Beste party tent

Laatste update: 03.06.20

 

Party tenten test van 2020

 

Of je nu over een kleine, middelgrote of grote tuin beschikt, een partytent kan altijd wel handig zijn. Zeker wanneer je bijvoorbeeld een feestje of receptie wenst te geven voor vrienden en/ of familie. Het assortiment aan degelijke partytenten is dan ook bijzonder groot wat de keuze dan weer niet altijd even makkelijk maakt. En daarom zijn wij alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse partytenten. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor deze prachtige Coleman Zijwand Voor Event Shelter partytent. Een degelijke partytent die ook helemaal niet zoveel moeite kost om te installeren. Indien je binnenkort trouwt en op zoek bent naar een unieke partytent dan zou je misschien wel voor deze prachtige witte Maxx feesttent 3x6m kunnen kiezen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Partytenten koopgids

 

Geef je binnenkort een leuk feestje in de tuin voor familie en vrienden? Of organiseer je regelmatig evenementen? In dergelijke gevallen kan het handig zijn om een degelijke partytent te gebruiken. Toch begrijpen we dat het niet altijd makkelijk moet zijn om een keuze te maken uit de beste partytenten. Daarom willen wij jou even op weg helpen. Zo zou je kunnen focussen op bepaalde factoren zoals bijvoorbeeld het formaat, het type, de gebruikte materiaalsoorten, de extra opties en eventuele toebehoren. Door zoveel mogelijk te vergelijken, zul je zo nu en dan ook promoties tegenkomen. Ideaal dus om een aantrekkelijke partytent aanbieding te spotten.

 

 

Wat is een partytent, het gebruiksgemak en het formaat

Een partytent is, zoals de naam al doet vermoeden, een tent die speciaal ontworpen is om tijdens speciale events of belangrijke feestjes te installeren. Een partytent kan allerlei vormen en formaten aannemen, van vierkant tot rechthoekig tot halfopen en open. Kortom, er is heel wat keuze wat het alleen maar moeilijker maakt om een uiteindelijke beslissing te nemen. We raden je daarom aan om zoveel mogelijk rekening te houden met jouw verwachtingen en het doel van de tent.

De meeste partytenten zijn bovendien bijzonder eenvoudig te installeren zonder dat het veel tijd in beslag neemt. En dat is best wel handig. Verder kun je kiezen voor een open partytent, of eentje waarbij je de zijwanden er later op de avond nog kunt aan bevestigen. We raden je daarom vooral aan om even verschillende partytenten te bekijken en deze met elkaar te vergelijken.

 

Het type partytent

Je zult vrij snel merken dat er verschillende soorten partytenten op de markt gebracht zijn. Voor elk wat wils dus. Zo kun je kiezen voor de zogenaamde pagodetenten die ook wel piramidetent wordt genoemd. Zoals je kunt vermoeden, hebben deze partytenten een vrij hoog dak dat eindigt in een punt. Je kunt hierbij kiezen voor een volledig professionele pagodetent of een semi-professioneel exemplaar. Houd er wel rekening mee dat een professionele pagodetent niet meteen tot de goedkope partytenten zal behoren.

De meeste professionele pagodetenten zijn vooral gemaakt uit duurzaam en lichtgewicht aluminium in combinatie met een zeil uit PVC. De tent is bijzonder stevig en duurzaam en daarom ideaal wanneer je op zoek bent naar een tent die toch wel enkele uurtjes of dagen overeind moet blijven. Kiezen voor de semi-professionele pagodetent is kiezen voor een constructie die gemaakt is uit gecoated staal in combinatie met een zeil uit polyester. Ideaal om bijvoorbeeld bij je thuis in de tuin of op het terras te plaatsen maar niet voor lange tijd.

 

Welk type buizensysteem

Afhankelijk van het type partytent zul je merken dat er ook een onderscheid is op het gebied van het buizensysteem. Zo kun je buizen in allerlei diktes, met verschillende diameters en verschillende afwerkingen opmerken. De doorsnede van de buis is bovendien een goede graadmeter om de sterkte te bepalen van de partytent. Met andere woorden, hoe groter de diameter van het buizensysteem, hoe steviger en stabieler de constructie zal zijn. Uiteraard mag je niet vergeten dat het type materiaal ook een belangrijke invloed zal uitoefenen.

Wat de afwerking betreft, kun je kiezen voor een gecoat buizensysteem. Dat wil dus zeggen dat de buizen zijn afgewerkt met een gepoedercoate verflaag, vaak in een grijze of witte kleur. Dit oogt natuurlijk bijzonder mooi en stijlvol maar zal na verloop van tijd wel sporen van slijtage vertonen. Bij een elektrolytisch verzinkt buizensysteem zijn de buizen volledig afgewerkt met een opvallende glimmende laag. Een nadeel hiervan is dat dit type buizen veel meer zal afzien onder de verschillende weersomstandigheden.

Tenslotte is er ook nog de mogelijkheid tot een gegalvaniseerd buizensysteem. Dit type buizen is zowel aan de binnen- als buitenkant afgewerkt met een duurzaam zinklaagje. Dit voorkomt roestplekken en gaat dan ook veel langer mee. Het is misschien iets duurder maar er zijn altijd leuke aanbiedingen te vinden.

 

 

De gebruikte materialen

In je zoektocht naar de voor jou perfecte partytent zul je merken dat er ook heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van de gebruikte materialen. Zowel wat betreft het zeil en de afdekking alsook het buizensysteem. Zo is de constructie van een partytent veelal vervaardigd uit staal of lichtgewicht aluminium. Beide materiaalsoorten zijn bijzonder stevig en duurzaam. De verbindingsstukken tussen de verschillende buizen kunnen vervaardigd zijn uit kunststof, aluminium of nylon.

Als we kijken naar het materiaal dat gebruikt wordt voor het dak van de tent dan kun je ook daar heel wat onderscheid opmerken. Toch zullen de meeste partytent over een zeil beschikken dat vervaardigd is uit gecoat polyester. De belangrijkste reden is omdat gecoat polyester veel beter bestand is tegen de verschillende weersomstandigheden en bovendien ook nog eens helemaal waterdicht is.

 

Toebehoren en accessoires

Het is een aanbeveling om ook even stil te staan bij de accessoires die worden meegeleverd met de tent. Zo krijg je bij heel wat partytenten ook haringen en scheerlijnen mee. Op die manier kun je de tent extra stevig vastklikken zodat deze mooi en stabiel blijft staan. Het is ook altijd een voordeel indien je er meerdere zijwanden bij krijgt en wanneer de tent in een stevige en duurzame draagtas of opbergtas wordt geleverd.

 

Partytent – Reviews Top 5

 

Als je een grote tuin hebt en regelmatig heel wat vrienden en familie over de vloer krijgt dan kan een degelijke party tent een goede aanrader zijn. Om met de beste party tent naar huis te gaan, moet je toch best rekening houden met een aantal zaken. Niet alleen het formaat en het design kunnen hierbij handig zijn, maar het kan ook goed zijn om de online reviews en het advies van de gebruikers in overweging te nemen. Hieronder kun je alvast 5 topproducten bekijken die we voor jou hebben geselecteerd.

 

 

Coleman Zijwand Voor Event Shelter

 

Indien je op zoek bent naar een 3×3 party tent dan loont het zeker de moeite om dit model van het merk Coleman eens te bekijken. Bovendien zul je versteld staan van het mooie betaalbare prijskaartje waardoor je meteen het gevoel krijgt dat het hier wel eens om een party tent aanbieding zou kunnen gaan.

De party tent meet 179 x 300 cm maar is natuurlijk ook in tal van andere formaten beschikbaar. Uiteraard zal het prijskaartje dan wel mee veranderen. Dit model is bovendien helemaal gemaakt uit stevig en duurzaam polyester dat weerbestendig is. Het feit dat de tent over een zijwand, een deur en ramen beschikt, kunnen heel wat kopers sterk waarderen.

Op dit moment hebben nog maar enkele gebruikers een online review geplaatst. Toch kunnen we alleen maar positieve commentaren vaststellen. Velen vinden de party tent bijzonder handig en het zorgt ook voor voldoende privacy.

 

Koop bij bol.com (€34.99)

 

 

 

 

Maxx feesttent 3x6m

 

In vergelijking met het voorgaande model is deze party tent net een tikkeltje groter. Dit model is afkomstig van het bekende merk Maxx en heeft een totale afmeting van 3 x 6 meter. Je zult dus ook moeten rekening houden met een iets hoger prijskaartje.

De tent is gemaakt uit bijzonder stevig en duurzaam polyester en is dus helemaal weerbestendig. Deze party tent is bovendien gemakkelijk op te zetten en ook snel weer uit elkaar te halen. Daarnaast zul je merken dat deze party tent over meerdere zijwanden, ramen en deuren beschikt. Je kunt er de zijkanten natuurlijk ook zonder problemen afhalen indien je dit wenst.

Opnieuw kunnen we alleen maar tevreden klanten vaststellen. De kopers zijn onder andere tevreden over de kwaliteit en de stevigheid van deze party tent. Het is dan ook geen wonder dat de overgrote meerderheid van de klanten deze tent meteen iedereen aanraadt.

 

Koop bij bol.com (€79.99)

 

 

 

 

Garden Royal 3x3m

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke party tent aan een betaalbare prijs dan is dit model misschien wel iets voor jou. Het prijskaartje is misschien een pak hoger dan de voorgaande 2 modellen maar het is zeker en vast nog niet het duurste exemplaar.

Deze party tent is afkomstig van het merk Garden Royal en meet 3 x 3 meter. De tent is gemaakt uit bijzonder stevig en duurzaam polyester dat bovendien ook helemaal weerbestendig is. De party tent heeft bovendien een mooi blauwe kleur en is voorzien van 2 afneembare zijwanden.

Sommige kopers laten weten dat het materiaal van deze party tent toch niet echt stevig is en al zeker niet waterdicht. Toch zijn er ook heel wat gebruikers die het tegendeel beweren en duidelijk wel tevreden zijn over dit product. Het loont dan ook de moeite om deze party tent eens van naderbij te bekijken.

 

Koop bij bol.com (€99)

 

 

 

 

Profitent 24 Paviljoentent

 

Wanneer je tussen de goedkope party tenten gaat zoeken dan zul je dit model van het merk Profitent24 er niet meteen zien tussen staan. Ondanks de hoge prijs lijken de meeste kopers duidelijk wel tevreden te zijn met de voordelen die deze tent biedt.

Deze 3 x 3 party tent heeft een mooie neutrale witte kleur en past daardoor in gelijk welke omgeving. De witte kleur kan bovendien voor een bijzonder mooi effect zorgen tijdens de receptie van een trouwfeest. In tegenstelling tot de voorgaande modellen is deze party tent gemaakt uit stevig kunststof.

Het feit dat de tent over afneembare zijwanden beschikt en daarnaast ook helemaal waterdicht is, kan bij de meeste kopers op heel wat bijval rekenen. Het loont dan ook de moeite om deze party tent eens grondig te bekijken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Maxx Easy-up

 

Net zoals één van de voorgaande producten is ook deze party tent afkomstig van het bekende merk Maxx. De tent meet 3 x 3 meter en heeft een neutrale grijze kleur. Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om de tent in een andere kleur aan te kopen.

De tent is gemaakt uit bijzonder stevig en duurzaam polyester en kan dus gelijk welke weersomstandigheid aan. Daarnaast kun je de party tent na gebruik zonder problemen gaan opvouwen. Dit maakt het dan weer een pak eenvoudiger om de tent op te bergen.

Ook hier kunnen we alleen maar tevreden kopers vaststellen. Zo zijn heel wat gebruikers duidelijk overtuigd van de sterke kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van deze party tent. De meerderheid van de klanten raadt dit product meteen aan iedereen aan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status