5 Beste Pannen Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Pannen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je graag en regelmatig kookt dan weet je ondertussen al dat een degelijke pan zo goed als onmisbaar is. Toch is er heel wat onderscheid op het gebied van pannen. Zo heb je er in verschillende formaten, designs en moet je daarnaast ook rekening houden met de warmtebron. We zijn dan ook even op zoek gegaan naar de 3 beste pannen van het moment. Dit kan voor jou de keuze misschien net een tikkeltje eenvoudiger maken. Zo behoort Le Creuset Les Forgées zeker en vast tot de betere pannen. Dit model is voorzien van een handgreep die hittebestendig. Zo hoef je geen schrik te hebben om je te verbranden. Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de Tefal Jamie Oliver Hard Enamel pan. Zo haal je een duurzame koekenpan in huis met een doorsnede van ruim 24 cm.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Pannen koopgids

 

In elk huishouden heb je wel pannen nodig en natuurlijk wil je ook van de beste pannen die er zijn, kunnen genieten. Dat kun je doen door de pannen met elkaar te vergelijken en een goede keuze te maken. In dit artikel helpen we jou daarmee door enkele belangrijke punten te bespreken.

 

 

Prijs

De prijzen van pannen kunnen heel verschillend zijn, want de prijzen zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo hangt het ervan af waarvan zo een pan is gemaakt en hoe groot de pan is. Een pan kan van hetzelfde materiaal gemaakt zijn en dezelfde afmetingen hebben, maar omdat het van twee verschillende merken zijn, zal de prijs toch nog verschillen. Dan heb je ook het geval dat je dezelfde pan bij twee verschillende aanbieders kan zien voor een andere prijs.

Daarom is het belangrijk dat je eerst goed uitkijkt om zo een pan aanbieding tegen te komen. Op zo een manier hoef je niet meer geld uit te geven dan het nodig is. Een heel goede manier om tegenwoordig uit te kijken naar producten, is door ze online te bezichtigen. Je kunt zelfs online bestellen en bij sommige webshops wordt het product tot aan huis geleverd tegen een kleine vergoeding of soms geheel gratis.

 

Type

Het type pan die je nodig hebt, hangt helemaal ervan af wat je wilt koken. Niet alle ingrediënten of gerechten kunnen in alle pannen gemaakt worden. Met de diverse aanbiedingen en functies van de pannen, zal het onwaarschijnlijk zijn dat je maar 1 pan in huis hebt. Je hebt verschillende typen pannen die je kunt onderscheiden. Enkele van deze pannen zijn: koekenpannen, braadpannen, sauteerpannen, steelpannen, stoofpannen, wokpannen, vispannen, grillpannen etc. De koekenpannen zijn ideaal voor het bakken van heerlijke pannenkoeken.

Met de braad- of stoofpannen kun je alle soorten vlees heerlijk stoven of braden. De sauteerpannen of steelpannen zijn ideaal voor het maken van lekkere sauzen of puree. In de wokpannen kun je heerlijke wokgerechten maken van verse groente of gebakken rijst. De vispannen zijn ideaal voor het bakken van vis en de grillpannen voor het grillen van vlees.

 

Materiaal

Behalve dat je verschillende typen pannen hebt, kun je ook een onderscheid maken in het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Enkele materialen zullen hier besproken worden. Er zijn pannen die gemaakt worden van roestvrij staal. Deze pannen zijn duurzaam en gemakkelijk om schoon te maken. Afhankelijk van de steel kunnen deze pannen gewoon in de oven en vaatwasmachine gebruikt worden. Pannen die gemaakt zijn van geëmailleerd gietijzer worden langzaam heet en zijn ideaal voor het langzaam stoven van vlees.

De geëmailleerde laag is duurzaam en geeft niet af. Je kunt zo een pan in de vaatwasmachine en oven plaatsen. Alleen zijn deze pannen wel erg zwaar in vergelijking met andere pannen. De aluminium pannen zijn licht van gewicht en behoren tot de goedkope pannen. Een nadeel van deze pannen is dat het voedsel een andere kleur en bittere smaak kan krijgen.

 

 

Waarop je moet letten

Voordat je nieuwe pannen gaat aanschaffen is het aangeraden om eerst een inventaris op te maken van de pannen die je al thuis hebt. Welke zijn aan vervanging toe en welke ontbreken uit jouw collectie die je graag zou willen hebben? Als je nieuwe pannen gaat aanschaffen, houdt dan ook rekening met de kookplaat waarop je het gaat gebruiken.

Sommige kookplaten, zoals de gaskookplaten zijn voorzien van een ijzeren frame. Ga dus na als de pan goed op de brander zal passen van de kookplaat. Denk vooral aan wokpannen die een ronde bodem hebben. Overweeg ook welke pannen je graag met een deksel wilt hebben. Het is zeker aangeraden om te kiezen voor een deksel dat van glas is gemaakt, zodat je het kookproces in de gaten kunt houden.

 

Onderhoud

Als je verschillende soorten pannen hebt, dan zal je ze ook verschillend moeten gebruiken en onderhouden. Een goed voorbeeld hiervan is een pan die voorzien is van een antiaanbaklaag. In zo een pan kun je het best koken met een plastieken lepel of een lepel die ook voorzien is van een antiaanbaklaag. Op zo een manier voorkom je dat de pan beschadigd raakt.

Hoe meer zo een pan beschadigd raakt, hoe meer de antiaanbaklaag zal verdwijnen. Je zult dan merken dat de pan niet meer zo functioneel is als voorheen. Een ander punt is het afwassen van een pan. Sommige pannen moet je het liefst met de hand afwassen, maar dan heb je ook pannen die je in de vaatwasmachine kunt plaatsen. Als je een pan met de hand gaat wassen, is het een aanbeveling dat je niet met bijtende middelen te werk gaat.

 

5 Beste Pannen (Reviews) van 2020

 

Om koken zo prettig als mogelijk te maken, heb je wel de juiste accessoires en attributen nodig. Denk daarbij aan de juiste apparaten en kookgerei als pannen, lepels, etc. Het is dan ook van belang dat je pannen hebt waarmee je met gemak kunt koken en die je gemakkelijk kunt schoonmaken daarna. Bekijk de opties hieronder, om te kiezen voor de beste pan.

 

1. Le Creuset Les Forgées Wokpan 30 cm

 

De Le Creuset Les Forgées wokpan is een mooi en elegant product. Het is stevig en duurzaam, want het is gemaakt van gesmeed aluminium en het is voorzien van een PFOA-vrije antiaanbaklaag.

Met dit product kun je snel en prettig koken, want het heeft een gelijkmatige warmteverdeling en een rvs handgreep. De handgreep wordt niet heet tijdens het koken, wat dit product ook veilig maakt.

Deze pan is geschikt voor alle warmtebronnen zoals gas, halogeen, elektrisch, keramisch en inductie. De pan heeft een diameter van 30cm en is niet voorzien van een deksel.

Gezien de prijs van dit product dan behoort het niet tot de categorie van goedkope pannen. Ondanks de hoge prijs van dit product zijn er alleen positieve reviews te lezen erover. Alle kopers zijn tevreden met dit product, want het is handig in gebruik en het is van goede kwaliteit.

Als echte hobbykok wil je enkel en alleen de beste keukentoestellen in huis hebben. Deze pan van Le Creuset kan dan ook een hele goede aanwinst zijn. Uit de reacties kunnen we stellen dat de kopers allemaal heel tevreden zijn. Hierdoor vermoeden wij dat dit wel eens het populairste toestel zou kunnen zijn. Misschien beschouw jij het ook wel als het beste merk?

Voordelen
Warmtebron:

deze pan is geschikt om op verschillende warmtebronnen te gebruiken zoals keramisch en halogeen. Zelfs inductie is een goede mogelijkheid.

Materiaal:

deze pan is vervaardigd uit gesmeed aluminium waardoor het niet alleen heel erg stevig maar dus ook duurzaam is. Bovendien beschikt het ook over een antiaanbaklaag die vrij is van schadelijke stoffen.

Handig in gebruik:

de handgreep is gemaakt uit RVS en zal daardoor nooit te warm aanvoelen. Op die manier is het ook veiliger. Bovendien wordt de warmte in de pan steeds gelijkmatig verdeeld.

Nadelen
Prijzig:

ondanks de vele voordelen vinden sommige kopers dat de pan toch echt wel te duur is. Voor deze prijs had er ook een deksel mogen bij zitten volgens een aantal klanten.

Koop bij bol.com (€132)

 

 

 

 

2. Tefal Jamie Oliver Hard Enamel Koekenpan 24 cm

 

De Tefal Jamie Oliver Hard Enamel is een luxe koekenpan en heeft een diameter van 24 cm. De buitenkant van de pan heeft een emaille en is krasbestendig, hierdoor is het ook gemakkelijk schoon te maken.

De binnenkant is voorzien van een Top coat laag genaamd ProMetal Pro, een milieuvriendelijke anti aanbaklaag die bestaat uit harde mineralen. Een ideaal product waarmee je kunt koken of bakken zonder dat je teveel gebruik maakt van vet.

Het is geschikt voor alle warmtebronnen behalve voor inductie. Let wel dat dit product niet geschikt is voor de vaatwasmachine.

Voor dit product zijn er tot nu toe alleen positieve reviews geschreven. Het is handig in gebruik en het is van goede kwaliteit. Dit product is eenvoudig om schoon te maken. Het heeft een hoge rand, zodat het spatten of vermorsen word geminimaliseerd. Voor deze kopers is dit een top product.

Iedereen zal wel de bekende tv kok Jamie Oliver kennen. Dit is voor veel hobbykoks dan ook een echt voorbeeld. Vanaf nu kun jij met dezelfde pannen koken als Jamie Oliver zelf. Dit model heeft een doorsnede van 24 cm en is geschikt om te gebruiken op een keramisch vuur en halogeen.

Voordelen
Onderhoud:

deze pan is bijzonder eenvoudig te reinigen. Dit komt omdat de pan beschikt over een emaille en verder ook krasbestendig is.

ProMetal Pro:

de ProMetal Pro is een antiaanbaklaag die milieuvriendelijk is. Dit maakt het dan ook weer gemakkelijker om het product schoon te maken.

Nadelen
Kwetsbaar:

het apparaat is niet geschikt om te gebruiken op inductie en mag ook niet in de vaatwasmachine gestopt worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. BK Easy Induction Grillpan 26×26 cm speciaal voor inductie

 

De BK Easy inductie grillpan is een duurzaam en kwalitatief product. Dit product is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en je kunt het ook in de oven gebruiken tot ongeveer 160 graden Celsius.

Het heeft een sterke coating waardoor het bijna onmogelijk is om je gerecht te laten aanbranden. Het heeft een handige en gemakkelijke handgreep. Met dit product kun je de lekkerste gerechten maken zoals een heerlijke biefstuk of vis grillen.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel op een pan aanbieding en dat kun je merken aan de beoordelingen die er zijn geplaatst. Het grootste deel van de kopers is tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en handig in gebruik.

Dit product heeft ook een redelijke prijs. Het heeft een goede antiaanbaklaag waardoor niets aanbrandt en je krijgt mooie grillstrepen op je ingrediënten.

Tegenwoordig zijn er heel veel mensen die koken op inductie. Deze pan van BK kan dan ook een echte aanwinst zijn. Uit de reacties die overwegend positief zijn, kunnen we afleiden dat het zeker één van de populairste producten uit onze lijst is. Laten we de voor- en nadelen ervan even grondig onder de loep nemen.

Voordelen
Warmtebron:

naast inductie, is het ook mogelijk om deze pan op een keramisch of halogeen vuur te gebruiken. Kortom er zijn voldoende mogelijkheden.

Formaat:

deze pan heeft een afmeting van 26 x 26 cm en is daardoor vrij groot. Dit maakt de pan echt optimaal om te gebruiken in grote gezinnen.

Aankoopprijs:

als je liever niet zoveel geld uitgeeft voor een product van een degelijke kwaliteit dan hoef je zeker deze pan eens te bekijken. Het beschikt namelijk over de laagste prijs in vergelijking met de andere producten die we in onze lijst vermeld hebben.

Nadelen

Werkelijk alle kopers zijn helemaal overtuigd van dit product. Dit maakt het zelfs voor ons enorm lastig om eventuele minpunten te ontdekken en deze mee te delen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. WMF CeraDur Profi Koekenpan 28 cm

 

De WMF CeraDur Profi koekenpan heeft een diameter van 28 cm. Dit product is geschikt voor alle warmtebronnen zoals elektrisch, halogeen, gas, keramisch en zelfs inductie.

Het is gemaakt van roestvrij staal en is duurzaam. Met deze pan kun je de eenvoudigste gerechten maken zoals roereieren, pannenkoeken, roer groente en nog veel meer. Het heeft een antiaanbaklaag waardoor je ingrediënten niet aanplakken. Verder is het gemakkelijk om deze pan te reinigen.

Er staat tot nu toe maar 1 beoordeling geschreven voor dit product. De koper is tevreden met dit product en geeft er positief advies over, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik.

Het is een pan die je gemakkelijk kunt reinigen. De pan is niet goedkoop, maar is wel kwalitatief en duurzaam. Koken met deze pan is gemakkelijk en gezond, want je hebt maar een beetje vet nodig.

Als je echt op zoek bent naar een topproduct dan kunnen wij jou eventueel deze pan van het merk WMF aanraden. Beide kopers hebben namelijk niets dan lof over dit product. Je kunt het gebruiken op verschillende warmtebronnen en is ideaal voor grote gezinnen. Haast je dus zeker naar de winkel want misschien is dit wel iets voor jou.

Voordelen
Formaat:

de pan heeft een doorsnede van maar liefst 28 cm en is daardoor werkelijk geschikt om in grote gezinnen te gebruiken.

Warmtebron:

je kunt de pan op alle warmtebronnen gebruiken zoals keramisch, gas en halogeen. Ook inductie behoort tot de mogelijkheden.

Gebruiksvriendelijk:

de pan is voorzien van een antiaanbaklaag die het ook gemakkelijker maakt om de pan uiteindelijk te reinigen. Dankzij de antiaanbaklaag hoef je helemaal niet zoveel vet te gebruiken.

Nadelen

Ook hier merken we dat de kopers volledig overtuigd zijn van deze pan. Zij vinden dat er helemaal geen minpunten aan dit artikel zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. DeBuyer Mineral B Pro Koekenpan 28 cm

 

Met de Buyer STEEL FRY pan kun je echt genieten van koken. Het is een multifunctionele pan, waarmee je diverse heerlijke gerechten kunt maken. Voor het grillen van je vlees of voor het wokken van je groente.

Het is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en is duurzaam. Dit product heeft een diameter van 28 cm en is 2,17 kg zwaar. De pan warmt snel op en geeft een mooie gebakken rand aan je ingrediënten.

Voor dit product staat er ook maar 1 review geschreven. De koper is, op enkele minpunten na, tevreden met dit product. Het is duurzaam en het is van goede kwaliteit. Het is handig in gebruik en heeft ook een goede prijs.

Een minpunt is dat dit product zwaar is en dat je zelf een antiaanbaklaag moet maken. Doordat het zwaar is wordt het optillen van de pan tijdens het roerbakken wel een karwei.

DeBuyer is misschien niet meteen één van de bekende merken toch is het voor deze koper echt een grote aanwinst geweest. De pan heeft een doorsnede van 28 cm en is daardoor zeker één van de grotere pannen. Bovendien ziet het model er heel neutraal maar ook heel erg elegant uit. Hierdoor past het zeker in elke keuken.

Voordelen
Prijskaartje:

het is zeker en vast niet één van de duurdere apparaten en dit kan door heel wat personen dan ook gewaardeerd worden.

Gebruiksgemak:

de pan kan in een mum van tijd opgewarmd zijn en is gemaakt uit roestvrij staal.

Nadelen
Warmtebron:

deze pan kun je enkel en alleen op inductie gebruiken. Je hebt dus net iets minder mogelijkheden in vergelijking met sommige andere pannen uit onze lijst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status