5 Beste Pedometers Test van 2020

Laatste update: 30.05.20

 

Pedometers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een pedometer wordt door heel wat personen ook omschreven als een stappenteller. En bovendien merken we dat steeds meer personen er eentje in huis hebben. Ben je zelf ook op zoek naar een degelijke pedometer dan kan onze koopgids jou hierbij misschien wel helpen. Om het voor jou allemaal nog wat makkelijker te maken, zijn we verder ook de 3 best beoordeelde pedometers gaan uitzoeken voor jou. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Omron Walking Style IV pedometer. Dit toestel werkt op basis van een bijzondere degelijke 3D-meting zodat je stappen zonder problemen kunnen worden geregistreerd. Je kunt natuurlijk ook nog altijd opteren voor de S5-Smart Bracelet Stappenteller. Deze pedometer is voorzien van een duidelijk en bijzonder helder display waarop je heel wat informatie kunt aflezen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Pedometers koopgids

 

Een pedometer of een stappenteller wordt altijd maar belangrijker in onze huidige maatschappij. Meer en meer mensen beginnen het belang van dagelijkse beweging in te zien en nemen daarom een stappenteller mee zodat ze zeker genoeg stappen kunnen zetten op een dag. Het is een aanbeveling om dagelijks 10000 stappen te zetten, met een pedometer aanbieding kun je dit makkelijk controleren. Als je de beste pedometer wilt kopen dan moet je rekening houden met de voordelen, het type, extra kenmerken en prijs.

Voordelen van een stappenteller

Door een pedometer te gebruiken zul je gezonder beginnen leven. Sommigen zien het zelfs als een uitdaging om elke dag aan 10000 stappen te kopen. Het zal het makkelijker maken om elke dag meer te bewegen want je kunt zien hoeveel je echt per dag beweegt.

Het apparaat werkt als een motivator om genoeg stappen op een dag te zetten. In het begin zul je misschien niet meteen aan 10000 stappen komen maar je zult elke keer je record willen verbreken.

Dit product helpt dus om je gezondheid te verbeteren door dagelijks meer te bewegen. Daardoor zal je immuniteitssysteem ook sterker worden.

 

Welk type

Je kunt al goedkope pedometers kopen voor een klein bedrag van €5. We zullen even enkele soorten stappentellers vergelijken die je kunt kopen. Een model met meer functies zal natuurlijk ook meer geld kosten.

Er bestaan eenvoudige toestellen die je eenvoudig aan je broek of je riem bevestigt. Deze simpele apparaten kunnen enkel het aantal stappen tellen die je zet per dag. Een iets betere versie kan ook de afstand meten die je afgelegd hebt of het aantal calorieën die je verbruikt hebt.

Een uitgebreide stappenteller kun je om je pols dragen en is verkrijgbaar in drie mogelijke varianten. Een activity tracker, een smartwatch of een sporthorloge. Deze toestellen beschikken over vele extra functies maar zijn ook een stuk duurder dan een eenvoudig apparaat. Je kunt er bijvoorbeeld je hartslag mee meten of de afgelegde afstand bijhouden via een GPS functie.  Sommige modellen kunnen zelfs de hoogte en je slaapritme meten.

Deze apparaten kunnen waterdicht zijn zodat je ze kunt gebruiken om te zwemmen. Natuurlijk kun je er ook de tijd op raadplegen en kun je in de meeste gevallen de stappenteller koppelen aan een smartphone.

Tenslotte kun je ook een groot aanbod aan apps downloaden die je kunt gebruiken als stappenteller op je smartphone. Op die manier hoef je geen geld uit te geven aan een stappenteller. Deze applicaties zijn wel niet altijd even correct en kunnen soms bij de minste schok een stap aanrekenen.

 

Extra kenmerken

De batterijduur van een stappenteller is belangrijk, je wilt natuurlijk dat de batterij zo lang mogelijk blijft werken zonder dat je nieuwe batterijen moet kopen. De meeste apparaten beschikken over een ingebouwde batterij die je met behulp van een adapter kunt opladen.

Je kunt deze toestellen ook in verschillende kleuren kopen, dus je kunt zelf een kleur kiezen die je mooi vindt of die bij je outfit past.

De meeste stappentellers zijn zodanig compact dat je ze kunt meedragen in je broekzak. Sommige modellen beschikken over een clip om het toestel vast te maken aan je riem of met een koord om rond je nek te hangen. Natuurlijk zijn er ook de pedometers die je rond de pols kunt dragen als een horloge.

Op sommige schermen verschijnt er een symbool wanneer je je dagelijkse aantal stappen hebt gezet. Verder beschikken de meeste stappentellers over een geheugen om de stappen van de laatste dagen in op te slaan.

Prijs van een stappenteller

De goedkope modellen kosten slechts enkele euro’s maar je kunt natuurlijk duurdere producten kopen met veel meer functies. Beslis zelf welke functies er belangrijk zijn voor jou zodat je op zoek kunt gaan naar interessante aanbiedingen.

In de meeste gevallen is het beter om een duurder apparaat te kopen dat over meer functies beschikt. Op die manier moet je geen 5 verschillende apparaten kopen wanneer je de mogelijkheid hebt om 1 apparaat te kopen die over alle functies beschikt. Zo vermijd je extra kosten in de toekomst door een eenmalige hogere kost te maken.

Het is een aanbeveling om online een stappenteller te kopen want je kunt dagelijks leuke promoties vinden en het product wordt bovendien ook aan huis geleverd. Je moet wel rekening houden met de verzendkosten maar wegens het compacte formaat van een pedometer zullen deze kosten wel meevallen.

 

5 Beste Pedometers (Reviews) van 2020

 

Een pedometer of stappenteller wordt altijd maar belangrijker in een samenleving waar we beter op onze gezondheid moeten letten. Gebruik de pedometer om de stappen te tellen die je dagelijks zet, zo weet je wanneer je genoeg bewogen hebt tijdens de dag om gezond te blijven. Lichaamsbeweging is heel belangrijk voor een correcte werking van je lichaam, koop dus de beste pedometer van tussen de volgende vijf topproducten.

 

 

1. Omron Digitale stappenteller Walking Style IV wit OMR-HJ-325-EW

 

De Omrom Walking Style IV maakt gebruik van een 3D-meting om je stappen op een nauwkeurige manier te registreren. Je kunt dit apparaat in je broekzak meenemen of zelfs rond je nek hangen. Naast het aantal stappen meet dit apparaat ook de verbruikte calorieën en de afstand in kilometers. Dit product heeft een witte kleur maar is ook verkrijgbaar in zwart of blauw.

Wanneer je 10000 stappen gemaakt hebt verschijnt er een symbool als beloning en het toestel beschikt ook nog over een speciale actiemodus waarmee je een aparte bewegingssessie kunt opslaan. Je kunt het ook gebruiken om aerobicpassen mee te meten. De batterij gaat ongeveer 6 maanden mee bij een gebruik van 14 uur per dag.

Het toestel krijgt goed advies van de gebruikers. Het is handig in gebruik en toont zelfs de stappen die je een week ervoor gemaakt hebt. Het heeft een gunstige prijs/kwaliteit verhouding en is eenvoudig te bedienen. Het enige minpunt is dat de handleiding in het Engels is.

Wanneer je niet zoveel tijd hebt om naar de fitness te gaan dan kun je al gewoon een degelijke pedometer aankopen. Dit toestel maakt het mogelijk om het aantal stappen bij te houden en op die manier kun je ook al heel wat aan je conditie werken. Dit model is afkomstig van het bekende en misschien wel het beste merk Omron.

Voordelen
Nauwkeurig:

dankzij de 3D-meting zal het apparaat een bijzonder nauwkeurige berekening kunnen maken van het aantal stappen die geregistreerd worden.

Gebruiksgemak:

dit toestel biedt niet alleen informatie omtrent het aantal stappen maar ook over de afgelegde afstand en het aantal calorieën.

Voeding:

het toestel werkt op basis van een zeer krachtige batterij die maar liefst 6 maanden lang meegaat. En dit bij een gebruik van ongeveer 14 uur per dag.

Handig in gebruik:

zodra je de 10000 stappen hebt bereikt, verschijnt er op het toestel een speciaal symbool bij wijze van beloning. Daarnaast is het ook mogelijk om met dit apparaat aerobicpassen te meten.

Nadelen
Gebruiksaanwijzing:

het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de handleiding alleen maar in het Engels beschikbaar is. Een Nederlandstalige versie had volgens sommige kopers wel handig geweest.

Koop bij bol.com (€36.95)

 

 

 

 

2. S5 Stappenteller Horloge Activity Tracker Zwart Smart App

 

Een degelijke pedometer wordt door velen ook omschreven als de ideale stappenteller. Dit exemplaar is afkomstig van het bekende merk Smart Bracelet en is beschikbaar in blauw of zwart. De S5 Activity Tracker is niet alleen in staat om al je stappen bij te houden maar zal daarnaast ook de totale afgelegde afstand weten mee te delen.

Verder beschikt het toestel ook over een handige GPS functie, worden het aantal calorieën zonder problemen weergegeven en wordt er ook informatie vermeld over de tijd. Indien je graag en regelmatig gaat zwemmen of duiken dan is ook dat helemaal geen probleem. Daar deze pedometer waterdicht is en dit zelfs tot op een maximale diepte van maar liefst 50 meter.

Ondanks het feit dat een enkele koper toch wel wat moeite blijkt te hebben met de bediening van de pedometer, kunnen we toch vooral heel wat positieve reacties vaststellen. Zo is de pedometer voorzien van een helder en duidelijk afleesbaar scherm en zit de stappenteller ook aangenaam rond de pols. Kortom, voor velen is dit echt wel een topproduct.

Er zijn tegenwoordig heel wat stappentellers of pedometers op de markt gebracht. Wij zijn op zoek gegaan naar de betere apparaten en hebben dan ook dit exemplaar van Smart Bracelet kunnen selecteren. Toch kan het altijd handig zijn om eerst even een kijkje te nemen tussen de verschillende voordelen en nadelen.

Voordelen
GPS:

je zult merken dat deze pedometer voorzien is van een degelijke GPS functie waarop je dan ook altijd beroep kunt doen.

Handig in gebruik:

het apparaat telt niet enkel het aantal stappen maar houdt ook rekening met de totaal afgelegd afstand en de tijd. Verder krijg je ook wat meer inzicht in het aantal calorieën dat je verbrand hebt.

Waterdicht:

voor de waterliefhebbers is dit de ideale pedometer aangezien je hem kunt gebruiken tot op een diepte van maar liefst 50 meter.

Nadelen
Onduidelijk gebruik:

uit de verschillende online reviews, blijkt dat slecht één enkele klant toch wel wat moeilijkheden blijkt te hebben wat betreft de bediening van deze pedometer.

Koop bij bol.com (€69.95)

 

 

 

 

3. Omron Walking Style One 2.1 Stappenteller

 

De Walking Style One van Omron gebruikt een 3D sensor waardoor je het apparaat makkelijk in je broekzak kunt meenemen. Er wordt ook een kledingclip meegeleverd voor het geval je dit toestel aan je broeksriem wilt bevestigen.

Je kunt er gewone stappen en aerobic stappen mee tellen en het berekent ook de afgelegde afstand. Verder heeft het product ook een klokfunctie en een geheugen waarin je de stappen van de laatste 7 dagen kunt in opslaan. Verder toont het ook een berekening van de verbrande calorieën.

De meeste kopers zijn heel tevreden over deze pedometer aanbieding, vooral de goede prijs/kwaliteit verhouding valt in de smaak van de gebruikers. Het is makkelijk in gebruik en stoort niet tijdens het wandelen. Voor één koper is het net iets te groot en voor een andere koper zijn de resultaten niet nauwkeurig.

Net zoals één van de andere toestellen uit deze lijst is ook deze pedometer afkomstig van het bekende merk Omron. Bovendien zou het ook wel eens het toestel met de laagste prijs kunnen zijn in vergelijking met de ander apparaten uit deze lijst.

Voordelen
Comfort:

de 3D sensor zorgt ervoor dat je deze pedometer zonder problemen in je broekzak kunt meenemen. Daarnaast krijg je er ook een kledingclip bij zodat je de pedometer aan je broeksriem kunt hangen.

Handig in gebruik:

het apparaat biedt niet alleen heel wat informatie over het aantal stappen maar ook over de afstand. Daarnaast kun je met dit toestel ook je aerobic stappen laten registreren. Verder is deze pedometer ook voorzien van een geheugen en een handige klokfunctie.

Nadelen
Niet nauwkeurig:

volgens één enkele koper zijn de resultaten van deze pedometer helemaal niet zo nauwkeurig.

Te groot:

een andere gebruiker is dan weer van mening dat het toestel net iets te groot is.

Koop bij bol.com (€22)

 

 

 

 

4. Silva Ex Distance Stappenteller

 

De Silva Ex Distance is het ideale product voor personen met een beperkt budget die op zoek zijn naar goedkope pedometers. Deze digitale stappenteller registreert dagelijks de gemaakte stappen en de afgelegde afstand. Na zes stappen begint het apparaat te tellen zodat korte verplaatsingen niet meegeteld worden.

Het product wordt geleverd met een bevestigingsclip om het aan je kledij vast te maken. Je krijgt er ook een batterij en een koord bij.

De meningen over deze stappenteller zijn verdeeld. Voor sommigen is het een topproduct en werkt het perfect. Het is ook goedkoop. Voor andere kopers registreert het slecht het aantal stappen die je maakt. Volgens één koper is het onhandig dat je het apparaat niet kunt uitzetten want daardoor is het batterijverbruik hoger.

Indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een degelijke pedometer dan hoef je de Silva Ex Distance zeker even te bekijken. Vanwege de lage prijs is dit toestel ook ideaal voor mensen met een beperkt budget. Hieronder kun je alvast even de eigenschappen van het toestel raadplegen.

Voordelen
Gebruiksgemak:

zodra je ongeveer 6 stappen hebt gezet, zal het apparaat automatisch in werking treden. Daarnaast wordt niet alleen het aantal stappen geregistreerd maar ook de totale afgelegde afstand.

Toebehoren:

op het moment van de aankoop dan krijg je er meteen ook een handige bevestigingsclip bij. Zo kun je de stappenteller gewoon aan je broeksriem bevestigen. Daarnaast wordt er ook een batterij en zelfs een handig koordje meegeleverd.

Nadelen
Onhandig:

volgens één enkele gebruiker is deze pedometer niet zo handig om te gebruiken en bovendien ook niet zo nauwkeurig.

Koop bij bol.com (€33.99)

 

 

 

 

5. Yamax EX-210 Stappenteller

 

Deze stappenteller is geschikt om de stappen te tellen die je maakt tot een maximum van 99999 stappen. Het toestel beschikt ook over een klokfunctie en je kunt de gegevens van 7 dagen lang opslaan in het geheugen.

Dankzij de 3D accelerometer Sensor worden je stappen beter geregistreerd en kun je het apparaat gewoon in je broekzak dragen tijdens het stappen.

Over dit product is momenteel nog maar één review geschreven maar deze koper geeft positief advies.

De stappenteller heeft een mooi design en is handig in gebruik. Het is ook een duurzaam apparaat en we kunnen besluiten dat dit een mooie pedometer aanbieding is.

Tot slot heb je ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de Yamax EX-210 pedometer. Met dit model kun je maximaal 99999 stappen gaan zetten. Daarnaast is het apparaat ook voorzien van een handige timer functie. Kortom het is dan ook een echte aanrader om de eigenschappen van deze pedometer even verder te bekijken.

Voordelen
Geheugen:

het apparaat is voorzien van een bijzonder krachtig geheugen. Het is namelijk mogelijk om de gegevens tot maar liefst 7 dagen lang te gaan opslaan.

3D accelerometer Sensor:

dankzij de 3D accelerometer Sensor is het mogelijk om het aantal stappen op een nauwkeurige manier te laten registreren.

Nadelen

De koper is werkelijk helemaal overtuigd van de vele voordelen en kwaliteiten van het apparaat. Dit is uiteraard goed maar het maakt het voor ons wel moeilijker om op zoek te gaan naar eventuele minpunten.

Koop bij bol.com (€37.95)

 

 

 

 

Deze producten zijn niet langer beschikbaar

 

 

Xiaomi Smart Watch

 

Deze Smart Watch is uitgerust met een OLED display waarmee je elke dag kunt zien hoeveel stappen je zet maar je kunt er ook je hartslag mee in de gaten houden. Het toestel toont ook aan wanneer er telefoongesprekken binnenkomen of als je berichten hebt op je telefoon. Met de knop onder het display kun je makkelijk wisselen tussen tijd, hartslag en stappenteller en het apparaat is zelfs stof- en spatwaterdicht.

Het is wel beter dat je dit horloge niet aanhoudt tijdens het zwemmen of duiken. Het siliconen bandje is gemaakt van anti-zweet materiaal en je maakt verbinding met je telefoon via Bluetooth 4.0. Dit apparaat is geschikt voor Android 4.4 of hoger en iOS 7.0 of hoger.

Volgens de gebruikers is dit product van topkwaliteit en heeft het een modern en mooi design. Het apparaat werkt prima en is makkelijk om te gebruiken. De hartslagmeter is accuraat en de stappenteller doet goed z’n werk. Enkel één koper heeft soms meldingen ontvangen zonder reden.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor deze Smart Watch van het bekende en misschien wel één van de populairste merken Xiaomi. Het is een degelijk apparaat volgens verschillende koers dat voorzien is van een duurzaam OLED scherm. Het loont dan ook zeker en vast de moeite om de eigenschappen van deze pedometer even onder de loep te nemen.

Voordelen
Gebruiksgemak:

naast het aantal stappen biedt deze pedometer ook extra informatie over je hartslag. Daarnaast zorgt het ook voor een verwittiging op het moment dat je een berichtje of een telefoontje binnen krijgt.

Veilig:

het toestel is niet alleen beschermd tegen stof maar is daarnaast ook nog eens helemaal spatwaterdicht.

Comfort:

je zult merken dat het bandje uit siliconen over een anti-zweet coating beschikt.

Nadelen
Matige kwaliteit:

volgens een enkele koper is de kwaliteit van deze pedometer niet helemaal wat hij of zij ervan verwacht had.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status