Beste papierversnipperaar

Laatste update: 07.08.20

 

Papierversnipperaars test van 2020

 

Op kantoor, op school of bij je thuis; een papierversnipperaar kan best wel handig zijn. Stel je voor dat je enkele vertrouwelijke documenten wilt vernietigen. Dan is het beter om deze in duizend stukjes te versnipperen dan het document gewoon in de prullenbak te werpen. Ben je benieuwd en wil je op zoek naar een degelijke papierversnipperaar? Dan helpen wij jou graag op weg. Wij zijn alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse papierversnipperaars en zijn onder andere uitgekomen bij de HSM X10. Deze papierversnipperaar is ideaal om op kantoor te gebruiken omwille van het feit dat het apparaat zo goed als geluidloos werkt. Door te kiezen voor de Rexel Style+ papierversnipperaar kies je voor een compact apparaat dat je makkelijk kunt optillen en verplaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Papierversnipperaars koopgids

 

Er bestaan wel degelijk verschillende soorten papierversnipperaars waardoor het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken tussen de beste papierversnipperaars. Het is daarom een goede aanbeveling om niet meteen met het eerste het beste toestel huiswaarts te keren. Neem rustig de tijd om de verschillende papierversnipperaars met elkaar te vergelijken. Houd hierbij ook rekening met het beveiligingsniveau, de functies, de kenmerken en eventueel ook de prijs. Niet alle toestellen behoren jammer genoeg tot de goedkope papierversnipperaars. Ga eventuele aanbiedingen dus niet uit de weg.

Wat is een papierversnipperaar en het gebruiksgemak

Wat is een papierversnipperaar en wat kun je er zoal mee doen? Eigenlijk spreekt de term voor zich. Met een papierversnipperaar kies je voor een apparaat waarmee het mogelijk wordt om papier te vernietigen. En dat kan heel erg ruim gaan. Zo kun je belangrijke documenten, verlopen rijbewijs of paspoort zonder problemen door de papierversnipperaar laten gaan. Uiteraard om rekening te houden met de mogelijkheden van het apparaat.

Zo zul je merken dat bepaalde papierversnipperaars toch over net iets meer vermogen beschikken in vergelijking met andere. Ben je van plan om de papierversnipperaar gewoon bij je thuis te gebruiken of moet het apparaat op kantoor of op school komen te staan. In de laatste gevallen kies je maar beter voor een krachtiger apparaat. Kortom, de moeite waard dus om zoveel mogelijk versnipperaars te bekijken alvorens een keuze te maken.

 

Het type papierversnipperaar

Er bestaan wel degelijk verschillende soorten papierversnipperaars. Zo kunnen we een onderscheid maken tussen de apparaten met een handmatige invoer en deze met een automatische invoer. Het spreekt voor zich dat de laatste variant iets duurder in de aankoop zal zijn, en bijgevolg niet langer tussen de goedkope papierversnipperaars te vinden is.

Echter kiezen de meeste klanten vandaag de dag nog steeds voor een apparaat met een handmatige invoer. Zoals de term doet vermoeden, zul je de documenten zelf handmatig in de papierversnipperaar moeten inbrengen. Dit kan best wel een aanrader zijn indien je heel wat belangrijke documenten dient te vernietigen.

Kies je voor een apparaat met een automatische invoer dan kun je meerdere vellen tegelijk vernietigen. Je plaatst een bepaald aantal vellen in de daarvoor voorziene lade, en je drukt vervolgens op “start”. Het grote voordeel is dat je ondertussen gewoon iets anders kunt doen terwijl het papier wordt vernietigd.

 

Het beveiligingsniveau van de papierversnipperaar

We raden jou ook aan om rekening te houden met het beveiligingsniveau van de versnipperaar. Het beveiligingsniveau wordt uitgedrukt in de grootte waarin het papier wordt versnipperd. Zo kun je kiezen voor een normale standaard “strip cut”. Bij dergelijke optie wordt een standaard A4 papier versnipperd in ongeveer 36 gelijke stroken. Ideaal bij het vernietigen van documenten die minder belangrijk zijn.

Beschik je echter over belangrijke documenten en wil je de kans op risico verkleinen? Dan kies je maar beter voor een papierversnipperaar die het A4 papier in nog meer snippers snijdt. In dergelijke gevallen kies je voor de “Cross cut” en wordt het A4 standaard papier in maar liefst 400 snippers versneden.

Voel je je echter nog niet zeker genoeg, dan kun je er ook voor kiezen om het papier in 2000 snippers te laten snijden. Kies in dergelijke gevallen voor de “Micro cut”. Ideaal voor bijzonder vertrouwelijke documenten die moeten worden vernietigd.

Extra functies en kenmerken

Tenslotte raden wij jou aan om even stil te staan bij de extra mogelijkheden. Indien je de versnipperaar op school of kantoor plaatst, dan kan het handig zijn om voor een krachtig apparaat te kiezen met een lange gebruiksduur. Bekijk ook of het apparaat voorzien is van eventuele beveiligingen wanneer er zich bijvoorbeeld een papierstoring voordoet. Is het daarnaast ook mogelijk om andere materialen te versnipperen? En maakt het toestel veel of weinig lawaai?

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

De aankoop van een degelijke en bovenal duurzame papierversnipperaar hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo zijn er heel wat papierversnipperaars op de markt gebracht die je voor amper 60 euro kunt aankopen. Daarnaast zijn er ook toestellen waar je misschien net een tikkeltje meer voor betaald. Prijzen zoals 100 euro of meer zijn dan ook alvast geen uitzondering. Houd daarom ook rekening met je eigen verwachtingen en eisen.

Ben je van plan om het toestel regelmatig te gebruiken? En hoeveel geld wil en kun je er maximaal aan spenderen. Hecht je belang aan bepaalde extra kenmerken of is een basis versnipperaar voor jou al ruim voldoende? Het kan ook handig zijn rekening te houden met de online reviews waarin klanten hun ongezouten mening geven over een bepaalde papierversnipperaar. En wie weet spot je zo nog wel een papierversnipperaar aanbieding.

 

Papierversnipperaar Reviews – Top 5

 

Veel vertrouwelijke informatie wordt tegenwoordig digitaal verstrekt. Toch hebben we nog altijd wel documenten die je veiligheidshalve niet onvernietigd bij het afval doet. Denk maar eens aan bankpasjes of cd´s met gevoelige gegevens. Een papierversnipperaar biedt uitkomst. Wij kozen vijf verschillende modellen uit en hebben ons laten leiden door het advies van onze klanten. Zo kies jij de beste papierversnipperaar die bij jouw behoeften past.

 

 

HSM X10

 

Deze geluidsarme papierversnipperaar is bij uitstek geschikt voor kleinere kantoren. Natuurlijk leent hij zich ook uitstekend voor gebruik bij jou thuis. Hij versnippert tot maximaal 10 A4 vellen. Ook zijn de vernietiging van pasjes en cd´s geen probleem voor dit apparaat.

Hij beschikt over een automatische start- en stopfunctie. Daarnaast heeft hij een led indicatie die de status van het apparaat aangeeft. Denk daarbij aan standby, papier vastgelopen, papierbak is vol of overhitting. Hij heeft een eenvoudig uitneembare opvangbak en via een kijkglas kun je de vulstand controleren.

In de review van klanten wordt gesproken over een top papierversnipperaar. Hij heeft een fraai design en past zowel in huis als op kantoor. Vernietiging van pasjes en cd´s is voor hem geen enkele moeite. De kwaliteit is prima en je kunt zeker spreken van een goede prijs-kwaliteitverhouding.

 

Koop bij bol.com (€98)

 

 

 

 

Rexel Style+

 

Deze papierversnipperaar met een aantrekkelijke prijs kun je prima gebruiken voor kleine kantoren maar ook zeker voor privégebruik. Rexel is een toonaangevend bedrijf dat allerlei producten levert om het werken op kantoor en thuis efficiënter en makkelijker te maken.

Deze Rexel papierversnipperaar heeft een gekruiste snijrichting. Daarmee laat hij niets over van de leesbaarheid van vertrouwelijke documenten. Hij heeft een invoercapaciteit van 8 A4-tjes in één keer en beschikt natuurlijk over een makkelijk uitneembare afvalbak.

Klanten spreken in hun beoordeling over een papierversnipperaar met een leuk design. Hij past goed zowel thuis als op kantoor. De lade laat zich heel eenvoudig legen zonder rommel te maken. De kwaliteit is prima en de prijs-kwaliteitverhouding is zeker heel goed te noemen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Fellowes 53C 

 

Deze papierversnipperaar leent zich prima voor gebruik op kantoor en thuis. Hij heeft een gekruiste snijrichting en vernietigt daarmee perfect je vertrouwelijke documenten. Fellowes is al sinds 1917 actief in de levering van hoogwaardige kantoorartikelen. Maar ook voor thuisgebruik kun je op Fellowes rekenen.

Hij versnippert niet alleen papier. Ook met pasjes, cd´s, nietjes en paperclips heeft hij geen enkele moeite. Je kunt hem in één keer 10 A4 documenten laten versnipperen. Hij is vriendelijk geluidsarm en heel makkelijk in het gebruik. Via een handig kijkglas kun je de vulstand van de papierbak volgen.

Klanten zijn zeer tevreden over hun aankoop. Zij spreken van een prima kwaliteit die tegen een zeer gunstige prijs wordt geleverd. Hij is snel en efficiënt en heeft een eenvoudige bediening. Een betaalbaar top product.

 

Koop bij bol.com (€97)

 

 

 

 

Desq 20052

 

Wanneer je naar de prijs van deze papiervernietiger kijkt, denk je haast met een papierversnipperaar aanbieding te maken te hebben. Met dit apparaat haal je tegen een hele leuke prijs een prima shredder in huis. Hij is uitermate geschikt voor privégebruik of voor een klein archief.

Hij is lief voor het milieu met een gescheiden opvang voor papier, cd´s en creditcards. Hij kan 8 A4 vellen in één keer aan en werkt eenvoudig maar snel. Maar met cd´s en bankpassen heeft hij ook geen moeite. Via een handig kijkvenster kun je de vulstatus van de opvangbakken controleren.

Kopers van deze papierversnipperaar zijn zeer tevreden met dit product. Het is een super apparaat voor privégebruik. Hij werkt eenvoudig en snel. Zeker in combinatie met de aantrekkelijke prijs is hier sprake van een prima prijs-kwaliteitverhouding.

 

Koop bij bol.com (€67.95)

 

 

 

 

Rexel Promax RSX1538

 

Deze papierversnipperaar heeft een wat forser formaat. Hij is daarmee zeer geschikt voor gebruik op middelgrote tot grotere kantoren. Met zijn prijs behoort hij niet echt tot de categorie goedkope papierversnipperaars. Daar staat tegenover dat hij van prima en duurzame kwaliteit is zoals je van Rexel mag verwachten.

Naast de versnippering van 15 A4 vellen in één keer heeft hij  geen enkele moeite met paperclips en nietjes. Ook de vernietiging van cd´s en pasjes is voor dit apparaat geen probleem. Hij beschikt over een royale afvalbak met een inhoud van maar liefst 38 liter. Deze bak laat zich eenvoudig verwijderen en legen zonder rommel te maken.

Deze papierversnipperaar is nog niet zo lang geleden aan het assortiment toegevoegd. Om deze reden beschikken wij tot nu toe nog niet over reviews van klanten. Van een leverancier als Rexel mag je wel verwachten dat er niets mis is met de prijs-kwaliteitverhouding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status