uit onze lijst, zou dit product zowaar een paella pan aanbieding kunnen zijn. De pan heeft een doorsnede van 50 cm maar kun je kopen aan een zeer voordelige prijs.

Deze La Estrella paella pan is geschikt om op verschillende warmtebronnen te gebruiken. Zo kun je het gebruiken op gas, keramisch, halogeen en elektrisch. Maar ook als je een inductie kookplaat hebt, is er geen enkel probleem. Dit model is gemaakt uit geëmailleerd staal en mag je perfect in de vaatwasmachine stoppen.

Doordat er momenteel nog geen reacties bij dit product geplaatst zijn, kunnen wij jou voorlopig geen verder advies geven over dit product. Wij vermoeden dat het waarschijnlijk over een vrij recent product gaat. Laat je hierdoor zeker niet afschrikken en wees de eerste in het plaatsen van een review.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status