Beste partytent

 

Partytenten test van 2019

 

 

Partytenten koopgids

 

Dankzij een partytent kun je ook op koude zomeravonden nog lekker gezellig op het terras van een wijntje genieten. Door het ruime assortiment wordt de keuze er uiteraard niet gemakkelijker op. Daarom helpen wij jou graag door een aantal elementen te bespreken waarmee je rekening kunt houden. Denk hierbij aan het gebruiksgemak, het model en de afmeting.

 

 

Gebruiksgemak

 

Iedereen heeft wel al eens een partytent gezien of er wel onder gestaan. Het is ideaal voor feesten en evenementen die buiten georganiseerd worden. Afhankelijk van het model ben je niet alleen beschermd tegen de felle zonnestralen, maar ook tegen de koude en zelfs de regen. Op die manier kun jij toch nog genieten van een barbecue op een heerlijke zomeravond. En als het dan ’s avonds wat afkoelt dan blijf je toch nog beschut dankzij de partytent.

In je zoektocht naar de beste partytenten is het dus vooral belangrijk dat je rekening houdt met een aantal zaken. Waarvoor wil je de tent bijvoorbeeld gebruiken. Stel dat het is om op een beurs te staan of op een festival of concert dan zal de tent van een ander kaliber zijn dan een model dat je gewoon op je terras wilt plaatsen. Een tent die je op het terras plaatst zal er vaak één zijn waarbij de zijkanten worden afgesloten.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je gaat rekening houden met de beschikbare ruimte. Stel dat je een kleine tuin hebt dan is het niet aan te raden om er een grote partytent te plaatsen. Aangezien je dan geen enkel zonnig plekje meer zult hebben in je tuin. Daarnaast zul je ook veel mogelijkheden tegenkomen wat betreft het design en de verschillende kleuren. Of je kunt natuurlijk je partytent ook laten bedrukken. Dit kan ideaal zijn voor beurzen of bedrijfsevenementen maar zal natuurlijk niet tot de goedkope partytenten behoren.

 

 

Model

 

Het ruime assortiment maakt dat er voor elke gelegenheid wel een bepaalde partytent aanbieding zal zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld de eenvoudige vouwtenten die ideaal zijn voor marktkramers. Deze tenten kun je namelijk heel snel en gemakkelijk gaan opzetten en weer opvouwen dankzij het vouwsysteem waarover het beschikt. Dit model heb je in verschillende maten maar het meest ideale voor bijvoorbeeld markten en beurzen is 2 op 2 meter.

De normale standaard partytent is eigenlijk een model dat je het meeste onder particulieren zult terugvinden. Het bestaat uit een constructie uit metaal of aluminium in combinatie met een dak en eventueel zijwanden. De zijwanden kun je gemakkelijk gaan oprollen wat bijvoorbeeld ideaal is voor overdag.

Je hebt vast en zeker ook al tenten gezien die bestaan uit een vierkante vorm met een hoog puntdak. Dit zijn de pagodetenten of ook wel pyramide partytenten genaamd. In vergelijking met het vorige standaard model ziet deze partytent er iets stijlvoller en eleganter uit. Daardoor zul je deze tent heel vaak terugvinden op bruiloften. Bij dit model heb je uiteraard nog verschillende subgroepen in die zin dat er pyramidetenten zijn met meer dan één punt en daardoor ook groter zijn.

Dan is er ook nog de stertent die je gemakkelijk kunt herkennen aan zijn sterachtige vorm. Bij dit model bestaat de constructie uit één centrale paal in het midden waardoor de tent wordt opgespannen. Houd er wel rekening mee dat bij dit model de zijkanten hoofdzakelijk open zijn.

 

 

Afmeting

 

Wanneer je op zoek gaat naar een goede partytent dan is het een goede aanbeveling om ook rekening te houden met de maat ervan. Net zoals er ook verschillende modellen bestaan, bestaan er namelijk ook verschillende groottes. In principe is het zo dat je elk type ook in verschillende afmetingen zult kunnen verkrijgen. Toch is het belangrijk dat je niet zomaar in het wilde weg een partytent gaat kopen.

De afmeting kun je op een eenvoudige manier gaan bepalen. Zo is het belangrijk dat je eerst rekening houdt met het evenement of de gelegenheid waarvoor je de tent wilt gebruiken. Is het de bedoeling om de tent op een receptie van een trouwpartij te gebruiken dan kun je bijvoorbeeld gaan voor een grote stertent. Als het is voor op de markt of op een beurs te gaan staan dan hoef je uiteraard geen zo’n groot model aan te kopen. Dan volstaat een vouwtent van 2 op 2 meter.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je gaat rekening houden met de beschikbare ruimte. Stel dat je in de stad woont en je hebt een kleine tuin dan is het niet aan te raden om die volledig vol te zetten met een partytent. Op die manier maak je de ruimte nog veel kleiner en kun je in de zomer helemaal niet meer genieten van het lekkere zonnetje. Het is dus belangrijk dat je zoveel mogelijk rekening hiermee houdt voor je de verschillende aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken.

 

 

Partytent Reviews – Top 5

 

 

Een goed feest begint bij een goede organisatie en bij elk outdoor feest is een goede partytent onmisbaar. Hieronder kun je uit het beperkte aantal voor de beste partytent kiezen. Deze tenten zijn heel duurzaam en houden de regen en de zon goed tegen. Bovendien hebben ze allemaal verschillende mogelijkheden.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Partytent 3×6 Garden Royal

 

De Garden Royal easy up partytent is te vinden in de kleur grijs met een afmeting van 3 bij 6 meter. Dit product heeft ramen aan alle 4 zijwanden en ritsen aan 2 zijwanden.

Deze partytent heeft een robuuste frameconstructie van staal die is afgewerkt met een poedercoating. Het dak en de zijwanden zijn vervaardigd uit waterafstotend polyester met een dikte tussen 140 g/m2 en 160 g/m2. Dit product heeft een harmonica frame met stevige telescooppoten en het wordt geleverd met stormlijnen, haringen en een opbergtas.

De Garden Royal is een grote partytent die niet zo duurzaam is volgens een gebruiker. Hoewel dit topproduct zeker niet kan worden gerekend tot de goedkope partytenten is het voor de meeste gebruikers het geld waard, want voor hen heeft het een solide constructie. Het is verder duurzaam en heel eenvoudig op te zetten. Zeer handig is dit product in gebruik en het ziet er prima uit.

 

Koop bij bol.com (€199)

 

 

 

 

Partytent 3×4 Semi professioneel

 

De semi professioneel partytent heeft een feestruimte van 12m2 en het frame bestaat uit stalen buizen van 38 mm per buis en de connectoren hebben een dikte van 42 millimeter. De zijwanden zijn waterdicht en ze hebben beide een dikte van 160 g/m.

Dit product heeft in plaats van een klittenband, elastieken met ballen aansluitingen en een ingang door middel van een ritssluiting. Voor het gemak kun je dit product geheel sluiten, want het heeft uitneembare wanden en je krijgt ook haringen en scheerlijnen mee bij de aanschaf.

Over het algemeen is dit product geslaagd bij de gebruikers ervan en deze geven advies aan eenieder om ook deze partytent aan te schaffen, want het is ruim en het houdt je koel. Bovendien is het volgens de reviews van goede kwaliteit en het is ook niet te prijzig. Het is gemakkelijk om op te zetten en ook handig in gebruik.

 

Koop bij bol.com (€164.95)

 

 

 

 

Coleman Event shelter

 

De Coleman event shelter partytent is stijlvol en stevig. Het is gemaakt van polyester en het heeft een 600 millimeter dikke PU coating. Deze tent is vervolgens ook beschermd tegen UV straling en bij brand duurt het heel lang om door te branden. Je kunt dit product eenvoudig opzetten en uitbreiden met verschillende wanden.

Het kan ook heel goed dienen als een beschutting tijdens outdoor evenementen en activiteiten. Dit product heeft een lengte en een breedte van 365 centimeter en een hoogte van 218 centimeter.

De Coleman event shelter partytent heeft een apart ontwerp en het is voor deze gebruiker een koopje. Het is vanwege de eenvoud ervan heel snel op te zetten en het is desondanks het formaat toch heel kwalitatief. Het heeft een uniek ontwerp en je kunt het voor een zacht prijsje al in de wacht slepen.

 

Koop bij bol.com (€176.99)

 

 

 

 

Easy up met ramen

 

De Easy up partytent heeft poten die in de hoogte verstelbaar zijn en de zijwanden hebben ramen en een deuropening. Het materiaal waarvan het dak en de zijkanten gemaakt zijn bestaat uit een krimpvrij en niet stretch Oxford weefsel.

Het frame is gemaakt van staal en de ankerpunten zijn dubbel gestikt voor extra stevigheid. Je krijgt 4 zandzakken inbegrepen voor extra stabiliteit en dit product heeft een handige en snel klittenband aansluiting. Ook krijg je een waterdichte draagtas en 6 haringen en touwen mee.

Met de Easy up partytent kun jij gaan genieten van een goedkope, maar ook een duurzame tent. Het heeft een schitterende uitstraling en het is zeer handig om te gebruiken en gemakkelijk om op te stellen, want het komt met een duidelijke handleiding. Het dak heeft ook een dusdanige vorm dat er bijna geen druppel water blijft staan als het regent.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Easy Up Opvouwbaar

 

De Easy Up partytent van het merk Lifetime garden is een opvouwbare partytent. Dit product is tevens heel eenvoudig om op te zetten, want het heeft een gemakkelijke harmonica uitklap constructie.

Ondanks de opvouwbare mogelijkheid is deze partytent toch heel erg stevig, want het heeft stalen frames. Het doek is gemaakt van polyethyleen en het heeft een dikte van 140 g/m2. De haringen bestaan uit 8 stalen pennen en dit product is helaas niet waterbestendig.

Dit product telt slechts 2 ontevreden gebruikers die vinden dat deze partytent niet kwalitatief is en dat de maat niet klopt. Maar deze partytent aanbieding is een bijzonder goed product volgens de andere gebruikers ervan, want vanwege de hoge kwaliteit is het erg duurzaam en je blijft er lekker koel onder. Het is niet alleen gemakkelijk op te zetten, maar het ziet er ook goed uit en het is handig in gebruik.

 

Koop bij bol.com (€74.99)

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
Web Analytics